diyarbakır fırıncı menü fiyatları / Diyarbakır Taş Fırın Ustası - Taş Fırıncı Lokman Usta

Diyarbakır Fırıncı Menü Fiyatları

diyarbakır fırıncı menü fiyatları

Surlu fırıncılar: Ekmekten tasarruf olmaz ki

D&#;YARBAKIR- Baz&#; kitap adlar&#;, hele de sevmi&#;seniz kitab&#;, asla ç&#;km&#;yor insan&#;n akl&#;ndan. Oktay Akbal’&#;n yay&#;mlanan ilk öykü kitab&#; “Önce Ekmekler Bozuldu” ad&#;n&#; ta&#;&#;yor ve benim akl&#;mdan hiç ç&#;kmaz mesela. “Önce ekmekler bozuldu” diye ba&#;layan öykü, “Her &#;ey ekmekle ba&#;lad&#;, ekmekle bitecek” cümlesiyle sona eriyor.

Akbal, y&#;llar sonra kitap için yazd&#;&#;&#; yaz&#;da, “Ekmek her dönemde aslan a&#;z&#;nda! Ekmek, yoksulun, güçsüzün, direni&#;in, vb. ba&#;kald&#;rman&#;n silah&#;… K&#;rkl&#; y&#;llarda f&#;r&#;n önlerindeki iti&#; kak&#;&#;ta, kad&#;n-erkek, çoluk-çocu&#;un ya&#;ad&#;&#;&#;, bugünlerde de güncelli&#;ini yitirmeyen kutsal de&#;er” diyecektir.

&#;lk kez ’da yay&#;mlanan kitab&#;n, &#;stanbul’dan izlenen ve hissedilen &#;kinci Dünya Sava&#;&#;’n&#;, edebiyata tek ba&#;&#;na ad&#;yla ta&#;&#;d&#;&#;&#;n&#; söylemek mümkün.

Hay&#;r, kitab&#; tan&#;tmayaca&#;&#;m. O halde “Önce Ekmekler Bozuldu” nereden geldi akl&#;ma?

Diyarbak&#;r’da ekme&#;e yap&#;lan zamlar ve sonras&#;nda yap&#;lan spekülasyonlar nedeniyle ekmek üzerine yeniden dü&#;ünmek, insanlara kulak vermek ihtiyac&#; has&#;l oldu da öyle hat&#;rlad&#;m “Önce Ekmekler Bozuldu”yu.

ÖNCE ZAMLAR GELD&#;

Geçen hafta Diyarbak&#;r’da un ve do&#;al olarak ekmek fiyat&#;nda art&#;&#; oldu. Bu art&#;&#;&#;n yan&#; s&#;ra piyasada un bulunmad&#;&#;&#; ve stokçuluk yap&#;ld&#;&#;&#; rivayet edildi.

Ekmekteki fiyat art&#;&#;&#;n&#; ve rivayetleri Diyarbak&#;r’&#;n en yoksul ilçesi Sur’daki f&#;r&#;nc&#;larla konu&#;tum. Yolda, graml&#;k ekme&#;in gramaj&#;n&#;n geçen haftadan itibaren grama çekildi&#;ini ve fiyat&#;n&#;n 3,5 TL’ye ç&#;kar&#;ld&#;&#;&#; bilgisine sahiptim. Ayr&#;ca ’nin ba&#;&#;nda TL olan 50 kilograml&#;k un çuval&#;n&#;n fiyat&#;n&#;n TL’ye kadar ç&#;kt&#;&#;&#;n&#; ö&#;renmi&#;tim.

Nisan ay&#;ndan bu yana fiyat art&#;&#; oran&#; yüzde ’ü a&#;m&#;&#;, i&#;çilik maliyetleri yüzde 22 yükselmi&#;, enerji maliyetleri de yüzde 37 artm&#;&#;t&#;.

 

SONRA AÇIKLAMALAR GELD&#;

Diyarbak&#;r F&#;r&#;nc&#;lar Odas&#; Ba&#;kan&#; Emin Güngör, “Küresel bir s&#;k&#;nt&#;dan dolay&#; bu sorunlarla bo&#;u&#;uyoruz” aç&#;klamas&#; yapt&#; ve devlet yetkililerinin ve ilgili bakanl&#;klar&#;n devreye girerek un fiyatlar&#;na ‘dur’ demesini talep etti. Güngör, ayr&#;ca, “&#;u an Diyarbak&#;r’da gram ekme&#;in fiyat&#; 1 lira 75 kuru&#;. Bugünkü un fiyatlar&#;na göre gram ekme&#;in fiyat&#;n&#;n minimum 2 buçuk lira olmas&#; gerekmekte. &#;u an TL band&#;nda olan unun fiyat&#; bin band&#;na gelirse bu felaket senaryosunun içinde olmak istemiyoruz” dedi.
Bu arada Diyarbak&#;r Ticaret ve Sanayi Odas&#; Ba&#;kan&#; (DTSO) Ba&#;kan&#; Mehmet Kaya ve Diyarbak&#;r Ticaret Borsas&#; (DTB) Ba&#;kan&#; Engin Ye&#;il, un fabrikalar&#; sahipleri ile bir araya geldi. Ye&#;il, fabrikalar&#;n un satmad&#;klar&#;na dair söylentilerin gerçe&#;i yans&#;tmad&#;&#;&#;n&#; söyledi. Kaya ise Diyarbak&#;r’daki un fiyatlar&#;n&#;n ülke ortalamas&#;n&#;n alt&#;nda oldu&#;una dikkat çekti.
Toprak Mahsulleri Ofisi ise Kas&#;m ay&#;nda ba&#;vuran firmalar&#;n bu&#;day ihtiyac&#;n&#; azami ölçüde kar&#;&#;layabilmek için toplam bin ton ekmeklik bu&#;day&#;n sat&#;&#;a aç&#;ld&#;&#;&#;n&#; aç&#;klad&#;.

K&#;M HAKLI?

Suriçi’nde ’dan bu yana f&#;r&#;nc&#;l&#;k yapan Nevzat Dikici, “Geçen ay 50 kiloluk un çuval&#;n&#; lirayd&#;, &#;imdi liraya al&#;yorum” diyerek fiyattaki art&#;&#;a dikkat çekiyor. Ekmek ustalar&#; da çal&#;&#;&#;yor Dikici’nin f&#;r&#;n&#;nda ve son zamlardan sonra onlar&#;n ücretlerini kar&#;&#;lamakta zorlanmaya ba&#;lad&#;&#;&#;n&#; vurguluyor.

Ofis semtinde ekmek 3,5 liradan sat&#;l&#;yor. Dikici, Suriçi’nde ya&#;ayan insanlar&#;n ekonomik durumuna da de&#;inerek, ekme&#;i 3 liradan satt&#;&#;&#;n&#; söylüyor. “&#;ehitlik’te 2,5 liraya ekmek satanalar da var” diyen Nevzat Dikici, “3,5 liraya ekmek satamam çünkü buradaki insanlar fakir. Ço&#;u ki&#;i zaten veresiye ekmek al&#;yor ya da 'ask&#;da ekmek’ten al&#;yor” &#;eklinde konu&#;uyor.

Dikici, stokçuluk iddialar&#;n&#; duydu&#;unu, un bulmakta zorluk çekmedi&#;ini belirterek “Ancak, art&#;k pe&#;in paraya sat&#;yorlar unu. Fabrikadan un isteyince önceki borcumu ödememi istediler. Dolar yükselince unun fiyat&#; da art&#;yor, un fabrikas&#; sahipleri de bu &#;eklide önlem al&#;yor” diyor.

Yoksul yerde ekmek çok tüketilir. Zamdan sonra ekmek sat&#;&#;&#;nda bir azalma oldu mu? Nevzat Dikici, “&#;nsanlar kar&#;nlar&#;n&#; ekmekle doyuruyor. Ekmekten tasarruf edilir mi?” diye soruyor.

'KAFA DA G&#;TT&#;'

F&#;r&#;nc&#; Nevzat Dikici, belli etmemeye çal&#;&#;sa da sorunlar&#; anlat&#;rken biraz çekinerek konu&#;uyor. F&#;r&#;ndaki mü&#;terilerden biri “Herkes konu&#;maya korkuyor” diyerek araya giriyor. Genç adam&#;n kendisi de f&#;r&#;nc&#;ym&#;&#; ancak sonradan in&#;aatlarda çal&#;&#;maya ba&#;lam&#;&#;. Bel f&#;t&#;&#;&#;ndan ameliyat olunca in&#;aatlarda da çal&#;&#;amaz duruma gelmi&#;. Destek alabilmek için vali ve kaymakam&#;n kap&#;s&#;n&#; a&#;&#;nd&#;rm&#;&#; ama hiçbiriyle konu&#;ma, derdini anlatma imkan&#; bulamam&#;&#;.

Günlük i&#;lerde çal&#;&#;arak geçinmeye çal&#;&#;an genç adam, öfkeyle “Sadece un de&#;il ki art&#;k ya&#; da alam&#;yoruz. Her &#;eye her gün zam geliyor. Bu mahallede gördü&#;ün hiç kimse geçinemiyor, kimse de demiyor ki 'bu insanlar ne yiyor, ne içiyor.' Belim sakat kafam da gitti, psikologluk oldum” diye anlat&#;yor içinde bulundu&#;u durumu.

Ad&#;n&#; soruyorum, “O bende kals&#;n” diyor ve ekliyor: “Bat&#;da hükümeti ele&#;tirsen ‘FETÖ’ diyorlar, burada bir &#;ey desen ‘PKK’ diyorlar, ‘terörist’ diyorlar. Bu yüzden ad&#;m bende kals&#;n, bir de gözalt&#; falan yapmas&#;nlar.”

'OLAN FIRINCIYA OLUYOR'

Suriçi’nde dola&#;&#;rken f&#;r&#;nc&#; Hüsnü Çiçek’le de konu&#;ma f&#;rsat&#; bulduk. Çiçek, ’dan bu yana f&#;r&#;nc&#;l&#;k yapt&#;&#;&#;n&#; ve esnaf olarak ilk kez böyle bir krizle kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#;n&#; ifade ediyor: “Daha önce de zorda kald&#;k ama &#;imdi ne oldu&#;unu bilmiyoruz. Bu&#;day&#;n memleketindeyiz ama yar&#;n un bulamayabiliriz diye korkuyoruz.”

En son 50 kiloluk un çuval&#;n&#; liraya ald&#;&#;&#;n&#; söyleyen Hüsnü Çiçek, “&#;imdi lira olmu&#; un çuval&#;. Una zam geliyor, olan f&#;r&#;nc&#;ya oluyor. Zam yapsan bir türlü yapmasan bir türlü” diyor.

Ekmek fiyat&#; 3,5 lira olarak belirlenmi&#; olsa da f&#;r&#;nc&#; Çiçek gram ekme&#;i 3 liradan sat&#;yor. Bu durumu &#;öyle aç&#;kl&#;yor: “Bizim f&#;r&#;n&#;m&#;z hem ara yerde, hem de fakir bir mahallede. 3 liradan fazla pahal&#; satarsam kim ekmek al&#;r? Zaten günde ’den fazla 'ask&#;da ekmek' veriyoruz.”

'ÖNÜMÜ GÖREM&#;YORUM K&#; UMUTLU OLAYIM'

F&#;r&#;nc&#; olarak zor günler geçirdiklerini ancak henüz personel ç&#;karma durumunda gelmediklerini belirtiyor Çiçek, “Zaten kimi i&#;ten ç&#;karaca&#;&#;m? F&#;r&#;nda çal&#;&#;an hepimiz akrabay&#;z. Biz b&#;rakmayaca&#;&#;z f&#;r&#;nc&#;l&#;&#;&#; ama böyle giderse f&#;r&#;nc&#;l&#;k b&#;rakacak biz” diyor.

Genç f&#;r&#;nc&#; “Yevmiyemizden k&#;sarak çal&#;&#;&#;yoruz” diye sesleniyor tezgah&#;n öbür yan&#;ndan: “E&#;er genç say&#;l&#;rsam 29 ya&#;&#;mday&#;m. Biliyorsun, Diyarbak&#;r’da 20 ya&#;&#;nda insanlar evleniyor. Ben 29 ya&#;&#;ma geldim evlenemedim. Yar&#;n ne olacak bilmiyorum. Önümü görmüyorum ki umutlu olay&#;m, evlenip mutlu olay&#;m.”

Genç adam&#; teselli edecek cümle kuram&#;yorum, sadece “Dur hele, daha çok gençsin” diyorum.

'NELER GÖRDÜK NELER'

TMO bu&#;day s&#;k&#;nt&#;s&#; olmad&#;&#;&#;n&#;, un fabrikas&#; sahipleri stok olmad&#;&#;&#;n&#; aç&#;klad&#;. Ancak anla&#;&#;lan o ki dolar&#;n Türk paras&#; kar&#;&#;s&#;nda kazand&#;&#;&#; de&#;er, fabrika sahiplerini un satarken temkinli davranmak zorunda b&#;rakm&#;&#;. Y&#;llard&#;r birlikte çal&#;&#;t&#;klar&#; f&#;r&#;nc&#;lar un sipari&#;i verdi&#;inde paray&#; pe&#;in istemeye ba&#;lam&#;&#;lar mesela. F&#;r&#;nc&#;lar ise bugün ald&#;klar&#; unun yar&#;n ne kadar olaca&#;&#;n&#; bilmedikleri için huzursuz. “Dolar kaç Türk liras&#; olursa olsun, bize ne” diyenlerin mant&#;&#;&#;n&#;, piyasadaki dalgalanmay&#; &#;iddetle hisseden f&#;r&#;nc&#;lar anlam&#;yor.

Hamur topaklar&#; geliyor, ustalardan biri maharetle hamuru aç&#;yor, di&#;eri al&#;p küre&#;in üzerine b&#;rak&#;yor ve f&#;r&#;na sürüyor. Y&#;llard&#;r ayn&#; yerde f&#;r&#;nc&#;l&#;k yapan Hüsnü Çiçek, mü&#;terilerin hepsini tan&#;yor, bu nedenle bir yandan i&#;ini yaparken onlarla muhabbet etmekten geri durmuyor. ’teki çat&#;&#;malar&#; hat&#;rlatarak, “Biz bu Suriçi’nde neler gördük neler” diyor iç geçirerek.

F&#;r&#;ndan ç&#;k&#;p Suriçi’ndeki sokaklarda yürürken, Hüsnü Çiçek’in cümlesini tekrarl&#;yorum içimden: “Neler gördük neler” Öte yandan dolar, askeri harcamalar, nereye gitti&#;i bilinmeyen milyar dolar ve “Önce Ekmekler Bozuldu” var akl&#;mda: “Her &#;ey ekmekle ba&#;lad&#;, ekmekle bitecek.”

Fırın-ci

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI AYDINLATMA METNİ

İşbu Aydınlatma Metni; Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu maddesi uyarınca “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” kapsamında; talep formu aracılığıyla otomatik yollarla bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla işlenen/ toplanan kişisel verileriniz hakkında veri sorumlusu sıfatıyla Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından aydınlatılmaktasınız.

1 - Kişisel Verilerinizin İşlenmesi Amacı ve Hukuki Sebebi;

Adınız, Soyadınız, E-posta adresiniz, telefon numaranız,  mesajınız kısmında ilettiğiniz bilgiler kiralamaya ilişkin talebinizin oluşturulması, incelenmesi ve yerine getirilmesi amacıyla, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca onayınız ve KVKK 5. maddesi uyarınca açık rızanız olması halinde; 

  • Ürün ve hizmetlerimizle ilgili güncel gelişmelerden sizleri haberdar etmek, 
  • Size özel kampanya ve reklamlar gösterebilmek,
  • Verdiğimiz hizmetleri size özel kişiselleştirebilmek
  • Kampanyalarımız, ürün ve hizmetlerimiz hakkında promosyon, reklam, indirim, tanıtımlar için SMS, Aranma ve E-posta şeklinde ticari iletiler göndermek  amaçlarıyla işlenecektir. 

2 - Kişisel Verilerinizin İşlenmesi Amacı ve Hukuki Sebebi;

 - Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz, aynı amaçlarla, sizlere diğer hizmet ve ürünler ile ilgili olarak da gelişmelerden haberdar etmek, size özel kampanya ve reklamlar gösterebilmek, verilen hizmetleri size özel kişiselleştirebilmek, SMS, Aranma ve E-posta şeklinde ticari iletiler göndermek gönderebilmek için Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. başta olmak üzere ana hissedarlarımız, iştiraklerimiz, topluluk ve bağlı şirketlerimize aktarılacaktır.

 - Kişisel verileriniz, yukarıda bahsedilen amaç ve faaliyetlerin yerine  getirilmesi amacıyla  ticari ileti gönderimi, reklam tanıtım işlemleri nedeniyle hizmet alınan veri işleyen, ölçümleme, hedefleme, profilleme desteği veren yurt içi ve yurt dışı kişi ve kuruluşlarla, reklam ve tanıtım ajanslarıyla, hizmet alınan CRM şirketleri ile, sms ve e-posta gönderimi yapılması için hizmet sağlayıcılarla, aramaların yapılması için çağrı merkezleriyle, faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışı yazılım şirketleri, sunucu  ve hizmet sağlayıcılarla, İleti Yönetim Sistemi A.Ş. ile açık rızanıza istinaden paylaşılmaktadır.

 - Kişisel Verileriniz; Gerektiğinde ilgili mevzuattan doğan bilgi ve belge paylaşımına ilişkin yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, hukuki sebeplerine dayalı olarak ‘’Yetkili Kamu Kurum Ve Kuruluşları‘’ ile paylaşılabilecektir. 

 - Kişisel Verileriniz; Türk Ticaret Kanununda yer alan  yükümlülüklerin ve Şirketler Topluluğu konu alan veya Şirketler topluluğunda bulunan şirketler arasında yapılan sözleşmelerde bulunan hükümlerin ifası ve hizmetlerimizin yerine getirilmesi amacıyla KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaati, sözleşmenin kurulması ve ifası için gerekli olması, Kanunlarda öngörülmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak  (Özak Ziylan Yenigün Adi Ortaklığı, Özak Global Holding A.Ş., Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamer İnşaat Ticaret ve San. A.Ş., Aktay Otel İşletmeleri A.Ş  başta olmak üzere) “Topluluk Şirketlerimiz’’ ‘’Bağlı Ortaklıklarımız’’ ve “İştiraklerimiz’’  ile paylaşılmaktadır.

 - Kişisel Verileriniz; faaliyetlerimize ilişkin olarak gerekli dış hizmetlerin alınmasına yönelik yaptığımız sözleşmelerin ifası için ve  ancak bu amaçla sınırlı olarak KVKK 5/2 maddesi uyarınca veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi hukuki sebeplerine dayalı olarak iş ilişkisi içinde olduğumuz, hizmet aldığımız ‘’Tedarikçiler’’ ve “İş Ortakları” ile paylaşılmaktadır. Örneğin; Kişisel verileriniz, sistemlerimizi geliştirmeye ve hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik yazılım hizmeti aldığımız ‘’Yazılım Hizmet Sağlayıcı’’ ile, bir hukuki uyuşmazlık halinde hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amacıyla hizmet aldığımız Avukatlar ile;  mali yükümlülükler nedeniyle hizmet aldığımız Mali Müşavirler ile, denetim durumlarında Denetçiler ile işlemin gerçekleşmesi için gerekli amaç ile sınırlı olarak paylaşılmaktadır.

3 - Kişisel Verilerinizin Toplama Yöntemi

Kişisel verileriniz, sitemizdeki dijital formlar, dijital pazarlama teknoloji araçları, çağrı merkezi, mobil uygulama, elektronik postalar, sosyal medya kanalları ve satış ve pazarlama yetkililerimiz aracılığı ile doğrudan iletişim, hedefleme, profilleme, çevrimiçi davranışsal reklamcılık yöntemleri ile otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerlerle işlenmektedir.

4 - Haklarınız: 

Şirket  tarafından verilerinizin işlendiği ve Şirket’in verilerinizi veri sorumlusu sıfatı ile işlediği ölçüde kişisel verileriniz bakımından Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun maddesi uyarınca aşağıda bulunan haklara sahipsiniz:

“Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme; işlenme amaçlarını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme; eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme; işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Şirket’in söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; Şirket’ten, yine Şirket tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme; Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve; kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme.”

5 - Yükümlülükleriniz

Üçüncü bir kişinin kişisel verisini Kiralama Formu aracılığı ile verdiğiniz takdirde, söz konusu kişinin, Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında aydınlatıldığını, bilgilerinin Şirket’e aktarılmasına rıza vermiş olduğunu ve bu konuda sizi yetkilendirmiş olduğunu kabul etmiş sayılırsınız.

6 - Veri sorumlusuna Başvuru:

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da tarafınızca daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

7 - Veri Sorumlusu Bilgilendirmesi

Veri Sorumlusu Unvan : Akyön Tesis Yönetim Hizmetleri A.Ş. 
Mersis no :
E-posta adresi :  [email&#;protected] 
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi :   [email&#;protected]    
Fiziki Posta adresi : Kazlıçeşme Mahallesi Kennedy Cad. No: 52 C/4 Zeytinburnu/İstanbul

Diyarbakır Taş Fırın Ustası

Pide, lahmacun veya kebap gibi ürünlerin satışını yapmayı hedefleyen kişiler taş fırına ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü satmak istedikleri bu ürünler taş fırınlar sayesinde lezzetli ve hızlı bir şekilde müşteriye servis edilebiliyor.

Bunun için Diyarbakır’da pide, kebap veya lahmacun satış sektöründe yer almak isteyenler Diyarbakır taş fırın ustası arayışına giriyorlar. Firma kişilerin bu arayışına ürettiği kaliteli taş fırınlar sayesinde cevap veriyor. Uzun yıllardır taş fırınların yapılmasını sağlayan firma kalitesi sayesinde sektörünün lideri konumunda yer alıyor.

Diyarbakır Taş Fırın Yapımı

Taş fırın üretimi yapan firma kalite yanı sıra güvenirliğe de önem veriyor. Bu nedenle müşterilerinin güvenini kazanmasını sağlayacak işlevsel ve kaliteli taş fırınların yapılmasını sağlıyor. Taş fırınların üretiminde firma fırın tabanının yanmaması için kaliteli taşlardan yararlanıyor. Bu taşlar sayesinde üretilen yiyeceklerin zarar görmesinin ve istenmeyen kazaların yaşanmasının önüne geçiyor.

Deneyimli firmanın ürettiği fırınlar az yakıt tüketecek ve yüksek ısı sağlayacak fırınlar oluyor. Fırınlar ısının eşit yayılmasını sağladığı için pişirme işlemi kusursuz gerçekleşiyor. Böylelikle kebap, pide, lahmacun veya pizza gibi ürünler kısa sürede hazırlanarak satışı gerçekleşebiliyor.

Diyarbakır Kara Fırın Ustası

Firmanın işletmeler için kaliteli taş ve yardımcı malzemeleri kullanarak ürettiği fırınlar taş fırın yanı sıra kara fırın ya da odun fırını gibi isimlerle adlandırılıyorlar. Bu fırınlar ihtiyaç doğrultusunda farklı ebatlarda üretilebiliyorlar. Bunun için firmanın keşif yapması ve ölçülere göre fırını hazırlaması gerekiyor.

Kara fırın ustası arayanlar için Diyarbakır’un tüm ilçelerine hizmet veren firma üretim için deneyimli ustalarıyla çalışarak fırının üretilmesini kısa sürede sağlıyor. Böylelikle kebap veya pizza gibi ürünlerin satışını yapacak işletmelerin uzun süre beklememesini sağlıyor.

Diyarbakır Taş Fırın Yapan Ustalar

Diyarbakır taş fırın yapan ustalar arayanların ihtiyaçlarını karşılayan firmanın ürettiği fırınlar işlevsel özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu fırınlar ekmek, kebap, pizza, baklava ve lahmacun gibi farklı özellikler için ortak kullanıma sahip oluyor. Firmanın fırınlarında kullandıkları tuğla veya kara taş tabanlar sayesinde fırınlara hamurun yapışması gibi olumsuzluklar yaşanmıyor.

Fırınlarda pişirme işlemi rezidanslar ve taban sayesinde eşit bir şekilde gerçekleşiyor. Böylelikle fırına koyulan yiyeceklerin tüm bölümlerinin aynı oranda pişmesi sağlanıyor. Bu sayede de siparişlerin hızlı bir şekilde tüketime hazır hale gelmesi sağlanabiliyor.

Diyarbakır Taş Fırın Çeşitleri

Diyarbakır ve ilçeleri için taş fırın imalatı yapan firmanın ürettiği taş fırınlar üretim malzemelerine veya kullanım amaçlarına göre çeşitleniyor.

Firmanın ürettiği taş fırın çeşitleri arasında şunlara rastlanıyor;

  • Lahmacun Taş Fırını
  • Ekmek Fırını
  • Simit Fırını
  • Baklava Fırını
  • Pizza Taş Fırını
  • Doğal Gazlı Taş Fırın
  • Kara Fırın
  • Kebap Fırını
  • Seyyar Taş Fırın
  • Kuyu Tandır Fırını
  • Bahçe fırını

Firma bu fırın çeşitlerinin tamamını alanında uzman olan ustaları aracılığıyla yapıyor. Fırın yapımında müşterilerinin isteklerine önem verdiği için de müşterilerinin memnuniyetini kazanıyor. Ayrıca firma taş fırınlar için gerekli olan bakım veya onarım gibi hizmetleri de müşterilerine sunuyor.

Taş Fırın Yapımı Öncesi Ücretsiz Keşif

Müşterileri için en iyi taş fırınları yapma amacını taşıyan firma kendisine ulaşan müşterilerinin isteklerini gerçekleştirmek için ücretsiz keşif hizmeti veriyor. Bu keşif hizmeti sayesinde fırının yapılacağı alanın incelemesini yapıyor.

İnceleme sonrasında ise müşterilerinin isteklerini dinleyerek alanın talep edilen fırın özelliklerine uygunluğunu değerlendiriyor. Bu değerlendirmenin ardından mekana yapılabilecek taş fırına dair detayları müşterileriyle paylaşarak üretim planlaması yapıyor. Müşterilerine verdiği süre içerisinde de baklava, kebap veya ekmek yapımı için kullanılacak taş fırınların zamanında yapılmasını sağlıyor.

Taş Fırın Fiyatları

Firma tarafından üretilen taş fırınların fiyatları taş fırın yaptırmak isteyen müşterilerin merak ettiği konular arasında bulunuyor. Firmanın taş fırınlarının fiyatları fırının yapımı için kullanılan taş türüne, fırının ebatlarına ve fırın çeşidine göre değişiyor.

Bunun için kişilerin yaptırmak istedikleri taş fırınların özelliklerini belirterek firma yetkililerinden tahmini fiyat almaları gerekiyor. Fiyatın resmi hale dönmesi içinse keşfin yapılması ve yapılacak fırına göre maliyetin hesaplanması gerekiyor.

Firma işletme sahiplerinin istedikleri fırına sahip olmaları için fiyat konusunda yardımcı oluyor. Bu sayede müşterilerinin kaliteli taş fırınlara sahip olmalarını ve bu sayede lezzetli pide, simit veya kebap üretimi yapmalarını sağlıyor. Firma taş fırınların üretimi için haftanın 7 gününde de çalışarak taleplere cevap veriyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir