fasulye kışa nasıl saklanır / Dondurucuda Kışlık Taze Fasulye - Nefis Yemek Tarifleri

Fasulye Kışa Nasıl Saklanır

fasulye kışa nasıl saklanır

Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır? Dondurucuda, Buzlukta Pişmiş ve Çiğ Fasulye Ne Kadar Süre Muhafaza Edilir?

Taze fasulye, kandaki şeker oranını düşürme, sindirim sistemini düzenleme gibi pek çok faydası ile öne çıkan bir sebze çeşididir. Yaz aylarında tezgâhlarda yerini alan taze fasulyeyi kış aylarında da tüketmek için buzlukta saklanması gerekmektedir. Bu yazımızda sizler için taze fasulye buzlukta nasıl saklanır, dondurucuda, buzlukta pişmiş ve çiğ fasulye ne kadar süre muhafaza edilir gibi soruların cevaplarını derledik.

Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Taze fasulye, yaz mevsimi sebzesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kış mevsiminde taze fasulye bulmak neredeyse imkânsızdır. Bu yüzden pek çok kişi taze fasulye buzluğa nasıl saklanır diye merak etmektedir. Taze fasulye buzlukta kolay bir şekilde saklanabilen bir sebzedir. Buzlukta saklanan taze fasulyeyi istediğiniz zaman çıkarıp tüketebilmeniz mümkündür. Taze fasulye birçok kişi tarafından yeşil fasulye olarak da tabir edilmektedir. Bu fasulye çeşidini dondurucuda muhafaza etmek isteyenlerin en merak ettiği konulardan biri yeşil fasulye buzluğa nasıl konur konusudur. Fasulyeyi buzluğa veya dondurucuya koymadan önce bazı işlemlerden geçirmeniz gerekir. Bu işlemler kısaca şu şekildedir:

  • İlk önce taze fasulyeleri üzerinde biriken tozdan kirden arındırmak için güzelce yıkamanız gerekir. Yıkarken içini de ayıklamanız önemlidir.
  • Yıkadıktan sonra isterseniz bütün bir şekilde bırakabilir ya da ikiye ayırabilirsiniz.
  • Ardından bir tencereye su koyunuz ve sonrasında ayıkladığınız taze fasulyeleri içine ekleyiniz. Bir süre kaynamaya bırakınız.
  • Bu sırada başka bir tencere içine buzlu su koymanız gerekir. Kaynayan taze fasulyeleri alıp bu tencerenin içine dökünüz. Bu şekilde kaynayan fasulyeler soğumaya başlayacaktır.
  • Son olarak soğuyan taze fasulyeleri buzdolabı poşetlerine koyunuz ve ardından buzluğa atınız.

Buzlukta Pişmiş ve Çiğ Fasulye Ne Kadar Süre Muhafaza Edilir?

Taze fasulye hem çiğ hem de pişmiş bir şekilde buzluğa konulabilmektedir. Birçok kişi konuyla ilgili taze fasulye direkt dondurucuya konur mu diye merak etmektedir. Taze fasulye birtakım işlemlerden geçtikten sonra dondurucuya konulabilir. Bu işlemler taze fasulyelerin ayıklanması, yıkanması, kaynatılması, buzlu su ile şoklanması ve hemen ardından hava almayacak şekilde buzdolabı poşetlerine konulmasıdır. Buzlukta pişmiş ve çiğ fasulye doğru koşullar sağlandığı takdirde ay kadar muhafaza edilebilir. Buzlukta sakladığınız pişmiş taze fasulyeleri tüketmek istediğiniz zaman buzluktan çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden pişirebilmeniz mümkündür. Çiğ olarak sakladığınız fasulyeleri ise tekrardan pişirmeniz gerekir.

Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır? Buzlukta &#;iğ taze fasulye saklanır mı?

Sebze ürünlerinden birisi olan taze fasulye zevkle yenen yemeklerden birisidir. Kimi zaman sade yapılan taze fasulye kimi zamansa etli şekilde yapılmaktadır. Taze fasulyenin yörelere göre farklı yapılış şekilleri bulunmaktadır. Bu ürünü buzlukta saklamayı düşünen birçok kişi vardır. Bu yüzden taze fasulyenin buzlukta saklanıp saklanmayacağı sıkça merak edilmektedir.

Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Taze fasulyeyi buzlukta saklamak oldukça kolaydır. Bu şekilde canınız taze fasulye çektiği zaman kolayca ulaşma şansınız olacaktır. Teze fasulyeyi pişmiş veya çiğ olarak buzlukta saklayabilirsiniz.

Taze fasulyeyi buzlukta saklamadan önce fasulyeleri ayıklayın ve ikiye bölün. Hazırladığınız fasulyeleri sudan geçirin. Daha sonra tencereye su ekleyerek fasulyeleri 5 dakika kadar kaynatın. Sonrasında ise buzlu su ile dolu bir kaba fasulyeleri atın. Bu sayede fasulyeler şoklanmış olacaktır.

Fasulyeler soğuduğu zaman sudan çıkarın ve buzdolabı poşetlerine paylaştırın. Tabi sudan çıkardığınız fasulyeleri iyice kurutmayı unutmayın. Temiz bir yere fasulyeleri yayabilir veya bezle kurulayabilirsiniz. Poşetlerin havasını alarak iyice sarın. Ardından bir poşet daha geçirerek buzluğa kaldırın. Bu sayede fasulyeler uzun bir süre buzlukta bozulmadan kalacaktır.

Tane fasulyeyi yemek olarak pişirerek de buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için fasulyeyi normal şekilde ayıklayın ve domates ekleyerek tencerede pişirin. Daha sonra bu yemek soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Çift buzdolabı poşeti geçirmeniz yararlı olacaktır. Bu sayede fasulyeler koku yapmaz ve uzun süre dayanır.

Buzlukta Çiğ Taze Fasulye Saklanır mı?

 Buzlukta taze fasulye saklamak son derece mümkündür. Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır. 

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası