ps4 proxy sunucusu kullan / Smart DNS Proxy için PS4 DNS Kurulumu - Smart DNS Proxy Desteği

Ps4 Proxy Sunucusu Kullan

ps4 proxy sunucusu kullan

İnternet Bağlantısını Ayarla

PS4™ sisteminizi İnternete bağlamak için Wi-Fi ya da LAN (Ethernet) kablosu kullanabilirsiniz.
(Ayarlar) > [Ağ] > [İnternet Bağlantısını Ayarla] öğesini seçin ve ardından ağ ayarlarını yapılandırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

LAN ağ kablosuyla bağlanma (kablolu bağlantı için)

[LAN Ağ Kablosu Kullan] öğesini seçin. [Kolay] öğesini seçtiğinizde ve ekrandaki talimatları izlediğinizde kurulum otomatik olarak gerçekleştirilir.

Wi-Fi ile bağlanma (kablosuz bağlantı için)

Kullanılabilir Wi-Fi ağları listesini görüntülemek için [Wi-Fi Kullan] öğesini ve ardından [Kolay] öğesini seçin. Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağını seçin ve ardından ayarları yapılandırın.
Bağlanmak istediğiniz Wi-Fi ağı bulunamadıysa [Manuel Olarak Ayarla] öğesini seçin ve ardından ayarları yapılandırın.

  • Bağlantı ayarları ağınızın kurulumuna ve kullandığınız cihazlara göre değişiklik gösterecektir.
  • Ek bilgiler ya da proxy sunucusu veya IP adresi gibi ek ayarlar girmeniz gerekebilir. Bu ayarları yapılandırmak için [Özel] öğesini seçin. İnternet hizmeti sağlayıcınızın bilgilerine ve kullandığınız ağ cihazıyla birlikte verilen talimatlara bakın.
  • WPS, AOSS veya Rakuraku WLAN Start®'ı destekleyen erişim noktası kullanırken, bunları sadece birkaç basit adımda kaydedebilirsiniz. AOSS ve Rakuraku WLAN Start® yalnızca belirli ülkelerde ve bölgelerde kullanılabilir.
  • 5 GHz aralığını destekleyen PS4™ sistemlerinde hangi Wi-Fi frekans bandını kullanacağınızı seçebilirsiniz. Wi-Fi ağı seçim ekranında OPTIONS düğmesine basın.

İlgili konular

Proxy Nedir?

"Vekil sunucu" ya da "ara sunucu" olarak da bilinen Proxy, bağlanmak istediğiniz siteye başka bir kanal kullanarak geçmenize yarayan bir araçtır. Çevrimiçi olduğunuzda, ziyaret ettiğiniz web sitesi ya da ISS’niz tarafından web sitenizin geçmişi izlenir. Dolayısıyla davranışlarınızı çevrimiçi IP adresleri saptamaya yardımcı olur. IP adresi girmiş olduğunuz web sitesinin konumundan evinizin adresinin belirlenebilmesini sağlayabilir.

 

Kişisel veriler çok değerlidir. Bu sebeple Proxy sayesinde çevrimiçi izlenmeden kurtulabilirsiniz. Sizinle İnternet arasında aracı görevi gören sunucu, öncelikle sunucusunda bulunan IP adresinizi değiştirmeye çalışır. Daha sonra da girmek istediğiniz web sitesine bağlanır. Kendisine ait IP adresi sayesinde İnternet isteğiniz bu sunucu aracığı ile işlenir. Bu sayede web istediğinizi sizin için çalıştırır. Web sunucularından yanıt geldiğinde de sizin gerçek IP adresiniz açığa çıkmaz. Gelişmişlik gizlilik düzeyi ile size aktarır. Yani erişmeye çalıştığınız web sitesi sunucu olur. Proxy, tarayıcı ve sunucu arasında konumlanarak tarayıcınızdan gelen istekleri onaylar. Sunucuya İnternet sitesine bağlanma isteğinizi iletir. Özellikle ülkemizde girişi yasaklanan web sitelerine erişebilmek için yılından sonra sıkça kullanılmaya başlanmıştır.

 

Ücretsiz kullanma imkânlarının yanında, özel şifreleme sistemleri ile güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu ve İnternet hızının en yüksek olduğu elit sunucuları da vardır. Talebinizi karşılama durumuna göre dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Kullanıcıları ticari işletmeler ya da bireyler olabilir. Proxy kullanırsanız, kendi İnternet sağlayıcınızı kullanmanıza gerek kalmaz. Başka bir IP adresi kullanarak, İnternet ağında kendinize ait bir alan oluşturabilirsiniz.

 

Proxy Ne İşe Yarar?

 

Kullanıcı olarak site adresinizi doğrudan İnternet tarayıcısına yazmak yerine, ücretsiz veya ücretli vekil sunucu hizmeti veren siteye yazabilirsiniz. Sunucu o sayfaya girer ve sizinle sayfanın içeriğini paylaşır. Bağlantı, ara sunucunun IP adresi üzerinden yapılarak, sizin IP adresiniz bağlantı için kullanılmaz. Güvenli ve hızlı bağlantı isteyenler için oldukça avantajlıdır. Kullanışlı bir görünüme sahip birçok özelliği ile sizin talebinize cevap verebilir. Kaynaklara erişim hızını artırır. İnternet kullanımı için doğru bağlantıların kurulduğundan emin olmanızı sağlayabilir. Dahili sistem güvenliğinizi sağlar. Tüm zararlı yazılım ve virüsleri engelleyebilir. Özel güvenlik kontrolünün sağlanabilmesi için destek olabilir. Kolay bir şekilde bölgesel yönlendirmeler yapabilir.

 

Daha özgür ve güvenli bir platformdan İnternete bağlanmak için siz de Proxy kullanımını tercih edebilirsiniz. Genellikle erişimi engellenen sitelere girmek için kullanılsa da aslında bu uygulama, ana İnternet sunucusu yetersiz olan şirketler tarafından hızlı İnternet bağlantısı ve güvenlik için de kullanılabilir. Olumsuz sonuçlar doğuracak reklam dolandırıcılıklarından, kimlik sahtekârlıklarından, veri sızıntılarından ve bunun gibi etkenlerden korunmak için de kullanılabilir.

 

İnternet’te anonim olarak gezintiye çıkmak isterseniz, Proxy sunucuları, evinizin IP adresini dünyanın geri kalanından gizlerler. Proxy ile İnternet'e bağlandığınızda bilgisayarınızın ev IP adresi yerine kendi IP’sini gösterir. Bu da doğrudan İnternet'e bağlansanız bile daha fazla gizlilik sağlar. Yüklediği içerikleri önbelleğe alan sunucu, erişmek istediğiniz web sitesine daha hızlı girebilmenize olanak tanır. Tehlikeli olduğunu düşündüğü siteye girmenizi engelleyebilir. Riskli sitelerden gelebilecek kötü amaçlı yazılımlar, sizin yerinize sunucuya bulaşabilir. Yine de tam güvenlik sağlamak için İnternet'te dolaşırken antivirüs programınızın çalıştığından emin olmalısınız.

 

Proxy Türleri Nelerdir?

 

Çevrimiçi gizliliğinizi sağlama türlerine göre Proxyler üç gruba ayrılabilir:

 

Saydam (Transparent) Proxy Sunucuları

 

Ücretsiz oldukları için en çok tercih edilenler arasındadır. En büyük sıkıntısı;IP gizleme işini tam olarak gerçekleştirememesidir. Veri trafiği için de herhangi bir şifreleme yoktur.

 

Anonim Proxy Sunucuları

 

IP adresinizi gizlemek için kullanılabilen sunucular, bu konuda yüksek oranda başarı sağlayabilirler. En büyük dezavantajlarından biri ise şifreleme konusunda aynı başarıyı gösterememeleridir. Ücretsiz, trafik kotalı ve ücretli olarak tercih seçenekleri vardır.

 

Elit Proxy Sunucuları

 

IP adresinizi gizleme ve web trafiğinizi şifreleme konusunda çok başarılıdır. Sunucular arasında en güvenilir ve en hızlı bağlantı sağlayabilir. Sadece deneme süreleri ücretsiz olarak kullanılır. Özellikle şirketler bu sunucu türünü daha çok tercih etmektedir.

 

Bağlantı türüne göre de ise iki farklı sunucusu bulunur:

 

HTTP (Web) Proxy Sunucuları

 

Genel olarak IP adresini gizlemek ve hızlı İnternet erişimi sağlamak amacı ile kullanılır. Yalnızca web sitelerinin ziyaretinde kullanılabilir. HTTP protokolü dışında hiçbir protokole bağlanmayı sağlamaz. Engellenen sitelere bağlanmak için en çok tercih edilen sunucu türüdür. Anonim, transparen ve elit değişik biçimleri kullanılabilir.

 

SOCKS Proxy Sunucuları

 

HTTP sunucularına göre çalışması daha yavaştır. SMTP ve FTP gibi sunucuları destekler. Yavaş çalıştığı için gerçek zamanlı çevrimiçi oyun oynamak için uygun değildir. SMTP desteğine rağmen, e-posta trafiği için kullanılması tavsiye edilmez.

 

Proxy Ayarları Nasıl Yapılır?

 

Sunucu basit ayar değişiklikleri ile İnternet'te sörf etkinliklerinizi kolayca yönlendirebilir. Tarayıcınızın gelişmiş güvenlik ayarlarından Proxy seçeneğini bulup, hangi sunucuyu kullanıyorsanız manuel olarak bu bilgileri girmeniz gerekir. Sürekli kullanmayacaksanız bu zor bir yol olduğu için iyi bir seçenek olmayabilir. Ayarları değiştirerek, web tarayıcılarındaki sunucuya rahatça bağlanabilirsiniz. Yerel ağ ayarları üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Google Chrome, Yandex ve İnternet Explorer gibi her bir tarayıcı türünün ayarı da farklılık gösterebilir.

 

Chrome Proxy Ayarları

 

Ayarlar için öncelikle "Google Chrome" tarayıcınızın sağ üst kısmında bulunan üst üste üç noktaya tıklayın. Burada bir pencere açılır. Bu pencereden ayarlar kısmına girilir. Sol tarafta yer alan sistem butonuna basılır. Bilgisayarınızdaki Proxy değiştirme kısmından "ayarları açın" seçeneğine tıklanır. İnternet özelliklerinden yerel ağ ayarları bulunur. Ara sunucu sekmesinde "yerel ağınız için Proxy sunucusu kullanın" kutucuğu işaretlenir. Son olarak adres kısmına vekil sunucu adresinizi yazarak tamam dediğinizde ayarları yapmış olursunuz.

 

Yandex Proxy Ayarları

 

İlk olarak "Yandex" tarayıcınızın sağ üst kısmındaki üç çizgi simgesine tıklayın. Açılan pencereden "ayarlar" sekmesine ulaşın. Menüde bulunan sistem seçeneğini tercih edin. Burada karşınıza Proxy sunucu ayarları butonu çıkar. Bu butona bastıktan sonra diğer adımlar Google Chrome adımları ile aynı şekilde ilerler. Adımları tamamladığınızda ayarlar ile ilgili işlemleri tamamlamış olursunuz.

 

İnternet Explorer Proxy Ayarları

 

İnternet gezintileriniz için "İnternet Explorer" kullanacaksanız adım adım sunucu ayarlarınızı yapabilirsiniz. İnternet Explorer sayfasında sağ üst köşede yer alan çark işareti tıklanır. Açılan pencerede "İnternet seçenekleri" butonuna tıklanır. Sonra karşınıza "bağlantılar" sekmesi gelir. Açılan sayfada "Google Chrome Proxy ayarları" seçeneği tıklanarak, Google Chrome ve Yandex adımları izlenir. Ayarlar yapılarak tamamlanır.

 

Proxy ve VPN Arasındaki Fark Nedir?

 

Proxy kullanımı ve VPN (Virtual Private Network), ikisi de IP adresinizi değiştirerek ziyaret gerçekleştirmenizi sağlar. Ancak Proxy bu işlemi, sunucu tarafından vekillik yapılarak gerçekleştirir. VPN ise sizin sanal bir kullanıcı gibi giriş yapmanızı sağlayan şifrelenmiş bir bağlantı tüneli oluşturur. Sizin adınıza bilgilerinizi şifreleyerek gizler. Proxy sunucusu kullanırken, bilgisayarınızdan sunucuya gidene kadar yapacağınız sistem açıktır. Özellikle İnternet Servis Sağlayıcınız (ISS) tarafından izlenebilir ve görülebilir. Ardından anonimlik de sağlanmış olur. Ancak bir şifreleme yoktur. VPN'de ise sizin özel ağ verilerinizin şifrelendiği bir tünel oluşturulduğu için bağlantınızın tamamı şifrelenir. ISS'de dahil olmak üzere sizin bağlanmak istediğiniz yer anlaşılamaz.

 

Smart DNS Proxy için PS4 DNS Kurulumu

Smart DNS Proxy ile Play Station 4'u kullanmayı planlıyorsanız, yönlendiricinizi yapılandırmanızı öneririz. Lütfen nasıl kurulum yap'ısayfamızda yönlendirici yapılandırma ayrıntılarını bulun. 

Bazı hizmetler PS4 ile düzgün çalışmayabilir, bu nedenle öncelikle bilgisayarınızla bağlantınızı test etmenizi öneririz.

Play Station 4 DNS Ayarları:

PlayStation4'ünüzü yalnızca Smart DNS Proxy için kurmak için lütfen aşağıdaki talimatları uygulayın:

  1. S ettings'e git
  2. Ağa Git
  3. Internet bağlantısını ayarlamayı seçin
  4. Özel seçin
  5. Internet'e nasıl bağlandığınıza bağlı olarak Wi-Fiveya LAN'ı seçin
  6. IP adresi için Otomatik'i seçin
  7. DHCP Ana Bilgisayar Adı için belirtmeyin
  8. DNS ayarları için el kitabını seçin
  9. Birincil DNS ve İkincil DNS'yi aşağıdan ayarlayın.
    Fiziksel konumunuza en yakın DNS sunucularını kullanın.
  10. DNS severlerimizin IP adreslerinin listesini DNS Sunucu Listemizde bulabilirsiniz: funduszeue.info
  11. Bunu yaptıktan sonra bağlantıyı test etmek için İleri'yi tıklatın
  12. Sonra PS4 yeniden başlatın.

Dikkat

PS4'ünüzü yeniden başlattığınızdan emin olun!


* PS4/Router IP'niz değiştiğinde hizmetimizin sizin için çalışmayı durduracağını unutmayın. Sistemimizin IP adresinizi kontrol edebilsin ve IP'nizi veritabanımıza ekleyebilmek için Smart DNS Proxy'ye giriş yapmanız ve IP adresinizi GÜNCELLEMENIZ gerekmektedir. Daha sonra, hizmetimizi kullanmaya devam edebileceksiniz. Bu, kurulumunuz ilk kez oluyorsa, sistemimize IP adresinizi göstermek için aynı Kablolu/Kablosuz ağdan sitemize bilgisayarınızla giriş yapmanızı da öneririz.

 Tümünü gizle

Bu pencerede, gereken proxy sunucusu bağlantı ayarlarını yapılandırabilirsiniz. Aşağıdaki proxy sunucusu bağlantı seçeneklerinden birini belirleyin:

Son seçeneği belirlerseniz, proxy sunucusu adresini ve bağlantı noktasını ilgili alanlara manuel olarak girmeniz gerekir.

IP adresi ve Bağlantı noktası alanları, Belirtilen proxy sunucusu ayarlarını kullan seçeneği belirlendiyse etkin olur.

Proxy sunucusu kimlik doğrulamasını kullan

Bu onay kutusu proxy sunucusunda kimlik doğrulaması kullanımını etkinleştirir veya devre dışı bırakır.

Onay kutusu seçildiğinde proxy sunucusu kimlik doğrulaması kullanılır. Kullanıcı adı ve Parola etkin olur ve kullanıcı adınızı ve parolanızı girebilirsiniz. Varsayılan olarak parola karakterleri siz yazarken yıldız işareti olarak görüntülenir. İşaretçi Parola düğmesini göster düğmenin üzerindeyken sol fare tuşunu basıp tuttuğunuzda parola karakterleri görüntülenir.

Onay kutusu seçimi kaldırıldığında proxy sunucusu kimlik doğrulaması kullanılmaz.

Varsayılan olarak bu onay kutusunun seçimi kaldırılmıştır.

Sayfanın başına git

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası