evde iskender yapmak / Evde İskender Tarifi: Evde İskender Nasıl Yapılır? | Lezzet

Evde Iskender Yapmak

evde iskender yapmak

Evde İskender Yapımı (Hazır Paket Döner İle)

Hazır Paket Döner İle Evde İskender Yapımı, Evde İskender Nasıl Yapılır? 

Önce döneri ısıtıyoruz.

Domates ve biberleri ızgarada pişiriyoruz.

Domates salçasını akıcı kıvama gelene kadar suyla açıyoruz.

Pideleri ufak ufak doğruyoruz, üzerine salçalı sosu gezdiriyoruz.

Dönerleri koyuyoruz, tekrar salçalı sos döküyoruz.

En son erittiğimiz tereyağını cosss diye döktük mü iskenderimiz hazır.

İsteyen yanına iki kaşık yoğurtta koyabilir tabi ki 👍

Hazır Paket Döner İle Evde İskender  hazır.

Afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Evde İskender Yapımı (Hazır Paket Döner İle)in it
Evde İskender Yapımı (Hazır Paket Döner İle)in it
Evde İskender Yapımı (Hazır Paket Döner İle)in it
Evde İskender Yapımı (Hazır Paket Döner İle)in it
Evde İskender Yapımı (Hazır Paket Döner İle)in it

Meğer ne kolaymış! Tüm püf noktalarıyla evde İskender kebap tarifi

  • Dana etini streç filme sar&#;p dondurucuya koyun. &#;sterseniz etinizi bir gün önceden dondurup kebab&#; haz&#;rlamaya ba&#;lamadan 30 dakika önce ç&#;kar&#;n ve kesilebilecek kadar çözülmesini bekleyin.

  • Keskin bir b&#;çakla etinizi ince yapraklar halinde kesin. Dilimledi&#;iniz etleri yap&#;&#;maz yüzeyli bir tavada kapa&#;&#; kapal&#; olarak pi&#;irin.

  • Etleri suyunu çekene dek pi&#;irin. Etleriniz suyunu çekti&#;i halde pi&#;mediyse biraz daha su ekleyip pi&#;irebilirsiniz.

  • Pi&#;en etlerinize 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; tereya&#;&#; ve 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; zeytinya&#;&#; ekleyerek etlerinizi k&#;zart&#;n. Tuzla karabiber ekin ve etinizi ocaktan al&#;n.

  • &#;skender'in sosu için bir sos tenceresine 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; tereya&#;&#; ve 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; zeytinya&#;&#; koyun ve &#;s&#;t&#;n. Is&#;nan ya&#;a ml domates püresi, 1 su barda&#;&#; s&#;cak su ve tuz ekleyerek kaynamaya b&#;rak&#;n. Sosunuz kaynay&#;nca ocaktan al&#;n.

  • T&#;rnak pideleri küp küp do&#;ray&#;n. Bir ba&#;ka tavada tereya&#;&#;n&#; eritin ve do&#;ram&#;&#; oldu&#;unuz pideleri hafifçe pembele&#;inceye kadar k&#;zart&#;n.

  • &#;skender'i servis ederken koyaca&#;&#;n&#;z domates ve sivri biberi de bir ba&#;ka tencerede k&#;zart&#;n.

  • Son olarak &#;skender'in üzerine dökece&#;iniz tereya&#;&#;n&#; &#;s&#;t&#;n.

  • &#;skender'in servis s&#;ras&#;nda her bir parças&#;n&#;n s&#;cak olabilmesi için h&#;zl&#; ve verimli çal&#;&#;maya dikkat edin. T&#;rnak pideleri herhangi bir pi&#;irme i&#;lemine ba&#;lamadan do&#;ray&#;p haz&#;rlayabilir, sosunuz pi&#;erken etinizi de ayn&#; anda pi&#;irebilirsiniz.

  • Yeme&#;inizi servis etmek için önce k&#;zartt&#;&#;&#;n&#;z pideleri taba&#;&#;n zeminine yay&#;n. Pidelerin üzerine s&#;cak domates sosunu gezdirin ve sosun üzerine de pi&#;irdi&#;iniz etleri yerle&#;tirin. Taba&#;&#;n kenar&#;na k&#;zartt&#;&#;&#;n&#;z domates ve biberler ile yo&#;urdu da koyun. Son olarak k&#;zm&#;&#; tereya&#;&#;n&#; yeme&#;inizin üzerine dökün.
  • İskender nasıl yapılır? Bursa İskender kebap tarifi

    İskender yapımı oldukça zor olmasına karşın emeklerinize değecek bir yemektir. Biz ise her ürünü evde yapacağınız tarifi anlattık. Ancak hazır malzemeler kullanarak da bu tarifi yapabilirsiniz. Peki İskender nasıl yapılır? Bursa İskender kebap tarifi

    MALZEMELER

    Et döner için;

    • gr. kuzu but
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağ
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 küçük boy kuru soğan

    Tırnak pide için;

    • 4 su bardağı un
    • 1 paket kuru maya
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 çay kaşığı tuz

    Sosu için;

    • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 su bardağı rendelenmiş domates
    • 1 su bardağı sıcak su
    • Yarım çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için;

    • Sarımsaklı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı tereyağ

    YAPILIŞI

    Et döner yapılışı;

    1. Bir kabın içerisine soğan rendelenir. Üzerine tuz hariç diğer baharatlar eklenir ve karıştırılır. İnceltilmiş kuzu butları bu karışıma batırılır. Ağzı kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilir.
    2. Ertesi gün bir strecin üzerine etler üst üste gelecek şekilde dizilir. Streç yardımıyla dört bir tarafından düzeltilir ve sıkıca sarılır.
    3. Bu haliyle derin dondurucuda zaman varsa bir gece yoksa etler sertleşinceye kadar bekletilir.
    4. Elde edilen döner pişirilmek istendiği zaman yarım saat öncesinde dondurucudan çıkartılır. Keskin bir bıçakla pişirilmek istenen miktarda ince dilimler halinde kesilir. Çok soğuk olduğu için kesilmesi zor olabilir. Eti bir bezle tutup kaymaz yüzeyli bir zeminde kesmek gerekir.
    5. Oluşan yaprak dönerler kızgın yapışmaz yüzeyli bir tavada harlı ateşte pişirilir. Ancak pişirme öncesi tavaya az bir miktar sıvı yağ ilave etmek ve pişirmeyi çok uzun tutmamak seramik tabanlı veya diğer yapışmaz yüzeyli tavanın zarar görmesini engelleyecektir.

    Tırnak pide yapılışı;

    1. Unun yarısı yoğurma kabına alınır. Maya, tuz, ılık su eklenir. Yoğrulmaya başlanır. Gerekli un ilavesi ile ele yapışmayan sert olmayan bir hamur elde edilir.
    2. Hamur unlu tezgah üzerine alınarak özleşene kadar yoğrulur. İstenilen pide büyüklüğüne göre üç - dört parçaya ayrılır.
    3. Bunlara yuvarlak şekil verilir. Üzerine temiz bir bez örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
    4. İki katına kadar çıkan hamur parçaları elle unlu tezgah üzerinde bir santim kalınlığına kadar inceltilir. Hamurun üzerine parmak uçları ile bastırılarak şekil verilir.
    5. Tırnak Pide önceden ısıtılmış derecedeki fırında on - on iki dakika veya kızarana kadar pişirilir.

    Sos yapılışı;

    Bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı konulup eritilir. Üzerine salçalar eklenir ve salçanın kokusu çıkarana kadar kavrulur.
    Daha sonra bir su bardağı su ve isteğe göre bir su bardağı domates rendesi, tuz ve pul biber ilave ederek sos pişirilir.

    İSKENDER YAPILIŞI

    1. Fırını 50 dereceye getirerek tabaklar fırına koyulur.
    2. Isınan tabaklara önce pideler koyulur ardından sosu üzerine gezdirilir ve üzerini etlerle kaplanır.
    3. Tabağın bir kenarına yoğurt koyulur. Bu arada; dilerseniz yoğurdu, pide ve sosların üzerine yayıp, üstünü et ile kaplayabilirsiniz.
    4. Etlerin üzerine yine sostan koyup, kızdırılan tereyağı da dökülür. Dilerseniz domates, biber ve patates kızartması ile süsleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası