sağlık alımlarında mülakat / Sağlık Personeli Mülakat Soruları | funduszeue.info

Sağlık Alımlarında Mülakat

sağlık alımlarında mülakat

Sağlık Bakanlığı personel alımında mülakat olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? Kadro dağılımı!

Sağlık Bakanlığı personel alımında mülakat olacak mı? sorusu atama bekleyen binlerce aday tarafından araştırılıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl içerisinde 29 bin yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edileceğini açıkladı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı nasıl olacak? İşte detaylar

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yılı içerisinde 29 bin yeni sağlık çalışanının istihdam edileceğini açıkladı. Erdoğan sözlerini "İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz" diyerek sürdürdü. Ancak personel alımlarının ne zaman yapılacağına dair takvim henüz netleşmedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA MÜLAKAT OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından süreç ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımlarının nasıl yapılacağı ile ilgili soruya, "Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı funduszeue.info Sefer Aycan resmi Twitter hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı haberini verdi. Aycan açıklamasında "Girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı belirtilmektedir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ünlü sanatçı Haluk Levent'te Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirterek, "Sayın Bakan KPSS nin geçerli olduğunu 'mülakat olmayacağını' bizzat söyledi" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama sonrası kadro dağılımıyla ilgili bilgi verdi. Koca "İlk etapta; 6 bin ’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı mülakat yapılacak mı?

Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımı başvuru tarihi ve şartları binlerce aday tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bakanlıkta, Hemşire, Ebe, Psikolog, Radyoloji Teknikerliği, Ortopedi, Tıbbi Laboratuvar, İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik), Biyomedikal Mühendisler, Diyaliz Teknikeri, Anestezi, Sosyal Hizmet Uzmanları, Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane teknikeri, Ameliyathane Hizmetleri dahil 26 bin sağlık personeli alınacak. 

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

 

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik'in 8 inci maddesi uyarınca, sözlü ve uygulamalı mülakat sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 24 (yirmi dört) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır. veya yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile yılından itibaren ( yılı dahil) yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen YDS dengi puanın yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 5 (beş) katı aday, Genel Müdürlük tarafından 25/06/ – 05/07/ tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü ve uygulamalı mülakata çağrılacaktır.

 

KPSSP3 puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSSP3 puanı 70 (yetmiş), İngilizce dilinde yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Mülakat sonucunda oluşacak başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecektir.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI ALIMLARI NASIL YAPILACAK?

 

Bakanlık alımları mülakatsız KPSS öncelikli olarak yapacak. KPSS puanı daha yüksek olan aday personel alımında ön plana çıkacak. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamalarda da söylendiği üzere bu kişiler sözleşmeli olarak bakanlık bünyesinde görev almış olacaklar.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

 

Kadro dağılımları halen kesin olarak bilinmemekle birlikte önümüzdeki hafta içerisinde bu resmi açıklamayla kadro dağılımlarının da belli olması bekleniyor. Ancak Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımına ilişkin kadro dağılımının şu şekilde olması bekleniyor.

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

 

29 bin personel alımına ilişkin açıklama henüz yapılmadı. Bir önceki sınavlara bakıldığında başvuru şartlarının aşağıdaki gibi olması tahmin ediliyor.

 

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

 

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

 

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

 

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

 

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

 

KAMU PERSONEL ALIMINDA KPSS ŞARTI

 

Ali Aras Altıntaş personel alımı hakkında yaptığı açıklamada bakanlığın personel alımına ilişkin teknik çalışmaları bitirmek üzere olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımında mülakat yapılmayacak ve KPSS puan sıralamasına göre alımlar gerçekleştirilecek.

 

Hemşire

 

Ebe

 

Psikolog

 

Radyoloji Teknikerliği

 

Ortopedi

 

Tıbbi Laboratuvar

 

İlk ve Acil Yardım Teknikerleri (Paramedik)

 

Biyomedikal Mühendisleri

 

Diyaliz Teknikeri

 

Anestezi

 

Sosyal Hizmet Uzmanları

 

Sağlık kurumları işletmeciliği bölümü

 

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

 

Ağız ve Diş Sağlığı

 

Ameliyathane teknikeri

 

Ameliyathane Hizmetleri

 

Odyometri

 

Acil Tıp Teknisyenliği

 

Eczane hizmetleri

 

Sağlık yönetimi

 

İş protez teknikeri

 

Hemşire yardımcısı

 

Radyoterapi teknikeri

 

Çocuk gelişimi

 

Fizik Tedavi teknikeri

 

Adli Tıp Teknikeri

 

Odyolog

 

Ferfüzyonist

 

İş ve Uğraşı Terapisti

 

Diyetisyet

 

Fizyoterapist

 

Dil ve Konuşma Terapisti

 

HALK SAĞLIĞI KADROSU BAŞVURU ŞARTLARI

 

1. Tıp fakültesinden lisans mezunu olmak,

 

2. Halk sağlığı alanında yüksek lisans düzeyinde veya daha ileri düzeyde eğitim almış olmak,

 

3. İyi düzeyde İngilizce konuşma, okuma ve yazma becerisine sahip olmak,

 

4. Sağlık araştırmaları konusunda iş deneyimine sahip olmak,

 

5. Kanser epidemiyolojisi alanında doktora düzeyinde eğitim almış olmak tercih sebebidir,

 

6. Halk sağlığı alanında en az 5 (beş) yıl iş deneyimine sahip olmak tercih sebebidir,

 

7. İstatistik alanında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir, 8. Halk sağlığı ve epidemiyoloji alanında eğitimci olarak görev almış olmak tercih sebebidir,

 

9. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi ve halk sağlığı uygulamaları konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

 

 

SAĞLIK EKONOMİSİ KADROSU BAŞVURU ŞARTLARI

 

1. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde veya daha ileri düzeyde eğitim almış olmak,

 

2. İyi düzeyde İngilizce konuşma, okuma ve yazma becerisine sahip olmak,

 

3. Cepten yapılan sağlık harcamaları konusunda iş deneyimine sahip olmak,

 

4. Üniversitelerin sağlık kurumları işletmeciliği bölümünde akademik personel olarak görev yapmak,

 

5. Sağlık ekonomisi alanında akademik düzeyde çalışmış olmak tercih sebebidir,

 

6. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde eğitim almış olmak tercih sebebidir.

 

7. Ulusal sağlık hesapları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

 

8. Hastane yöneticilerinin liderlik özelliklerinin değerlendirilmesi konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

 

9. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dünya Bankası projesinde araştırmacı olarak görev almış olmak tercih sebebidir, Sağlık ekonomisi ve dünyada sağlık sistemlerinin karşılaştırılması konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi ve sağlık yönetimi uygulamaları konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı Personel Alımında Mülakat Olacak Mı?

Sağlık Bakanlığını beklenen ilanları Resmi Gazetede yayımlandı. Sözleşmeli personel alımı ve sürekli işçi alımı için ilk etapta sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bunların 30 bini sözleşmeli sağlık personeli kadrosu için olurken tanesi de sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek. Bunun yanında sürekli işçi alımı yapılacak.

Adayların aklında takılan bu alımlarda mülakat olacak mı sorusunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Mülakat Yok, Hayırlı Olsun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, az önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Koca, yaptığı paylaşımda açıklanan personel alımları için mülakat olmadığı müjdesini duyurdu.

Kadın, Erkek Memurlar, Memur Adayları ve İşçiler Bu Sayfada >> TIKLA TAKİP ET


 Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “’i sözleşmeli sağlık personeli, ’ü sözleşmeli personel olmak üzere, toplam personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, ayrıca, sürekli işçi alımı yapılacak. Mülakat sınavı yok. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  / 

Bakan Koca'dan 42 bin personel alımıyla ilgili açıklama: Mülakat sınavı yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı.

30 bini sözleşmeli sağlık personeli, ’ü sözleşmeli personel olmak üzere, toplam 31 bin personel alımı ilanının Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Bakan Koca, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere, ayrıca, 11 bin sürekli işçi alımı yapılacak. Mülakat sınavı yok. Hayırlı olsun."


 

Bakan Koca'dan 42 bin personel alımıyla ilgili açıklama: Mülakat sınavı yok

Başvurular 2 Aralık'a kadar sürecek

Başvurular, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) "funduszeue.info" adresi üzerinden 28 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İhtiyaç duyulan hizmet türleri ve mesleklere alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidileceği için başvurularda kişilerin "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapabilecek.

Bakan Koca'dan 42 bin personel alımıyla ilgili açıklama: Mülakat sınavı yok

Bakan Koca'dan 42 bin personel alımıyla ilgili açıklama: Mülakat sınavı yok

Bakan Koca'dan 42 bin personel alımıyla ilgili açıklama: Mülakat sınavı yok

Bakan Koca'dan 42 bin personel alımıyla ilgili açıklama: Mülakat sınavı yok

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası