sd karta uygulama yüklenir mi / Android Uygulamalarını SD Karta Taşıma Nasıl Yapılır? - funduszeue.info

Sd Karta Uygulama Yüklenir Mi

sd karta uygulama yüklenir mi

Yeni bir uygulama yüklemeye çalışırsınız ve Yeterli Alan Yok uyarısı aldığınız zamanlar olabilir. O zaman Android uygulamalarını SD karta taşıma işlemi nasıl yapılır?

Tüm bu uygulamalar, oyunlar, fotoğraflar ve yüksek çözünürlükteki videoları SD kartınıza taşıma yöntemleri mevcuttur.

Telefonunuzda bir hafıza kartı yuvası varsa, çözüm kolaydır. Bir microSD kart, telefonunuzun depolama alanını genişletmenin ucuz bir yoludur ve Android cihazınızdaki uygulamaları kaldırmak yerine yeni uygulamalara yer açmak için diğer uygulamaları bir SD karta taşıyabilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınız, kullandığınız Android sürümüne bağlıdır. Bu rehberimiz de hepsine bir göz atacağız.

Android uygulamaları SD karta taşıma


AMD

Hafıza kartları dahili depolama biriminden daha yavaştır, bu nedenle daha fazla kaynak kullanan uygulamalar için biraz daha kötü performans görebilirsiniz. Bir kart seçerken, telefonunuzun destekleyebileceği en hızlı ve en büyüğü seçin; hangi kartlarla uyumlu olduğunu görmek için telefonunuzun teknik özelliklerini kontrol edin.

Önceden yüklenmiş uygulamaları root olmadan taşımak mümkün değildir ve bazı üçüncü part uygulamaları bile desteklemeyebilir. Ayrıca, Android&#;in eski sürümlerinde, bellek kartınıza taşıdığınız uygulamalarla ilişkili widget&#;ları kullanamayabilirsiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, uygulamaları bir SD karta nasıl taşıyacağımızı görelim.

Dahili Bellek olarak bir SD Kart kullanın

Eski sürümlerden biri olan Android Marshmallow, telefonların bellek kartlarını kullanma biçiminde değişiklikler yaptı ve bu değişiklikler Android&#;in sonraki sürümlerinde de devam etti.

Artık microSD kartları dahili depolama birimi olarak çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Android, dahili ve harici depolama alanının ayrı alanlar olarak var olmasını yerine, kartı dahili belleğin bir uzantısı olarak görür.

Veri ve uygulamalar gerektiğinde yazabilir ve her şey sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Sonuç olarak, uygulamalarınızın nerede depolandığı konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Önce ayarlamanız gerekir. Kartınız işlem sırasında silinecek, bu nedenle ihtiyacınız olan tüm verileri yedeklediğinizden emin olun:

  1. Kartı telefonunuza takın. Ne zaman Yeni SD Kart bildirim görünür dokunun Kurulumu, .
  2. Ardından, telefonunuzun kartı nasıl kullanması gerektiğini seçmeniz gerekir. Android 9&#;da Telefon Depolama&#;yı veya daha eski sürümlerde Dahili Depolama Olarak Kullan&#;ı seçin . Alternatif olarak, Ayarlar> Depolama&#;ya gidin , karta dokunun, menü düğmesine dokunun ve Depolama Ayarları&#;nı seçin . Dahili olarak biçimlendir&#;e dokunun .
  3. Bir sonraki ekranda SD Kartı Biçimlendir veya Sil ve Biçimlendir üzerine dokunun . Bu kartınızı silecektir.
  4. Android 9&#;da içeriğinizi (uygulamalar dahil) karta taşıma şansınız var. Ayrıca ne kadar alan kazanacağınızı da gösterir. Hit Taşı İçeriği tamamlamak için.

Android Uygulamalarını SD Karta Taşıma Nasıl Yapılır?

Bu özelliğe Adoptable Storage denir ve kartınızı telefonunuzda kalıcı olarak tutmanızı gerektirir. Kart da şifrelenmiştir, bu nedenle verileri kopyalamak için başka bir cihaza koyamazsınız.

Kabul edilebilir depolamanın en büyük dezavantajı, bazı üreticilerin cihazlarında sunmamayı seçmesidir. Elinizde yoksa, uygulamalarınızı manuel olarak SD kartınıza taşımaya devam etmeniz gerekir.

Android Pie&#;da Uygulamalar SD Karta Nasıl Taşınır?

Telefonunuz benimsenebilir depolama alanını desteklemiyorsa, uygulamaları Android Pie&#;daki bir SD karta manuel olarak aktarmak hızlı ve kolaydır. Önceden yüklenmiş uygulamalar için değil, her uygulama için yapamayacağınızı unutmayın.

  1. Gidin Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimlerin> Uygulama bilgi
  2. Listede taşımak istediğiniz uygulamayı bulun ve dokunun.
  3. Depolama&#;yı seçin . Uygulama bir karta taşınmayı destekliyorsa, burada Değiştir etiketli bir düğme görürsünüz . Buna dokunun.
  4. Seç SD Kartı yılında Değişim depolama iletişim kutusunda. Bu bir onay ekranı getirir. Başlamak için Taşı&#;ya dokunun.

Android Uygulamalarını SD Karta Taşıma Nasıl Yapılır?

Uygulamayı tekrar dahili depolama alanına taşımak için yukarıdaki adımları tekrarlayın ancak son adımda Dahili paylaşılan depolama alanı&#;nı seçin. Bellek kartınızı değiştirmek veya çıkarmak istediğinizde bunu her zaman yapmanız gerekir.

Android Oreo&#;da Uygulamalar SD Karta Nasıl Taşınır?

Bir uygulamayı Android 8&#;deki SD karta taşıma işlemi temel olarak Android 9&#;daki ile aynıdır:

  1. Gidin Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimlerin> Uygulama bilgi .
  2. Karta taşımak istediğiniz uygulamayı bulmak için aşağı kaydırın ve üzerine dokunun.
  3. Depolama&#;yı seçin . Uygulama bir karta taşınmayı destekliyorsa, Depolama etiketli bir bölüm görürsünüz . Değiştir işaretli düğmeye basın .
  4. Uygulamayı taşımak istediğiniz kartı ve ardından Taşı&#;yı seçin.

Android Nougat&#;ta Uygulamalar SD Karta Nasıl Taşınır?

Uygulamaları Ayarlar&#;dan Android Nougat&#;ta bir bellek kartına taşıyabilirsiniz . Ancak, tüm uygulamaları taşıyamazsınız ve desteklemedikleri yerlerde 3. Adımda Değiştir düğmesini görmezsiniz .

  1. Git > Ayarlar Uygulamalar .
  2. MicroSD Kartınıza taşımak istediğiniz uygulamayı bulun ve üzerine dokunun.
  3. Git Depolama> Değişim ve açılır istemi kutusundan kartınızı seçin.
  4. İşlemi tamamlamak için Taşı&#;ya dokunun.

Android Uygulamalarını SD Karta Taşıma Nasıl Yapılır?

Uygulamanın boyutuna bağlı olarak, tamamlanması birkaç dakika sürebilir (özellikle büyük oyunlarda), bu yüzden bitene kadar telefonunuza dokunmayın. Uygulamayı geri taşımak için adımları tekrarlayın ve 3. Adım&#;da Dahili paylaşılan depolama alanı&#;nı seçin.

Android Marshmallow&#;da Uygulamaları SD Karta Taşıma

Uygulamaları bir microSD karta taşımak Marshmallow&#;da Nougat ile aynıdır.

  1. Ayarlar> Uygulamalar&#;a gidin ve ardından seçtiğiniz uygulamaya dokunun.
  2. Depolama> Değiştir&#;e dokunun, ardından istendiğinde kartı seçin.
  3. İşlemi tamamlamak için Move tuşuna basın

Android Lollipop&#;ta Uygulamaları SD Karta Taşıma

Lollipop, bellek kartlarını Android&#;in sonraki sürümlerine göre daha az sağlam bir desteğe sahiptir, ancak yine de uygulamaları Ayarlar içinden taşıyabilirsiniz .

Harici depolama alanınıza hangi uygulamaları yerleştirebileceğiniz sınırlıdır; seçeneği destekleyen geliştiriciye bağlıdır. Ayrıca, tüm uygulama karta da ilerlemez; yalnızca bir kısmı da kartta bulunur.

SD Kartta etiketli Uygulama ekranında sağ taraftaki sekmeye kaydırarak kartınızda hangi uygulamaların bulunduğunu görebilirsiniz . Bu, ileride geri dönmek isteyebileceğiniz her şeyi belirlemenizi kolaylaştırır.

Uygulamaları taşımak için:

  1. Git Ayarları> Uygulamalar ve SD karta taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun.
  2. Ardından, Depolama bölümünün altında SD Karta Taşı&#;ya dokunun . Uygulama hareket ederken düğme grileşir, bu yüzden yapılana kadar müdahale etmeyin.
  3. Hiçbir varsa SD Kart Taşı seçeneği, uygulama taşınamaz.Android Uygulamalarını SD Karta Taşıma Nasıl Yapılır?

Bittiğinde, Depolama bölümü uygulamanın ne kadarının kartta saklandığını (ve ne kadarının dahili depoda olduğunu) gösterecek şekilde güncellenir. Taşı düğmesi artık okuyacak Telefona Taşı veya Aygıt Depolama taşı . Buna dokunmak, uygulamayı karttan kaldırmanıza olanak tanır.

Android 4.x ve Önceki Sürümlerde Uygulamaları SD Karta Taşıma

MicroSD kart desteği, tüm Android 4.x sürümlerinde (KitKat, Jelly Bean ve Ice Cream Sandwich dahil) son derece sınırlıydı. Stok Android, Google&#;ın kartları tamamen devre dışı bırakmaya niyetli olduğu için uygulamaları harici bir karta taşıma özelliğini desteklemedi. Bununla birlikte, bazı üreticiler bu özelliği işletim sisteminin kendi sürümlerine dahil etmeyi tercih ettiler.

Eski cihazınız destekliyorsa, işlem basittir:

  1. Git > Ayarlar Uygulamalar .
  2. Ardından, karta taşımak istediğiniz uygulamayı bulup dokunun.
  3. SD karta taşı&#;yı seçin . Bu düğme kullanılamıyorsa uygulamayı taşıyamazsınız (veya telefonunuz bunu desteklemez).

Android Uygulamalarını SD Karta Taşıma Nasıl Yapılır?

Hala bir Android 2.x cihazı kullanıyorsanız, bu adımlar yaklaşık olarak karşılaşacağınız adımlarla aynıdır. Ana ekran widget&#;ları bu eski sürümlerde desteklenmez; bir widget kullanmak istiyorsanız bir uygulamayı dahili depoda tutmanız gerekir.

Telefonunuzda seçenek yoksa, üçüncü taraf bir uygulamaya bakmanız gerekir.

Link2SD Kullanarak Uygulamalar SD Karta Nasıl Taşınır?

Telefonunuz uygulamaları SD karta taşımayı desteklemiyorsa veya tek tek desteklemeyen bir uygulamayı taşımak istiyorsanız, size yardımcı olabilecek birkaç üçüncü taraf uygulaması vardır. Apps2sd gibidir, popüler bir seçenek FolderMount. Her ikisi de rootlu bir Android telefon gerektirir.

Hem root hem de root olmayan özelliklere sahip başka bir seçime, Link2SD&#;ye bakacağız. Uygulamaları toplu olarak kartınıza taşımak, normalde izin vermeyen uygulamaları &#;zorla taşımak&#; ve daha büyük uygulamalar ve oyunlar için veri klasörlerini harici depolama alanınıza boşaltmak için kullanabilirsiniz.

İlk olarak, uygulamayı başlatın ve telefonunuz köklü ise kök izinleri verin. Ardından taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun ve bir seçenek belirleyin:

  • SD Karta bağlantı. Bu root gerektirir ve tüm uygulamayı ve verilerini kartınıza taşır.
  • Hafıza kartına taşımak. Bu root gerektirmez ve yalnızca telefonunuz uygulamaları harici depolama alanına taşımayı destekliyorsa çalışır. Kökünüz varsa, aksi takdirde desteklemeyen uygulamaları zorla taşıyabilirsiniz.
  • SD Karta bağlantı (Veri ve Önbellek). Veri dosyalarını taşır ve root gerektirir.

Bir kerede birden fazla uygulamayı taşımak için sağ üst köşedeki menü düğmesine hafifçe vurun ve Çoklu seçim&#;i seçin . Şimdi taşımak istediğiniz tüm uygulamaları dokunun isabet menü düğmesine tekrar, ve ya seçim SD karta Linki veya SD karta taşı . Bunlar yukarıda açıklanan seçeneklerin aynısıdır.

Link2SD ücretsizdir, ücretli yükseltme ile. Android ve üzeri sürümlerde çalışır.

Android&#;de Uygulamaları SD Karta Taşımanın En İyi Yolu

SD kartınıza uygulama yüklemenin en iyi yolu, hangi Android sürümünü kullandığınıza, telefonunuzun üreticisinin tüm özellikleri uygulayıp uygulamadığına ve hangi uygulamayı taşımak istediğinize bağlıdır.

Özetle:

Kabul edilebilir depolama alanını destekleyen telefonlarda, bu en iyi seçimdir. Kartınızı manuel olarak yönetme gereksinimini ortadan kaldırır.
Uygulamaları karta manuel olarak taşımayı destekleyen telefonlar için bu yöntem en iyi ve en temiz yöntemdir.
Telefonunuz bunlardan hiçbirini desteklemiyorsa veya özel gereksinimleriniz varsa, Link2SD&#;yi köklendirmeyi ve kullanmayı düşünün.
Android&#;de SD Kart kullanmanın dezavantajlarını göz ardı etmeyin .
Uygulamalarınız çok fazla yer kaplıyorsa, bunun yerine iyi bir çözüm de yeni Android Go uygulamalarını kullanmaktır. Sadece daha küçük ve daha az yer kaplamakla kalmaz, aynı zamanda eski veya daha az güçlü telefonlarda da daha hızlı çalışırlar.

Ayrıca , daha fazla alan için önbellek bölümünü silmeyi ve Android cihazınızdaki verileri temizlemeyi de düşünebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz?

Android’de Uygulamalar Nasıl Hafıza Kartına Taşınır?

Akıllı telefonlarda çalışan yüksek boyutlu uygulamalar, fotoğraflar ve videolar kullanıcıları hafıza kartı kullanmak durumunda bırakabiliyor. Özellikle 4K kalitesinde video çekebilen telefonlarda bu durumlar çok sık karşılaşılıyor.

Biz de tüm Android sürümlerinde uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınırın cevabını vereceğiz. Bazı uygulamalar hafıza kartına taşınmayı desteklemeyebiliyor. Böyle durumlarda kullanabileceğiniz uygulamaları da önerdik.

Android cihazlarda uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır?

Android Pie yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır?

android 9 uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

  • Ayarlar, Uygulamalar ve bildirimler, Uygulama bilgisi dizinine gidin.
  • Taşımak istediğiniz uygulamayı bulun.
  • Depolama”ya basın.
  • Uygulama taşıma özelliğini destekliyorsa “Değiştir” butonu görünecek.
  • Butona bastığınız zaman açılan pencerede SD kartı seçin.
  • Açılan onay penceresinde “Taşı”ya basın.

Android işletim sistemi, dosyaları dâhili ve hârici depolama birimleri arasında taşıma işlemini oldukça kolaylaştırıyor. Ancak her uygulamayı hafıza kartlarına taşıyamayacağınızı unutmayın. Özellikle ön yüklü uygulamalarda taşıma işlemi mümkün olmuyor. Eğer yaptığınız işlemi geri almak isterseniz, yukarıdaki adımları takip ederek SD Kart seçeneğini seçmek yerine dâhili hafızayı seçmeniz yeterli olacaktır.

Android Oreo yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır?

android 8 uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

  • AyarlarUygulamalar ve bildirimlerUygulama bilgisi dizinine gidin.
  • Taşımak istediğiniz uygulamayı bulun.
  • Depolama”ya basın.
  • Uygulama, taşıma özelliğini destekliyorsa “Değiştir” butonu görünecek.
  • Butona bastığınız zaman açılan pencerede SD kartı seçin.
  • Açılan onay penceresinde “Taşı”ya basın.

Android işletim sisteminde uygulamaları depolama birimleri arasında taşımak için, Android ’daki işlemlerin aynısını yapmak gerekiyor. Ancak biz daha açıklayıcı olabilmek adına ikisini de farklı başlıklarda gösterdik. Yine aklınızda bulunması gereken bir detay var. Taşımak istediğiniz uygulamanın bu özelliği destekliyor olması gerekiyor. Aynı zamanda önyüklü uygulamaları taşıyamıyorsunuz.

Android Nougat yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır?

android 7 uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

  • AyarlarUygulamalar dizinine gidin.
  • Taşımak istediğiniz uygulamayı listede bulun ve üstüne tıklayın.
  • Depolama>Değiştir yolunu izleyin.
  • Açılan pencerede SD kart seçeneğine basın.
  • İşlemi tamamlamak için “Taşı” tuşunu tıklayın.

Eğer uygulama, taşınmayı desteklemiyorsa Depolama sekmesi içinde Değiştir seçeneği görünmeyecek. Durum buysa, anlayın ki o uygulama yalnızca telefonun dâhili hafızası üzerinde çalışabiliyordur. Eğer destekliyorsa, Taşı tuşuna basmanız hâlinde taşıma işlemi başlayacak. Uygulamanın büyüklüğüne göre değişen bir süre içerisinde işlem tamamlanacak.

Android Marshmallow yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır?

android 6 uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

  • AyarlarUygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın.
  • DepolamaDeğiştir yolunu izleyin.
  • Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın.
  • İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.

Android yüklü cihazlarda uygulamaları hafıza kartına taşımak için Android ’da yapılanlarla aynı işlemleri yapmak gerekiyor. Ancak biz yine de açıklayıcı olması amacıyla iki işletim sistemini de anlattık. Eğer Android kullanıcısıysanız ancak verdiğimiz adımlarla uygulamanızı taşıyamıyorsanız, bunun sebebi çok yüksek ihtimalle uygulamanın taşınmayı desteklememesidir.

Android Lollipop yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır?

android 5 uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

  • AyarlarUygulamalar dizinine gidin.
  • Taşımak istediğiniz uygulamayı bulun.
  • Depolama sekmesinde bulunan “SD karta taşı”ya basın.

Android 'in hafıza kartı desteği, kendinden sonra gelen Android sürümlerine oranla daha düşük kapsamlı. Yani hafıza kartına taşıyabileceğiniz uygulama sayısı daha düşük. Aynı zamanda bütün uygulama değil, yalnızca bazı kısımları hafıza kartına taşınıyor. Son olarak adımlarda ilgili bir hatırlatma yapalım. “SD karta taşı” seçeneğine basınca grileşirse işlem başladı demektir. Müdahale etmeyin.

Android 4.x ve önceki sürümleri yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır?

uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

  • AyarlarUygulamalar dizinine gidin.
  • Taşımak istediğiniz uygulamayı bulun.
  • SD karta taşı” tuşuna basın.

Android 4.x (KitKat, Jellybean, Ice Cream Sandwich) ve önceki işletim sistemlerinde hafıza kartınıza taşıyabileceğiniz uygulama sayısı çok kısıtlıydı. Çünkü Google, Android telefonlarda hafıza kartına uygulama taşıma konusuna çok sıcak bakmıyordu. Ancak bazı uygulama geliştiricileri yine de uygulamalarını bu özelliği destekleyecek şekilde geliştiriyorlardı. Yani çoğu uygulamada “SD karta taşı” tuşu pasif olarak görünüyor.

Android 4.x işletim sistemlerinden daha eski bir sistem kullanıyorsanız, uygulamaları hafıza kartınıza taşımadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bir nokta var. Eğer uygulamanın widget’larını kullanmak istiyorsanız, uygulamaları telefonun dâhili depolama birimine yüklemeniz gerekiyor. Çünkü widget desteği yalnızca dâhili depolama biriminde çalışan uygulamalarla çalışıyor.

İşletim sistemi ya da uygulama, hafıza kartına taşıma işlemini desteklemiyorsa ne yapabilirsiniz?

uygulamalar nasıl hafıza kartına taşınır

Uygulamayı taşımaya çalışırken gördüğünüz gri “SD karta taşı” tuşu çıkmaz sokak olmak zorunda değil. Eğer telefonunuzda root varsa taşıma işlemini yine de yapmanızı sağlayacak programlar var. Ancak telefonunuzu root işleminden geçirmenizin cihazın garanti kapsamı dışında kalmasına sebep olacağını unutmayın.

Bahsettiğimiz programlar arasında en çok kullanılanlardan bazıları Apps2SD, FolderMount ve Link2SD. Apps2SD ve FolderMount root olmadan kullanılamıyor. Link2SD’nin ise root olmadan kullanabileceğiniz ancak daha düşük kapsamlı bir özelliği mevcut. Eğer şansınızı denemek isterseniz, yaptığımız uyarıyı dikkate alarak uygulamaları Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Android işletim sistemi yüklü cihazlarda uygulamalar hafıza kartına nasıl taşınır sorusuna yanıt verdiğimiz yazının sonuna geldik. Son bir hatırlatma yapalım. Eğer kullandığınız hafıza kartı yavaş ise uygulamaların çalışma hızı konusunda büyük sıkıntılar çekebilirsiniz. O yüzden bir hafıza kartı alırken depolama kapasitesinin yanı sıra hafıza kartının hızına da dikkat edin.

Emoji İle Tepki Ver

22

Android'li telefonlar&#;n en iyi yanlar&#;ndan bir tanesi, depolama alan&#;n&#; microSD kart yard&#;m&#;yla geni&#;letebilmeniz. Böylece telefonunuzun depolama alan&#; k&#;s&#;tl&#; olsa bile, baz&#; dosyalar&#;n&#;z&#; microSD karta ta&#;&#;yarak yerden tasarruf edebiliyorsunuz.

microSD kartlar sayesinde daha fazla müzik, foto&#;raf ve videoyu yan&#;n&#;zda ta&#;&#;man&#;z mümkün. Dahas&#; Android Lollipop veya Android Marshmallow kullan&#;yorsan&#;z, uygulamalar&#; SD karta çok kolay bir biçimde ta&#;&#;yabilirsiniz.

Uygulama, microSD karta nas&#;l ta&#;&#;n&#;r?

1. SD kart&#; takt&#;&#;&#;n&#;zdan emin olun. SD kart&#;n&#;z yoksa, sat&#;n al&#;rken telefonunuzun destekledi&#;i maksimum kapasiteyi a&#;mamaya dikkat edin.

2. Telefonunuzda Ayarlar uygulamas&#;n&#; aç&#;n ve Uygulamalar ö&#;esini bulup, üzerine dokunun.

3. SD karta ta&#;&#;mak istedi&#;iniz uygulaman&#;n ad&#;n&#;n üzerine dokunun. Bunu yapt&#;&#;&#;n&#;zda uygulaman&#;n cihaz&#;n&#;zda ne kadar yer kaplad&#;&#;&#;n&#; gösteren bir ekran kar&#;&#;n&#;za gelecek. Telefonunuza ba&#;l&#; olarak, buradaki "SD karta ta&#;&#;" dü&#;mesine dokunarak ta&#;&#;ma i&#;lemini ba&#;latabilirsiniz.

4. Uygulamalar&#; SD kart&#;n&#;zdan telefonunuza geri ta&#;&#;mak isterseniz, ikinci ve üçüncü ad&#;mlar&#; tekrarlay&#;n ve bu kez "Telefona ta&#;&#;" dü&#;mesine dokunun.

İlgili GaleriMaterial Design&#;a sahip en iyi 20 uygulama! Galeriye Gözat

Okuyucu Yorumları

Android'de hafıza kartına uygulamalar nasıl kurulur. Hafıza kartına uygulamalar ve oyunlar nasıl yüklenir Hafıza kartı olmayan oyunlar

Varsayılan olarak ana depolama olarak ayarlanan Android cihazların dahili depolamasında yer olmaması, kullanıcılara indirilen bilgileri kaydetme konusunda birçok sorun yaşatıyor. Bu nedenle, bu tür cihazların çoğu sahibi, uygulamaların bir hafıza kartına nasıl indirileceği sorununu bir şekilde çözmeye çalışıyor. Android bunun için kendi imkanlarını sunuyor. Ancak, bazılarını da kullanabilirsiniz üçüncü taraf programları, ayrı olarak tartışılacaktır.

Android'de uygulamalar ve oyunlar hafıza kartına nasıl indirilir: genel bilgiler

Ana sorunun çözümüne geçmeden önce, kurulum dağıtımını çıkarılabilir medyaya indirmenin buzdağının sadece görünen kısmı olduğu açıkça anlaşılmalıdır. Ancak, uygulamanın dahili ortama değil, bir SD karta yüklenmesi için de yapmanız gerekir.

Doğrudan bir hafıza kartına nasıl indirileceği sorunu hakkında konuşursak, herhangi bir değişikliğin "Android" sistemleri, parametrelerin ilk ayarını, dahili sürücü yerine harici olanı varsayılan olarak belirleyecek şekilde üstlenir. Sadece bu durumda, programların indirilmesi Google Oyun veya bir İnternet tarayıcısı kullanan klasik yöntem tam olarak kartta yapılacaktır. Ve başlamak için, bu parametreleri ayarlamak için en basit yöntemler üzerinde duralım.

Birincil Depolama Ön Ayarı

Programı indirmek için gerekli olana kadar gerekli ayarları yüklemek için. Genellikle sistemde akıllı telefonunuzun veya tabletinizin ana ayarlar menüsünü açmanız ve hafıza bölümüne gitmeniz gerekir.

Üzerine dokunarak ve uygun parametreleri çağırarak, dahili depolama yerine SD kart satırının karşısına bir işaretçinin (onay kutusu) ayarlandığı "Varsayılan bellek" veya "Ana bellek" gibi bir satır bulmanız gerekir.

Ama bu sadece genel durum. Örneğin, bazılarında mobil cihazlar ASUS'un önce bölümü kullanması gerekiyor bireysel ayarlar, burada uygulama yükleme ayarları alt bölümünü bulmanız ve gerekli yapılandırmayı orada ayarlamanız gerekir.

Samsung Galaxy akıllı telefonlar örneğinde bellek ayarları

Samsung'dan akıllı telefonlar örneğini kullanarak bir hafıza kartına (“Android” ) nasıl indirileceği sorununu çözmenin başka bir örneğini düşünün.

Bu tür cihazlarda varsayılan olarak bilgi yüklemek için kullanılan belleğin ayarlanması, "Diğer" düğmesini tıklamanız ve ardından ayarlar öğesini seçmeniz gereken İnternet bölümü aracılığıyla yapılır (bu satırın bazı modellerinde "Diğer" yerine düğmesi, "Seçenekler" veya "Menü" gibi adlar).

Ardından, ayarlarda, içerik parametreleri öğesinin kullanıldığı ek parametreler bölümüne girersiniz. Değilse, bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Şimdi sadece ana depolamanın açılır menüsünden SD kartın önceliğini ayarlamak kalıyor.

Bilgisayar Kullanarak Uygulamaları İndirme: Ana Seçeneği Ayarlama

Şimdi doğrudan bilgi yükleme hakkında. Bir Android sistem hafıza kartına oyun nasıl indirilir sorusunun en kolay çözümlerinden biri kullanarak indirmektir. masaüstü bilgisayar veya kart okuyucusu olan veya bir USB bağlantı noktası üzerinden bağlanarak mobil cihazlarla etkileşime girebilen bir dizüstü bilgisayar.

İlk durumda, herhangi bir özel parametre ayarlamanız gerekmez ve ikinci seçenek için, gadget'ın kendisinde USB hata ayıklama iznini ayarlamanız gerekir (bu olmadan indirme ve yükleme çalışmayabilir).

Bir bilgisayar aracılığıyla bir Android hafıza kartına dosyalar nasıl indirilir: iki basit yöntem

Sabit bilgisayar sistemlerinde durum oldukça basittir. Android cihazlarda hafıza kartına uygulama veya oyun nasıl indirilir? En iyi çözüm, onu cihazdan çıkarmak ve kural olarak bir SD kartın satın alınmasıyla birlikte gelen özel bir adaptör kullanarak kart okuyucusuna takmak olacaktır.

Bundan sonra, sistemde bir tarayıcı veya başka bir yükleyici başlatmak yeterlidir ve ayarlarında indirilen içeriğin harici medya seçimiyle kaydedileceği konumu belirtin. İndirme sonunda kartı çıkardıktan sonra bazı programların hata verebileceğini de unutmayın. Örneğin, uTorrent uygulaması önceki bir birimin olmadığını bildirir. Bu nedenle, bu durumda, ayarların daha önce ayarlanmış olanlarla değiştirilmesi gerekecektir.

Uygulamaların bir Android cihazın hafıza kartına nasıl indirileceği sorununun ikinci çözümü, öncekine çok benzer. Tek fark, bu durumda cihazın bir USB kablosuyla bağlanmasıdır. Sabit bilgisayar sistemi hem dahili hem de harici depolamayı tanır. Ayrıca, ayarlanacak parametreler önceki duruma benzer.

Uygulama kurulumu

Şimdi, Android cihazlarda uygulamaların ve oyunların bir hafıza kartına nasıl indirileceği sorusu, şimdilik bir kenara bırakılacak ve daha sonra cihazın kendisine programların yüklenmesiyle ilgili adımlara bakacağız.

Asıl sorun, bir hafıza kartına kaydedilmiş bir APK dosyasından bir uygulama yüklenirken bile, kurulumun yalnızca dahili depolama. Ve bu konuda yapabileceğin hiçbir şey yok. Ancak bazı cihazlarda ana depolama olarak bir kart kurarken, Google Play'den bir uygulama yükleme sorunu hemen çözülür. Peki ya manuel kurulum?

Sistemi kullanarak uygulamaları bir SD karta aktarma

Bu sorunu çözmek için mobil gadget yönetim programlarını (Samsung Kies, My Phone Explorer, Sony PC Companion, Mobogenie, vb.) kullanabilirsiniz.

Ancak harici bir sürücüye doğrudan yüklemeyi desteklemeyen cihazlarda, uygulamaları dahili bellekten harici belleğe aktarmak için programları kullanmanız gerekecektir (yine, gadget'ın kendisi bu işlevi destekliyorsa). Aslında, Android sisteminin kendisi de benzer bir işleve sahiptir.

Aramak için menüye geçiş ile ana ayarlar bölümünü kullanmanız gerekir. yüklü uygulamalar. Ardından, taşımak istediğiniz uygulamanın adına dokunun ve "SD karta taşı" satırını seçin. Bundan sonra transfer süreci başlar. Sistemin cihazın bu işlevi desteklemediğini belirten bir mesaj göstermesi durumunda, buna katlanmak zorunda kalacaksınız, çünkü en gelişmiş programlar bile burada yardımcı olmayacaktır.

Uygulamaları bir hafıza kartına taşımak için programlar

Ancak başlangıçta aktarım işlevinin sağlandığı akıllı telefon ve tabletlerin mutlu sahipleri için AppMgr Pro III veya Link2SD gibi programları kullanmanızı tavsiye edebiliriz.

Her birini ayrı ayrı taşımak yerine, taşımak istediğiniz uygulamaları ilk önce toplu olarak sağlama avantajına sahiptirler. Prensip olarak, bu durumda, indirme programına da ihtiyaç duyulmayacaktır. Ayrı olarak, bazı durumlarda doğru işlem bu programlar kök erişimi gerektirebilir.

Windows altında en sevdiğiniz uygulama ve oyunlarla ne yapmalı?

Android cihazlarda hafıza kartına nasıl indirilir diye merak eden birçok kullanıcının vakti yok. popüler oyunlar ve yalnızca Windows sistemlerinde çalışan programlar da çok özgün bir çözüm buluyor.

Başlamak için, sadece yükleyin Windows öykünücüsü. Windows 98'den Windows 10'a sürümler artık funduszeue.infoi değişiklik en iyi seçenek olarak kabul edilir, ancak SD kartın kendisi görüntüyü kaydetmek için çok fazla alana ihtiyaç duyar. Ancak daha sonra bu ortamda, yükleme sırasında normal bir yükleyici gibi davranacak olan indirmeyi veya standart yükleyiciyi başlatabilirsiniz. Windows yükleyici ve gözat düğmesine basarak kendiniz bir yer seçmenizi isteyecektir. Zaten açık olduğu gibi, çıkarılabilir medyadaki bir yer seçilir, bundan sonra program tam olarak bu yere kurulacaktır.

toplam yerine

Gördüğünüz gibi, uygulamaları harici ortama indirme sorunları oldukça basit bir şekilde çözüldü. Programların yüklenmesi veya karta aktarılması sırasında sorunlar başlayabilir. Ancak burada bile birkaç evrensel çözüm var. Doğru, cihazın başlangıçta böyle bir fırsatı yoksa, hiçbir program veya kök hakkı yardımcı olmaz. En iyi durumda, bellenimi özel olarak değiştirmeniz gerekecektir. Ancak resmi olmayan sürümlerde, çoğu durumda deneyler önerilmez, aksi takdirde tüm sistem tamamen çalışmayabilir.

Mağazada bulabileceğiniz her şey Google uygulamalarOyun marketi, varsayılan olarak cihazınızın dahili belleğine indirilir. Ve elbette, er ya da geç doldurulur. Ve sonra harici hafızayı kullanmak için oldukça arzunuz var. Akıllı telefonlar ve tabletler için flash sürücülere Micro SD kartlar denir ve herhangi bir mağazada satılır. mobil iletişim ve gadget'lar.

Bu nedenle, "Yükle" düğmesine bastıktan sonra bir sonraki indirme sırasında "akıllı telefonun belleğinde yeterli alan yok" mesajını alacaksınız, bir SD kart kullanışlı olacaktır - Play Market'ten daha önce indirdiğiniz bir şeyi bir başkasına aktarabilirsiniz. veya yeni indirmelerin hemen harici belleğe yerleştirilmesi için sistemi yeniden yapılandırın. Şimdi bu taahhüdü uygulamanın tüm yollarını ele alacağız.

Yöntem 1 - Play Market'ten daha önce satın alınan bir hafıza kartına indirme

Aslında, sadece cihazın dahili belleğinde boş alan açıyoruz. istenen uygulama. Bunu yapmak için bir veya daha fazla mevcut uygulamayı (hacimlerine bağlı olarak) SD karta aktarmanız gerekir.

Bu şu şekilde yapılabilir:


Yöntem 2 - bir bilgisayar kullanarak Play Market'ten bir SD karta nasıl indirileceğini öğrenin

Öncelikle uygulama bilgisayarınıza indirilmelidir. Bunun için:


Bu manipülasyonlardan sonra uygulama İndirilenler klasörüne indirilecektir. Ardından akıllı telefonunuza veya tabletinize aktarabilirsiniz.

Uygulamayı bilgisayardan aktarıyoruz USB kablosu, Wi-Fi veya Bluetooth ile akıllı telefonunuza veya tabletinize harici bir sürücüye yükleyin. Ve işte bunu nasıl yapacağız:

Hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda My Phone Explorer gibi cihaz senkronizasyon programları yüklü olmalıdır. Bu programın hem akıllı telefon hem de bilgisayar için karşılık gelen bir bölümü vardır (programın açıklamasında, PC sürümü için funduszeue.info web sitesine gitmeniz ve kurulum dosyasını indirmeniz gerektiği belirtilir).

Bu program cihazlarınızda yoksa, bir bilgisayara, ardından bir akıllı telefona yükleyin (programların bir akıllı telefona nasıl yükleneceğini Play Market'ten görebilirsiniz)

Yöntem 3 - Play Market'ten doğrudan akıllı telefonunuzun hafıza kartına uygulama yüklemenize izin veren özel programlar kullanma

Sizi hemen uyarmak istiyorum: bu yöntem oldukça karmaşık ve çok güvenilir değil, çünkü yönetici haklarına girmeniz gerekiyor ve yanlışlıkla orada bir şeyi silerseniz veya yeni bir şekilde yüklerseniz, gadget'ınız düzgün çalışmayabilir. Ama seçim elbette sizin.

Planlarınızı gerçekleştirmek için, telefonunuzun veya tabletinizin belleğini atlayarak doğrudan harici ortama bilgi yazma yeteneğine sahip özel programlar yüklemeniz gerekir. Bu tür birçok program var, size örnek olarak Link2SD kullanımını göstereceğiz.

Öyleyse yükleyelim.


Elbette, gadget'larınız hakkında daha spesifik sorularınız olabilir. Onlara cevaplar arayın.

Her şey, kısa bir manipülasyondan sonra, indirilen tüm uygulamalar harici bir sürücüye kurulacaktır.

Gördüğünüz gibi Play Market'ten program indirmek için bir hafıza kartı kullanmak çok mümkün. Sizin için en iyi olanı görmek için burada önerilen yöntemlerin her birini deneyin.

Programların tabletin dahili belleğine yüklenmesi varsayılan olarak gerçekleştirilir. Yerleşik hafıza kartına bir uygulama yerleştirmek için çalıştırmanız yeterlidir. Standart kurulum. Harici ortama göndermek biraz daha uzun sürecektir. Basit bir ayar oturumu işleri düzene sokar dosya sistemi SD karta her yeni uygulamayı yükleyerek cihazlar.

Seçenek 1: kurulum adresinin belirtilmesi

Bazı programlar kurulum sırasında kullanıcıya nerede kalacağını sorar. Kurulum adresini belirtmek zor değildir. Çıkarılabilir bir hafıza kartı seçin, hepsi bu. Ancak bu sadece bazı uygulamalar, böyle bir azınlık için geçerlidir.

Seçenek 2: Kurulum yolunu önceden ayarlayın

Tabletteki Android işletim sisteminin sürümü 'den eskiyse, uygulama app2sd yamasını desteklemelidir. Ayarlarda böyle bir öğe olmayacak. Tüm yeni sürümler için, sorunu çözmek için bu algoritma uygundur.

"Ayarlar" a gidin, "Bellek" öğesini bulun. Üzerine tıklayın ve bellek ayarları menüsü açılacaktır. Burada ayrıca cihazınızdaki boş hafıza miktarını, tablette genel olarak ne kadar yer olduğunu, ne kadar dahili hafızanın dolu olduğunu öğrenebilirsiniz. Bazı insanlar bir kart okuyucusuna bir SD kart takar ve bir bilgisayardaki flash sürücü hakkındaki verileri, bunun bir tablette yapılabileceğini bilmeden bulur.

Uygulamaları yüklemek için size çeşitli kaynaklar sunan "Varsayılan Disk Yazma" bölümünü bulun. Bunların arasından "SD-kart" seçeneğini seçin. Bu öğeye tıklayın ve karşısında bir daire göreceksiniz. Artık uygulamaları tabletteki bellek kartına yüklemek varsayılandır.

Seçenek 3: Üçüncü Taraf Programlarını Kullanma

Büyük olasılıkla bu yöntem size yardımcı olacaktır. Ama talep ediyor. Tablet üzerinde root haklarına sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Oyun ve program verilerinin bir SD hafıza kartına aktarılmasına yardımcı olacak FolderMount veya GL to SD gibi özel uygulamaları indiriyoruz. Aşağıdaki video talimatlarına bakın:

Seçenek 3

Tablet PC'nize kurulum adresini seçmenize izin verecek bir program kurun. Uygulamayı doğrudan yüklemeden önce, kurulum adresini belirleyeceğiniz bir iletişim kutusu görünecektir.

Bu, sunulan en uygun seçenektir. Çünkü "varsayılan"ın zorunlu kurulumu her durumda istenmez. InstallManager, MagicUneracer gibi yardımcı programlar, tablet belleğinin ekonomik ve rasyonel olarak doldurulmasına yardımcı olacaktır. Bu arada, aynı programlar tüm yardımcı dosyaları olan programları da kaldırır.

Uygulama SD kartta yüklü değilse

"Ayarlar"da "Uygulamalar" öğesini açın. Uygulamalar listesinde, çıkarılabilir bir karta aktarmak istediğinizi seçin. Uygulama simgesine tıklayın ve bir menü açılacaktır. "Taşı" seçeneği olup olmadığına bakın. Varsa, seçenek düğmesine basın ve hafıza kartını seçin. Bu prosedür ek bir kurulum gerektirmez yazılım, bunu kendi başına yapabilirsin.

Akıllı telefonlardaki dahili bellek sonsuz değildir ve fotoğraflar, videolar, belgeler ve uygulamalar oldukça fazla yer kaplar. Bu nedenle çoğu cihazın bir SD kart yuvası vardır - bu, bellek rezervlerini önemli ölçüde genişletmenize olanak tanır.

Ve yine de kullanıcılar böyle bir sorunla karşı karşıya: telefona harici bir medya yüklenir, ancak tüm uygulamalar otomatik olarak dahili belleğe indirilir. Bu nedenle, sürekli olarak yeterli alan olmadığına dair bir bildirim görünür. Android'de bu sorun birkaç şekilde çözülebilir.

SD hafıza kartına oyunlar ve uygulamalar nasıl indirilir

Başvuru yapmanın birkaç yolu var harici kart Uygulamaları ve oyunları indirmek için. Böylece SD kartı varsayılan bellek olarak ayarlayabilir, kullanarak uygulamaları taşıyabilirsiniz. Varsayılan ayarları veya hafıza havuzu.

Harici SD Sürücüyü Varsayılan Olarak Ayarlama

SD kartı varsayılan bellek olarak ayarlayabilirsiniz, ardından akıllı telefon bunu veri depolama için bir öncelik olarak belirleyecektir.

Bunun için:

Bazı uygulamalar dahili bellekte saklanmaya devam edecektir, bu onların ayarlarına göre belirlenir.

Uygulamaları Taşımak için Ayarları Kullanma

Maalesef ayarlarda seçme seçeneği yok otomatik kurulum harici medya uygulamaları. Ancak bazılarını manuel olarak taşıyabilirsiniz (tüm uygulamalar böyle bir aktarımı desteklemez).

Bunun için:

Başka bir seçenek daha var: uygulamaları tek tek değil, toplu olarak aktarabilirsiniz. Bunun için:

Dahili ve harici belleği birleştirme

Bu yöntem, Android veya sonraki sürümünü çalıştıran akıllı telefonlar için kullanılabilir.

Video: SD karta oyun ve uygulama indirme kurulumu nasıl yapılır

Video: Apps2SD kullanarak oyunları harici depolama birimine taşıyın

Bir SD kart ve açıklanan yöntemler kullanmak, akıllı telefonun dahili belleğini önemli ölçüde boşaltmaya yardımcı olacaktır. Oldukça basittirler, bu nedenle teknoloji konusunda çok bilgili olmasa bile herhangi bir kullanıcı bunları halledebilir.

Telefonunuzda veya tabletinizde az miktarda dahili bellek varsa, oyunları veya programları bir SD karta yükleyebilirsiniz. Aşağıda bunu yapmanın birkaç yolu bulunmaktadır.

Yöntem 1: Dahili depolama olarak bir SD kart kullanın (Android 6 ve üstü için).

Android, sürüm 6'dan beri, SD kartı, ek dahili bellek olarak kullanılabilecek şekilde biçimlendirmenize olanak tanır. Kartı telefonunuza veya tabletinize taktığınızda, onu nasıl kullanacağınızı seçmeniz gereken bir pencere görünecektir - fotoğraflar veya videolar için taşınabilir bir bellek veya programlar için dahili bir depolama olarak. İkinci seçenek, uygulamaları SD karta yüklemenize izin verir. Önemli: İkinci seçeneği seçerseniz, SD kart biçimlendirilir, bu nedenle önce tüm önemli verileri ondan aktarın.
SD kart biçimlendirildikten sonra oyunlarınızı veya programlarınızı ona aktarabilirsiniz. Ne yazık ki sistem uygulamaları bu şekilde aktarılamaz.

Yöntem 2: Uygulamalar bölümünü kullanarak programları veya oyunları aktarın (Android 5 ve öncesi için).

Android 5 ve önceki sürümler, uygulamaları biçimlendirmeden bir depolama kartına taşımanıza olanak tanır. Cihaz ayarlarına gitmeniz, "Uygulamalar" bölümünü bulmanız ve içinde - aktarmak istediğiniz oyun veya programı bulmanız gerekir. Uygulamayı seçtikten sonra, "SD karta taşı" yı tıklayın.

Yöntem 3. Özel programlar kullanarak uygulamaları aktarın.

kullanarak uygulamaları dahili bellekten SD karta aktarabilirsiniz. özel araçlar, örneğin Move2SDEnabler, Link2SD vb.

İpuçları:

  • Yüksek hızlı bir hafıza kartı (Sınıf 10, UHS Hız Sınıfı 1 veya UHS Hız Sınıfı 3) kullanın, aksi takdirde programların ve oyunların performansı etkilenebilir.
  • Hafıza kartını çıkarırsanız, uygulamalara erişimi kaybedersiniz.
  • olarak biçimlendirilmiş bir kartı çıkarın. iç hafıza Android 6 veya üstü önerilmez, üzerinde depolanan verileri kaybedebilirsiniz.
  • kullanıyorsanız android versiyonu 5 veya önceki sürümlerde, hassas kişisel verileri (banka bilgileri gibi) içeren uygulamaları hafıza kartına yüklemeyin, çünkü karttaki bilgiler şifrelenmez.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası