ordu yerel seçim sonuçları 2009 / Türkiye'nin Tüm Yerel Seçimleri, Seçim Tarihi, Seçim Sonuçları

Ordu Yerel Seçim Sonuçları 2009

ordu yerel seçim sonuçları 2009

Türkiye, 23 yıl boyunca 'tek partili' seçim sistemi ile yönetildi. Demokrasiyi ise ilk olarak yılında çok partili sisteme geçerek tecrübe etti. İstanbul Meclisi'nin (Meclis-i Mebusan) 16 Mart 'de dağıtılmasından sonra İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 23 Nisan 'de Ankara'da toplandı. 94 yılda toplam 27 kez milletvekili genel seçimi yapan Türkiye, bu seçimlerin 19'unu yılından sonra yaptı.

Ankara'da toplanan Meclis, iki ayrı gruptan oluşuyordu. Bunlar, iki dereceli seçim sistemine göre seçilen yeni üyeler ve Osmanlı Meclis-i Mebusanı'ndan katılan üyeydi. Ancak bu üyenin 'si dönemi tamamlayabildi. vekilin 23'ü Meclis'e katılmadan istifa etti ya da müstafi sayıldı.

Tek parti döneminde yaşanan , , , ve seçimleri, I. Meşrutiyet döneminde çıkartılan İntihab-i Mebusan Kanun-i Muvakkati temel alınarak yapıldı. Bu sistem, iki dereceli ve basit çoğunluk sistemidir. Tek parti dönemi, ’daki ilk çok partili seçimle sona erdi.

Türkiye demokrasisi askeri darbelerle kesintiye uğrasa da sandık daima halkın önüne gelmeye devam etti. Türk seçmeni 94 yılda 27 kez milletvekili seçmek için, 6 kez ise anayasa referandumu için sandığa gitti. Türkiye 7’nci referandum için 16 Kasım’da sandığa gidecek.

Se&#;im Ordu

ORDU'DA AK PARTİ, MHP VE CHP MİLLETVEKİLİ SAYISINI KORUDU

Seçmen sayısının bin olduğu Ordu’da bin seçmen sandık başına gitti. Ordu İl Seçim Kurulu'nun resmi olmayan kesin sonuçlarına göre kullanılan oyların bin ’ü geçerli sayılırken, 14 bin oy geçersiz oldu. 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti bin , CHP bin ve MHP 63 bin oy aldı. Seçim sonuçlarına göre AK Parti’den Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer (53), İbrahim Ufuk Kaynak (62), Mustafa Hamarat (51), CHP’den Seyit Torun (55), Mustafa Adıgüzel (56) ve MHP’den Naci Şanlıtürk (54) milletvekili oldu. Bu sonuçlarla AK Parti, CHP ve MHP, bir önceki seçime göre milletvekili sayısını korudu.

Öte yandan Ordu’da Cumhur İttifakı bin 72 oy alırken, Millet İttifakı bin oy aldı.

Seçim Ordu

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MAHMUT ÖZER

5 Mayıs yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek Lisans ve Doktorasını KTÜ'de tamamlamıştır.  tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer,   tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yapmıştır. Özer, 4 Ekim tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanmıştır. Özer, yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 6 Ağustos tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atanmıştır.

Seçim Ordu

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İBRAHİM UFUK KAYNAK

yılında Ordu’da doğan İbrahim Ufuk Kaynak, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Victoria Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Asya Çalışmalarında Medeniyetler Arası Çatışma konusunda çeşitli araştırmalar yapmıştır. Arkeolog ve sanat tarihçisi olan Kaynak, yılında Refah Partisi Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu ve Meclis Başkan Vekili Yasin Hatipoğlu’nun danışmanlığını yapmıştır. Melbourne AK Parti Başkan Yardımcısı ve Sandık Komisyonu Başkanı olarak çalışmıştır.

Seçim Ordu

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA HAMARAT

21 Temmuz yılında Ordu’nun Akkuş ilçesinde doğan Mustafa Hamarat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. seçimlerinde Ak Parti Ordu listesinden milletvekili adayı gösterilmiş, seçilememiştir. yerel seçimlerinde Ümraniye Belediye başkanlığı için aday adayı olmuştur. seçimlerinde Ordu Milletvekili seçilmiştir, TBMM’de 23’üncü ve 24’üncü Dönem AK Parti Ordu Milletvekili olarak görev yapmıştır. Milletvekilliği süresince; Anayasa Komisyonu, Adalet Komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Bayındırlık İmar Ulaşım ve Turizm Komisyonu üyeliğinde bulunmuştur. Türkiye-Sri Lanka Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yapmıştır. yıllarında TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi olarak görev yapmıştır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Seçim Ordu

CHP MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN

1 Şubat yılında Ordu’nun Ulubey ilçesinde doğan Seyit Torun, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden () mezun oldu. Seyit Torun, yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ulubey Belediye Başkanı seçilmiştir.  Yerel Seçimleri'ne CHP'nin Ordu belediye başkan adayı olarak katılmıştır.  yılında Demokratik Sol Parti'ye geçen Seyit Torun, yerel seçimlerinde DSP'den Ordu belediye başkanı seçilmiştir. Seyit Torun, yerel seçimlerine de aday olduğu DSP’den üst üste ikinci kez Ordu belediye başkanı seçilmiştir. Ocak 'de tekrar CHP'ye katılmıştır. Almanya ve Hollanda'da belediyecilik konusunda akademik çalışmalar yapmıştır. Sosyal ve kültürel amaçlı vakıflarda başkan olarak görev almıştır. 25’inci, 26’ncı ve 27’inci Dönemde Ordu Milletvekili seçilmiştir. Torun, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Seçim Ordu

CHP MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ADIGÜZEL

1 Ocak yılında Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde doğan Mustafa Adıgüzel, Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesini () bitirdikten sonra eğitimine İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde devam etmiştir. Tıp eğitimine yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde başlamıştır ve ’de 19 Mayıs Üniversitesinde tamamlamıştır. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur; ancak seçilememiştir. ve Dönemde Ordu Milletvekili seçilmiştir. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, (10 / , , , , , , , , , , , ) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu Üyesidir. Adıgüzel, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Seçim Ordu

MHP MİLLETVEKİLİ NACİ ŞANLITÜRK

20 Ocak yılında İstanbul’da doğan Naci Şanlıtürk, aslen Ordu’nun Kabadüz ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde eğitim hayatını sürdürmektedir. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, yılı 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştur. MHP Genel Merkezi tarafından 5 Ağustos tarihinde yeniden Ordu İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olan Şanlıtürk, 1 Aralık tarihinde il başkanlığından istifa etmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELER VE İL GENEL MECLİSİ İSTATİSTİKLERİ

İLÇEADAYPARTİALDIĞI TOPLAM OYOY ORANI ALDIĞI OY OY ORANI
AKKUŞİsa DemirciAK Parti51,12%25,24%
ALTINORDUEngin TekintaşAK Parti44,98%00%
AYBASTIİzzet GündoğarAK Parti57,17%60,85%
ÇAMAŞAlahitdin GidenAK Parti51,99%40,61%
ÇATALPINARAhmet TüreAK Parti57,80%51,45%
ÇAYBAŞIİsmet YanıkAK Parti63,76%45,38%
FATSAHüseyin AnlayanAK Parti52,37%42,21%
GÖLKÖYAli Kemal MertAK Parti46,53%41,95%
GÜLYALITalip ŞenAK Parti55,16%42,16%
GÜRGENTEPEYener YalçınkayaAK Parti52,41%27,94%
İKİZCEBahri SöğütAK Parti43,81%41,04%
KABADÜZYener KayaAK Parti70,76%30,24%
KABATAŞYakup YılmazAK Parti58,64%38,63%
KORGANTuncay KirazAK Parti52,67%41,58%
KUMRUGünan Murat HatipoğluAK Parti61,42%47,15%
MESUDİYEİsa GülAK Parti54,19%34,44%
PERŞEMBEKemal BahtiyarAK Parti43,56%47,34%
ULUBEYİsa TürkcanAK Parti48,72%42,54%
ÜNYEAhmet ÇamyarAK Parti58,11%50,83%

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası