vajinal fitil abdesti bozar mı diyanet / Fitil alınca gusül abdesti almadan namaz kılınır mı?

Vajinal Fitil Abdesti Bozar Mı Diyanet

vajinal fitil abdesti bozar mı diyanet

Fitil kullanmak gusül gerektirirmi?

vajinal fitil namazı bozarmı,vajinal fitil gusül gerektirirmi,vajinal fitil abdest bozarmı,vajinal fitil kullanımı ve boy abdesti hakkında bilgiler


Bir çok kadın jinekolojik hastalıklardan dolayı fitil kullanmakta ve kafasına şu soru takılmakta kullandığuım fitil gusül gerektirirmi,kullandığım fitil namazımı bozarmı?İşte detaylarıyla sizlere açıklıyoruz


Makattan kullanılan ilaç ya da fitil sebebiyle kişinin gusül ve namaz abdesti bozulmaz
Makattan ve/veya fercten kullanılan sıvı ilaç, bitkisel ilaç, fitil ya da sülük sebebiyle gusül abdesti bozulmaz. İlaç ve fitil sebebiyle dışarı çıkmadıkça yine abdest bozulmaz. Sülük sebebiyle kanama olmadıkça bu da abdesti bozmaz. (Diyanet İşleri Başkanlığı)



2_JPG





Abdestte ve gusülde yıkanması şart olan azalar; dış azalar ve bedenin dış kısmıdır. Rahmin içini yıkama zorunluluğu yoktur ki; abdesti ya da namazı olmasın. (Hanımlara Özel İlmihal, Dr. Faruk Beşer)
Gerek ağız, burun, kulak gibi yollardan, gerekse makat veya ön taraftan ilâç kullanılmasıyla abdest bozulmadığı gibi, gusül de gerekmez. Kullanılan ilâcın mahiyetinin değişik olması da bu hükmü değiştirmez. Yani gerek ağızdan alınan hap ve şurup, gerekse burun ve kulağa konan merhem ve damla abdesti ve guslü gerektirmediği gibi, makat ve ön taraftan konan fitil ve benzeri ilâçlar da hiçbir şekilde abdesti ve guslü gerektirmez.

Bu arada damardan ve kalçadan yapılan iğnenin hiçbir sûrette abdeste ve gusle zarar vermediğini de belirtelim. İğne yapılan yerden kan çıkmış ise hâliyle abdest funduszeue.infoül cinsel organın cinsel organa teması ile söz konusu olabilir.

Akıntı Abdesti Bozar Mı? Doğal, G&#;nl&#;k Vajinal Akıntılar Abdesti Bozar Mı?

Akıntı Abdesti Bozar mı?

Vajinadan gelen akıntının abdesti bozup bozmadığı insanların merak ettiği konulardan biridir. Kadın genital bölge anatomisine göre üç tane açıklığı bulunur. Bunlar idrar boşaltım kanalı, anüs ve vajinadır. 

Kur'an-ı Kerim'e göre idrar ile dışkı ve gaz çıkarma durumunda abdest bozulmaktadır. Bunun yanında kadınlardan gelen adet, lohusalık gibi durumlarda kan gelmesi halinde de abdest bozulmaktadır. Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. 

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır. Ancak vajinadan gelen akıntının necis olduğunu ileri süren alimler de bulunmaktadır. 

Vajinadan gelen akıntının temiz olup olmaması ile ilgili çeşitli yaklaşımlar olsa da alimler dışarıya çıkması halinde abdesti bozacağı ile ilgili aynı fikirdedir. Din İşleri Yüksek Kurulunun yapmış olduğu araştırmalar neticesinden vajinadan gelen akıntı direkt rahim bölgesinden gelmez. Bu akıntı daha aşağı bölgeden istem dışı salgılanan fizyolojik ve doğal bir durumdur. Bu sebeple bu normal akıntının abdesti bozmadığı düşünülmektedir.

Doğal, Günlük Vajinal Akıntılar Abdesti Bozar mı?

Hanefi mezhebine göre kadınların vajina bölgesinden gelen normal ıslaklıkların insanların burun ya da ağız gibi bölgelerinden gelen akıntı gibi değerlendirilmesi gerekir. Bu nedenle ıslaklığın temiz olması halinde kişilerin abdesti bozulmamaktadır. Fakat Hanefi mezhebine göre insanların ön ve arka bölgesinden çıkan idrar dışkı, kan, irin ya gaz gibi durumlarda abdest bozulmaktadır ve tekrar alınması gerekmektedir. 

Fitil kullanmak abdest ve guslü gerektirir mi? Kadın hastalığından dolayı, önden veya arkadan (makattan) muayene olan hanımın boy abdesti alması gerekir mi?

Değerli kardeşimiz,

Gerek ağız, burun, kulak gibi yollardan, gerekse makat veya ön taraftan ilâç kullanılmasıyla abdest bozulmadığı gibi, gusül de gerekmez. Kullanılan ilâcın mahiyetinin değişik olması da bu hükmü değiştirmez. Yani gerek ağızdan alınan hap ve şurup, gerekse burun ve kulağa konan merhem ve damla abdesti ve guslü gerektirmediği gibi, makat ve ön taraftan konan fitil ve benzeri ilâçlar da hiçbir şekilde abdesti ve guslü gerektirmez.

Bu arada damardan ve kalçadan yapılan iğnenin hiçbir sûrette abdeste ve gusle zarar vermediğini de belirtelim. İğne yapılan yerden kan çıkmış ise hâliyle abdest bozulur.

Erkek doktora muayene olan kadının gusletmesi gerekir mi?

Bu meseleye ışık tutması bakımından gusülle ilgili bir prensibi hatırlayalım:

Ön ve arka yoldan birisine parmak veya başka bir cismi sokmak guslü gerektirmez. Parmağın erkek parmağı ile kadın parmağı olması arasında bir fark yoktur. Cinsel doyuma ulaşmadıkça gusül gerekmez.

Şöyle ki: Kadının fercine plastik aletin sokulması halinde asla gusül gerekmez. Zira cinsel doyuma ulaşmadıkça bundan dolayı gusül gerekmez, fakat cinsel doyuma ulaşırsa o zaman gusül gerekir.

Bunun için bir kadın, cinsel doyuma ulaşmadığı sürece, kadın hastalığından dolayı doktora muayene olmakla asla gusül gerekmez. Doktor kadın da olsa, erkek de olsa hüküm aynıdır. (Reddü’l-Muhtar, I/)

Aynı şekilde, doktora muayene olmak da orucu bozmaz. İnsanın dübürüne, kadının fercine parmağın girmesi de orucu bozmaz.

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası