tırnaktaki iltihap nasıl geçer / Tırnak batmasına kökten çözüm! Bu ikili oluşan batmaları yok ediyor - Güzellik Haberleri

Tırnaktaki Iltihap Nasıl Geçer

tırnaktaki iltihap nasıl geçer

Batık Tırnak (Tırnak Batması) Uygulamalarımız

Son Güncelleme: 30 Nisan

Batık tırnak çözülebilir bir ayak sorunudur.

TIRNAK BATMASI BELİRTİLERİ NELERDİR?

● En sık görülen belirti AĞRIdır. Tırnağın birden fazla tarafında olabilir ve dokunmakla artar.

● Tırnak yatağında HASSASİYET

● Tırnak etrafında KIZARIKLIK

● Tırnak çevresinde ŞİŞME

● Tırnak çevresindeki dokuda ISI ARTIŞI ve AKINTI

Aşağıdaki durumlarda MUTLAKA PODOLOG VEYA DOKTORA başvurun:

● Parmakta CİDDİ AĞRI ve RAHATSIZLIK

● Tırnak yatağında İRİN veya YAYILAN KIZARIKLIK

● Ayaklara kan akışının ZAYIF olmasına neden olan ŞEKER HASTALIĞI, ATEROSKLEROZ gibi sağlık sorunları

Batık ayak tırnaklarının oluşmasını engellemenin kesin bir yolu olmamasına rağmen, günlük yaşamımızın konforunu etkileyen ve hareketimizi kısıtlayan bu ayak durumunun ilerleme şansınızı azaltmak için yapabileceğimiz bazı şeyler var.

İşte size bu konuda yardımcı olabilecek ve uygulaması kolay, önlem niteliğinde ipuçları:

  • Düzgün oturan ayakkabılar giyin. Topuklu ve ayak parmaklarını sıkıştırabilecek ayakkabıları sık giymekten kaçının.
  • Özellikle evdeyken, mümkün olduğunca ayakkabı ve çorap olmadan yalınayak yürüyün.
  • Ayak tırnaklarınızı çok kısa veya eğri olmayacak, düz bir şekilde kesin.
  • Podologlar tırnak etlerinin ve çevresindeki tırnak derisinin kesilmemesi gerektiğini söylüyorlar.
  • Ayaklarınızı temiz, kuru ve iyice nemli tutun.
  • Erken teşhis için ayak ve ayak parmağı sıkıntılarınızda geç olmadan bir podologu ziyaret edin.

Batık tırnak

Batık Tırnak Tedavisi Podoteknik Tel Uygulaması Hakkında Bilgi İçin Tıklayınız

Siz de bu önlemleri günlük hayatınızda basit bir şekilde uygulayarak batık tırnağa karşı önleminizi alabilirsiniz.

Ayakta oluşan tırnak batması genellikle ayak baş parmağında meydana gelen bir rahatsızlık olmak ile birlikte diğer tırnaklarda da funduszeue.infoık tırnak,kişiye  ağrı veren sancılı bir problemdir. Ayak tırnak batması yanlış ayakkabı kullanımı ya da kalıtımsal olarak meydana gelirken, tırnağın derin kesilmesi de tırnak batması probleminin oluşmasında etkilidir. Tırnak batığı,tırnağın yatak içinde derinleşerek büyümesi,deri altına girmesi şeklinde meydana gelir. 

Tırnak batması iltihabı, uygun Uygulama ile giderilebilir. Tırnak batması iltihabını kurutmak için öncelikle bir podologa görünmelidir. Tırnak batması başlangıcında destek alınmalı. Tırnak batması için antibiyotikli krem bir Uygulama yöntemi değildir, sadece iltihaplanmayı engeller ama sorun devam eder. Tırnak batması ameliyatı olmanıza gerek kalmadan ağrısız bir çözüm podoteknik teldir. Tırnak batması hangi doktor diye arıyorsanız çözüm podologdur. Batık tırnak tedavisi ücreti için öncelikle merkezimize ücretsiz muayene olabilirsiniz. Durumunuza göre size en uygun çözüm tavsiye edilir, önerilir, sorunlu batık tırnak için en ideal yöntem tel takılmasıdır.

Batır Tırnak Nasıl Tedavi Edilir?

Batık Tırnakta Tel Uygulaması

Batık tırnağa sahip bir kişinin, tırnak kesimi ve tırnağa vereceği şekil önemlidir. Batan kısmın tamamının kesilerek çıkartılması önemlidir. Eğer en yan ucunda çatal kalırsa ve bu parça çıkarılmazsa ağrı ortadan kalkmaz ve parmak ucunda enfeksiyona neden olabilir. Kesilip çıkartılan tırnak kenarın altına muhakkak düzenli olarak tampon yerleştirilmesi tırnağın tekrar batmadan uzamasına yardımcı olabilir. Tırnak batmasında probleminin kronik hale gelmesi Uygulama sürecini etkiler.

Tırnak oluşumu, ayak parmaklarındaki deri altında bulunan germinal matriks olarak adlandırılan bölümde meydana gelir. Tırnak oluşumu başladıktan sonra tırnak yatağı olarak tabir edilen parmağın üst kısmından ileriye doğru büyür. Bazı durumlarda tırnağın uç kısımları yan taraftan deriye batar ve iltihaplanma ile ağrıya neden olur. Bazı durumlarda ise sadece köşelerden değil tırnak batağının tamamına batarak batık oluşur. Her iki tırnak batığı oluşumunda da en belirgin özellik parmaklarda ağrı ve şişmedir. Tırnak batığının derecesine göre kanama ya da enfeksiyon nedeniyle iltihaplanma meydana gelir. İleri derece tırnak batmalarında ayakkabı giymek ve yürümek hasta için çok zor bir hal alır. Batık tırnak tedavisi uygulanmadığı durumlarda, iltihabın kemiğe ilerlemesi (osteomyelit) ve sistemik enfeksiyonlar oluşabilir. Özellikle diyabetik hastalarda bu tür iltihaplanmalar parmağın hatta geç Uygulama ile birlikte ayağın kaybedilmesi sebebi olabilir.

Batık tırnakBatık tırnakBatık tırnak

Ayak tırnak batması, tırnak batması Uygulama yöntemleri uygulanarak iyileştirilebilen Uygulama yöntemidir. Temel olarak bakıldığında tırnak batığı  enfeksiyon ve iltihaplanmadan meydana gelen bir problemdir. Bu nedenle batık tırnak tedavisi bazı teknik yöntemlerle ya da ilerleme derecesine göre tırnak batması ameliyatı ile Uygulama edilebilen bir problemdir.

Ayak tırnak batması, tırnak batması Uygulama yöntemleri uygulanarak iyileştirilebilen bir problemdir. Temel olarak bakıldığında tırnak batığı,doğuştan gelen tırnak özellikleri,tırnağın yanlış kesilmesine dönük uygulamalar ile tırnağa çok baskı veren ayakkabı kullanımı ile enfeksiyon ve iltihaplanmaya da neden olacak bir problemdir. Bu nedenle batık tırnak tedavisi kronikleşmeden Uygulama edilmesi gereken bir problemdir.Tırnak batığını giderecek ve ağrıyı ortadan kaldıracak bazı teknik yöntemlerle Uygulama edilebilen bir problemdir.

Ayak Tırnak Batması Nedenleri Nelerdir?

Tırnak batığı oluşumun temel nedeni sıkan ve rahatsız ayakkabılardır. Ayağı rahatsız eden, ayak ve tırnak şeklini bozan sıkı, topuklu, sivri uçlu ayakkabılar tırnak batığı oluşumu etkileyen önemli bir faktördür. Bunun için ayak tırnağını sıkıştırmayacak ön tarafı rahat ayakkabılar giyilmesi önerilir.

Yanlış tırnak kesilmesi, kesimin tırnağın köklerine fazla inerek yapılması da tırnak batığını meydana getiren diğer önemli faktördür. Daha ayrıntılı belirtmek gerekirse; tırnakların yuvarlak ve gömük şekilde derin kesilmesi, aynı şekilde tırnağın deri altına doğru büyümesine neden olur. Bu sebeple tırnak batığı oluşmaması için ayak tırnaklarının yuvarlak değil düz şekilde kesilmesi gerekir.

Pedikür de yine tırnak batığı oluşumuna neden olan uygulamalar arasında yer alır. Yanlış yöntemlerle ve steril olmayan yerlerde uygulanan pedikür işlemleri de tırnağın enfeksiyon kapmasına ve sonrasında batık yaşanmasına neden olabiliyor. Bu nedenle pedikür yaptırmadan önce mutlaka pedikür yapılacak yerin ve kullanılacak aletlerin steril olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

Bazı durumlarda ayakta oluşan yaralanmalar da tırnak batığı oluşumuna neden olurlar. Tırnağın darbe alması ve zedelenmesi sonucu da tırnak batması görülebilir. Bu nedenle futbol oynayanlar,koşucular,basketbol oynayanlarda  tırnak batması problemiyle sık sık karşılaşırlar.

Tırnak batığı oluşumu genetik olarak da meydana gelebilir. Eğer ailede tırnak batığı problemi yaşayan bir kişi varsa, kişinin kendisinde de tırnak batması problemi meydana gelebilir.

Bütün bunların dışında ayak tırnak batması, ayakta oluşmuş enfeksiyon sebebiyle de oluşabilir. Tırnak batmasını meydana getirebilecek enfeksiyon durumlarına tırnak mantarı örnek verilebilir. Tırnak mantarı, tırnak yapısının kalınlaşmasına ve tırnağın yüksekliğininde eşlik ettiği daralmaya neden olur. Bu durumda batık tırnak oluşumu tetikler.

Batık tırnak nedenlerini sıralayacak olursak

1- Hatalı ve derinden kesilen ayak tırnakları

2- iyi uymayan dar ve sivri burun ayakkabılar

3- Devamlı darbelere maruz kalma

4- Hamilelik ve Doğum sonrası dönem

5- Şişmanlık

6- Tırnaklarda Mantar Enfeksiyonu

Çocuklarda da tırnak batması sorunu meydana gelebilir. Çocuklarda meydana gelen batık tırnak problemi, çocuğun doğumdan itibaren tırnağın doğru büyümesini sağlayan tırnak yatağından kaynaklanan bir problem olarak gelişim gösterir. Çocukluk çağında oluşan tırnak batması, yetişkinlerde meydana gelen tırnak batmasından farklı olarak, doğumu takip eden ilk tırnak büyümesi ile ortaya çıkar ve doğru Uygulama uygulanmaz ise çocuğun tüm yaşamına etki eder.

Batık Tırnak Problemi Nasıl Önlenir?

Batık tırnak problemi meydana gelmeden önce önlenebilen bir problemdir. Bu durumu önlemenin en önemli yolu ayak tırnaklarını düz kesmek, çok kısa kesmemek ve iyice törpüleyerek tırnak kenarlarındaki sivrilik ve sertliği ortadan kaldırmaktır. Tırnak batması oluşumu önleyen önemli bir başka unsur da giyilen ayakkabının özelliğidir. Özellikle spor yapan kişilerde sıklıkla görülen tırnak batması problemi, sıkan ya da sert tabanlı spor ayakkabıları nedeniyle meydana gelir. Tırnağın zarar görmesine ve içe doğru kıvrılarak deriye batmasına neden olan bu tip ayakkabılar değiştirilerek tırnak batması problemleri büyük ölçüde önlenebilir. Bu nedenle mutlaka ayağa uyan spor ayakkabılar tercih edilmelidir. Giyilen ayakkabılar yapı itibariyle ayakları terletmemeli ve parmak uçlarında kuruma ya da kabuklanma oluşmasına elverişli olmamalıdır. Meydana gelecek her iki durumda da ayakta mantar oluşumu başlar ve tırnakta şekil bozukluğu meydana gelir. Şekli bozulan ve kalınlaşan mantar bir süre sonra tırnak batmasına neden olur. Uzamış tırnaklar mümkün olduğunca düz olarak kesilmelidirler.

Tırnak Batık Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kalınlaşmış tırnak tedavisi, tırnak batması Uygulama yöntemleri ile çözülebilen bir problemdir. Batık tedavisi ya da ayak batık tedavisi olarak adlandırılan bu tedaviler, batık tırnak tedavisi yapan hastaneler, tırnak batması Uygulama merkezleri ya da kliniklerde kolaylıkla Uygulama edilir. Ayak tırnak batık tedavisi mutlaka hijyenik ve steril ortamlarda yapılmalıdır.

Tırnak batması nasıl Uygulama edilir sorusu sorulduğunda, her kişiye ve batığın derecesine göre uzmanlarca farklı Uygulama uygulanacağı cevabı verilebilir. Uygulanan batık tırnak tedavisi yöntemi tırnak problemine ,enfeksiyon varlığı ile eşlik eden ağrı şikayetine göre batık tırnak Uygulama yöntemi değişmektedir.

Ayak batık tedavisi mutlaka uzman kişiler tarafından ve steril ortamlarda yapılmalıdır. Aksi durumlarda enfeksiyon riski artar. Ankara batık tırnak tedavisi,Derya Çoban Ayak Sağlığı’nda steril ve hijyenik koşullarda ayak tırnak batması tedavisi uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Tırnağa yapılacak bir müdahale ile tırnak batması problemi ortadan kalkar ve tırnak dokusu kendini yenilemeye başlar.

Yanlış bilgilendirme ve yönlendirme ile işin uzmanı haricinde yapılan acı verici ve kalıcı olmayan uygulamalar nedeni ile kişiler, Batık Tırnak problemini sürekli yaşamaktadır. Yeni gelişen teknikler sayesinde bu sorun kalıcı ve ağrısız bir şekilde Uygulama edilebilmektedir.

Tırnak batığı tedavisinde en kalıcı yöntem, yurtdışında uzun zamandır uygulanan ve Türkiye'nin tek ulusal Patentli ürünü olan Podoteknik teldir. Uygulaması ilk olarak DERYA ÇOBAN AYAK SAĞLIĞI’nda gerçekleştirilen Podoteknik telin Patenti şirketimize aittir. Batık tırnak ve tırnak şekillerini düzeltmede birden fazla teknik modelle ve yöntemle tırnak şekli düzeltme sistemlerini uygulamaktayız.

Batık tırnakBatık tırnakBatık tırnak

Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir? Tırnak Batması Nasıl Ge&#;er? Tırnak Batmasına İyi Gelen Şeyler

Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir? 

Tırnak batmasının oluştuğu durumlarda; batmanın oluştuğu bölgede enfeksiyon oluşmaması adına tuzlu su kullanılmalıdır. Tuzlu su; tırnaklarda oluşabilecek enfeksiyon oluşmasını önler. Bunun dışında tuzlu su tırnağı yumuşatır. Bu ise ağrı hissini en aza indirger. Ilık su içerisine, bir çorba kaşığı tuz ilavesi yapılarak batık tırnağın olduğu ayak, suyun içinde yaklaşık olarak 20 dakika boyunca bekletilmelidir. Gün içerisinde iki kez tuzlu su, tırnak batması problemine iyi gelecektir. 

Tırnak Batması Nasıl Geçer? 

Tırnak batmasının geçmesi için basit önlemler;

- Dar kalıplı ya da yüksek topuklu ayakkabılar tercih edilmemelidir. Tırnak batması problemi geçene dek sandalet gibi açık ve konforlu ayakkabıların giyilmesi gerekir.

 - Ayaklar; sıcak su içerisinde günde en az 4 defa bekletilmelidir. Ayakların bekletileceği su içerisine tuz katmak faydalı olabilir. 

 - İltihap kapmış olan bölge dahil, ayaklar gün içerisinde iki defa sabunlu su ile güzelce yıkanmalıdır. Günün geri kalan kısmında ayaklar, kuru ve temiz kalmalıdır. 

Tırnak Batmasına İyi Gelen Şeyler

Tırnak batmasına iyi gelen durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

- Ayakların mutlaka olarak devamlı kuru tutulması gerekir. Islak ya da nemli ayaklar kurutulmalıdır. Aksi halde enfeksiyon oluşumu riski daha fazla artar.

 - Ayak tırnağının alt bölümüne mumlu diş ipi ya da pamuk konulması, tırnak batmasının kısa zamanda iyileşmesine destek olur. Ayaklar gün içerisinde 4 defa, yaklaşık olarak 20 dakika boyunca ılık su içinde bekletilmesi gerekir. Daha sonra batık bulunan tırnağın kenar bölümünün altına ufak bir temiz pamuk veya mumlu diş ipi konulmalıdır. Uygulama yapılırken acı verici olabilir ancak uygulamayı yaparak tırnağın cilt üstüne uzaması daha mümkün olacaktır. Tırnak batmasının geçmesi ile beraber tırnak hiçbir şekilde kesilmemelidir. Tırnağın uzamasına izin vermek gerekir.

 - Enfeksiyonun geçirilmesi adına antibiyotik içerikli krem kullanılabilir. Antibiyotik içerikli kremler kullanılırsa, krem sürüldükten sonra tırnağa bandaj uygulaması yapmak önemlidir. 

Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir Tırnak Batması Nasıl Geçer Tırnak Batmasına İyi Gelen Şeyler

Tırnak Batmasına Sebep Olan Durumlar

Tırnak batmasına sebep olan durumlar;

- Tırnakların gereğinden fazla kısa kesilmesi,

 - Ayak tırnağının yaralanması,

 - Olağandışı ve kavisli ayak tırnaklarına sahip olunması,

 - Tırnak boyutuyla tırnak yatağının genişliği oranında dengesizliğin varlığı,

 - Yanlış şekilde kavisli kesilen tırnaklar,

 - Tırnakları sıkıştıran çorap ve ayakkabı tercihi yapmak,

 - Uygun olmayan şekillerde pedikür ve manikür yapımı,

 - Ayak tırnağının yaralanması gibi durumlardır. 

Bazı insanların ayak parmakları doğuştan, tırnak batmasına meyilli olacak yapıdadır. Bu şekilde ayak tırnaklarına sahip bireylerde sık bir şekilde tırnak batmasını görmek mümkündür.

Tırnak Batmasının Belirtileri

Tırnak batmasının belli başlı belirtileri vardır. Bu belirtilerin başında ise en çok görülen belirti ağrıdır. Ağrı; tırnağın bir tarafında ya da her iki tarafında görülebilir. Bölgeye dokunulması halinde ağrı artar. Diğer tırnak batması belirtileri ise aşağıdaki gibi sıralanacaktır;

 - Tırnağın yatağında hassaslık,

 - Tırnak çevresinde kızarma,

 - Tırnak etrafındaki dokularda akıntı ve ısı artışı,

 - Tırnak etrafında şişme şeklindedir. 

Evdeki Yöntemlerle T&#;rnak Batmas&#; Nas&#;l Geçer?

T&#;rnak batmas&#;, toplumda s&#;k s&#;k ya&#;anan bir sa&#;l&#;k problemidir. Genellikle ayak t&#;rnaklar&#;nda ya&#;anan bu geçici rahats&#;zl&#;k, yürümeyi etkileyebilir. Ba&#; parmakta ve di&#;er parmaklarda meydana gelen t&#;rnak batmas&#;, t&#;rna&#;&#;n ete bask&#; uygulayacak &#;ekilde uzamas&#; ve batma halidir. T&#;rnak yata&#;&#;na do&#;ru uzayan t&#;rnaklar, ete bir bask&#; uygular. Aya&#;&#;n&#;z hareket ettikçe ve üzerine bast&#;&#;&#;n&#;z durumlarda verdi&#;i ac&#;yla yürüme kaliteniz dü&#;ebilir.

T&#;rnak Batmas&#;na Ne &#;yi Gelir?

  • Elma Sirkesi
  • Sabunlu Su
  • Epsom Tuzu
  • Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#;
  • Sar&#;msak
  • Ayn&#;sefa Çiçe&#;i Ya&#;&#;
  • Bal ve Limon Suyu
  • Is&#;rgan Otu Lapas&#;
  • Kekikli Su
t&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir

Çok dar ayakkab&#; ve çorap giymenin etkili oldu&#;u bu ayak problemi, e&#;er tedavi edilmezse iltihaplanma durumunu da olu&#;turacakt&#;r. Temizlenmeyen iltihaplar ise geni&#; bir bölgeye yay&#;l&#;m gösterece&#;i için; di&#;er parmaklar&#;n sa&#;l&#;&#;&#;n&#; da etkileyecektir. Bu nedenle t&#;rnak batmas&#; do&#;al ve medikal tedavi destekleriyle temizlenmelidir.

T&#;rnak batmas&#; olu&#;an parmakta, k&#;zarma ve &#;i&#;me gözlemlenir. Kad&#;n ve erkeklerde hatta çocuklarda bile olu&#;abilen t&#;rnak batmas&#; evde çözüm yöntemleriyle iyile&#;tirilebilir. E&#;er t&#;rnak bak&#;m&#;n&#; yanl&#;&#; yap&#;yorsan&#;z yahut ihmal ediyorsan&#;z siz de bu sorun ya&#;ayabilirsiniz.

T&#;rnak batmas&#; &#;ikayetinizi sona erdirmek sizlere evinizde kolayca deneyebilece&#;iniz yöntemleri öneriyoruz. Bu yöntemleri uygulayanlar, t&#;rnak batmas&#; rahats&#;zl&#;&#;&#;ndan k&#;sa sürede kurtulabilir!

T&#;rnak Batmas&#;na Ne &#;yi Gelir? 9 Do&#;al Tedavi

1) Elma Sirkesi

  • T&#;rnak batmas&#;na do&#;al çözüm arayanlar evlerinde elma sirkesi bulundurabilir.
  • Elma sirkesi, antiseptik bir maddedir ve iltihaplar&#; temizleme gücüne sahiptir.
  • E&#;er t&#;rnak batmas&#;, yürümenize engel oluyorsa; her ak&#;am sadece ayaklar&#;n&#;z için kullanaca&#;&#;n&#;z bir kab&#;n içine elma sirkesi ve su kar&#;&#;&#;m&#; ekleyin. Bu kar&#;&#;&#;m içinde ayaklar&#;n&#;z&#; 15 dakika kadar bekletin.
  • Elma sirkesinde bulunan maddeler, t&#;rnak batmas&#; olan parma&#;&#; rahatlatacakt&#;r.
  • 15 dakika sonra törpü ile t&#;rnak bak&#;m&#;n&#; yaparak t&#;rnaklar&#; rahatlat&#;n.
  • T&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir evde çözüm ar&#;yorum diyorsan&#;z ve özellikle iltihapl&#;, ac&#;l&#; bir durumdaysan&#;z sirkeden faydalanabilirsiniz.

Elma Sirkesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#; Nelerdir? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

elma sirkesi

2) Sabunlu Su

  • T&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir do&#;al yöntemler ne olabilir diyorsan&#;z banyonuzdaki sabun size göz k&#;rpan ürünlerden biridir.
  • Sabun, cildi rahatlatan ve mikrobu temizleyen bir üründür. T&#;rnak batmas&#; için de sabun kullan&#;m&#; önerilir.
  • T&#;rnak batmas&#; evde tedavi yöntemlerinde sabunu kullanmak için ayaklar&#;n&#;z için sabunlu su haz&#;rlayabilirsiniz.
  • Özellikle de zeytinya&#;&#; içeren sabunlar&#; kullan&#;rsan&#;z, t&#;rnak alt&#;nda olu&#;an iltihab&#;n da temizlenmesine yard&#;m edebilirsiniz.
  • Gün içinde ayaklar&#;n&#;z&#; sabunlu suyun içinde 15 dakika kadar bekletin ve ard&#;ndan t&#;rnaklar&#;n&#;z&#; temizleyin.
  • Çok geçmeden t&#;rnak batmas&#;ndan dolay&#; ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z k&#;zar&#;kl&#;k ve iltihap ortadan kaybolacakt&#;r.
sabun

3) Epsom Tuzu

  • Epsom tuzunda a&#;r&#;y&#; dindiren magnezyum bulunmaktad&#;r. T&#;rnak batmas&#;nda ya&#;anan a&#;r&#; için epsom tuzu tercih edilebilir.
  • T&#;rnak batmas&#; iltihab&#; kurutmak için epsom tuzunda ayaklar&#;n&#;za detoks yapabilirsiniz.
  • Yapaca&#;&#;n&#;z detoks için s&#;cak suyun içinde 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; epsom tuzunu eritin. Il&#;k bir dereceye geldi&#;inde ayaklar&#;n&#;z&#; bu suyun içinde bekletin ve t&#;rnaklar&#;n&#;za masaj yap&#;n.
  • T&#;rnaklar&#;n&#;za masaj yaparak, t&#;rna&#;&#;n ete olan bask&#;s&#;n&#; hafifletebilirsiniz.
  • &#;ltihaplanan t&#;rnaklar&#;n da temizlenmesine yard&#;m edecektir.

Epsom Tuzu Nedir? Bilmedi&#;iniz 7 Faydas&#;, Kullan&#;m&#;

epsom tuzu

4) Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#;

  • T&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir krem önerisi bulabilir miyim diyerek ara&#;t&#;rma yapmaya ba&#;lad&#;ysan&#;z krem yerine do&#;al ya&#;lar da kullanabilece&#;inizi söyleyelim.
  • Çay a&#;ac&#; ya&#;&#;, antioksidan ve antiseptik bir bitkisel ya&#;d&#;r. Ciltte olu&#;an &#;i&#;me ve k&#;zar&#;kl&#;k için kullan&#;lmaktad&#;r.
  • T&#;rnak batmas&#;ndan &#;ikayetçi olanlar her gece uykudan önce, çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#; kullanarak t&#;rnaklara pamuk yard&#;m&#;yla masaj yapabilir.
  • Çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#;n içinde bulunan maddeler, t&#;rnaklarda olu&#;an a&#;r&#;y&#; ve &#;i&#;li&#;i dindirecektir.
  • Çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#; kullanmadan önce törpü ile t&#;rnaklar&#;n&#;z&#; düzeltebilirsiniz.
  • Ard&#;ndan çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#; t&#;rnaklara yedirebilirsiniz.

Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#; Nas&#;l Kullan&#;l&#;r? Ne &#;&#;e Yarar?

çay a&#;ac&#; ya&#;&#;

5) Sar&#;msak

  • Bitkisel tedavi yöntemleri aras&#;nda antibiyotikler kadar etkili olmas&#;yla bilinen sar&#;msak, t&#;rnak batmas&#;ndan rahats&#;zl&#;k duyanlar&#; sa&#;l&#;&#;&#;na kavu&#;turacak.
  • Sar&#;msa&#;&#;n t&#;rnak batmas&#; için etkisini görmek isteyenler, 1 büyük di&#; sar&#;msa&#;&#; püre haline getirerek t&#;rnak batmas&#; olan parma&#;a sürmelidir.
  • 1 saat t&#;rnak üzerinde kalmas&#;n&#; sa&#;lad&#;ktan sonra ayaklar y&#;kan&#;r.
  • Sar&#;msak, t&#;rnak batmas&#;n&#;n meydana getirdi&#;i iltihaplanma ve a&#;r&#; durumunu hafifleterek iyile&#;tirecektir.
  • Evde do&#;al yöntemlerle t&#;rnak batmas&#;n&#; iyile&#;tirmek için sar&#;msaktan faydalanabilirsiniz.

Sar&#;msa&#;&#;n Faydalar&#; Nelerdir? Sar&#;msak Yutman&#;n Faydalar&#;

sar&#;msak

6) Ayn&#;sefa Çiçe&#;i Ya&#;&#;

  • Ayn&#;sefa çiçe&#;i ya&#;&#;n&#;n antioksidan maddelerce zengin oldu&#;unu biliyor musunuz?
  • Bu ya&#;&#; kullanarak t&#;rnak batmas&#;ndan kolayca kurtulabilirsiniz.
  • Bir pamuk üzerine 2 damla ayn&#;sefa çiçe&#;i ya&#;&#;n&#; damlat&#;n ve bu pamu&#;u t&#;rnak batmas&#; olan parma&#;&#;n&#;za yerle&#;tirin.
  • Ne kadar uzun süre beklerse, t&#;rnak diplerinde olu&#;an a&#;r&#;y&#; ve iltihab&#; derinlenemesine etkileyecektir.
  • T&#;rnak batmas&#; &#;ikayetinizi k&#;sa sürede geçirmek için düzenli uygulama yapmay&#; unutmay&#;n&#;z.
  • Ayn&#;sefa çiçe&#;i ya&#;&#; uygulamas&#; t&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir el için diyenlere de t&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir ayak için diyenlere de hitap eden uygun bir seçenektir.

Ayn&#;sefa Bitkisi, Ya&#;&#;, Kremi ve Faydalar&#; ile Tüm Kullan&#;m Alanlar&#;

ayn&#; sefa ya&#;&#;

7) Bal ve Limon Suyu

  • T&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir evde çözüm ar&#;yorum diyorsan&#;z bal ve limon suyunu deneyebilirsiniz.
  • Bal hücreleri yeniler ve limon suyuyla beraber kullan&#;ld&#;&#;&#;nda merhem niteli&#;i kazan&#;r.
  • T&#;rnak batmas&#;ndan dolay&#; parmaklarda olu&#;an k&#;zar&#;k ve &#;i&#;li&#;i, ball&#; limonlu suyla giderebilirsiniz.
  • 1 çay ka&#;&#;&#;&#; bal üzerine birkaç damla limon suyu s&#;karak bu kar&#;&#;&#;m&#; t&#;rnak üzerine sürün.
  • Gazl&#; bezle t&#;rna&#;&#; sar&#;n ve bir süre bekleyin. Bekledikten sonra t&#;rnak bak&#;m&#;n&#; hijyenik &#;ekilde gerçekle&#;tirin.
  • Etkisini görmek için birden fazla deneme yapman&#;z önerilir.
  • Limon suyunun mikrop k&#;r&#;c&#; özelli&#;i sayesinde, t&#;rnaklar&#;n ete uygulad&#;&#;&#; bask&#; ve iltihap iyile&#;tirilmektedir.

Bal Limon Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Ne &#;&#;e Yarar? 9 Farkl&#; Maske Tarifi

bal limon

8) Is&#;rgan Otu Lapas&#;

  • T&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir Saraço&#;lu taraf&#;ndan da yan&#;tlanan bir sorudur.
  • Bir avuç ye&#;il &#;s&#;rgan otunu al&#;n ve suda kaynatarak &#;s&#;rgan lapas&#; haz&#;rlay&#;n.
  • Batma olan bölge üstünde &#;s&#;rgan lapas&#;n&#; dakika bekletmeniz yeterlidir.

Is&#;rgan Otunun Faydalar&#;: Çay&#;n&#;n, Suyunun ve Ya&#;&#;n&#;n Faydalar&#;

&#;s&#;rgan otu

9) Kekikli Su

  • T&#;rnak batmas&#;na ne iyi gelir Maranki taraf&#;ndan da masaya yat&#;r&#;lan bir sorudur.
  • Ahmet Maranki haz&#;rlanan kekik çay&#;n&#; büyük ve uygun bir le&#;ene aktar&#;p bu su içinde t&#;rnak batmas&#; ya&#;anan parmaklar&#;n bekletilmesini önermektedir.
  • Kekik suyu banyosunu 1 hafta boyunca yapman&#;z t&#;rnak batmas&#; semptomlar&#;n&#;n hafiflemesine yard&#;mc&#; olacakt&#;r.

Kekik Faydalar&#; Nelerdir?

kekik

Evde 5 Kolay Ad&#;mda Pedikür Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Ayak Mantar&#;na Ne &#;yi Gelir? Bitkisel 7 Kesin Çözüm

T&#;rnak Mantar&#; Nas&#;l Geçer? &#;yi Gelen 9 Bitkisel Tedavi

Ayak Kokusuna Çözüm: Kokuyu Yok Eden 9 Bitkisel Yöntem

Evde Manikür Nas&#;l Yap&#;l&#;r? 6 Kolay Ad&#;mda Göz Al&#;c&#; T&#;rnaklar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası