jilet koltuk altını karartır mı / jilet koltukaltını karartır mı? - süslüsözlük

Jilet Koltuk Altını Karartır Mı

jilet koltuk altını karartır mı

jilet koltukaltını karartır mı?

6. Süslü valla ben jiletle alıyorum ama hep değil. Bazen jilet bazen epilasyon aleti ile alıyorum o anki aciliyete ve mevsime göre. Herhangi bir kararma olmadı. O kararma jiletten olsaydı avrupa amerika vs ülkelerdeki tüm kadınlarda olurdu full vücutlarını jiletle alıp geçiyor çoğu. Sanmıyorum jilet kaynaklı olduğunu. Hatta ağda sıcak sıcak oraya vurulduğu için karartıyor diye duymuştum

sugarplumfairy
cinsiyet:kadın
ten rengi:beyaz tenli
cilt tipi:karma
göz rengi:yeşil
saç şekli:dalgalı
saç tipi:normal
yaş:26
cilt alt tonu:nötr
alerjik cilt:hayır
saç rengi:açık kestane
saç kalınlığı:ince telli
kepekli saç:evet

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Haberin Devamı

Koltuk altı kararmasında diğer sık nedenlerden biri de aşırı terlemedir. Aşırı terleme nemli ortam oluşturarak bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlara zemin hazırlar. Bu enfeksiyonlar da koltuk altında renk koyulaşmasına neden olur. Cilt doktoruna danışılarak enfeksiyonların tedavi edilmesi ve terleyen bölgenin kuru tutulması gerekir. Soruna yönelik olarak Sentetik ve dar kıyafetlerin tercih edilmemesi, pamuklu rahat, iç çamaşırları giyilmesi sağlıklı olur.

KOLTUK ALTI KARARMASI NASIL ÖNLENİR?

Aşırı terlemeye karşı kullanılan ürünlerin içeriğindeki alkol nedeniyle deride oluşan kızarıklık ve kaşıntı da deride koyulaşma yapabilir. Deodorant seçerken tahriş özelliği düşük olan antialerjik ürünler tercih edilmelidir. Aşırı koltuk altı terlemesine karşı en sık tercih edilen tedavi yöntemi koltuk altı botox uygulamasıdır. Botox uygulaması ile uzun süre koltuk altının kuru kalması sağlanır.

Koltuk Altı Kararması Neden Olur

Estetik olarak kötü bir görünüm yaratan koyuluklar, profesyonel tedavi yöntemleri ile giderilebilir. Leke açıcı krem tedavileri, Kimyasal peeling, Q Switch ND – Yag lazer ile karbon peeling (spectra peeling) tedavisi, fraksiyonel karbondioksit lazer ile cilt soyma tedavisi yapılabilir. Koyulaşmanın nedeni ve şiddetine göre cilt doktorunuz tarafından en uygun tedavi programı seçilir.

Haberin Devamı

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMİ NASIL OLUR?

Koltuk altı lekelerinin doğal tedavi yöntemleri arasında aloe vera, Hindistan cevizi yağı, patates, karbonat, sirke, limon, salatalık uygulaması yapılabilir. Yalnız evde uygulanan bitkisel yöntemlerle koltuk altının rengini açarken kızarıklık ve alerjik reaksiyon oluşursa bu koyulaşma daha da artabilir. Beyazlatma aşamasında uygulanacak yöntemin öncelikle küçük bir alanda denenmesi veya yöntemin cilt doktoruna danışılması önerilir.

Estetik bir sorun haline getirerek rahatsızlık duyulan koltuk altı kararması genellikle zararsız olmasına rağmen, bir dermatolog tarafından kontrol edilmeye değerdir. Aniden kıvrım yerlerinde karartı ve lekeler görürseniz hemen cilt doktorunuza başvurun. Koyulaşma cilt kanseri gibi ciddi bir durumun işareti de olabilir.

#Koltuk Altı Beyazlatma#Koltuk Altı Kararmaları#Koltuk Altı Kararması

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Tıraş Olmak Gerçekten Kılların Daha Hızlı ve Yoğun Uzamasına Neden Olur mu?

Tıraş olmak kılların daha yoğun uzamasına neden olur mu ve tıraş tüyleri kalınlaştırır mı?

Tıraş olduktan sonra kıllar yoğunlaşmış gibi görünse de aslında durum böyle değildir. Bu durum; bikini bölgesi, bacaklar, kollar, koltuk altları dahil tıraş ettiğiniz her bölge için geçerlidir. Tıraş olduğunuzda, tıraş bıçağı cildin yüzeyindeki kılları keser ancak kılın tamamını değil, yalnızca bir kısmını alır. Kılın geri kalanı ve kökü, halen cilt yüzeyinin altındadır.

Kıllar tekrar yüzeye çıkmaya başladıklarında, bıçağın kılı kestiği yerdeki küt uç nedeniyle daha kalın görünebilir ve hissettirebilir, ancak gerçekten öyle değildir.

Jiletle tıraş olmak gürleştirir mi ve tıraş olmak kılların daha hızlı uzamasına neden olur mu?

Kılların daha hızlı uzamasına neden olan faktör tıraş olmak değil, genetiktir. Kılların dokusu ve uzama hızı, genetik havuzunuz tarafından belirlenir. Bazı insanlarda diğerlerinden daha fazla kıl vardır; bazı insanların kılları daha yoğundur ve herkesin kılları farklı hızlarla büyür. Örneğin, vücut kılları açık renkli olan bir kişinin, doğal olarak koyu ve kalın kılları olan biri kadar sık tıraş olması gerekmeyebilir.

Tıraştan sonra bazı bölgelerdeki kıllar neden diğer bölgelerden daha hızlı uzuyor?

Farklı insanların vücut kıllarının uzama hızının farklı olması gibi, vücudunuzun farklı yerlerindeki kılların uzama hızları da birbirinden farklıdır. Örneğin; koltuk altı kılları, genelde bacak kıllarına göre %50 daha hızlı uzar. Her iki bölgeyi de tıraş ediyorsanız koltuk altlarınızı bacaklarınızdan daha sık tıraş etmenizin nedeni de budur.

Kılların bu kadar hızlı uzamasını önlemek için diğer hangi tüy giderme yöntemlerini kullanabilirim? Tıraş bıçağı tüyleri kalınlaştırır mı?

Tıraş olmak kılın yalnızca bir kısmını aldığından, diğer tüy giderme yöntemleri, kılların daha uzun sürede uzamasını sağlayabilir. Örneğin, ağda yapmak kılı kökünden aldığından, tekrar cildin yüzeyine çıkacak kadar uzaması daha uzun sürmektedir. Kılları mekanik olarak alan epilasyon ve lazerle tüy alma yöntemleri de daha uzun süreli çözümlerdir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır