gümrükte unutulan mallar nerede satılıyor / Istanbul Havalimanında unutulan eşyalar nerede satılıyor?

Gümrükte Unutulan Mallar Nerede Satılıyor

gümrükte unutulan mallar nerede satılıyor

Gümrüğe takılan ürünler nasıl satın alınır? Gümrükte kalanlar nerede satılır?

Gümrüğe takılan ürünler nasıl satın alınır? Gümrükte kalanlar nerede satılır?

funduszeue.info

Yurt dışından sipariş edilen, unutulan veya faturası olmadığı için gümrüğe takılan ürünler, sahiplerinden umutları kesilince satışa sunuluyor.

Cep telefonundan, dizüstü bilgisayara, fotoğraf makinesinden süs eşyasına ve oyuncaklara kadar havalimanlarında yolcular tarafından unutulan ürünler uzun süre bekletildikten sonra alınmayınca ihale yapılarak satışa çıkarılıyor.

Bu ürünleri Ticaret Bakanlığı'na bağlı olan gümrük perakende satış mağazalarından da ulaşmak mümkün. Vatandaşlar, daha uygun fiyata satılan gümrüğe takılan eşyaların nasıl ve nereden alındığına dair detayları araştırıyor.

İşte gümrüğe takılan veya unutulan ürünleri satın almanız için bilmeniz gerekenler..

GÜMRÜĞE TAKILAN ÜRÜNLER NASIL SATIN ALINIR?

Tüzel kişiler veya gerçek kişiler tarafından gümrüklere getirilip mevzuata uygun şekilde gümrük işlemleri tamamlanmayan eşyalar ile Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yakalanan eşyalar, Gümrük Kanunu’nun ilgili hükümlerine göre tasfiye işlemine tabi tutulurlar.

Tasfiye işlemi; tasfiyelik hale gelen eşyaların gümrük idareleri tarafından depolardan alınarak, bu yerlerin bir nevi temizliğinin yapılması anlamına gelir.

Amaç; depolarda bekleyen tasfiyelik hale gelen eşyaların bir an evvel bulundukları yerden kaldırılarak yeni gelecek eşyaların kontrolünün daha etkin biçimde yapılmasının temin edilmesi ile tasfiyelik hale gelen ve ekonomik ömrü/faydası bulunan eşyaların bir an önce ekonomiye kazandırılması, insani yardım, doğa ve çevrenin korunması ve de toplum yararına faaliyetlere sevk edilmesidir.

Bu nedenle ihale yoluyla satış yöntemi ve perakende satış yöntemi kullanılarak satışa sunulur.

İnsan, bitki, hayvan ve çevre sağlığı yönünden ülkeye girişinde bir sakınca bulunmaması koşuluyla başka bir ifadeyle ithali yasak olmaması koşuluyla her türlü eşya ihale yoluyla veya perakende şekilde satışa sunulabilmektedir.

Hangi tasfiye yolunun kullanılacağına ise gümrük idareleri karar vermektedir.

Gümrüğe takılan ürünler nasıl satın alınır? Gümrükte kalanlar nerede satılır?

GÜMRÜK MALLERİ NEREDE SATILIR?

Yurt dışından getirilen ama bir sahipleri tarafından gümrükten çekilmeyen, veya gümrüğe takılan getirilmesi yasak olan malları gümrük satış mağazalarında bulabilirsiniz.

Perakende satışlar ise Ticaret Bakanlığı’nın Bölge Müdürlükleri tarafından işletilen “perakende satış mağazaları” vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir.

Perakende satışlar için gümrük idaresince “Satış Listesi” oluşturulur ve hem normal yolla hem de elektronik yolla ilan edilir. Gümrük idaresince işletilen Perakende Satış Mağazalarından Satış Listesi'ndeki eşyaları satın alabilirsiniz.

İstanbul'da Sirkeci ve Erenköy olmaz üzere 2 perakende satış mağazası bulunmaktadır. Aynı zamanda Kocaeli, Edirne ve Ankara'da da mağazalar bulunmaktadır.

Bu mağazaları ziyaret ederek nakit veya kartla alışveriş yapabilirsiniz.

Gümrüğe takılan ürünler nasıl satın alınır? Gümrükte kalanlar nerede satılır?

ticaret bakanlığı

Google News ile Takip Et
Detaylı Bilgileri

Havalimanında unutulan eşyalar uzun süre bir depoda bekledikten sonra elden çıkartmak için hazırlanmaya başlıyor. Peki nerede satılıyor? Zira her unutulan eşyanın depolanması bir süre sonra ciddi bir alan ihtiyacı doğurur değil mi? Peki, havalimanında unutulan eşyalara ne oluyor? Bu konuda bütün detaylara ulaşabileceğiniz içeriğimizi incelemeye başlayabilirsiniz.

Kısa bilgi: Bu gibi bir çok faydalı bilgiye Seyahat Bilgileri kategorilerimizden ulaşabilirsiniz.

Havalimanında Unutulan Eşyalar? Hakkında Tüm Bilgiler

Havaalanları, insan hareketliliğini çok fazla olduğu alanlar olarak kabul edildiğinden burada eşyaların unutulması, karışması ya da kaybolması çok büyük bir olasılıktır. Özellikle de değerli eşyaların kaybolmasının çok yaygın olduğu havalimanlarında eşyaların akıbeti pek çok insanın düşündüğünün aksine çöp olmuyor. Türkiye’deki havalimanlarında unutulan eşyalar Bagaj Hizmetleri Müdürlüğü tarafından depoda bekletiliyor.

Eşyaların kaybolduğunun anlaşılması sonrasında sahiplerince gelinip alınması halinde kayıp eşyaların ilgililere teslimi mümkün. Ancak çoğu zaman eşyasını kaybettiğini dahi fark etmeyen ya da nerede kaybettiğini bilmeyen yolcular oluyor. Bu durumda da kaybolan eşyaların Bagaj Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait depolarda 1 yıl bekletilmesi gerekiyor.

1 yıl tamamlandıktan sonra ise eşyaların ihale yöntemi ile satılıyor. İhalede amaç hem eşyaların değerlendirilmesi hem de depoda oluşan yoğunluğun ortadan kalkmasıdır. Satışın gerçekleştirilmesi ile eşyalar yeni sahiplerine ulaşırken depoda yeni kayıp eşyalar için yer açılmış oluyor.

Unutulan Eşyalar Nerede Satılıyor?

Unutulan eşyalar ihale yöntemi ile toplu olarak firmalara satılıyor. Bu firmalar da kendi dükkanlarında bunları uygun fiyata koyarak müşterilerine ulaştırıyor. Burada yapmanız gereken  &#; google haritayı &#; açıp  &#; unutulan eşya &#; diye aratmanız. Böylece bulunduğunuz bölgeye en yakın satış noktasına ulaşacaksınızdır.

Havalimanlarında En Çok Unutulan Eşyalar Neler?

Havalimanında uçağa ulaşmak için koşturmak hemen herkesin başına gelen olaylardan bir tanesi. Bu sırada da elinizden düşen ya da fark etmeden kaybolan eşyalar olmuyor değil.

Böylesi olumsuzluklar yıl boyunca o kadar çok sık oluyor ki bir elektronik mağazası ya da giyim mağazası açacak kadar çok eşya depolardaki yerini alıyor. Peki, havalimanlarında en çok unutulan eşyalar neler? Gelin daha yakından detaylara bir bakalım!

1. Çanta ve Bavullar

Uçuşlar öncesinde çantaları bagaja vermek gerekse de çoğu yolcu el valizi hakkını kullanmak ister. Ancak eşyası çok olan kimselerin el valizi nedeniyle kayıplar yaşadıkları da bilinmektedir. Bütün eşyaları bir araya toplarken çantayı ya da valizi bir yere bırakıp Havalimanında unutulan eşyalar içerisinde bavulunu bırakan pek çok insan oluyor. Bu nedenle de kayıp eşyalar arasında valiz ve çantalar genellikle ilk sırayı alıyor.

2. Bilgisayar

Bilgisayar da unutulur mu hiç dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak binlerce insan en değerli elektronik cihazlardan bir tanesi olan bilgisayarlarını havalimanlarında bırakıyor. Bu nedenle de kayıp eşyaları satın almak isteyenlerin dört gözle bekledikleri ihalelerde bilgisayar en çok dikkat çeken parçalar oluyor.

3. Gözlük

Gözlükler gerek boyutları gerekse de çabuk unutulabilecek bir eşya olmaları nedeniyle Havalimanında unutulan eşyalar içerisinde en çok kaybolanlar arasında yer alıyor. Düşme ya da unutmanın gözlük kayıplarında en büyük nedenler olduğu bilinmektedir. Her yıl binlerce güneş gözlüğü ve numaralı gözlük depolarda sahipleri tarafından bulunmayı bekliyor. Tabii bu gözlüklerin çok büyük bir kısmının da sonu yeni sahiplerinin eline geçmek oluyor.

4. Fotoğraf Makinesi

Seyahat boyunca unutulmaz anları ölümsüzleştirmek için kullanılan fotoğraf makineleri, Havalimanında unutulan eşyalar arasındadır. Özellikleri ve boyutları farklı farklı olan fotoğraf makinelerinin kaybedilmesi sahiplerini çok üzse de geri alınmadıkları takdirde yeni sahipleri için çok karlı bir duruma kapı aralıyor.

5. Oyuncaklar

Çocukların en büyük eğlencesi olan oyuncakların da çok büyük bir kısmının akıbeti havalimanında kaybolmakla sonuçlanıyor. Aceleyle toplanan eşyalar nedeniyle düşen ya da çocukların bir yere koyup geri almadıkları pek çok oyuncak havalimanlarındaki Bagaj Hizmetleri Müdürlüğü’ndeki yerini alıyor.

Kaybolan ya da unutulan eşya sayısı her geçen gün artarken seyahate dair bu kötü anıdan kurtulmak mümkün. Eşyalarınızı havalimanında unuttuğunuzdan eminseniz bu konuda Bagaj Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurarak eşyalarınızı geri alabilirsiniz. Tabii üzerinden 1 yıl geçmemişse. Elimizden geldiğince Havalimanında unutulan eşyalar hakkındaki soru işaretlerine cevap olmaya çalıştık. Atladığımız bir konu varsa bize yorum olarak yazabilirsiniz.

Havalimanında Unutulan Eşyalar Nerede Satılıyor?

ama kaynağını merak ediyorum. misal Atatürk havaalanında var mıdır böyle gümrük mallarının satıldığı direk bir dükkan yada kendi yerleri. Bir kaç yer biliyorum gümrük malları satılan ama onlarda buralardan alıyorlar.

Yada misal Ambarlı Gümrükte var mıdır gemilerden kalan mallar falan.


 

Sirkeci de 2 yerde var.
Biri postaneden tramvay yoluna giderken.
Bir diğeri de tramvay yoluna yakın ara bi sokakta. Sirkecide kime sorsan gösterir.

caesium

Bu tarz unutulan, gümrükte kalan malları vs. ihale usülü satıyorlar. Süresi ne kadar bilmiyorum ama atıyorum senede bir, "şu kadar bilgisayar, şu kadar fotoğraf makinesi" vs. diye ihale ile kişilere satıyorlar. Kurum tek tek çalışıyor, çalışmıyor vs. uğraşmıyor, tek tekte satmıyor.

Alan kişiler elden geçirip satıyorlar.

kartallar yuksek ucar

tramvayın gülhane durağında tasiş perakende satış merkezi var. o dükkandan alabilirsiniz.

prodeq

tasiş düzenli olarak listeler yayınlıyor. ayrıca bu malları asıl alacağın yerler tasişden ihale ile alıp perakende satan esnafladır.

orpheus

1

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası