mezura ne / mezura - Nedir Ne Demek

Mezura Ne

mezura ne

Mezura neyi ölçer? Mezura nedir, ne işe yarar?

Mezura kullanımını günümüzde en çok terzilikte görmekteyiz. Genellikle metre uzunluğunda olan şerit metre diye de geçen mezura, kolayca kıvrılabilir yapıya sahip olduğundan müşterilerin vücut ölçülerini almakta kullanılmaktadır. Mezura kelimesi dilimize İtalyanca ölçü anlamına gelen misura kelimesinden geçmiştir. Mezura ve metre arasındaki fark ise metre bir ölçü birimiyken mezuranın bir ölçü aletidir.

Mezura Nedir?

Mezura, sarı, yeşil, mavi ya da pembe bir zemin üzerine yazılmış sayı ve çizgilerden oluşur. Her iki uzunda da metal parça bulunan mezuraların uzunluğu genelde metredir. Şeritin bir yüzünde santimetre, diğer yüzünde ise inç bulunmaktadır. Bu sayede inçten santimetreye ve santimetreden inçe dönüştürme işlemi kolayca yapılmaktadır.

Mezura Neyi Ölçer?

Mezura, üzerindeki santimetre ve inçler sayesinde uzunluk ölçmekte kullanılmaktadır.

Mezura Ne İşe Yarar?

Yapısının hafif olması ve kolayla eğilip bükülebilme özelliği sayesinde mezurayı en çok terzilerde görmektedir. Terziler bu ölçe aletini genel olarak müşterilerin vücut ölçülerini almakta kullanmaktadır.

Mezura ne demek, ne anlama gelir? Mezura ile &#;l&#;mek kelimesinin TDK s&#;zl&#;k anlamı

Haberin Devamı

Mezura kelimesinin sahip olduğu anlamlar çok önemlidir. Mezura kelimesi TDK'ya göre, terzilerin ölçü almak için kullandığı şerit metre anlamına sahiptir. Genellikle boyu metre olan ölçüm aleti olarak biliniyor.

Mezura Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Türkçe dilinde sözcüklerin taşıdığı birçok anlam bulunuyor. Kelimelerin farklı anlamlara sahip olması kişilerin ilgisini çekebiliyor. Kelimelerin taşıdığı anlamlar detaylarıyla internet sitelerinde incelenebiliyor. Mezura sözcüğü de araştırılan önemli kelime türleri arasındadır. Bireyler mezura kelimesinin ne demek olduğunu öğrenmek adına farklı kaynakları denetleyebiliyor. Mezura kelimesi, terzilerin ölçü alabilmek için kullanıldığı ve metre uzunluğunda olan şerit metre anlamındadır.

Mezura İle Ölçmek Kelimesinin TDKSözlük Anlamı

Haberin Devamı

 Mezura kelimesinin anlamı kişilerce kolayca öğrenilebiliyor. Mezura ile ölçmek kelimeleri de genellikle terzilerde duyulan bir kelimedir. Terziler kıyafetlerin düzenlemesini yaparken ölçü almak için mezura ürününden yardım alabiliyor. Terzilerin kullandığı mezuralar, ölçü almak için kullanılıyor. Mezura ile ölçmek, mezura kullanılarak ölçü almak anlamında kullanılan önemli bir kelimedir.

Mezura Ne Demek?

Mezura kelimesi Türkçe'de "ölçü" anlamına gelir.

İtalyanca misura "ölçü" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Latince aynı anlama gelen mensura sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *mēn(s)- biçiminden evrilmiştir. Bu biçim Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *mē-2 "ölçmek" kökünden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için +metre maddesine bakınız.

Mezura kelimesi tarihte bilinen ilk kez "şerit metre" Kamus-ı Türki () eserinde yer almıştır.

Mezura kelimesi Türkçe'de "" anlamına gelir.

Mezura kelimesi Türkçe'de "Terzilikte ölçü almak için kullanılan, genellikle 1,5 metre uzunluğunda şerit metre, mezür." anlamına gelir.

Bu kelimenin kökeni ve ayrıntılı kaynak için kelimeyi etimoloji sözlüğünde inceleyebilirsiniz: Mezura kelime kökenini göstermek için tıklayın.

Dip Notlar

Karş Venedikçe mezùra (ölçü). Eğer Venedikçe biçim alınmışsa Türkçede yy öncesi örnekleri olması gerekir. Fransızca mesure, İngilizce measure Latinceden alınmıştır.

Benzer Aramalar

Bu kelimeye benzer bazı kelimelere göz atın; mezura, mezür

Veya Mezura kelimesi hakkında ayrıntılı bir arama başlatmak için buraya tıklayın.

Rastgele kelime göster

Mezura nedir? Metre ve mezura arasındaki fark nedir? 1 metre ka&#; mezura?

Haberin Devamı

Terziler kumaşlarla ilgili tüm işleri gerçekleştiriyor. Terziler ölçü almak için farklı ürünlerden yardım alabiliyor. Kıyafetlerde yapılacak tüm ölçü işlemleri mezuralarla yapılıyor. Mezura, metraj ölçmek için kullanılıyor.

Mezura Nedir?

 Terziler günümüzde kıyafet konusunda hizmet veren kişilerdir. Kıyafetlerde yapılacak olan herhangi bir işlem için terziler tercih ediliyor. Terziler istenilen kıyafetin ölçülerini düzenleyebiliyor. Düzenledikleri tüm ölçülerinde mezura kullanılıyor. Kullanılan mezura ürünün tam olarak ne olduğu da bireyler tarafından araştırılıyor. Mezura, ölçü almak için kullanılan bir üründür. Genellikle 1,5 uzunluğunda olan mezuralar terziler tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Terziler ölçü almak için mezurayı tercih ediyor. Ölçü alabilmek için mezura oldukça pratik bir yöntemdir.

Haberin Devamı

Metre ve Mezura Arasındaki Fark?

 Mezura ve metre arasında yer alan farklar kişilerce merak ediliyor. Metre ve mezura özellikleri bakımından ele alındığında ölçü almak için kullanıldığı görülüyor. Ölçü almak için metre veya mezura tercih edilebilir. Mezura çok fazla uzun olmamasından dolayı farklı alanlarda tercih edilmiyor. Metre daha genel ölçülendirmelerde kullanılan bir üründür.

 Mezura daha çok kısa ölçümlerde tercih edilen bir üründür. Metre her alanda kolaylıkla kullanılabilen ve pratik olan bir üründür. Günümüzde mezura kullanımı terzilerde oldukça yaygındır. Diğer ölçü alma konularında daha çok metre kullanımı göze çarpıyor.

1 Metre Kaç Mezura?

 Metre ve mezura ölçümü arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Ölçülecek olan her ürün aynı ölçüde olacaktır. 1 metre kaç mezura gibi sorular kişilerin aklını karıştıran soru tipleridir. ölçü birimleri aynı olduğu sürece her iki ürünün farklı bir ölçü alması mümkün bir durum değildir. Bireyler her zaman ölçü alırken metreyi ya da mezurayı kullanabilir.

Mezura metreye göre daha kısa olmasından dolayı, uzun ölçümler için tercih edilmiyor. 1 Metre olan bir ürün, mezura ile ölçüldüğünde de 1 metre olacaktır. Herhangi bir ölçüm farkı bulunmayan iki üründür. Hem metre hem de mezurada ölçüm birimi aynıdır. Metre bazında ele alınarak, iki ürünle de ölçüm yapmak mümkündür.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir