çay keki tarifi / Çay Saati Keki Tarifi: Çay Saati Keki Nasıl Yapılır? | Lezzet

Çay Keki Tarifi

çay keki tarifi

&#;ay Saati Keki

18 Eyl&#;l

Çay saatlerinin olmazsa olmazı haline gelen kek ve kurabiyeler, pratik bir şekilde hazırlanarak sunulur. Malzemeler hazırsa, çay saati keki nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : -

Pişirme Süresi : -

Kaç Kişilik: 8 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

  • 3 yumurta
  • 70 g tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı su
  • g toz şeker
  • 75 g hazır kek un
  • 25 g kakao
  • 2 çay kaşığı portakal aroması

Üzeri için

  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Kreması için

  • 50 g beyaz çikolata
  • ml krema

Ganaj için

  • g bitter çikolata
  • 60 ml krema
  • 1 çay kaşığı portakal aroması
  1. İlk olarak 12’li muffin kalıbının 10 tanesini tereyağı ile yağlayın ve hafif un serpiştirin.
  2. Tereyağı ve suyu sos tenceresine alıp eritin. Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek üzerine ekleyin.
  3. Aroma ve tereyağı karışımını sos tenceresine ilave ederek karıştırın. Hamuru yağladığınız kalıplara paylaştırın.
  4. Önceden ısıtılmış derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz hızlı bir şekilde, metal bir spatula ile kekin kenarlarını gevşetin ve yağlı kağıt serili ızgara teli üzerine ters çevirerek dizin.
  5. Kreması için çikolataları küçük parçalara bölerek benmari usulü eritin. Kremayı mikserle birkaç dakika çırpıp erittiğiniz çikolatayı içine ekleyerek karıştırın.
  6. Kekleri enine ortadan ikiye kesin ve aralarına krema yayın. Ganaj için krema ve portakal aromasını sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  7. Keklerin üzerine kaşıkla ganaj dökün ve ince, uzun parçalar şeklinde rendelenmiş portakal kabuğu serpiştirin.
  8. Çay saati kekini, rum böreği ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çay Saati Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız malzemeleri tarife başlamadan önce çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Kek hamurunu muffin kaplarına dökerken üst kısımda boşluk bırakın. Bu sayede piştikten sonra kabaran kekler daha şık görünecektir.
  3. Pişen keklerin aromalı olması için üzerinde küçük delikler açın ve sosu bu deliklerden dökün.
  4. Kekler piştikten sonra gevşetip ters çevirmek oldukça önemlidir. Bu işlem, kekin kalıplardan daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  5. Dilerseniz çikolata yerine frambuaz, böğürtlen veya çilek sosu da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çay Saati Keki Kaç Kaloridir?

  1. Tarifteki malzemelerle hazırlanan kekin gramlık porsiyonu yaklaşık kaloridir. Orta boyutlarda kesilen bir dilim kek ise ortalama kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanlar, düşük kalori değeriyle sunulan şeftalili kek tarifini deneyebilir.

    Misafir ağırlarken ikram edilen kek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, dünyanın birçok yerine farklı tekniklerle sunulan ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Çaylı Kek Tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kek çeşitleri arasından öne çıkan çaylı kek,her evde kolaylıkla bulunan malzemeleri ve pratik yapılışı sayesinde ulaşılması oldukça kolay bir lezzettir. Anne keki olarak da anılan bu lezzet damaklarda, herkesi alıp çocukluğuna götürecek bir tat bırakır. Meşhur anne keki yapımında kullanılan çay, keke bambaşka bir aroma katarak benzersiz bir lezzet ortaya çıkarır. Bu tarifi uygularken kullanacağınız Pakmaya ürünleri sayesinde kekiniz hızlı bir şekilde kabararak tam kıvamında ve lezzetinde bir hale gelir. 

Çaylı Kek Nasıl Yapılır?

Çaylı Kek Tarifi (Anne Keki) Malzemeleri

Çaylı kek yapımı için gereken malzemeleri kolayca temin etmeniz mümkündür. Keke aromasını veren demlenmiş çay ve lezzetine lezzet katan Pakmaya ürünleri mutlaka tarifte yer almasına dikkat etmeniz gereken malzemeler arasında bulunur. Çaylı kek tarifi için hazırlamanız gereken malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı ( g) toz şeker
  • 1,5 çay bardağı ( ml) ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ( ml) demlenmiş çay
  • 1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
  • 1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
  • 2,5 su bardağı ( g) buğday unu
  • 1 çay bağdağı (45 g) ince dövülmüş ceviz

Çaylı Kek Tarifi Hazırlanışı

Anne keki tarifi için gereken malzemeleri eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz. Anne keki yapımı için sıraladığımız şu adımları takip edebilirsiniz:

  • 3 adet yumurtayı geniş bir karıştırma kabının içine kırın ve bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın.
  • Çırpma işlemi devam ederken 3 çay bardağı toz şekeri yavaş yavaş kaba aktarın ve yaklaşık dakika boyunca, şeker ve yumurta karışımının hacmi katı olana dek çırpmaya devam edin.
  • Mikseri kapatıp karışımın içine ayçiçek yağını ilave edin. Bir spatula yardımıyla sıvı yağı karışıma yavaşça yedirin.
  • Demlenmiş çayı da karışıma ekleyin ve yine bir spatula yardımıyla yavaşça yedirin. Bu işlemleri yaparken şekerli yumurta karışımını söndürmemeye dikkat edin.
  • Başka bir karıştırma kabının içine 2,5 su bardağı unu, 1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin’i ve 1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek harmanlayın. Daha sonra dövülmüş cevizi ekleyin.
  • Hazırladığınız bu kuru karışımı, yumurtalı sıvı karışımın içine yavaşça aktarın ve yine karışımı söndürmemeye özen göstererek bir spatula yardımıyla yavaşça yedirin. Topak kalmamasına dikkat edin.
  • 22 veya 24 cm çapında yuvarlak ortası delik kalıbı yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı kalıba aktarın.
  • Kek karışımını önceden °C’ ye ısıttığınız fırında yaklaşık dakika boyunca pişirin.
  • Kek pişince fırından alarak tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  • Ilınınca kek kalıbından dikkatli bir şekilde çıkararak servis tabağına aktarın. Afiyet olsun.

Çaylı Kek Yapımı Püf Noktaları

Basit malzemelerle oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz çaylı kek tarifini uygularken, bazı püf noktalarından yararlanarak enfes bir lezzete ulaşabilirsiniz. Bu püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kek yapımında temel prensip; ıslak ve kuru malzemeleri ayrı ayrı hazırlamaktır. Malzemeler arasında yer alan şeker, her zaman için ıslak malzeme olarak geçer. Malzemeleri ayrı ayrı kaplarda hazırlayıp son aşamada birleştirerek, tam kıvamında ve lezzetinde bir kek hazırlayabilirsiniz.
  • Tarifin başında hazırlanan şekerli ve yumurtalı karışımın sönmemesi için, özen göstermeniz gerekir. Bunun için diğer malzemeleri karışıma eklerken oldukça dikkatli davranmalısınız. Yavaş hareketlerle malzemeleri iyice karışıma yedirmeniz oldukça önemlidir. Bu işlem için, mutlaka bir adet spatula kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Kekin malzemeleri arasında yer alan demlenmiş çayın farklı çeşitlerini kullanabilirsiniz. Keke daha yoğun bir aroma katmak istiyorsanız bergamot gibi aromalı çayları tercih edebilirsiniz.
  • Yumuşacık anne keki pişirmek için, fırını önceden ısıtmayı unutmayın. Ayrıca kek pişerken ilk 15 dakika, kesinlikle fırının kapağını açmayın. Yine aynı şekilde keki kontrol etmek için de, sık sık fırının kapağını açmamaya özen gösterin. Aksi halde kekiniz kabarmadan sönecektir.

Eğer bütün bu püf noktalarına dikkat etmenize rağmen pişirdiğiniz kekler, istediğiniz gibi kabarmıyorsa ya da kekin lezzetini ve kıvamını tutturmakta sorun yaşıyorsanız, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu kullanarak bu sorunları geride bırakabilirsiniz. Pakmaya’nın kabartma tozu sayesinde iyi kabarmış, mükemmel lezzette ve yumuşacık kekler hazırlayarak maharetinizle herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Kek Kalıbı Kullanmanın Püf Noktaları

Anne keki olarak da bilinen çay keki ve diğer kek çeşitlerini hazırlarken, malzeme ve yapım aşamaları kadar, kek kalıbının da kullanımına dikkat etmek gerekir. Bazı püf noktalarını uygulayarak, binbir emekle hazırladığınız kekinizin kalıba yapışmamasını ve formunu kaybetmeden kolayca kalıptan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Her şeyden önce, kalıbınızın malzemesi ne olursa olsun mutlaka kek harcını dökmeden önce yağlayın. Plastik ve silikon kek kalıpları için, az bir miktar yağ kullanmanız yeterli olacaktır. Ancak, metal bir kek kalıbı kullanıyorsanız her tarafını eşit bir şekilde iyice yağlamaya dikkat edin. Yağlama işlemi için, sıvı ya da katı yağ çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Özellikle, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı kullanarak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Yağlama işleminden sonra biraz un serpiştirerek de,  kekinizin kalıptan kolayca çıkmasını garanti edebilirsiniz. Kelepçeli ya da geniş yapılı kek kalıpları için, yağlama işlemi yerine daha pratik bir yöntem olarak yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Kek kalıbını fırından çıkardıktan sonra, bir süre soğumaya bırakın. Bu sayede, kek kalıptan daha kolay bir şekilde ayrılacaktır. Eğer soğumasına rağmen keki kalıptan çıkarmada zorluk yaşıyorsanız, kalıbın altına nemli bir bez serin ve bir süre bekleyin. Bekleme sırasında, bir bıçak yardımıyla keki kalıbın kenarlarından ayırmayı deneyebilirsiniz. Bir süre nemli bezin üzerinde beklettiğiniz kek,i ters çevirerek kalıbından çıkarabilirsiniz.  

Diğer Kek Tarifleri

Anne tarifi çaylı kek gibi farklı damak zevklerine hitap eden birçok kek tarifi bulabilirsiniz. En sevdiğiniz meyve incirse çikolata ve incirin tadını buluşturan çikolata soslu incirli puding kek tarifini deneyebilirsiniz. Bu farklı lezzeti Pakmaya İncirli Puding kullanarak oldukça pratik ve kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Çikolata demişken; çikolata severlerin vazgeçilmezi olan ağlayan kek tarifini de es geçmeyin. Üzerindeki çikolata sosu ve kakaolu kekiyle damakları çatlatan bu lezzeti Pakmaya Kakaolu Mayalı Kek Harcı ve Pakmaya Bitter Çikolatalı Sos ile tam kıvamında hazırlayabilirsiniz. Pakmaya Kakaolu Mayalı Kek Harcı kullanarak hazırlayabileceğiniz bir diğer lezzet ise; tiramisu tart kek. Kahvenin benzersiz tadı ve aroması sayesinde akılları baştan alan bu keki, mayalı kek harcı ile kabarma sorunu olmadan puf puf bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Kekler sadece lezzet olarak değil, pişirme şekilleri olarak da farklı seçenekler sunar. Bunlardan biri olan cevizli ve havuçlu tepsi keki dikdörtgen bir fırın kabında kolaylıkla pişirebileceğiniz bir lezzet olarak öne çıkar. Pakmaya Sade Mayalı Kek Harcı ile yumuşacık ve nemli bir kıvamda hazırlayabileceğiniz bu leziz keki Pakmaya Pasta Dünyası Süsleri ile bezeyerek aynı zamanda göze de hitap eden bir forma ulaştırabilirsiniz. Kek kalıbıyla, tepsiyle uğraşmak istemiyorsanız bardakta kek tariflerini deneyebilirsiniz. Farklı lezzet alternatifleri sunan bu tarifleri hem bardakta kolayca pişirebilir hem de Pakmaya ürünleri sayesinde tam kıvamında hazırlayabilirsiniz. Unutmayın! Bu lezzetli kek tariflerinin arkasında bir Pakmaya var. 

Kolay Çaylı Kek Tarifi

Kolay Çaylı Kek

Çaylı kekin yumuşacık, süngerimsi kıvamı, içindeki çayın kattığı doku, lezzet harika.

Kek tariflerinde dikkat edilmesi gereken tüm püf noktaları KOLAY ÇAYLI KEK tarifi için de geçerli.

Kaç kişilik: Hazırlık:10 dak. Pişirme:10 dak.

Kolay Çaylı Kek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu şeker
  • eritilmiş 1 su bardağı tereyağı
  • orta demde 1 su bardağı çay
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 kase damla çikolata
  • 2,5 su bardağı un

Kolay Çaylı Kek Nasıl Yapılır?

1- Yumurtaları ve şekeri derin bir kase içinde mikser yardımıyla dakika çırpıyoruz.
2- Çırpılan yumurta karışımının içine eritilmiş tereyağ ve çayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
3- Sıvı karışımın içine kabartma tozu, vanilya, un ve kakaoyu ilave edip mikserle çırpıyrouz.
4- Sıvı yağla orta boy bir borcamı yağlıyoruz. İçine hamuru döküyoruz.
5- Hamurun üzerine damla çikolatayı serpiyoruz.
6- Önceden ısıtılmış derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. Kürdanı sokup çıkardığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Afiyet olsun.

Kolay Çaylı Kek Püf Noktaları

- Tüm malzemeler en az yarım saat oda sıcaklığında beklemeli.
- Yumurta ve şekerin çırpılması ve köpürüp açık sarı renk alması önemli.
- Kuru malzemeleri mutlaka eleyerek kullanın.
- Şeker miktarını isterseniz arttırıp, isterseniz damak lezzetinize göre azaltabilirsiniz.
- Kullandığınız çay sıcak olmamalı.
- Bu tarifte eritilmiş tereyağ kullandık ama siz arzu ederseniz sıvı yağ ya da zeytinyağı kullanabilirsiniz.
- Fırının ilk 15 dakikası kapağını sakın açmayın. Kekiniz söner.

Kategoriler:Çikolatalı Tarifler , Kek Tarifleri , Videolar , Yemek Tarifleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Yorumlar:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir