ortaokul voleybol oyun kurallari / Oyun 5 sınıf voleybol kuralları - Öğretim kaynakları

Ortaokul Voleybol Oyun Kurallari

ortaokul voleybol oyun kurallari

Voleybol, altışar kişiden kurulan iki takım arasında oynanan, topu en fazla üç pas yaparak filenin üzerinden karşı tarafa geçirmeyi ve rakip takımın sahasına düşürmeyi amaçlayan bir takım oyunudur. yılında ABD’de icat edilen voleybolun mucidi Holyoke YMCA isimli okulda Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Wiliiam Morgan’dır. Morgan, basketbol topunun iç lastiğini kullanarak böyle bir oyun tasarlamış ve ilk oyunu da öğrencilerine oynatmıştır. ABD’nin I. Dünya Savaşı’na katılmasıyla birlikte voleybol Amerikan askerleri tarafından Avrupa ve Uzakdoğu’da da oynanınca dünyaca ünlü bir oyun haline gelmiştir. Takvimler ’ü gösterdiğinde ise voleybol Tokyo Olimpiyatları’nda kendine ilk kez yer bulmuştur. Sovyetler Birliği yılındaki çöküşüne dek voleybolda dünyadaki ağırlığını korumuştur. Yazımızda sırayla voleybol nasıl oynanır, voleybol kuralları ve voleybol oyuncularının özellikleri neler olmalıdır konularına değineceğiz.

Voleybol Nasıl Oynanır?

Voleybol, altı kişiden oluşan iki takım arasında oynanan ve temel amacı topu sahanın tam ortasında yer alanın filenin üzerinden en fazla üç vuruşta geçirerek rakip sahaya çarptırmak olan bir takım oyunudur. Voleybol oyuncularının yeri kendi sahalarında hemen hemen sabittir. Üç oyuncu fileye yakın durarak atak yaparken, üç oyuncu ise atak oyuncularının arkasında durarak savunma yapar. Bir takım topa bir kez ya da iki kez vurabilir ancak maksimum hak üçtür. Topa dördüncü kez dokunulması halinde faul olur ve top karşı takıma geçer. Topa eller ve kollarla vurulabilir. Ayak veya bacaklar topla temas ederse de faul olur.

Bir voleybol maçı toplam beş setten oluşur. En az iki fark ile 25 puana ilk ulaşan takım setin galibi olur. İlk dört set 25 puandan, son set 15 puandan oynanır. En az iki fark bu sette de geçerlidir.

Bir voleybol takımında forması diğer arkadaşlarından farklı olan oyuncuya “libero” denir. Bu oyuncu defansif bir oyuncudur. Atak oynamaz, blok yapmaz ve servis kullanmaz. Libero genellikle takım içindeki dengeyi arka taraftan gözetler ve sağlar. Koç ile takım arasında bir köprü görevi görür. Her sette toplamda altı değişiklik yapılabilir.

Voleybol Kuralları Nelerdir?

Voleybol kuralları nelerdir maddeler halinde bakıyoruz:

  • Voleybol topu – gram ağırlığında ve 65 cm genişliğinde olmalıdır.
  • Voleybol sahası 9 x 18 metredir ve tam ortadan ikiye ayrılır. Her set sonrası takımlar yarı sahalarını değiştirirler.
  • Oyun esnasında hiçbir oyuncu rakip sahaya basamaz.
  • Voleybol sahasının orta çizgisinde bulunan file, sahayı iki eşit yarı sahaya böler. Bu filenin uzunluğu erkekler için cm, kadınlar için cm olarak belirlenmiştir.
  • Ancak ortak bir kararla bu file daha alçak şekilde ayarlanabilir.
  • Bir yarı sahanın arka çizgisinin sağ tarafında ayrılan üçte birlik bölüme “Servis Alanı” adı verilir ve servis yani oyunu başlatma vuruşları bu alandan tek seferde topu rakip yarı sahaya gönderecek şekilde yapılır.
  • Servis atışı “Servis Alanı” dışından yapılırsa geçersiz olur.
  • Oyun kapalı bir alanda oynanıyorsa tavan yüksekliği en az 7,8 metre olmalıdır.
  • Oyun servisle başlar.
  • Servis atışı topa el içi, kol ya da yumrukla vurularak yapılabilir.
  • Servisle gelen topu karşılayan takım, en fazla üç vuruşla topu tekrar diğer yarı sahaya göndermek zorundadır.
  • Oyuncular oyun esnasında topa iki kere üst üste vuramaz.
  • Oyuncular her ne sebeple olsun rakip alana basamaz.
  • Oyuncular topa sabit olarak ellerinde tutamaz.
  • A takımı topu B takımının yarı sahasına ya da saha çizgisine değdirmeyi başarırsa 1 puan kazanır.
  • Ancak A takımının attığı top B takımının sahasının dışına değerse, B takımı 1 puan kazanır.
  • Hiçbir oyuncu topa kalçasından aşağısı ile temas edemez.
  • Topa üç kereden fazla dokunmak, rakip sahaya basmak, fileyi tutmak, fileye temas etmek, topa kuraldışı bir müdahalede bulunmak ya da topu tutmak faul sebebidir.
  • Faullerde top rakibe geçer.
  • Bir takım 3 set üst üste kazanırsa, maç sona erer.

voleybol nasıl oynanır

Voleybol Malzemeleri ve Ekipmanları

Voleybol oynamak için belli malzemelere ve ekipmanlara gerek duyulur.

Voleybol Topu

Standart voleybol topu, deri veya sentetik deriden yapılır. – gram ağırlığında ve 65 cm genişliğinde olması gerekir. Topun kauçuk bir kesesi vardır ve tek renk veya renklerin bir kombinasyonu olabilir. Sentetik deri daha hafiftir ve yeni başlayan oyuncular için uygundur

File

Voleybol filesi yaklaşık 10 metre uzunluğunda ve 1 metre boyundadır. Kadınlar için file yaklaşık metre yüksekliğinde, erkekler için ise metre yüksekliğinde olmalıdır.

Çizgiler

Oyun sahası iki yan çizgi ve iki bitiş çizgisi ile işaretlenmelidir. Tüm çizgiler 5 cm genişliğinde olmalı ve oyun sahasından kolayca ayırt edilebilecek açık bir renkle oluşturulmalıdır.

Ayrıca forma, şort, spor ayakkabı, voleybol dizliği, voleybol el-ayak bilekliği gibi ekipmanlarında kullanılması gerekir.

Voleybol Oyuncularının Özellikleri

Voleybol oyunu birçok farklı özellikte oyuncuya ihtiyaç duyar. Bu nedenle her voleybol oyuncusu kendini güçlü gördüğü yönde uzmanlaşmak için uğraşmalıdır. Böylece her oyuncu bir diğer takım arkadaşının zayıf olduğu yönü tolere eder. Ayrıca bir voleybol oyuncu teknik ve taktik çalışmalarının yanı sıra moral ve sosyal çalışmaları da göz ardı etmemelidir. Çünkü voleybol da tıpkı futbol, basketbol, beyzbol gibi bir takım sporudur ve her takım sporu gibi voleybolda da sosyal güç, başarıyı beraberinde getirir.

Aşağıda voleybol oyun kuralları nelerdir kısaca maddeler halinde kısaca olarak ele alacağız.

Voleybol, günümüzde en çok oynanan ve takip edilen spor branşları arasında yer almaktadır. Voleybol da her spor branşı gibi belli başlı kurallara göre oynanmaktadır. Elle ve topla oynanan spor çeşidi olarak bilinmektedir. El topu anlamına da gelen voleybolun birçok çeşidi bulunmaktadır.

Voleybolun birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar salon voleybolu, sokak voleybolu, plaj voleybolu ve deniz ya da havuz voleybolu olarak bilinmektedir. Günümüzde yaygın olarak oynanan ve resmi müsabakaları yapılan voleybol çeşidi salon voleyboludur.

Voleybol oyun kurallarının maddeler halindeki dizilimi şu şekildedir:

*Açık ve kapalı alanlarda oynanabilen bir oyundur.

*Voleybolda oynanan topun çevresi 65 cm ve ağırlığı yaklaşık gram kadardır. 

*Voleybol sahasının eni dokuz metre, boyu on sekiz metredir. Fileyle ikiye ayrılmaktadır.

*Her iki takım oyuncuları da oyun esnasında rakip sahaya geçemezler.

*Filenin yüksekliği erkeklerde cm, kadınlarda cm şeklindedir.

*Saha çizgilerinin enden sınırları servis alanlarıdır. Bu çizginin gerisinden servis atılır.

*Takım sahaları ikiye ayrılır ve hücum ve savunma sahalarından oluşur.

*Voleybol takımları 12 kişiden oluşur.

*Oyunda üç hücum oyuncusu ve üç savunma oyuncusu bulunmaktadır.

*Bir oyuncu topa iki defa vuramaz.

*Bir takım topa üçten fazla vuramaz.

*Setlerde molalar bulunur. Teknik molalara yer verilir.

*Üç set kazanan oyunun galibi olur.

Voleybol Nedir?

Voleybolu çok kısa bir şekilde tanımlayacak olursak, “Bir voleybol filesi ile ortadan ikiye bölünmüş bir sahada, altışar oyuncudan oluşan iki takımın karşılaştığı, belli kuralları olan ve topa elle vurulup karşı takımın topu karşılayamamasının hedeflendiği spor.” diyebiliriz.

Voleybol Sahası / Voleybol Saha Ölçüleri

Voleybol saha ölçüleri 18 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde bir dikdörtgendir. Bu dikdörtgeni tam ortasından ayıran bir voleybol filesi vardır. Voleybol filesinin yüksekliği erkeklerde metre, kadınlarda metredir.  Bu file, voleybol sahası alanını 9’ar metrekarelik  iki eşit kareye böler. Bu iki kare her iki takımın yarı sahasıdır. Bu kareleri 3 metre, 6 metre uzunluklarında iki bölgeye ayıran bir 3 metre çizgisi bulunur. Her takımın yarı sahaları içerisinde 6’şar oyuncusu bulunur. Bunlardan 3’ü öndeki hücum oyuncuları, 3’ü arkadaki defans oyuncularıdır. 3 metre çizgisi arkadaki defans oyuncularının hücum etme sınırıdır. Onlar bu çizgiyi geçemezler.

Voleybol Nasıl Oynanır?

Voleybolun tanımını yaparken “Bir voleybol filesi ile ortadan ikiye bölünmüş bir sahada, altışar oyuncudan oluşan iki takımın karşılaştığı, belli kuralları olan ve topa elle vurulup karşı takımın topu karşılayamamasının hedeflendiği spor.” demiştik. Voleybol kuralları kısmına girmeden önce bunu  Bunun dışındaki detaylara gelecek olursak;

  • Oyuncular sahada sabit yerlerde dururlar üç kişi fileye yakın üç kişi de savunma pozisyonunda geride durur.
  • Bir takım topa arka arkaya en fazla üç kez vurabilir.
  • Topa vücudun herhangi bir yeri ile vurmak serbesttir.
  • Oyuncular saat yönünde olmak üzere sürekli değişerek oynarlar.
  • Topu karşı tarafın sahasına düşüren takım puan kazanır.

Tabi ki oynanırken yapılan bazı voleybol hareketleri ve voleybol teknikleri vardır, bunlardan bahsedelim:

Manşet, iki kolu yan yana getirerek vuruş yapmaktır. Vuruşta önemli nokta, ön kolların iç kısımlarındaki en geniş alan ile vuruş yapmaktır.

Servis, voleybolda oyunu başlatan vuruş olarak tanımlanır. Servis atan oyuncu, diğer oyuncuların yardımı olmadan servis atışını kullanır. Bu oyuncu kendi yarı sahasının dışındaki çizgiyi geçmeden, topu karşı yarı sahaya atar. Servis, genelde top havaya atıldıktan sonra, yere düşerken zıplayarak sert bir şekilde vurarak kullanılır.

Blok, rakibin hücum gücünü etkisiz hale getirmek, rakibe uygun bir hücum şansı tanımamak veya topu kendi takımımıza kazandırmak için no’lu bölge oyuncularının file üzerinde yaptıkları bir girişimdir. Rakipten gelen topu file üzerinde karşılayıp tekrar karşı sahaya göndermeyi hedefler.

Smaç, voleybolun sayı almaya yönelik yapılan bitirici vuruşudur. Kısaca oyuncunun tek elle, sert bir vuruşla topu file üzerinden rakip sahaya göndermesidir. Bunu yaparken sıçrar ve bacaklarını kalçalarına doğru çekerek güç alır, kolunu da havada açar ve topa sertçe vurur. 3 metre çizgisinin gerisinde kalan defans oyuncuları, smaç vuruken bu çizgiyi geçmemeye dikkat etmelidir.

Voleybol Kuralları / Voleybol Oyun Kuralları

  • Bir voleybol takımı 6 as 6 yedek toplam 12 oyuncudan oluşur.
  • Her takımın 12 oyuncudan oluşan takım listesinde 1 libero oyuncusu belirtme hakkı vardır.
  • Voleybol, 5 set üzerinden oynanır. Netice seti hariç her sette 25 sayıya ulaşan seti alır. 3 set alan takım müsabakayı kazanmış sayılır. ’lik eşitlik durumunda 15 sayılık netice seti oynanır. Setlerde ’lük ya da netice setinde ’lük eşitlik olması durumunda 2 sayıyla üstünlük sağlayan takım, seti ya da maçı kazanır.
  • Takımlar her setten sonra saha değişimi yaparlar.
  • Voleybol maçlarında oyuncular sahaya belirli bir düzende dizilirler ve her karşıdan top çevirdiklerinde saat yönünde 1 tur dönerler. (Bu dönüş şekli biraz karıştırılıyor, bu yüzden fotoğrafla göstermek istedik.)

 

  • Voleybolda set başına her takıma 6 oyuncu değiştirme hakkı verilir. Bir veya daha fazla oyuncu aynı anda değiştirilebilir.
  • Libero oyuncusu geri hat oyuncularının istediği herhangi birinin yerine izin istemeksizin girip çıkabilir. Libero oyuncusu hücum vuruşu yapamaz, servis atamaz ve blok teşebbüsünde bulunamaz. Kısaca sadece savunma oyuncusudur ve bir de forma rengi diğer takım arkadaşlarından farklıdır.
  • Müsabaka esnasında takımlara topu rakip sahaya göndermeden önce en fazla 3 pas yapma hakkı verilmiştir.(blok hariç)
  • Her takımın set boyunca 30 saniyelik 2 mola hakkı vardır. Ayrıca 8 ve sayılarda zorunlu teknik molalar kullanılır. Maç 5. sete(netice seti) uzarsa yine 30 saniyelik 2 mola hakkı vardır ve bu sette teknik mola verilmez.
  • Voleybol müsabakaları 1 baş hakem, 1 yardımcı hakem, 1 yazı hakemi, 2 çizgi hakemi ve 1 masa hakemi tarafından yönetilir.
  • Müsabakalarda voleybol kuralları dışındaki hareketlere cezalar kartlarla verilir.
    Uyarı: Sözle ya da elle işaret, kart yok.
    İhtar: Sarı kart (ralli kaybeder, 1 de sayı yazılır)
    Oyundan çıkarma: Kırmızı kart (o set boyunca oynayamaz)
    Diskalifiye: Sarı + Kırmızı kart aynı anda (oyundan ihraç)

Voleybol Oyun Kuralları Nelerdir Kısaca Maddeler Halinde Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Benzer belgeler

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 1. Oyun Sahası Ölçüler Oyun sahasının yüzeyi Oyun alanındaki çizgiler Bölgeler ve sahalar Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler Filenin yüksekliği

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 1. Oyun Sahası Ölçüler Oyun sahasının yüzeyi Oyun alanındaki çizgiler Bölgeler ve sahalar Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler Filenin yüksekliği

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI TEMEL İLKE VE KRİTERLER MADDE 1- Kurul, saha düzenlemelerini, mini voleybol kategorilerini, organizasyon şeklini ve diğer hususları mini voleybolun tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını

Detaylı

VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR

VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde (kız-erkek) okul takımları arasında yapılacaktır. 2- Müsabakalar, uluslararası oyun kuralları ve yarışma yönetmelikleri

Detaylı

MİNİ VOLEYBOL TEMEL İLKE, KRİTER VE ESASLAR

MİNİ VOLEYBOL TEMEL İLKE, KRİTER VE ESASLAR MİNİ VOLEYBOL TEMEL İLKE, KRİTER VE ESASLAR Temel İlke ve Kriterler Madde 1- Kurul, saha düzenlemelerini, mini voleybol kategorilerini, organizasyon şeklini ve diğer hususları mini voleybolun tanıtımı

Detaylı

VOLEYBOL AÇIKLAMALAR

VOLEYBOL AÇIKLAMALAR K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi VOLEYBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Küçükler, Yıldızlar ve

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

OKUL SPORLARI VOLEYBOL AÇIKLAMALAR

OKUL SPORLARI VOLEYBOL AÇIKLAMALAR OKUL SPORLARI VOLEYBOL AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslar arası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca

Detaylı

YARIŞMA MİNİ VOLEYBOLU OYUN KURALLARI

YARIŞMA MİNİ VOLEYBOLU OYUN KURALLARI YARIŞMA MİNİ VOLEYBOLU OYUN KURALLARI 1. Oyun Sahası Ölçüler Oyun sahasının yüzeyi Oyun alanındaki çizgiler Bölgeler ve sahalar Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler Filenin

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

Voleybol oyun kuralları

Voleybol oyun kuralları funduszeue.info, nasıl oynanır, saha ölçüleri nedir? Yayın Tarihi : 24 Aralık Salı (oluşturma : ) Voleybolda her oyuncunun güçlü olduğu yönleri geliştirilmeye çalışılmalıdır. Her oyuncunun

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI VOLEYBOL TURNUVA STATÜSÜ Voleybol Müsabakaları, 12 takım, 6 lı olmak üzere 2 grup olarak ayrılmışlardır. Gruplarında ilk 2 ye giren takımlar Yarı finale çıkacaklardır

Detaylı

VOLEYBOL BRANŞ TALİMATI

VOLEYBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi VOLEYBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Küçükler,Yıldızlar

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI REKTÖRLÜK KUPASI ERKEKLER KADINLAR VOLEYBOL BASKETBOL GRUPLARI ERKEKLER VOLEYBOL A GRUBU TIP FAKÜLTESİ (turnuvadan çekildi ) FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Detaylı

FUTSAL BRANŞ TALİMATI

FUTSAL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Uluslararası

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : Sezonu Genç Erkekler Ligini,

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Kadınlar Ligi : Sezonu Kadınlar Ligini ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Kadınlar Ligi Aralık

Detaylı

VOLEYBOL BRANŞ TALİMATI

VOLEYBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi VOLEYBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Küçükler,Yıldızlar

Detaylı

AREL KOLEJİ Spor Salonu Ekim

AREL KOLEJİ Spor Salonu Ekim AREL KOLEJİ Spor Salonu Ekim ARELMEDSpor Festivali ile dünden bugüne Arel Eğitim Kurumlarından mezun olmuş tüm mezunlarımızı, ailelerini ve arkadaşlarını keyifli bir hafta sonu etkinliğine

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade

Detaylı

YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI

YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI YETENEK SEÇİMİ MEVKİ PLANLAMASI SEMİH OKTAY TVF ERKEK MİLLİ TAKIMLAR VE TEKNİK KURUL KOORDİNATÖRÜ TVF EĞİTİM KURULU ÜYESİ 1 Bu ders sonunda aşağıdaki bilgiler ve hedeflerin tespit edilmesi amaçlanmıştır:

Detaylı

T.C. Namık Kemal Üniversitesi

T.C. Namık Kemal Üniversitesi T.C. Namık Kemal Üniversitesi funduszeue.info ŞENLİĞİ 19 Mart Mayıs İLETİŞİM NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI SPOR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Namık Kemal Mah. Kampus Cad. No:1 Merkez/TEKİRDAĞ

Detaylı

VOLEYBOL V L O O L B E Y

VOLEYBOL V L O O L B E Y VOLEYBOL L V O O L B Y E A DAN Z YE VOLEYBOL, MİNİ VOLEYBOL, PLAJ VOLEYBOLU CEP KİTABI Editör Fethi YILDIRIM Yazarlar Öğrt. Gr. Mustafa KARADAĞ Yrd. Doç. Dr. Yonca Süreyya BİÇER Fethi YILDIRIM Hüseyin

Detaylı

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI GİRİŞ Resmi oyun kurallarına göre (27); çizgi hakemlerinin yerlerini, ise sorumluluklarını belirler. Kural ise resmi bayrak işaretlerini şekil 12 de

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Süper Lig : Sezonu Erkekler Süper Ligini, ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Süper Liginin

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

RESMİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

RESMİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI İÇİNDEKİLER OYUNUN ÖZELLİKLERİ Bölüm 1: TESİSLER VE DONATIM 1. Oyun Sahası Ölçüler Oyun sahasının yüzeyi Oyun alanındaki çizgiler Bölgeler ve sahalar Isı Aydınlatma 2. File ve Direkler

Detaylı

KATILAN OKULLAR BRANŞLAR KATEGORİLER

KATILAN OKULLAR BRANŞLAR KATEGORİLER 1 Cumhuriyeti yaşatma, dostluğu, paylaşımı arttırma ve birlikte güzel zaman geçirme amacıyla gerçekleştireceğimiz şenliğimize katılan tüm okullara başarılar dileriz. KATILAN OKULLAR Ankara Özel Tevfik

Detaylı

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ

1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ 1. TAKIMIN YÖNETİMİ VE EĞİTİMİ Takım ve oyuncularınız üzerindeki etkinizi anlayın Oyunculara çeşitli durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğretin Oyuncunun yeteneği şunlara bağlı olarak geliştirilebilir:

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 7 ( 04 Ocak 18 Ocak ) Sayfa 1 BASKETBOL ENKA SPOR (KULÜP) Küçük kulüp basketbol takımımız seri C grubundaki ilk maçını güçlü rakibi karşısında kaybetti. Enka 26 Bahçeşehir Yıldızları 74

Detaylı

VOLEYBOL OYUN KURALLARI

VOLEYBOL OYUN KURALLARI VOLEYBOL OYUN KURALLARI FIVB TARAFINDAN ONAYLANAN VOLEYBOL OYUN KURALLARI 1 ULUSLARARASI VOLEYBOL OYUN KURALLARI İÇİNDEKİLER OYUNUN ÖZELLİKLERİ FASIL I KURALLARIN VE HAKEMLİĞİN FELSEFESİ

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Gençler Ligi

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, funduszeue.info : Sezonu Erkekler funduszeue.info, ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF funduszeue.infon Ekim -

Detaylı

VOLEYBOLCU A-GÖREVLER

VOLEYBOLCU A-GÖREVLER TANIM File ile iki eşit alana bölünmüş bir oyun alanı üzerinde her takımın sahada 6 oyuncu bulundurduğu iki takım arasında oynanan ve topu yere düşürmeden üç pas kullanılarak karşı sahaya geçirme kuralına

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, 1. Lig : Sezonu Erkekler 1. Ligini ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF funduszeue.info müsabakaları Ocak

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

ENDA SPORTS KIŞ TURNUVASI KURALLARI

ENDA SPORTS KIŞ TURNUVASI KURALLARI ENDA SPORTS KIŞ TURNUVASI KURALLARI 1. AMAÇLAR VE GÖREVLER ENDA CUP kupası (ileride Kupa olarak adı geçecektir) aşağıdaki amaçlar doğrultusunda yapılır: Kulüpler ile eğitim-antrenmanı kampı ve maçları

Detaylı

VOLEYBOL OYUN KURALLARI

VOLEYBOL OYUN KURALLARI VOLEYBOL OYUN KURALLARI VOLEYBOL OYUN KURALLARI 1 FIVB TARAFINDAN ONAYLANAN ULUSLARARASI VOLEYBOL OYUN KURALLARI İÇİNDEKİLER OYUNUN ÖZELLİKLERİ FASIL I KURALLARIN VE HAKEMLİĞİN FELSEFESİ

Detaylı

TSB BASKETBOL TURNUVASI

TSB BASKETBOL TURNUVASI TSB BASKETBOL TURNUVASI SİSTEM Turnuva boyunca tüm maçlar Akatlar/Şişli Terakki Vakfı Lisesi (Ebulula Mardin Caddesi Öztürk Sokak, No.2 Levent-İstanbul) Kapalı Basketbol Salonunda oynanacaktır. Turnuvada

Detaylı

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları ESBBL 3x3 Oyun Kuralları Kasım ESBBL 3x3 Resmi Oyun Kuralları nda belirtilmeyen her durum için en son yayınlanan FIBA Resmi Basketbol Oyun Kuralları geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka

Detaylı

29 Ağustos Eylül

29 Ağustos Eylül TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER PLAJ VOLEYBOLU ŞAMPİYONASI 29 Ağustos 01 Eylül ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİDİM ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ Altınkum / Didim / Aydın Yeri ANKARA ÜNİVERSİTESİ Tarihi Uluslararası

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Kadınlar Ligi : Sezonu Kadınlar Ligini, ifade eder. ESAS HÜKÜMLER 1. TBHF Kadınlar Ligi Kasım

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Gençler Ligi : Sezonu Genç Erkekler Ligini ifade

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Kadınlar Ligi: Sezonu Kadınlar Ligini, ifade

Detaylı

Adnan Menderes Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi SPOR ŞENLİĞİ 29 Şubat - 20 Mayıs ADÜ SKS SPOR ŞENLİĞİ SPOR BRANŞLARI Futbol Basketbol Voleybol BİRİMLER Erkek Bayan Erkek Bayan Erkek Aydın İktisat Fakültesi +

Detaylı

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ FEDERASYONU TANIMLAR Bu Statüde geçen; TBHF : Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunu, IIHF : Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunu, GMT : Genel Müsabaka Talimatını, Kadınlar Ligi : Sezonu Kadınlar Ligini, Takım

Detaylı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası