enigma kriptolu telefon / İşte o kriptolu telefon - HABERTURK TV

Enigma Kriptolu Telefon

enigma kriptolu telefon

Kriptolu telefonu Türkiye'de en çok kimler kullanıyor?

Türkiye pazarına gireli dört ay olmasına rağmen büyük bir satış başarısına ulaşan Enigma T TR'yi yüzde 35 satış oranıyla iş adamları ve finans sektörü çalışanları, yüzde 25 oran ile siyasetçi ve bürokratlar, yüzde 20 oran ile kamu yöneticileri tercih etti.

Avrupa'da 10 yıldır kullanılan yüksek şifreleme teknolojisine sahip mobil cep telefonu Enigma T TR, Türkiye'de üç operatör tarafından güvenli iletişim imkanı sunuyor.

Almanya'nın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Deutsche Telekom ve her biri kendi alanında önemli projelere imza atmış, toplamda 12 ayrı teknoloji şirketinin ortaklığı ile tasarlanan ve Avrupa'da üretilen Enigma T TR, C5 Elektronics tarafından ithal edilerek tüm operatörlerin abonelerine hizmet veriyor.

DİNLEMENİN İSTİSNALARI VAR MI?

Enigma için her ne kadar 'dinlenemeyen telefon' ifadesi kullanılsa da, yasal dinlemeler için bu geçerli değil. Ürün, yasal olmayan yöntemler ile havadan veya ortam dinlemelerine son veriyor. Enigma T TR, kendi aralarında yaptığı görüşme ile üçüncü şahısların dinlemesini engelliyor, telefon görüşmelerinin gizliliğini ve güvenliğini garanti altına alıyor.

Yaklaşık dört ay gibi bir zamanda Avrupa'dan ithal edilerek Türk kullanıcısının hizmetine sunulan Enigma TTR kriptolu cep telefonu, yüksek önemde iş bilgisine sahip şirket üst düzey yöneticileri, toplumda bilinirliği yüksek, statü, şöhret sahibi kişiler ve politikacıların ilgi odağı oldu.

EN ÇOK İŞ ADAMLARI TERCİH ETTİ

Özellikle iş adamları ve politikacıların tercih ettiği Enigma'nın satış oranları şöyle:

Yüzde İş adamları, Finanscılar, Sanayi ve Ticaret kuruluşları yöneticileri

Yüzde Siyasetçi, stratejik noktadaki bürokratlar ve güvenlik kuvvetleri

Yüzde Kamu yöneticileri ve hukukçular.

SİSTEM VE VERİ GÜVENLİĞİ GARANTİ ALTINDA

İletişim şifreleme ve kriptolama da kalite standardı olan INTSEC ltd. tarafından geliştirilen Enigma'ların şifre sistemi, son yıllarda ülkemizde de çok gündemde olan 'yasadışı telefon dinlemelerine son veriyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de toplumun yaklaşık yüzde 35'i telefonunun dinlendiğini düşünüyor.

ENİGMA Alman Malı-tuşlu Telefon -ttr Kriptolu T

Enigma, II. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanlarının geliştirildiği ve şifresi bulunamayan cihazın ismidir. Bu cihaz savaş sürecinin yönünü belirlenmiş olup II. Dünya Savaşı sonrası için de teknolojik cihaz güvenliği anlamında kullanılmaya başlanır. Yaşanan gelişmelerden etkilenen cep telefonu sektörü de yüksek korumalı telefonlara bu ismi verir. Siz de güvenlik konusunda kafa karışıklığı yaşıyor, gönül rahatlığı ile iletişim kurmayı amaçlıyorsanız Enigma TTR seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ürün, kripto şifreli güvenlik korumasına sahiptir. Bu özelliği sayesinde çok sayıda kişi tarafından sıklıkla tercih edilir. Telefon içerisinde yer alan veri ve bilgilerin maksimum oranda korunmasını sağlar ve görüşmelerin dinlenmesine engel olur. Siz de yakınlarınızla ya da iş arkadaşlarınızda görüşme yaparken tedirgin hissediyorsanız Enigma TTR kriptolu satın alabilirsiniz.

  • Şifreli yüksek güvenlik
  • Kaliteli materyaller
  • Ergonomik tasarım

Yüksek Korumaya Sahip Enigma Kriptolu Telefon

Yüksek Korumaya Sahip Enigma Kriptolu Telefon

Enigma T kripto şifreleme ile korunur. Kripto şifreleme en eski korunma yöntemleri arasında yer alır. Buna rağmen teknolojik gelişmelerden etkilenmeyen algoritma, cihaz içerisinde yer alan bilgilerin yüksek oranda korunmasına aracılık eder. Kripto yöntemli şifrelemeye göre blok tekniği kullanılır. Bu özelliğe göre açık metin çeşitli bloklara ayrılarak korunur. Bu niteliklerinin yanı sıra Enigma T TR seçeneği telefon konuşmalarının özelleşmesine yardımcı olur. İki kişinin yaptığı görüşmelere üçüncü bir kişinin dahil olmasının önüne geçer. Bu sayede güvenlik konusunda hassas davranan ya da gizliliğe önem veren çok sayıda kişinin büyük beğeni ile tercih ettiği modeller arasında girer. Özellikleri sayesinde müşterilerin memnuniyetini kazanır. Siz de kripto şifreleme yöntemi ile korunan, içerisinde bulunan verilerin sızdırılmasını yüksek seviyede önleyen cep telefonunu gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Popüler Olan Enigma Kriptolu Yorumları

Popüler Olan Enigma Kriptolu Yorumları

Enigma TTR kriptolu yorum bölümü müşteri memnuniyetini ortaya koyar. Ürün, konforlu tuş detaylarına sahiptir Tuşlu telefonlar arasında yer alan tasarım oldukça kolay ve rahat bir şekilde kullanılır. Dokunmatik telefonlarda karşılaşılan komut algılamama ya da yanlış yerlere girme gibi pek çok durumun oluşmasına engel olur. Tuş özelliği sayesinde gençlerden yetişkinlere kadar çok sayıda kişi tarafından tercih edilir. Ürün, kaliteli materyallerin bir araya getirilmesi sonucunda oluşur. Bu özelliği sayesinde uzun süre müşteri istek ve ihtiyaçlarının karşılanmasına aracılık eder. Çarpma ya da düşmelerde zedelenme veya kırılma gibi deforme olayları görülmez. Enigma TTR kriptolu kullananlar ürünü büyük beğeni ile tercih ederler. Siz de tuş detayları sayesinde kolay ve pratik bir şekilde kullanılan farklı yaş aralığına yer alan kişilere hitap eden modeli güven içinde temin edebilirsiniz.

Avantajlı Telefon TTR Kriptolu Fiyatı

Avantajlı Telefon TTR Kriptolu Fiyatı

Enigma TTR kriptolu seçeneği ideal boyuta sahiptir. Boyut açısından sunduğu avantaj müşterilerin ürünü tercih etmesine olumlu katkıda bulunur. Cepte taşınabilecek ebata sahip olan tasarım, çantaya da rahat bir şekilde sığar. Minimal ve sempatik tasarımı sayesinde cep ya da çanta da kabalık oluşturmaz. Küçük bir alan kaplayarak yer tasarrufu yapma imkanı tanır. Aynı zamanda model fotoğraf çekme özelliğine sahiptir. Bu niteliği sonucunda anıların uzun süre saklanabilmesine kaynaklık ederken yaşanan değişimleri gözler önüne serer. Siyah renk seçeneğine sahip olan Enigma TTR kriptolu fiyat aralığı ürünün özellikleri göz önünde tutularak belirlenir. Siz de ideal boyutu sayesinde kolay ve rahat bir şekilde taşıma imkanı tanıyan, şifre özelliği sayesinde müşteriler tarafından büyük beğeni ile karşılanan ürünü Trendyol aracılığıyla kolay ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

Enigma Ttr Kriptolu Cep Telefonu


Ağırlık (gr)92,5 gr
Artırılabilir Hafıza:Var
Asisted GPS: Yok
Bluetooth:Var
Boyutlar (mm)x50x14,7 mm
Dokunmatik Ekran: Yok
Edge:Yok
Ekran Çözünürlüğü (piksel)x pixels K colours
Ekran Türü: LCD
Fotoğraf Çekme:Var
Garanti Süresi (yıl):2 Yıl
Görüntülü Konuşma:Yok
GPRS/WAP:Var
GPS:Yok
Handsfree:Var
Hesap Makinesi/Kronometre:Var
Infrared (Kızıl Ötesi):Yok
Java Uygulamaları:Var
Kamera Çözünürlüğü (piksel) Megapiksel
Kutu İçeriği: Enigma telefon-pil-USB ve sarj kablosu-hızlı başlangıç klavuzu-kişisel mikrofon -kulaklık-şarj cihazı kripto sim kartı-CD üzerinde kullanım kılavuzu ve USB sürücüleri -2GB microSD Hafıza Kartı
MARKA: Enigma
Max. Bekleme/Konuşma (saat)/3,5Max
Telefon Hafızası (isim)MODELTTR
Mp3/Radyo: Mp3
Oyun:Var
Pil Türü mAH Lion Battery
Qwerty Klavye: Yok
RENK:Siyah
Renkli Ekran: Var
Saat/Alarm/Ajanda:Var
SAR Değeri (W/kg)Max ,2Mhz
GPRS 0, W/kg
Ses İle Arama:Yok
SIM KART (Tek/Çift):Tek
SMS/EMS/MMS: Var
Şebeke Frekansı (Mhz)GSM
Telefon Hafızası: 40 MB
Telefon Tipi: Klasik
Titreşim: Var
USB Desteği: Var
Video Kayıt: Var
Video Oynatma: Var
WiFi: Yok
3G:Yok

Kripto: Yazı ya da sesli iletişimi özel teknikler ile şifreler haline dönüştürme yöntemidir.


Turkcell, Vodafoneve Avea ile kesintisiz iletişim kurulabilmektedir.


iki Enigma cep telefonu karşılıklı olarak kriptolu görüşme yapabilmektedir. Sabit hatlarda kullanılamaz.

Kaynak: InceHesapCom / Teknoloji

TeknolojiHaberler

Enigma TTR: Türk yapımı "dinlenemeyen" telefon

Yüksek güvenlik teknolojisi kullanan kriptolu Enigma TTR'ler, kendi aralarında yaptığı görüşme ile üçüncü şahısların dinleme yapmasını engelliyor.

Yazılımın yanı sıra donanımı da kripto teknolojisine sahip telefon üzerinden ortam dinlemesi de yapılamıyor. Sistem Teknik Genel Müdürü Burç Tutanç, tanıtım toplantısında, yapılan bir araştırmaya katılanların yüzde 28'inin ''Dinlenmeyen bir telefon olursa satın alır mısınız?'' sorusuna ''evet'' yanıtı verdiğine değindi.

Önde gelen firmalardan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretilen Enigma'nın, Almanya'dan ithal edildiğini kaydeden Tutanç, Türkiye'de Enigmaların kripto kartlarının üretimi, çağrı merkezi ve teknik servis hizmeti olmak üzere satış sonrası destek hizmetlerini Koç Sistem'in üstlendiğini ve telefonlara 2 yıl garanti verdiğini anlattı. Tutanç, tüm bayilerde C5 Electronic tarafından satışa sunulacak Enigmaların, Teknosa mağazalarında 15 gün boyunca sınırlı olarak satılacağını belirterek, Enigmaların şifre sisteminin, iletişim şifreleme ve kriptolama kalite standardı olan INTSEC garantili olduğunu kaydetti.

GSM ve kripto kartı bulunan cihazlardaki şifre anahtarı sayesinde konuşmadaki bir kelimenin çözülmesinin 24 yıl aldığını dile getiren Tutanç, işadamları, üst düzey yöneticiler, gazeteciler, borsacılar, diplomatlar, güvenlik-istihbarat çalışanları, bürokratlar, ünlülerin hedef kitlelerini oluşturduğunu ifade etti. Soruları da yanıtlayan Tutanç, en önemli hedef kitlenin kurumsal ve büyük şirketler olduğunu, yıl sonuna kadar birkaç yüzbin satış hedeflediklerini dile getirerek, hafta sonundan itibaren tanıtımların, önümüzdeki hafta da satışların başlayacağını bildirdi. Tutanç, roaminge açık ve her operatör SIM kartına uygun telefonların, şu anda Vodafone ve Avea ile çalıştığını, kısa süre içinde Turkcell ile de kullanılabileceğini söyledi.

ŞİFRELER, HER KULLANIMDAN SONRA SİSTEM TARAFINDAN İMHA EDİLİYOR

Verilen bilgiye göre, içinde verileri manipüle eden ''güçlü'' şifreleme ve deşifreleme mekanizmaları bulunan Enigmalarda, giden ve alınan ses matematiksel fonksiyonlardan oluşan kriptoloji algoritmalarıyla verilere dönüştürülüyor. Bu veriler hızla sese çevrilince, dinlemek için arayan üçüncü kişi anlamsız sesler duymaya başlıyor. Konuşmalarda kullanılan değişken şifreler, her kullanımdan sonra sistem tarafından imha ediliyor.

Enigma TTR'nin Türkiye'deki kullanıcılara sunulmasına ilişkin yasal düzenleme, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan ''Kodlu ve Kriptolu Haberleşme Hakkında'' yönetmeliğine dayanıyor. Yönetmelikte, yasadışı dinlemeye engel teşkil edecek kriptolu cep telefonunun ithal edilmesi ve denetlenmesine ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Türkiye'ye başlangıçta 15 bin adet getirilen telefonlarda öncelikle ses haberleşmesinin gizliliğini sağlamak hedefleniyor.

Kaynak: AA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası