sevgiliye hatun demek / Özür Mesajları Arkadaşa, Sevgiliye En İçten Ve En Anlamlı Özür Dileme Sözleri

Sevgiliye Hatun Demek

sevgiliye hatun demek

Ex Aşk Ne Demek, Türkçesi Nedir? Sosyal Medyada Ex Sevgili Ne Anlama Geliyor Ve Kime Denir?

İster günlük konuşma dili olsun, ister sanal dünyada kullanılan kısaltmalar olsun, ex her ikisinde de sıklıkla kullanılan bir kelimedir. Romantik ilişkiler ile ilgili tanımlamalar arasında ex aşk, en çok bilinenidir. Aşk hayatı çok hareketli olan ve maceradan maceraya koşan bazı kişiler, bu kelimenin ne demek olduğunu bilmiyor ve anlamı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

Ex Aşkım Ne Demek?

  • Bazı insanların, başarısızlıkla sonuçlanan ilişkilerinin ardından toparlanma süreci, diğer kişilere göre çok daha uzun bir zaman alabilir. Ex sevgili veya ex aşk, ikisi de sosyal mecralarda çokça görülen ifadelerdir. Biten bir aşk ilişkisinin ardından, eski sevgili için duyulan özlemi, öfkeyi ve devam eden sevgiyi belirten bir kelimedir. Ex kelimesi, aşk ilişkilerini kapsayan bir kavramdır. Kadın veya erkek fark etmeksizin, her iki cins tarafından kullanılabilir.
  • Temelde Latince kökenli bir kelime olan ex, eski anlamına gelir. Günümüzde yaygın olan ex aşk ve ex sevgili kelimelerinin Latincede farklı varyasyonları vardır. Bu kelime önce İngilizceye, daha sonra diğer tüm dillere yayılmıştır. Ex'in Latince'de yaygınlaşmaya başlaması Ortaçağ'a kadar uzanır. Daha sonra değişikliğe uğrayarak İtalyancada ve Fransızcada kullanılmaya başlanmıştır.
  • Ex, temel olarak İngilizcede 'eski' anlamına gelir. Diğer karşılıklarından biri 'dışarı'dır. Aynı zamanda, 'yok' anlamına gelen bir kelimeyi oluşturan bileşenlerden biridir. Açıklandığı üzere ilk olarak Latincede ortaya çıkmıştır. Bu dilde, İngilizcedekinin aksine 'içerde, içeri' manasını da taşımaktadır.
  • Günümüzde sosyal medyadaki kullanımından farklı olarak Latincede sadece eski veya geçmiş anlamına gelmemektedir. Şimdiki zaman ve geniş zaman ifadelerinde de ex'e rastlanır.

Ex Sevgili Ne Demek?

Bazı kişilerin sevgililerinden ayrılmayı kabul etmeleri haftalar, aylar hatta bazen yıllar alabilir. Eski sevgiliyi unutmak bu kadar zorken, bu durumu en iyi tanımlayan kelime ise 'Ex sevgili'dir.

Birtakım psikolojik ve fiziksel nedenlerden dolayı eski sevgiliyi bırakmak zordur. Çoğu insan hayatında birkaç aşk acısı yaşarken, diğerleri geçmişte onları üzen tek bir ayrılığın etkisinden uzun süre çıkamayabilir.

Her şeyden önce, ilişkinin süresinin, aile ve sosyal sistemler düzeyindeki etkilerinin öncü bir rol oynadığı oldukça açıktır. Eğer ortada çocuk faktörü bulunuyorsa, ayrılığın etkileri daha da büyük olur. Ayrıca çevre veya bazı ortak arkadaşlar, ilişkiyi çıkmaza sokabilen etkiler arasında yer alır.

Üç farklı ayrılık türü olduğu bilinmektedir; ilişkiyi bitiren karşı taraftır, terkedilen kişi sizsinizdir veya karşılıklı anlaşma ile yapılan ayrılıklar vardır. İlk başta sevgiliniz sizi terk ettiğinde, acınızın çok büyük olduğunu ve ondan kurtulmanın çok zor olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu her zaman böyle değildir.

Bir ayrılıktan sonra hissedilen ilk şey, sevilen biri öldüğünde yaşanan duygulara benzerdir. Atlatılması gereken zor zamanlardır. Fakat zor duyguların yoğunluğunda gittikçe kademeli bir düşüş yaşanır.

  • Ex aşk veya ex sevgili kavramları, gündelik yaşamda ve sosyal medyada bu gibi durumlardan yakınan insanların kullandığı tabirlerdir. Genellikle aşk acısı çeken veya kötü bir deneyim yaşayan insanların, eski aşklarına duydukları devam eden sevgiyi veya tam tersi öfkeyi ifade eder.
  • Ex, sosyal medya platformlarının yanı sıra, mesajlaşma uygulamalarında kısaltma olarak pratiklik sağlayan bir kelimedir.

Arkadaşlığı Belli Eden 29 Hitap Kelimesi

Arkadaş olmak kolay değil, samimiyet kurmak yakınlaşmak hep emek ve zaman isteyen şeyler. Verdiğiniz tüm bu emeklerin karşılığını bazen tek bir kelimeyle heba edebiliriz. O yüzden arkadaşımıza nasıl seslendiğimiz çok önemli / seafoodplus.info

  1. Arkadaş olmak kolay değil, samimiyet kurmak yakınlaşmak hep emek ve zaman isteyen şeyler. Verdiğiniz tüm bu emeklerin karşılığını bazen tek bir kelimeyle heba edebiliriz. O yüzden arkadaşımıza nasıl seslendiğimiz çok önemli / seafoodplus.info

    Arkadaş olmak kolay değil, samimiyet kurmak yakınlaşmak hep emek ve zaman isteyen şeyler. Verdiğiniz tüm bu emeklerin karşılığını bazen tek bir kelimeyle heba edebiliriz. O yüzden arkadaşımıza nasıl seslendiğimiz çok önemli / seafoodplus.info

  2. <p><b>Adamım</b></p> Adam olmakla erkek olmak eş anlamlıdır diyerek yola çıkıp adamım yerine erkeğim diyenlerin çok canlarının yandığı, yanacağı kaçınılmaz bir durum olup, birine adamım derken o adamın da adamlığının kalibresine bir bakmakta fayda vardır.

    Adamım

    Adam olmakla erkek olmak eş anlamlıdır diyerek yola çıkıp adamım yerine erkeğim diyenlerin çok canlarının yandığı, yanacağı kaçınılmaz bir durum olup, birine adamım derken o adamın da adamlığının kalibresine bir bakmakta fayda vardır.
  3. <p><b>Aga</b></p> Özellikle lise yıllarında ademoğlunun kullanma arzusunda olduğu 'aga' kelimesi üniversitede "Ben bu kıza yürücem ama ilk yolu samimi kelimelerle yapayım" felsefesini kurban gitmektedir. Hatta bu durum kız tarafından "Aga akşam iki pes atar mıyız?"

    Aga

    Özellikle lise yıllarında ademoğlunun kullanma arzusunda olduğu 'aga' kelimesi üniversitede "Ben bu kıza yürücem ama ilk yolu samimi kelimelerle yapayım" felsefesini kurban gitmektedir. Hatta bu durum kız tarafından "Aga akşam iki pes atar mıyız?"
  4. <p><b>Ajan </b></p> TDK der ki: Siyasette ve milletlerarası münasebetlerde bir partinin veya siyasi grubun mensubu veya bir ülkenin vatandaşı iken, karşı tarafa veya düşmana hizmet eden kimse. 'Hop ajan n'aber' gibi

    Ajan

    TDK der ki: Siyasette ve milletlerarası münasebetlerde bir partinin veya siyasi grubun mensubu veya bir ülkenin vatandaşı iken, karşı tarafa veya düşmana hizmet eden kimse. 'Hop ajan n'aber' gibi
  5. <p><b>Arkadaşım</b></p> En uyuz samimiyet kelimesi. "Arkadaşım" nedir yahu, zaten arkadaşınsa ya adıyla hitap edersin ya da ne bileyim farklı bir samimiyet kıvamı tutturursun. <p> Kelimenin uyandırdığı his: Evet seninle tanışıyoruz ama yaklaşmaya gerek yok.</p>

    Arkadaşım

    En uyuz samimiyet kelimesi. "Arkadaşım" nedir yahu, zaten arkadaşınsa ya adıyla hitap edersin ya da ne bileyim farklı bir samimiyet kıvamı tutturursun.

    Kelimenin uyandırdığı his: Evet seninle tanışıyoruz ama yaklaşmaya gerek yok.

  6. <p><b>Bacım</b></p> En güzel de Dilberay ablamızın ağzına yakışan bu hitapta amaç karşımızdaki hanım kişiye, canımsın ama bize nikah düşmez fikrini empoze ederek samimiyeti gevretmektir. Bir hanımdan negatif olarak aldıysanız, o kadın size bozmuş demektir.

    Bacım

    En güzel de Dilberay ablamızın ağzına yakışan bu hitapta amaç karşımızdaki hanım kişiye, canımsın ama bize nikah düşmez fikrini empoze ederek samimiyeti gevretmektir. Bir hanımdan negatif olarak aldıysanız, o kadın size bozmuş demektir.
  7. <p><b>Başkan</b></p> Bir itaat mı yoksa arkadaşlık kelimesi mi olduğu hala çeşitli platformlarda tartışılan bu hitap kelimesini dilimize sanırım Kurtlar Vadisi denen illet dizideki Muro karakteri soktu.

    Başkan

    Bir itaat mı yoksa arkadaşlık kelimesi mi olduğu hala çeşitli platformlarda tartışılan bu hitap kelimesini dilimize sanırım Kurtlar Vadisi denen illet dizideki Muro karakteri soktu.
  8. <p><b>Birader</b></p> İngilizcesi "Brother" olan erkek kardeş kelimesinin fütursuzca devşirilmesinden dilimize geçen bu hitabın uzak akraba çağrışımı da yaptığı olmaktadır. Genelde minibüs ve otobüslerde önümüzde oturan kişiye para uzatmak için kullandığımız cümledir

    Birader

    İngilizcesi "Brother" olan erkek kardeş kelimesinin fütursuzca devşirilmesinden dilimize geçen bu hitabın uzak akraba çağrışımı da yaptığı olmaktadır. Genelde minibüs ve otobüslerde önümüzde oturan kişiye para uzatmak için kullandığımız cümledir
  9. <p><b>Devrem</b></p> Özellikle polis ve askerler arasında çok yaygın olarak kullanılan aynı devrede teşkilata dahil olma münasebetinden gelen "Devrem" seslenişi tüm hitabetlerin ötesindedir. Devre demek kardeşten öte, kardeşten ziyade bir şey demektir.

    Devrem

    Özellikle polis ve askerler arasında çok yaygın olarak kullanılan aynı devrede teşkilata dahil olma münasebetinden gelen "Devrem" seslenişi tüm hitabetlerin ötesindedir. Devre demek kardeşten öte, kardeşten ziyade bir şey demektir.
  10. <p><b>Dostum</b></p> Yeni tanışan insanlar arasında sıklıkla kullanılan "dostum" kelimesi. Amerikan filmlerindeki siyahi kardeşlerimizin "Hey dostum n'aber?" söylemlerinden dilimize geçmiştir. Amerikalılar sağolsunlar bizi bu kelama ısıttılar.

    Dostum

    Yeni tanışan insanlar arasında sıklıkla kullanılan "dostum" kelimesi. Amerikan filmlerindeki siyahi kardeşlerimizin "Hey dostum n'aber?" söylemlerinden dilimize geçmiştir. Amerikalılar sağolsunlar bizi bu kelama ısıttılar.
  11. <p><b>Gakko</b></p> Birçok doğu ilimizde insanlarımızın birbirlerine canım ciğerim deme biçimiydi Gakko. Sonra nasıl olduysa şehir hayatına bulaştı bu kelime, herkes Gakko, hatta Gakkoş oldu. Ortalık bir harman oldu.

    Gakko

    Birçok doğu ilimizde insanlarımızın birbirlerine canım ciğerim deme biçimiydi Gakko. Sonra nasıl olduysa şehir hayatına bulaştı bu kelime, herkes Gakko, hatta Gakkoş oldu. Ortalık bir harman oldu.
  12. <p><b>Gözüm / İki Gözüm </b></p> Göz belki de en değerli organlarımızdan biri. Bir insana gözüm diyorsanız verdiğiniz değeri iyi düşünün tartın. Öyle her önüne gelene söylenecek şey değil gibi duruyor.

    Gözüm / İki Gözüm

    Göz belki de en değerli organlarımızdan biri. Bir insana gözüm diyorsanız verdiğiniz değeri iyi düşünün tartın. Öyle her önüne gelene söylenecek şey değil gibi duruyor.
  13. <p><b>Hacı</b></p> Hacca gitmemiş, hatta dinle imanla yakından uzaktan alakası olmayan milyon küsür insanımızın birbirine Hacı, Hacım, Hacı abi diye seslenmesi sorunsalı hala ilahiyat fakültelerinde sosyolojik açıdan incelenmektedir.

    Hacı

    Hacca gitmemiş, hatta dinle imanla yakından uzaktan alakası olmayan milyon küsür insanımızın birbirine Hacı, Hacım, Hacı abi diye seslenmesi sorunsalı hala ilahiyat fakültelerinde sosyolojik açıdan incelenmektedir.
  14. <p><b>Hocam</b></p> Eğitim fakültelerinde kendilerini mesleğe hazırlamak amacıyla sıklıkla kullanıldığını düşündüğümüz 'hocam' hitabını ilk kim diğer bölümlere ve sosyal hayata taşıdı bilmiyoruz ama kendilerine yılın girişimci ödülünü yolluyoruz.

    Hocam

    Eğitim fakültelerinde kendilerini mesleğe hazırlamak amacıyla sıklıkla kullanıldığını düşündüğümüz 'hocam' hitabını ilk kim diğer bölümlere ve sosyal hayata taşıdı bilmiyoruz ama kendilerine yılın girişimci ödülünü yolluyoruz.
  15. <p><b>Kanka</b></p> Kankardeş gibi delikanlı bir söylemin, içi boşaltılarak karizması çizilerek havası alınarak yakışıksız bir halde topluma yeniden servis edilmesidir. İlk olarak Ruhsar dizisinde Cem Davran tarafından kısaltma amaçlı kullanması sonucu çıkmıştır.

    Kanka

    Kankardeş gibi delikanlı bir söylemin, içi boşaltılarak karizması çizilerek havası alınarak yakışıksız bir halde topluma yeniden servis edilmesidir. İlk olarak Ruhsar dizisinde Cem Davran tarafından kısaltma amaçlı kullanması sonucu çıkmıştır.
  16. <p><b>Kanki</b></p> Erkekler arasında yaygınlaşan Kanka söylemi kızlı erkekli arkadaş gruplarında kankiliğe doğru yol almıştır. Cinsiyetler arası kankardeşliğin yolunu açan kankilik, şirin sevecen insanlar arasında yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Kanki

    Erkekler arasında yaygınlaşan Kanka söylemi kızlı erkekli arkadaş gruplarında kankiliğe doğru yol almıştır. Cinsiyetler arası kankardeşliğin yolunu açan kankilik, şirin sevecen insanlar arasında yaygın olarak kullanılmaktadır.
  17. <p><b>Kardo</b></p> Kardeşim demeye üşenen ahalinin Kardo diyerek mevzuyu kesip atması şeklinde dile gelen Kuzey Güney adlı dizi tarafından hayatımıza iyice sokulmuş bir sesleniştir. Kardeş demek varken neden Kardo?

    Kardo

    Kardeşim demeye üşenen ahalinin Kardo diyerek mevzuyu kesip atması şeklinde dile gelen Kuzey Güney adlı dizi tarafından hayatımıza iyice sokulmuş bir sesleniştir. Kardeş demek varken neden Kardo?
  18. <p><b>Keke</b></p> Zazaca veya Kürtçe olduğu konusunda tam olarak mütabık kalınamayan bir rivayete göre de Adana yöresindeki Fellahlar tarafından dost anlamında kullanılan bir samimiyet kelimesi.Çal Keke Çal videosu ile hayatımızın en köküne kadar girmiştir.

    Keke

    Zazaca veya Kürtçe olduğu konusunda tam olarak mütabık kalınamayan bir rivayete göre de Adana yöresindeki Fellahlar tarafından dost anlamında kullanılan bir samimiyet kelimesi.Çal Keke Çal videosu ile hayatımızın en köküne kadar girmiştir.
  19. <p><b>Kirve</b></p> Kirve sünnetlik aşamasında her erkeğin tebelleş olduğu yüce şahsiyet? Bir kişinin erkekliğe geçiş aşamasında ardında duran, debelenmesin diye tutan mübarek zat'ı muhterem kişi

    Kirve

    Kirve sünnetlik aşamasında her erkeğin tebelleş olduğu yüce şahsiyet? Bir kişinin erkekliğe geçiş aşamasında ardında duran, debelenmesin diye tutan mübarek zat'ı muhterem kişi
  20. <p><b>Kızan</b></p> Trakya ağzında erkek çocuk anlamına gelen kızan, Trakyalı arkadaşlarımız vasıtasıyla dilimize geçmiş bir arkadaşlık seslenişi olmuştur "Kızan n'aptın?" gibi muhabbete giriş biçimleri hayatımızda yerini almıştır.

    Kızan

    Trakya ağzında erkek çocuk anlamına gelen kızan, Trakyalı arkadaşlarımız vasıtasıyla dilimize geçmiş bir arkadaşlık seslenişi olmuştur "Kızan n'aptın?" gibi muhabbete giriş biçimleri hayatımızda yerini almıştır.
  21. <p><b>Kurban</b></p> Şehir ağzında yaygın olmasa da özellikle Doğu Akdeniz ve Güney Doğu bölgelerinde hala bir canım ciğerim manasını taşıması amacıyla "senin kurbanın olurum" derecesinde sevgiyle harmanlanmış bir sesleniştir.

    Kurban

    Şehir ağzında yaygın olmasa da özellikle Doğu Akdeniz ve Güney Doğu bölgelerinde hala bir canım ciğerim manasını taşıması amacıyla "senin kurbanın olurum" derecesinde sevgiyle harmanlanmış bir sesleniştir.
  22. <p><b>Kuzum</b></p> Eski İstanbul Rumları, Yahudileri ve Ermenileri tarafından sıkça kullanılarak günümüze kadar ulaşmayı başarmış bir samimiyet göstergesidir. Günümüzde herkes tarafından kullanılmaktadır.

    Kuzum

    Eski İstanbul Rumları, Yahudileri ve Ermenileri tarafından sıkça kullanılarak günümüze kadar ulaşmayı başarmış bir samimiyet göstergesidir. Günümüzde herkes tarafından kullanılmaktadır.
  23. <p><b>Moruk</b></p> Nereden geldi hayatımıza nasıl girdi bilinmiyor ama 90'larda sanki Hakan Peker'in çıkarması gibi duruyor bu sesleniş.

    Moruk

    Nereden geldi hayatımıza nasıl girdi bilinmiyor ama 90'larda sanki Hakan Peker'in çıkarması gibi duruyor bu sesleniş.
  24. <p><b>Panpa</b></p> Kanka seslenişinin artık suyu çıkmış halidir. Panpa, panpiş, panpik? Ne ararsan artık her şey bir sesleniş her şey bir samimiyet göstergesi olmuş. Kankardeşten nerelere heyhat

    Panpa

    Kanka seslenişinin artık suyu çıkmış halidir. Panpa, panpiş, panpik? Ne ararsan artık her şey bir sesleniş her şey bir samimiyet göstergesi olmuş. Kankardeşten nerelere heyhat
  25. <p><b>Reis</b></p> Önce denizciler, sonra 'mafya' mensupları tarafından benimsenen bu itaat kelimesi, günümüzde laçkalaşarak "Reyiz" noktalarına getirilerek arkadaşlık dostluk münasebetlerine zerk edilmiştir.

    Reis

    Önce denizciler, sonra 'mafya' mensupları tarafından benimsenen bu itaat kelimesi, günümüzde laçkalaşarak "Reyiz" noktalarına getirilerek arkadaşlık dostluk münasebetlerine zerk edilmiştir.
  26. <p><b>Toprağım </b></p> Başlarda aynı köyden gelen insanların, sonrasında aynı şehirden gelen insanların sonra aynı bölgeden gelen insanların kullanmaya başladığı 'toprağım' kelimesi bugün artık, yöreciliğin zincirlerini kırmış.

    Toprağım

    Başlarda aynı köyden gelen insanların, sonrasında aynı şehirden gelen insanların sonra aynı bölgeden gelen insanların kullanmaya başladığı 'toprağım' kelimesi bugün artık, yöreciliğin zincirlerini kırmış.
  27. <p><b>Nostaljik Bonus: Monşer</b></p> Fransızca'da dostum, azizim anlamına gelen bu hitap halk arasında batılı hayata özenen vatandaşlar arasında sıkça zikredilmiştir.

    Nostaljik Bonus: Monşer

    Fransızca'da dostum, azizim anlamına gelen bu hitap halk arasında batılı hayata özenen vatandaşlar arasında sıkça zikredilmiştir.
  28. <p><b>Combo Bonus: Azizim, Üstadım vs?</b></p> Rutkay Aziz, Hıncal Uluç ve muadili boynu fularsız kabul görmeyen zat'ı muhteremlerin sıkça kendi aralarında aristokrasinin meyvesi olan bu hitap kelimelerini kullanması hoşa gitmiş ki dost sohbetlerinde görülmektedir.

    Combo Bonus: Azizim, Üstadım vs?

    Rutkay Aziz, Hıncal Uluç ve muadili boynu fularsız kabul görmeyen zat'ı muhteremlerin sıkça kendi aralarında aristokrasinin meyvesi olan bu hitap kelimelerini kullanması hoşa gitmiş ki dost sohbetlerinde görülmektedir.
  29. <p><b>Delikanlı Bonusu: Usta</b></p> Usta ? Çırak ilişkisinden devşirilerek sosyal hayata zorla sokulmuş bir başka dostluk kelamı da 'usta'dır. "Usta o işi n'aptın?" kelimesi çok dile gelmektedir.

    Delikanlı Bonusu: Usta

    Usta ? Çırak ilişkisinden devşirilerek sosyal hayata zorla sokulmuş bir başka dostluk kelamı da 'usta'dır. "Usta o işi n'aptın?" kelimesi çok dile gelmektedir.
  30. <p><b>İslami bonus: Mübarek </b></p> Genelde pilavlı sohbetlere davet esnasında sıkça kullanımı benimsenmiş bir sesleniş biçimi olan "Mübarek" canı pilav çeken tüm muhabbet meraklıları için kullanıma açık bir seafoodplus.info zamanlar "Muhterem" denirdi. <p><b> seafoodplus.info</b></p>

    İslami bonus: Mübarek

    Genelde pilavlı sohbetlere davet esnasında sıkça kullanımı benimsenmiş bir sesleniş biçimi olan "Mübarek" canı pilav çeken tüm muhabbet meraklıları için kullanıma açık bir seafoodplus.info zamanlar "Muhterem" denirdi.

    seafoodplus.info

sevgilisine hatunum ya da manitam diyen erkek

1. sevgili (yazar: kitiarauthmatar) ın uktesi.

tanım: bir erkeğin sevgilisine en kötü, en basit hitap şekli. (gizlinot: basit dediğim kolay anlamında basit değil, sığ olan basit ıy ) ya sevgilim de, aşkım de, ama manitam, hatunum deme gerçekten bence çok çirkin, kaba hitaplar ya, bir de kendisine hatun, hatunum denilmesinden hoşlanan kızlarımız var ki o daha beter ben böyle şeylerden hiç hoşlanmadığım için ben mi abarttım diye düşündüm ama yok hala çok çirkin.

EDİT: ÇİFTLERİN BİRBİRLERİNE DİĞER ÇİFTLER ARASINDA DA KULLANILAN HİTAP ŞEKİLLERİYLE HİTAP ETMELERİNDEN HOŞLANMIYORUM, HERKES SEVGİLİSİNE AŞKIM, BİTANEM DİYOR ARTIK KALIPLAŞMIŞ ŞEYLER BUNLAR YUKARIDA AŞKIM DE, SEVGİLİM DE SADECE BİR ÖRNEKTİ. HER SEVGİLİNİZE AŞKIM FALAN DEMEK NE BİLEYİM

ALDIĞIM BİR MESAJDAN SONRA GELEN İKİNCİ EDİT: NERESİNİ SEVMEDİM HATUN KELİMESİNİN? SEVMEDİM, HOŞLANMADIM ASLINDA ÇOK BASİT. BENİM SEVGİLİM BANA GÜZEL GÖZLÜM DERDİ HOŞUMA GİDERDİ, LİSELİ ÇOCUKLARIN SEVGİLİLERİNE HATUNUM FALAN DEDİĞİNİ GÖRDÜM BELKİ ÇOK SIRADANLAŞTIĞI İÇİN BEN SEVEMEDİM, SEVGİLİM BANA İSMİMLE HİTAP ETMESİDE HOŞUMA GİDİYOR, BUNLARI DİYECEĞİNE ADIMLA SESLENSİN (gizlinot: HEM RAFET EL ROMAN GİBİ ADIMLA SESLENDİ DİYE ÜZÜLMEM :d )

5 ağustos ağustos

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir