anadolu üniversitesi 2018 yatay geçiş / SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ - PDF Free Download

Anadolu Üniversitesi 2018 Yatay Geçiş

anadolu üniversitesi 2018 yatay geçiş

18 Mayıs tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan sayılı Kanunla Anadolu Üniversitesinden ayrılarak kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), yapılanma sürecini hızla tamamlıyor.
Yeni kurulan Üniversitenin Rektörlüğünü tedviren yürüten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, kuruluş sürecine ilişkin olarak bilgilendirmelerde bulundu. Yapılanma süreci kapsamında öncelikle üniversitenin Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve Elektronik Ortamda Belge Gönderme Yöntemi (KEP)’nin devreye alındığını ve yetkili olan personelin kullanımına açıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, sürecin devamında yapılan çalışmalara ilişkin olarak “Bu süreçte, Üniversite Senatosu üç kez toplandı. Üniversitenin acil ihtiyacı olan bazı mevzuat düzenlemeleri hızla yapıldı ve Senato onayı alınan yönetmelikler, ilgili kurumlara yayımlanmak üzere gönderildi. Bugüne kadar üniversite tarafından hazırlanan ‘Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ ile ‘Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bunların dışında sekiz yönerge, üç kılavuz ve iki de usul ve esas Eskişehir Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından onaylandı ve yürürlüğe girdi” dedi.
“Eskişehir Teknik Üniversitesinin uluslararasılaşma adımları sürüyor”
Üniversitenin uluslararasılaşmasına yönelik çalışmalarına da değinen Prof. Dr. Gündoğan, “Eskişehir Teknik Üniversitesinin uluslararasılaşma adımlarının en önemlilerinden biri olan Avrupa ülkeleri ve dünyanın diğer coğrafyalarında yer alan ülkeleri ile Erasmus+ kapsamında anlaşma yapabilme yetkisi için Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Konseyine Geçici Charter alınması için başvuru süreci hızla tamamlandı ve 24 Temmuz itibarıyla da Geçici Charter Belgesi alındı. Bu belgenin alınmasıyla tüm yurt dışı paydaşlarla mevcut olan Erasmus+ anlaşmalarının Eskişehir Teknik Üniversitesi adına yenileme çalışmalarına başlandı. Bunun yanında, Üniversitenin kurumsal internet sayfası hazırlandı ve 1 Ağustos tarihi itibarıyla yayına girdi. Şu anda üniversiteye ilişkin bilgi edinmek isteyen herkes ‘funduszeue.info’ internet adresini ziyaret edebilir. Ayrıca tüm personelin e-posta adreslerinin oluşturulma çalışmalarında da son aşamaya gelindi” ifadelerini kullandı.
Sürece akademik ve idari personelden destek
Eskişehir Teknik Üniversitesinin “Kurumsal Logo” çalışmaları hakkında da bilgi veren Gündoğan, farklı tasarımcılar tarafından tasarlanan logoların, katılımcılığı ve paylaşımcılığı arttırmak amacıyla internet sayfasından anket yoluyla akademik ve idari personelin oyuna sunulduğunu ve daha sonra tüm personelin görüşlerinin Senato tarafından değerlendirildiğini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Kurumsal logonun renginin belirlenmesi amacıyla da logoya tasarımcı tarafından eklenen renkler, Senatörlerin oyuna sunuldu ve alınan dönütler doğrultusunda Eskişehir Teknik Üniversitesinin kurumsal logosunun belirlenme süreci tamamlandı” diye konuştu.
Eskişehir Teknik Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte Anadolu Üniversitesi adına varolan havacılıkla ilgili tüm uçuş yetkilerinin ve benzeri belgelerin iptal olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gündoğan, bu süreçte hızla belgelerin Eskişehir Teknik Üniversitesi adına yeniden hazırlanması yönünde girişimde bulunduklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bu kapsamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne başvuru süreci tamamlandı ve uçuş yetkileri tekrar alındı. Bu aşamada Türk Hava Yollarına verilen eğitime, ciddi bir aksaklığa yol açmadan devam edildi. Ayrıca aynı dönemde Anadolu Üniversitesi envanterindeki uçakların, Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından devir alınma süreci de tamamlandı.”
ESTÜ, yeni öğrencilerini bekliyor
Eskişehir Teknik Üniversitesinin önlisans ve lisans programlarına yatay geçişlerle lisans programları için yandal programlarına öğrenci alım sürecinin devam ettiğinin altını çizen Rektör Gündoğan, “Lisansüstü programlarda, buna tezsiz uzaktan öğretim programları da dâhil olmak üzere şu anda kayıtlar sürmekte olup öğretim yılında Üniversitemize yeni kaydolacak öğrencilerin kayıt işlemleriyle ilgili olarak da hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Ayrıca ‘Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavı’ ile öğrenci alan Spor Bilimleri Fakültesinin Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Rekreasyon Programları ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin Hava Trafik Kontrol Programının sınavları için tüm hazırlıkları tamamlanarak ilgili ilan metinleri internet sayfası aracılığıyla adaylar ve kamuoyuyla paylaşıldı. Ağustos ayında sınavlar gerçekleştirilecek ve bu programlara yerleştirme işlemleri tamamlanmış olacak” diye bildirdi.
Rektörlük binası hazırlığında sona aşamaya gelindi
Eskişehir Teknik Üniversitesinde sürdürülen mekânsal ve fiziksel iyileştirmelere yönelik çalışmalara da değinen Gündoğan, yapımı yeni tamamlanmış olan Spor Bilimleri Fakültesi ek binasının Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlük binasına dönüştürüldüğünü ve ofislerin tefrişatının da tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ayrıca, Rektörlük binasının ön tarafında yapımına başlanan otopark çalışmalarının da birkaç hafta içinde tamamlanmasının planlandığı bilgisini verdi.
Taşınır ve taşınmazların devri ile ilgili işlemlerin de sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, “Çalışmaların Ağustos ayında tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi arasında hazırlık çalışmaları devam eden işbirliği protokolünün de Ağustos ayı içerisinde imzalanmasını planlıyoruz” dedi.

1 CÜYÖS Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından yapılan, Sivas ve Türkiye de üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik temel öğrenme becerileri testidir. C Ü Y Ö S h e r y ı l y u r t i ç i n d e v e yurtdışında birçok sınav merkezinde yapılmaktadır. Önceki yıl Sivas, İstanbul, Ankara, Bakü, Tahran ve Bişkek te yapıldı. CÜYÖS, önceki yıllarda Türkçe ve İngilizce olarak yapılmıştır. Ancak bu yıl bu dillere ek olarak Arapça, Rusça ve Fa r s ç a d i l l e r i n d e d e yapılması düşünülmektedir. CÜYÖS 80 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. (Matematik, geometri, genel yetenek, grafik okuma, harf, sayı ve ilişkileri) SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OFİSİ Yenişehir Mah. Kayseri Cd. No: 43 P.K: Kampüs/SİVAS İç Hat: [email protected] EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YABANCI ÖĞRENCİLERİMİZDEN ALDIĞIMIZ YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETLERİ FAKÜLTELER I. Öğretim II. Öğretim DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİL. FAK İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ TURİZM FAKÜLTESİ YÜKSEKOKULLAR I. Öğretim II. Öğretim BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YO. SUŞEHRİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ZARA VEYSEL DURSUN funduszeue.infoY.O. TURİZİM İŞL. VE OTELCİLİK Y.O MESLEK YÜKSEKOKULLARI I. Öğretim II. Öğretim CUMHURİYET MYO DİVRİĞİ NURİ DEMİRAĞ MYO GEMEREK MYO GÜRÜN MYO HAFİK KAMER ÖRNEK MYO İMRANLI MYO KANGAL MYO KOYULHİSAR MYO SAĞLIK HİZMETLERİ MYO SİVAS MYO SUŞEHRİ TİMUR KARABAL MYO ŞARKIŞLA AŞIK VEYSEL MYO YILDIZELİ MYO ZARA AHMET ÇUHADAROĞLU MYO SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ YABANCI ÖĞRENCİ SINAVI Türkiyedeki eviniz

2 GELİN TANIŞ OLALIM Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde; yurtdışından Üniversitemizi tercih eden yabancı öğrencilerimizin akademik, dil, barınma ve diğer sorunlarını çözmek amacıyla Uluslararası Öğrenci Bürosu bulunmaktadır. NEDEN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ? Üniversitemiz, yılında Türkiye nin Üniversitesi olarak ilim ve irfan şehri Sivas ta kurulmuştur. Fakat Üniversitemizin kuruluşu Sivas taki medreselerin kurulduğu lü yıllara kadar götürülebilir. Daima ileriyi hedefleyen, bilimi ve sanatı önceleyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi; verdiği eğitimle, öğrencilerine sağladığı sosyal, kültürel ve sportif imkânlarla ülkemizin önemli üniversiteleri arasındadır. Temel hedef, bilimin ışığında daha ileri seviyelere çıkmaktır. Üniversitemiz, bölgenin ve ülkemizin önemli değerlerinden biridir. Üreten Üniversite sloganıyla hareket eden SCÜ, bünyesindeki 18 Fakülte, 4 Yüksekokul, 14 Meslek HER TÜRLÜ BİLİMSEL VE SOSYAL İMKANLARA SAHİP BİR ÜNİVERSİTE Üniversite merkez kütüphanesi olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi nde bulunan bin basılı eser, 3 milyon elektronik eser haricinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi Hastanesinde ihtisas kütüphaneleri mevcuttur. GÜVENLİ VE RAHAT KAMPÜS 7/24 Güvenliğin sağlandığı kampüs içerisinde; Üniversite Konuk evi (Mihmandar Otel), Üniversite Hastanesi ve 28 Araştırma Merkezi, Açık ve Kapalı Spor Tesisleri ve birçok bankaya ait ATM bulunmaktadır. Ayrıca kargo, posta ve bankacılık hizmetlerinin gerçekleştirilmesi için PTT şubesi mevcuttur. Öğrenciler, TÖMER merkezimizde Türkçe dil eğitim alabilirler. Kampüs içerisindeki yurtlar yürüyüş mesafesindedir. CÜSEM merkezimizde farklı yabancı diller öğrenilebilir. Kampüsümüz son derece güvenliklidir. Yüksekokulu ile son 5 yılda Bilimsel Araştırma Projesi, 24 TÜBİTAK projesi, 2 ORAN projesi ve 1 DAP projesine imzasını atmıştır. Üniversitemiz, bünyesinde barındırdığı 2 bin Akademik Personel, 3 bin İdari Personelle birlikte 51 ülkeden yabancı öğrencinin de içerisinde bulundukları yaklaşık 53 bin öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. KONFORLU VE ULAŞILABİLİR KAMPÜS Konforlu Yurt İmkanlarına sahip olan 20 bin kişilik yurt kapasitesi Üniversitemize yürüyüş mesafesindedir. Kampüs içerisinde öğrenci numaraları ve şifreleri ile kablosuz internet erişimi sağlanmaktadır. Şehrin her tarafından üniversiteye tek otobüs ile ulaşılabilmektedir. Hızlı tren projesi ile öğrencilerimiz çok hızlı şekilde seyahat edecekler. Sivas a havayolu ile seyahat etme imkanı bulunmaktadır.

3 Held by Sivas Cumhuriyet University, CÜYÖS is a basic learning skills test for international students who want to take university education in Sivas, Turkey. CÜYÖS is held in many domestic and abroad exam centres every year. It took place in Sivas, Istanbul, Ankara, Baku, Tehran and Bishkek last year. CÜYÖS was held in Turkish and English in previous years. This year, however, in addition to these languages, it is thought to be comprised of Arabic, Russian and Persian languages. CÜYÖS consists of 80 multiple choice questions. (Mathematics, geometry, general ability, graphic reading, letters, numbers and their connections with each other.) SIVAS CUMHURIYET UNIVERSITY INTERNATIONAL RELATIONS OFFICE Address: Yenişehir Mah. Kayseri Cd. No: 43 P.K: Kampüs/SİVAS Extension: [email protected]

4 COME, LET US ALL BE FRİENDS FOR ONCE! Within the campus of Sivas Cumhuriyet University, there is an International Student Bureau in order to solve academic, language, housing and other problems of international students who prefer our University. WHY SIVAS CUMHURIYET UNIVERSITY? Our university was founded as 13th university of Turkey in Sivas, a city of science and wisdom, in However, the establishment of our university can date back until the s when the madrasahs were established in Sivas. Always aiming ahead, prioritizing science and art, Sivas Cumhuriyet University is one of the most important universities of our country by means of its education, the social, cultural and sporting opportunities it provides to its students. Its main goal is to go further in the light of science. Our university is one of the important values of the region and our country. Acting with the slogan Producing University, SCU with its 18 faculties, 4 schools and 14 vocational schools has achieved a phenomenal success through Scientific Research Projects, 24 TÜBİTAK projects, 2 ORAN projects and 1 DAP project in the last 5-year period. Our university is home to approximately 53, students, including foreign students from 51 countries, with 2, Academic Staffs and 3, Administrative Staffs. A UNIVERSITY WITH ALL SCIENTIFIC AND SOCIAL FACILITIES In addition to the central library of the university named Prof Dr. Fuat Sezgin Library that includes printed works and 3 million electronic works, there are also specialized libraries in the Faculty of Economics and Administrative Sciences, the Faculty of Education, the Faculty of Theology and the Faculty of Medicine. A SAFE AND PEACEFUL CAMPUS In the campus where security is provided for seven days and twenty-four hours, there are University Guest House (Mihmandar Hotel), University Hospital and 28 Research Centers, outdoor and indoor sports facilities and ATMs of many banks. COMFORTABLE AND ACCESSIBLE CAMPUS Dormitories with the capacity of students and comfortable facilities they provide are within the walking distance to our university. Wireless internet access that can be reached via student numbers and passwords is provided within the campus. The students can reach the university by a single bus from all parts of the city. Students can study Turkish at TÖMER Center. Dormitories in the campus are within walking distance. By the high-speed train, our students will travel very quickly in the future. Various foreign languages can be learned in CUSEM, Our campus is extremely secure. There is the possibility to travel to Sivas by airline.

5 Экзамен YÖS Республиканского университета - это вступительный экзамен, предназначенный для иностранных абитуриентов, желающих обучаться в высших учебных заведениях Турции. Экзамен YÖS Республиканского университета ежегодно проводится в экзаменационных центрах, находящихся в Турции и за пределами этой страны. В прошлом году экзамены были проведены в таких городах, как Сивас, Стамбул, Анкара, Баку, Тегеран, а также Бишкек. В предыдущие годы экзамен YÖS Республиканского университета проводился на турецком и английском языках. Вместе с тем, в этом году планируется провести экзамен на арабском, русском и персидском языках. Экзамен YÖS Республиканского университета состоит из 80 вопросов по следующим дисциплинам: математика, геометрия, общая способность, графическое чтение, взаимоотношения чисел и букв. Международный отдел студентов Сивасского Республиканского университета Микрорайон Йенишехир, пр. Кайсери 43, почтовый индекс Университетский городок, город Сивас, тел funduszeue.info [email protected]

6 ПРИХОДИТЕ. БУДЕМ ЗНАКОМЫ. На территории университетского городка с целью решения вопросов иностранных студентов, связанных с учебой, проживанием и языковым барьером, находится Международный отдел студентов Почему Сивасский Республиканский университет? Наш университет создан в году в городе Сивас, будучи ым университетом Турции. Однако год считается годом основания университета, когда были основаны первые медресе в Сивасе. Сивасский Республиканский университет является одним из самых престижных вузов страны, благодаря своему качественному образованию, а также развитой социальной инфраструктуре, учреждениям культуры, спортивным объектам и различным возможностям, предоставляемым студентам. Главная цель достижение высокого уровня качества образования. Наш университет является одним из ведущих звеньев на региональном и национальном уровнях. Наш университет, следуя девизу «Университет производящий значимость», сегодня насчитывает 18 факультетов, 4 колледжей, 14 профессиональных училищ. А также за последние 5 лет были реализованы здесь научно-исследовательских проектов, 24 проектов Исследовательского института космических технологий TÜBİTAK, 2 проекта Агентства развития Центральной Анатолии ORAN, а также 1 проект DAP (Проект развития Восточной Анатолии). Академический состав университета насчитывает 2 тысяча специалистов, а также административно-управленческий персонал 3 тысяча работников. Университет предоставляет по программам бакалавриата и постбакалавриата около 53 тысяч студентам, магистрантам и докторантам, в том числе иностранным студентам из 51 различных стран. Университет с развитой научной и социальной инфраструктурой В арсенале центральной университетской библиотеки имени профессора Фуата Сезгин имеется тысяч экземпляров книг и 3 миллиона электронных ресурсов. А также наш университет обладает несколькими факультетскими библиотеками как библиотека факультета экономических и административных наук, педагогического, теологического и медицинского факультета. Безопасный и надежный кампус В университетском городке, где 24 часа в сутки и 7 дней в неделю обеспечивается комфорт и безопасность студентов, находятся университетская гостиница «Отель Михмандар», больница, 28 исследовательских центров, открытые и закрытые спортивные комплексы, а также банкоматы различных банков. Кроме того, в кампусе предлагает свои почтовые, банковские и EMS услуги филиал PTT (Национальная почтовая служба Турции). Доступный и комфортный кампус Комфортабельные студенческие общежития общей вместимостью 20 тысяч человек находятся в шаговой доступности от университета. На территории кампуса предоставляется беспроводной доступ к ресурсам сети Интернет через номеров студенческих билетов и паролей. Из любого конца города можно добраться до университета всего на одном автобусе. Есть возможность обучения иностранных студентов турецкому языку в языковом центре TÖMER. Студенческие общежития в кампусе находятся в шаговой доступности от университета. Реализация проекта организации скоростных поездов, позволит студентам быстро и комфортно преодолевать большие расстояния. В центре CÜSEM студенты могут изучать иностранные языки. Наш кампус это самое благополучное и безопасное место для студентов. Есть возможность путешествовать на самолетах.

7 امتحان جامعة الجمهورية للدراسة الجامعية (CÜYÖS) اختبار لمهارات التعليم األساسي للطالب األجانب الذين يريدون الدراسة الجامعية في سيواس وتركيا. امتحان جامعة الجمهورية للدراسة الجامعية (CÜYÖS) يتم إجراؤه في مراكز كثيرة في داخل تركيا وخارجها. في العام املاضي قد تم إجراء االمتحان في سيواس وإستانبول وأنقرة وباكو وطهران وبيشكيك. امتحان جامعة الجمهورية للدراسة الجامعية (CÜYÖS) قد تم إجراؤه في األعوام املاضية باللغة التركية واللغة اإلنجليزية. أم ا في هذا العام فمن املنتظر أن يتم إجراؤه باللغة العربية واللغة الروسية واللغة الفارسية إضافة إلى اللغتني التركية واإلنجليزية. امتحان جامعة الجمهورية للدراسة الجامعية (CÜYÖS) يتكون من 80 سؤاال متعدد االختيارات (الرياضية والهندسة والمهارة العام ة وقراءة الجرافيك والحروف واألعداد والعالقات بينها) مكتب الطالب الدولي لجامعة الجمهورية بسيواس Yenişehir Mah. Kayseri Cd. No: 43 P.

8 تعالوا نتعارف يوجد في الحرم الجامعي لجامعة الجمهورية بسيواس مكتب الطالب الدوليني وذلك لحل املشاكل األكاديمية واللغوية والسكنية إلخ لطالبنا األجانب الذين فض لوا جامعتنا جامعة تملك مرافق وفرص علمية واجتماعية من كل نوع ملاذا جامعة الجمهورية بسيواس يتم أيضا تعليم لغات مختلفة في مركز جامعة الجمهورية للتعليم املستمر يمكن للطالب أن يدرسوا اللغة التركية في مركز تعليم اللغة التركية (TÖMER) في جامعتنا مكتبة فؤاد سزكني املركزية للجامعة التي تضم ألف كتاب مطبوع وإضافة إلى ثالثة ماليني كتاب إلكتروني ففي كلية العلوم االقتصادية واإلدارية وكلية التربية وكلية اإللهيات ومستشفى كلية الطب مكتبات تخصصية حرم جامعي آمن ومريح جامعة الجمهورية قد تم إنشاؤها عام في مدينة سيواس مدينة العلم واملعرفة وهي الجامعة الثالثة عشرة لتركيا. ولكن إنشاء جامعتنا من املمكن إرجاعه إلى سنة التي أنشئت فيها املدراس بسيواس. جامعة الجمهورية التي تستهدف األفضل دائما وتقد م العلم والفن على كل شيء هي بني الجامعات املهمة في تركيا وذلك بفضل مستوى التعليم الذي تقوم بها والفرص الرياضية الحرم الجامعي آمن للغاية أسكان الطالب في الحرم الجامعي على بعد الممشى في داخل الحرم الجامعي دار الضيافة الجامعية (فندق مهمندار) ومستشفى الجامعة و 28 مركز دراسة ومنشآت رياضية مفتوحة ومستورة وماكينات الصراف لتحقيق PTT اآللي الخاصة بالبنوك املختلفة. وفي الحرم الجامعي أيضا فرع ل الخدمات النقلية والبريدية واملصرفية حرم جامعي مريح وسهل الوصول واالجتماعية والثقافية التي تقد مها لطالبها. الهدف األساسي هو الوصول إلى املستوى األعلى في ضوء العلم. جامعتنا من القيم الهامة للمنطقة ولبلدنا. جامعة الجمهورية بسيواس تتحرك وشعارها "الجامعة املنتجة" وهي تضم 18 كلية و 4 معاهد و 14 معهدا مهنيا. قد نف ذت جامعتنا مشروعا بحثيا علميا خالل خمسة األعوام األخيرة و 24 مشروعا (TUBİTAK) ومشرعني (ORAN) ومشروعا.(DAP) يعمل ألفا أكاديمي وثالثة آالف موظف إداري في جامعة الجمهورية التي تستضيف ثالثة وخمسني ألف () طالب تقريبا بينهم خمسمائة وثمانية وثمانني () طالبا أجنبيا من واحد وخمسني (51) بلد. هناك فرصة السفر بالطائرة إلى سيواس سيصل طالبنا من املدينة إلى الجامعة ومن الجامعة إلى املدينة بشكل أسرع وذلك بعد تنفيذ مشروع القطار السريع أسكان الطالب املريحة املوجودة في الحرم الجامعي تملك عشرين ألف فراش. وهي على بعد املمشى. وفي الحرم الجامعي يتم االتصال باإلنترنيت ال سلكيا من خالل رقم الطالب وشفرته الخاصة به. ومن كل جهة من جهات املدينة يمكن الوصول إلى الجامعة بحافلة واحدة فقط

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası