sapanca kahvaltılık yerler / Sapanca Kahvaltı Mekanları | Fiyatlarıyla En İyi 22 Nokta! | Fixbilet Blog

Sapanca Kahvaltılık Yerler

sapanca kahvaltılık yerler

Sakarya&#;nın gözdesi Sapanca, sahip olduğu göl manzarası ve enfes doğasıyla hafta sonu gezilerinin vazgeçilmez noktalarından biri. Göl kenarında hem kahvaltıya hem de manzaraya doymak isteyenler için hazırladığımız Sapanca Kahvaltı Mekanları listemizde, bölgenin en meşhur noktalarına fiyatlarıyla birlikte yer verdik. Dilerseniz vakit kaybetmeden incelemeye başlayalım;

İçindekiler

Serpme Kahvaltı Mekanları

1. Natürköy Sapanca

Burası Neresi? Sapanca&#;da yeşilin her tonuna hâkim bir bölgede kurulu olan Natürköy sahip olduğu oksijen ve tertemiz havasıyla doğa içerisinde kahvaltı yapmak isteyenlerin bir numaralı adreslerinden biri oluyor.  Kestane, ceviz ve çam ağaçları arasında yer alanlar Natürköy, geleneksel Türk evlerinin bulunduğu konaklama kısmı ve restoran alanıyla keyifli vakit geçirmek isteyen tüm misafirlerini Sapanca&#;daki konseptinde ağırlıyor.

Neden Gitmeliyim? Doğada keyifli bir gün geçirmek için seçebileceğiniz en güzel noktalardan birindeyiz&#; Natürköy, Sapanca Mahmudiye Köyü’nde yer alan, bulunduğu bölgenin en iyi restoranı olmaya aday mekanlardan biridir. Yeşilin her türünü ve tonunu içerisinde barındıran mekân düzenli peyzajı ile ziyaretçilerine her alanda etkin olabilecekleri düzenli bir aktivite alan oluşturuyor. Sapanca&#;da kahvaltı mekanları arasında geniş arazisiyle de dikkat çeken Natürköy kahvaltı, korunaklı bir alanda hizmet vermektedir. Aynı zamanda özellikle çocuklu aileler için muhteşem olanaklardan biri olan çocukların oynayabileceği güvenli oyun alanlarını barındırmasıyla artı puanları topluyor…

Natürköy kahvaltıdan birazdan bahsedeceğiz ancak buraya gelmişken bütün güzellikleri keşfetmeniz istediğimiz için tekrar tekrar tüm detaylardan bahsetmek istiyoruz. Gezi alanlarına ve yürüyüş parkurunun keşfettikten sonra mini hayvan yaşam alanını ziyaret etmenizi şiddetle önerdiğimiz alanların başında geliyor. Bölgeye özgü canlıların yer aldığı bu alanda sevimli hayvanları görebiliyor onları ellerinizle besleye biliyorsunuz. Aynı zamanda geleneksel Türk evlerinde yer verilen Natürköy de küçük ev konaklama alanlarında gezerek vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Doğada vakit geçirdikçe acıkan karnınızın Natürköy restoranın organik köy ürünlerinden oluşan kahvaltısıyla lezzetli bir şekilde doyurmaya hazır olun. Sapanca Naturköy serpme kahvaltı içeriğinde neler var derseniz;

  • Soğuk Ürünler; Domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, siyah ve yeşil zeytin, kaşar peyniri, Ezine beyaz peyniri, köy peyniri, Abaza peyniri, çeçil peyniri, acuka, tereyağı, kaymak, bal, tahin, limon reçeli, Erik reçeli, kayısı reçeli, domates sosu
  • Sıcak Ürünler:patates kızartması omlet gözleme sucuk kızartması eritme peynir peynirli börek sınırsız çay ve köy ekmeği bulunmakta. Birçok restoranda ekstra ürün olarak verilen sıcaklar Naturköy Sapanca kahvaltı fiyatları içerisine dahil edilmekte.

Yöredeki üreticilerden doğal olarak temin edilen ürünlerle hazırlanan ve bu sebepten ötürü oldukça lezzetli bir kahvaltı yapacağınızı Emin olduğumuz Naturköy’de Kahvaltınızı hiç bitirmek istemeyeceksiniz… çay ile uzun uzadıya sohbetler eşliğinde devam edebileceğiniz kahvaltınızı daha sonrasında bölgedeki etkinliklerle devam edip, güzel bir güne enerjik bir şekilde başlayabilirsiniz 

*Not: Natürköy’den Sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan Natürköy Seyir Terası’nı ziyaret ederek, Sapanca Gölü&#;nün uçsuz bucaksız muhteşem manzarasını, hiçbir engel olmadan rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Ayrıca burada hizmet veren ekstra bir restoran bulunmakla beraber, dilerseniz arabanız otoparka park edip sadece manzaranın tadını, hiçbir yere oturmadan hiçbir ek ücret ödemeden çıkartabilirsiniz.

  • Adres: Mahmudiye Dere İçi Mevkii, Ceylan Sk, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 8
  • Ortalama Fiyat: 70 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

2. The Garden Sapanca

Burası Neresi? Sapanca&#;da şelale kenarında bulunan doğa içerisindeki işletmelerden biri de Sapanca Garden’dır. Günlük hazırlanan serpme kahvaltısı ve geleneksel Türk yemeklerinden oluşan menüsüyle günün her öğünü için tercih edebilecek şık mekanlardan biridir.

Neden Gitmeliyim? Güne enerjik bir başlangıç yapabilmek için sabah kahvaltısı çok önemli olduğu gibi kahvaltı yaptığınız yerde oldukça önemlidir. doğa içerisinde tamamen temiz havada yapacağınız bir kahvaltı aynı zamanda organik ürünlerde birleştiğinde, günün geri kalanında güzel geçmesi oldukça muhtemel oluyor… Tam da böyle bir yer olan The Garden Sapanca şelale kenarında doğa ile iç içe aile sıcaklığını hissedebileceğiniz samimi bir konseptle ziyaretçilerini ağırlıyor. Ayrıca son zamanlarda hijyene gösterdiğimiz ekstra özen sebebiyle, dışarı yediğiniz yiyecek ve içeceklerin hijyeninden emin olmak istiyor olabilirsiniz. The Garden Sapanca da mutfağa her zaman ziyaretçilerini açık olmakla beraber hijyen koşullarına oldukça dikkat edilerek, kurallara uyularak servis edilmektedir. Hijyen konusunda da içimizi rahatlatan The Garden Sapanca’nın serpme kahvaltı menüsünden biraz bahsedelim;

  • Soğuk Ürünler; Kaşar peynir, beyaz peynir, domates, salatalık, kırmızı biber, acuka, tereyağı, kaymak, tahin, pekmez, reçel türleri, bal
  • Sıcak Ürünler; Pankek, börek, patates kızartması, sucuk kızartması, eritilmiş kaşar peyniri, Menemen, pişi, sigara böreği, sınırsız çay ve köy ekmeği eşlik ediyor.  Tatlı ve tuzlu ihtiyacınız aynı anda karşılayacak bu kahvaltı içerinde Aslında birçok restoranda ekstra olarak verilen ürünler The Garden Sapanca fiyat içeriğine dahil edilmiştir.

Böylelikle kahvaltı yaparken gelecek hesabı düşünmeden organik ürünlerin ve günlük taze yapılmış çıtır çıtır kızartmaları tadına bakabilirsiniz.  Yeterli enerjiyi topladıktan sonra Sapanca civarında gezilecek yerler listemizde göz atıp günün geri kalanı için muhteşem bir plan yapabilir, fazladan aldığınız kalorileri eritmek için bolca gezebilirsiniz.

  • Adres: Rüstempaşa mah., İpekyolu cad. , /Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 08 08
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık ( hafta sonları &#;a kadar açık)
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

3.NG Sapanca Wellness Hotel 

Burası Neresi? Türkiye&#;nin sayılı 7 kalite belgesine sahip otellerinden biri olan NG Hotel ‘’Her konuğumuzu tek konuğumuz gibi ağırlarız.’’ felsefesi ile hizmet vermekte. Konaklama dışında restoran kısmıyla da hizmet veren otel, restoran bölümünde konaklama dışı misafirlerini ağırlıyor. Böylelikle herkese hizmet vermeye çalışan NG Sapanca Wellness Hotel en iyi kaliteli ve güler yüzlü hizmeti sunma konusunda oldukça iddialı.

Neden Gitmeliyim? NG Sapanca, bulunduğu bölgenin en büyük en kapsamlı otellerinden biridir. Bazen tatil bazen günübirlik ziyaretler bazen sadece kahvaltı için tercih edebileceğiniz oteli Sapanca&#;da yemyeşil bir doğanın içerisinde kendinizi evinizdeymiş gibi hissetmeniz için özenli bir şekilde dekore edilmiştir. İçeri adım attığınız andan itibaren yemyeşil doğanın sizi kucakladı otelin aynı zamanda tüm odalarından enfes doğa manzarası görülebilmekte. Eğer konaklama yapmayı düşünmüyorsanız NG Sapanca’yı sadece kahvaltı için tercih ediyorsanız, aynı şekilde restoran kısmı bin bir çeşit ürünü içerisinde barındırıyor.

Pandemi koşulları sebebiyle şu an için konaklama dışı hizmet veremese de normal şartları geri dönüldüğünde konaklama yapmadan da Sapanca’da açık büfe kahvaltı keyfini çıkartabilirsiniz.  Açık büfesinde oldukça güvenen NG Sapanca, kahvaltı konusunda müşterilerinin tüm isteklerinizi düşünerek buna göre şekillenmiştir. Binlerce çeşit soğuk ve sıcak ürünün yer aldığı açık büfe de günlük taze ürünler yer almakla birlikte; glütensiz, vegan ve laktozsuz ürün seçenekleri sunulmaktadır. Yani herhangi bir şey alerjiniz olması durumunda bunu belirttiğiniz takdirde buna uygun ürünleri de NG Sapanca Wellness Hotel açık büfesinde bulabiliyorsunuz. 

Pandemi koşulları sebebiyle şuanda açık büfe kahvaltı yapamasanız da konaklama yaptığınız taktirde, oda kahvaltısı ve serpme kahvaltı şeklinde hizmet alabilirsiniz. İçerisinde uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, baş başa veya ailecek vakit geçirebileceğiniz mekân arayışında olursanız, NG Sapanca Wellness Hotel aklınızda bulunması gereken yerlerin başında geliyor&#;

  • Adres: Tepebaşı, Şht. Cevdet Koç Cd. No, Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 56 00
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

4.Gölevi Konaklama Restaurant

Burası Neresi? Sapanca Gölü&#;nün hemen kenarında kurulmuş olan Gölevi Konaklama Restaurant, aynı zamanda konaklama hizmeti veren işletmelerden biridir. Şehrin karmaşasından uzak sessiz sakin bir ortamda doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin bir numaralı tercihlerinin başında Sapanca Göl Evi Konaklama Restaurant gelmekte.

Neden Gitmeliyim? tüm hafta boyunca biriktirdiğimiz çalışma stresini hafta sonu ya da boş tatil günlerinde atmak istiyorsanız doğa ile iç içe dinlenebileceğiniz bir taraftan da enfes yemekler yiyebileceğiniz harika bir restorana tanıştırmak istiyoruz sizi.  Göl Evi Cafe Restaurant oldukça büyük bir arazi düzelir kurulmuş olup, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin menüsünde sergileyen şık restoranlardan biridir.

Söğüt ağaçlarının çevrelediği bir alanda Sapanca Gölü&#;nün içinde kurulmuş olan restoran yaz kış her mevsim Sapanca’dan ve İstanbul&#;dan misafirlerini ağırlıyor. Çok büyük bir piknik alanı olmakla beraber kapalı alanıyla beraber kişi hizmet edebilecek bir restoran alanına sahiptir. Sapanca Göl Evi KonaklamaRestaurant, bu yoğunluğu rahatlıkla karşılayabileceği gibi güler yüzlü hizmeti de ilke olarak benimsemiştir. Müşterilerinden oldukça pozitif yorum restoran, menüsüyle de övgüleri toplamayı başarıyor. Özellikle serpme kahvaltısında yok yok diyeceğimiz Göl Evi Restoran’ın dilerseniz biraz da mutfağını inceleyelim.

Göl Evi Konaklama Restaurant dilediğiniz her saat, her öğün için tercih edebiliyorsunuz. Bahsettiğimiz gibi oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip ancak genellikle Sapanca dendiğinde mutlu sabah kahvaltıları akla geldiği için sessiz sakin doğa ile iç içe bir hafta sonu kahvaltısı için öne çıkıyor. Göl Evi Konaklama Restaurant serpme kahvaltı içeriğinde;

  • Soğuk Ürünler; beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, Tel peyniri, yeşil ve siyah zeytin, acuka, ev yapımı Tereyağı, bal, kaymak, doğal ev yapımı reçeller, fındık ezmesi, çikolata ezmesi, Zeytinyağı, domates, salatalık
  • Sıcak Ürünler; Menemen, kiremitte eritilmiş peynir, kiremitte sucuk, patates kızartması, tepsi böreği ve pişi bulunuyor. Bunun yanında dilersiniz sınırsız çay ve limonata seçimlerinizde kahvaltımızı Sapanca Gölü&#;ne bakarak mis gibi bir doğa eşliğinde yapabiliyorsunuz.

Zaten bu masmavi göl manzarasına baktıkça ne kahvaltı bitsin ne de gün bitsin isteyeceksin. Birçok restoranda ekstra olarak sunulan ürünlerin hepsi serpme kahvaltı menüsüne dahil edilmiş olup, toplamda 22 tane çeşit ürünle hizmet verilmektedir. Oldukça büyük bir alana kurulduğundan bahsettiğimiz restoranına aynı zamanda konaklama veya da günübirlik piknikleri için de tercih edebilirsiniz. Sapanca göl gezileri, temiz hava ve doğa yürüyüşleri için Sapanca Göl Evi Restoran ve Konaklama bölgenin en elverişli mekanlarından biridir.

  • Adres: Hasanpaşa funduszeue.info sokak no:3 kırkpınar, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 00 70
  • Ortalama Fiyat: 70 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

5.Green Blue Restaurant

Burası Neresi? Yeşilin ve mavinin buluştuğu Sapanca&#;da kurulmuş olan Green Blue Restaurant, yılından beri misafirlerine hizmet veriyor. Konaklama ve restoran hizmeti Green Blue, severek vakit geçireceğiniz haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz ve enerji deposu edeceğiniz doğal sayılar ziyaretçilerini beklemekte. 

Neden Gitmeliyim? Green Blue Park Otele bağlı olarak hizmet veren restoran Sapanca Gölü, üzerine yapılmış olan bir platformda yer alıyor. Etrafı tamamen camlarla kaplı olan restoranın her noktasından enfes Sapanca Gölü manzarasını izleyebildiğiniz gibi doğanın tam içinde hissediyorsunuz. Bu sayede hem yaz hem de kış aylarında hizmet vermeye başlayan restoran yazın göl serinliğinde kış aylarındaysa şömine sıcaklığında atmosferi yaşatarak ziyaretçiler ile en güzel anları paylaşmaya çalışıyor.

Tasarımı ile değişikliklerin başlangıcının sinyalini veren restoran menüsüyle de farklılığını ortaya koyuyor. Sapanca&#;nın enfes yöresel lezzetlerin de yer verdiği gibi menüde dilerseniz dünya mutfağından tatlar da bulabiliyorsunuz. Geniş bir yelpazeye sahip olan restoranın anlayacağınız her damak tadına uygun bir yemeği bulunuyor. Ancak tüm haftanın yorgunluğunu atmak için Sapanca&#;ya tercih ettiyseniz güne başlangıç için tamamı yöresel ürünlerden oluşan serpme kahvaltısı en iyi seçeneklerden biri. Sıcak ve soğuk ürünlerle birleştirilmiş olan kahvaltını Dilerseniz birlikte inceleyelim…

  •  Soğuk Ürünler; beyaz peynir, taze kaşar, domates, salatalık, siyah ve yeşil zeytin, mevsimine göre reçel çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, Nutella, ceviz, kuru kayısı
  •  Sıcak Ürünler; omlet veya menemen, güveçte eritilmiş Çerkez peyniri, güveçte kaşarlı mantar, patates kızartması, paçanga böreği, sosis, sucuk kızartması

Tüm bu ürünlere ek olarak kahvaltı boyunca size servis edilen çay ve köy ekmeği ile sınırsız bir kahvaltı yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda menüsünün genişliğinden bahsettiğiniz Green Blue Park&#;ın tatlı menüsü de oldukça sevilmekte. Kahvaltı sonrasında yediniz tuzlu şeyler sonrasında canınız biraz da tatlı çekerse kızartılmış dondurmalarını denemenizi tavsiye ediyoruz.

Aklınızda bulunsun! Göl üzerindeki bir platformda yer aldığından bahsettiğiniz restoranı sabah kahvaltıları gibi akşam şık yemekler için de tercih edebilirsiniz. Nezih mekânda yemek saatlerinde bazen piyano bazı günlerse keman dinletileri eklenebiliyor. Özel günlerinizde Green Blue Park restoranda taçlandırmak isterseniz gitmeden önce rezervasyon yaptırma ve hangi günler olduğunu öğrenmek için lütfen iletişim kısmındaki numara ile irtibata geçiniz.

Not: Kahvaltı servisleri arasında gerçekleşmektedir.

  • Adres: Soğuksu, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 47 51 / 09 06
  • Ortalama Fiyat: 65 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

6. Maja Kırkpınar

Burası Neresi? modern ve nezih konseptlerden birine sahip olan Maja Kırkpınar, Sapanca Gölü&#;nün hemen üzerinde konumlanmış olması ve sahip olduğu manzarayla öne çıkan işletmelerden biri oluyor. Kaliteli hizmetini lezzetli yemeklerle birleşti Maja Kırkpınar’a gittiğimizde, doğa ile iç içe tertemiz bir havada Türk ve dünya mutfağı yemeklerin tadına bakma şansını yakalayabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Güne enerjik ve lezzetli bir başlangıç yapmak için yapabileceğiniz en güzel şey kahvaltınızı yapacağınız kaliteli bir restoran seçebilmektir. Türk halkı olarak kahvaltıya olan düşkünlüğümüzün farkında olan Maja Kırkpınar işletme sahipleri, serpme kahvaltısı menüsünü hem yetişkinlere hem de çocuklara uygun bir şekilde düzenleyip tüm istekleri göz önünde bulundurulmuştur. Ürünler Kırkpınar&#;ın köylerinden gelen organik ve kaliteli ürünler olmakla beraber kahvaltı içeriğine eklenen birkaç tatlı ürünle serpme kahvaltı çeşitli oldukça zengin bir hale getirilmiştir. Yani herkesin manzaraya bakmaya doyamadığı baktıkça daha fazla iştahının açıldığı Maja Kırkpınar’ın serpme kahvaltısı oldukça seviliyor. Buraya gelen birçok insan serpme kahvaltı için geldiğinden dolayı hafta içi ve hafta sonu çoğu gün yoğunluk yaşanabilmekte. Bunu göz önünde olarak önceden rezervasyon yaptırmanızı şimdiden öneriyoruz.

Birçok restoranda ekstra olarak verilen yani talep edildiğinde hesaba ücret olarak yansıtılan ürünler Maja Kırkpınar serpme kahvaltı içerisindeki fiyatlara dahil edilmiştir. Kapsam açısından oldukça fazla çeşitliliğe sahip olan Sapanca Maja serpme kahvaltı içeriği;

  • Soğuk Ürünler; Beyaz peynir, kaşar peyniri, dil peyniri, çeçil peyniri, siyah ve yeşil zeytin, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, zeytinyağı, bal, kaymak, tereyağı, tahin, pekmez, nutella, acuka
  • Sıcak Ürünler; Patates kızartması, menemen, omlet, pişi, pankek, sucuk, biber kızartması, sigara böreği, kızarmış ekmek, çay veya kahve isteğinize göre sunuluyor.

Sapanca Gölü&#;ne sıfır muhteşem bir doğa manzarası içerisinde kahvaltınızı yapma şansını bulabiliyorsunuz hatta şöyle söyleyelim; Maja Kırkpınar Sapanca Gölü&#;ne sıfır değil, direkt Sapanca Gölü üzerinde kurulmuştur bir platformda bulunuyor. Gölün üzerinde yükselen restoran, ağaçların arasında sazlıkları sıfır bir şekilde kahvaltı yapma imkânı sunuyor. Böyle dememiz size bu mekânın sadece yaz aylarında gidilebilecek diğer mevsimlerde soğuk olacağını hissettirmesin. Mekânın açılır kapanır camları sayesinde yaz aylarında tertemiz havayı içeri alırken, kış aylarında da ısıtıcılarla beraber sımsıcak bir hava eşliğinde kahvaltınızı yapabiliyorsunuz.

Göl üzerindeki platform alan dışında yeşil alanda da masa ve sandalyeler konularak burada hizmet verilmektedir. Ayrıca ekstradan Göle sıfır manzara izleyebileceğiniz koltuklarda da oldukça konforlu bir şekilde kahvenizi içebilir, Sapanca Gölü’nün tadını çıkartabilirsiniz.  Siz burada manzaranın tadını çıkartırken yeşil alanda güvenli bir şekilde çocuklarınıza da vakit geçirebiliyor.

Hem yetişkinler için hem de çocuklar için gerekli olan tüm imkanların düşünüldüğü Maja Kırkpınar, bu açıdan bakıldığında tam bir aile restoranı denilebilir. Sapanca kahvaltı mekanları arasında en iyi olmaya aday gösterilen Maja Kırkpınar servis ettiği çok çeşitli serpme kahvaltısı, dünya lezzetlerini barındıran menüsü, anlatmaya doyamadığımız enfes manzarasıyla vazgeçilmez noktalarınızdan biri olabilir&#; 

Aklınızda Bulunsun! Maja Restaurant, gün Işığında olduğu kadar akşam bulaşıkları eşliğinde oldukça hoş bir atmosfere sahip oluyor. Sazlıklar üzerindeki ağaçları yerleştirilen sarkıt lambaların açılması ile bir yandan da ay ışığının göl üzerinde oluşturduğu manzara ile beraber oldukça romantik anlar yaşayabilirsiniz. Eğer ki vaktiniz varsa veya plan yapmak için uygun mekanı arıyorsanız Maja Kırkpınar’ı bir de akşamüstü görün deriz.

*Not: Serpme kahvaltı kişi başı servis edilmekle beraber, çocuklar için ekstra 20 ₺ kuver ücreti hesaba yansıtılmaktadır.

  • Adres: Soğuksu, Melih Kibar Sahil Yolu Cd. No:2, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 45 55
  • Ortalama Fiyat: 85 ₺ (kişi başı) * güncel fiyatı
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

7.Beta Home Lake House

Burası Neresi? Bir çiftlik eviyken değiştirerek konaklama ve restoran haline getirilen Beta Home Göl Evi, 5 dönümlük arazi içerisinde hizmet veren bir mekandır. Aile sıcaklığını ve samimiyetini korumayı başaran işletme sahipleri, kendi yaptıkları yiyecekler ve organik ürünlerin servis edildiği mutfakları ile aynı zamanda konaklamak için sundukları farklı seçenekler sayesinde, Sapanca&#;nın sevilen noktalarından biri haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Sapanca&#;da göl kenarı kahvaltı yapmak istiyorsanız gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri Beta Home Lake House oluyor. Sapanca Gölü&#;ne en yakın evlerden biri olan Beta Home, bulunduğu nokta ve sahip olduğu manzarayla, gelen misafirler günün her saatinde ayrı güzellikte manzaralarla büyülüyor desek abartmış olmayız. Evin en büyük avantajlarından biri de yeşil alanı oldukça iyi değerlendirip konsept bir mekân haline dönüştürebilmiş olmasıdır. Açık alanı sabah ziyaret ettiğinizde çok güzel bir göl manzarası ve sazlıklar eşine kahvaltı yapabiliyorken, havanın kararması ile hemen üstünüzden geçen sarkıt lambalarla loş bir ışıkta akşam yemeğinizi yemeğe devam edebiliyorsunuz. Pinterest’ten fırlamış gibi gözüken bahçede muhteşem fotoğraflar çekilmeye hazır olun…. 

Bir çiftlik evinden dönüştürülerek günümüzde birçok insanın ziyaretine ve konaklamasına açık hale getirilen Sapanca Beta Home, Sapanca Gölü&#;ne bakan manzarası temiz havası ve doğa ile iç içe oluşuna, organik ürünlerle hazırladığım menüsünü ekleyince herkesin gitmek için can attığı konsept mekanlardan birine sahip olmuştur.

Sapanca&#;da göl kenarında kahvaltı yapmak isteyenler için muhteşem bir seçenek olan Beta Home Göl Evi serpme kahvaltı içeriğinden biraz bahsetmek istiyoruz. Şimdi öncelikle kahvaltı içerisindeki kullanılan tüm ürünlerin organikle yine ve hepsinin meşhur olduğu bölgeden getirilmesini dikkat ediliyor.  Her şeyin en meşhur olduğu noktadan gittiği gibi reçel gibi evde yapılabilen ürünleri işletme sahipleri genellikle kendileri yapıp servis etmeye çalışıyor. 

Doğallığıyla meşhur Beta Home Göl Evi serpme kahvaltı içeriğinde;

  • Soğuk Ürünler; Ezine peyniri, dil peyniri, siyah ve yeşil zeytin, ev yapımı reçel çeşitleri, bal, kaymak, acuka, domates, biber, salatalık, mevsim yeşillikleri
  • Sıcak Ürünler; Portakalın milföy, browni, omlet, kızartılmış ekmek ve sınırsız çay yer alıyor. Bahsettiğiniz gibi organik ürünlerin yer aldığı kahvaltısı dolu dolu ve lezzetli olduğu gibi ev yapımı tatlılarla da zenginleştirilmiştir. Kahvaltını hemen ardından bahçeden göle uzanan ufak yürüyüş yolunda, Sapanca Gölü&#;nün içerisine doğru keyifli yürüyüşler sizleri bekliyor. Artık günün geri kalanı için planınız yoksa burada konaklayabilir veya akşam yemeğinde nasıl bir manzaraya sahip olduğunu görebilmek Beta Home’da tüm günü geçirebilirsiniz.

*Not: Beta Home Göl Evi’nin hem Restoran hem de konaklama hizmeti verdiğinden bahsetmiştik.  Konaklama için misafirine farklı ev çeşitleri sunan betonun otel kısmı hakkında detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayın.

  • Adres: Rüstempaşa, Sahil Yolu Caddes No, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 45 79
  • Ortalama Fiyat: 70 ₺ (kişi başı) &#; ( yaş: 35 ₺)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

8.İstanbuldere Alabalık Evi

Burası Neresi? Doğa harikası olarak bilinen Sapanca&#;nın en yüksek rakımı noktalarından birinde kurumuş restoranlardan biridir İstanbuldere Alabalık Evi.  Yeşilin her tonunu bulabileceğiniz bir vadi içerisinde, yapay olarak oluşturulmuş bir adanın üzerinde bulunan İstanbuldere Alabalık Evi’nin etrafı tamamen sularla çevrilidir. Doğaya ve huzura doyacağınız İstanbulere’nin de aynı zamanda Sapanca&#;nın geleneksel köy evlerinin yansıtıldığı ilk ve tek tesis olması ile de adından söz ettiriyor.

Neden Gitmeliyim? Sapanca’ya adım attığınız andan itibaren kahvaltı yapabileceğimiz en güzel en uzun mekânı arıyorsanız doğa ile iç içe duyabileceğiniz tek sesin kuş sesleri olduğu bir mekân olan İstanbuldere Alabalık Evi’ni kesinlikle görmelisiniz. Bir ada üzerinde etrafı sularla çevrili, üstünüze ağaç yaprakları ve gökyüzü manzarasının bulunduğu mekân, sahip olduğu yükseklik ve temiz havası sebebiyle iştahınızı açtıkça açacak&#;  Mekândan detaylıca bahsedeceğiz ancak dilerseniz önce İstanbuldere Alabalık Evi’nin serpme kahvaltısının içeriğinden ve fiyatlarından bahsedelim.

Kişi başı olarak servis edilen serpme kahvaltıların içerisinde;

  • Soğuk Ürünler; beyaz peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, çeri domates, salatalık, tel peynir, yöresel tereyağı, reçel, bal, kaymak, acuka
  • Sıcak Ürünler; kiremitte eritilmiş, kaşar peynirli omlet, peynir kiremitte, sucuk, tepsi böreği, kızarmış ekmek, mevsimine göre karpuz veya portakal suyu, dilerseniz kahve veya sınırsız çay ile kahvaltı yapabiliyorsunuz. Kahvaltı boyunca eşlik eden çay ve kızarmış ekmeğin eşliğinde doyasıya uzun uzadıya bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Nehrin üzerine kurulmuş olan tahta platform üzerinde ağaç gölgesi altında yapacağını sohbetlerin tadına doyum olmayacağını gittiğinizde siz de fark edeceksiniz. 🙂 Oldukça huzurlu bir atmosfere sahip olan İstanbuldere Alabalık Evi aynı zamanda restoran dışında konaklama alanında da hizmet vermekte. Biraz önce bahsettiğimiz Sapanca&#;nın geleneksel köy evlerine yer veren bu işletme, eski otantik ruhu yaşatabilmek için tüm detayları düşünmüştür. Konaklama yapıp muhteşem doğayı daha fazla keşfetmek isterseniz kahvaltı dahil konaklama fiyatlarına ya da sadece İstanbuldere Alabalık Evi konaklama fiyatları için lütfen buraya tıklayın.

  • Adres: İstanbuldere, istanbuldere cad., İstanbuldere Köyü/ Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 67 39
  • Ortalama Fiyat: 70 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

9.Gülizar Bahçe

Burası Neresi? Sapanca&#;da yer alan Gülizar Bahçe Sapanca Gölü&#;nün karşısında yeşillik bir alan içerisinde hizmet vermektedir.  Aile sıcaklığı ve samimiyetini bulabileceğiniz Gülizar Bahçe, sabah kahvaltı dahil olmak üzere günün her öğünde hizmet veren geniş bir menü ile ziyaretçilerini bekliyor.

Neden Gitmeliyim? Sapanca Gölü&#;nün hemen karşısında Türk ve dünya yemeklerini deneyebileceğiniz geniş bir menüye sahip şık bir restoran arıyorsanız, bu güzel bahçe aradığınız kriterlere sahip. Gülizar Bahçe hem iç hem de dış mekân da tamamen Sapanca Gölü&#;nü görebilecek bir konuma sahip olmakla beraber; yeşil alandaki çocuk oyun alanları, dinlenme noktaları ve çay keyfi yapabileceğiniz minik salıncakları ile görülmeye değer keyifli alanlardan biridir. Huzurlu ve samimi bir ortam arayanlar için tüm kriterlere sahip olan Gülizar Bahçe’nin dilerseniz dillere dersi destan serpme kahvaltısından biraz bahsedelim. Gülizar Bahçe serpme kahvaltı içeriğinde;

  • Soğuk Ürünler; Beyaz Ezine peyniri, çeçil peyniri, kaşar peynir, salam, çeri domates, mevsim yeşillikleri, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, tereyağı, kaymak, bal, ayva reçeli, kayısı reçeli, çilek reçeli, acuka
  • Sıcak Ürünler; Gül böreği, kızartılmış sosis, eritilmiş peynir, sigara böreği, patates kızartması, sahanda yumurta ve kızartılmış ekmek yer almaktadır. Kahvaltınız boyunca Sapanca bir manzarasına karşı içeceğiniz tüm çay kahvelerde tesis tarafından ücretsiz olarak ikram edilmektedir.

Bunun dışında portakal suyu, süt ya da daha fazla kızartılmış ürün istersiniz serpme kahvaltı fiyatına ek olarak hesaba eklenmektedir. Ayrıca servis istediğinizde serpme kahvaltının iki kişi için oldukça yeterli ve doyurucu olduğunu göreceksiniz, isterseniz ilk önce serpme kahvaltı söyleyip daha sonra yetersiz gelirse ürünlerden de sipariş edebilirsiniz. Kahvaltımızı yaptıktan sonra yeşil alan içerisindeki oturma alanları deneyebilir ve kahvenizi alıp burada dinlemeye devam edebilirsiniz. Sapanca kahvaltı mekanları arasında huzurlu, güzel ve manzaralı bir nokta arıyorsanız, kahvaltısına doyamayacağınız Gülizar Bahçe’yi tercih etmenizi öneriyoruz.

*Not: Gülizar Bahçe&#;de mis gibi bir kahvaltı sonrasında dilerseniz Sapanca&#;da Yapılacak Şeyler listemize göz atabilirsiniz.

  • Adres: Rüstempaşa, Gülizar Sk. No:6, Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 93 00
  • Ortalama Fiyat: 80 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Sapanca Lezzet Bahçesi

Burası Neresi? Lezzet Bahçesi Sapanca’nın Soğuksu mahallesinde yer alan ulaşımı oldukça kolay noktalardan biridir. Mavi beyaz konsepti ile Ege rüzgarlarını Sapanca&#;da yaşatan lezzet bahçesi menüsündeki iddialı yemeklerle günün her saati için tercih edilen şık mekanları başında gelmekte.

Neden Gitmeliyim? Şık bir görünüme sahip olan lezzet bahçesi Sapanca’daki konseptiyle umduğumuzdan daha fazlasını sunacak, kaliteli mekanlardan biri. Dünya mutfağından yemeklerle zenginleştirilmiş menüsüyle damaklarınızı şenlendirmeyi, vaktinizin iyi geçmesini sağlıyor. Öncelikle kahvaltısıyla fazlaca olumlu yorum alan restoranın ev yapımı ürünlerle süslenen serpme kahvaltı içeriğine birlikte göz atalım. Sapanca lezzet bahçesi serpme kahvaltısı içerisinde;

  • Soğuk Ürünler; Beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peyniri, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, tereyağı, kaymak, zeytinyağı, iki çeşit reçel, acuka, Nutella
  • Sıcak Ürünler; ev yapımı kek, Patates kızartması, sigara böreği, pişi, simit ve köy ekmeği bulunuyor. Kahvaltınız boyunca size eşlik eden sıcak çay ile lezzetli ve pratik bir kahvaltı yapabiliyorsunuz. Açık ve kapalı alanları bulunan Lezzet Bahçesi özellikle kış aylarında kuzine sıcaklığında yapacağınız kahvaltıların tadı ayrı bir güzel oluyor.

Bahsettiğimiz gibi butik bir işletme olan Sapanca Lezzet Bahçesi oldukça şirin bir konseptte hizmet vermekte, aynı zamanda ev yapımı ürünleri ile tam puan almaktadır. Yiyeceklerin görüntüsü kadar lezzetine de önem veren Lezzet Bahçesi, Sapanca bölgesinde çok rastlanmayan güzellikte İtalyan makarnası yapmaktadır. Deneyenlerden tam puan alan İtalyan makarnası aynı zamanda kızarmış mantı ile Sapanca Lezzet Bahçesi menüsünü en çok tercih edilen ikilisi oluyor.  Denemeden geçmeyin deriz, şimdiden afiyet olsun.

  • Adres: Soğuksu, Bağdat Cd. No 96, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 34 54
  • Ortalama Fiyat: 45 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Sapanca Gönül Sofram 

Burası Neresi? Ulu Çınar ağaçların altında dört bir yanınız doğa ile çevriliyken muhteşem lezzetlerin tadına bakabileceğiniz bir mekân Sapanca Gönül Sofram. Sapanca&#;nın tertemiz havasını ciğerlerimize doldururken bir yandan da kuş sesleri eşliğinde kahvaltı yapma şansını burada bulabiliyorsunuz. Doğa ile uyumlu konseptinde genellikle ahşap ürünler kullanılmakla beraber açık ve kapalı alanlarıyla yılın her günü misafirlerini ağırlayan mekân Sapanca’nın sevilen noktalarından biri oluyor.

Neden Gitmeliyim? Sapanca&#;da restoran hizmeti veren Sapanca Gönül Sofram son yıllarda oldukça popülerleşen Bungalov evler tarzında otel hizmeti de sunmaktadır. Ahşaptan yapılan bir ya da iki kişilik bungalov evler oldukça revaçta olmakla beraber buraya gelenler mekânı muhteşem kahvaltısını denemeden de gitmiyor. İstanbul&#;a oldukça yakın olması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilen Sapanca hem şehrin stresinden uzak hem de şehirden çok kopmadan gidebileceğimiz noktalar arasında olduğunu düşünürsek buraya kadar gelmişken birkaç gün kalmak isteyebilirsiniz.

Birbirinden bağımsız, mesafeli bungalovları ve içerisinde şömine bulunan diğer odaları sayesinde birçok kişinin bazen hafta sonunu bazense günübirlik ziyaret ettiği noktaların başında gelmekte Sapanca Gönül Sofram. Tabi buraya konaklama dışında sadece kahvaltı Keyfini sürmek için gelenler de oluyor. Sapanca kahvaltı mekanları arasında yemyeşil ağaçların arasında kuş ve su sesi ile kahvaltı yapmak isterseniz hiç düşünmeden rotanızı buraya çevirebilirsiniz Burada konaklama yapmadan da kahvaltıya ya da alakart hizmeti alabileceğiniz için havuz başında şık bir yemek için de burayı tercih edebiliyorsunuz. 

Sapanca Gönül Sofram’a geldiğinizde sıcak ve soğuk çeşitlerden oluşmuş muhteşem bir serpme kahvaltı ile karşılaşıyorsunuz. Hangi mevsimde gittiniz fark etmeksizin dilerseniz yaz aylarında bakir doğa içerisinde ahşap masa ve banklarda oturup kahvaltınızı yapabilirsiniz. Dilerseniz soğuk kış günlerinde şömine sıcaklığında kapalı alanı da tercih edebiliyorsunuz. Seçimin tamamen size kaldığı mekânda kahvaltı menüsü de oldukça geniş oluyor isterseniz başlayalım;

  • Soğuk Ürünler; Beyaz peynir, süzme peynir, kaşar peyniri, domates, salatalık, kırmızı biber, çilek reçeli, vişne reçeli, kayısı reçeli, siyah zeytin, yeşil zeytin, acuka, kaymak, bal, krem çikolata
  • Sıcak Ürünler; kiremitte eritilmiş peynir, sigara böreği, Patates kızartması, menemen, sahanda yumurta ve kızartılmış köy ekmeği yer alıyor.

Tüm bunlara ek olarak kahvaltınız boyunca size eşlik eden semaver çayı eşliğinde sınırsız bir kahvaltı yapabiliyorsunuz.  Temiz havanın etkisiyle açılan iştahınız için hem çeşitlilik hem de lezzet açısından oldukça doyurucu olan Sapanca Gönül Sofram serpme kahvaltıyı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun! Doğaya kaçış için Sapanca’yı tercih ettiyseniz Gönül Sofram Bungalov Otel hizmetleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

  • Adres: Kurtköy Fatih, Mahallesi, Dereiçi Cd. No, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 11 34
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Adı Bahçe Kırkpınar

Burası Neresi? Sakarya’nın birçok noktasında şubeleri bulunan Adıbahçe, Sapanca bölgesinde de hizmet sunuyor.  Dinamik ve şık mimarisi ile güler yüzlü hizmetini birleştiren AdıBahçe Kırkpınar bölgenin sevilen işletmeler arasında yerini alıyor.

Neden Gitmeliyim? Sapanca kahvaltı mekanları arasında açık alan serpme kahvaltı içeriğimizde birçok seçeneğiniz bulunuyor. Aslında bunların hepsini bir arada bulunduran bir yandan da daha hızlı bir servise sahip olan noktalardan birindeyiz. AdıBahçe Kırkpınar, kolay ulaşılabilir konumu hızlı servisi ve dünya mutfağından ürünlere yer veren menüsüyle sıklıkla tercih ediyor. İşlek bir cadde üzerinde bulunan AdıBahçe Kırkpınar bahsettiğimiz üzere Sakarya&#;nın birçok noktasında karşınıza çıkabilir.

Kırkpınar Sapanca bölgesinde hizmet sunan AdıBahçe Kırkpınar, açık alan ve kapalı alanlarda hizmet verdiği gibi sahip olduğu yeşil alanları düzenleyerek burada da ziyaretçilerini ağırlıyor. Aynı zamanda haftanın her günü hizmet veren restoran serpme kahvaltı da oldukça iddialı. Yani dilerseniz hafta içi ya da isteğinize bağlı olarak güzel bir hafta sonu kahvaltısı için bileceğiniz enerjiye AdıBahçe Kırkpınar’ın serpme kahvaltısında toplayabilirsiniz. Lezzetli olduğu kadar pratik olduğundan da bahsettiğimiz serpme kahvaltısı aslında Türk kahvaltı öğelerini gerekli tüm malzemelerin oluşuyor. Sıcak ve soğuk ürünlerin birleşiminden oluşan kahvaltı aynı zamanda mevsim meyveleri dahili edilerek daha zengin hale getirilmiş durumda.

Adıbahçe serpme kahvaltı içeriğinde neler var derseniz;

  • Soğuk Ürünler; kaşar peyniri, beyaz peynir, keçi peyniri, domates, salatalık, siyah zeytin, yeşil zeytin, acuka, reçel çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, nutella ve mevsim meyveleri yer alıyor.
  • Sıcak Ürünler; mıhlama, sucuk, patates kızartması, pişi, sigara böreği, paçanga böreği, sahanda yumurta ve kızarmış ekmek.

Kahvaltının vazgeçilmez öğeleriyle aynı zamanda sıcak ürünlerini birleştirerek kahvaltıda aklınıza gelebilecek tüm ürünleri servis etmeye çalışıyor. Müşteri isteklerine göre zaman geçtikçe değişen ve gelişen AdıBahçe Kırkpınar, gerek tatlı gerek tuzlu isteğinizi karşılayabilir, muhteşem bir serpme kahvaltı yaparak Sapanca&#;da gezilecek yerleri keşfetmek için gerekli enerjiyi toplayabilirsiniz.

  • Adres: Soğuksu, Bağdat Cd., Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 16 66
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Yöresel / Köy Kahvaltısı

Çiftlik Restaurant

Burası Neresi? Aile sıcaklığında hizmet sunan ve fiyat politikasını olabildiğince en uygun seviyede tutmaya çalışan Çiftlik Restaurant, balık menüsünde ve kahvaltı menüsünde oldukça iddialı işletmelerden biridir. Yıllardır hizmet veren Çiftlik Restoran aile sıcaklığı ve samimiyetini yakalayabileceğiniz nezih ve güler yüzlü hizmeti ile öne çıkan noktalardan biri.

Neden Gitmeliyim? Haftanın her günü sabah sekizden gece yarısına kadar hizmet veren Çiftlik Restaurant Sapanca’da gidebileceğiniz cana yakın aile restoranlarından biridir. Özel davetlerinizde veya günübirlik ziyaretiniz için değerlendirebileceğiniz restoranın aynı zamanda ‘’Dağ Evi’’ adı altındaki konseptinde konaklama imkânı sunmaktadır. Buraya günübirlik bir sabah kahvaltısı ya da öğle yemeği için tercih ettiyseniz muhteşem balık menüsüne, ara sıcak ve mezelerden oluşan ya da vazgeçilmez Çerkes köy kahvaltını göz atabilirsiniz. Özellikle tamamı organik kaliteli ve lezzetli ürünlerden oluşmasına özen gösterilen Çerkes Köy kahvaltısı içerisinde Seçilen tüm ürünlerin organikliğine ve kalitesine ekstra özen gösteriliyor. 

Çiftlik Restaurant, Çerkes köy kahvaltısı içerisinde neler var derseniz;

  • Soğuk Ürünler; Çerkez acukası, zeytin, Ezine peyniri, Soğanlı satır ezme, bal, kaymak, otlu köy tereyağı, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, mevsim reçelleri
  • Sıcak Ürünler; Kiremitte Çerkez peyniri, kiremitte kültür mantarı, eritme köy peyniri, fırında soslu patates, ev yapımı mücver, sağında köy yumurtası, karışık otlu gözleme, pişi, tarçınlı kurabiye, Sarı Sultan, karışık otlu kaymaklı gözleme, köy ekmeği ve sınırsız çay yer alıyor.

Fark ettiğin üzeri Türk kahvaltısından biraz daha farklı olarak genellikle kızartılmış hamur işlerinin yoğunlukla yer aldığı Çerkez köy kahvaltısı oldukça lezzetli gözükmekle beraber doyacağınız da eminiz. Kişi başı söylemenize gerek olmadan bir Çerkes köy serpme kahvaltısı 2 kişiye rahatlıkla yetebiliyor. Sapanca&#;da köy kahvaltısı yapabileceğiniz organik doğal ürünlerden oluşan enfes bir kahvaltı istiyorsanız kesinlikle yeni bir lezzet için Sapanca Çiftlik Restaurant ziyaret etmelisiniz.  Aynı zamanda eğer ki bu restorana giderseniz restoranın balık menüsüne de bir göz atın deriz. Öğle yemeği veya akşam yemeği için balık menüsünden kaşarlı tereyağlı alabalık denemeniz bizden size ufak bir tavsiye. 🙂

Konsept mekanlardan biri olan Sapanca Çiftlik restoranın dağ evi isminde konaklama hizmeti bulunmaktadır. Farklı Odalar ve farklı konseptlere sahip de ayrı kısmı hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

  • Adres: Hasanpaşa, Meşeli Sk. No, Sapanca/Sakarya
  • Tel:() 68 97
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Göl Kenarı Saklı Bahçe

Burası Neresi? Gölün hemen dibinde, karadan göle doğru uzanan bir iskelenin bulunduğu noktaya kurulmuş olan Sapanca Göl Kenarı Saklı Bahçe Restaurant, hem restoran işletmeciliği hem de kamp alanı hizmeti vermektedir. Bölgenin nadir kamp alanı hizmeti veren mekân, sevilen popüler işletmelerinden biridir.

Neden Gitmeliyim? Konsept olarak çok fazla şatafatın olmadığı daha çok sadelikten yana olan bir restoranla karşınızdayız. Göl Kenarı Saklı Bahçe, doğa ile iç içe bir alan üzerine kurulmuş, tentelerin altında kahvaltıya yapabileceğiniz, ziyaretçilerine güler yüzlü hizmet ve lezzetli yemekleri eşliğinde huzurlu bir gün vaat ediyor. Enfes manzara eşliğinde güzel yemekler ve sıcacık bir çay sizin için yeterli ise Sapanca göl kenarı Saklı Bahçe ilk tercihlerinden biri olabilir. Sapanca kahvaltı mekanları arasında göle en yakın restoranlardan biri olan Saklı Bahçe Restoran, gölün hemen dibinde hatta göle doğru uzanan bir iskele üzerinde hizmet vermektedir.  Yeşil alan üzerinde de masaları bulunan restoranın aynı zamanda ekstradan bir de Kamp Alanı bulunmaktadır. Kamp Alanı hakkında birazdan detaylı bilgi vereceğiz ancak dilerseniz ilk önce Sapanca Göl Kenarı Saklı BahçeRestoran’ın enfes serpme köy kahvaltısı bir göz atalım;

  • Soğuk Ürünler; Kaşar peynir, beyaz peynir, süzme peynir, çeçil peyniri, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, nutella, tereyağı, acuka, vişne reçeli, incir reçeli
  • Sıcak Ürünler; sahanda yumurta, patates kızartması, sucuk kızartması, mevsim meyveleri yer alıyor. Kahvaltınız boyunca size sınırsız çay ve sıcacık kızartılmış köy ekmeği de size eşlik etmekte. Keyifli sohbetler edebileceğiniz, kahvaltıya ve manzaraya doyamayacağınız bu mekân, gölün hemen dibi olduğu için özellikle yaz günlerinde gölden gelen esinti ile keyfinize keyif katıyor.

*Not: Restoran oldukça büyük bir yeşil alan üzerinde kurulduğu için bu yeşil alanın bir kısmı Kamp Alanı için ayrılmış durumda. Ortak kullanım alanları olan kamp mekanında restoranın vermiş olduğu hizmetlerden yararlanarak kamp yapmaya devam edebiliyorsunuz Bununla ilgili detaylı bilgi günlük kamp malzemesi kiralama ve kalma koşulları için lütfen restoran yetkilileri ile iletişime geçiniz.

  • Adres: Yavuzselim, Sapanca/Sakarya
  • Tel:
  • Ortalama Fiyat: 50 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Seyrimiss Kahvaltı Bahçesi

Burası Neresi? Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde hizmet veren SeyriMiss Restaurant, sahip olduğu manzarasıyla tercih edilen noktalardan biri haline gelmiştir. Doğayla iç içe oluşu ve köy evini yansıtan konseptiyle nostaljik ruhu yaşamak isteyenler için birebir. 

Neden Gitmeliyim? Mahmudiye Köyü’nde doğa ile iç içe bir alana kurulmuş olan SeyriMiss, adından da anlayacağınız üzere muhteşem bir seyir noktasında kurulmuştur. Dört bir yanınızın ağaçlarla kaplı olduğu alanda minik bir köy evi içerisinde hizmet veren SeyriMiss Restaurant, menüsü içerisinde bulunan bütün ürünlerde organik malzemeler kullanmaya özel gösteriyor. Kahvaltı restoranı olarak hizmet veren SeyriMiss kahvaltı ürünlerinin birçoğunu kendi bahçesinde yetiştirdiği gibi hazır alınabilecek ürünleri ise bilindik kalitesinde güvendiği noktalardan temin ediyor. Sapanca&#;da doğa içerisinde kahvaltı yapmak isteyenler için gidebilecekleri en güzel konseptlerden birine sahip olan restoran aynı zamanda manzarası ile de sizi büyüleyecek çünkü bulunduğu noktadan, restoranın her kısmından muhteşem yeşilliği seyrede biliyorsunuz. 

Eski ahşap bir ev içerisinde kapalı alan hizmet veren restoran aynı zamanda açık alanda ahşap oturma alanları üzerinde kahvaltı servisi hizmeti vermektedir. Yani yaz kış mevsim koşullarından etkilenmeden ziyaret edebileceğiz yerlerden biri.  Sapanca&#;da köy kahvaltı yapmak isteyenlerin bir numara tercihleri arasında bulunan restoranı dilerseniz kahvaltı menüsünde birlikte göz atalım. SeyriMiss restoran köy kahvaltısı içerisinde;

  • Soğuk Ürünler; Üç çeşit peynir ile peynir tabağı, domates, salatalık, biber ve yeşillikler ile sebze tabağı, üç çeşit zeytin, acuka, tereyağı, bal, mevsim meyveleri ile üç çeşit reçel
  • Sıcak Ürünler; sucuklu yumurta, pişi ve sigara böreği ile hamur kızartma tabağı, patates kızartması, soslu şakşuka tabağı ve demlik çay yer alıyor. Kahvaltı içeriği oldukça yeterli olmakla beraber Dilerseniz Menemen mıhlama gibi ekstra ürünler sipariş edebilirsiniz.  Ürünleri ekstra olacağı için aşağıda belirtmiş olduğunuz serpme kahvaltı fiyatına dahil olmayacaktır. 

Kahvaltınız boyunca sıcak servis edilen köy ekmeğinin tadını çıkartarak uzun uzadıya sohbetler eşliğinde hem manzaranın tadını hem de enfes yiyeceklerin tadına doyamayacaksınız. Ayrıca kahvaltınızı servis edilen domates salatalık gibi sebzelerin hepsi restoranın kendine ait bahçe kısmından temin edilmesidir. Yani doğallığından ve organikliğinden şüpheniz olmadan gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Aklınızda Bulunsun!  Restoranın bir de organik ürünlerin yer aldığı Nuriş’in Dükkânı ismine bir kısmı bulunuyor. Burada tüm ev yapımı ürünler ve kahvaltıda yediğiniz organik reçeller yer almakta.  Aynı zamanda mevsiminde giderseniz restoranın bahçesinden toplanan kurutulmuş doğal ıhlamurdan da almayı unutmayın!

  • Adres: Mahmudiye Köyü, No 7, Çiçek Sokak / Sakarya / Sapanca
  • Tel: 05 56 &#; 84 54
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Sadece hafta sonları açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Alaşara Restoran

Burası Neresi? Alaşara Restaurant, Sapanca Yolu üzerinde bulunan merkeze oldukça yakın noktalardan biridir. Kahvaltı ve Çerkes yemekleri üzerine hizmet veren Alaşara Restaurant bölgenin en iyi restoranları arasında gösteriliyor.

Neden Gitmeliyim? Kırkpınar bölgesinde yol üzerinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz doğa ile iç içe otantik bir ortamda hizmet veren Alaşara Restaurant, ağırlıklı olarak Çerkez yemeklerinin oluşturan menüsüyle bölgenin gözerinden biri haline gelmiştir. Köy kahvaltısı tatmak istiyor ama biraz da Türk kahvaltısının uzaklaşıp yeni bir şeyler denemek isterseniz Çerkes köy kahvaltısı tam size göre. Çünkü lezzet olarak birbirine benzeyen tatları olsa da bazı püf noktalar da Türk yemeklerinden ayrılması sayesinde damağınıza yeni aromalar, tarif defterinize yeni tatlar ekleyebiliyorsunuz.  Sizi daha fazla meraklandırma da kahvaltı menüsü içerisindeki birkaç öğleden bahsetmek istiyoruz.

Kırıkpınar Alaşara Restaurant serpme kahvaltı menüsü içerisinde;

  • Soğuk Ürünler; Siyah ve yeşil zeytin, Ezine peyniri, Soğanlı satır ezme, bal, kaymak, otlu köy tereyağı, domates, salatalık, mevsim yeşillikleri, mevsim reçelleri, Çerkez acukası
  • Sıcak Ürünler; Kiremitte Çerkez peyniri, kiremitte kültür mantarı, eritme köy peyniri, fırında soslu patates, ev yapımı mücver, sağında köy yumurtası, karışık otlu gözleme, pişi, tarçınlı kurabiye, Sarı Sultan, karışık otlu kaymaklı gözleme, köy ekmeği ve sınırsız çay yer alıyor.

Bahsettiğimiz gibi Türk kahvaltısına hem benzer hem de farklılıklar gösteren Çerkes mutfağında farklı portföylerden tatlar deneme şansına sahip olabiliyorsunuz. Aile restoranı olarak hizmet veren işletme Sapanca’da doğa içerisinde kahvaltı yapmak isteyeler için leziz ve organik kahvaltı noktalarının başında yer alıyor.

İpucu: Kırkpınar Alaşara Restoran’ı ziyaret ederseniz, Çerkez mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan Haluj (Çerkez Mantısı) denemeden ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Hasanpaşa, Şht. Cevdet Koç Cd. No, Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 15 92
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * (çarşamba günleri kapalı)
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Derin Irmak Restaurant

Burası neresi? Derin Irmak Cafe Restaurant, doğa içerisinde sakinlik, sessizlik ve huzur arayanlar için en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyor. Gerek atmosferi gerekse yemekleri ile müşterinin mutlu etmeye çalışan Derin Irmak Cafe Restaurant, bölgenin sevilen mekanlarından.

Neden Gitmeliyim? Sapanca kahvaltı mekanları arasında kendi halinde çok fazla kalabalık olmayan ya da istediğinizde insanlardan uzaklaşabileceğiniz bir mekân arıyorsanız oldukça geniş restoran alanıyla Derin Irmak Cafe Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Kuş ve su sesleri eşliğinde yapabileceğiniz lezzetli bir kahvaltı güne güzel başlamak için yeterli diyorsanız, aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızla veya ailecek geldiğiniz de yemek yemek dışında neler yapabileceğiniz düşünülmüş ve buna göre tasarlanmıştır. Özellikle çocuklu bir aileyseniz buraya girdiğinizde hemen karşınıza çıkacak olan çocuk oyun alanları siz de oldukça mutlu edecektir.

Siz yemeğinizi yerken çocuklarınızın güvenle doğa içerisinde oyun oynadığını görmek, günden daha fazla keyif almanızı sağlayacaktır.  Tek başınıza veya arkadaşlarınıza geldiğinizde ise yemek yemek dışında buradaki konaklama alanlarını keşfedebilir günübirlik ya da daha uzun süreli konaklamaları tercih edebilirsiniz. Tabii gezdikçe hareket ettikçe açılan iştahınız için tamamı organik ürünlerden oluşan serpme köy kahvaltısı da denenebilir.

Daha fazla meraklandırmadan Derin Irmak Cafe ve Restoranın kahvaltı menüsü inceleyelim…

  • Soğuk Ürünler; Beyaz peynir, kaşar peyniri, Çerkez peyniri, abaza peyniri, tel peynir, yeşil zeytin, siyah zeytin, ceviz reçeli, kabak reçeli, zeytin reçeli, İncir Reçeli, acuka, Tereyağı, bal, kaymak, tahinli krema
  • Sıcak Ürünler; yumurta (isteğinize göre), Menemen, mıhlama, sigara böreği, pişi, patates kızartması, köy ekmeği yer alıyor.

Açık ve kapalı alanlarda hizmet sunan Derin Irmak Cafe Restoran’da kahvaltınız boyunca size eşlik eden sıcak çay da muhteşem manzaraya bakıp tadını çıkartmanızı sağlıyor. Saydığımız her şeyi sınırsız serpme kahvaltı içerisinde yer aldığı gibi bir serpme köy kahvaltısı ile 2 kişi rahatlıkla doyabilir. Buraya günün diğer saatlerinde gelirseniz ızgara ve güveç çeşitlerini deneyebilir günün her saati için ağız tadınıza uygun seveceğiniz bir yemek bulabileceğinizi de unutmamalısınız. Özellikle güveç türlerinizi denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Kurtköy Fatih, No, Dereiçi Cd., Sapanca/Sakarya
  • Tel: () 32 23
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al>

Menzara Restaurant

Burası Neresi? Sapanca’nın dillere destan doğası içerisinde otantik bir konseptle kurulmuş mekanlardan biridir. Tüm ürünlerin organikliğine dikkat ederek güler yüzlü ve aile sıcaklığında bir atmosfere sahip olan Menzara Restaurant’ta oturup enfes Sapanca Gölü’nü seyretmeye doyamıyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Zaman zaman köy evlerindeki kahvaltılara, oradaki özensiz ancak lezzetine doyulmayan kahvaltı sofralarına hepimiz özlem duyarız. Tam böyle bir güne uyandığınızda bu isteğinizi gerçekleştirmek için Karadeniz köy sofraları gibi bir sofrada kahvaltı yapmak için adresimiz Menzara Restaurant oluyor. Gözünüzü yemyeşil doğaya açtığınız restoranın ahşap duvarlarına asılı mısır kocanları ve kuzine eşliğinde Sapanca’da Karadeniz rüzgarlarını hissedebiliyorsunuz. 🙂 Bu hissi konseptiyle olduğu kadar menüsüyle de bizlere hissettiren Menzara Restoran’da kahvaltıda veya diğer öğünlerde yöresel tatlara yer veriyor. Tabi önceliğimiz enfes kahvaltısı olduğu için Menzara Restaurant’ın çeşitliliğinden bahsetmeye geçelim.

  • Soğuk Ürünler; beyaz peynir, kaşar peyniri, çeçil peynir, köy peyniri, eski kaşar, tulum peyniri, domates, salatalık, siyah ve yeşil zeytin, acuka, kahvaltılık domates sosu, mevsimine göre reçel çeşitleri, kaymak, bal, tereyağı
  • Sıcak Ürünler: mıhlama, sucuklu yumurta, sigara böreği

Kahvaltınızdaki tüm ürünlereyse Trabzon ekmeği ve sıcacık çay eşlik ediyor. Aynı zamanda değinmeden geçmek istemediğimiz konuysa restorandaki salça, reçel ve pekmez gibi ürünlerin restoran sahipleri tarafından elleriyle en doğal şekilde yapıldığıdır. Taze taze tatma şansı bulacağınız tüm ürünlerin lezzetine doyamayacağınıza eminiz, deneyin görün. 🙂

Aklınızda Bulunsun! Restoran menüsü Karadeniz yemeklerinin birçok çeşidine yer vermektedir. Bir Karadenizli olarak veya bu mutfağı seven biri olarak hasret gidermek isterseniz mısır ekmeği, lahana sarması veya turşu kavurması gibi yöresel tatları denemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: Mahmudiye, Çiçekli Sokak No, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 12 54
  • Ortalama Fiyat: ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Pratik Kahvaltı Mekanları

Heinz Kırkpınar Sapanca

Burası Neresi? Kırkpınar&#;ın ilk alabalık restoranı olarak bilinen Heinz Kırkpınar Sapanca, zaman içerisinde gelişerek restaurant hizmetinin yanı sıra konaklama hizmeti sunmaya başlamıştır. Konaklama hizmetinde farklı görüntüsüyle dikkat çeken bungalovlarda yapan Heinz Kırkpınar Sapanca, vermiş olduğu kaliteli hizmetle Sapanca&#;nın popüler noktalarından biri haline gelmiştir.

Neden Gitmeliyim? Bazı yerler vardır ki gördüklerinizde paylaşmak istersiniz ancak hangi birini anlatacağınıza nereden başlayacağınızı karar veremezsiniz. Bizde Heinz Kırkpınar Sapanca’yı anlatmak için nereden başlayacağınızı tam olarak bilemiyoruz. Sapanca kahvaltı mekanları da doğa ile iç içe olabileceğiniz hijyenik temiz bir mekân arıyorsanız karşınıza çıkacak noktalardan biri de burası oluyor. Diğerlerinden farklı kılan bir diğer tarafıysa restoranın yanında konaklama hizmetini motelin yanı sıra Bungalov şeklindeki yapılarda gerçekleşmektedir. Bungalov evler her ne kadar yaygınlaşırsa da her zaman her yerde bulamayacağınız farklı yapıdaki ev türleridir.

Görüntüsü sebebiyle dikkat çeken aynı zamanda ahşaptan oluşuyla doğa içerisinde oldukça uyumlu olan bungalovlar, konforlu bir konaklama sağladığı gibi çok güzel fotoğraf karelerini yakalamanızı da yardımcı oluyor. Konaklama kısmından detaylı olarak birazdan bahsedeceğiz ancak buraya geri sebeplerinden birisi mis gibi kahvaltı yapmaksa, &#; sınırsız kahvaltının merkezine&#; hoş geldiniz diyelim.

Kendileri için bu cümleyi kullanan restoran yetkilileri müşterilerin isteklerini düşünerek bunları göz önünde bulundurarak geliştirdikleri serpme kahvaltı içeriği neredeyse yok yok diyeceğimiz türden. Sıcak ve soğuk ürünlerin birleştirilmesinin oluşturulan kahvaltı menüsü aynı zamanda ev yapımı salça, reçel gibi ürünlerle ağırlık verdiği için lezzetiyle de tam puan alıyor.

Serpme kahvaltı çeşitliliğinden bahsetmemiz gerekirse;

  • Soğuk Ürünler; Beyaz peynir, kaşar peyniri, süzme peynir, domates, salatalık, maydanoz, siyah zeytin, yeşil zeytin, kahvaltılık domates sosu, reçel çeşitleri, tahin ve pekmez yer alıyor.
  • Sıcak Ürünler; sahanda yumurta, gözleme, pişi, fırında patates, kiremitte mantar sote ve kızarmış ekmek yer alıyor.

Doğal ürünler tercih edilerek yapılmış olan kahvaltı, sonrasında sizi ağırlaştırmadan doğuracak lezzet odaklı kahvaltılardan birine sahip. Aile sıcaklığını bulabileceğiniz restoran atmosferinde enfes bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz. Aynı zamanda restoranı kullanabilmek için otelde konaklama yapmanıza gerek olmadığını da bilmenizde fayda var. Konaklama yapmadan da otele ziyaret edebilir restoran kısmında muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz. Aynı zamanda konaklama yapmak isterseniz oda kahvaltılı seçeneğini seçerek sabah kahvaltısı için ekstra ücret ödemenize gerek kalmayacaktır. Konaklama kısmındaki bungalov evlerse birçok kişinin son yıllardaki favorisi haline gelmiştir.

Aklınızda Bulunsun! Birçoğumuzun tatil yapamadığı pandemi sebebiyle hijyene oldukça dikkat ettiğimiz bu dönemde birbirinden ayrı uzakta bungalovlar içerisinde konaklama imkanları oldukça revaçta. Bu dönemde iki ya da en fazla 3 kişilik konaklama yapabileceğiniz Bungalov evlerin Doğa içerisinde oluşu hem de karşı kendinizi korunaklı hissetmeniz hem de bu dönemde biriktirdiğiniz stresi atmanız konusunda oldukça iyi geliyor.

Heinz Kırkpınar Sapanca&#;da konaklama yaptığınızda da ön teras ve yürüyüş yolu kısımlarında tamamen bakir doğa içerisinde yalnız kaldığınızı hissedebiliyorsunuz. Ön tarafta sunulan salıncak, hamak ve şezlong sayesinde gökyüzünü izleyerek ağaç gölgeleri altında vakit geçirebilirsiniz yürüyüş yolu da ekilen bahçe alanı içerisinde uzunca bir yürüyüş yapmanıza olanak sunuyor.  Yani tüm isteklerinize cevap verebilecek olan sınırsız bir kahvaltı ve Sapanca&#;da doğa içerisinde konaklama için Heinz Kırkpınar Sapanca tavsiyelerimiz arasında&#;

  • Adres: Rüstempaşa, Kırkpınar Evleri İçi Yolu, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 73 89
  • Ortalama Fiyat: 65 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Tırtıl Garden Coffee Shop

Burası Neresi? Hem alışveriş hem de kafe konseptini birleştirip şık bir mekânda hizmet sunan Tırtıl Garden Coffee Shop, Sapanca&#;nın en dikkat çeken noktalarından biridir. İç ve dış mekânda yansıttığı Vintage havası menüdeki farklılıklar ile birleşince bölgenin en özgün mekanlarından biri haline gelmiştir. Genç yaşlı herkes kesime ve zevke hitap eden kafenin aynı zamanda mağaza kısmı da büyük ilgi görmektedir.

Neden Gitmeliyim? Birbirine benzeyen sıkıcı mekanlar görmekten sıkıldıysanız ve biraz bakış açınızı geliştirirken aynı zamanda gezebileceğiniz bir yer arıyorsanız, istekleriniz Sapanca&#;da Tırtıl Garden Coffee Shop’ta bir araya gelmiş demektir. Bir tarafında antika Vintage Retro dönemi temsil eden hediyelik eşyaların bulunduğu alışveriş kısmı, bir yandan da özenle seçilmiş bir araya getirilmiş yiyeceklerden oluşan kafe kısmı sayesinde cazibe noktası haline gelmiştir. 

Sapanca&#;da yürürken bile dış görüntüsüyle dikkatinizi çekecek ve gezme isteği uyandıracak olan Tırtıl Cafe&#;nin içerisinde; kendi bahçelerinden toplayıp yaptıkları organik reçeller, taze yaprakları toplanarak demlenmiş bitki çayları yer alıyor. Aynı zamanda bunların yanına eklenen tatlıları kurabiyeleri yaz-kış çayları ve vazgeçilmez kahvaltılık ürünleri de Tırtıl Cafe’ye gitmek için bir başka sebebi oluşturuyor.

Tabii konsept olarak farklı olduğundan bahsettiğimiz kafenin klasik Türk kahvaltıda biraz daha butikte özgünleştirişi halde hızlı ve pratik bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz tırtıl Garden coffee Shop kahvaltı içeriğinde; kızartılmış patates, sosis, siyah zeytin, yeşil zeytin, iki çeşit peynir, reçel, Kaymak, erik marmelatı, kızartılmış ekmek üzerine sahanda yumurta, sosis kızartması, domates mevsim yeşilliklerinden oluşuyor. Gözünüze az gelebilir ama sabah kahvaltısı için oldukça yeterli, besin değeri yüksek ve doyurucu olan bu kahvaltıyla güne devam etmek için gerekli enerji toplayacağınız da eminiz.

Butik bir kahvaltı ardından Tırtıl Cafe&#;nin kendi elleriyle yapmış olduğu tatlılarını, yanında güzel bir kahve veya çayla denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Deneyenlerden tam puan alan tatlılardan aldığınız enerjiyi Tırtıl Shop’un antika ürünlerden oluşan kısmını gezerken kolaylıkla yakabilirsiniz. 🙂  Sapanca kahvaltı mekanları arasında yenilikçi farklı her köşesi Instagram için özenle yaratılmış bir mekân arıyorsanız Tırtıl Garden Coffee Shop tam size göre!

  • Adres: Yanık, İzmit Cd. NO, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 11 90
  • Ortalama Fiyat: 40 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

Nostaljik Kahvaltı Mekanları

By FO

Burası Neresi? ByFO Sapanca Gölü&#;nün hemen yanı başında yer alan, iskeleden gölün üzerine doğru uzanan bir alanda, doğa içerisinde nostaljik atmosferi ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Sapanca&#;da evlilik teklifi ve şık bir yemek için aranan romantik atmosferlerin başında gelen ByFO, görebileceğiniz en farklı atmosferler atmosferden birine ev sahipliği yapmakta. Artık yolumuz düşerse unutulmaz bir gün muhteşem fotoğraflar için ByFo’yu tercih edebilirsiniz

Neden Gitmeliyim? Sapanca Gölü kahvaltı mekanları arasında sanıyoruz ki nostaljik alanların başında ByFo Sapanca geliyor. Çünkü sahip olduğu yeşil alanın yanı sıra karadan göle doğru uzanan upuzun bir platform üzerinde hizmet vermekte. Aslında karadan daha çok denizin üstüne yemek yiyebileceğiniz alana sahip olan ByFO’da bir tarafınıza mavi bir tarafınıza yeşili görebileceğiniz tertemiz bir doğa içerisinin iştahını açıldıkça yemek yeme isteğiniz doğacak.

Romantik ve şık atmosfer sahip işletme sahipleri mekânın bu konumunu öyle güzel değerlendiriyor ki minik teknelerdeki çiçekler, kırmızı puantiyeli örtüler ve iskele boyunca uzanan ışıklandırmalarla kendinizi eski dönemde bir yere ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz. Biraz romantik biraz nostaljik bu havası mekânı Sapanca&#;da evlilik teklifleri ve özel gün yemekleri için bir numaralı hale getirmiştir. 

Tabii öne çıkmasında manzarasının konumunu iyi olmasının yanı sıra ByFO Sapanca&#;nın güzel yemeklerinden oluşan menüsünde oldukça etkisi var Sapanca&#;da göle yakın kahvaltı mekanları arasında birçok seçenek bulabilirsiniz ancak özellikle gittiğiniz mekânın hijyeni, lezzeti ve serpme kahvaltının çeşitleri de ayırt edici özelliklerden biri oluyor. Bunların hepsinden tam puan alan ByFO Sapanca o kadar çok seviyor ki rezervasyonsuz gittiğinizde yer bulmakta zorlanabilirsiniz, bu konusunda sizi önceden uyarmak istiyoruz.

Rezervasyonunuzu yaptırıp, saatinde orada olursanız muhteşem serpme kahvaltısı ve diğer lezzetleri tatma şansını yakalayabilirsiniz.  ByFO Sapanca&#;yı yılın her günü ziyaret edebileceğiniz gibi dilerseniz iç mekânda şömine yapabileceğini sıcak bir kahvaltı ya da dışarıda güneşin altında tertemiz havayı içinize çekerek yapabileceğiniz bir kahvaltı seçeneğiniz bulunuyor. Sapanca&#;nın köylerinden özenle seçilen ürünlerin bir araya getirdiği kahvaltı menüsüne hem soğuk hem de sıcak ürünlerin harmanlanması ile oluşturulmuştur.

Dilerseniz By Fo Serpme kahvaltı detaylara geçelim;

  • Soğuk Ürünler; Domates, salatalık, tel peynir, beyaz peynir, kaşar peynir, süzme peynir, maydanoz, biber, siyah zeytin, yeşil zeytin, bal, kaymak, reçel, acuka, kahvaltılık salça, tereyağı, haşlanmış yumurta, Tahin, pekmez ve ekmek yer alıyor.
  • Sıcak Ürünler; sigara böreği, omlet, menemen, patates kızartması, Şakşuka kahvaltıyı tamamlayan diğer sıcak ürünleri oluşturuyor.

Saydığımız ürünlerin tamamını serpme kahvaltı içeriğine dahil olmakla beraber kahvaltınız boyunca size bir demlik çay eşlik ediyor. Sürekli Isıtılan çay kahvaltını boyunca size eşlik ederken şömine sıcaklığında ya da dışarıda Sapanca Gölü&#;ne muhteşem manzarasıyla dilediğiniz gibi uzun uzadıya sohbetler eşliğinde kahvaltınızı yapabiliyorsunuz. Her mevsim ayrı güzelliği olan ByFO Sapanca&#;ya gittiğinizde kahvaltıda seçilen ürünlerin organik liğinin ne kadar önemli olduğunu ürünler lezzetini ne kadar etkilediğini kendiniz tanıklık edebilirsiniz. Misafirlerinden tam puan alan ByFO Sapanca uğrarsanız çiçeklerle süslenmiş devasa salıncaklı bir bizim için de sallanın. 🙂

  • Adres: Yavuz Selim Mh Portakal Çiçeği Sk No, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 64 64
  • Ortalama Fiyat: 60 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

BONUS: Hypnos Sapanca Glamping & Spa

Burası Neresi? Doğa içerisinde lüks çadırlarda keyif sürmek isteyenlere Hypnos Sapanca, Türkiye&#;de bir ilk olarak yeni nesil bir konaklama hizmeti sunmaktadır.  El değmemiş bir doğa içerisinde küre şeklindeki çadırları ile konaklama, spa ve restoran hizmeti sunan hipnoz Sapanca, yenilik arayanlar için muhteşem bir keşif noktası.

Neden Gitmeliyim? Gördüğünüz anda ‘’ burası gerçekten Türkiye&#;de mi? ‘’ diye soracağınız, yerini hemen öğrenmek isteyeceğiniz yenilikçilik konsepti sizlerle paylaşmak istedik.  Hypnos Sapanca, kamp havasını yakalamak ama aynı zamanda da hijyen ve rahatlıktan da ödün vermek istemeyenler için muhteşem bir mekân… Akşamı ayrı gündüzü ayrı güzel çadırlar yukarıda gördüğünüz fotoğraftaki gibi küre şeklinde ancak bir kısmı dışarıyı görebileceğiniz şekilde açık bırakılmıştır. Gündüz saatlerinde içeride yanan şömine eşliğinde dışarının manzarasını seyredebilirken, dilerseniz verandada mis gibi hava içerisine kahvenizi yudumlayarak devam edebilirsiniz.  Ortak kullanım alanındaki salıncaklar, spa ve daha fazlasıyla günümüzü geçirecek birçok aktivite de sizleri bekliyor olacak. 

İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında konaklama olmadan herhangi bir kahvaltı hizmeti alamıyorsunuz ancak burada bir gece dahi konaklasanız kahvaltı dahil servis alma şansınız bulunuyor kahvaltısı ise açıkçası pratik ama oldukça doyurucu. Klasik Türk kahvaltısının; patates kızartması sigara böreği ve menemen gibi ara sıcaklarla birleştirildiği kahvaltını yanında dilerseniz çayınızı dilerseniz kahvenizi alabiliyorsunuz buranın en güzel kısmıysa da büyük ihtimalle kahvaltımızı yaptıktan sonra hemen yanı başınızda bulunan devasa hamağa uzanıp gökyüzünü seyrederek şekerleme yapabilmeniz.  Sapanca kahvaltı mekanları arasında hem konaklayabileceğiniz en güzel kahvaltı yapabileceğiniz huzur dolu bir atmosfer arıyorsanız Hypnos Sapanca Kamp ve Spa tam size göre.  Aynı zamanda her noktası ayrı güzel olan mekânda Instagram için bolca fotoğraf çekilebileceğini de eminiz.  Sapanca’ya yolunuz düşerse keşfetmeyi unutmayın!

  • Adres: Yanık, İzmit Cd. NO, Sapanca/Sakarya
  • Tel: 11 90
  • Ortalama Fiyat: 40 ₺ (kişi başı)
  • Çalışma saatleri: – // * Her gün açık
  • Web Sitesi
  • İnstagram
  • Yol tarifi al>

*Sapanca&#;yı keşfettikten sonra bağlı olduğu Sakarya&#;da neler yapabileceğinizi öğrenmek için Sakarya&#;da Yapılacak Şeyler yazımızı inceleyebilir, şehrin tüm gezi noktalarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

**Açık hava kahvaltı mekanları başlığımızda bulunan kahvaltı noktalarını, pandemi döneminde biriktirdiği negatif enerjiyi atmak isteyen tüm okuyucularımızın ziyaret etmesini şiddetle tavsiye ediyoruz.

***Sapanca kahvaltı fırsatlarının tümünü içeriğimizde detaylıca sizlerle paylaşmaya çalıştık. Okumak yetmez daha fazlasına dahil olmak istiyorum diyorsanız, yazımızı geliştirmemiz için tüm öneri ve eleştirilerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle. 🙂

Maşukiye Kahvaltı Yerleri : Maşukiye ve Sapanca Kahvaltı Rehberi

Kocaeli’de Sapanca Gölü’ne oldukça yakın mesafede yer alan Maşukiye, yerli ve yabancı turistlerin her daim ilgisini çeken, çok özel bir köy. Ülkemizin en ünlü köylerinden biri olan Maşukiye; yöresel lezzetleri, dereleri, bahçeleri ve şırıl şırıl akan şelaleleriyle meşhur. Ormanlık alanın içine kurulu olan ve toplamda iki şirin mahallesi bulunan köyün en güzel tarafı da harika kahvaltı mekanlarını bünyesinde barındırması. Bu sebeple Maşukiye kahvaltı ve Alabalık konusunda çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Maşukiye’de ne tarz kahvaltı mekanları bulunuyor, kahvaltı menüleri nasıl, en iyi mekanlar hangilerdir? Tüm bu soruların cevapları yazımızın devamında saklı.

Maşukiye’ye ailenizle ve sevdiklerinizle beraber gelerek köy kahvaltısının tadı çıkarabilirsiniz. İstanbul’a yakınlığından ötürü özellikle haftasonları insanlar deyim yerindeyse köye akın ediyor.  Maşukiye’deki kahvaltı kültürü öylesine geniş bir hal aldı ki bu yoğun talebi karşılamak adına her sene yepyeni kahvaltı mekanları açıldı. Aynı şekilde konaklama konusundaki taleplere cevap verebilmek adına da yepyeni otel ve pansiyonlar inşa edildi. Kocaeli’nin el değmemiş güzelliğinde kahvaltı yapmak istiyorsanız, öncelikle bu rehber yazımızı okumalısınız.

Maşukiye Kahvaltı

Maşukiye’de doğanın içinde temiz havayı içinize çekerek krallar gibi kahvaltı edebilirsiniz. Açık havada kahvaltı etmekten hoşlanıyorsanız, emin olun ki kilometrelerce yol yapıp Maşukiye’ye gelmenize değecektir. Buraya geldiğinizde kahvaltı sonrası köy içinde uzun uzun vakit geçirebilir, temiz havanın tadını dilediğiniz kadar çıkarabilirsiniz. Zaten Maşukiye’de yapılacaklar sadece kahvaltı mekanlarıyla sınırlı değil.

Köyü baştan başa dolaşmak ve uzun yürüyüş turları yapmak da size iyi gelecektir. Bütün bunları yapmak için önce iyi bir kahvaltı yapmanız gerekiyor. Son dönemde kahvaltı mekanları şehirlerde moda olmaya başladı. Fakat bu mekanlar genelde köy ortamında ya da açık havada yer almadıkları için daima bir yapaylık içeriyor. Oysa Maşukiye gibi doğal bir atmosferde kahvaltı etmek, deyim yerindeyse size müthiş bir enerji katacaktır.

Kahvaltı mekanlarının çok büyük bir çoğunluğu Maşukiye’de yer alsa da Kartepe ya da Sapanca Gölü yakınlarında da alternatif kahvaltı mekanlarına ulaşmak mümkündür.

Maşukiye Kahvaltı Fiyatları

Onlarca çeşit ve sınırsız çay içme gibi imkanlar sunan pek çok mekanda fiyatlar kişi başına TL ile TL arasında değişiyor. Yazımızda yer alan tüm mekanların güncel kahvaltı fiyatlarını vermeye çalıştık.

Maşukiye’de yer alan kahvaltı mekanları fiyat açısından oldukça uygun. Menü açısından ne kadar zengin olduklarını düşünürsek, fiyat standartlarının çok ideal olduğunu söyleyebiliriz. Kimi mekanlarda, örneğin sucuk, mantar ve benzeri lezzetler için ekstra ücret ödeyebilirsiniz. Özellikle eritme peyniri, kavurma gibi lezzetler Maşukiye kahvaltı mekanları arasında öne çıkıyor. Maşukiye kahvaltı fiyatlarının uygun olması, bölgeye olan ilginin en önemli nedenlerinden biri durumunda.

Maşukiye Kahvaltı Yerleri

Maşukiye’de kahvaltı konusunda ciddi bir rekabetten söz edebiliriz. Mekan sayısının fazlalığı seçim yapmakta sizi zorlayabiliriz. Maşukiye’de kahvaltı yerleri arasında tercih yapmadan önce dilerseniz bu listemize göz atın. Listemizde Maşukiye, Kartepe ve Sapanca kahvaltı yerleri bulunuyor.

Beta Home Gölevi

Beta Home Gölevi Sapanca Kahvaltı

Burası normalde bir butik otel olarak hizmet veriyor ancak haftasonları bölgeye gelenlere yönelik olarak kahvaltı hizmeti söz konusu. Otelin müşterisi olmasanız bile en azından kahvaltı için tercihinizi haftasonlarında buradan yana kullanabilirsiniz. Burayı bu kadar özel kılan unsur, gölün tam kıyısında yer alması ve harika bir manzara sunması. Kişi başı kahvaltı fiyatı TL.

Tesisin Kahvaltı Fiyatı : TL
Tesisin Instagram adresi için tıklayın.
Tesisin Konumu için tıklayın.
Tesisin Web Sitesi için tıklayın.

Natürköy

Natürköy Sapanca Kahvaltı Yerleri

Sapanca’da Arifiye çıkışına çok yakın bir konumda yer alan Natürköy’de geniş bir serpme kahvaltı menüsü sizi bekliyor. Serpme Kahvaltı fiyatı kişi başı ücret TL.

Tesisin Kahvaltı Fiyatı : TL
Tesis hakkında detaylar Natürköy yazımızda.
Tesisin Instagram adresi için tıklayın.
Tesisin Konumu için tıklayın.
Tesisin Web Sitesi için tıklayın.

Akasya Restaurant

Akasya Restaurant Maşukiye Kahvaltı Yerleri

Dilerseniz suyun üzerinde kurulan masalarda kahvaltınızı yapabilir yada ağaçların arasında, akan suyun şırıltısı ve güzel manzarası eşliğinde güzel bir kahvaltı veya alabalık keyfi yapabilirsiniz. Serpme kahvaltı fiyatı kişi başı 20 TL.

Tesisin Kahvaltı Fiyatı : TL
Tesisin Instagram adresi için tıklayın.
Tesisin Konumu için tıklayın.
Tesisin Web Sitesi için tıklayın.

Vadi Restoran

Vadi Restoran Maşukiye Kahvaltı

Maşukiye’nin en iddialı kahvaltı mekanlarından biri olan Vadi Restoran, şelale ve balık havuzuna son derece yakın bir konumda. Alabalık veya köfte 70 TL’dir. Serpme kahvaltı fiyatı kişi başı TL.

Tesisin Kahvaltı Fiyatı : TL
Tesisin Instagram adresi için tıklayın.
Tesisin Konumu için tıklayın.
Tesisin Web Sitesi için tıklayın.

Saklı Vadi Kartepe

Saklı Vadi Kartepe Kahvaltı Yeri

Güzel manzarası eşliğinde açık büfe bir kahvaltı yapabilirsiniz. Sadece kahvaltı değil güzel manzarası eşliğinde kuyu kebabıda yiyebilirsiniz. Serpme kahvaltı fiyatı kişi başı TL.  Yaş ücretsiz ike yaşta %50 indirimli ücretlendiriliyor. Kahvaltının içeriğine ise şu adresten ulaşabilirsiniz.

Tesisin Kahvaltı Fiyatı : TL
Tesisin Instagram adresi için tıklayın.
Tesisin Konumu için tıklayın.
Tesisin Web Sitesi için tıklayın.

Maşukiye Köy Evi Kahvaltısı

Maşukiye Köy Evi Kahvaltısı

Adından da anlaşılacağı üzere burası köy kahvaltısı konusunda rakipsiz bir yer. Çeşit sayısına rağmen uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Maşukiye Köy Evi Kahvaltısı’nda, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kişi başı kahvaltı ücreti TL’dir.

Tesisin Kahvaltı Fiyatı : TL
Tesisin Instagram adresi için tıklayın.
Tesisin Konumu için tıklayın.

Bölgede Gezilecek Yerler

Bölgede gezilecek yerlerle ilgili olarak Kartepe, Maşukiye, Sapanca Gölü ve Sapanca’da gezilecek yerler yazımızda göz atabilirsiniz. Ayrıca İstanbul’a yakın tatil yerleri yazımız da ilginizi çekebilir.

Sizlerde gezilerinizi, tecrübelerinizi ve mekan önerilerinizi yazımıza yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası