istanbul avrupa yakası aktiviteler / Ücretsiz Yapılacaklar - VISIT ISTANBUL

Istanbul Avrupa Yakası Aktiviteler

istanbul avrupa yakası aktiviteler

Akşam Yemeği: Akşam yemeklerinde İki farklı ve de çok seçenekli menüler ile servis edilmekte olup; menü fiyatları TL ve TL. Akşam yemeğine katılacak kişilerin şort, kapri veya eşofman gibi kıyafetlerle kuleye girmesi yasaktır.

  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >
  • Dolmabahçe Sarayı&#;nın Estetik Harikası Mimarisi!

    Dolmabahçe Sarayı

    Burası Neresi? Boğaz’ın en zarif saraylarından biri olan Dolmabahçe, Kabataş&#;tan Beşiktaş&#;a uzanan Dolmabahçe Caddesi ile İstanbul Boğazı arasında yer almaktadır. yılında inşasına başlanan Dolmabahçe Sarayı’nın yapımı, 13 yıl sonra yılında tamamlanmıştır. Sarayın yapıldığı dönem, Osmanlı hükümdarlarından Sultan Abdülmecid Dönemi’ne ( &#; ) denk gelmektedir. bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alan Dolmabahçe Sarayı, Boğaz’a nazır konumu, muazzam mimarisi ve Kuzguncuk&#;u karşısına alan muhteşem manzarasıyla gören herkesi büyülüyor.

    Neden Gitmeliyim? Dolmabahçe Sarayı mimari plan anlamında, yeniye ve moderniteye doğru açılışı simgeleyen önemli bir yapıdır. Dolayısıyla Osmanlı toplumu için Dolmabahçe’nin anlamı bir saray yapısı olmaktan fazlasını ifade ediyordu. Avrupa saraylarının anıtsal boyutlarına öykünerek inşa edilen Dolmabahçe Sarayı, büyük bir orta yapıyla iki kanatlı bir plandan oluşuyor. Saray mimarisi genel anlamda, Fransız Baroku, Alman Rokokosu, İngiliz Neo Klasisizmi ve İtalyan Rönesansı’nın bir karışımına sahip.

    Dolmabahçe Sarayı, Cumhuriyet’in ilanından sonra Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı Konutu olarak hizmet vermiştir. Saray, 10 Kasım tarihinde Atatürk’ün öldüğü yer olması hasebiyle de tarihi anlamda ayrı bir öneme sahiptir. Cumhuriyet tarihinde ayrı bir öneme sahiptir. Sarayın ana yapıları; Harem, Mabeyn, Saat Kulesi ve Dolmabahçe Camii’nden oluşmaktadır. ’lu yıllarda elektrik ve kalorifer sistemine geçen sarayda oda ve 46 adet salon, 6 hamam ve 68 tuvalet bulunmaktadır. Mabeyn merdivenlerinin korkulukları, kristallerle süslenmiştir.

    Kaçırmayın! Mabeyndeki Taht Salonu’nda bulunan 36 metrelik kubbeden sarkan dört tonluk ve yedi yüz elli ampullü kristal avize, salona Avrupai bir hava katmakta olup; söz konusu görkemli avize Kraliçe Victoria tarafından hediye edilmiştir. Günümüzde müze olarak hizmet veren Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etmek, İstanbul’da yapılacak şeyler arasına mutlaka eklenmelidir. Zira Dolmabahçe’yi görmeden İstanbul’u gezmiş sayılmazsınız!

    Üsküdar Sahil&#;den Tekneye Binip Kız Kulesi&#;ne Geçin!

    Kız Kulesi

    Burası Neresi? İstanbul’un en gözde yapılarından biri de tabi ki Kız Kulesi… Her yıl, yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen Kız Kulesi, Türkiye’nin de en önemli tarihi yapılarının başında geliyor. Kız Kulesi özellikle İstanbul’u simgelemesi açısından önem arz ediyor. Üsküdar ilçesinde, Salacak’ın metre açıklarında konumlanan Kız Kulesi’nin ne zaman yapıldığı hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, M.Ö. yıllarında yapıldığı tahmin ediliyor.

    Eskiden Damalis ve Leandros gibi adlarla anılan Kız Kulesi, Bizans Dönemi’nde “küçük kale” anlamına gelen Arcla adıyla da anılmıştır. Damalis’in dönemin Atina kralı Kharis’in karısının ismi olduğu ve kendisinin ölünce Kız Kulesi kıyılarına gömüldüğü söyleniyor. Yıl içerisinde çeşitli süreçlerden geçip yenilenen kimi zaman yeniden inşa edilen Kız Kulesi, ticari gemilerden vergi toplama, savunma, fener, ’daki kolera salgınında karantina hastanesi ve radyo istasyonu gibi pek çok farklı işlevde kullanılmıştır.

    Neden Gitmeliyim? Kulenin bir turizm işletmesine dönüştürülmesi ise yılında gerçekleşmiştir. Bu tarihte Turizm Bakanlığı tarafından 49 yıllığına Hamoğlu Holding işletmesine devredilen Kız Kulesi, aslına uygun olarak restore edilmiş ve yılında tarihinde ilk defa ziyarete açılmıştır. O gün bugündür gecesi ayrı gündüzü ayrı bir güzellikte varlığını sürdürmektedir. Kız Kulesi hakkında çok eski dönemlerden beri birçok efsane ve rivayet anlatılagelmiştir.

    Bir Aşk Hikayesi!

    Bunlar arasında en çok bilineni “Hero ve Leandros”un ölümsüz aşk hikayesidir. Hikaye aynen alıntılanmıştır: ‘‘Zamanında Üsküdar sırtlarında Tanrıça Afrodit adına bir tapınak vardır. Hikayede adı geçen Hero, genç kızların görev yaptığı bu tapınağın rahibelerindendir. Hero, Kulede kumrulara bakmakla görevlidir. Her yıl ilkbaharda, doğanın uyanışı adına tapınak çevresinde törenler yapılır, aşkı bulamayanlar, hayal ettikleri sevgililerine kavuşabilmek için Afrodit&#;e yakarırlar.

    Boğazın karşı kıyısında oturan Leandros da bu törene katılmak için tapınağa gelir ve Hero&#;yla karşılaşır. İki genç ilk görüşte birbirine aşık olur. Ancak arada büyük bir engel vardır. Hero, bir rahibedir ve evlenmesi yasaktır. Oysa Leandros, ne pahasına olursa olsun Hero’ya kavuşmak istemektedir. Bir gece kıyıdan Kule’ye bakarken, Kız Kulesi’nin tepesinde bir ateşin yandığını görür…’’ Hikayenin devamı için tıklayın…

    Bir Efsane!

    Kız Kulesi ile ilgili anlatılan efsanelerden bir diğeri de hemen herkesin duyduğu ‘Yılanlı Hikaye’dir. Rivayete göre: ‘‘Bizans imparatorunun bir kızı olur. İmparator buna çok sevinir ve kızının doğum gününü, ülkesinde bayram ilan eder. Her yıl, prensesin doğum günü bayramı görkemli bir şekilde kutlanır. İmparator, bilginlerinden, kızının tahta hazırlanması için eğitilmesini ister.

    Fakat bilginlerin en yaşlısı, imparatora, kızının on sekiz yaşına basmadan bir yılan tarafından sokularak öleceğini kehanet eder. Bunun üzerine imparator, denizin ortasındaki küçük bir adacık üzerinde yer alan kuleyi onararak kızını buraya yerleştirir. Böylece yıllar geçer. İmparatorun kızı on sekizine basmak üzeredir.’’ Hikayenin devamı için tıklayın…

    Kaçırmayın! Kız Kulesi&#;ne geçiş için binmeniz gereken teknelerin hareket saatleri ve ücretleriyle ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın!

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası