avokadoyu mikrodalgada yumuşatmak / Avokado Nasıl Olgunlaştırılır - wikiHow

Avokadoyu Mikrodalgada Yumuşatmak

avokadoyu mikrodalgada yumuşatmak

Avokado nasıl soyulur? Avokadonun çabuk yumuşaması için ne yapılır?

Avokado nasıl soyulur? Avokadonun çabuk yumuşaması için ne yapılır?

Doygunluk hissi verdiğinden dolayı diyet tariflerinin başında yer alan avokado, hem salatası hem de yemeği olarak tercih edilmektedir. Ancak avokadoların soyulması için önce yumuşamış olması gerekmektedir. 1 hafta süre yumuşamalarını beklemeniz yerine sizlere avokadoların çabucak yumuşamaları sağlatacak yöntemler hazırladık. İşte, avokado hakkında bilgiler

Yeterli yemek yiyemeyenler için önemli bir besin olan avokado, A, C ve E vitamini bakımından zengindir. Kalp ve damar sağlığını koruyan bu sebzenin yapısı hem yumuşak hem serttir. Sert olan yapılar olgunlaşmadığını gösterir. Tüketilmek ve soymak için yumuşaması beklenir. Avokadoyu soyma işlemi hakkında tüm tüyoları göz önünde bulundurarak,"Avokado nasıl soyulur?"sorunuza ilişkin ayrıntılı yanıtı haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. Ayrıca avokadoların yumuşamasını beklemekten sıkılanlar için hazırlanan, harika yöntemleri bulacağınız bilgiler ise sizleri keyiflendirecek. İşte, o yöntemler

Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

AVOKADONUN FAYDALARI NELERDİR? HABERİMİZİN İÇERİĞİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN

AVOKADO NASIL SOYULUR?

Avokadoyu kolaylıkla soymak için yumuşayana kadar temiz bir bezin içerisinde bekletiniz. Yumuşadıktan sonra elma soyar gibi soyup daha sonra ortadan ikiye ayırınız. Çekirdeğini çıkartıp kareler halinde dilimleyiniz. Beklemek istemeyenler için ise, mikrodalga pratik bir yumuşatma yöntemi olacaktır. Streç filme yumuşatmak istediğiniz avokadoları sarınız. Daha sonra avokadoları mikrodalganın içine koyunuz. İki saniye çeviriniz. Yumuşayan avokadoları kolayca soyunuz.Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

ELMA VE MUZ İLE YUMUŞATMA;

Kese kağıdının içerisine bir adet avokado ve bir adet elma veya muz atınız. Kesenin ağzını kapattıktan sonra kağıdı avucunuzun içerisinde yuvarlayınız. Elma veya muzun etkisi avokadoların yumuşamasına etken olacaktır.

Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

Avokadoyu bir elma ile kapalı bir kese kağıdı içerisine koyunuz. Bir kürdan ile torbaya delikler açın ve oda sıcaklığında bırakın. Meyve bir ile üç gün arasında olgunlaşacaktır.


Avokado nasıl soyulur?

Avokado nasıl soyulur?

AVOKADO NASIL SAKLANIR?

- Ham bir avokado aldıysanız üzerine limon sürüp streç kağıdına sarınız ve bir kaç gün buzdolabında bekletiniz.

- Avokado olgun ise yarıya bölünüz çekirdekli olan hangi kısımsa sadece o parçaya limon sürünüz ve streç kağıda sararak buz dolabında bekletiniz. Diğer parçayı tüketebilirsiniz.

- Avokadoyu buzlukta saklamanız için iyice eziniz ve içine limon suyu katınız. Daha sonra avokadoları hava almayacak bir kaba yerleştiriniz ve buzluğa yerleştiriniz. 4 veya 5 ay buzlukta saklayabilirsiniz.

- Avokadoyu olgunlaştırmak istiyorsanız, içi elma muz olan bir kaba yerleştiriniz. meyvelerin bir odada kalarak birbirlerine yaydıkları etilen gazı sayesinde meyvenin olgunlaşma süresi hızlanabilir.

- Avokadoyu olgunlaştırılmasının yavaşlaması için ise birbirine değmeyecek şekilde peçetelerin içerisine koyunuz. Ve buzdolabında saklayınız.

Siyah renk mobilyalarla uygulanabilecek dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Siyah renk mobilyalarla uygulanabilecek dekorasyon önerileriEv karantinası nasıl olmalı? Evden koronavirüsü uzak tutmak için

İLİŞKİLİ HABER

Ev karantinası nasıl olmalı? Evden koronavirüsü uzak tutmak için

Avokado

İçerdiği doğal yağlar ile oldukça faydalı olan avokado, aynı zamanda diyet yapanlar ve sağlıklı beslenenlerin hazırladığı hafif tariflerin gözde malzemesidir!
Önceki yıllarda avokado bulmanın çok kolay olmaması ve fiyatının yüksekliği sebebiyle tariflerimizde pek sık yer veremiyorduk. Ancak son yıllarda hem yurt dışından kolaylıkla getirilebilmesi hem de ülkemizde avokado tarımının gelişmesi neticesinde bol bulunan ve fiyatı oldukça uygun hale gelen avokadoyu artık tariflerimizde sık sık değerlendirebiliyoruz. Öyleyse gelin avokado ile ilgili tüm detaylara birlikte göz atalım!

Avokado Hangi İklimde Yetişir, Mevsimi Nedir?

İthal avokadolardan ziyade artık yerli avokadoya da sahip olan Türkiye, avokadolarını özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştiriyor. Avokadonun kesinlikle bir meyve olduğunu belirtelim. Avokado soğuk havaya dayanıklı bir ağaç olmadığı için tropikal iklimlerde yetişebilir. Yani Avokado mevsimi yazdır ama gelişen tarım teknolojisi sayesinde dört mevsim Avokado elde edilebilmektedir. Türkiye’de bu özelliklere en çok uyan şehirse Alanya olarak bilinmektedir.

Avokado Faydaları

● Avokado, kalp sağlığını destekler ve kolesterolün düşük tutulmasına yardımcıdır.
● Cilde iyi gelir, yaşlanmanın etkilerinin geciktirilmesini destekler. Avokadoyu hem tüketmek hem de onu cilde uygulamak, cilt hücrelerini besler ve canlılık sağlar. Öyleyse gelin avokado maskesi tarifine hemen göz atın!
● İyi bir potasyum kaynağı olan avokado, bu özelliği ile böbrek sağlığını destekler.
● Nefesi ferahlatır, mide rahatsızlığı ya da çeşitli sebeplerden oluşan ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.
● Tam bir K vitamini deposu olan avokado, K vitamini eksikliğinden kaynaklı hastalıkları engellemede yardımcı etkiye sahiptir.

Avokado Nasıl Tüketilir, Nasıl Soyulur?

Avokadonun tüketilebilmesi için öncelikle yeterli olgunluğa gelmiş ve yumuşamış olması gereklidir. Yumuşaması kolay soyulması için de önemlidir çünkü olgunlaşan avokado püre kıvamına gelecek ve kabuğundan kolayca ayrılacaktır. İkiye bölünen avokadonun ortasında çekirdek çıkarıldıktan sonra, bir kaşık yardımı ile kabuğundan sıyırılır. Kolay bir şekilde tek parça halinde çıkan iç avokado daha sonra kullanım amacına göre dilimlenir ya da ezilir.

Avokado Nasıl Seçilir?

Avokado seçimi için en önemli kriter onu ne zaman tüketmeyi düşündüğünüzdür. Eğer hemen tüketmek istiyorsanız olgun ve yumuşak avokadoları tercih etmelisiniz ama gün içerisinde kullanmayı düşünüyorsanız daha sert avokadoları seçerek, evde kendiniz olgunlaştırabilirsiniz. Böylece onu kullanmanızı bekleyene kadar çürümeyecek, aksine mükemmel olgunluğa gelecektir.

Avokado Neyle Yenir, Nasıl Yenir?

Avokadoyu pek çok tarifte kullanmak ve farklı şekillerde değerlendirmek mümkün! Bu yüzden onun nasıl yeneceğine karar vermek aslında biraz da damak zevkinize kalmış. Eğer çiğ olarak salatalarda tüketmek isterseniz mükemmel salata malzemesi olacak, pişmiş olarak değerlendirmek isterseniz de makarnalarda, kahvaltılık yumurta tariflerinde enfes olacaktır.

Avokado Nasıl Saklanır?

Avokado narin bir meyve olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden avokadonun nasıl saklanacağı konusu büyük önem taşıyor. Olgunlaşmamış, tam ya da kesilmiş avokadolar için farklı saklama teknikleri uygulanarak avokadonuzun yaşam süresini uzatabiliyorsunuz.

Tüm bir avokado bir kişiye fazla geldiği için genellikle yarısı tüketilir. Geriye kalan yarım avokadonun yumuşamasını, kararmasını, bozulmasını istemiyorsanız uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. Pek de ucuz olmayan bu lezzetli meyve konusunda bu sıkıntıları yaşıyorsanız, avokado saklama konusunda bazı bilgileri yanlış biliyor olabilirsiniz. Yanlış bilgileri doğruya çevirmenin ise tam zamanı! Uzun süre bozulmadan avokado nasıl saklanır, püre haline getirilmiş avokado nasıl saklanır, avokado buzdolabında saklanır mı gibi soruların yanıtını arıyorsanız yazımıza buyurun!

Avokado Ne Kadar Tüketilmeli?

Her besinde olduğu gibi avokadonun da ideal tüketim miktarı oldukça önemlidir. Ne kadar hafif ve düşük kalorili olursa olsun avokado tüketirken de ideal tüketim miktarına uymak faydalı olacaktır. Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin uygun olacağını belirtiyor.

Avokado Nasıl Olgunlaşır?

Avokado olgunlaştırmak için en kolay yöntem onları muz, şeftali ya da elma gibi, beklerken etilen gazı salan meyvelerle beraber bekletmektir. Böylece avokado yaklaşık ​iki​ gün içerisinde yenilebilecek olgunluğa ve yumuşaklığa ulaşır.
Eğer hızlı bir avokado yumuşatma yöntemi arıyorsanız, onu mikrodalga fırının en düşük ayarında 2 dakika içinde yumuşatabilirsiniz. Bu yöntem avokadonun besin değerini azaltabileceği için, acil durumlar haricinde kullanılmaması faydalı olacaktır.
Doğal bir olgunlaştırma işlemi için avokadoları güneş alan bir yere koyun. Böylece avokadolar günde olgunlaşarak yenmeye hazır hale geleceklerdir.

Avokado ile Ne Yapılır: Avokadolu Tarifler

Avokado Soslu Makarna

Makarna, birbirinden farklı soslar ile kolayca uyum sağlayabilen bir yiyecek, avokado da bunlardan biri! Avokado, fesleğen, sarımsak ve limon ile hazırlanan bu pratik lezzet, pesto sosa enfes bir alternatif olacaktır. Öyleyse sizi hemen avokado soslu makarna tarifimize davet edelim!

Avokadolu Salata

Seveni neredeyse her salatasına dahil eder, tadını bilmeyenler de denemekten biraz çekinir. Ülkemizde yetiştirilmesinin başlamasıyla artık çok rahatlıkla marketlerde, pazarlarda bulabildiğimiz avokado, harika salatalar için mutlaka değerlendirmeniz gereken bir malzeme! Hemen avokadolu salata tarifimizi deneyin!

Izgara Tavuklu Kinoa Kasesi

Izgara tavuklu kinoa kasesi tarifi, formunu korumak isteyenlerin ve sağlıklı beslenenlerin favorileri arasına girecek. Kinoa, tavuk ve sebzelerin bir araya geldiği besleyici tarif ile hafif bir öğün geçirin!

Kahvaltılık Avokado Tarifleri

Yumurtalı Avokado Salatası

Sabahları zengin bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz sizin için harika bir tarifimiz var! Hızlıca hazırlanan, besleyici bir salata için protein deposu yumurtalı avokado salatasını hemen deneyin!

Fırında Avokadolu Yumurta

Yumurta ve avokado birbirine ne kadar yakışabilir sorusuna leziz bir yanıtla karşınızdayız, üstelik kıtır bir kahvaltılık tarifiyle! Fırında avokadolu yumurta tarifi, sofranıza sağlık ve lezzet katmanın en kolay yollarından biri, mutlaka tarifimize göz atın.

videoyu izleAvokado

Avokadolu Lor Peynirli Sandviç

Kahvaltılarınız için çok hafif bir sandviç olduğu gibi çocuklarınızın beslenme çantasına da koyabileceğiniz, tadına baktığınızda hayran kalacağınız avokadolu, kuru domatesli, lor peynirli sandviç tarifine hemen göz atın!

Bir avokado nasıl yumuşak ve lezzetli yapılır. Avokado evde nasıl olgunlaştırılır: ipuçları ve saklama koşulları. Fırında bir avokado pişirin

Avokado, lezzetli yemekler yapmak için ana malzeme olarak kullanılan sağlıklı ve besleyici bir meyvedir. Ancak, yemeğin çıkması için meyvenin yumuşak olması gerekir. Pek çok ev hanımı, meyvenin kesilmeden sert olduğunu belirlemek için hangi işaretlerin kullanılabileceğini ve gerekirse avokadonun nasıl yumuşak hale getirilebileceğini merak ediyor.

Avokado olgunsa yumuşaktır. Mutfak deneylerinde güvenle kullanılabilir. Olgunluk derecesi aşağıdaki işaretlerle kontrol edilebilir:

  1. Renk. Açık yeşil renk, meyvenin olgunlaşması için yaklaşık 5 gün daha ihtiyacı olduğunu gösterir. Orta yeşil - 3 gün, zengin yeşil - 24 saat, koyu yeşil, kahverengiye yakın - meyve yemeye hazır.
  2. subjektif sertlik Avokado bastırıldığında sarkıyorsa oldukça yumuşaktır. Bununla birlikte, bu yöntem yeterince doğru değildir: bazen üst tabaka yumuşak ve lezzetli olabilir ve kemiğe daha yakın - sert olabilir.
  3. İncik. Olgunluk, meyvenin kesim çevresindeki durumuna göre de belirlenebilir: alan açık sarı olmalıdır. Gölge açık kahverengi ise, avokado tam tersine olgunlaşmıştır ve alınmamalıdır.

Avokadonun uzak ülkelerden getirildiği ülkemizde, alıcılar mağaza raflarında katı meyveler görüyor. Ve satılan mallar yumuşayana kadar beklemek tavsiye edilmez: iyi numuneler tükenecek ve kutunun altında bozuk meyve bırakılacaktır.

Egzotik bir ürünü karlı bir şekilde satın alabileceğiniz promosyonlar da vardır ve burada oyalanmak kontrendikedir.

Bununla birlikte, olgunlaşmamış meyveler sadece sert ve tatsız değil, aynı zamanda sağlık için de tehlikelidir. Bu tür meyvelerin büyük miktarlarda kullanılması gıda zehirlenmesine neden olabilir.

Meyve yumuşatma sırları

Çok sert bir avokado almaktan korkmayın - bu üzülmek için bir neden değil: onu pencereye koymanız ve birkaç gün beklemeniz gerekiyor. Ancak meyvelerin daha kısa sürede yumuşamasının yolları vardır. Bir avokadoyu evde nasıl yumuşatacağınızı öğrenmenizi öneriyoruz.

1 yol

Isıl işlem, bir avokadoyu birkaç dakika içinde yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Ancak sıcaklıklara maruz kaldığında bileşimindeki bazı değerli maddelerin yok olduğu anlaşılmalıdır. Bu nedenle, örneğin beklenmedik misafirleri orijinal bir yemekle şaşırtmak istiyorsanız, yalnızca acil durumlarda bu yönteme başvurmak daha iyidir.

Bir avokadoyu ısıyla yumuşatmanın 3 yolu vardır:

  1. Fırında. Folyoya sarın ve 10 dakika önceden +90 ° C'ye ısıtılmış bir fırına koyun.
  2. Mikrodalgada. Avokadonun her tarafına çatalla birkaç delik açın. Bir tabağa koyun, cihazı yerleştirin ve plastik bir kapak veya peçete ile örtün. Cihazı 30 saniye boyunca açın. Bu süreden sonra meyve yeterli yumuşaklığa ulaşmadıysa, 30 saniye daha ısıtın.
  3. haşlama. Bu yöntem sadece 2 dakika sürer ve bir salataya avokado eklemeniz gerekiyorsa uygundur. Deriden ve kemiklerden arındırılmalı ve şeritler veya dilimler halinde kesilmelidir. Bir elek içine koyun ve kaynar su ile haşlayın.

Saygıdeğer aşçılar kategorik olarak mikrodalga fırın kullanılmasını önermezler. Bu cihaz sadece meyveyi vitaminlerden değil, aynı zamanda özel tadından da mahrum bırakmayacak ve aynı zamanda hamurun kıvamını birçok yemeğin pişirilmesi için uygun hale getirecektir. Meyve sadece smoothie yapmak için uygun olacaktır.

Avokado ve diğer bazı sebze ve meyveler olgunlaştıklarında etilen adı verilen özel bir gaz salgılarlar.

Bu maddenin havada yayılmasına izin vermez, ancak fetüse yakın tutarsanız, olgunlaşma sürecini önemli ölçüde hızlandırabilirsiniz. Deneyimli aşçılar ve ev hanımlarının bu tür yöntemlere başvurmaları önerilir.

2 yol

Bu yöntemle sert bir avokado daha hızlı olgunlaştırılabilir:

  1. Delikleri olmayan bir kağıt torbaya koyun.
  2. Torbayı bant veya özel bir klipsle kapatın.
  3. Meyve olgunlaşana kadar +18 +24 ° C sıcaklıkta tutun.

Bu yöntem, açık yeşil tonlu meyvenin 2 gün içinde olgunluğa ulaşmasını sağlayacaktır.

İşlemi hızlandırmak için torbaya olgun bir muz, domates veya elma koyabilirsiniz: saldıkları etilen, olgunlaşmayı teşvik eden ek bir faktör görevi görecektir.

  • torbayı sıkıca kapatın, böylece ortaya çıkan gaz kaçmaz;
  • torbayı buzdolabına koymayın: sıcaklık ne kadar düşükse, olgunlaşma o kadar yavaş olur;
  • plastik torba kullanmayın: meyve bozulabilir, ekşi olabilir.

3 yol

Bazen kesilmiş avokado sadece olgun görünüyordu ve çukurun yakınında eti hala sert. Yanlışlıkla kesilen bir kopyayı bozulmadan kurtarmak ve eskimesini hızlandırmak için aşağıdaki numarayı kullanabilirsiniz:

  1. Meyvenin yüzeyini limon suyuyla serpin ve 2 yarıyı birleştirin. Kemiğin çıkarılmasına gerek yoktur.
  2. Avokadoyu streç filme sarın ve soğutun.

Meyvenin ne kadar çabuk yumuşadığı, başlangıçtaki olgunluk derecesine bağlıdır: meyve birkaç saat veya birkaç gün içinde "ulaşır".

4 yol

Açık yeşil avokadoların birkaç gün içinde olgunlaşmasına yardımcı olacak bir başka ilginç yöntem:

  1. Derin bir kaseye buğday ununu dökün.
  2. Meyveyi ürüne daldırın ve oda sıcaklığında bırakın.

Kullanılmış un yenmemelidir. Ancak, örneğin çocuk el sanatları için tuzlu hamur yapmak için uygundur.

5 yol

Eski gazeteleri nereye koyacağını bilmeyen ev hanımları, avokadoların olgunlaşmasını hızlandırmak için bunları kullanır:

  1. Meyveleri gazete kağıdına sıkıca sarın.
  2. Karanlık bir yere çıkarın. Birkaç gün bırakın.

Çözüm

Bir avokadoyu besleyici ve gastronomik özelliklerini korurken yumuşatmanın en sürdürülebilir yolu, meyveyi bir pencere pervazına koyup birkaç gün beklemektir.

Sıcaklığa maruz kalma, sonucun mümkün olduğunca çabuk elde edilmesine yardımcı olacaktır, ancak bu tür yöntemler ürünün tadını ve faydalı özelliklerini olumsuz yönde etkileyecektir.

Altın ortalama, meyvenin saldığı etilen veya diğer meyveler nedeniyle meyvenin olgunlaşmasını hızlandıran diğer tüm yöntemlerdir.

Avokadoları olgunlaştırmaya nasıl yardımcı olunur? Bu egzotik konuk, çok uzun zaman önce mağaza raflarında görünmedi, ancak hemen dikkat çekti. Bir sorun: genellikle olgunlaşmamış olarak satılır (yeşil sert meyveler). Ayrıca olgunlaşmış seçenekler de var - mavi-siyah tenli meyveler, yumuşak ve görünüşte çekici değil. Kaliteli bir ürün denemek istiyorum: orta derecede yumuşak, belirli bir tada sahip, hassas yağlı bir dokuya sahip.

Alışılmadık tadının tadını çıkarmak için bir avokadoyu olgunlaştırmaya nasıl yardım edeceğinizi öğrenin.

Avokadoları hızlı bir şekilde olgunlaştırmaya nasıl yardımcı olunur?

Olgun meyveleri satın almamak daha iyidir, ancak onları evde duruma getirmek daha iyidir. Ana şey, düz, pürüzsüz bir yüzeye sahip meyveleri seçmektir. Çizik, ezik, herhangi bir kapanım olmamalıdır. Aksi takdirde avokado olgunlaşmaz, çürür. Hiçbir durumda satın alınan ürünü buzdolabına koymamalısınız. Avokadolar düşük sıcaklıklarda olgunlaşmazlar. Buzdolabı sadece fetüsün uzun süreli saklanması için kullanılabilir.

Avokadoları olgunlaştırmanın birkaç yolu vardır. Bazıları daha hızlı, diğerleri daha uzun. Ancak avokadonun iki veya üç gün içinde olgunluğa ulaşacağını bilmelisiniz. Bazı durumlarda olgunlaşma süreci bir hafta sürebilir.

Tecrübeli ev kadınları sırlarını paylaşır. Olgun bir meyveyi nasıl alacaklarını zaten biliyorlar:

  • En kolay yollardan biri, meyveyi pencere pervazına koyup olgunlaşmasına izin vermektir. Pencerenin güneşli tarafa bakması arzu edilir. Yöntem hızlı olarak adlandırılamaz, ancak hedefinize ulaşacaksınız: avokado lezzetli ve yenilebilir hale gelecek;
  • meyveleri bir kağıt torbaya koyun ve birkaç gün kuru ve ılık bir yere gönderin. Örneğin, doğrudan güneş ışığı üzerlerine düşmemesi için fırında. Torba, nemi iyi emdiği için kağıttan yapılmalıdır. Plastikte meyve çürür ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz;
  • ekspres yöntemi. Avokado torbasına bir muz veya elma ekleyin. Bu meyveler, avokadoların olgunlaşmasını hızlandıran bir gaz olan etileni serbest bırakır;
  • meyveyi ikiye bölebilirsiniz. Hamurun çürümesini önlemek için yarım limon veya limon suyu serpin. İki parçayı birbirine bağlayın, meyveyi plastik bir kaba koyun ve kapağı sıkıca kapatın. Fetusun hazır olup olmadığını periyodik olarak kontrol edin. Olgun bir avokadoyu soymak kolaydır.

Hala olgunlaşmamış bir meyve için en iyi yerin çöp kutusu olduğunu düşünüyor musunuz? Ananas, üzüm, narenciye, çilek veya kiraz söz konusu olduğunda bu doğrudur. Ancak muz, avokado, elma, armut ve diğer bazı meyvelerde durum tamamen farklıdır. Olgunlaşmamış meyve sorunu gerçekten evde çözülebilir.

Olgunluğu belirliyoruz

Avokado lezzetli ve sağlıklı bir meyvedir. Onu sürekli yiyenler, olgun bir meyveyi olgunlaşmamış bir meyveden nasıl ayırt edeceğini çok iyi bilirler. Olgun bir avokadonun derisi koyu yeşildir. Üzerine bastırırsanız hafif yumuşak olduğunu hissedebilirsiniz. Olgun bir meyvede taş kolayca ayrılır. Bu nedenle sallarsanız, içeride bir tıkırtı duyabilirsiniz. Olgunlaşmamış avokadolar daha açık renkli ve daha sıkıdır. Ancak çok koyu renkli bir meyveye rastlarsanız, o çoktan olgunlaşmış demektir.

Olgunlaşmanın Sırrı

Olgunlaşmamış bir avokado aldıysanız, bu bir ezik olduğunuz anlamına gelmez. Aslında, bu meyveyi mağaza raflarında olgunlaştırmak oldukça nadir bir olgudur. Ve hepsi, çoğu hala yeşilken toplanıp Rusya'ya bu formda teslim edildiğinden. Avokado ağaçta olgunlaşmaz. Genellikle bu, hedefine seyahat ettiği kutuda olur ve bu her zaman böyle değildir.

Sebzeler gibi meyvelerin özel bir fitohormon - etilen sayesinde olgunlaştığı ortaya çıktı. Bu, fetüsün hücrelerinde salınan özel bir gazdır. Bu nedenle, bazı türlerde (örneğin çilek, kiraz), etilen yalnızca gövdeye bağlı olduklarında ve besinlere erişimleri olduğunda salınır. Bir meyve seçerseniz, tüm işlemler duracaktır. Ancak avokado ve muzda etilen uzun süre salınmaya devam ediyor.

Bazı işletmelerin özel olgunlaşma odaları bile vardır. İçlerine etilen beslenir ve oraya yerleştirilen meyve veya sebze daha da olgunlaşmaya devam eder.

Ne yapalım

Ortalama bir insanın evde olgunlaşma odası olmadığını varsayabilirsiniz, ancak buna ihtiyacınız olmayacak. En yaygın olgun muz yapacaktır. Etilen ondan salınmaya devam ediyor - ve tam da ihtiyacımız olan şey bu. Torbaya olgunlaşmamış bir avokado ve muz koyun. Üç gün sonra, bir olgun meyve değil, iki bütün bulacaksınız. Başka bir seçenek de avokadoyu çantada bırakmaktır. Her durumda, kendi kendine olgunlaşır, sadece biraz daha zaman alır. Meyveler olgunlaştıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır. Orada olgunlaşma süreçleri önemli ölçüde yavaşlar.

Kesilmiş bir avokado ile ne yapılır

Meyvenin olgunlaşmadığından emin olmak için birçok kişi onu keser. Umutsuzluğa kapılmayın, bu daha fazla olgunlaşmaya müdahale etmeyecek. İki yarıyı geri katlamak ve avokadoyu birkaç gün bırakmak gerekir. Hava ile temas edecek kısımlar biraz kararabilir. Ardından, yemek için avokado kullandığınızda, onları basitçe kesebilirsiniz. Meyvelerin oksitlenmesini önlemenin bir başka yolu da üzerine limon suyu serpmektir. Bu durumda avokadonun içindeki taş çıkarılmamalıdır.

başka ne yardımcı olacak

Muz yerine, koparıldıktan sonra büyük miktarda etilen salan başka meyveler kullanabilirsiniz. Olabilir:

  • elmalar,
  • kayısı,
  • armutlar,
  • kivi,
  • şeftaliler,
  • Mango.

Son yıllarda yetiştiricilerin, hasat edildikten sonra etilenin salınmadığı meyve çeşitlerini giderek daha fazla ürettikleri belirtilmelidir. Bu, meyvelerin mümkün olduğunca uzun süre pazarlanabilir bir görünüme sahip olması için gereklidir. Bu nedenle, bu çeşit bir elma ile bir avokado koyarsanız, olgunlaşmayı hızlandırmaz. Ayrıca meyvenin zarar görmesi veya nem eksikliği durumunda etilen salınımının arttığını belirtmek de çok önemlidir.

Ayrıca, örneğin iki avokado aldıysanız ve bunlardan biri olgunlaşmamışsa, birkaç gün boyunca güvenle bir araya getirebilirsiniz. Daha olgun bir meyveden çok daha fazla etilen salınır. Ve bu, olgunlaşmamış bir avokadonun yakında komşusu ile aynı olacağı anlamına gelir.

ne yardımcı olmaz

Sadece etilenin avokadoların olgunlaşmasına yardımcı olabileceği unutulmamalıdır. Diğer yöntemlerin hiçbiri böyle bir sonuç vermeyecektir. Bu arada, bazıları mikrodalgayı ve fırını avokadoları olgunlaştırmak için kullanabileceğinizi iddia ediyor. Aslında, bu yöntemler meyveyi daha yumuşak hale getirebilir, ancak yine de olgunlaşmamış olacaktır. Bu avokadonun tadını etkileyecek ve ayrıca bazı tarifler için bu tür yöntemler hiç uygun değil.

Enlemlerimizdeki avokado ağacının meyvesi egzotik olarak kabul edilir, ancak yine de çok az insan şaşırır. Avokado, sağlıklı yağlar açısından zengin bir meyvedir, ancak belirli bir tadı yoktur, bu da onu hem tatlı hem de tuzlu yemeklere eklemenizi sağlar.

Bu arada, bu meyvenin besin değeri aşağıdaki gibidir:

Olgun bir avokado yumuşak olmalı ve biraz baskı ile kendi kendine açılmalıdır. Ancak bu meyvenin ülkemize ulaşması uzun zaman aldığından belli bir süre içerisinde satılabilmesi için biraz olgunlaşmadan getirilebilir. Bu nedenle, hiç kimse satın alırken tökezleyebileceğiniz gerçeğinden bağışık değildir. olgunlaşmamış avokado. Ne yapalım?

Meyve satın alırken başınız belaya girmemek için bilmeniz gerekenler Bir avokadonun olgunlaştığını nasıl anlarsınız? Meyve hakkında konuştuğumuz için, onu seçme kuralları, bize tanıdık gelen armut veya eriklerle aynıdır.

  • Koyu yeşil renk. Avokado biraz daha hafifse, içindeki posanın henüz kullanılmadığını gösterir. Meyve ne kadar olgun olursa, o kadar koyu olur.
  • Yumuşaklık. Avokado ne kadar yumuşak olursa, satın aldıktan hemen sonra yeme şansınız o kadar yüksek olur.
  • İncik. Kesimin altındaki meyve, olgunluğunun bir işareti olacak açık sarı bir renge sahip olmalıdır.

Avokadoyu ne zaman yemeniz gerektiğine bağlı olarak daha yeşil bir meyve seçebilirsiniz. Pişirmeye hazır olmayan bir meyve seçmiş olsanız bile, her zaman olgunlaşmasına yardımcı olabileceğini hatırlamakta fayda var. hadi çözelim


Avokado olgunlaşması nasıl hızlandırılır

Eğer bir avokado yeşili, ama yenmeli, birkaç yolu var, avokado nasıl olgunlaştırılır. Satın alındıktan sonra, bu meyve evde, başlangıçta yeşil olsa bile en fazla iki hafta saklanabilir. Olgunlaşma sürecini geciktirmek için +10 dereceye kadar sıcaklıklarda tutmak daha iyidir ve yeşil avokado ile ne yapılır daha hızlı olgunlaşmak için? Bunu yapmak için aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  • Bir kağıt torbaya yerleştirin. Olgunlaştığında etilen gazı oluşur ve meyve açık havaya maruz kalırsa bu faydalı gaz buharlaşacaktır. Paket onu tutmaya yardımcı olacak.
  • Bir muz veya domatesin yanında saklayın. Bu meyveler daha fazla etilen salgılar, bu nedenle avokado 3 gün içinde olgunlaşır. Bu durumda, torba düzenli olarak temiz hava ile doldurulmalıdır.
  • Meyveyi 18 ila 24 derece sıcaklıkta saklayın. Bu saklama ile avokado gün içerisinde olgunlaşacaktır.
  • Mikrodalgada olgun bir avokado nasıl yapılır. Bu yöntem meyveyi birkaç dakika içinde olgunlaştıracak, böylece neredeyse hemen yenebilecek. Bunu yapmak için, avokadoyu çatalla birkaç yerinden delin, mikrodalgaya koyun, bir kapakla kapatın (bu bir patlamayı önlemeye yardımcı olacaktır) ve 30 saniye fırında tutun. Süre dolduğunda, meyvenin olgunluğu yumuşaklığından kontrol edilebilir. Meyve hala sertse, işlem tekrarlanmalıdır.

Bunlar ana sırlar avokado olgunlaşması için nasıl saklanır.

Olgunlaşma dilimlenmiş avokado

Genellikle bir mağazadan satın alırken bir meyve yenilebilir gibi görünür, ancak zaten evde olgunlaşmanın daha fazla zaman aldığı ortaya çıkar. Hostes zaten varsa, bu, fetüsü atmaya göndermek için bir neden değildir. Hatta avokado olgunlaşmamış, onun yiyebilirsin fırında pişirilen güveçlere veya yemeklere ekleyerek. Diğer durumlar için bilmek yararlıdır, Bu nedenle, gereklidir:

  • limon suyu ekleyin
  • Folyoya sarın veya bir kapta kapatın
  • buzdolabında saklayın
  • Meyvenin yumuşaklığını periyodik olarak kontrol edin.

Avokadoların saklanması ve kullanılması

Yemek pişirmek için yarım avokado gerekli olmadığında, oraya limon suyu eklenebilir - oksidasyon sürecini yavaşlatır. Bununla birlikte, avokadoların yemeklerinde her zaman bir yeri vardır - vejeteryanlar onu sandviçlerde ve salatalarda etin yerini almak için kullanırlar, böylece her zaman tanıdık yemekler için yeni tarifler deneyebilirsiniz. Genellikle avokadolar pişmeden servis edilir, ancak aynı zamanda püre ve guacamole sosu yapmak için de kullanılabilir. Bu sos şu şekilde yapılır:

  • 2 diş ezilmiş sarımsak, bir tutam tuzla karıştırılır.
  • Bir domates, ½ demet kişniş ve ½ soğanı ince ince doğrayın.
  • Avokadoyu kesin, posayı ezin.
  • Limon suyunu ekleyin ve diğer malzemelerle karıştırın.

Bu sos tortilla veya tost ile servis edilebilir.

Avokado ayrıca milkshake'lerde kullanılır ve dondurmaya veya diğer tatlılara eklenir. Böylece, ihtiyacınız olacak yeşil dondurma yapabilirsiniz:

  • 3 avokadoyu kesin
  • 1 limonun suyunu sıkın
  • Avokado, misket limonu, 1/3 su bardağı bal, 1 su bardağı yoğurt ve ½ su bardağı kremayı blenderdan geçirin.
  • Karışımı birkaç saat dondurucuda bırakın.

Tabii ki avokadolu karides salatası bu meyve ile klasik bir tarif olarak kabul ediliyor. Onun için ihtiyacın var:

  • gr karides limon suyu ve kırmızı biber ile zeytinyağında yarım saat marine edin
  • Izgara
  • marul yaprakları
  • 10 adet doğranmış kiraz domates ekleyin.
  • avokado kesmek
  • Karidesle karıştırın, üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin
  • Tuz ekle
  • Rendelenmiş Parmesan ile süsleyin

Sağlıklı avokado meyveli birçok tarif var. En önemli şey, doğru meyveyi seçmektir ve daha sonra herhangi bir yemekte tadı güzel olacaktır.

Volgograd konumundan Victoria

Aile, avokadolu salataları sever. Mağazada olgunlaşması için doğru meyve nasıl seçilir?

Egzotik avokado, doğru seçerseniz çok lezzetli bir meyvedir. Bazı kuralları bilerek olgunluğunu belirlemek hiç de zor değil. Hala yeşil bir meyve aldıysanız endişelenmeyin. Evde olgunlaşmasına izin verilebilir.

Ten rengi

Bir avokadonun olgunluğunu nasıl belirleyeceğini bilemeyen çoğu kişi, her şeyden önce görünümünü değerlendirir ve kahverengi tenli meyveleri seçer. Bu temelde yanlıştır. Bir avokadonun kabuğunun rengi ve şekli, avokadonun çeşitliliğini ortaya çıkarabilir ve bozulmaya işaret edebilir. Mağazalarımızda bu meyvenin üç çeşidini bulabilirsiniz:


Tavsiye. Bozulma belirtisi göstermeyen meyveleri seçin (kesikler, ezikler, küf).

Meyve sertliği

Bir avokadonun olgunluğunu, dokunsal duyumlarla, yani sertliğini değerlendirerek belirleyebilirsiniz.
Meyveyi elinize alın ve fazla çaba harcamadan parmağınızı kabuğun üzerine bastırın. Preslemenin sonucu size avokadonun olgunluğu hakkında bilgi verecektir:

  • avokado sert, basıldığında ezik yok - meyve olgunlaşmamış, eti acı ve tatsız olacak;
  • içeride “yulaf lapası” hissedilir, derin bir göçük, avokadonun olgunlaştığının ve büyük olasılıkla içeride çürümüş olduğunun bir işaretidir;
  • basıldığında, bir girinti oluştu ve çabucak yanlış gitti - elinizde en iyi tat özelliklerine sahip mükemmel olgun bir avokado var.

Tavsiye. Avokadoya basarak aşırıya kaçmayın. Meyve çok olgunsa, elinizde patlayabilir. Mağazada neden başın belada?

Taş ve sap olgunluğu anlatacak

Olgun bir avokadoda, içindeki taş hamurdan pul pul dökülür ve yeşil renkte - onunla kaynaşır. Meyveyi kulağınıza tutun ve sallayın. Taşın tıkırtısını duyarsanız tereddüt etmeyin, avokado olgunlaşmıştır. Cevap olarak sessizlik mi? Bu meyvenin olgunlaşmasına izin verin.

Sapın altındaki yerin rengi, avokadonun olgunluğunun bir göstergesidir:

  • kahverengi - avokado zaten olgunlaşmış;
  • sarılık ile - meyve yemek için hala çok erken;
  • parlak yeşil - işte burada, ideal egzotik hamur. Taze meyve suyu, sapın altındaki renge bir bonus gibi davranıyorsa, meyve satın almaktan çekinmeyin.

evde olgunlaşma

Bazen ihmalle veya kasıtlı olarak olgunlaşmamış bir avokado almak zorunda kaldım. Umutsuzluğa kapılma. Evde olgunlaşmasına izin verilebilir.

Meyveyi düz kağıda (kağıt havlu) sarın ve odada bırakın. gün içinde "ulaşacak". Olgunlaşmayı hızlandırmak istiyorsanız muzları avokado kağıdına sarın.

Tavsiye. Avokadoları olgunlaşması için buzdolabına koymayın. Bu sadece onu mahveder.

Olgun bir avokadoyu kağıda sardıktan sonra buzdolabının sebzelik bölümünde saklamak daha iyidir. İki haftadan uzun sürmez, satın alırken bunu göz önünde bulundurun.

Avokado, alışılmadık bir tada sahip, diyet ve çok sağlıklı bir meyvedir. Avokadoyu nasıl seçeceğinizi zaten biliyorsunuz. Parayı çöpe atmamak için ipuçlarımızı kullanın.

Bir avokado nasıl seçilir: video

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir