efset sınavı / TR AYA 2015 by EF Education First - Issuu

Efset Sınavı

efset sınavı

Bilgi ve becerilerini standart ölçme ve değerlendirme araçları ile ölçtürüp dünya çapında geçerliliği olan sertifikaları almaya hak kazanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ile İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde ilki Kasım 2020'de ikincisi de 3-4 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen EF SET sınavlarına 244 öğrencimiz katılmışlardır.

Değerli öğretmenlerimize ve kıymetli öğrencilerimize verdikleri emek ve ayırdıkları zamandan ötürü teşekkür ederken gösterdikleri performanstan ve aldıkları sonuçtan ötürü kendilerini de ayrı ayrı tebrik ederiz. 

Konu ile ilgili İngilizce Öğretmenlerimizin haber metni:

"Okulumuz İngilizce Uzaktan Eğitim çalışmaları çerçevesinde not olarak değerlendirilmese de, öğrencilerimize ayda bir "kazanım değerlendirme sınavları "  uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Öğrencilerimizin Uluslararası düzeyde geçerli CEFR ( Common European Framework of Reference for Languages ) , yani Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinde iki sınav uygulanmıştır. İlki Kasım 2020 de uygulanan sınavın ikincisi 03_04.02.2021 günleri gerçekleştirilmiştir. Tatil olmasına rağmen, 244 öğrencimiz çevrimiçi olarak yapılan sınava katılım sağlamıştır.  Bu sınavda İngilizce yazma, konuşma, dinleme ve okumadan oluşan dört  beceri ölçülmektedir. İngilizce öğretmenlerimiz Alime ZENGER ve Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN'ın önderliğinde gerçekleştirilen sınavda, C1  seviyesinde - 32 / C2 seviyesinde – 24 olmak üzere 56 öğrencimiz çok iyi derece yapmışlardır. Bunun yanı sıra birçok alanda yeterli seviye olan B2 seviyesinde 47 öğrencimiz bulunmaktadır. Hem bu öğrencilerimizi , hem de B1- A2-A1 seviyesindeki öğrencilerimizi tebrik ediyor ,ayrıca tatil olmasına rağmen katılımları için hepsine teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerimizin Seviyeleri:

C1  seviyesinde - 32

C2  seviyesinde - 24

B2  seviyesinde - 47

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı ve EF SET sınavları ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.efset.org/tr/cefr/

B1, B2 İngilizce Seviye Belirleme Sınavı online. Arayanlar için ücretsiz İngilizce B1, B2 seviye belirleme sınavı bağlantısı paylaştık. İngilizce seviye belirleme testini cevaplandırarak aldığınız puana göre IELTS veya TOEFL İngilizce seviyenizi net olarak öğrenebilirsiniz.

B1, B2 İngilizce Seviye Belirleme Sınavı

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından İngilizce dil yeterliliğini derecelendirmek için küresel standartlarda İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir. İngilizce seviyeleri kişinin konuşma, anlama, yazma ve dinleme seviyesini ifade etmektedir. CEFR İngilizce seviyeleri, tüm modern İngilizce dil kitapları ve İngilizce dil okulları tarafından kullanılmaktadır.

SeviyeSeviyenin AdıCEFR
0Beginner- Başlangıç SeviyesiA1
1Elementary- Orta Altı SeviyeA2
2Pre-Intermediate – Orta SeviyeB1
3Intermediate- Orta Üstü SeviyeB2
4Upper-Intermediate- İleri SeviyeC1
5Advanced – Profesyonel SeviyeC2

İngilizce Seviye Belirleme Testi ile İngilizce seviyenizi öğrenebilirsiniz. Kendiniz test ederken birden fazla kaynaktan yararlanmanız için üç online İngilizce Seviye Belirleme Testi paylaştık.

Cambridge İngilizce Dil Yeterlilik Testi

British Council İngilizce Seviye Belirleme Testi

EFSET İngilizce Yeterlilik Testi

Testlerden aldığınız puana göre IELTS veya TOEFL İngilizce seviyenizi aşağıdaki tablodan öğrenebilirsiniz.

IELTS PuanıTOEFL PuanıCEFR Seviyesi
9.0110+C2
8.5
8.0
7.591-110C1
7.0
6.5
6.061-90B2
5.5
5.0
4.531-60B1
4.0
3.5
3.00-30A2
2.5
2.0
1.5A1 veya A1 Öncesi
1.0
0,5
0.0

İngilizce Seviyeleri B1, B2 Nedir?

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından İngilizce dil yeterliliğini derecelendirmek için küresel standartlarda İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir. İngilizce seviyeleri kişinin konuşma, anlama, yazma ve dinleme seviyesini ifade etmektedir. İngilizce B1 ve B2 seviyeleri ve anlamaları aşağıdaki gibidir.

B1 İngilizce Seviyesi – Orta (Intermediate)

B1 seviyesinde İngilizceye ulaştığınızda, İngilizce becerileriniz “intermediate” seviyededir. Bu, günlük rutininizle ilgili konularda İngilizce konuşabileceğiniz ve anlayabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca hayatınız ve deneyimleriniz hakkında çok daha açıklayıcı olabilirsiniz. Son olarak, özlemler, hayaller veya fikirler gibi daha soyut veya öznel konular hakkında (nispeten basit terimler kullanarak) konuşabilirsiniz.

Bu seviye, bir yıldan uzun süredir sürekli olarak İngilizce öğrenen veya yarı düzenli olarak İngilizce pratik yapma fırsatı bulan yetişkinler arasında yaygındır.


B2 İngilizce Seviyesi – Orta Üstü Seviyesi (Upper Intermediate)

B2 seviyesi genellikle “üst orta seviye” olarak adlandırılır. B2 İngilizce konuşan biri olarak, çeşitli somut ve soyut konulardaki sohbetlere katılabilirsiniz. Çok fazla teknik sözcük dağarcığı bilmiyor olabilirsiniz, ancak yine de karmaşık düşünceleri, açıklamaları, deneyimleri veya kavramları orta düzeyde bir doğrulukla aktarabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 İngilizce Seviyeleri A1 A2 B1 B2 C1 C2 ve İngilizce Seviye Testi

👉 Cambridge Üniversitesi İngilizce Kelimeler Listesi PDF (A1, A2, B1)

👉 En Çok Kullanılan İngilizce Kelimeler: A’dan Z’ye Kadar

👉 İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 5 Podcast

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

İngilizcemizin a1 mi yoksa c1 mi olduğunu söyleyebilecek bir test var mıdır tavsiye edeceğiniz?




 

a1 ile c1 seviyesi arasında çok büyük fark var. c1 seviyesinde biri www.economist.com makalelerini rahatlıkla okuyabilir örneğin.

online ielts sınavı siteleri var. oraları deneyin. orada yapacağınız listening+reading size kabaca fikir verir.

tabudeviren

a1-c1 derken en basit seviyeden en yüksek seviyey kadar soruları barındırıan bir test tavsiyesi istemiştim aslında. bir sürü test var internette. sizin tavsiye edeceğiniz var mı merak ettim.

Kirmizibavul

seviye belirlerken okuma yazma konuşma ve dinlemenin birlikte yapılması gerekir. şıklar arasından bir tanesinin seçilmesi ile tam olarak belirlenemez. yine de aşağı yukarı neymişim ben falan diye merak ederseniz longman'ın toefl cd'si var. interaktif bir şey. burada reading ve listening bölümlerini bir çözün derim. internette var mı bilmiyorum ama ben kadıköy akmardan almıştım ucuza cdli kitabını yıllar önce.

bohr atom modeli

reading ve listening için www.efset.org sitesindeki sınavlara bakabilirsiniz.

learnenglish.britishcouncil.org adresinde de 25 soruluk seviye belirleme sınavı var.

ama daha kesin bir grammar sonucu istiyorsanız 50 sorudan az olmayan placement testlerden çözmelisiniz.

dimpled

@dimpled,
Her ikisini de yapmistim ama icime sinmedi. Ikisinin de cok belirleyici oldugunu sanmiyorum. Dedigin gibi daha kapsamlı bir test ariyorum. Cevaplar icin tesekkurler. Pek bir sey cikmadi buradan.

Kirmizibavul

1

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası