dim çayı alanya adres / Dim Çayı - Antalya Alanya

Dim Çayı Alanya Adres

dim çayı alanya adres

Dim Çayı Nerede? Nasıl Gidilir? Burada Neler Yapılır? Giriş Ücretli mi?

Piknik ve mesire alanı olarak doğa harikası bir yer olan Dim ÇayıAlanya’nın Akçatı Mahallesinde yer alıyor. Geçmişte köy olarak anılan burası günümüzde mahalle. İlçe merkezine yaklaşık 15 km mesafedeki alanda doğanın size verdiği tüm güzelliklere ortak oluyorsunuz.

Dim Çayı Günübirlik Gezi Yapacağınız Bir Yer

Akçatı Mahallesinde bulunan Dim Çayı sizlere verdiği piknik alanlarının yanında buradaki pansiyon, restoranlar ile sizlere günübirlik gezi ve uzun vadeli tatil imkanı da veriyor. Göl manzarası eşliğinde leziz yemekler yiyebileceğiniz platformlar ve dinleneceğiniz localar sizlere tatilin keyfini son demine kadar yaşatacak güzelliklerden.

Okunmalı : Antalya Gezilecek Yerler

Huzur ve dinlence açısından tercih edilen Dim Çayı yaz aylarında serinlemek için yüzme olanakları veren bir yer. Su sporları yapma olanakları ile rafting imkanları da bulunan alanda sessizlikte tatil yapmayı isteyenler için benzersiz bir yer.

Dim Çayında Neler Yapılır?

Dim Çayı

Size özel hazırlanmış localarda yemek yeme imkanı Dim Çayında.

  • Serpme Kahvaltılar
  • Leziz Yemekler yenir
  • Su sporları yapılır
  • Rafting
  • Aqua Park ve Yüzme
  • Motorsiklet ve Bisiklet Kiralama
  • Dim Mağarasına çıkış
  • Piknik

Dim Çayına Giriş Ücretli mi?

Dim Çayı

Dim Çayında gün boyu serin sularda yüzebilir aqua parklarda eğlenebilirsiniz.

Dim Çayına giriş için ücret ödemesi yapmıyorsunuz. Ayrıca aracınızı park ettiğiniz yer için de otopark ücreti bulunmuyor. Fakat burada bulanan mağara girişi ücretli olarak sunuluyor. Deniz seviyesinden 232 metre yükseklikteki mağaraya girişte ücret 20 TL.

Alanya’da yaşayanların özellikle hafta sonları günlük gezi olarak gittikleri ve huzur buldukları bu yer doğal olarak daha kalabalık oluyor. Kış aylarında ise daha bir sessizliğe bürünüyor. Ancak Akdeniz iklimi süren bölgede yaz kış gidilebilecek yerler arasında bulunan Dim Çayı güzelliği ile ülke sınırlarını çoktan aşmış durumda.

Dim Çayı

Özel Yemek yeme alanları ve konforu Dim Çayında

Restoranlarda, Su üzerinde Masalarda Leziz Yemek Fırsatları Bulunuyor

Buradaki restoranlardan yemek yemeden önce fiyatlar hakkında bilgi almak doğru olabilir. Zira buranın fiyatlarının çok olduğuna dair şikayetler söz konusu. Sürprizlerle karşılaşmamak adına fiyatları öğrenmenizi tavsiye edebilirim. Elbette yemekler önemli. Ancak burada yaptığınız aktiviteler sizlerin hem ruhunuzu hem de bedeninizi tazeleyecek kadar güzellikler sunuyor.

Dim Çayı’nın en önemli özelliği çok sıcak havalarda suyun üzerinde bulunan masalarda serin yemekler yemek. Buradaki leziz yemeklerin tadını unutamayacaksınız. Gün boyu tüm ihtiyacınızı karşılayacağınız bölgede farklı restoranlarda bölgesel yemekler yiyebiliyorsunuz.

Dim çayı

Tatlı su havuzları ve Restoranlarda Serpme Kahvaltı imkanları

Serin Sularda Yüzme, Aqua Parklarda Eğlence imkanları Var.

Bölgeye gelenler Dim Çay’ında bir çok restoran, dinlenme yerini görecek. Bu anlamda nerede gününü geçirmek isteyeceğini de araştırmak zorunda kalacak yerler var. İşletmeler ve tesisler farklı hizmetler sunuyor. Bazıları çayın soğuk sularına kendinizi bırakmanız için yapay havuzlar oluşturmuş ve buralarda aqua park tarzında kaydıraklarda bulunuyor. Özellikle çocuklu aileler için keyifli günün adreslerinden birisi durumunda burası.

Su Sporları ve Rafting Heyecanı Dim Çayında

Öğle ve akşam yemeğinde ızgara ve taze alabalık tercihi olan kişiler buralarda sabahları da serpme köy kahvaltılarını da en taze ürünler eşliğinde yapabiliyorlar. Temiz hava, bol oksijen, serin sular size gün boyu eşlik edecek konforunuz gibi.

Dim Çayı

Dim Çayında Rafting Yapma Olanakları da Bulunuyor

Su sporlarını sevenler içinde alternatif yerlerden bir yer olan Dim Çayında özellikle barajın üst tarafında rafting yapma olanaklarınız bulunuyor. Burada heyecan yaşamak isteyenler için motosiklet ve dağ bisikleti kiralayarak bölgeyi gezerken de keşfetme imkanlarınız oluyor. Yukarıda aynı zamanda Dim Mağarası bulunuyor. Mağaraya çıkan kişiler ayrıca bölgenin yukarıdan kuş bakışı manzarasını izleme olanaklarına sahip.

Antalya ve Alanya’nın eşsiz güzelliklerinden, kusursuz bir konumda bulunan Dim Çayı her mevsim ziyaret edeceğiniz nadir yerlerden. Her gün 00:00 saatlerine kadar buralarda açık mekanlar bulabiliyorsunuz.

Post Views:781

Neredekal Değerlendirme
Çalışma saatleri bilinmiyor

Dim Çayı Hakkında

Antalya’nın etkileyici yerinde hem harika lezzetler tatmak hem de yeşillikler arasında doğayı seyre dalmak ister misin? O halde Alanya’nın Akçatı Köyü’nde bulunan Dim Çayı sizleri davet ediyor. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Dim Çayı piknik alanlarıyla, restoranlarıyla ve pansiyonlarıyla kesinlikle muhteşem bir nokta. Burada bulunan göl kıyısındaki teras ve ahşap platformdaki masaların birinde yemeklerinizi yiyip, ardından uykunuz geldiğinde dinlenme localarında mis gibi bir havada temiz bir uyku çekebilirsiniz. Akdeniz’in en huzur verici yerleri arasındaki Dim Çayı, sizi istediğiniz kadar dinlendirmeye hazır. Uyandığınızda çayın serin sularında yüzerek kendinize gelebilirsiniz. Çayı üst kısımlarında rafting yapma gibi bir imkanınız da var. Hem sessiz bir ortamda sadece doğanın sesini dinleyip hem de yeni heyecanlar yaşayacağınız Dim Çayı’nda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Alanya’nın bu benzersiz bölgesinin ardından diğer doğal ve tarihi alanlara yolculuk yapmayı da unutmayın. Sinek Kalesi, Alara Kalesi, Dim Mağarası, Kleopatra Plajı, Paris Batığı ve Damlataş Plajı tatilinize yeni keyifler katacak yerler arasında. Antalya için keyifli bir planlama yapmak istiyorsanız Antalya otelleri adresini ve Antalya gezilecek yerler adresini ziyaret etmeyi unutmayın.

Konum

Örnek Harita Görseli

Dim Çayı Gezi Rehberi: Akdeniz'in Sıcak Havasından Kaçmak İsteyenler İçin Eşsiz Bir Güzellik!

Haberler

Seyahat

Dim Çayı Gezi Rehberi: Akdeniz'in Sıcak Havasından Kaçmak İsteyenler İçin Eşsiz Bir Güzellik!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Dim Çayı, her mevsim bambaşka güzellikler sunuyor. Turistlerin yoğunlaşması ve hava koşullarının daha elverişli olması nedeniyle yazın çok kalabalık olsa da buraya kışın ve bahar aylarında da mutlaka gitmelisiniz. Yaklaşık 60 kilometrelik bir seyir izleyen Dim Çayı'nda yapabileceklerinizin sınırı yok. Doğayla iç içe bir ortam sunan Dim Çayı, Akdeniz'in bunaltıcı sıcaklarından kaçmak isteyenlere birçok olanak sunuyor. Burada su sporları yapabilir; çay boyunca konumlanmış lokantalarda kahvaltı yapabilir ve yemek yiyebilirsiniz. 

Pek çok güzelliği bünyesinde barındıran Dim Çayı hakkında detaylı bilgilere bu içerikten ulaşabilirsiniz.

Dim Çayı Hakkında Bilgi

Dim Çayı Hakkında Bilgi

Dim Çayı Nerede?

Dim Çayı Nerede?

Dim Çayına Nasıl Gidilir?

Dim Çayına Nasıl Gidilir?

Dim Çayı'nda Yapılabilecekler

Dim Çayı'nda Yapılabilecekler

Dim Çayı Gidiş Saatleri

Dim Çayı Gidiş Saatleri
i2.haber7.net

Dim Çayında Ne Yenir?

Dim Çayında Ne Yenir?

Dimçayı Pınarbaşı Restaurant

Dimçayı Pınarbaşı Restaurant

Dim Çayı Göl Piknik

Dim Çayı Göl Piknik

Dim Çayı Cennet Vadisi Piknik

Dim Çayı Cennet Vadisi Piknik

Dim Çayı'nda Sportif Faaliyetler

Dim Çayı'nda Sportif Faaliyetler

Dim Çayı Ziyaretçi Yorumları

Dim Çayı Ziyaretçi Yorumları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası