tren batman / Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni - Vikipedi

Tren Batman

tren batman

Rail Turkey Tr

Batman-Diyarbakır arasında çalışan bölgesel trenin detayları, güzergah haritası, seçenekleri, bilet ücretleri, satış kanalları ve ek notlar:

  • Batman Diyarbakır treni hangi operatör tarafından işletiliyor? TCDD Taşımacılık
  • Batman Diyarbakır treni nasıl bir tren? DMU (dizel tren dizisi)
  • Batman-Diyarbakır arası mesafe trenle ne kadar? 90 km
  • Batman-Diyarbakır arası trenle seyahat ne kadar sürer? Yaklaşık saat
  • Batman Diyarbakır treni koltukları numaralı mı? Koltuklar numaralı değil, boş koltuğa oturabilirsiniz
  • Batman Diyarbakır treni engelli dostu mu? Trende erişim kolaylığı için özel bir önlem yok
  • Batman Diyarbakır treni içinde yiyecek/içecek servisi var mı? Yiyecek/içecek servisi/satışı yok
  • Batman Diyarbakır treni ile bisikletimi de taşıyabilir miyim? Sadece katlanarak el bagajı bölümüne sığabilen bisikletler taşınabilmekte.
Batman Diyarbakır treni güzergahı

Her gün karşılıklı 2 sefer

Batman-Diyarbakır#1#2Diyarbakır-Batman#1#2
BatmanDiyarbakır
SalatBozdemir
ÇöltepeUğur
BismilArzuoğlu
SeyithasanUlam
AmbarAmbar
UlamSeyithasan
ArzuoğluBismil
UğurÇöltepe
BozdemirSalat
DiyarbakırBatman

Tarifeleri güncel tutmak için gayret gösteriyoruz, ancak zaman zaman gecikmeler oluyor. Lütfen resmi tren tarifesini kontrol edin.

Pulman/DMU ind.

₺31

  • 2+2 koltuk
  • gidiş-dönüş, ve 60+ yaş, öğretmen, asker ve basın

09 Oca itibariyle kişi başı fiyatlardır. Operötürün resmi sitesinden alınmıştır. İndirimler için tıklayınız.

Biletler gün içi satışta

Bileti nereden alabilirim?

  • Biletler numarasız. Koltuk rezervasyonu yok. Ayakta yolculuk yapmak mümkün.
  • Bu güzergahta Kurtalan Ekspresi alternatif olarak kullanılabilir.
  • Tarihi yıl öncesine dayanan ve artık Ilıca Barajı suları altında kalan, bazı binaları koruma altına alınmaya çalışılan Hasankeyf ilçesi Batman&#;a 35 km uzaklıkta. Dünyanın en büyük açıklığa sahip kemerli köprüsü Malabadi Köprüsü şehrin 22 km kuzeyinde.

Tüm trenler

Seyahat ana sayfa

Bazı bilgiler değişiklik gösterebilir. Resmi bilgilere ulaşmak için lütfen tren operatörlerinin sitelerini ziyaret ediniz. Lütfen şu uyarıyı okuyunuz.

“Ulaştırma Bakanı, ‘treni süren vatman, hattı kontrol eden de Batman olsun!’ istiyor!”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç’ın, “tren hatlarındaki güvenlik önlemleri ile ilgili” soru önergesine cevap verdi. 

BAKANDAN SORU ÖNERGESİNE YANIT

Bakan Karaismailoğlu, cevabında, “YHT hatlarında yol ve geçit kontrol memuru unvanlı personel bulunmamaktadır. Konvansiyonel tren hatlarında memur unvanlı 19 yol ve geçit kontrol memuru ile işçi statüsünde olmak üzere hat kontrolünde görev yapma yeterliliğine sahip 79 yol bakım onarım işçisi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. Bakanın bu cevabını değerlendiren CHP’li Av. Kılıç, Türkiye’nin Yüksek hızlı tren hattı uzunluğunun km, konvansiyonel hat uzunluğunun ise km olduğunu hatırlattı.

 “ KM’LİK TREN HATTINI SADECE 98 KİŞİ KONTROL EDİYOR”

CHP’li Av. Kılıç, “Bakanın cevabından da anlaşılacağı üzere, tren hat kontrolünü 19’u yol ve geçit kontrol memuru, 79’u yol bakım onarım işçisi olmak üzere toplam 98 kişi yapıyor. Peki 11 bin km’lik tren hattını sadece 98 kişinin kontrol edebilmesi mümkün mü? Bakanın bu cevabına göre, bir kişinin km’lik tren hattını kontrol etmesi gerekiyor. km olan İzmir-Aydın arası araç ve otobüsle bir saat 15 dakika, trenle 2 saat 30 dakika, yürüyerek 23 saat 10 dakika sürmektedir. Yani bir tren hattı çalışanından, tren hatlarında sorun olup olmadığını belirleyebilmesi için her gün İzmir-Aydın arası kadar mesafeyi yürümesi ve bir sorun tespit ederse bunu bildirmesi isteniyor. Ama kabinede, adı üstünde ‘ulaştırma’ işinden sorumlu Bakan Karaismailoğlu, bu zihniyetle bir şehri başka bir şehre ulaştıramaz!” diye konuştu.

“YOL VE GEÇİT KONTROL MEMURU SAYISI YETERLİ OLSAYDI ÇORLU TREN KATLİAMI YAŞANMAYACAKTI”

yılında Çorlu’da, yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezinin kayması sonucu meydana gelen 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, kişinin de yaralandığı tren kazasını hatırlatan Kılıç, “Hat görevlilerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Eğer trenin 5 vagonunun devrilmesine neden olan yerde, rayların altındaki toprak menfezin kaydığı önceden tespit edilebilmiş olsaydı tren yola çıkmayacak, çıktıysa yolda durdurulacak, böylece bu kaza meydana gelmeyecek ve o kadar canımızı yitirmeyecektik. İhmaller zinciriyle birlikte gelen Çorlu Tren kazasından 3 yıl sonra hazırlanan ek bilirkişi raporu da bunu doğrular niteliktedir. O raporda ‘yeterli sayıda yol ve geçit kontrol memuru çalıştırılmadığı, menfezlerin yetersiz olduğu’ belirtilmiştir. Üzülerek söylüyorum ki bu haliyle tren hatlarımız serseri mayın gibi. Hangi hattın neresinde, ne gibi sorunlar yaşanacağı belli değil. Çünkü AKP iktidarı odağına insanı değil, parayı koymaktadır” ifadelerini kullandı.

’DEN BERİ BİTİRİLMEYEN HAT

Ankara-Eskişehir-İstanbul ile Ankara-Konya-Karaman YHT hatlarının tamamlandığını, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas, Bursa-Bilecik YHT hatlarının yapımının ise yıllardır devam ettiğini dile getiren CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları belirtti: “İlk kez yılında gündeme gelen Ankara-Sivas YHT Projesi için ilk ihale ’de yapıldı. Ancak güzergah yanlış seçildiği ve proje tam olarak planlanamadığı için sürekli engeller çıktı, bugüne kadar en az 18 ayrı ihale yapıldı, 25 milyar lira harcandı ancak aradan geçen 14 yılda bir türlü bitirilemedi. Hatta proje o kadar kötü planlandı ki Yıldızeli'nde açılan güvenlik tüneli ‘yanlış planladık’ denilerek dolduruldu. Sözleşmesi ’de imzalanan Ankara-İzmir YHT projesi de 10 yıldır tamamlanamadı. ’te Binali Yıldırım’ın ‘ilk ayağı günde tamamlanacak’ dediği projenin tamamlanma yılı ’dan ’e uzadı, maliyeti ise 4,3 milyar TL’den 28 milyar TL’ye fırladı. Projedeki kördüğüm 10 yılda çözülemedi. Proje bakan olarak Binali Yıldırım, Feridun Bilgin, Ahmet Arslan, Cahit Turhan ve Adil Karaismailoğlu'nu gördü ama yüksek hızlı tren ile Ankaralı İzmir’i, İzmirli de Ankara’yı göremedi!”


Sevda Erdan Kılıçadil karaismailoğluAnkara-İzmir YHTHızlı trenÇorlu Tren kazası

Diyarbakır-Batman seferleri yenilenen tren setleriyle başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni, Diyarbakır ile Batman arasında günlük karşılıklı 4 sefer yapacak.

Bölgesel trenlerdeki konforun artırılması çalışmaları kapsamında hizmete giren, 4 vagonlu ve kapasiteye sahip raybüste, engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla vatandaşlara konforlu yolculuk imkanı sağlanıyor.

92 kilometrelik mesafede hizmet veren Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni, eğitim, iş gezisi veya tatil amaçlı yolculuk yapanlarca tercih ediliyor.

"Treni ilk gördüğümde şaşırdım"

Sabahın erken saatlerinde Batman'a gitmek için Diyarbakır Garı'na gelen yolcular yenilenen tren setleri ile karşılaşmaktan memnuniyet duydu.

Batman Üniversitesi öğrencisi Melek Bulut, AA muhabirine, Diyarbakır ile Batman arasında sık sık tren seyahati yaptığını söyledi.

Konforu ve diğer ulaşım araçlarına göre ucuz olması nedeniyle trenle yolculuğu tercih ettiğini belirten Bulut, herkese tren seyahati yapmalarını tavsiye etti.

Yenilenen tren setlerini çok beğendiğini ifade eden Bulut, önceki trenle kıyaslandığında yenilenen trenin hem görsel hem de konfor açısından çok değiştiğini aktardı.

Bulut, "Geldiğimizde trenin değiştiğinden haberimiz oldu. Treni ilk gördüğümde şaşırdım. Çünkü tertemiz ve yeni bir trendi. Trene bindiğimizde daha geniş, daha ferahtı ve aydınlatması daha iyiydi. Koltuklara oturduğumuzda rahatlığı hissedebiliyorduk. Trendeki masalar da bizim için avantaj oldu. Bu hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

"Konfor bakımından daha iyi"

Yolculardan Habib Kaya ise yaklaşık 3 yıldır iki kent arasında trenle yolculuk yaptığını anlattı.

Raybüsün hizmete girmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Kaya, "Şu anki tren hem konforlu hem de biraz hızlı olacak. Duraklardaki vatandaşlar da istifade edecek. İnşallah hayırlı olur. Bu konfor bakımından daha iyi. Gördüğüm kadarıyla gerçekten konforlu ve güzel." diye konuştu.

Diyarbakır-Batman Bölgesel Treni'nin ilk seferine başlaması dolayısıyla Batman Garı'nda tören yapıldı.

Diyarbakır ile Batman arasında günlük karşılıklı 4 sefer yapacak raybüsün hizmete başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, TCDD Taşımacılık AŞ Malatya Bölge Müdürü Muzaffer Koç, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Akif Gür ve vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesilmesinin ardından Vali Şahin ve beraberindekiler Diyarbakır'dan yola çıkan ve Batman'a ulaşan yolcuları karanfillerle karşıladı.

Vali Şahin, raybüs seferlerinin Batman'a hayırlı olmasını diledi.

Batman ve Diyarbakır arasında büyük bir yolcu sirkülasyonu olduğunu belirten Şahin, seferlerde yenilenen tren setleriyle kalitenin artırıldığını söyledi.

Şahin, kalite artışıyla yolcu kapasitesinin de artacağına işaret ederek, yapılan çalışmalarla yolculuk sürenin de azalmasını beklediklerini aktardı.

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir de böyle güzel bir güne şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası