dermapen ilk seans sonucu / Dermapen Tedavisi ve Fiyatları | VBB Gentek

Dermapen Ilk Seans Sonucu

dermapen ilk seans sonucu

Dermapen

2012 yılında ABD’de yılın en iyi cilt gençleştirme sistemi seçilen Dermapen yöntemi, aynı zamanda akne ve yara izlerinin, çatlakların da belirginliğini azaltıyor.

Geçmişi antik Çin'e kadar uzanan mikroiğne sisteminin modern tıpla geliştirilmiş hali olan dermapen tedavi sistemi, özellikle yüz, el ve boyun bölgelerinde tercih ediliyor. Tüm cilt tipleri için uygun olan Dermapen, oldukça ince uçlu olduğu için çoğunlukla çekinilen boyun, kol içleri gibi hassas bölgelerde de uygulanabiliyor.

Dermapen Nedir?

Dermapen cihazı cilde mikro iğneleme işlemi uygulamak için kullanılır. Dermapen ile medikal estetik uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde cilt yüzeyine hasar verilmiş olur. Bunun sebebi, cildin doğal elastin ve kollajen üretimini harekete geçirmektir. Böylece ciltteki hasarlı dokular yeniden aktive olur ve hızla onarılır.

Bununla beraber, ciltte açtğı mikro kanallar sayesinde bölgeye uygulanacak olan iyileştirici ve yenileyici maddelerin kolaylıkla emilmesini sağlar.

Dermapen uygulaması nasıl etki eder?

Dermapen uygulaması sayesinde, titreşimli iğneler ile cilde birçok mikro kanal açılarak cildin kendi iyileşme mekanizmaları harekete geçirilir. Aynı zamanda bölgeye uygulanan mezoterapi solüsyonları, hyarulonik asit, PRP veya CGF’nin bu kanallardan kolayca emilmesi sonucu, dokunun çok daha hızlı ve sağlıklı yenilenmesi sağlanmaktadır.

dermapen ile cilt güzelliği

Kullanım Alanları

Cilt problemlerinin (sivilce izi, cilt yenileme, büyük gözenekler, ince çizgiler, güneş lekeleri, yara izleri, vb.) giderilmesinde ve çatlak tedavilerinde kullanılan bir uygulamadır. Cildin tekrar yapılanmasına ve kolajen dokunun artırılmasına katkısı vardır.

Dermapen nasıl uygulanır?

Uygulama öncesi cilt derinlemesine temizlenir ve dezenfekte edilir. Uygulanacak olan bölgeye hyaluronik asit, mezoterapi solüsyonları, PRP veya CGF uygulanır. Otomatik, titreşimli iğneleme tekniği ile ciltte mikro kanallar açılarak bu maddelerin emilimi ve tedavi etkisi arttırılır.

Dermapen kaç seans uygulanır ve uygulama sıklığı nasıldır?

Yaklaşık bir saat süren dermapen işlemi, ciltteki probleme bağlı olarak 2-6 seans halinde uygulanabilmektedir. Seanslar 1’er ay arayla gerçekleştirilir. Hekimin uygun gördüğü şekilde tedavi yinelenebilir.

İşlem ağrılı mıdır?

Dermapen uygulaması öncesinde cilde sürülen anestezik krem sayesinde hissedilebilecek acı minimuma düşürülür. Uygulama şekli kolay ve konforludur. İşlemin bitiminde yatıştırıcı bir maske uygulanır.

Etkisi ne zaman görülmeye başlar?

Uygulamadan 6 hafta kadar sonra gözle görülür sonuçlar ortaya çıkmaya başlar, 3 ay sonra maksimum etki sağlanmış olur.

Uygulama sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Tedaviden sonra oluşabilecek hafif pembelik ve yanma hissi yaklaşık 6 saat içinde azalır ve sonrasında kendiliğinden kaybolur. Uygulamanın ardından güneşten korunmak gerekir. 2 gün süreyle ağır spor, sıcak su, hamam, sauna ve solaryumdan kaçınılması iyi olur. Su bazlı nemlendirici kullanılmalı ve ilk 24 saat boyunca makyaj yapılmamalıdır.

Dermapen yan etkileri

Dermapen uygulamasında herhangi bir risk veya yan etki bulunmamaktadır.

Hangi durumlarda dermapen tedavi prosedürü uygulanmaz?

Son bir ay içinde Alfa Hidroksi Asit (AHA), İsotretionin, Vit. A tedavisi görenlerde, cilt kanseri, siğil, solar ketaozisi ve aktif deri enfeksiyonu olanlarda, kan sulandırıcı kullananlar ve kanama sorunu yaşayanlarda, kemoterapi, radyoterapi veya kortikoterapi görenlerde, kontrol altına alınmamış şeker hastalığı bulunanlarda, yüz estetik operasyonundan sonraki ilk 6 ayda, keloid (aşırı hücre üretiminden anormal tipte yara iyileşmesi) yatkınlığı olanlarda dermapen uygulanmaz.

Sitemizde yer alan içerikler sadece bilgi amaçlıdır. Tedaviniz için lütfen doktorunuza danışınız.

Dermapen Tedavisi

Dermapen Tedavisi Nedir?

Dermapen tedavisi ciltte kolajen ve elastin sentezini uyaran, yan etki riski olmayan minimal epidermal hasarla cildin yenilenme sürecini hızlandıran başarılı bir medikal estetik tedavisidir.

Dermapen tedavisi kişiye özel olarak kullanılan başlık ile cilt üzerinde 90 derecelik açıdan otomatik ve titreşimli mikro iğneleme yöntemiyle cilt üzerinde mikroskobik on binlerce kanal açarak ciltte kontrollü bir şekilde epidermal yaralama yapan elektrikle çalışan bir cihaz ile yapılan tedavidir.

Dermapen tedavisi sayesinde cilt dokusunda iyileşme yenilenme aktif edilir. Cildin ihtiyacı olan kolajen, elastin sentezlenmesini hızlandırır ayrıca tedavi sırasında kullanılan ilaç, vitamin ve serumların cilt tarafından kolay emilmesi sağlanır ve oldukça etkili bir cilt yenileme yöntemidir.

Dermapen tedavisiyle kırışıklar, sarkmalar ve lekeler ortadan kalkar çok daha genç, parlak, temiz ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Dermapen bir çok güzellik uygulaması ile kombine edilebilir. Örneğin Prp tedavisi, fraksiyonel lazer, Kimyasal peeling ve mezoterapi ile birlikte yapılabilir. Seanslı bir işlemdir her seansta cildinizdeki yenilenmeyi görebilirsiniz.

Dikey açılan kanallar sayesinde ciltteki yaralanma minimal düzeyde tutulur ama bu minimal yaralanmalar bile cildin yenilenmesi için uyarılmasına yeterlidir. Cilt açılan bu mikro kanalları yara gibi algılayarak cilt yenilenme sürecine girer.

Dermapen Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dermapen Tedavisi  öncesinde ciltteki makyaj, krem vb temizlenerek cilt dezenfekte edilir. Dermapen uygulanacak bölgeye ozonlu buhar uygulaması yapılarak ciltteki gözeneklerin açılıp cildin rahatlaması sağlanır.

Daha sonrasında tedavi sırasında acı hissi olmaması için lokal anestezik krem uygulanarak acı hissinin önüne geçilir.

Dermapen cihazı kişiye özel başlıkla birlikte cilt yüzeyinde cildin yenilenmesine yardımcı “Hyaluronik Asit” ile birlikte gezdirilerek ciltte mikroskobik kanallar oluşturulur. 1 seans dermapen işlemi ortalama 1 saat sürer. Cildinizdeki problemlere göre işlemle birlikte ihtiyacınız olan extra leke serumları, anti aging  ürünler kullanılabilir.  İlk 3 seans bir hafta aralıklarla yapılmalı ihtiyaç var ise 4. Seans uygulaması için 1 ay beklenmelidir.

Dermapen Tedavisi Sonrası Süreç

Tedavi sonrasında cildinizde bir miktar kızarıklık oluşacak gece sabah olmak üzere yara iyileşmesi ve yeni doku üretimi sağlayan bir krem kullanacaksınız.

İlk 1 – 2 günde ciltteki kızarıklık koyulaşacak ortalama 4. Gün cilt kabuk atıp tazelenecektir. Kontrollü bir şekilde oluşturulmuş epidermal hasar sayesinde cildin en üst katmanında ki yaralı, lekeli, sarkık ve yaşlı cilt dokusu kabuk atıp soyulacak alttan taze ve lekesiz yeni bir cilt dokusu oluşacaktır. Cilt kabuk attıktan sonra da yenilenmeye devam eder.

Dermapen’in Kullanım Amaçları Nelerdir?

  • Sivilce ve sivilce izlerinin tedavisi
  • Ciltteki güneş ve diğer lekelerinin giderilmesi
  • Ciltteki ince kırışıklıkların azaltılması
  • Cilt yüzeyindeki çatlakların tedavisi
  • Göz çevresi morluk ve kabarmaların azaltılması
  • Ciltteki yaraların tedavisi
  • Boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklık ve sarkmalar
  • Geniş gözeneklerin azaltılması ya da yok edilmesi
  • Saç köklerinde mikro kanlanma oluşturulması

Dermapen Tedavisi Sık Sorulan Sorular?

  1. Dermapen tedavisini herkes yaptırabilir mi?
    Cevap: Dermapen tedavisi kadın erkek fark etmeden tüm yaşlarda ve ciltlerde uygulanabilir.
  2. Dermapen kaç seans yapılıyor ve ne kadar sürede tedavim biter?
    Cevap: Dermapen tedavisi en az 3 seans yapılmalıdır. Ortalama seans sayısı 4 - 6 seans aralığındadır. Bazı özel durumu olan ciltlerde uygulama sayısı 12 seansa kadar çıkabilir. Seans sayısını cildinizin ihtiyacı ve sizin tedaviden beklentiniz belirler. Seans aralıkları 7 - 21 aralıklarında belirlenmelidir.
  3. Yüzümde bir yara oluşur mu? Sorun yaşar mıyım?
    Cevap: Dermapen cilt yüzeyine mikroskobik kanallar açar ve cildin yenilenmesini sağlar herhangi bir yan etkisi yoktur.
  4. Dermapen tedavisinde seans ücretleri nasıl belirleniyor?
    Cevap: Dermapen fiyatları ihtiyacınız olan seans sayısı ve beraberinde kullanılması gereken ilaç, serum vs ürünlere göre belirlenir. Kişiye özeldir.
  5. Dermapen tedavisinin etkisi geçici midir?
    Cevap: Dermapen kalıcı etkili bir uygulamadır ve yok olan lekeler tekrar ortaya çıkmaz fakat ciltte yeni oluşabilecek lekeler için yılda 2 kez koruma seansları yaptırmanızı öneriyoruz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır