dhbt kaç yılda bir yapılıyor / DHBT'den kaç puan almak gerekir baraj kaç? | DHBT Giriş

Dhbt Kaç Yılda Bir Yapılıyor

dhbt kaç yılda bir yapılıyor

Kuran kursu öğreticisi olmak için kpss'den kaç puan almalıyım?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fahri funduszeue.info Öğreticisi(Gecici),Vekil imam Hatip ve müezzin kayyımların atamasını yeni sisteme(KPSS (DHBT) ) göre belirlendi.

sayılı Devlet Memurları Kanununun maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki "Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alman unvanlarda; itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak.

3-En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olmak,

1-Görevlendirmeler yılı KPSS (DHBT) sınavı ve sözlü mülakat puanının ortalaması alınarak puanı en yüksek olandan başlanmak suretiyle,

2-Ortalama puanların eşit olması halinde yılı KPSS (DHBT) puanı fazla olan. bu puanında aynı olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumu sırasına göre görevlendirmede öncelik verilecektir.

3-İhtiyaç olan ilçelerde KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri puan olan müracaatçı olmaması halinde KPSS (DHBT)`yc girenler arasından İl Müftülüğü sınav kurulunca yapılacak mülakat sınavı neticesinde en yüksek puan alandan başlanmak suretiyle görevlendirmeleri yapılacaktır.

Diyanet, açıktan vekil personel alımında, nitelikleri taşımayan adayların alınmasına imkan veren düzenlemeyi değiştirdi. Yeni düzenleme gereğince asıldaki şartları taşımayan adaylar hiçbir surette açıktan vekil olarak alınamayacaktır. hatırlanacağı üzere yeni düzenleme, 6 Şubat tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti.

Vekaleten atamalarla ilgili olarak, sayılı Kanunun 86 ncı maddesine göre boş kadrolardan;

YENİ HÜKÜM

"c) Kur`an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına açıktan vekil olarak atanacaklarda, atanacağı kadro için asılda aranan şartları haiz adaylar arasından il müftülüğünce yapılacak sınavda başarılı olanların açıktan vekil olarak ataması yapılabilir."

DEĞERLENDİRME

Diyanet İşleri Başkanlığının önceki düzenlemesi, asılda aranan şartları taşıyan Kur`an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım bulunamaması halinde, mesleki yeterlik belgelerine göre, bu belgenin de bulunmaması halinde il müftülüğünün yapacağı sınava göre açıktan diyanet personeli alınabileceğini düzenlemişti.

Yeni düzenlemede, atanacağı kadro için asılda aranan şartları haiz adaylar olmaması halinde niteliği taşımayanların alınması uygulamasına son verilmektedir. Yeni düzenlemeye göre, asılda aranan şartlara haiz adaylar, il müftülüklerinde uygulanacak sınava göre açıktan vekil atanabilecektir.

ASILDA ARANAN ŞARTLAR

Madde 9 - (1) Kur`an kursu öğreticiliği giriş sınavına başvurularda ilk defa açıktan alınacaklar için;

a) İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,

b) Yeterlik belgesine sahip olmak,

c) KPSS`den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak,

şartları aranır.

Madde 10 - (1) İmam-hatiplik giriş sınavına başvurularda ilk defa açıktan alınacaklar için;

a) İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,

b) Yeterlik belgesine sahip olmak,

c) İmam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak,

ç) KPSS`den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak,

şartları aranır.

Madde 11 - (1) Müezzin-kayyımlık giriş sınavına başvurularda ilk defa açıktan alınacaklar için;

a) Lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) Yeterlik belgesine sahip olmak,

c) Hafız olmak (İmam hatip lisesi mezunları için bu şart aranmaz.),

ç) KPSS`den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak,

şartları aranır.

ÖNGÖRÜLEN DHBT TABAN PUANLARI

İlahiyat Fakültesi+Hafız : 59

İlahiyat Fakültesi : 50

Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. + Hafız : 54

Diğer Lisans + İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. 58

Diğer Lisans + İ.H.L. + Hafız : 55

Diğer Lisans + İ.H.L. : 53

İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. + Hafız : 59

İlahiyat Ön lisans + İ.H.L. : 61

İlahiyat Ön lisans : 65

Diğer Ön Lisans + İ.H.L. : 55

İ.H.L. + Hafız : 50

İ.H.L. : 74

DHBT Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir ?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Yeterlilik Sınavı yerine ÖSYM&#;ye yaptırılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına kimler katılabilir?

yılında yapılacak olan DHBT sınavına başvuru şartları ile ilgili bilinmesi gereken tüm her şey sitemizdeki yazılarımızda mevcut olmakla birlikte DHBT Başvurularına dair bilinmesi gerekenler bu haberimizde mevcuttur.

Yılında yapılacak olan DHBT sınavı yapılmadığı için yılında yapılacaktır. Başvuru güncellemesi dediğimiz gibi verilmişfunduszeue.info değişikliği ve başvurunuzu saat &#;a kadar yapabilirsiniz.

DHBT başvuru şartları nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak Kpss ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.

Bunun neticesin de DHBT mülakat ve diğer işlemlerle devam eden bir süreç vardır.

Henüz devlet memuru olmayıp, devlet kurumlarından birisi olan DİYANET’te İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi olmak isteyenler de KPSS ile birlikte DHBT’ye de girmek zorundadır.

Peki DHBT Sınavına Kimler Başvurabilir ?

DHBT’ye başvurabilmek için en önemli şart dini öğrenim mezuniyeti şartıdır.

Bu da;

1- İHL / İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.

2- İlâhiyat Önlisans mezunu

3- İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim Fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği DKABÖ- bölüm mezunu olmak şeklinde üç kategoriden herhangi birine uygun olmak yeterlidir.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Yukarıdaki üç okuldan herhangi birisinden mezun olmayanlar, DHBT’ye başvuruda bulunamazlar.

Bunun için başka bir lise bitirenler İHL diploması için Açıköğretim İHL’den fark dersleri vererek İHL diploması alabilirler.Öncede İlahiyat Ön Lisans mezunu veya Lisans okuyup imam hatip lisesi okumayanlar İHL diploması alamaz iken şimdi bu sistem ve kural değişmiş olup farklı lisenin üstünde bölümlerden mezun olsanız bile İHL diplomasını alabilirsiniz.

Bunun için hafta sonu ders veren bünyesinde Açıköğretim İHL bulunan, size en yakın bir İmam Hatip Lisesine giderek Açık öğretim İHL ile ilgilenen müdür yardımcısından ya da herhangi bir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bilgi alınabilir.

İlahıyat Önlisans diploması için de, YGS’YE GİREN öğrenciler tercih döneminde İlahıyat Ön lisansı tercih edebilirler. YGS&#;den barj puan alınmış olmalı ve aşılmadığı durumda ek tercih ek kontejandan başvuru yapılmalıdır.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

YGS’ye girmeyen ancak, YGS başvuru sürecinde sınavsız geçiş müracaatı yapan öğrenciler de tercih döneminde İlahıyat Önlisans tercihinde bulunabilir.

Önlisansa başvuru için sadece lise mezunu olmak yeterli idi şimdi bunlara ilave olarak son güncellemelerle birlikte AÖF tarafından Önlisans programlarına; lise veya meslek lisesi diplomasına ek olarak, ÖSYM tarafından yapılan TYT’den alınan puan, öğrencinin yaptığı tercihe ve “Ortaöğretim Başarı Puanı”na göre yerleştirme yapılmaktadır, denilmektedir.

İlahiyat diploması için de, ya YGS sınavına girerek 4 yıllık İlahiyat Fakültelerini kazanmak ya da iki yıllık önlisansı okuyup daha sonra İlahiyat tamamlama programları (İLİTAM) aracılığıyla 4 yıla tamamlayarak İlahiyat lisans diploması almak mümkün.

Bu üç şarttan herhangi birini yerine getiren adaylardan, buna ek olarak sahip oldukları durumlar onları avantajlı kılabilir.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Hafız olmak, İHL mezunu olup İlahiyat dışında 2 yıllık önlisans ya da İHL mezunu olup İlahiyat dışında 4 yıllık lisans mezunu olmak DHBT’ye girişte ayrı kategori imkânı/avantajı sağlamaktadır.

Bununla  ilgili olarak kategorilere ösym klavuzundan bakabilirsiniz.

Hem KPSS hem de DHBT 2 yılda bir yapıldığı için, bu sınava mezun olanlar ile başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar da başvurabilir. Yani;

Şu an üniversite okusun yahut okumasın,okul devam etsin ,etmesin  İHL, AİHL ve Açık öğretim İHL’den mezun olanlar tüm öğrenciler ile,

İlahiyat Önlisans ve İlahiyat Fakülteleri ile DKABÖ’den mezun olan tüm öğrenciler başvurabilir.

Ayrıca; bir sonraki KPSS ve DHBT ’de yapılacağından ve   de DHBT  sınavı yapılmayacağından dolayı, şu an hâlen İHL, AİHL’de okuyan sınıf öğrencileri, Açıköğretim İHL’de okuyup ’ye kadar mezun olabilecek öğrenciler de bu sınava katılabilir.

Ancak mezun olduktan sonra bu puanı kullanabilirler.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Aynı şekilde, hangi lise mezunu olursa olsun, şu an İlahiyat önlisans okuyan, dört yıllık İlahiyat Fakültesi okuyan, DKÖB okuyan ve gelecek yıl mezun olabilecek öğrenciler de bu sınava girebilirler.

Sınava mezun olabilecekleri kategoriden girebilirler.

Dört yıllık İlahiyat okuyanlardan 2. sınıf öğrencileri, önümüzdeki yıl iki yıllık bitirebilecek durumda iseler,

Yine İHL mezunu olup dört yıllık lisans okuyup 2. sınıfta okuyanlar, önümüzdeki yıl iki yıllık bitirebilecek durumda iseler, Ön lisans kategorisinden KPSS-DHBT’ye başvurabilirler.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Hem KPSS hem de DHBT’ye ilk defa memur olacaklar başvurabilir.

DHBT’ye başvurular, &#;  tarihleri arasındadır. Ancak; DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan;

Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların tarihleri arasında KPSS Lisans başvurularını;

DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise tarihleri arasında KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Şu an DİYANET’te görevli olan  İHL veya 2 yıllık İlâhıyat ya da 4 yıllık İlâhıyat, DKABÖ mezunu kişiler, DİYANET’te, İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi olmak isterlerse, bu sınav yerine, DİYANET’in sadece bu özellikteki adaylara yönelik yaptığı Kurum içi yeterlik sınavlarına girmeleri gerekir.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Bunun duyurusu da Başkanlık web sitesinde zaman zaman Duyurular bölümünde yapılmaktadır.

Zira, KPSS-DHBT, ilk defa İmam, Müezzin veya Kur’ân Kursu öğreticisi atanacaklara yönelik bir sınavdır.

tarihlerinde KPSS Lisans başvuruları alınmış olduğundan, tarihi ve öncesinde bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar KPSS Orta öğretim / Ön Lisans’a başvuramazlar.

Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

DİKKAT: KPSS Orta öğretim/Ön Lisans’a son başvuru tarihi olan   tarihi itibariyle Ön Lisans Diploması almaya hak kazanmış adaylar sınava orta öğretim düzeyinde girmek için başvuramazlar.

Bir adayın hem KPSS Lisans’a hem de KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a katılması mümkün değildir. KPSS Lisans’a başvurmuş adayların KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir.

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

Not:Arkadaşlar KPSS DHBT SINAV Klavuzu yayınlanmıştır. DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ&#;

[better-ads type=&#;banner&#; banner=&#;&#; campaign=&#;none&#; count=&#;2&#; columns=&#;1&#; orderby=&#;rand&#; order=&#;ASC&#; align=&#;center&#; show-caption=&#;1&#;][/better-ads]

İlaveten yeni başvuru yapacak olan arkadaşlar için önemli gördüğümüz bir bilgiyi tekrardan  burada hatırlatmak istiyoruz.

Kpss sınavına başvurusu olmayan adaylar deneme amaçlı dahi olsa DHBT yazılı sınavına katılamazlar sistem otomatik olarak başvuru yapmayı engeller.

O yüzden Kpss sınavı başvurusunu mutlaka yapmak zorundasınız. Kpss ve DHBT sınav başvuru tarihleri farklıdır.

DHBT – Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Nedir ?

DHBT Ne Zaman Uygulanmaya Başladı ?

DHBT -Diyanet Yeterlilik Sınavının Kaldırılması Sonrası Yılından İtibaren ÖSYM Tarafından Uygulanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler KPSS ile birlikte yapılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır. DHBT’ye katılmak isteyen adaylar bu alanı işaretleyecekler. Bu alanda işaretleme yapmayan adaylar, DHBT’ye katılamazlar.

DHBT Uygulama Takvimi Nasıldır ?

DHBT KPSS Memurluk Sınavının Olduğu Çiftli Yıllarda Kasım Ayının İlk Haftası Pazar Günleri Uygulanır.

DHBT Lisans Önlisans Lise Sınav Tarihi: Kasım'da.

( Başvuru Eylül - Ekim / KPSS ‘ ye Girme Şartı Bulunuyor )

Tüm Lisans Önlisans ve Lise Adayları KPSS’ye Girdikten Sonra Aynı Tarihte Uygulanan DHBT ‘ye Katılırlar.

Lisans KPSS ‘ye Katılanlar Lisans DHBT’ye Katılacaklar. KPSS Puanı Oluşacak

Önlisans KPSS’ye Katılanlar Önlisans DHBT’ye Katılacaklar. KPSS Puanı Oluşacak

Ortaöğretim / Lise KPSS’ye Katılanlar Ortaöğretim / Lise DHBT’ye Katılacaklar. KPSS Puanı Oluşacak.

( İlahiyat Lisans, Ön lisans İlahiyat yada İmam Hatip Lisesi Mezunları )

Diyanet Memur Alımları Sırasında Özel Şartlar Belirtilerek Alım Yapılacak .

( Herhangi Bir Lisans Mezunu , Önlisans İlahiyat Mezunu Gibi )

DHBT’de Yapılan Yanlışlar Doğruları Ekiler Mi ?

DHBT ‘de yapılan yanlışlar doğru etkilemektedir. ( 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürür )

DHBT Soru Sayısı ? / DHBT Sınav Süresi Kaç Dakika ?

DHBT ‘de Tüm Adaylar İçin Ortak Olan 1. Bölümden 20 Soru , 2. Bölümden 20 Soru Sorulmaktadır.

DHBT Sınav Süresi 60 Dakikadır.

DHBT-1’de hangi konulardan soru sorulmaktadır ?

DHBT 1 Konuları

funduszeue.info İnanç Esasları funduszeue.info İbadet Esasları funduszeue.info’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi) funduszeue.info funduszeue.info Ahlakı

DHBT-2’de hangi konulardan soru sorulmaktadır ?

DHBT 2 Konuları

DHBT’nin ikinci bölümünde (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre sorular sorulacaktır. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Lisesi müfredatını içeren sorulardan oluşacaktır.

funduszeue.info 2.Fıkıh funduszeue.info funduszeue.info & Kelam funduszeue.info Tarihi funduszeue.info ve Mezhepler Tarihi funduszeue.info Hitabet

DHBT’de nasıl puan hesaplanır ?

1-Sınava katılan adaylar için diğer KPSS puan türlerine ek olarak, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu ile DHBT oturumundan alınan sonuçların birlikte hesaplandığı öğrenim düzeylerine uygun KPSSP (ortaöğretim mezunları için), KPSSP (ön lisans mezunları için) ve KPSSP (lisans mezunları için) puanları hesaplanacaktır.

2- DHBT ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna girmemiş; aynı öğrenim düzeyindeki KPSS Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi veya DHBT de en az bir soruya cevap kağıdı üzerinde cevap vermemiş adayların KPSSP, KPSSP, KPSSP puanları hesaplanmayacaktır.

DHBT-de Testlerin Puan Ağırlıkları nasıldır ?

DHBT – Tüm Puan Türleri

Genel Yetenek


Genel Kültür


DHBT 1


DHBT 2

DHBT Saat Kaçta Başlıyor ?

DHBT ‘da uygulanmaktadır.

DHBT Sonuçları Kaç Yıl Geçerli?

DHBT Sonuçları 2 Yıl Geçerlidir.

DHBT Kurs Ücreti Kaç Lira ? Hangi Bankalara Ücret Yatırılabiliyor ?

DHBT Başvuru Ücreti 55 TL. Ziraat Bankası, Halkbank , Vakıf Bank, Akbank , Türk Ekonomi Bankası, Kuveyt Türk , Bu Bankaların İnternet Bankacılığı. ( Akbank , Kuveyt Türk – KKTC ‘den Yapılan Başvurularda Para Yatırılamıyor ) Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası