sistem hafızası / Yer açma - Android Yardım

Sistem Hafızası

sistem hafızası

Gereksiz uygulamalardan kurtulmak

Dikkat edilmesi gereken ilk şey budur. Birçoğu, telefonlarına daha önce hiç kullanılmamış ve gelecekte yararlı olması muhtemel olmayan uygulamalar indirmiştir. Bunları kaldırarak düzinelerce, hatta yüzlerce megabayt dahili belleği serbest bırakabilirsiniz.

Dinamik duvar kağıtlarından kurtulmak

Hareketli ekran koruyucu kesinlikle büyüleyicidir. Ancak, bu tür duvar kağıtları emer dahili bellek cihazlar. Klasik statik görüntüyü tercih edin.

Uygulamaları bir hafıza kartına taşıma

MicroSD kart varsayılan olarak belgeleri, videoları, fotoğrafları veya sesleri depolamak için kullanılır. Programları seçerek manuel olarak taşıyabilirsiniz. Bunu yapmak için şuraya gidin: Ayarlar -\ue Uygulamalar -\ue Uygulamaları Yönet Belirli bir program seçin ve microSD'ye taşıyın.

Seçilen uygulamaların tüm dosyalarının taşınmayacağını unutmayın. Bu, veri senkronizasyonu işlevini, bildirimleri kullanan, widget'lar veya duvar kağıtları içeren programlar için geçerlidir.

Uygulamalar taşındıktan sonra biraz daha yavaş çalışabilir. Bunun nedeni microSD kartın hızının yerleşik sistem belleğinden daha yavaş olmasıdır.

Önbelleği temizleme

İnternet bağlantısını kullanan uygulamalar ve tarayıcı önbelleği yeterince hızlı tıkar mobil cihaz Gereksiz dosyalarla Android'de. Ek olarak, çevrimiçi oyuncular dinlenen parçaları gadget'ın belleğinin uzak köşelerine kaydeder. Karar ver bu sorun arandı özel araçlar önbelleği temizlemek için. En popüler olanlar Uygulama Önbelleği Temizleyici, Clean Master, CCleaner Genellikle bu yardımcı programların otomatik temizleme işlevi vardır. Önbelleğinizi temizlemekten korkmayın çünkü bu, uygulamaların çalışmasını hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

Kullanılmayan uygulamaları kapatma

Çalışan programlar arka fon, onlarca megabayt tüketin rasgele erişim belleğipil şarjının yanı sıra. Yakın zamanda kullanmayacağınız uygulamaları tamamen kapatın.


Çevrimdışı haritaları kaldırma

Çevrimdışı haritalar kullanışlıdır çünkü İnternet bağlantısı olmadığında yardımcı olurlar. Zamanla, özellikle hevesli gezginler ve işi bilinmeyen yerlere seyahat etmeyi içerenler arasında çok şey biriktirebilirler. Git google uygulaması Çevrimdışı haritaların bir listesini görüntülemek için Haritalar. Önümüzdeki günlerde veya hiç kullanmayacağınızları silin.


Belgeleri bulut hizmetlerinde saklıyoruz

Bulut depolamayı kullanın Google sürücü, Dropbox, funduszeue.info veya OneDrive Cihazdaki hafızada yer açacak olan belgelerin güvenilir güvenliğini sağlayacaklardır.

Listelenen yöntemler, Android tabanlı cihazların RAM'lerinin etkin kullanımını sağlayacaktır.

Er ya da geç her Android kullanıcısı, uygulamaları, oyunları ve aktif sörfü yükledikten ve kaldırdıktan sonra küresel ağ İnternet, telefon çok daha yavaş çalışmaya başlar ve bu veya o program normalden birçok kez daha uzun başlar.

Bunun nedeni, sistemde kademeli olarak çok sayıda gereksiz dosyanın birikmesidir: İnternette gezinirken kaydedilen eski çerezler, tarayıcı geçmişi, çeşitli işlemler ve diğer gereksiz bilgiler.

Başlangıç \ub\ubolarak, Android'deki cihazların performansını acımasızca azaltan önbelleğin tam olarak ne olduğunu bulalım.
Önbellek dosyaları, uygulamaların çalışmalarını hızlandırmak için kullandıkları özel dosyalardır. Bunlar geçici olarak saklanabilir metin belgeleri, indirilen medya dosyaları, Google Haritalar'ın parçaları, resimler ve diğer bilgiler. Önbellek dosyaları cihazın dahili belleğine yazılır, ancak akıllı telefonun Flash sürücüsünde de saklanabilir.

Bu tür dosyaların düzenli olarak temizlenmesi hem RAM'i hem de dahili belleği gereksiz "çöp" ten kurtararak aygıtın çalışmasını önemli ölçüde hızlandırmanıza olanak tanır. Süre de artar özerk çalışma şarj etmeden akıllı telefon. Hakkında, akıllı telefon pil gücünden nasıl tasarruf edilir - makalemizde okuyun.

Yöntem 1 - el ile

Yöntem 2 - programları kullanma

Sonuç olarak, kullanıcı soruyu sorar "Android'de hafıza nasıl temizlenir?"zaman alıcı değil Özellikle bu amaçlar için, bir genel bakışı yukarıdaki videoda bulunan, ancak en iyileri aşağıdaki metinde açıklanan birçok yardımcı program oluşturulmuştur.


Uygulamanın adı, çalışma prensibini içerir - gereksiz "çöpleri" bellekten kaldırmak Android cihazlar sadece bir tıklama. Yardımcı program, tarama geçmişini, önbellek dosyalarını, arama günlüğünü temizler. Fırsatları gösterin ince ayar uygulama olamaz, ancak sezgisel arayüzü herkesin onu kullanmasına izin verir.

Başvurunun eksiklikleri arasında, Rusça'ya yapılan zayıf çeviriye de dikkat edilmelidir.

Android cihazların hafızasını temizlemek amacıyla uygulamayı çalıştırmak için Android sistemine sahip olmanız gerekir: sürüm veya üzeri.


Açık ve erişilebilir bir arayüze sahip verimli bir araç seti. Uygulamaları kaldırmak için bir görev yöneticisi, yardımcı program olarak kullanılabilir. Telefonun belleğini "gereksiz" bilgiler için baştan sona kontrol eder ve Google+, YouTube ve diğerleri dahil olmak üzere diğer uygulamaların bıraktığı önbelleği, çerezleri ve "çöpü kaldırır.

Arama, dosya boyutlarının analizini içerir (10 MB'nin üzerinde). İlgili öğenin karşısındaki ayarlarda onay kutusu işaretlenerek de silinebilirler.
Android'de hafızayı temizlemek için bir uygulama olan 1-Click ile karşılaştırıldığında.

Tüm cihazlar işlerinde RAM kullanır, ancak her zaman kendi başlarına temizlemezler. Aygıtların üretken bir şekilde çalışması için, performans göstergelerini bağımsız olarak izlemeniz gerekir. Bu yazımızda Android cihazlarda RAM'in nasıl temizleneceğini anlatacağız.

RAM nedir?

Aygıtların birkaç tür belleği vardır:

  • ROM, silinemez bellektir. Bu, akıllı telefonun dahili alanının bir parçasıdır. işletim sistemi Yalnızca okumak için açın.
  • RAM - rastgele erişim belleği. Çalışan işlemler buraya geçici bilgiler yazar. Güç kapatıldığında silinir.
  • Dahili depolama - dahili hafıza. Kalıcı bilgiler buraya kaydedilir: yüklü uygulamalar, Veri tabanı, yerel dosyalarayarlar. Güç kaynağına bağlı değildir.

Bir uygulamayı başlattığınızda RAM açılır. Kasete küçültülmüş olsalar bile birkaç program hakkındaki bilgileri aynı anda depolar.

Alan eksikliği neye yol açabilir?

Bir kullanıcı birçok programı başlattığında RAM yüklenir. Bu, yavaş sistem performansına ve bazen çökmeye neden olur.

Doldurma işaretleri:

  • uygulamalar daha yavaş başlar ve çalışır;
  • akıllı telefon ısınır;
  • tepsiye küçültülmüş programlar yeniden başlatılır;

Android tabanlı bir cihazın "uçması" için, bir arızanın ilk belirtilerine zamanında dikkat etmeniz ve hafızayı kendiniz temizlemeniz gerekir.

Temizleme yöntemleri

El ile

Ayarlar menüsüne gidin ve "Uygulamalar" veya "Uygulama Yöneticisi" öğesini seçin.

İşletim sistemine bağlı olarak "Çalışıyor", "Çalışıyor" veya "Çalışıyor" adlı sekmenin sağına gidin.

Çalışan uygulamalar

Altta, kullanılan ve boş RAM miktarı görüntülenir. Kullanılmayan uygulamaların sakladığı dosyalardan kurtulmak için gereksiz program ve "Durdur" düğmesini tıklayın.

Çalışan uygulamaların listesi, cihazın doğru çalışması için gerekli programları içerir. Durdurulmamalılar. Yalnızca cihazın kesinlikle çalışmaya devam edeceği işlemleri sonlandırın.

Programları kullanma

Çok sayıda yazılım ürünleribu hayatı kolaylaştırabilir. Kişi için kirli işleri yaparlar. Bir seferde bir uygulamayı manuel olarak kaldırmaya gerek yoktur. Birçok modern akıllı telefon üreticisi, RAM'i boşaltmak için kendi yöntemlerini geliştirir. Bunlara "Temiz" veya "Temiz" denir. Daha etkili temizlik yapmak isteyen veya eksikliğinden muzdarip herkes standart uygulamalar, gerekli programı bağımsız olarak şuradan indirebilir: " Google Oyun"Ve bundan yararlanın.

Temizlik ustası

Temizlik ustası - ücretsiz yardımcı programcihaz performansını optimize eden. Bu program aynı anda birkaç yönde çalışır, bunlardan biri RAM'i temizlemektir. Uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyin ve açın. Ana menü, dahili bellekte ve RAM'de (rasgele erişim belleği) ne kadar yer kapladığını görüntüler ve serbest bırakmak için üzerine tıklayın.

İş yerinde Temiz Usta

Çöpün ne kadar kaldığını gösteren yeni bir pencereye gittik. "Hızlandır" düğmesine tıkladıktan sonra, temizleme işlemi başlayacaktır.

İşlemi başlatmak için "Hızlandır" düğmesine tıklamanız gerekir

Bu program ayrıca ücretsiz olarak çalışır. Başlıca avantajları, yönetim kolaylığı ve derin analizdir. SD Maid bulur gereksiz dosyalar sistemde ve RAM'in gizli işlemlerinde, ancak bunun için cihazın her sahibinin sahip olmadığı kök haklarına sahip olmanız gerekir. Tam haklar bazı üreticiler tarafından engellenmiştir. Uygulamanın çalışması için, onu açmanız, "Tara" düğmesini ve ardından "Temizle" düğmesini tıklamanız gerekir.


SD Maid'i kullanmak basittir ve etkili yöntem RAM temizliği

CCleaner

Birçok kişi tarafından tanınan etkili bir program bilgisayar kullanıcıları İyi bir temizleme kalitesine ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Silme işlemi, cihazın kendisindeki ve bağlı medyadaki gereksiz dosyaları, çağrı ve mesaj günlüğünü, önbelleği içerir. Yerleşik uygulama yöneticisini kullanarak, temizlik için tek bir nesne seçebilirsiniz.

"Sürücü% 75 dolu. SD karta aktarmak için dokunun. " Elbette her Android akıllı telefon sahibi böyle bir yazı gördü. Sorun, Android'in zamanla büyüyen hizmet bilgilerini bırakması ve daha gerekli şeyler için bellek kullanımına izin vermemesi gerçeğinde yatmaktadır.

Bunlar uzak uygulamalardan alınan dosyalardır, uzun süredir ihtiyaç duyulmamış olabilecek bir önbellek. Ve bellek için gerçek kara delik, küçük resimlerdir. Fotoğrafları, videoları, müziği ve uygulama dosyalarını silmek mesajı bir anlığına temizler. Daha sık yeniden ortaya çıkıyor. Akıllı telefon sahipleri için yer eksikliği sorunu oldukça ciddi. Büyük hafıza kartları ve maliyetlerindeki sürekli düşüş sayesinde, prensip olarak, çoğunun zaten yeterli hafızası var. Bununla birlikte, herkesin cihazda yeterli dahili belleği yoktur, yani sistemin çalışması ve tükenme eğiliminde olması gerekir.
Ve böylece, alanımız tükeniyor ve benzer bir mesaj, verileri SD karta aktarma önerisiyle sürekli olarak beliriyor.

Sonuç olarak, transferin neredeyse hiçbir şeyi serbest bırakmadığı bir an gelir.

Yer açmak için ihtiyacınız olan:
1 Fotoğraf ve video çektiğiniz programların ayarlarına gidin ve dahili belleği değil, SD kartı kaydetme konumu olarak belirleyin. Tabii eğer öyleyse.
2 Ayarlara, uygulamalara gidin, çok yer kaplayan uygulamaları bulun. "Verileri SD karta aktar" düğmesi varsa böyle bir uygulamaya dokunun, buna basın. Bu düğme, işlev telefon ve uygulama tarafından destekleniyorsa kullanılabilir.
3 Clean master uygulamasını yükleyin.

Analiz edin. Temiz ana bilgisayarın, istediğiniz bilgileri silmenizi istemediğinden emin olun. Temizlemek. Orada ayrıca gelişmiş temizlemeyi bulabilir ve hangi dosya ve uygulamaların çok yer kapladığını değerlendirebilirsiniz. İşten sonra programı kaldırıp gerektiğinde kurmak daha iyidir. Gerçek şu ki, program ana işleve ek olarak, bazen anlamsız olan bir sürü yardımcı da gerçekleştiriyor. RAM'in anlamsız optimizasyonu, hava durumu, haberler, şarj iyileştirici, şüpheli bulunduğu iddia edilen dosyalar ve bir antivirüs yükleme teklifi vb. Hakkında açılır bildirimler.
4 Ccleaner uygulamasını yükleyin

Analiz yapın. "Küçük resim önbelleği" satırına ve kapladıkları alana dikkat edin.

Küçük resim önbellek dosyası oluşturmanın tam yasağı aşağıda açıklanacaktır. Küçük resim önbelleği dışında gerekeni temizleyin. Önceki programın aksine, temizleme hatırlatıcıları Ccleaner ayarlarından devre dışı bırakılabilir. Bundan sonra uygulama hafızada takılmaz ve onu silemezsiniz.
5 Küçük resim önbellek dosyasının oluşturulmasını engelleyin.

Küçük resim önbelleği, fotoğrafların ve görüntülerin küçük kopyalarını saklayan özel bir dosyadır. Bu, telefonun ihtiyaç duyulduğunda ana dosyaları açmadan küçük resimler oluşturmasına olanak tanır, bu da teoride küçük resimlerin görüntülenme hızını artırır ve teoride pil tüketimini biraz azaltır. Orijinalleri çoktan kaybolan ve dosyanın boyutu mevcut tüm görüntülerden daha büyük olan küçük resimlerin dosyada kaldığı görülür. Bu dosyanın periyodik olarak silinmesinin bir etkisi yoksa ve gerçekten ihtiyaç duyduğu alan yoksa, oluşturulmasını engelleyebilirsiniz.
- Uygulamayı yükle Toplam Amir.
- Ayarlara gidin ve görüntülemeye izin verin gizlenmiş dosyalar ve klasörler.

Ana ekrana gitmek için ev düğmesine basın
- Bir SD kart seçin (bunlardan iki tane varsa - yerleşik olanla başlayın, genellikle daha küçüktür)
- Arama çubuğunda aramayı tıklayın, * silin ve küçük resimleri girin, ara düğmesini tıklayın. Aradığımız klasör DCIM'de
Aynı zamanda küçük resimli başka klasörler de olabilir. İçeri girebilir ve bu dosyaların ne olduğunu görebilirsiniz. Gerekmiyorsa, örneğin, bunlar eski mesajların küçük resimleridir - silin.
- DCIM'deki ana klasörümüz .thumbnails'e geri dönün (gidin)
Diğer şeylerin yanı sıra, çok büyük bir dosya bulabilirsiniz.

Oka basarak daha yüksek bir seviyeye çıkıyoruz
- .thumbnails'e uzun basın, yeniden adlandırmayı seçin ve klasör adını BİR NOKTA İLE BİRLİKTE kopyalayın, ardından .thumbnails_ ve yeniden adlandırmak için .thumbnails'e bir alt çizgi ekleyin.
- Herhangi bir dosyayı DCIM klasörüne yerleştirin, boşaltabilirsiniz. Total Commander ekranını yana kaydırabilir, KLASÖR OLMAYAN herhangi bir dosyayı bulabilir, simgeye dokunarak seçebilir ve aşağıdaki oku tıklayarak DCIM klasörüne kopyalayabilirsiniz.
- Kopyalanan dosyayı .thumbnails ve funduszeue.infoails_ olarak yeniden adlandırın
Bu yüzden .thumbnails klasörünü .thumbnails dosyasıyla değiştirdik. Şimdi, bir küçük resim oluşturmaya çalışırken, sistem .thumbnails klasörüne başvuracak, ancak bulamayacaktır. Bundan sonra, sistem böyle bir klasör oluşturmaya çalışacak, ancak bunu yapamayacaktır. zaten aynı isimde bir dosya var.
Dahili sürücüdeki alanın çok küçük olduğu ve bu yöntemin de yardımcı olmadığı durumda - pahalı olmayan veya 1 GB belleğe sahip eski cihazlar, almanız gerekir ROOT hakları, önceden yüklenmiş kullanılmayan uygulamaları kaldırın ve uygulamaları bellek kartına aktarmak için Link2SD gibi bir uygulama kullanın.

Telefon hafızası kayboluyor - ne yapmalı? Android: sistem belleği nereye gitti? Akıllı telefonda bellek nereye gider?

Tabletleri her gün çalışma, çalışma, iletişim ve diğer amaçlar için kullanıyoruz ve bu nedenle cihazın çalışma durumuna aşırı bir ilgi var. Kompakt bir bilgisayar sahibinin hayal kırıklığının nedenleri çok olabilir ve her sorunlu görev mutlaka bir cevap bulmalıdır. Tablet dahili belleği görmüyorsa ne yapmalı? Bu bağlamda, belirli bir eylem sırası vardır. Ama önce, söz konusu durumun ortaya çıktığı ortak yükümlülükler hakkında bilgi edinmeye değer.

Nasıl devam edilir?

Bazı kullanıcılar, tabletin dahili belleğinden dosya silerken meydana gelen çökmelerden şikayetçidir. Tablet, benzer bir arıza vererek başka nedenlerle başarısız olabilir.

Önemli: Aşağıda açıklanan tüm işlemler, tablet bilgisayarın dahili belleğinde bulunan bilgileri silecektir!

Çoğu zaman, sorun şu şekilde çözülebilir:

  1. Başlamak için kapatın Tablet bilgisayar
  2. Ardından, cihazdaki ses kısma düğmesini basılı tutun, tableti açın (aynı anda iki düğmeye basmanız gerekir)
  3. Birkaç saniye bekleyin, ardından "Kurtarma" menüsü görünecektir
  4. Tablet kasasında yukarıda belirtilen ses kısma düğmesini kullanarak "Medya bölümünü sil" seçeneğine ilerleyin
  5. Bu öğeyi seçmek için güç düğmesine basmanız gerekir. Kısa bir basış yapın
  6. "Kabul et" maddesine iniyoruz ve ardından cihazın güç tuşunu kullanarak onu seçiyoruz.
  7. Şimdi "Cihazı yeniden başlat" adlı ilk menü öğesini seçmeniz gerekiyor.
  8. Ardından, tablet bilgisayar normal moda yeniden başlayacak ve ardından cihazın ana belleği %90 olasılıkla geri yüklenecektir.

Herhangi bir nedenle cihazdaki sorunları kendiniz gideremiyorsanız, yetkili bir arkadaşınızla veya servis Merkezi, size yüksek kaliteli onarımlar sağlanacak, benzer nitelikte sorun giderme. Beceriksiz bir kullanıcının bağımsız adımları ek sorunlara yol açabilir! Yukarıdaki talimatlara göre yapılan işlemler beklenen sonucu getirmiyorsa ve bellek yine tablet tarafından görülmüyorsa, servis merkeziyle iletişime geçmeniz gerekecektir.

Android kullanıcıları genellikle kullanımın başlamasından bir süre sonra “sistem” belleğinin bir yerde kaybolduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalır. Bu aynı zamanda akıllı telefonların bütçe sürümlerinin kullanıcıları ve orta köylüler için de geçerlidir; bu notu okumaları iyi olsa da, nadiren yalnızca amiral gemisi kullanıcıları ile ilgilidir. Ayrıca, bütçe cihazlarının çoğu “elde”.

İlk kez bir android akıllı telefon satın aldığınızda, teknik özelliklerde belirtilen hafızanın gerçek görevler için yeterli olup olmadığı net değildir. ilk android akıllı telefonum Samsung Galaksi Gio GT-S, megabayt "dahili bellek" ile. Satın Alma Düşünceleri: “Yani, ana uygulamalar zaten kurulu. Multimedya, dosyalar ve diğer programlar için başka bir hafıza kartı satın alıyorum. Ve haritaya yüklenemeyenler - onlar için ve kafa ile metre.”
Ve bir süre sonra anlayış ve hayal kırıklığı gelir. Ama sırayla her şey hakkında konuşalım. Temel kavramları anlamaya çalışalım. dosya sistemi ve sorunun asgari düzeyde nasıl "tedavi edileceği". Malzemeyi büyük ölçüde basitleştiriyorum, bu yüzden Bilgisayar Bilimi açısından “yanlışlıklar” aramayın.

Android işletim sistemi Linux tabanlıdır. Kökten bakarsanız, aşağıdaki resimdeki gibi bir şey göreceksiniz:

Herhangi bir Linux'ta olduğu gibi. Tüm klasörleri açıklamayacağım - ihtiyacınız varsa ilgili literatürü okuyun. Şimdi “yerleşik bellek” ve “sistem belleği” ile ilgileniyoruz. Nerede ve ne?

Kendini işletim sistemi android sistem belleğine kurulur. Bunlar, birkaç tanesi dışında ekran görüntüsünde gördüğünüz tüm dosya ve klasörlerdir. Üreticiler bu hafıza hakkında hiçbir yerde ve asla yazmazlar (her durumda görmedim, gördüyseniz gösterin). Herhangi bir basın bülteninde veya veri sayfasında "XXX MB Sistem Belleği" görmeyeceksiniz. İşte hepsi sistem dosyaları ortalama bir kullanıcı için çok az ilgi çekicidir. Özel yardımcı programları kullanarak, yine de görebilirsiniz. Galaxy Gio'nun megabayt sistem belleği var, ancak bu durumda bir klasörle ilgileniyoruz /sistem/uygulama.

Bu klasörde, tüm "önceden yüklenmiş" uygulamalar bulunur. Ayrıca, akıllı telefonun normal şekilde çalışamayacağı programlar da vardır, örneğin, bir “çevirici”, her türlü “senkronizatör” ve varsayılan olarak satıcı (telefon üreticisi) tarafından kurulanlar: Youtube, bazı ofisler veya “taşıyıcı” yazılım.

Ama aynı “dahili belleğe” veya “kullanıcı belleğine” nerede sahibiz? konuşmak sade dil, dizinde /veri. Şunu söylemek daha doğru olur: “Kullanıcının kullanabileceği dahili kalıcı belleğin bir bölümü bir dizin olarak dosya sistemine bağlanır. /veri"Ama işleri basit tutacağım.
Bu dizinde neler var? Acemi kullanıcı kendisine verildiğini düşünüyor tüm tam kullanımda yerleşik bellek alanı (benim durumumda MB).

Nasıl olursa olsun! Bu dizin, ilk başlatmadan sonra zaten dosya içeren dizinlerle tıkanmıştır. Yine, tüm kataloglar üzerinde durmayacağım, sadece uzayın ana “yiyicileri” hakkında konuşacağım.
İlk dizin dalvik-önbellek. android bölümü - Dalvik Sanal Makinesi- Google'ın kendi sanal uygulaması java- tüm uygulamaları çalıştıran bir makine. Dalvik önbelleği, bir ara arabellektir. hızlı erişim. Basitçe söylemek gerekirse, android, başlatmalarını hızlandırmak için önceden derlenmiş program kodunu buraya koyar. Ayrıca, programın türüne bağlı değildir: bir sistem olsa bile, kullanıcının hafızasında, hatta hafıza kartında bile; dalvik-önbellek bir yerde - /veri. Örneğin, Galaxy Gio'da, ilk başlatmadan sonra bu klasör yaklaşık megabayt sürer. Eh, kullanıcı için megabayt bellek aniden 'e dönüşüyor. Hüzün hüzündür. Kesinlikle bu önbellek olmadan imkansız. İnternette onu transfer etmenize izin veren bir dizi talimat var. harici kart hafıza. Tabii ki, bu performansı biraz etkiler ve aksaklıklar vardır. Bu tekniği tarif etmeyeceğim. (Bu yöntemle ilgili kendi açıklamanız varsa, vurun - bağlantı alışverişi yapacağız)

Daha ileriye bakalım. Dosya /veri/uygulama. Herhangi bir nedenle hafıza kartına aktarılamayan tüm kullanıcı programları içinde kuruludur. Genellikle iki nedeni vardır. Birincisi widget: Bu tür programlar, işletim sistemi kısıtlamaları nedeniyle karta aktarılamaz. İkincisi, geliştiricinin bütçe akıllı telefon kullanıcılarını düşünmemesidir.

Şimdi en önemli sürpriz, bu yazıyı yazmaya başladığım için. Youtube gibi bir sistem programı güncellendiğinde, apk ayrıca yerleştirildi /veri/uygulama. Ve şunları elde ederiz: /sistem/uygulama hiçbir yere gitmeden yalan eski versiyon programlar ve /veri/uygulama- yeni. Tabii ki, programın “kısımları” da dalvik-cache'de ve diğer önbelleklerde ve yerlerde, ancak bu her zamanki gibi, ancak böyle bir “ikiye katlamaya” hiç ihtiyacımız yok. Kendiniz herhangi bir program yüklememiş olsanız bile, bir süre sonra kullanıcının hafızası (/data/app) sistem programlarını güncellemeye gidecek (tabii ki güncelleme yaparsanız). Android, bu apk'nın kendisini /sistem/uygulama asla.

Ne yapalım?
İlk olarak, almanız gerekir, aksi takdirde sistem herhangi bir şey yazmanıza izin vermez. /sistem/uygulama.
nasıl alınır kök senin için belirli cihazİnternette kendin aramanı veya bakmanı öneririm funduszeue.info'daki bu konu.

Kök hakları - korkutucu değil. Çoğu zaman, rakip sistemlerin kullanıcıları bunu, kim bilir ne yapmanıza izin veren bir tür korkunç kötülük olarak sunar. Örneğin, "korsanlık", iOS'ta JailBreak ile aynıdır. Android'de "korsanlık" için tüm bunlara gerek yok :) Kök hakları etkinleştirilmiş bir akıllı telefon, yalnızca listesi kontrol edilen bazı programların sistem dizinlerine yazma hakkını her zaman veya geçici olarak almasına izin verir. Ve hepsi bu. Nasıl sudoüzerinde linux veya içinde yönetici olarak çalıştır" üzerinde pencereler. Korkutucu? Numara. Şimdi bazı bellenimde, kök yalnızca ayarlardaki bir anahtarla açılır.

İhtiyacımız olan ikinci öğe SystemCleanup programı

Bağış programı. Yani, her lansmanda yaklaşık 3 dolar satın almak istiyor. Inteks Bağış Anahtarı, yazarın çeşitli programları için uygundur, ancak işlevselliği ortadan kaldırmaz. Genel olarak, program birçok şeye izin verir: cihazın kendisinde uygulamaları “kişiselleştirin” (belki bundan daha sonra bahsedeceğim), önbelleği temizleyin, sistem uygulamalarını silin, yapın yedekler ve daha fazlası.
Sadece düşünün evrensel adaletin restorasyonu güncellenen sistem programlarının yerlerine aktarılması.

Programı çalıştırın ve sekmeye geçin Uygulamalar.

Burada bir liste görüyoruz yüklü uygulamalar ek bilgi ile. Kırmızı ile yazıldığı programları arıyoruz. sistem+veri. Bu bizim "cezalarımız". Bir satıra tıklamak, bu uygulamanın farklı “bellek konumlarında” kapladığı alan hakkında ek bilgiler gösterecektir. Uzun bir dokunuş yapın ve “ sistem uygulamasını güncelle” (ekran görüntüsü eski, şimdi yazıt böyle) ve ek iletişim kutusundaki eyleme katılıyoruz. Genellikle, tüm hareketlerden sonra, programın yapmayı önereceği bir cihazın yeniden başlatılması gerekir.

Bu kadar basit bir şekilde, klonlar tarafından işgal edilen onlarca megabaytlık değerli kullanıcı belleğini boşaltabilirsiniz.

Genel olarak, tekrar ediyorum, program oldukça fazla faydalı şey yapabilir. Örneğin, ihtiyacınız olmayan önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını kaldırabilirsiniz. Ve çoğu uygulamanın altında bir ipucu var: onu silmek güvenli mi? Bir uygulamayı ana bellekten tam işlevselliğe sahip bir karta aktarabilirsiniz (yalnızca bir widget değilse). Ve bazı uygulamaları “sistem” yapabilirsiniz. Örneğin, gereksiz operatör yazılımı tarafından işgal edilen sistem belleğinde birkaç megabayt boşalttınız ve aynı zamanda bir üçüncü taraf çevirici kurdunuz. Hız veya hata toleransı nedeniyle bir hafıza kartına aktarılması tavsiye edilmez ve “dahili hafızada” yer kaplar. Uzun dokunun ve seçin Uygulamayı /system/app konumuna taşı ve programınız klasöre taşındı /sistem/uygulama, yani sistemik hale geldi (android açısından).

Hepsi bugün için. Bir kez daha: programın birçok kullanışlı özellikler, onları kendin keşfet ya da belki bir ara anlatırım. Var kullanıcı hafızasını “genişletmenin” daha radikal yöntemleri genel olarak bir dalwick önbelleğini veya bir klasörü yeniden takma ile ilgili /veri bir hafıza kartına aktarılır, ancak bunlar belirli riskler ve diğer rahatsızlıklarla ilişkilidir.

Pek çok kişinin hayatının ayrılmaz bir parçası modern insanlar Son zamanlarda, her türlü gadget oldu. Er ya da geç Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tablet sahiplerinin çoğu, bellek eksikliği sorunuyla karşı karşıyadır. Bütçe modellerinde, hacmi kural olarak dört gigabayttan fazla değildir, ancak burada en az dörtte birinin işletim sisteminin kendisi tarafından işgal edildiği akılda tutulmalıdır.

Yüksek kaliteli fotoğraflar, müzik ve filmler gibi tüm modern oyunlar, giderek daha fazla kullanılabilir bellek gerektirir. Bu nedenle, bir noktada, kullanıcı gerekli uygulamayı kuramaz, gerekli verileri indiremez. Boş alan eksikliği, cihazın hızını da olumsuz etkiler. Peki, Android'de dahili bellek nasıl boşaltılır? Dosyaları harici ortama taşıyabilir ve akıllı telefonunuzun performansını optimize edebilirsiniz.

Boş alanı ne doldurur?

Android'de bir telefonun dahili belleğini nasıl boşaltacağınızı çözerken birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Bazı yöntemler bazı durumlarda etkili olabilir, ancak bazılarında tamamen uygunsuz olabilir.

Android'de dahili belleği boşaltmadan önce, cihazı dolduran verilerin nereden geldiğini anlamanız gerekir. İşte en yaygın seçeneklerden bazıları:

  • fotoğraf, müzik ve video kaydetme;
  • sosyal ağlarda alışverişte kullanılan veriler;
  • bir ses kaydediciden gelen ses;
  • Bluetooth veya Wi-Fi aracılığıyla indirilen veriler;
  • Cihazın hafızasında bulunan Play Store'daki uygulamalar.

Dosyaların cihazın hafızasına kaydedilmesini nasıl önleyebilirim?

Sorunun zaman zaman tekrarlanmasını önlemek için, dosyaların indirilmesini cihazın hafızasından başka bir ortama yönlendirmeniz gerekir. Örneğin, bir hafıza kartına (SD kart). Bu amaçla, bazı uygulamaların ayarlarında kaydetme yolu ayarlarını değiştirmelisiniz:

  • kamera seçenekleri;
  • ses kaydedici seçenekleri;
  • tarayıcı indirmeleri için yer;
  • uygulamalardan önbelleğe alınmış dosyaların konumu;
  • habercilerin düzenlenmesi;
  • yükleyici programlarının düzenlenmesi;
  • navigasyon GPS haritalarının düzenlenmesi.

Yukarıdaki tüm ayarlarda, hafıza kartında bulunan belirli bir klasörün (veya birkaç klasörün: müzik, video, resim ve dosyalar için ayrı ayrı) yolu belirtilmelidir.

Veriler nasıl taşınır?

Dosyaları cihazın hafızasından benzer klasörlerdeki bir hafıza kartına taşımak daha iyidir. Hiçbiri yoksa, herhangi birini kullanarak bunları oluşturabilirsiniz. dosya yöneticisi"Play Store"dan indirilen veya cihazı bir kabloyla bilgisayara bağlayarak. Benzer standart adlara sahip yerlere taşınmak gereksiz karışıklığı önleyecektir. Klasörler genellikle aşağıdaki adlara sahiptir:

  • Bluetooth;
  • DCIM;
  • indirmek;
  • medya;
  • filmler;
  • müzik;
  • video;
  • sesler.

Dosyaları aktarmak ve yeni klasörler oluşturmak iki şekilde yapılabilir: doğrudan cihazın işlevleriyle veya bir bilgisayar kullanılarak. Amacı şüpheli olan verileri aktarmamalısınız. hareketli program dosyaları cihaz arızalarına katkıda bulunabilir, Android'in dahili belleğinde yer açmadan önce bunun farkında olmalısınız.

Dosyalar doğrudan cihaza nasıl aktarılır?

Resimleri, müzikleri ve videoları doğrudan cihaza aktarmak için dosya yöneticisini kullanmak daha iyidir. Kullanımı basit ve güvenilir ES Dosya Gezgini'dir. Yöneticinin ana işlevi, tam olarak klasörler ve dosyalar ile çalışmaktır. Bu dosya yöneticisi çok hafiftir, zaten az miktarda bellek kaplamaz ve kullanışlıdır.

Gerekli verileri aktarmak için tek bir uzun basışla seçmeniz gerekir. "Taşı" eylemini seçerek, "SD kart" üzerine tıklamalısınız. Bu dosya yöneticisinin avantajı, menünün dosyaları aktarmak için hemen yeni klasörler oluşturmanıza izin vermesidir.

Bilgisayar kullanarak dosyalar nasıl aktarılır?

Bir bilgisayar kullanarak Android'in dahili belleğini temizlemek için cihazı bir USB kablosu kullanarak ona bağlamanız gerekir. Bir akıllı telefon veya tabletteki verileri yönetebilmek için PC'nin şu özelliklere sahip olması gerekir: özel programlar ve sürücüler. Kural olarak, bu tür yazılımlar otomatik olarak yüklenir, ancak bilgisayar aygıtın türünü belirleyene ve ağda uygun sürücüleri bulana kadar biraz beklemeniz gerekir.

Bilgisayar kullanarak dosya aktarırken oluşan sorunlar kolayca çözülür ücretsiz servis Cihaza bağlanarak uzaktan cihazla çalışma imkanı sağlayan AirDroid, WiFi ağları. İlk olarak, bu iyidir çünkü bir akıllı telefonu veya tableti tanımak için ek olarak herhangi bir program ve sürücü yüklemeniz gerekmez. İkincisi, bu hizmet, cihazlar arasında bir kablodan daha uzun bir mesafede iletişim sağlar.

Yine de, bu yöntemi kullanarak bir bilgisayar aracılığıyla Android'de sistem belleği nasıl boşaltılır? Burada her şey çok basit - herhangi bir tarayıcı üzerinden veri yönetimi mümkündür.

Uygulamalar SD karta nasıl taşınır?

Cihazları boşaltmak için Android'de dahili bellek nasıl boşaltılır? Bunun kolay bir iş olmadığını hemen not ediyoruz. Bunun nedeni, uygulamalar için bu işlemi gerçekleştirmek için, kural olarak, tüm dosyaları tam olarak yönetmenize izin verecek özel haklara, yani yönetici haklarına sahip olmanız gerektiğidir.

Ek bir yükleyerek yönetici statüsü alabilirsiniz. yazılım veya akıllı telefon ayarlarınızı değiştirin. İkinci durumda, her şey çok daha basittir. Ayarları "geliştirici modu" olarak ayarlanabilen cihazlar, mevcut olmayan birçok işlemi gerçekleştirmenize izin verir. sıradan kullanıcılar, örneğin, sahte yerelleştirmeyi ayarlayın.

Yönetici erişimi zaten etkinleştirilmişse, sonraki adım Link2Sd uygulamasını yüklemektir. Hem kurulu isteğe bağlı hem de isteğe bağlı olarak aktarmanıza izin verir. standart uygulamalar cihaz hafızasından hafıza kartına. Ancak burada, bu tür eylemlerin cihazın arızalanmasına yol açabileceğini hatırlamanız gerekir.

Yönetici hakları olmadan uygulamaların yalnızca bir kısmını taşıyabilirsiniz. Bu işlem cihaz ayarlarında gerçekleştirilebilir. Ancak standart alım çok uygun değil ve ayarları değiştirmek istemiyorsanız indirmek daha iyidir. Android uygulaması asistan.

Android Assistant, Android ile çok yönlü çalışma için on sekiz araçtan oluşur. Doğrudan transfer uygulamaları şu şekilde gerçekleştirilir: programı açmalı, "Araçlar" bölümüne gitmeli ve "App2Sd" seçeneğini seçmelisiniz. Aktarılabilecek uygulamaların bir listesi açılacaktır.

Ayrıca kullanarak bu başvuru Cihazın hızını optimize etmeye ve artırmaya yardımcı olacak karmaşık bir kaldırma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Cihaz gereksiz çöplerden nasıl temizlenir?

Yukarıdaki adımları izleyerek hafızayı temizleme sürecinde önemli ilerleme kaydedebilirsiniz. Doğru ayarları yaptıktan sonra, büyük olasılıkla tüm adımları zaman zaman tekrar yapmanız gerekmeyecektir. Ancak, çöpleri silerek Android'de dahili belleği nasıl boşaltacağınızla ilgili bilgileri sıklıkla kullanmanız gerekecektir. Bu nedenle, özel bir uygulama yükleyerek (örneğin, Temizlik ustası), temizleme işlemini hızlı ve kolay hale getirebilirsiniz.

İnternetten, tarayıcı geçmişinden, uygulamalardan önbelleğe alınmış verilerin birikmesiyle oluşan cihazdaki sözde çöp çok yaygın bir olgudur. Periyodik temizlik, cihazdaki boş alanı artırmanıza ve tüm işlemlerin performansını hızlandırmanıza olanak tanır.

En uygun ve en uygun örneğini kullanarak cihazın temizliğini enkazdan sökersek uygun program Clean Master, o zaman onu kullanmakta zorluk çekmezsiniz. Sadece "çöp" seçeneğini seçmeniz ve "temizle" yi tıklamanız yeterlidir. Derin bir analiz yapan uygulama, mutlaka hangi dosyaların silinmesi gerekmediğini belirtir.

Dosyalar çevrimiçi nasıl saklanır?

Android 'de dahili belleği boşaltmak için sözde bulut depolama alanını kullanabilirsiniz. Yalnızca dosyaları depolamaya değil, aynı zamanda bunları açmaya da izin verirler. çeşitli cihazlar. Bu tür bir uygulamayı bir akıllı telefona kurarak, verilere erişmek için yalnızca kaydolmanız (ilk kez açtığınızda) ve ardından kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz gerekir.

Veriler "sanal belleğe" yerleştirildiğinden, bulut depolama ve İnternet'e sürekli erişim ile çalışırken önemlidir. En başarılı bulut depoları arasında Google sürücü, depolama Mega, "funduszeue.info" veya Dropbox.

Cihazın tam temizliği nasıl yapılır?

Cihazın hafızasını kökten temizlemek için yapmanız gerekenler tam kaldırma bütün bilgiler. Eylem "Biçimlendirme" seçeneği kullanılarak gerçekleştirilir. Kural olarak, bu öğe "Yedekleme ve veri sıfırlama" sekmesindeki cihaz ayarlarında bulunur. Kullanıcının niyetlerini onayladıktan ve verileri sildikten sonra, cihaz yeniden başlatılacak ve orijinal şeklini alacaktır, yani akıllı telefon, satın alındıktan sonra yüklenen ve indirilen her şeye sahip olmayacaktır.

Genel olarak, "Android'de bellek nasıl boşaltılır" talimatı, bazıları değiştirilebilir olan birkaç adım içerir. Çeşitli eylemlerin tutarlı bir şekilde yürütülmesi, boş alanda bir artışa yol açacak ve bu da kesinlikle cihaz optimizasyonuna yol açacaktır.

Makaleler ve Cankurtaranlar

Elbette birçok kullanıcı benzer bir durum yaşadı. Telefonun hafızası kaybolursa ne yapmalı? Bu tür platformların örneğini kullanarak bu başarısızlığı anlamaya çalışalım. Windows telefon ve Android.

Windows Phone'da bu neden olabilir?

  • Programların cep telefonundaki gerçek boş hafıza miktarını her zaman doğru bir şekilde göstermediği gerçeğiyle başlayalım. Windows cihazı telefon. Ayrıca, önbellek ve geçici dosyaları da unutmayın.

    Büyük olasılıkla, bellek kartında yalnızca fotoğraflar ve medya dosyaları olabileceğinden, bellek onlar tarafından işgal edilir.

  • Bazı programlar silindikten sonra bile bazıları cihazın hafızasında kalır. Artık internette olduğumuza göre, boyutu küçülmeye devam ediyor. Bu durumda ne yapmalı?
  • Yapılacak ilk şey, cihazınızı sıfırlamaktır. mobil cihaz, çünkü bu onu orijinal durumuna geri getirecek ve ayrıca kişisel içeriğin kaldırılmasına yardımcı olacaktır.
  • Aynı zamanda tüm verilerinizi (fotoğraflar, müzik, oyun başarıları, mesajlar ve uygulamalar dahil) önceden arşivlemeye özen göstermeniz önerilir. hesap Microsoft.
  • Sıfırlama ile başlayalım. Ayarlara giriyoruz ve "Ayarları sıfırla" öğesini seçtiğimiz "Cihaz bilgileri" menüsüne gidiyoruz.
    Kurtulmak ekstra uygulamalar Windows Phone'da telefonun hafızasında, Shrink Storage'ı da kullanabilirsiniz.

    Program dahili depolamayı tamamen doldurur, ardından cihazımızı yeniden başlatırız.

Uygulamalarınızı yakından takip etmekte fayda var. Bazıları gerçekten çok yer kaplıyor ("Haritalar" gibi). Ayrıca tarayıcı geçmişinizi, önbelleğinizi, çerezlerinizi ve SMS mesajlarınızı temizlemeyi unutmayın.

Bu neden Android'de olabilir?

  • ameliyathane android sistemi orijinal olarak sistem belleğine yüklenir. Başka bir deyişle, cihazımızın belleği çeşitli sistem dosyaları ve klasörleri tarafından işgal edilmiştir.
  • Tüm önceden yüklenmiş programlar / system / app klasöründe bulunur. Çoğu olmadan, cihazımız normal şekilde çalışamaz, ancak onsuz yapabileceğimiz olanlar da vardır (yalnızca üretici tarafından varsayılan olarak kurulurlar).
  • Akıllı telefon aldığımızda Android kontrolü, o zaman yanlışlıkla elimizde tüm boş alana sahip olduğumuza inanırız.
  • Ancak, aslında, ilk lansmandan sonra, hafızamızın çok çeşitli dizinlerle tamamen dolu olduğundan emin olmak kolaydır.
  • Şu anda, dahili depolamanın durumunu izlemenize yardımcı olacak Android için birçok özel yazılım var.
  • Kök haklarımız varsa SystemCleanup uygulamasını kurabiliriz. Mütevazı bir ücret karşılığında, güncellenenleri aktarmanıza olanak tanır sistem programları, fazlalığı kaldırmak, uygulamak destek olmak ve önbelleği temizleyin.

Tabletinizde ne kadar bellek olursa olsun veya Android akıllı telefon, yine de cihazın sürücülerinde boş alan olmaması sorunuyla kesinlikle karşılaşacaksınız. Modern 3d oyunlar, megapiksel fotoğraflar, yüksek kaliteli müzikler ve filmler gigabaytları o kadar hızlı bir şekilde ısırmayı başarıyor ki, Android satın aldıktan çok kısa bir süre sonra, program yüklerken alan eksikliği ve hatalar hakkında sizi şimdiden uyarı yağmuruna tutmaya başlıyor. Bu nedenle genel temizlik için acil önlemler alınması gerekmektedir. Bu yazıda gigabaytlarınızı geri almanıza yardımcı olacak ayrıntılı bir eylem planı bulacaksınız.

1. Bellek kullanımını tahmin etme

İlk adımlara geçmeden önce, alanın keşfini yapmalı ve diskin dolum derecesini değerlendirmelisiniz. Çeşitli verilerin ne kadar yer kapladığını bilmek, belirli eylemlerin gerekliliğine karar vermenize yardımcı olacaktır. Biri en iyi yardımcı programlar bu amaçla Disk kullanımı, verilerinizin yerleşiminin tam resmini basit ve görsel bir biçimde görmenizi sağlar. Ortaya çıkan şemaya bir bakış, haritadaki en kötü niyetli uzay yiyicilerini belirlemek için yeterli olacaktır. Bu arada, ihtiyacınız olmayan bazı dosyaları doğrudan uygulamadan silebileceğiniz için temizlemeye bu aşamada başlayabilirsiniz.

Bu türden başka bir yardımcı program " Diskler, Depolama ve SD kartlar". Bu interaktif uygulama, cihazın hafızasını ve depolamasını görselleştirmek için kullanılır. Hafıza kartınızda yer açmanıza, büyük ve zaten büyük olanları hızla bulup silmenize yardımcı olur. önemsiz dosyalar dahili depolamada.

2. Programları harici bir hafıza kartına aktarma

Neredeyse hepsi android cihazlar dahili bellekten çok daha büyük olan isteğe bağlı bir SD kart kullanmanıza olanak tanır. Bu nedenle yüklediğiniz programları kesinlikle harici bir karta aktarmayı denemelisiniz. Bu, hem sistemde yerleşik olarak hem de yardımıyla yapılabilir. özel araçlar ki bu çok daha uygun. Örneğin, Uygulama Yönetimi III(eski Uygulama 2 SD) uygulamaları yalnızca ek alan boşaltmak için dahili veya harici depolamaya taşımakla kalmaz, aynı zamanda yerleşik sistem programlarını gizleyebilir ve ayrıca gereksiz programları toplu olarak silme yeteneğine de sahiptir.

3. Önceden yüklenmiş programları kaldırın

Birçok üretici, ihtiyacınız olup olmadığına bakmadan, cihazlarını maksimum sayıda uygulama ile doldurmaya çalışır. Ayrıca, bunları kaldırın. her zamanki gibi, kural olarak imkansızdır, bu yüzden boş yere alan ve cihaz kaynaklarını boşa harcayan bu çöpe katlanmak zorundasınız.

Ancak, bir cihazınız varsa, durum oldukça düzeltilebilir. Programın yardımıyla Kök Uygulama Silme tamamen sökebilirsin ekstra programlar ve sadece onları kapatın. Bu, bir sistem uygulamasını silmenin güvenliğinden pek emin olmadığınızda kullanışlı olacaktır. Sadece bir süre dondurun ve ardından her şey olması gerektiği gibi çalışıyorsa, kalıcı olarak silebilirsiniz.

4. Çöpü temizleyin

Çalışması sırasında, işletim sistemi ve bireysel başvurular zamanla biriken, oldukça önemli hacimler almaya başlayan birçok geçici ve yardımcı dosya oluşturun. Bu nedenle, uygulama önbelleğini, artıkları periyodik olarak temizlemeniz önerilir. uzak programlar, boş klasörler ve diğer çöpler. Program bu görevle mükemmel bir iş çıkarıyor. Temizlik ustası, hangi konuda yazdık. Lütfen son zamanlarda bu uygulamanın yazarlarının onu bir dizi uygulama ile doldurmayı başardığını unutmayın. Ek özellikler, bu yüzden programın vesayetiyle sizi çok fazla rahatsız etmemesi için ayarlardaki tüm yardımcı modülleri devre dışı bırakmayı unutmayın.

5. Verileri harici bir karta kaydedin

Ağdan veri alan ve verilerini cihazda saklayan birçok program vardır. Podcast'ler olabilir, çevrimiçi müzik çalarlar, okuyucular vb. Kural olarak, hepsi dosyalarınızı depolamak için bir dizin seçmenize izin verir. bunu gördüysen iç hafıza gadget indirilen müzik, video ve belgelerle doldurulur, ardından ilgili programların ayarlarına dalmak ve harici haritada uygun dizinleri belirtmek için çok tembel olmayın.

6. Bulut hizmetlerini kullanın

İnternetin iki yönlü bir sokak olduğunu unutmayalım, bu sayede sadece cihazınıza veri indiremezsiniz, aynı zamanda ağa da yükleyemezsiniz. varoluş yoluyla bulut hizmetleri ve geniş bant bağlantıların giderek yaygınlaşmasıyla, verileri her durumda bir cep telefonu veya tablette depolamak artık gerekli değil, yalnızca o anda ihtiyacınız olan şeye sahip olmanız yeterli.

Örneğin hizmet, uzak bir sunucuya kapsamlı bir müzik koleksiyonu ( parça) kaydetmenize ve ağa bağlı olmadığınızda yalnızca dinlemek istediğinizi indirmenize olanak tanır. Fotoğrafların ve filme alınan videoların birikintileriyle uğraşmak daha az etkili değildir. Dropbox'ı veya örneğin bir sosyal ağ istemcisini kurmak yeterlidir

iPhone ve iPad'inizdeki saklama alanını kontrol etme

iOS ve iPadOS, her uygulamanın ne kadar alan kullandığını analiz ederek aygıtınızın saklama alanını izler. Aygıtınızın saklama alanını bilgisayarınızdaki Ayarlar, iTunes veya Finder'dan da kontrol edebilirsiniz.

iOS ve iPadOS, saklama alanını en iyi duruma nasıl getirir?

Aygıtınızdaki saklama alanı yetersizse aygıtınız uygulama yükleme, iOS veya iPadOS'i güncelleme, müzik indirme ve video kaydetme gibi işlemler gerçekleştirirken otomatik olarak alan açar.

Aygıtınız, daha fazla saklama alanı açmak için, tekrar indirilebilen veya artık ihtiyaç duyulmayan öğeleri de kaldırabilir. Buna, kullanmadığınız uygulamalar ve iCloud Drive'daki dosyaların yerel önbellekleri gibi öğeler de dahildir. Aygıtınız geçici dosyaları da kaldırarak önbelleğini temizler.

Saklama alanını kontrol etmek üzere aygıtınızı nasıl kullanacağınızı gösteren iPhone ekranı

Aygıtınızı kullanarak saklama alanını kontrol etme

  1. Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin. Aygıtınızın saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik bir öneriler listesi ile birlikte, yüklü uygulamaların ve her uygulamanın saklama alanı kullanım miktarının bulunduğu bir liste görebilirsiniz.
  2. Saklama alanıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için bir uygulamanın adına dokunun. Önbelleğe alınmış veriler ve geçici veriler kullanım hesaplamasına dahil edilmemiş olabilir.

Ayrıntılı görünümdeyken aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • "Uygulamayı Kaldır" seçeneği, uygulama tarafından kullanılan saklama alanını boşaltır ancak uygulamanın belgelerini ve verilerini saklar.
  • "Uygulamayı Sil" seçeneği, uygulamayı ve uygulamayla ilgili verileri siler.
  • Uygulamaya bağlı olarak uygulamadaki bazı belgeleri ve verileri silebilirsiniz.

Aygıtınızdaki saklama alanı dolmak üzereyse ve aygıtınız yer açamıyorsa "Saklama Alanı Dolmak Üzere" uyarısı alabilirsiniz. Bu uyarıyı görürseniz saklama alanı önerilerini kontrol edin veya video ve uygulamalar gibi daha az kullanılan bazı içerikleri kaldırın. 

İçerik kategorileri

Aygıtınızda kullanılan içerikler aşağıdaki kategorilere ayrılır:

  • Uygulamalar: Yüklü uygulamalar ve bunların içerikleri, Dosyalar uygulamasındaki "iPhone'umda/iPad'imde/iPod touch'ımda" dizininde saklanan içerikler ve Safari indirmeleri 
  • Fotoğraflar: Fotoğraflar uygulamasında saklanan fotoğraf ve videolar
  • Ortamlar: Müzikler, videolar, podcast'ler, zil sesleri, resimler ve Sesli Notlar
  • Mail: E-postalar ve ilişikleri
  • Apple Books: Kitaplar uygulamasındaki kitap ve PDF'ler
  • Mesajlar: Mesajlar ve ilişikleri
  • iCloud Drive: Aygıtınıza yerel olarak indirilmiş iCloud Drive içeriği. Bu içerikler otomatik olarak silinemez.
  • Diğer: Siri sesleri, fontlar ve sözlükler gibi silinemez mobil öğeler, silinemez günlükler ve önbellekler, Spotlight dizini ve Anahtar Zinciri ile CloudKit Veri Tabanı gibi sistem verileri. Sistem, önbelleğe alınmış dosyaları silemez.
  • Sistem: İşletim sisteminin kapladığı alan. Bu alanın boyutu aygıtınıza ve aygıtınızın modeline göre değişiklik gösterebilir.

Saklama alanını en iyi duruma getirmek için önerileri kullanma

Ayarlar'daki Saklama Alanı bölümünde, aygıtınızdaki saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik öneriler sunulabilir. Saklama alanını optimize etmek için:

  1. Aygıtınıza yönelik tüm önerileri görmek için Tümünü Göster'e dokunun.
  2. Tüm öneri açıklamalarını okuyun. Ardından, açmak için Etkinleştir'e veya silebileceğiniz içerikleri incelemek için öneriye dokunun.

Finder'ı veya iTunes'u kullanarak iOS aygıtınızdaki saklama alanını kontrol etme

  1. macOS Catalina veya sonraki bir sürüm yüklü bir Mac'te Finder'ı açın. macOS Mojave veya önceki bir sürüm yüklü bir Mac'te ya da bir PC'de iTunes'u açın.
  2. Aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  3. Finder'da veya iTunes'da aygıtınızı seçin. İçerik türüne göre bölünmüş olarak, içeriklerinizin kullandığı saklama alanı miktarını gösteren bir çubuk görürsünüz. 
  4. İçerik türlerine göre kullanılan saklama alanını görmek için farenizi çubuğun üzerine getirin.
    iOS aygıtınızda saklama alanını kontrol etmek üzere Finder'ın nasıl kullanılacağını gösteren Mac ekranı

İçerik kategorileri

Aşağıda aygıtınızdaki içerik türlerinin listesini ve her türün içerdiği öğeleri görebilirsiniz:

  • Ses: Parçalar, sesli podcast'ler, sesli kitaplar, sesli notlar ve zil sesleri.
  • Video: Filmler, video klipler ve TV şovları.
  • Fotoğraflar: Fotoğraf Arşivi'ndeki, Film Rulosu'ndaki ve Fotoğraf Yayını'ndaki içerikler.
  • Uygulamalar: Yüklü uygulamalar. Uygulamaların içeriği Belgeler ve Veriler bölümünde listelenir.
  • Kitaplar: iBooks kitapları, sesli kitaplar ve PDF dosyaları.
  • Belgeler ve Veriler: Safari Çevrimdışı Okuma Listesi ve yüklü uygulamalarda saklanan dosyaların yanı sıra kişiler, takvimler, mesajlar, e-postalar (ilişikleri de dahil) gibi uygulama içerikleri.
  • Diğer: Ayarlar, Siri sesleri, sistem verileri ve önbelleğe alınmış dosyalar.

"Diğer" kategorisindeki önbelleğe alınmış dosyalar hakkında

Finder ve iTunes; önbelleğe alınmış müzikleri, videoları ve fotoğrafları gerçek parçalar, videolar veya fotoğraflar olarak değil, Diğer olarak sınıflandırır. Önbelleğe alınmış dosyalar; müzik, video ve fotoğraf gibi içerikleri yayınlarken veya görüntülerken oluşturulur. Müzik veya video yayını yaptığınızda bu içerik, aygıtınızda önbelleğe alınmış dosyalar olarak saklanır, böylece bu öğelere tekrar kolayca erişebilirsiniz.

Daha fazla alan gerektiğinde aygıtınız, önbelleğe alınmış ve geçici dosyaları otomatik olarak kaldırır.

Aygıtınızdaki saklama alanı Finder'da veya iTunes'da görünenden farklıysa

Finder ve iTunes, önbelleğe alınmış dosyaları Diğer olarak sınıflandırdığından Müzikler veya Videolar için bildirilen kullanım miktarı değişiklik gösterebilir. Aygıtınızdaki kullanımı görüntülemek için Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin.

Önbelleğe alınmış dosyaları aygıtınızdan silmek istiyorsanız

Daha fazla alan gerektiğinde aygıtınız, önbelleğe alınmış ve geçici dosyaları otomatik olarak siler. Bu dosyaları sizin silmenize gerek yoktur.

Apple tarafından üretilmeyen ürünler veya Apple tarafından denetlenmeyen veya test edilmeyen bağımsız web siteleri hakkındaki bilgiler bir öneri veya onay niteliği taşımadan sunulmuştur. Üçüncü taraf web sitelerinin veya ürünlerinin seçilmesi, performansı veya kullanılması konusunda Apple hiçbir sorumluluk kabul etmez. Apple, üçüncü taraf web sitelerinin doğruluğu veya güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Ek bilgi için tedarikçi ile irtibat kurun.

Yayın Tarihi: 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası