imalat sektörü iş fikirleri / Ne Üretebilirim Diyenler İçin Harika 65 Üretim İmalat Fikirleri! | Yeni İş Fikirleri

Imalat Sektörü Iş Fikirleri

imalat sektörü iş fikirleri

Dünya&#;nın en önde gelen holdinglerinin dahi el atmadan büyüyemedikleri bu imalat sektörünün nasıl yürüdüğünü kavramanız iş kurmak ve bir numara olmak için sizin için şarttır. İmalat küçülmeye giden bir endüstriymiş gibi görünse de ekonomilerin en az %10’unu oluşturur. Dünya genelindeki diğer pazarların işletme masrafları pahalı olduğundan Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fırsatları kaçıran bir sürü şirket vardır. Ülkemizde, başarılı bir artış ivmesi yakalayan imalat sektöründe kendi işinizi kurmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Ürün fikriniz ve mali desteğiniz varsa imalat işine başlamak sizin için harika bir iş fırsatı olabilir.

Bu arada şunu yeni sekmede açıp okumanızı öneririm:

İmalat Sektöründeki En Karlı ve Kolay Üretilebilir 3 Ürün

A-)İmalat işinde gününüz ve zamanınız nasıl geçer?

•İmalat işinin başındaki kişi olarak gününüzün nasıl geçeceği dahil olduğunuz farklı iş kollarına göre değişecektir.

•Küçük ölçekli işletme örneklerinde olduğu gibi zamanınız ürünün fiili imalatı ve tamamlanmış versiyonunun satışı arasında geçecek. Personel almak için yeterli mali desteğiniz yoksa aynı anda girişimci, imalatçı, halkla ilişkilerci ve satışçı olmanız gerekecek.

•Zamanla, hem üretim hem de satış işini tamamen personelinize devredebilir ve sadece yönetici rolünü üstelenebilirsiniz ancak ilk başlarda sorumlulukların birçoğu sizin omuzlarınızda olacak.

•Diğer birçok işletmede olduğu gibi gününüzün uzunluğu size bağlı olarak değişecektir. Ancak imalat belirli bir noktada bitse bile araştırma ve ürün satışı ve müşteri bulmakla ilgili çabalarınız bitmeyecek. Sadece kendi çabalarınızla başarılı olmaya hazırlıklı olun.

B-)Lokasyon olarak nerede karar kılmalıyım?

İmalat işine girerken lokasyonla ilgili iki farklı karar vermeniz gerekecektir. Ürünün nerede yapılacağı ve ürünün nerede satılacağını bilmeniz gerekir.

Bazı imalat işletmeleri başlangıç aşamasında işleri evlerinden halleder ancak büyük alanlar kaplayan uzman ekipmanlara ihtiyacınız varsa harici bir ofis bulmak zorunda kalabilirsiniz. Bir sürü boş yer bulabilirsiniz ancak fiyatları farklı olacaktır. Araştırma yapın ve ihtiyaçlarınıza uyacak en ucuz yeri bulun. Elektriğin veya ihtiyacınız olan herhangi bir şeyin olmadığı yerlerden uzak durun.

Ürününüzü nerede satacağınız sorusu yanıtlanması en kolay sorudur. Bugünlerde satış yapmak için kendinizi bir bölgeyle veya mağazalarla sınırlamanıza gerek yoktur. Satış yapmak için internetin avantajlarından faydalanın ve profesyonel bir internet sitesi açın. Ayrıca sahibinden, gittigidiyor ve diğer online alışveriş sitelerinden de faydalanabilirsiniz.

Ürünlerinizi ulusal ve eğer mümkünse uluslararası mağazalara sokmaya çalışın. Toplantılar düzenlemek ve ürününüzün karlılığına dair alıcıları ikna etmek zaman alacaktır ancak değerli bir girişim olacaktır.

C-)Doğal yetenekler

İmalat işine girmek büyük zaman yatırımı gerektirir ancak her şeyin ötesinde çeşitli becerilere ihtiyacınız olacaktır:

•Yenilik becerisi
•Güven
•İrade
•Kişilerarası uzmanlık
•Çoklu görev yeteneği
•Analitik akıl ve hesap işlerinden anlamak
•Pazarlar hakkında bilgi sahibi olmak
•Eğitim
•İmalatçı olarak ürününüzü mümkün olan en yüksek standartlarda üretmek zorundasınız. Ürünlerinizi üretmeleri için diğerlerine ödeme yapacak finansal desteğiniz yoksa imalat giderlerini azaltmanın ve imalat sürecini düzenlemenin ve mümkün olduğunca hızla yapmanın yollarını bulmanız şart.

İmalat tekniğiniz belli bir rutine girene kadar değişecektir. İş planlama ve satış yapma becerileriniz de işinize olan hevesinize bağlı olarak sürekli gelişecek ve ilerleyecektir.

D-)Ne tür taşınmaz mülklere ihtiyacım olabilir?

İhtiyacınız olan alan, ne imal edeceğinize bağlı olarak değişecektir. Ürününüz küçükse ürünü imal etmek için daha az ekipmana ihtiyacınız olacaktır ve hatta eviniz bile bunun için yeterli olabilir. Ancak imalatçılar çalıştırmanız gerekiyorsa veya büyük ekipmanlara ihtiyacınız varsa fikrinizi hayata geçirebileceğiniz bir sürü yer bulabilirsiniz.

E-)Personel kadrosu nasıl olmalı?

Başlangıç seviyesinde personele ihtiyacınız olmayabilir. Bu seçenekte kendi kendinize yatırımcılar bulmanız, ürününüzü imal etmeniz, farklı bir sürü yoldan birini seçerek ürününüzü satmanız ve araştırma yapmanız gerekir. İmkansız bir görev değildir ancak göz korkutucudur.

İhtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ve uygulamada mümkünse size yardımcı olmaları için birilerini işe alabilirsiniz. Paranız varsa işletme müdürlerinden imalatçılara, freelance satış müdürlerinden pazar araştırmacılarına kadar bir sürü seçeneğiniz vardır. Bunlardan her biri omuzlarınızdaki yükün bir kısmını alacaktır ancak karınızın bir bölümü de alacaklarını unutmayın.

F-)İmalat işine başlamak için gerekli sermaye nedir?

İmalat girişimleri büyük sermayelere mal olur. Banka kredisi veya yatırımlar olmadan ilerlemeniz çok zordur. Size tavsiyemiz, öncelikli olarak devletin imalat yapmak isteyenlere özel sunduğu hibe ve teşvik kredilerinden faydalanmanız yönünde olacaktır. Kosgeb kredisinin nasıl alınacağı konusunda size danışmanlık hizmeti sunabiliriz. Bunun için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Olası bütün maliyetleri iş planınıza eklediğinizden emin olun. Malların imalatından, bu malların taşıma maliyetlerine, maaşlara ve reklam harcamalarına kadar her şeyi dahil edin ki olası yatırımcı sizin değerlendirmediğiniz bir maliyeti fark ederse sorun yaşamayasınız.

G)İmalat işine başlamadan önde yapmanız gerekenler

Aklınızdaki ürünün iş olarak neden başarılı olacağını düşünüyorsunuz? Nedenler listesi yapın ve bunları ezberleyin.

Kusursuz bir iş planı yazmanız hayati önem taşır. Bunu kendiniz yapamıyorsanız yardım alın. İyi planlar doğrultusunda yatırım toplantılarının yapıldığı bir sektör varsa o da imalattır.

Büyüme planınızı bilmek zorundasınız. İmalat işine giriyorsanız ileri görüşlü olmalısınız. Ne zaman kara geçebileceğinizi, ne zaman personel almanız gerektiğini ve ne zaman ayrı bir imalat alanı kullanmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Satış noktalarınıza karar verin. Bunu aşağıdaki bölümde anlattık ancak çok sayıda satış seçeneği vardır ve hedef pazarlarınızı hesaba katmanız ve ürünlerinizi satmanın doğru yolunu bulmanız gerekir.

H-)Satışla ilgili dikkat etmem gerekenler?

•Ürün satışı en zor ve en önemli unsurdur. İnsanları neden ürününüze ihtiyaçları olduğuna dair ve neden ürününüzü satın almaları gerektiğine dair ikna etmeniz gerekir. Bu farklı şekillerde yapılabilir.

•Online satış: İnterneti kullanarak satış yapmak herhangi bir girişimcinin ilk seçimi olmalıdır. Kişisel internet siteleri ve dijital perakendeciler harika seçeneklerdir. Bu yollarla kaybedilen kar mağazalar aracılığıyla kaybedilen kardan daha düşüktür ve tek dezavantajı ürünün reklamını sizin yapacak olmanızdır.

•Kişisel satış: Bugünlerde bazı insanlar kapıdan kapıya satışın uygulanabilir bir seçenek olduğunu hesaba katmamaktadır ve bir ürünü telefonla satmaya çalışmanın markaya zarar vereceğini düşünürler. Ancak ikna edici bir insansanız ve satış yapmanın düşük maliyetli yollarını arıyorsanız bu taktiği ihmal etmemelisiniz.

•Mağazalar aracılığıyla satış: Mağazaları ürünlerinizi stoklamaları konusunda ikna etmeniz gerekir ve bunu yaptığınızda karınızın önemli bir oranını kaybedeceksiniz ancak şartları kabul ettikten sonra rahatlayabilirsiniz. Dahil olmak zorunda olmayacağınız satışlar yapmanın bir yolunu arıyorsanız bu dikkate alabileceğiniz en iyi yollardan biridir.

I-) İmalat yapmak için püf noktaları ve ipuçları.

•İstediğiniz kar seviyesine ulaşmak için düzenli ve doğru maliyet listeleri yapın.

•Satış konuşmanız için mümkün olduğunca vakit harcayın.

•Bu ürün hayatınızın merkezi olacağından buna karşı hazırlıklı olmalısınız. İmal ettiğiniz ürünün reklam ve satış fırsatları çok olacaktır ve bunlardan faydalanmamanız satışlarınızın düşmenize neden olacaktır.

•Malzemelerin stok fiyatlarını araştırın ve en düşük fiyatları almak için tedarikçilerle iyi ilişkiler kurun.

•Nasıl pazarlık yapılacağını öğrenin. Bireyler, yatırımcılar ve perakendeciler mümkün olduğunca çok pazarlık yapmaya çalışırlar. İş planınıza uymadığı sürece karınızın azalmasına izin vermeyin.

İ-) Yaygın gizli tuzaklar ve çekinmem gereken hususlar.

Ne kadar zamana ihtiyacınızın olduğunu hesaba katmamak.

İmalat işine girmek büyük bir sorumluluktur ve sorumlu davranmanız gerekir. Araştırma ve geliştirme çalışmalarını boş zamanlarınızda yapmazsanız ilerleyen zamanlarda bütün zamanınızı buna harcamanız gerekir.

Kazancınızın bir kısmını işinize yatırmamak.

Kazanç elde etmeye başladıkça sabrınız ve sıkı çalışmanız karşılığında kendinizi ödüllendirmek istersiniz. Ancak herhangi bir zorluğun üstesinden gelmek için kenara yeteri kadar para koymalısınız.

Kategoriler Kazançlı Girişimler, Yaratıcı İş Fikirleri

Evde İmalat Fikirleri &#; EN KAZANÇLI 90 ÜRETİM FİKRİ!

Sürdürülebilir ve karlı bir işletmeye dönüştürebileceğiniz birçok küçük imalat fikirleri var&#; İster mum, ister çanta veya kıyafet üreten bir imalat iş fikri düşünebilirsiniz. için seçenek çok fazla!

Aklınıza fikir gelmiyorsa ya da farklı seçenekler görmek istiyorsanız, bu yazı sizin için yazıldı! Bu yazıda evde ne üretebilirim? Ne imal edebilirim? Diyenlere bir çok cevap vereceğim. Eminim &#;ben bunu yaparım&#; diyeceğiniz bir ya da birden fazla düşük sermayeli imalat fikrini bu yazıda bulacaksınız

İşte size kendi imalat işinizi kurma konusunda fikir verebilecek 90 en iyi üretim fikirleri.

1- Mum Üretimi Yapın!

Maliyet: Ortalama &#; TL

en yeni imalat fikirleri

Son zamanlarda birbirinden çeşitli ve güzel mumları alışveriş raflarında görüyoruz. Hatta o kadar güzeller ki alıp yakmaya kıyamıyoruz. Dekoratif mumların alıcısı çok fazla&#; Siz de evde ne üretebilirim ve ne imal edebilirim diyorsanız, bu başlık kaçmaz.

Birbirinden farklı mum kalıplarını alıp, evde mum malzemeleriyle çeşit çeşit mumla yapabilirsiniz. Boş vakti olan ev hanımları için ekstra güzel bir iş. İmalat iş fikirleri için ilk sırada olmayı hakediyor. 🙂 Yaptığınız dekoratif mumları sosyal medya hesapları oluşturup, satabilirsiniz.

Alakalı olarak yazmış olduğum mum yaparak para kazanmak yazısını okuyun!

2- Tel Sanatı Yapın!

Maliyet: Ortama TL

 imalat fikirleri

Tel sanatını daha önce duymuş muydunuz? Küçük ölçekli imalat fikirleri arayanlar için bu başlık aranılan iş olabilir! Google&#;a tel sanatı yapıp, görsellerde aratarak birçok sonuçla karışılabilirsiniz. Becerikliyseniz ve el işlerine ilginiz varsa, tel sanatından heykeller, tablolar imal ederek çok iyi kazançlar elde edeceksiniz.

Üstelik maliyeti de çok ucuz! Telden bir heykel, biblo yaparak &#; TL kazanabilirsiniz. Ayda 3 &#; 4 satış yapsanız dahi ek gelir olarak çok tatmin edici olur.

3- Hamak İmal Edin!

Maliyet: Tanesi için TL

yeni imalat fikirleri

Hamakların fiyatlarına son zamanlarda denk geldiniz mi? Fiyatlar inanılmaz yüksek. Üstelik maliyeti düşük olmasına rağmen&#; Hamak yapmak aslında o kadar zor bir şey değil.

İnternetteki videoları izleyebilir ve hamak nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. Malzemeleri ucuza almak mümkün. Maliyetin 2 3 katı kazanç elde edebilirsiniz! Shopier gibi platformlar üzerinden kolayca satış yapmak mümkün  İmalat fikirleri gördüğünüz gibi say say bitmiyor.

4- Duvar Saati İmal Edin!

Maliyet: Ortalama TL

 imalat fikirleri

Duvar saati tasarlayıp, satabilirsiniz. Bunun için bir saat asıl imal edilir  bilmeniz gerek. Eğer bu size zor gelecekse, düz ahşap duvar saatları alıp, dekore edip satabilirsiniz. Duvar saatleri ofisler, evler için oldukça tercih ediliyor.

Farklı ve güzel duvar saatleri ortaya çıkarabilirseniz bol kazanç elde edebilirsiniz. Bunun için estetik bakış açınızın iyi olması gerektiğini söylemem gerek. Bir duvar saati en az 60 &#; 70 TL&#;den satılıyor.

Okumak İsteyeceksiniz: Evde Para Kazandıran İşler

5- Gıda İmalat Fikri &#; Mantı

Maliyet: TL

evde imal

Elbette yazımda gıda imalat fikirleri de yer alacak. Eminim bu yazıyı okuyanlar içerisinde el lezzetine güvenen bir ok okuyucum vardır. Başarılı yemekler yapan biriyseniz, para kazanmanız olası! Ülkemizde en çok sevilen yiyeceklerden birisi olan mantıyı yapıp satmak  çok kazançlı!

Ortalama TL&#;lik maliyetle yaptığınız mantıdan TL kazanabilirsiniz! Mantı korunması da kolay olduğu için mantı imal edip, depolayıp, satabilirsiniz!

6- Sarma İmal Edin!

Maliyet: TL

Singapur İş İlanları

Bu da tıpkı yukarıdaki imalat fikri gibi&#; Mantıdan daha hızlı satmak gerekebilir. Ev yemekçilerinde, pastaneler, marketlerde, fuarlarda el yapımı sarma görünce kimin içi girmiyor ki&#;

Sarma sarmak öyle herkesin harcı değil malum. Ayrıca zahmetli de bir iş. Evde ne imal edebilirim diyor ve el lezzetinize güveniyorsanız, bu başlık kaçmaz! Düşük sermayeli gıda imalat fikirleri için birkaç güzel önerim daha var. Hadi onlara da bakalım! 🙂

Sizlere detaylı olarak evde yemek yapıp satmak hakkında bir yazı hazırlamıştım. Konuyu daha derinlemesine anlamak için okumanızı tavsiye ederim.

7- Badem Sütü İmalatı

Maliyet: Ortalama TL

en iyi imalat fikirleri

Son yıllarda badem sütü kullanan kişi sayısı bir hayli arttı. Özellikle vegan kişilerin tercih ettiği badem sütü marketlerde biraz pahalıya satılıyor.

Siz böyle bir imalat fikri için öncü olmaya ne dersiniz? 1 su bardağı badem ve 1 litre su ile rahatlıkla badem sütü yapabilirsiniz.

Marketteki raflardaki badem sütlerinden daha ucuza satış gerçekleştirirseniz birçok müşterinizin olacağını söyleyebilirim. Evde herkesin boş vakti olamayabiliyor. Badem sütü temin edebilecekleri birinin olması onlar için harika olacak! TL maliyet ile TL&#;nin üzerinde kazanabilirsiniz.

8- Reçel İmal Edin!

Maliyet: Ortalama 50 &#; TL

evde imal edilebilecek ürünler

İmalat fikirleri için devam edelim. Gıda imalat fikirleri için bir tavsiye daha! Organik reçel üretip, satmayı düşünmez misiniz? Evde reçel yapıp, satmak çok mantıklı bir iş olabilir. Mevsimine göre reçelleri yapıp, internetten ya da dükkanlardan satabilirsiniz.

Ülkemizde mevsimine göre meyve almak maliyetinizi ucuzlatacak. TL&#;ye maliyetle  başarılı satışlar yaparak 3 katı kazanabilirsiniz.

Ev hanımı mısınız? Ev hanımları için para kazanma yollarını sıraladım! Okuyun&#;

9- Kokulu Sabun Üretin!

Maliyet: Adet 7 TL

kokulu sabun

Sabunlar hayatımızın bir parçası!  Farklı imalat fikirleri arıyorsanız, kokulu sabunlar yapıp satmayı deneyebilirsiniz. Hatta doğal içerikli, çiçekli sabunlar yapabilirseniz büyük kazançlar sağlayabilirsiniz. Karlı imalat fikirleri dediğim gibi çok seçenekli.

Size en düşük fiyatlı ve kar getirecek olanları sıralamaya çalışıyorum. Evde bile rahatlıkla kokulu, misler gibi sabunlar üretebilirsiniz. Yaptığınız sabunları aktarlara, dükkanlara satabilirsiniz. Dilerseniz internetten de satış gerçekleştirebilirsiniz.

El Yapımı Çanta Üretin!

Maliyet: Değişebilir

evde küçük imalatlar

Ne imal edebilirim? Diyorsanız, bu başlığa dikkat edin! Çünkü burada bir anahtar var&#; El yapımı eşyalar son yıllarda çok fazla satılıyor. Hem eşsiz hem de kaliteli olmalarından dolayı el yapımı eşyalara rağbet çok fazla&#; Özellikle çantalara diyecek söz yok.

Ben de geçen günlerde bir Instagram butiğinden çok güzel bir örgü çanta aldım. El yapımı olması beni çok cezbetti. Boş vaktiniz ve estetik algınız varsa, çanta yapıp satabilirsiniz.

Bez, deri, kadife çantalar; sırt, omuz, bel çantaları&#; Çantalar ile harika kazançlar elde edebilirsiniz.

Kırlent Kılıfı Üretin!

Maliyet: tanesi 8 TL

ne imal edip satabilirim

Evde ne üretebilirim diye kara kara düşünmeyin. İlk önce becerileriniz aklınıza gelsin. Yani el becerileri burada çok önemli bir konu. Kırlentler neredeyse artı tüm evlerin vazgeçilmezi. Birbirinden güzel kırlent kılıfları ise herkesin aklını başından alabilir!

Burada iş sizin yaratıcılığınıza ve göz zevkine kalıyor. Kılıfları ellerinizke işlemeyi düşünebilirsiniz. Böylece el yapımı olduğu için satış fiyatınız haliyle artacak.

Ama unutmayın! Gerçekten güzel kırlent kılıfları yapmalısınız. Maliyetiniz ne kadar kırlent kılıfı yapacağınıza ve kullanacağınız malzemelere göre değişir

Magnet Yapın!

Maliyet: Tanesi 5 TL

ne imalat yapabilirim

En iyi imalat fikirleri için diğer bir düşük maliyetli fikir magnet yapmak. Magnetler özellikle turistlik şehirlerde her daim satılıyor. Eğer siz de turistik şehirlerden birisinde yaşıyorsanız, magnet yapıp satmayı düşünebilirsiniz.

Magnetleri süslemek, renklerdirmek size kalıyor. Burada önemli olan gerçekten farklı olanı yapmak. Çünkü zaten çok fazla magnet var. Ayrıca kişiye özel magnetler de yapıp satmayı düşünebilirsiniz.

Örneğin insanların evcil hayvanlarının figürlerini magnetlere çizebilirsiniz. Bunun için yetenekli olmalısınız!

Üretim Fikirleri &#; Havlu Üretin!

Maliyet: tane 15 TL

imalat iş fikirleri

İnsanlar sürekli kullandığı için havlulara her zaman bir talep olacaktır. Minimum yatırımla çok sayıda sade, güzel ve kişiye özel havlu üretebilirsiniz. Üretim fikirleri için seçenek çok evet ama farkınızı yaratmalısınız.

Piyasada çok fazla havlu zaten var. Neden sizi tercih etsinler? Önce bunu cevaplayın. Düz havlu temin edip, süslemesini de yapabilirsiniz.

El Yapımı Cüzdan Üretin!

Maliyet: Ortalama teki 30 TL

evde küçük imalat

Yukarıda sizlere el yapımı çanta imal etmekten bahsetmiştim. Bu başlık da yine aynı mantığı taşıyor. El yapımı olarak yapıp, süsleyip cüzdanlar ile çok iyi kazanç sağlayabilirsiniz. Örgü, deri, bez, kadife cüzdanlar tasarlayıp, süsleyip, satabilirsiniz.

Maliyeti düşük imalat fikri olduğu için sizlere bahsetmek istedim. Hediyelik eşya satan dükkanlara, mağazalara satabilirsiniz. Örneğin İzmir&#;de çok fazla böyle ürünler sata dükkanlar var. Anlaşma yaparak, ürünlerinizi satmalarını isteyebilirsiniz.

Her satılan üründen dükkan belli bir miktar komisyon alır. Farklı olarak yaptığınız cüzdanları kendiniz de satabilirsiniz. Karar sizi!

Amigurumi Bebek Yapın!

Maliyet: teki için ortala 10 TL

imalat iş fikirleri

Doğal, sağlığı riske atmayan oyuncaklar tüm ebeveynlerin hayali&#; Amigurumi bebekler, oyuncaklar tasarlayarak bu talebe karşılık verebilirsiniz. Üstelik tamamen el yapımı olacağından dolayı kazancınızda az olmayacak! İnternette amigurumi bebek nasıl yapılır?

Hakkında çekilmiş videolar var. Öğrenerek siz de para kazanmaya başlayabilirsiniz. İmalat iş fikirleri için evde imalat nasıl yapılır? Anlatıyorum! Amacım düşük maliyetle evde para kazanmanızı sağlamak.

Kravat İmal Edin!

Maliyet: Ortalama tanesi 10 TL

evde para kazan

Dikiş konusunda başarılı mısınız? Cevabınız evet ise başlığı okumaya devam edin&#; Kaliteli kumaşlar satın alarak, birbirinden farklı kravatlar imal edebilirsiniz. İhtiyacınız olan kumaş ve dikiş makinesi. Kravat nasıl dikilir?

Öğrendikten sonra gerisi çok kolay. Zamanla çok hızlı şekilde kravat imal edebileceksiniz. Satışlar için kendinize bir e &#; ticaret sitesi dahi açabilirsiniz. Bazı dükkanlara satış için anlaşma sağlayabilirsiniz. Hangisi daha iyi olur, siz daha iyi bilirsiniz. 🙂

Evde Takı Yapın!

Maliyet: Kullanacağınız malzemelere göre değişir.

metal imalat fikirleri

Evde ne üretebilirim diyenler! Basit cevapları atlayacak değilim. Bijuteri sektörü hiç bitmiyor. Her dönem birbirinden çeşitli takılar moda oluyor&#;

Siz de talebe göre takılar tasarlayıp, satabilirsiniz. Instagram&#;da kişiye özel takılar tasarlayıp, aylık binlerce TL para kazabilirsiniz. Örneğin doğal taşlardan takılar yapabilirsiniz. Yaratıcılık size kalıyor!

Nikah Şekeri Üretin!

Maliyeti: Ortalama TL

ev hanımlarının yapabileceği işler

İmalat  iş fikirleri düşünürken, taleplerin yoğun olduğu sezonlara dikkat edin. Örneğin yaz ayları demek düğünler, nikahlar demek&#; Bu fırsatı kaçırmak olmaz. Nikah törenlerinin vazgeçilmezi olan nikah şekerleri her zaman çok sevilir.

Birbirinden renkli ve güzel nikah şekerleri için imalat yapmayı düşünebilirsiniz. Evde ne üretebilirim diyenler için güzel bir cevap. Nikah şekerleri ve paketleme için süsleme malzemeleri alarak işe koyulun! Eğer hazır firmalarla çalışmak isterseniz de nikah şekeri paketleme işi yazısını okuyabilirsiniz.

Firmalar ile sıfır maliyetle çalışmak mümkün!

Anahtarlık Tasarlayın!

Maliyeti: Ortalama TL

evde imalat yapmak

Anahtarlıklar her zaman alıcısı olan eşyalardan birisi olmuştur. Renk renk, çeşit çeşit anahtarlıklarla para kazanmaya başlayabilirsiniz. Örneğin ahşap imalat fikirleri için düşünebilir ve ahşaptan yapılmış anahtarlıklar satabilirsiniz.

Gerçekten güzel anahtarlıklar üretebilirseniz, alıcınız da çok olacaktır. İnternette, hediyelik eşya dükkanlarında yaptığınız anahtarlıkları satabilirsiniz.

Bandana Tasarlayın!

Maliyet: Tane 10 TL

evde ne üretebilirim

Batik modasını artık duymayan kalmadı. Bu gibi orjinal fikirleri ön plana koyarak bandana imalatı yapabilirsiniz. Düz renkte aldığınız kumaşları renklendirebilir, tasarlayıp, satışa hazır hale getirebilirsiniz.

Evde ne imal edebilirim diyenler için de güzel fırsat. Modayı takip eden ve tasarıma merakı olanlar için bandana satmak çok karlı bir iş fikri! Evde imalat fikirleri için hadi devam edelim.

Çerçeve Tasarlayın

Maliyet: Tanesi 20 TL

evde üretim

Kimin evinde çerçeve yok ki&#; Ne imalat yapabilirim? Diyorsanız, çerçeve tasarlamayı düşünebilirsiniz. Evde kolay imalat için tercih edilebilir. Hatta size bir fikir! Tel sanatından yukarıda bahsetmiştim&#;

Bunu çerçeve ile birleştirip, ortaya çok orjinal bir fikir çıkartabilirsiniz. Burada sizlere &#;ne imal edip satabilirim?&#; Sorusu için birçok cevap sıralıyorum.

Bunları beraber kullanmayı düşünebilirsiniz. Fikirleri zenginleştirmek ve olmayanı ortaya çıkarmak sizlere kalıyor. 🙂

Kedi &#; Köpek Yatakları Üretin!

Maliyet: 1 Yatak ortalama 30 TL

evde imalat işleri

Evde küçük imalatlar yaparak para kazanmak için dostlarımızın ihtiyaçlarını unutmayalım! Her geçen gün evde kedi köpek bakanların sayısı artıyor. Onların ihtiyaçları da adeta bir sektör. Bunları evde imalat işleri için elbette değerlendirebilirsiniz.

Başlıkta da olduğu gibi kedi &#; köpek yatakları çok rağbet görüyor. Birbirinden tatlı yatakları yapmak çok basit. Petshoplar ile anlaşabilir ya da kendi satışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Abajur Tasarlayın!

Maliyet: Tanesi 40 TL

farklı imalat

Abajurlar hem dekorasyon hem de aydınlanma için evlerin, ofislerin olmazsa olmazı. Eğer abajur imalatı yaşmak istiyorsanız, malzemeleri temin edebileceğiniz bir yer bulmalısınız. Ucuza imal etmek için araştırmanızı sağlam yapmalısınız!

Bir tavsiye daha vereyim. Son dönemlerde hasır çok moda. Hasır örmeyi öğrenir ve abajurlar yapabilirseniz bence çok iyi para kazanabirsiniz! E tabi bir de kendi reklamınızı iyi yapmalısınız. 😉

Dekoratif Çiçekler Tasarlayın!

Maliyet: Adet 20 TL 

ne imal edebilirim

Çiçekler, çiçekler&#; Farklı imalat fikirleri için en keyifli olanlardan birisi. Bu başlık aslında biraz geniş&#; Yapay çiçeklerden evlere dekoratif saksıda çiçekler yapmayı düşünebilirsiniz.

Ya da sezonluk gelin çiçekleri tasarlayabilirsiniz. Bu başlıkta yine düşük maliyetli imalat fikirleri arasında yer alıyor.

Tişört Tasarlayın!

Maliyet: Tanesi 50 TL

ne imal edip satabilirim

Tişört baskı imalatı yaparak para kazanmak ister misiniz? Yurt dışında da bu iş sayesinde kazanç elde eden insanlar var.

Dilerseniz ek iş olarak dilerseniz de tam zamanlı bir iş olarak benimseyebilirsiniz. Kolay yoldan tişört tasarlayarak para kazanmak için detaylıca yazmış olduğum yazıyı okuyabilirsiniz.

Tütsü/Tütsülük İmalatı Yapın!

Maliyet: Tanesi 30 tl (değişebilir)

evde ne üretebilirim

Son zamanlarda tütsüler birçok evde severek kullanılıyor. Sadece tütsüler de değil, dekoratif tütsülüklerde revaçta&#; Evde tütsü ve tütsülük imalatı gerçekleştirerek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

İnternette bazı modelleri inceleyerek kendinize tasarım için ilham alabileceğiniz birçok örnekle karşılaşabilirsiniz.

İnternetten ne satabilirim? Diye düşünüyorsanız yazmış olduğum yazıya göz atabilirsiniz.

Keçeden Ürünler Üretin!

Maliyet: Tanesi 9 TL

ne imal edip satabilirim

Evde ne üretebilirim? Sorusu için güzel bir yanıt daha! Keçeden eşyalar üretmek çok basit. Hatta ben de bir zamanlar keçeden çantalar yapıyordum.

Gerçekten yapması zevkli ve birçok seçeneğiniz var. Cüzdan, çanta, şapka gibi eşyaları keçeden çok düşük maliyetle imal edebilirsiniz. Ne imal edip satabilirim? Sorusuna yanıt vermeye devam ediyorum!

Seramik Ürün İmalatı

Maliyet: Tanesi 25 TL

küçük imalat fikirleri

Küçük imalat fikirleri için devam edelim. Seramik ürünleri evinizde yapabilir ve satabilirsiniz. Bardak, kupa, tabak, biblo, heykel vs. birçok eşya üretebilirsiniz. Üstelik evde yapmak için çok müsait bir iş. El sanatlarıyla ilgileniyorsanız bu başlık sizin için çok keyif verici!

El Yapımı Ajanda İmal Edin!

Maliyet: Tanesi 35 TL

evde kolay imalat

Küçük sermayeli imalatlar ile para kazanın! El yapımı eşyalara ilginin son zamanlarda ne kadar arttığını biliyorsunuzdur. Hazır ürünler yerine el yapımı olan eşyalar çok daha değerli. İnsanlar hediye alırken de emek verilerek yapılan ürünleri tercih edebiliyorlar.

Ajandalar da insanlar tarafından çok tercih ediliyor. Geçen gün el yapımı bir defter satın aldım. Yapımı çok basit görünüyor ancak çok güzel! Siz de el yapımı ajanda, defter yapabilir ve sosyal medyada reklamınızı gerçekleştirerek satış yapabilirsiniz.

Sirke İmal Edin

Maliyet: Şişesi 30 TL

evde ne üretebilirim

Ev yapımı sirkeleri birçok insan çok seviyor. Doğal ev yapımı sirkeleri yapıp satabilirsiniz. Gıda imalat fikirleri her zaman çok tercih ediliyor. Örneğin aşağıda size sunacağım başlıkla beraber bu işi de yapabilirsiniz. Gıda için üretebileceğiniz birçok seçenek var!

Turşu Üretin!

Maliyet:Kavanozu 9 TL

küçük imalat fikirleri

Gıda imalat fikirleri her zaman revaçta! Kolayca evde yapıp satabileceğiniz birbirinden çeşitli turşular var. Salatalık, havuç, lahana, domates&#; Mevsiminde alıp yapacağınız turşuları fuarlara, pazarlara, turşu satışı gerçekleştiren her yere satabilirsiniz.

Öneri içerik: Para kazandıran uygulamalar

Baharat Üretin!

Maliyet: 50 TL

evde yapılabilecek imalatlar

Baharat üretimi gerçekleştirmeye ne dersiniz? Birbirinden çeşitli baharatlar var. Bunları evinizde imal edebilir ve satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Aktarlara, pazarlara satabilirsiniz. Sadece baharat olarak da düşünmeyin kuruttuğunuz bitkileri, çayları da aynı mantıkla satabilirsiniz.

Giriş Organizatörü

Maliyet:30 TL

büyük imalat fikirleri

Çıtalardan, tahtalardan ya da suntalardan giriş organizatörü yaratmaya ne dersiniz. Evde imalat fikirleri için çok olası bir başlık. Tasarım tamamen sizin zevkinize ve yaratıcılığınıza kalıyor.

Organizatörünüze alışveriş listeleri için bir kara tahta, anahtarları asmak için küçük kancalar ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Evde ne üretebilirim? Asılı Raf

Maliyet:Tanesi 25 TL

İşlevsellik için her zaman raflar mekandaki olmazsa olmaz eşyalardan birisi. Rafların kullanım alanları çok fazla. Banyoda, yatak odasında, mutfakta veya küçük bir konsol masasının üzerindeki koridorda&#;

El yapımı asılı raflar yapmak aslında çok kolay. Yukarıdaki videoyu izleyerek evde ne üretebilirim sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Raflarınız minimal ve dekoratif olduğu sürece her zaman alıcısı olacaktır. 🙂

Dokuma Bardak Altlıkları

Maliyet: Tanesi 50 Kuruş

küçük imalat fikirleri

Evde ne üretebilirim? diye düşünenlere küçük sermayeli imalatlar önermeye devam ediyorum. Çuval bezinden dahi yapacağınız bardak altlıklarından para kazanabilirsiniz. Bardak altlıkları masanızı içecek izlerinden korurken masaya adeta bir renk eklerler.

 Renkli bir kenarlık dikerek veya bir püskül detayı oluşturarak bardak altlıklarınızı orjinalleştirebilirsiniz. Yaratıcı ve estetik görünüme sahip bardak altlıkları ile çok iyi kazanç sağlayabilirsiniz.

Elbette sadece bardak altlığı satarak yüksek meblağlar kazanmayabilirsiniz. Ancak sizlere sıraladığım diğer el yapımı ürünlerin yanında bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

Boho Tarzda Şamdan Üretin!

Maliyet: Tanesi 10 TL

sermayesiz ne üretebilirim

Canlı tasarımlarla ucuz cam şamdanları değerli kılabilirsiniz. Camdan şamdan tasarlayabilir ve düşük sermayeli imalat gerçekleştirebilirsiniz. Küçük imalat fikirleri ile evde para kazanmak çok kolay. İllaki camdan üretmenize de gerek yok.

Dikkat çekici bir fikriniz varsa bu yönde değerlendirebilirsiniz. Evde üretim fikirleri için değerlendirebilirsiniz.

Cam Ürünler İmal Edin

Maliyet: Bir ürün için ortalama 20 TL

evde üretim işleri

Cam ürünler imal ederek bol kazanç elde edebilirsiniz. Bu noktada yenilikçi düşünmelisiniz&#; Genç neslin ilgisini çekmek için eğlenceli, dikkat çekici ve özel tasarımlar yapmalısınız. Fincan, tabak, vazo, parfüm şişesi ve daha birçok şey&#; Konu için kendinizi geliştirmeniz gerek.

Özel cam tasarımlar yaparak yüksek meblağlar kazanabilirsiniz. Bunun için gerekli ekipmanları sağlamanız lazım. Gerekli ekipmanlardan sonra maliyetleriniz oldukça düşecektir.

Halı Üretin!

Maliyet: Ortalama olarak 50 TL

küçük sermayeli imalatlar

Renkli ve birbirinden çeşitli halıları, kilimleri üreterek para kazanabilirsiniz. Hatta ETSY gibi platformda da yurt dışına satış gerçekleştirerek dolar kazanabilirsiniz. Halı dokumak size fazla zahmetli gelecekse, penye kilim gibi basit imalat fikirlerini tercih edebilirsiniz.

İmalatınızın maliyetini azaltmak sizin yaratıcı gücünüze kalıyor. Ne üretip satabilirim diyenler için önü her zaman açık bir fikir!

Örgü Kılıflar Tasarlayın!

Maliyet: Ortalama 15 TL

ne üretip satabilirim

Evde üretim işleri için devam edelim. Kılıf tasarlamaya ne dersiniz? Evde imalat fikirleri için oldukça uygun bir seçenek olacaktır. Birçok ürün için kılıflar tasarlayabilirsiniz. Tablet, telefon, bilgisayar, kulaklık ve daha aklınıza gelebilecek birçok şey için kılıf tasarımı yapabilirsiniz.

Sadece teknolojik ürünlere kılıf tasarlamak zorunda değilsiniz. Kitap, gözlük gibi birçok ürün için de insanlar kılıf almayı tercih edeceklerdir. Bunun için tasarımlarınızın estetik olması en önemli nokta.

Meyve Cipsi Üretin!

Maliyet: Ortalama 5 TL

ne imal edip satabilirim

Son zamanlarda çok popüler olan ürünlerden birisi de meyve cipsleri. Bu cipsler meyvelerin ince ince doğranarak, özenle kurutulmasından imal ediliyor. Sizde küçük imalat fikirleri arayanlardansanız, böyle bir seçenek aradığınız para kazanma yöntemi olabilir.

Muz, kivi, çilek, elma gibi birçok meyvenin cipsini yapabilirsiniz. Oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olduğu için tercih ediliyor ancak marketlerdeki fiyatlar hem çok pahalı hem de gramaj olarak az. Siz daha makul satışlar gerçekleştirerek kitlenizi artırabilirsiniz!

Özel Kutular Yapın!

Maliyet: 20 TL

üretim fikirleri

Kutular tasarlayarak para kazanabilirsiniz! Sizlere özellikle evde kolay imalat için fikirler sunmaya özen gösterdim. Buda onlardan birisi. Takı kutuları, saat kutuları, hediye paketi kutular, organizatör kutular sıklıkla satışı gerçekleştirilen ürünlerden&#;

Siz de yaratıcılığınızı ve zevkli bakış açısını kullanarak çeşitli kutular tasarlayabilirsiniz. Yukarıda bir kutu için ortalama maliyeti verdim. Fakat hangi materyali kullanacağınıza göre maliyetlerinizin değişiklik göstereceğini unutmayın. En baştan hesaplamasını gerçekleştirin.

Üretim Fikirleri (DEVAMI)

imalat fikirleri

Üretim fikirler için sizlere birçok seçenek sundum. Bunlar dışında değerlendirebileceğiniz imalat fikirleri şunlar:

Avize

Gübre

Kitap ayracı

Doğal yüz maskesi

Doğal manikür, pedikür peelingi

Doğal yüz peelingi

Yapay çiçekler

Doğum günü süsleri

Mouse pad

Erişte

Davetiye

Sprey dezenfektan

Doğal içerikli dondurma

Su altı robotu

Rüya kapanı

Duvar halısı

Bitkisel yağ

Su filtreleri

Zarf

Smootie

Bitkisel sütler

Su matarası

Bal

Saksı

Gözlük

Yastık

Özel tasarım kupa

Salça

Kırtasiye ürünleri

Oda kokusu

Peruk

Mürekkep, kartuş

Ev kurabiyesi

Şekersiz çikolata

Meyve küspesi

Dondurulmuş sebze, meyve

Tek kullanımlık araç gereçler

Battaniye

Saç kremi

Gıda boyası

Tuz

Kumaş dekorlu saksılar

Rüzgar çanları

Kuş evleri

Vitray vazo, mumluk

Katlanır kamp tabureleri

Çizgi roman kolajlı tuval

El yapımı satranç takımı

Kumaş kahve bardak kılıfı

Kutu organizatörleri

Akrilik kavanoz

Sizlere imalat fikirleri için birbirinden çeşitli seçenekler sundum! Aklınıza farklı fikirler gelirse benimle YORUM kısmında paylaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Gerçek Para Kazandıran Oyunlar &#; 35 OYUNLA OYNA KAZAN! başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ne İmal Edip Satabilirim Diyenlere 70+ Küçük Üretim Fikirleri

Herhangi bir ürünü alıp satarak para kazanmanız oldukça zor. Zira perakende ticareti piyasada büyük sermayeli şirketler tarafından yürütülmektedir. Para kazanmak istiyorsanız, üretim yapmak sizin için en iyi seçenek. Pek ne imal edip satabilirim diyorsanız, önünüzde yüzlerce seçenek mevcut. Bu yazımızda düşük sermaye ile yapabileceğiniz küçük üretim fikirleri listesini sizler için derledik. Listede yer alan bir çok ürünü; evde, terasta ya da küçük bir dükkanda üretebilirsiniz.

Ne İmal Edip Satabilirim Diyenlere Küçük Üretim Fikirleri

Ne İmal Edip Satabilirim Diyenlere Küçük Üretim Fikirleri

Peki imalat fikirleri arasında seçim yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Evet, yazı içerisinde kolaylıkla üretimini yapabileceğiniz 70+ Adet fikri mevcut. Bu üretim fikirleri arasında seçim yapabilmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

  • Üretimini yapacağınız işin sermaye tutarı
  • İmal Edeceğiniz ürünün rekabet durumu
  • Ürün ortalama kâr marjı
  • Yapacağınız üretime olan yatkınlığınız
  • Üreteceğiniz ürünü nerede satacağınız
  • Yurtdışına satış yapabilme durumu
  • Üretim için personel ihtiyacı
  • Fabrikalara satış yapabilme durumu
  • İmal Edilen Ürünlerin Nakliye Gideri

Yukarıda listede yer alan faktörler, üretim fikirleri arasında seçim yapamadan önce kendinize sormanız gerekenlerdir. Bu maddeler &#;ne imal edip satabilirim&#; sorusunda önce gelir. Örneğin; ürettiğiniz ürünün yurtdışına satış potansiyeli var ise, oyuna önce başlayacaksınız. Zira döviz kurunun yüksek olduğu bir ülke olduğumuz için, yurtdışında kolaylıkla ürün satabilmekteyiz. Eğer bir bijuteri üretimi yapıyorsanız, yurtdışına düşük kargo ücretleriyle satış yapabilirsiniz. Eğer ürettiğiniz ürün gıda türü ise, yurtdışına satış yapmanız oldukça zor olacaktır.

İmalat fikirleri arasında seçim yaparken dikkat etmeniz gereken diğer konu ise, sermaye gerekliliğidir. Listede sermayesiz üretim fikirleri yer alsa da, büyük bir bölümü için sermayeye ihtiyaç duyacaksınız. Kaliteli bir üretim yapabilmek için, bu ekipmanlardan tasarruf etmeniz mümkün değil. Üretimi zenginleştirebilmeniz için her ekipmanın elinizin altında olması gerekir. Ürettiğiniz ürünleri satabilmek için, fotoğraflarını çekeceğiniz ekipman bile buna dahil. Şimdi ne üretip satabilirim diyenlere için tüm listeyi detaylı bir şekilde sıralayalım.

Not:Üretim fikirleri dışında, evde para kazandıran farklı bir iş yapmak istiyorsanız, 60+ Adet İnternetten Para Kazanma Yolları başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

Ne Üretebilirim Diyenlere Küçük Üretim Fikirleri

Listede yer alan imalat fikirleri arasında, sizler için en uygun olan seçeneği değerlendirebilirsiniz. Eğer herhangi bir tecrübeniz yok ise, kolay üretilen ürünler seçmeniz sizin için daha avantajlı olacaktır. Üretim fikirleri ile ilgili herhangi bir bilginizin olması sizi korkutmasın. Bu durum sadece sizin için değil, herkes için geçerlidir. Herhangi bir fikre başlamak, başarmanın yarısıdır.

 

funduszeue.info Üretimi Yapmak

Kravat Üretimi Yapmak

Kravat Üretimi Yapmak

Kolay üretim fikirleri ile ilgili araştırma yapıyorsanız, kravat üretimi ilk sırayı alır. Kravat yapmak için, hazır kalıp ile satın almış olduğunuz kumaşı kesmelisiniz. Ardından iç kalıba uygun olan kravat el ile dikilir. Bu işlemlerden bazıları makine yardımı ile de yapılır. Ancak bu sektörden para kazanmak istiyorsanız, mutlaka el üretimi yapmalısınız. Zira sadece ETSY sitesinde bile el yapımı kravatlar 25$&#;dan başlayan fiyatlarla satılmaktadır. Bir çok imalat fikrini göre başlangıç maliyetiniz oldukça uygun olacaktır.

 

funduszeue.info Saati Üretimi

Duvar Saati Yapımı

Duvar Saati Yapımı

İnternette en çok satılan ürünleri araştırdığınız zaman, duvar saatlerinin ön planda olduğunu görebilirsiniz. Tabi bunu fark eden girişimciler farklı tasarımlar ile piyasaya katkı sunmaktadır. Sizde özel tasarımlar ile duvar saati üretebilirsiniz. Ancak rakiplerinizin arasından sıyrılmak için yaratıcılığa önem vermelisiniz. Bu noktada ahşap, kumaş ve camdan yapılmış olan saatler ön plana çıkmaktadır. Yapmış olduğunuz saatler ile ortalama % üzeri kâr yapmanız mümkün.

 

funduszeue.info Üretimi Yapmak

Avize Üretimi

Avize Üretimi

Avize imalatından ziyade, avize montajı yapmak olarak düşünebilirsiniz. Piyasada satın alabileceğiniz bir çok avize, hazır parçaların monte edilmesi ile yapılır. Yani bu işlem atölyelerde yapılır. Daha basit olan ahşap tasarımlı avizeler ise, marangozlarda yaptırılan kesim işlemi ile birleştirilmektedir. Avize üretimine yeni başlayacaksanız, öncelikle basit tasarımları seçmelisiniz. Eğer evde üretim yapacaksanız, bu durum size büyük bir maliyet avantajı kazandıracaktır.

 

funduszeue.infoı İmal Etmek

Mantı Üretimi

Mantı Üretimi

Ne üretebilirim diyen ev hanımları için, sermayesiz üretim fikirleri arasında yer alır. Tabi hamur, kıyma ve ekstra malzemeleri saymazsak. Bir çok üretim fikrinin başlangıç sermayesi, denemek adına çekinmenize neden olur. Örneğin; dikiş dikmek için bir makine satın almak en az TL sermaye harcamanıza neden olacaktır. Ancak mantı üretip satmak için, temel malzemeler yeterlidir. Üretmiş olduğunuz mantıyı, çevrenizde bulunan restoranlara ya da Instagram üzerinden ilgili müşterilere pazarlayabilirsiniz. Sadece evde üretim yaparak başlayıp, 1 yıl içinde imalathane açmış olan girişimciler mevcut. Bu noktada KOSGEB destek kredileri sizlerin yanında olacaktır.

funduszeue.info Tatlı Üretimi

Butik Tatlı İmalatı

Butik Tatlı İmalatı

Bir çok lokanta ve restoran, müşterilerine vermiş oldukları tatlıları dışarıdan satın almaktadırlar. Bu tatlıların işletme içerisinde yapılması hem zaman hem de personel açısından büyük maliyet oluşturmaktadır. Bu doğrultuda dışarıdan daha kolay satın alınabilir. Sizde profiterol, kazandibi, sütlaç ve puding gibi tatlıları üretip, mini ambalajlama makinesi ile satışa hazır hale getirebilirsiniz. Bu tarz bir imalat fikrini hayata geçirmek için, mutlaka soğutucu dolabınız ve pazarlama alanında uzman bir personeliniz olmalıdır. Başlangıç aşamasında tüm işleri tek başına yapabilecek olsanız bile, bu durum sizin için yorucu olabilir.

 

funduszeue.info Sabun Üretimi

Kokulu Sabun Üretimi

Kokulu Sabun Üretimi

Evde üretim yapmak isteyenler için, sabun üretimi en kolay fikirler arasında yer alır. Evet, bir sabun üretmek için kimyager olmanıza gerek yok. Sadece Yağ + Kostik ve su birleşimi ile sabun üretmeniz mümkün. Tabi sıcaklık değerini v PH derecesini ölçerek üretim yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde yapmış olduğunuz sabunlar yanma ve tahrişe neden olabilir. Bu noktada özel dereceli kazanlar ve profesyonel ölçüm aletleri size destek olmaktadır. Yapmış olduğunuz sabunları Instagram&#;da ya da online satış siteleri üzerinden satabilirsiniz. Bitkisel sabun fiyatları ortalama 5 TL&#;den başlamaktadır.

 

funduszeue.infoçel Üretimi 

Reçel Üretimi

Reçel Üretimi

Evde ne üretebilirim diyenler için kolay bir yöntem daha. Reçel yapımı bir çok kişi için basittir. Ancak basit olması para kazanmayacağınız anlamına gelmesin. Ambalajı güzel yapılmış ve farklı lezzetlere sahip reçeller, internet üzerinden yüksek talep görmektedir. Damla sakızlı, avokadolu, mangolu çeşitler en çok talep görenler arasındadır. Ambalaj açısından ise, süslü kavanozlar kullanmak size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Yaratıcı fikirler bulmak adına, bu alanda faaliyet gösteren kişilerin ürünlerini inceleyebilirsiniz.

 

funduszeue.infok Peynir Yapımı

Organik Peynir Üretimi

Organik Peynir Üretimi

Köyde ya da köye yakın bir kasabada yaşıyorsanız, üretim fikirleri arasında en çok talep görendir diyebiliriz. Artık fabrikalarda yapılan üretimin maliyeti çok yüksektir. Evde yapılan üretimlerde ise, hem maliyet düşük hem de kaliteli üretim ortaya çıkmaktadır. Uygun fiyatlara tedarik edeceğiniz süt ile peynir yapımına başlayabilirsiniz. Katkısız organik peynir fiyatı kg olarak 80 TL ile TL arasında değişmektedir. Müşteriyi nereden bulacağım diye endişelenmenize gerek yok. Bu tarz ürünler arayan müşteri kitlesi oldukça geniş. Forum siteleri, Instagram ve Dolap gibi uygulamalar üzerinden, vergi mükellefi olmadan ürün satabilirsiniz.

 

funduszeue.info Yapımı Cüzdan Üretimi

El Yapımı Cüzdan Üretimi

El Yapımı Cüzdan Üretimi

En çok satılan erkek aksesuarları arasında yer alır. Özel günlerde  ya da birisine hediye almak istenildiği zaman, cüzdan ilk seçenektir. Tabi satın almaya değer bir cüzdanın % deri olması gerekiyor. Mağazadan % deri olarak alınacak olan ürünler TL&#;den başlamaktadır. Ancak bu ürünü siz yaptığınız taktirde, maksimum maliyet 30 TL ile 50 TL arasında olacaktır. Satış fiyatları ise TL ile TL arasında değişmektedir. Tüketiciler tarafında ise, el yapımı cüzdanlara olan talep, mağaza ürünlerine göre daha fazladır.

 

Özel Baskılı Tişört Satmak

Özel Baskılı Tişört

Özel Baskılı Tişört

Baskıya ve tasarıma hazır olarak satılan tişörtler 10 TL&#;den satılmaktadır. Satın alacağınız sublimasyon baskı makinesi ile, bu tişörtlere istediğiniz baskıları yapmanız mümkün. Peki ne tarz baskılar yapabilirsiniz? İnternette tişörtler için hazır tasarımlar tanesi 5 TL&#;den satılmaktadır. Bir bilgisayar, 1 sublimasyon baskı makinesi ve yazıcı ile bu işe adım atabilirsiniz. Instagram üzerinden bir sayfa açmak, ticaret yapmak için ilk adım olabilir.

 

Butik Parfüm Üretimi

Parfüm Üretimi

Parfüm Üretimi

Sadece ithal parfümler değil, aynı zamanda markalaşmış açık parfümler de pahalı olmaya başladı. Bir çok tüketici, parfüm alışverişi için butik markalara ya da üreticilere yönelmiş durumdu. Butik üreticiler, ünlü parfüm markalarının ikamesini üreterek satışa sunarlar. İnternet üzerinden bu şekilde satış yapan bir çok marka görmeniz mümkün. Sizde parfüm üretimi yaparak, bu sektörde marka olabilirsiniz. Ancak öncelikle bu konuda eğitim almanız gerekir. Başlangıç aşamasında workshop ile başlamak ise iyi bir fikir olabilir.

 

Evde Tespih Yapmak

Tespih Yapımı

Tespih Yapımı

Tek bir ürün üretmek ve o ürün üzerine markalaşmak, daha hızlı para kazanmanızı sağlayabilir. Tespih yapmak, üretim fikirleri arasında en kolay başlangıç yapabileceğiniz yöntemdir. Hazır olarak satılan doğal taşları ve yapım malzemelerini satın almanız, başlangıç için yeterli. Yaklaşık 50 Adetlik farklı tasarımlarla yaptığınız üretimleri internet üzerine yükleyip, satışa hazır hale getirebilirsiniz. Doğal olarak yapılmış olan tespih fiyatları 50TL&#;den başlayıp, TL&#;ye kadar çıkmaktadır. Tabi kullanmış olduğunuz taşların kalitesi ve imamesinin gümüş olması değerini daha da arttırabilir.

 

Bijuteri Üretimi

Bijuteri Üretimi Yapmak

Bijuteri Üretimi Yapmak

Tespih üretiminde olduğu gibi, bijuteri ürünlerine olan talepte yüksek. Farklı tasarımların yapılmasıyla, büyük firmalarla rekabet etmekten sıyrılabilirsiniz. Özellikle burçlara özel bileklik, kişiye özel kolye, hal-hal yapımı vb. fikirler sizi rakiplerinizin önüne çıkarabilir. Tabi en önemli kısım üretmiş olduğunuz bijuteri ürünlerini nasıl satacağınızdır. Bu noktada internet en büyük pazar. Shopier, Dolap, Gardrops ve İnstagram başlangıç için büyük bir fırsat olacaktır. Eğer fiili bir iş yer açmak isterseniz de, bijuteri dükkanı açmak başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

Kişiye Özel Ürünler Üretimi

Kişiye Özel Üretimler

Kişiye Özel Üretimler

Fabrikasyon ürünler ile rekabet etmenizin zor olduğundan yazı içerisinden bir çok kere bahsettim. Bu tarz ürünler büyük oyuncular tarafından imal edilip, satılır. Yani büyük rekabetin olduğu ürünlerdir. Rekabetten uzaklaşmak demek, para kazanabileceğiniz anlamına gelir. Bu noktada ne üretebilirim diyenler için, kişiye özel ürünler en iyi alternatif. Örneğin; resimli kupa bardak, isimli ürünler, resimli tişört vb. gibi listeyi uzatmak mümkün. Tabi kişiye özel üretim yapacak olan tek siz olmayacaksınız. Bu nedenle farklı imalat fikirleri değil de, tasarım fikirleri olarak üretiminizi geliştirebilirsiniz.

 

Nikah Şekeri Üretimi

Nikah Şekeri Yapımı

Nikah Şekeri Yapımı

En kolay üretim fikirleri arasında yer alır. Özellikle matbaalar tarafından nikah şekeri üretimi için evlere iş verilmektedir. Tabi sizin iş almanıza gerek yok. Farklı nikah şekeri tasarımları ile kendi markanız altında ürün satabilirsiniz. Bunun için öncelikle nikah şekeri yapım malzemeleri satın almanız gerekiyor. Toptan hobi malzemeleri satın alabileceğiniz internet siteleri ya da İstanbul&#;da yaşıyorsanız Eminönü üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Ortalama kâr marjı ise  %&#;ye kadar çıkmaktadır.

 

Hamburger Ekmeği İmalatı

Hamburger Ekmeği Üretimi

Hamburger Ekmeği Üretimi

Çevrenizde yeni açılan butik hamburgercileri fark ettiğinizi düşünüyorum. Bu dükkanları açanlardan çok, malzeme tedarik edenler daha çok kazanıyor diyebiliriz. Özellikle hamburger ekmekleri, tüm piyasaya firma tarafından dağıtılmaktadır. Tabi aynı ekmeklerin kullanılıyor olması, lezzete farklılık katmamaktadır. Farklı tarifleri deneyerek, üretimini yapacağınız hamburger ekmekleri ile, işletmelerin tedarikçisi konumuna gelebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, farklı tarifler ile sürekli hamburger ekmeği yapımını denemek. İdeal lezzeti oluşturduğunuz zaman, pazarlama faaliyetlerine başlayabilirsiniz.

 

Tel Sanatı Ürünleri Yapımı

Tel Sanatı

Tel Sanatı

Sanatsal olarak ne üretebilirim diyorsanız, tel sanatı bunlar arasında en kolayıdır. Üstelik başlangıç maliyeti açısından sizi zorlamayacak bir sermaye ile bu üretim fikrini gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız farklı şekiller ve tablo haline getireceğiniz süsler ile kendinize bir Instagram hesabı açmalısınız. Peki ne imal edebilirim diyorsanız, &#;Line Art&#; diye araştırma yapmanız yeterli. Üretmiş olduğunuz bu ürünleri 20$ ile 40$ arasında yurtdışı siteleri üzerinden de satmanız mümkün.

 

Turistik Hediyelik Eşya İmalatı

Turistik Hediye İmalatı

Turistik Hediye İmalatı

Türkiye çevre ülkelere göre oldukça ucuz bir ülke. Tatile gelen bir çok turist ülkesine hediyelik eşyalar ile dönmeyi istemektedir. Ancak piyasada farklı hediyelik ürünler bulmak zor. Neredeyse hepsi; ahşap ve seramik tasarımlardan ibaret. Bu noktada katacağınız farklılık ile, toptan sipariş almanız mümkün. Eğer bu tarz turistik bölgelerde yaşıyorsanız, yapabileceğiniz en zevkli üretim fikirleri arasında yer alacaktır. Yapmış olduğunuz ürünleri numune olarak yerel satıcılara pazarlamalısınız.

 

İçli Köfte Üretmek

İçli Köfte Üretimi

İçli Köfte Üretimi

Bir çok restoranın menüsünde içli köfte ya da farklı yan ürünler görebilirsiniz. Bu tarz ürünler restoranlarda aşçılar tarafından üretilmez. Bunun nedeni günlük üretim yapmanın zor olması ve ekstra zaman maliyeti oluşturmasıdır. Bu maliyetlerden tasarruf etmek için dışarıdan hazır olarak yapılan içli köfteleri satın almak daha mantıklı. Eğer siz bu tarz bir üretim yapabilirseniz, emin olun çevrenizdeki işletmelere büyük bir katkınız dokunacaktır. Zira fabrikasyon ürünlerin lezzeti, el yapımı olanların yerini tutmamaktadır. Toptan satış fiyatı 4 TL&#;den başlayan içli köfte ile kısa zaman içerisinde atölye kurmanız mümkün olacaktır.

 

Yastık Kılıfı Üretimi

Yastık Kılıfı Üretimi

Yastık Kılıfı Üretimi

En kolay üretim fikirleri arasında yer alır. Kullanacağınız kumaşları yastık kalıplarına uygun olarak kesip dikmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak uygun fiyatlı ürünler ya da lüks yastık kılıfları üretebilirsiniz. Burada mantıklı olan hangisi derseniz, her zaman lüks ve değerli ürünler üretmeniz olacaktır. Ucuz ürünlerde fabrikalarla rekabet etmeniz zor. Ancak özel tasarım olarak yapılmış olan yastık kılıflarını, katma değerli olarak  yüksek fiyatlardan satabilirsiniz.

 

Organik Oyuncak Üretimi

Organik Oyuncak Üretimi

Organik Oyuncak Üretimi

Daha sağlıklı oyuncaklar için fabrikasyon ürünlerden uzak durulması gerekiyor. Bunun için anne ve babalar çocukları için organik oyuncaklar tercih etmektedir. Özellikle ahşap ve peluştan yapılan oyunca üretimleri talepte yüksek bir paya sahip. Bu tarz bir üretime başlamak tercihinize göre farklı maliyetler içerir. Ahşap oyunca üretimi başlangıç aşamasında maliyetli olacakken, peluş oyuncak üretimine TL sermaye ile başlayabilirsiniz. Üretmiş olduğunuz oyuncakları satmak için önünüzde büyük bir pazar sizi bekliyor olacak.

 

Alışveriş Poşeti Üretimi

Alışveriş Poşeti Yapımı

Alışveriş Poşeti Yapımı

Poşetlerin ücretli olması ile birlikte, tüketiciler özel tasarlanmış poşetler kullanmaya başladı. Marketlere satılan özel tasarımlı poşetler market logoları içermektedir. Bunun dışında ise, internette bez çanta tasarımları ile karşılaşabilirsiniz. Baskıya hazır olan bu çantalara logo ile farklı tasarımlar yapıştırabilirsiniz. Ya da örgü ile yapılmış alışveriş poşeti üretip, online olarak satabilirsiniz.

 

Dolap Süsü Üretimi

Dolap Süsü Yapımı

Dolap Süsü Yapımı

En çok kullanılan ev eşyası nedir diye sorsalar, cevabı mutlaka dolap süsleri olur. Neredeyse tüm evlerde dolap süsleri ile karşılaşabilirsiniz. Sizde talebin bu denli yüksek olduğu dolap süsü sektörüne kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Tabi bunun için hangi materyali kullanacağınıza karar vermelisiniz. Seramik, polyester, ahşap, sünger ve alçıdan yapılmış üretimler mevcut. Üretim fikirleri arasında en çok talep gören bu ürünü yaparken, mutlaka uygun maliyetli materyaller seçmeniz sizin avantajınıza olacaktır.

 

Evde Ahşap Yakma Ürünler Yapımı

Ahşap Yakma Üretimi

Ahşap Yakma Üretimi

El yapımı ürünler her zaman fabrikasyon ürünlerden değerli olmaya devam edecektir. Bu tarz ürünlerin satıldığı sitelerde ahşap yakma ürünleri görebilirsiniz. Yakma işlemi ile yapılmış portre, çizim ve isim yazma gibi tasarımlar mevcut. Bu alanda faaliyet göstermek için İSMEK kurslarına ya da bulunduğunuz illerdeki Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılabilirsiniz. 3 aylık eğitim sonrasında, resimdeki gibi değerli sanat eserlerini oluşturup satmanız mümkün olacaktır.

Not: Ne imal edip satabilirim diyenler aynı zamanda evlere iş veren firmalar başlıklı makalemizi inceleyerek, bu tarz firmalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Mücevher Kutusu Yapmak

Mücevher Kutusu Üretimi

Mücevher Kutusu Üretimi

Ahşap ile yapılabilecek ve sanat içeren bir üretim fikri. Yüksek fiyatlı ürünler satmak istiyorsanız, bu ürünlerin içinde sanat ve el işçiliğinin olması gerekiyor. Mücevher kutusunun küçük olması, başlangıç aşamasında evde bile üretim yapabileceğiniz anlamına gelir. Tabi kullanacağınız ahşap parçaları, fason olarak bir atölyede kestirmelisiniz. Bu parçaları evde birleştirdikten sonra, ilave boyama ve tel süslemesi ile satışa hazır hale getirebilirsiniz. Günümüzde mücevher kutusu fiyatları TL ile TL arasında değişiklik göstermektedir. Eğer yapmış olduğunuz ürünleri yurtdışına satacak olursanız, bu fiyat daha da artacaktır.

 

Mutfak Önlüğü Üretimi

Mutfak Önlüğü Üretimi

Mutfak Önlüğü Üretimi

Kolay üretim fikirleri açısından ilk sıralarda yer alır diyebiliriz. Hazır bir kalıp üzerinden önlük bezini kesmeniz ve dikim yapmanız yeterli. Tabi ilave olarak ön kısmına baskı ya da ek tasarımlar ekleyebilirsiniz. Özel günler için yapılmış olan mutfak önlükleri büyük ilgi görmektedir. Eğer tek bir ürünle yetinmek istemiyorsanız, mutfak önlüğü yanında, kişiselleştirilmiş havlu ve bezler de yapabilirsiniz. Hediye seti şeklinde yapmanız anneler günü gibi özel günlerde daha çok satış yapmanızı sağlayacaktır.

 

Reçine Ürünler Yapımı

Reçine Ürünler Yapımı

Reçine Ürünler Yapımı

Reçine ile yapılmış bir çok küçük süs eşyası ya da daha büyük ev eşyaları görebilirsiniz. Saydam cam şeklinde gözüken bu ürün ile yapılmış takı tasarım ürünleri daha çok tutulmaktadır. İnternette bir çok sitede hazır olarak reçine kalıpları satılmaktadır. Bu kalıpların içine koyabileceğiniz farklı ürünler ile farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Örneğin; kolye içine konulmuş mektup veya özel anlamları olan özel taşlar olabilir. Daha detaylı fikir edinmek için, online satış sitelerindeki ürünlere göz atabilirsiniz.

 

Sırt Çantası Üretmek

Sırt Çantası Üretimi

Sırt Çantası Üretimi

Çanta imalatı yapmak için bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Hangi kumaşı ya da ne tip malzeme kullanacağınızı bilmek kadar işçiliği de önemli. Bu nedenle çanta imalatı yapmak istiyorsanız, öncelikle gerekli eğitimi  almalısınız. Peki neden çanta üretmelisiniz? İnternet üzerinden en çok satılan ya da ilgi gösterilen ürünlere baktığınız zaman, bu listenin başında çanta olduğunu anlayabilirsiniz. İlgi çekici ve insanların severek kullanabileceği bir çanta ürettiğiniz taktirde, yılda tek bir ürünü + adetten fazla satabilirsiniz.

 

İsimili Yüzük ve Kolye Yapımı

İsimli Kolye

İsimli Kolye

Kişiselleştirilmiş ürünlerin başında kolye ve yüzükler gelir. Eğer insanların kullandığı aksesuarlara dikkat ediyorsanız, bu fikir aklınıza gelmiş olabilir. İmalat fikirleri arasında bir değerlendirme yapacaksak da, ustalık gerektirdiğini bilmeniz gerekir. Zira piyasada bulunan bir çok isimli kolye ya da yüzük, fabrikasyon gibi gözükse de işçilik istemektedir. Yani el yordamıyla işlemeler ve şekillendirme çalışmaları yapılır. Bu işi girmek için başlangıç aşamasında sadece tel ürünler ile üretimi başlayabilirsiniz.

 

Anahtarlık Üretimi

Anahtarlık Üretimi

Anahtarlık Üretimi

Yazı içerisinde turistler için hediyelik eşya konusunda bir alt başlık oluşturmuştuk.  Anahtarlık ise bu listenin ilk sırasında gelir. Tabi anahtarlık üretimini sadece turistler için yapmanız gerekmiyor. Belirli bir kitleye hitap eden üretim fikirleri, diğer fikirlere göre daha başarılı olurlar. Örneğin; polisler, doktorlar ve öğretmenler için yapılmış özel anahtarlıklar. Bu ürünler hem hediye olarak, hem de meslek sahibinin kendini iyi hissetmesi açısından talep görmektedir.

 

Dijital Ürün Yapımı

Dijital Ürün Satışı

Dijital Ürün Satışı

Kargo maliyeti olmayan bir ürün geliştirmek istiyorsanız, dijital ürünler önünüzdeki tek seçenek. Bu tarz ürettiğiniz ürünleri hem yurt içi hem de yurtdışında kolaylıkla satabilirsiniz. Pek bu ürünler ne olabilir? Özel tasarlanmış vektörler, dijital portre çizimi, logo yapımı, Notion taslakları vb. fikirler. Tabi daha detaylı fikir edinmek için Google üzerinden yüzlerce fikir bulabilirsiniz. Önemli olan kısmı ise, bu işin size uygun olması. Eğer grafik tasarım bilmiyorsanız, yapacağınız ilk hamle gerekli eğitimleri almak olmalıdır.

 

Sakal Tarağı Üretimi

Sakal Tarağı Yapımı

Sakal Tarağı Yapımı

Bazı erkekler için, sakal en önemli aksesuardır. Bu nedenle özel yağ, krem ve tarak kullanılarak bakım yapılır. Bu noktada özel olarak üretilmiş tarak kullanmak, kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacaktır. Hatta bu taraklara isim yazabiliyorsanız, hediye olarak dahi satışa konulabilir. Ahşap olarak üreteceğiniz bu tarakları Instagram üzerinden satışa çıkabilirsiniz.

 

Fitness Havlusu Üretimi

Fitness Havlusu Yapımı

Fitness Havlusu Yapımı

Ne imal edip satabilirim diyenler için en kazançlı ürün diyebilirim. Herhangi bir satış sitesinde fitness havlusu diye arama yaptığınız zaman, genellikle promosyon ürünlerine benzeyen havlular ile karşılaşacaksınız. Üstelik bu havluların pamuk seviyesi pek iyi de sayılmaz. Örneğin; havluların üzerinde bedava ürün izlenimi yaratan protein tozu markaları bulunmaktadır. Eğer tek bir renkten ya da farklı renk karışımları ile kaliteli bir havlu üretirseniz, bu probleme bir çözüm üretmiş olacaksınız.

 

Bandana Üretmek

Bandana Yapımı

Bandana Yapımı

Ünlü markaların bandana fiyatlarının 80 TL ile TL arasında satıldığını görebilirsiniz. Temelde sadece kesilmiş parçaların birleştirilmesinden üretilerek yapılır. Ancak burada kullanılan kumaşın kalitesi ve yumuşaklığı önemlidir. Tabi marka olması da insana kendini iyi hissettirmektedir. Markalar ile mücadele etmek için, bandana logosu ve kullanılan figürler özel olarak tasarlanmalıdır. Hatta bandanaların üzerine kişiye özel sözler de yazdırabilirsiniz. Bu doğrultu da büyük markalar ile mücadele etmeniz kolay olacaktır.

 

Kişiye Özel Kitap Ayracı

Kişiye Özel Kitap Ayracı

Kişiye Özel Kitap Ayracı

Kitap severler için yapılabilecek basit bir üretim fikri. Bu tarz ürünlerin ünlü kitap mağazalarında 30 TL&#;den satıldığını görmeniz mümkün. Uygun fiyatlı olanlardan farkı ise, tek kullanımlık olmamasıdır. Kitap ayracı üretiminde önemli olan nokta, okurlar için değer ifade etmesi gerekiyor. Bir çok kez aynı örneği vermiş olsak da, kişiye özel olması ve farklı tasarımlara sahip olması, o ayracı ilgi çekici yapacaktır.

 

Doypack Bitki Çayları

Doypack Bitki Çayı Üretimi

Doypack Bitki Çayı Üretimi

Doypack ambalajlar ile herhangi bir ürünü kolaylıkla satılabilir haline getirebilirsiniz. Özellikle bitki çayları bu noktada yüksek kâr marjı sunmaktadır. Özel olarak toplamış olduğunuz ya da tedarik ettiğiniz bitki çaylarını bu doypack ambalajlara koyarak satışa hazır hale getirebilirsiniz. Diğer üreticilerden farklı olmak için sadece bitki yapraklarının yer aldığı ürünler hazırlamalısınız. Ortalama kâr marjı % ile arasında değişiklik gösterecektir.

 

Kartonpiyer Üretimi

Kartonpiyer Üretimi

Kartonpiyer Üretimi

Maliyetlerin artması ile birlikte alçıdan yapılan ürünlerin yerine kartonpiyer kullanılmaya başlanmıştır. Eğer bir atölyede üretim yapmak istiyorsanız, kartonpiyer kazançlı bir iş modeli olarak karşınıza çıkacaktır. Hazır olarak satın almış olduğunuz kalıpları hammadde ile doldurmanız yeterlidir. Tabi üretim dışında pazarlama da başarılı olmanızı sağlayacak olan diğer bir etmen. Bunun için mutlaka bir personelinizin olması gerekir. Ya da internet üzerinden bireysel olarak satış yapıp, pazarlama departmanı kurmadan üretim yapabilirsiniz.

 

Hazır Sandviç Üretimi

Sandviç Üretimi

Sandviç Üretimi

Evde ne üretebilirim diyorsanız, sandviç yapma fikri sizin için zevkli olacaktır. Sandviç ekmeği ve kahvaltılık ürünleri bir araya getirip, özel vakumlama makinesi ile ambalajlayın. Ardından kendi markanızın olduğu poşetlere yerleştirin. Bu şekilde hem bireysel satış yapabilir, hem de çevrenizde bulunan işletmelere pazarlayabilirsiniz. Bireysel olarak esnaflardan sipariş almanız da mümkün olacaktır. Eğer bir dükkan açmak isterseniz de, sandviç dükkanı açmak başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

Barbekü İmalatı

Barbekü İmalatı

Barbekü İmalatı

Yaz aylarının vazgeçilmez eğlencesi olan barbekü için, iyi bir ekipmana ihtiyacınız var. Yani sacdan imal edilmiş olan mangal. Nasıl üretebilirim diye düşünmenize gerek yok. Yapacağınız tasarımı sadece çizin. Çizmiş olduğunuz sacları bir demir atölyesinde kestirin. Ekstra olarak kaynak makinesi almanız ve kullanmayı öğrenmeniz sizin avantajınıza olacaktır. Kestirmiş olduğunuz ürünleri kaynak yapıp, birleştirdikten sonra satışa çıkabilirsiniz. Tabi ekstra olarak gravür oyma makinesi ile kendi markanızı kazıyabilirsiniz.

 

İş Kıyafetleri Dikimi

İş Kıyafetleri Dikimi

İş Kıyafetleri Dikimi

Tek bir sektörde boy göstermek marka değerinizi arttıracaktır. İş kıyafetleri konusunda bir çok firma mevcut. Eğer yüksek sermayeli üretimler yapmak istiyorsanız, bu firmalar ile rekabet etmeniz mümkün olacaktır. Eğer düşük sermayeli bir üretim modeli istiyorsanız, sadece kişiye özel olarak iş kıyafeti dikimi yapabilirsiniz. Bu konuda terziler ya da fason dikim yapan konfeksiyonlar sizlere yardımcı olacaktır.

 

Ahşap Çerçeve Üretimi

Ahşap Çerçeve Üretimi

Ahşap Çerçeve Üretimi

Üretim fikirleri arasında, toptancı olmanızı sağlayacak bir üründür. Bir çok üretici duvar dekorları yaparken, uygun fiyatlı ya da farklı çerçevelere ihtiyaç duyarlar. Bu noktada toptancılardan ziyade imalat yapan atölyelerle iletişime geçerler. Sizde küçük imalat fikirleri arasında yer alan bu iş modelinde kolaylık faaliyet gösterebilirsiniz. Yapmanız gereken toptan olarak ürünleri satın alıp, satışa hazır hale getirmektir. Özellikle ahşaptan yapılmış olan çerçeveler %&#;ün üzerinde kâr etme fırsatı sunmaktadır.

 

Kokulu Mum Üretimi

Kokulu Mum Üretimi

Kokulu Mum Üretimi

Sadece parafin yardımı ile istediğiniz tarzda mum üretimi yapabilirsiniz. Mum üretmek emin olan en kolay imalat fikirleri arasında yer alır. Tabi bu durum sizin gibi bir çok üreticinin var olduğu anlamına gelir. Farklı marka parfümlerin esanslarını kullanarak yapacağınız mumlar ile rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Bu durumda üreteceğiniz ürünlerin maliyeti yüksek olacaktır. Ancak endişelenmenizi gerektiren bir durum olmasın. Bu fiyat yüksekliği sizin marka olmanızı sağlayacaktır.

 

Hediye Setleri Yapımı

Hediye Setleri Yapımı

Hediye Setleri Yapımı

Seri üretim ile yapılmış hediyeler artık demode diyebiliriz. Ayrıca bu ürünleri satarken büyük firmalar ile rekabet etmek imkansıza yakın. Bu nedenle özel olarak seçilmiş olan ürünlerin bir hediye kutusuna konularak satışa sunulması, sizlere avantaj sağlayacaktır. Renkli bir hediye kutusu ve içine kırıntı kağıtlar koyarak, farklı hediyeler üretmeyi deneyebilirsiniz. Çevrenizde bulunan züccaciye dükkanları ile anlaşma yaparak, stok tutmadan satış yapmayı da deneyebilirsiniz.

 

Kutu İmalatı Yapmak

Kutu İmalatı Yapmak

Kutu İmalatı Yapmak

Bir üst maddede bahsettiğim hediye setlerini satan onlarca marka mevcut. Eğer o markalar ile rekabet etmek istemiyorsanız, hediye kutusu üreterek onların tedarikçisi konumuna gelebilirsiniz. Tabi karton ile yapılmış olan kutular matbaalar tarafından üretilmektedir. Yani üretim maliyeti o noktada yüksektir. Ancak sizin tarafınızdan ahşap hediye kutuları üretilebilir. Bu nokta bir çok büyük üretici ile rekabet edebilirsiniz. Ayrıca ahşap üretim fikirleri noktasında farklı ürünler de yapma şansınız olacaktır.

 

Arıcılık ve Bal Üretimi

Arıcılık ve Bal Üretimi

Arıcılık ve Bal Üretimi

Bal üretimi KOSGEB tarafından verilen destekler arasında yer almaktadır. Tabi bulunduğunuz şehir destek kapsamında olmalıdır. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Tekirdağ gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız bu destek kapsamında olmazsınız. Ancak destek almasanız bile organik bal üreticiliği  en kazançlı üretim fikirleri arasında yer alır. Bu işe başlamadan önce mutlaka arıcılık ile ilgili eğitim almalısınız.

 

Tabaka İmalatı

Sigara Tabakası Üretimi

Sigara Tabakası Üretimi

Tütün mamullerinin üzerinde caydırıcı fotolar olması ve paketlerin siyah olması nedeniyle tabakalara olan ilgi artmıştır. Hatta bir yılda satış rakamları 20&#;ye katlanmıştır diyebiliriz. Durum böyle olunca pazar payını değerlendirmek isteyen üreticiler için bir fırsat doğdu diyebiliriz. Sıfırdan bir tabaka üretmek yerine, siz de var olan tasarımları zenginleştirerek bu sektörde yerinizi alabilirsiniz.

 

Özel Baskılı Kapı Paspası

Özel Baskılı Kapı Paspası

Özel Baskılı Kapı Paspası

Baskıya hazır olarak satılan paspasları satın alıp, üzerine istediğiniz baskıyı yapabilirsiniz. Tabi bunun için ekipmana ihtiyaç duyacaksınız. Tabi bu ekipmanları satın alacak sermayeniz yok ise, fason UV baskı yapan işletmelerle iletişime geçebilirsiniz. Hem ev hem de iş yerlerine özel olarak farklı tasarımlara sahip baskılı paspaslar ile satış rakamlarını arttırabilirsiniz. Bunun için mutlaka Trendyol, Hepsiburada ve N11 gibi sitelerde satış yapmalısınız.

 

Lokum İmalatı

Lokum İmalatı

Lokum İmalatı

Turkish Delight olarak markalaşmış olan Türk Lokumunun imalatı diğer tatlılara göre kolay sayılır. Bunun için bir imalathane kurmanız gerekiyor. Kurmuş olduğunuz imalathane üzerinden farklı lezzetlerde lokumlar üretebilirsiniz. Tabi üretim yapmak kadar satış yapmanız da önemli. Hem satış hem de üretim noktası olan bir yer açarak bu sektöre giriş yapabilirsiniz. Merkezi lokasyonlar seçmek ve internetten satış yapmak, kısa zamanda para kazanmanızı sağlayacaktır.

 

Evcil Hayvan Yatağı

Evcil Hayvan Yatağı

Evcil Hayvan Yatağı

Evde kedi ya da köpek besliyorsanız, bu hayvanlara ait yatakların 6 ay da bir değiştirilmesi gerektiğini bilmelisiniz. Bu durum pet yatakları için bir pazar oluşturmaktadır. Standard pet yatakları genellikle yuvarlak ve puf şeklinde yapılmaktadır. Tekerlekler ile yapılmış farklı tasarımlarda mevcut. Sektöre farklı pet yatağı tasarımları kazandırabilirseniz, pastadan büyük pay alabileceğinizi emin olabilirsiniz.

 

Ambalajlı Patlamış Mısır

Amblajlı Patlamış Mısır

Ambalajlı Patlamış Mısır

Piyasada bir çok cips markasının patlamış mısır ürettiğini görebilirsiniz. Ancak bu markaların yapmış olduğu patlamış mısır yerine daha yerel markalar tercih edilmektedir. Özellikle ballı, çikolatalı ya da farklı lezzetlerle birleştirilmiş olan mısırlar ilgi çekmektedir. İhracat potansiyeli de bulunan bu ürünler ile para kazanmak için bir atölye kurmak iyi bir başlangıç olacaktır. Kazandığınız taktide fabrika kurmak sizin için en mantıklı seçenek olacaktır.

 

Baskılı Ahşap Telefon Kılıfı

Baskılı Ahşap Telefon Kılıfı

Baskılı Ahşap Telefon Kılıfı

Telefon aksesuarları bitmeyecek sektörler arasında yer alır. Telefon kılıfları da bunlar arasında en çok kullanılanıdır. Ahşap telefon kılıfları baskıya hazır şekilde satılır. Sizin yapmanız gereken ya ahşap yakma tekniği ya da baskı makinesi ile tasarımı işlemek olacaktır. Toptan olarak ahşap kılıfları bulmanız kolay olacaktır. Ancak bir çok üretim fikrinde olduğu gibi, zor olan kısım pazarlaması ve satışıdır. Bunun için bir internet sitesi açmanız, tüketicilerin gözünde daha güvenilir olduğunuz anlamına gelebilir. Bu durumda satış rakamlarınız artacaktır.

 

Arka Fon Üretimi

Arka Fon Üretimi

Arka Fon Üretimi

Ürün fotoğrafı çekmek isteyen bir çok kişi arka fona ihtiyaç duyar. Bu fonlar internette satılsa da, en büyük dezavantajı kalitesiz olmalarıdır. Evet, yorumlara baktığınız zaman kalite yönünden yapılmış olumsuz yorumlar görebilirsiniz. Bu soruna bir çözüm sağlamak için, kaliteli kumaş tedarik edip, farklı boyutlarda kesmelisiniz. Yanlarını iyi bir şekilde kaplamanız ve ek aparat ile asılabilir duruma getirmeniz kazancınızı arttıracaktır.

 

Bebek Evi Yapımı

Bebek Evi Yapımı

Bebek Evi Yapımı &#; Üretim Fikirleri

Satıcılara ait başarı hikayelerini izlerken, bebek evi ile ilgili bir örneğe denk geldim. Türkiye&#;de organik olarak yapılmış olan bebek evi yok denecek kadar az. Bu problemi görüp çözen bir girişimci ise, 3 ayda Bin TL&#;lik ciro rakamına ulaşıyor. Tabi bunu tek bir ürün çeşidi ile yapmayı başarıyor. Bu sektörde bir ne üretebilirim, nasıl katkı sağlayabilirim diyorsanız, yurtdışı sitelere bakmanız yeterli olacaktır.

 

Fıstık Ezmesi Üretimi

Fıstık Ezmesi Üretimi

Fıstık Ezmesi Üretimi

Üretim fikirleri arasında uygulanması en kolay olanıdır. İnternete bu işi yapan bir çok girişimci ile karşılaşmanız mümkün. Tek yapmanız gereken, fıstık öğütme makinesi almak olacaktır. Toptan olarak ya da çiftçiden tedarik ettiğiniz fıstıkları makineye atın. Çekilen fıstıkları kendiniz için ürettirmiş olduğunuz ambalajlara doldurup, satışa çıkarın. % organik ve katkısız fıstık ezmesi üretmek, tüketici tarafında talep edilmenizi sağlayacaktır.

 

Ahşap Mutfak Eşyaları Üretimi

Ahşap Mutfak Eşyaları Üretimi

Ahşap Mutfak Eşyaları Üretimi

Ahşap yapım ürünler, teknolojik ürünlere göre daha kolay üretilebilir. Bu konuda uzun bir süre eğitim almanız gerekmiyor. Temel yetenekleriniz var ise, gerekli aletleri alarak üretime başlayabilirsiniz. Önemli olan kısım ise bir atölyeye sahip olmanızdır. Zira evde ya da terasta ahşap üzerine üretim yapmak zor. Açmış olduğunuz atölyede; mutfak tahtası, bıçak sapı, askılık, ahşap kaşık vb. ürünler yaparak bu alanda marka olabilirsiniz.

 

Özel Ayna Üretimi

Özel Ayna Üretimi

Özel Ayna Üretimi

Düzenli olarak kullanılan eşyalar üzerine üretim yapmak, satış rakamlarınızın yüksek olmasını sağlayacaktır. Evlerde ayna kullanım oranı %99&#;un üzerindedir. Bazı tüketiciler fabrikasyon aynalar kullanırken, bazıları da özelleştirilmiş olmasını isterler. Özellikle altın varaklı gibi yapılmış olan aynalara bazı kesimler tarafından talep yüksektir. Tabi sizin de aynı şekilde üretim yapmanız gerekmiyor. Farklı imalat fikirleri için internette bir çok örnek görebilirsiniz. Üretmiş olduğunuz ürünleri esnaflara pazarlayabilir ya da internet üzerinden satışa çıkabilirsiniz.

 

İstiridye Mantarı Üretimi

İstiridye Mantarı Üretimi

İstiridye Mantarı Üretimi

Son 10 yıldır en çok konuşlan üretim fikirleri arasında yer almaktadır. Evet, istiridye mantarı üretimi yaparak para kazanmak mümkün. Ancak bu üretimi yapmak için profesyonel olmanız gerekiyor. Yani üretim için gerekli olan tüm ekipmanları bir araya getirmelisiniz. Bunlardan en önemlisi nem ölçüm, nemlendirme cihazları, klima ve yalıtım malzemeleridir. Bu tarz ekipmanlara yatırım yapmadığınız taktirde, küflenme ve tamamının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaksınız.

 

Ev Yapımı Çikolata Üretimi

Ev Yapımı Çikolata Üretimi

Ev Yapımı Çikolata Üretimi

Marketten hazır olarak satılan çikolatalar maalesef orijinal olarak kakao yağından yapılmamaktadır. Bunun nedeni maliyetlerin yüksek olmasıdır. Tabi tadı da o ölçüde farklı olmaktadır. Premium ve butik çikolata üretimi ise, bu soruna çözüm üretmektedir. Yani orijinal çikolata lezzetini tatmak isteyenlere hitap etmektedir. gram fiyatı 30 TL&#;den başlayan bu ürünleri sipariş geldikçe üretip, stoksuz üretim yaparak olarak para kazanabilirsiniz.

 

Brownie Üretimi Yapmak

Brownie Üretimi Yapmak

Brownie Üretimi Yapmak

Sadece brownie üretimi yaparak marka olmuş olan üreticiler mevcut. Bu üreticilerin sayfasınız Instagram&#;da bulabilirsiniz. Düşünce anlamı olarak sadece kek olsa da, yapımı için eğitim almanız gerekiyor. 1 aylık eğitim ile en iyi brownie lezzetini oluşturmanız mümkün. Tabi kullandığınız malzemelerde lezzetinin artmasını sağlayacaktır. Özel ambalajlara koyacağınız bu lezzetleri kafelere toplu olarak satabilir ya da kendi işletmenizde perakende satabilirsiniz.

 

Boxer İmalatı ve Özel Baskı

Boxer İmalatı ve Özel Baskı

Boxer İmalatı ve Özel Baskı

Sadece boxer üretimi yapmak ne kadar zor olabilir? Ya da hazır olarak satın aldığınız iç çamaşırları için özel baskı yapmak? Erkekler tarafından kullanılan bu ürün, hem hediyelik hem de ihtiyaç olarak satın alınmaktadır. Özellikle hediyelik olarak baskılı iç çamaşırları yüksek satış rakamlarına sahiptir. Normal bir boxer üreterek yüksek rekabete maruz kalabilirsiniz. Ancak kişiye özel ve baskılı iç çamaşırı üretmek, daha çok para kazanmanızı sağlayacaktır.

 

Farklı Küllük Tasarımları

Farklı Küllük Tasarımları

Farklı Küllük Tasarımları

Tütün mamulleri kullanan kişilere özel olarak yapılan tasarımlar, onların kendilerini iyi hissetmelerini sağlar. Ya da hediyelik olarak satın alacak olan kişiler fikir edinmiş olur. Küllük üretimi seramik ürünler dışında pek rekabetçi sayılmaz. Piyasada bulunanların geneli yurtdışından ithal olarak getirilen ürünlerden oluşur. Bu nedenle farklı materyallerden yapacağınız ürünler ile rakiplerinizin önüne çıkmanız daha kolay olacaktır.

 

El Yapımı Bıçak

El Yapımı Bıçak

El Yapımı Bıçak &#; İmalat Fikirleri

Bıçakların fabrikasyon ya da el yapımı olması kullanıcı açısından önemlidir. Değer açısından da el yapımı olan daha pahalıdır. Bunun nedeni kalite algısı ve verilen emekten kaynaklanır. Farklı türde üretilecek olan bıçaklar rakipleri arasında sıyrılarak yüksek satış rakamlarına sahip olabilir. Tabi bıçak yapmak için bir atölye yatırımı yapmanız gerekiyor. Ayrıca eğitim almak ise en önemli şart. Özellikle Bursalı ve Trabzonlu imalatçılar bu konuda sizlere yardımcı olabilir.

 

Abajur İmalatı

Abajur İmalatı

Abajur İmalatı

İnternette satış fiyatları 80 TL ile TL arasında değişen ürünlerdir. Bu ürünlerin satış rakamlarına baktığınız zaman üzeri rakamlar görebilirsiniz. Yani hem üretimi hem de satışı kolay. Ancak en önemli kısım fiyatlarınızın rakiplere göre uygun olması. Eğer fiyatta rekabet sağlayamıyorsanız, tasarım zenginliği size avantaj sağlayabilir. Bunu kullanmış olduğunuz renkler ve malzeme kalitesi ile sağlayabilirsiniz.

 

Organik Krem Üretimi

Organik Krem Üretimi

Organik Krem Üretimi

Balmumu kullanarak kolaylıkla krem ya da krem parfüm gibi ürünler yapabilirsiniz. Bu konuda Youtube üzerinde yüzlerce video mevcut. Tıbbi olmayan, kozmetik kremler yaparak bu alanda marka olmayı başarabilirsiniz. Eğer düzenli olarak kullandığınız ürünler var ise, bu ürünlerde bulunan eksiklikleri düşünerek üretim yapmaya başlayın. Örneğin; cilt kremlerinin aloe vera içermesi ya da ekstra vitamin barındırması gibi.

 

Mantar Pano Üretimi

Mantar Pano Üretimi

Mantar Pano Üretimi

Okul başlangıç zamanlarında zincir marketlerde mantar pano satışlarının arttığını görebilirsiniz. Ancak bu ürünler sadece okul başlangıç döneminde değil, düzenli olarak satışı yapılan malzemelerdir. İmalat fikirleri arasında kâr marjı da oldukça yüksektir. Sadece 5 parça malzeme ile üretimi başlayabilirsiniz. Mantar panoyu renkli yapmanız ise, sizi rakiplerinizden farklı kılacaktır.

 

Maske Üretimi

Maske Üretimi

Maske Üretimi

Pandemi sonrasında maske üretimi yaparak zengin olmuş yüzlerce girişimci mevcut. Bu kişiler arasında olmadığınıza üzülmeyin. Ancak halâ maske üretimi yaparak para kazanmanız mevcut. Bunun için 50 tanesi 20 TL&#;ye satılan maskelerden üretmeniz gerekmiyor. Daha çok kişiye özel ve lüks malzemelerden yapılmış maskeler yapmalısınız. Bunun bir çok tasarımcının ürünlerine bakıp, fikir edinebilirsiniz.

 

Turşu İmalathanesi Kurmak

Turşu İmalatı

Turşu İmalatı

Ne üretip satabilirim diyenler için en avantajlı gıda üretim fikirleri arasında yer alır. Tabi açık olarak ürün satmak şartıyla. Nasıl yani? Turşucu dükkanları eskiye nazaran yok denecek kadar az. Turşu almak için ya marketteki kapalı ürünleri almalısınız ya da açık ürün satışı yapan turşucu bulmalısınız. Rekabetin bu kadar az olduğu sektöre giriş yapmak, kazançlı çıkmanızı sağlayacaktır. Ürettiğiniz ürünleri pazarda sattığınız taktirde ciro rakamlarınız daha yüksek olacaktır.

 

Gelin Çiçeği Üretimi

Gelin Çiçeği Üretimi

Gelin Çiçeği Üretimi

Gelin çiçeği katma değeri yüksek üretim yöntemleri arasında yer alır. Özel günler için değerli olan bu ürün için harcanacak olan paraya pek bakılmaz. Tabi tasarımın güzel olması şartıyla. Ortalama gelin çiçeği fiyatları TL&#;den başlayıp, kullanılan malzemeye göre TL&#;ye kadar çıkmaktadır. İsteğe bağlı olarak daha premium ürün yapmak da mümkün.

 

Hamak Üretimi Yapmak

Hamak Üretimi

Hamak Üretimi

Sadece ahşap tahta ve halat ipi kullanarak hamak üretimi yapabilirsiniz. Bunun için hamak tahtalarını hazır olarak kestirin ve CNC makinasında deliklerini açtırın. Bu işlemler bittikten sonra gelen siparişe göre ipleri örüp, hamak tahtasına geçirmeye başlayabilirsiniz. Yapmış olduğunuz ürünleri hem internetten satabilir hem de toptan olarak milyoncu dükkanlarına verebilirsiniz. Farklı renkler üretiminize zenginlik katacaktır. Üretim maliyeti 30 TL olan bu ürünün, satışı fiyatı TL&#;den başlamaktadır.

 

Sucuk İmal Edip Satmak

Sucuk İmalatı

Sucuk İmalatı &#; Üretim Fikirleri

Sucuk ürünlerinde uygun maliyet sunmak adına yağ ve baharat oranı arttırılır. Bu durum tüketicinin damak tadının bozulmasına neden olur. Bazı tüketiciler kaliteli ürünler için istenilen bedeli ödemeye hazırdır. Tabi bunun için üretim yapan marka yok denecek kadar az. Tek çözüm butik üreticilerden tedarik etmek. Sizde bu alanda faaliyet göstermek ve kaliteli üretimler yapmak için öncelikle eğitim almalısınız. Sadece bir haftalık eğitimle emin olun en iyi lezzetleri oluşturmanız mümkün olacaktır.

başlıklı yazımızda sizlere ilham olacak fikirleri paylaştık. İmalat yapabileceğiniz daha fazla fikir olabilir. Ancak öncelikli olarak bu fikirleri kâr marjı, rekabet durumu ve yurtdışına satış yapılabiliyor olmasına dikkat etmelisiniz. Son aşama ise ortaya koyacağınız sermaye miktarı olacaktır.

Sizde bizlere destek vermek adına, aklınıza gelen yaratıcı üretim fikirlerini yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir imalat şirketi açmayı mı düşünüyorsunuz? Cevabınız evetse, işte karşınızda düşük bütçeyle yüksek kar getirebilecek ürün fikri!

Bir ulusun ekonomisini ayakta tutan en önemli unsurlardan biri de imalat sektörü. Bugün, sanayileşme sürecini tamamlamış, gelişmiş veya ticari canlılığa sahip olduğu kabul edilen tüm ülkeler imalat sektörünün nimetlerinden aktif olarak yararlanmaktalar. Eşyaların, ekipmanların, kimyasalların, makinelerin ve sayamayacağımız nice malzemenin üretim süreci  düşünüldüğünde, imalat sektörünün ticaretin bütününü kapsayacak denli geniş bir alana yayılmasına şaşmamak gerek.

Gerçek şu ki, aklınıza gelebilecek her türlü sanayi verimli bir biçimde faaliyet gösterebilmesini bu sektöre borçlu. Örneğin, tıp veya sağlık endüstrisi kullandığı pek çok malzeme, ekipman veya araç gereçlerin üretimi için imalat sektörüne güveniyor. Aynı şekilde tarım endüstrisi de sektörün olmazsa olmazı makineler, kimyasal ilaçlar ile araç gereçlerin üretiminde imalat sektörüne sırtını dayamış durumda.

Hemen belirtelim, bu sektörde yer edinmek istiyorsanız küçük ölçeklerle işe başlamak gibi bir şansınız da var(makine aksamı üretimi, ev yapımı malzemeler vb.)Elbette ki orta ölçekte bir işletmeyle sektöre atılmayıseçebilir, zamanla işletmenizi büyütüp daha büyük ticari faaliyetlere girişebilirsiniz.

Büyük çaplı imalat işletmeleri yoğun sermayelidir, ancak eğer pazarınızı doğru belirler veya pazarlama oranı yüksek ürünleri tercih edebilirseniz, sektördeki rakiplerinize yetişmekte çok da zorlanmayacaksınız demektir.

Yazımzda küçük üretim işlerinden büyük sermayeli imalatlara kadar her alan için fikir bulabileceksiniz. Hadi başlayalım:


Küçük Sermayeyle Nasıl Üretim Yapılır?

İmal etmek istediğiniz ürünü seçtiyseniz bir adım daha ileri gitmenin tam zamanı. Biraz da ürününüzü en düşük bütçeyle üretmenin yollarını konuşalım.

Siz de ürününüzün rekabetçi bir fiyatı olmasını mı istiyorsunuz? O halde denizaşırı üretime var mısınız? Çin&#;e ne dersiniz? Peki, fabrikayı nereden bulacaksınız? Ya konum, işçiler ve yönetim işleri ne olacak? Araştırmaya ilk nereden başlamalısınız? Aynı soruları milyon dolarlık bir üretim firmasının kurucusu  Ahmet Bey de kendisine sordu. Kendisini Çin&#;de imalata sürükleyen bu süreç boyunca bakalım neler öğrenmiş:


1. Bağlantılarınızı tedarikçiniz olarak değil ortağınız olarak tanımlayın.

Şirketler Çinli imalatçıları ne yapmaları gerektiğini tane tane anlatacakları bir varlık olarak görüyorlar. İşin aslı şu ki, bu kişiler senelerdir bu işin içinde ve ne yapmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. Bizim için bulunmaz nimet olan şey ise onların yıllardır biriktirdiği bu deneyimden yararlanma şansı bulacak olmamız. Bu nedenle onlara ortağınız gibi davranın, çünkü onlar bir işten kazançlı çıkarsa bu sizin de kazançlı çıkacağınız anlamına  geliyor.



2. Çin’e bizzat gidin.

Çin’de iş hayatına atılmada ilişkilerin önemi hat safhada. Ülkeye bizzat yapacağınız bir ziyaretle hem ilişkileri geliştirebilir, hem de ürünlerinizin nasıl bir ortamda üretileceğini gözlerinizle görme imkanı bulabilirsiniz. Ahmet Bey&#;in ziyaret ettiği fabrikalardan birinde kümes hayvanları ve çiftlik hayvanları ortalıkta dört dönüyormuş! Kendi ayaklarıyla Çin’e gitmese asla öğrenemeyeceği bir gerçek bu. Şahsen orada bulunmak aynı zamanda hataları yakalamanıza da olanak tanıyor. Örneğin, Ahmet Bey işçilerin paketlemede yanlışlık yaptıklarını fark ediyor: “Seri üretim hattında gezintiye çıkmışken birden gözüme çarpıverdi. İşçiler yanlış renkli ürünleri yanlış kutulara koyup paketleme yapıyordu. Bunu fark etmeseydim yaşanabilecek felaketi hayal dahi edemiyorum!”

Mutlaka okuyun:Doğrudan Çin&#;deki fabrikalardan ürün alıp satmak

3. Fikri mülkiyetinizi koruyun.

Çinliler başkalarının yaptıklarını taklit etmede son derece yetenekliler. Ürün kimliğinizi korumak, tedarik zincirini kırıp tek bir ortağa bağlı kalmaya mahkum olduğunuz bu düzeni yıkmanızı sağlayabilir. Ahmet Bey&#;in anlattığına göre durumun kendi firması için anlamı şu; elektronik, plastik ve metallerin her birini farklı bir fabrikadan alıp bir araya getirilmeleri için bambaşka bir yere yollamak. Böylelikle hiçbir fabrika son ürünün ne olduğunu bilemiyor, dolayısıyla da ürünü kopyalayamıyor.


4.Çinli bir bağlantı bulun.

Bir şehrin size sunacaklarını bilen biriyle çalışmak size zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda farklı şirketler bulmanıza yardımcı olur ve nasıl ilerlemeniz gerektiği hakkında tavsiye verir. Bu tarz bir insan bulmak istiyorsanız ülkenizdeki diğer şirketlere sorup onlardan isim isteyebilirsiniz. Ahmet Bey için bu şart bir nebze daha kolay sağlanmış, fiziki ürünler üreten birkaç yatırımcısı varmış ve bu kişiler onu bağlantılarıyla tanıştırınca işler halloluvermiş.


5.İşlerin rayına oturması için birkaç aylık bir sürece ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Sabırlı olun.

Son olarak Ahmet Bey: “Çalışmak istediğimiz iş ortağına karar verebilmek yaklaşık altı yedi ayımızı aldı. İlk birkaç ayda bir sürü insanla konuştuk ve farklı şirket yetkilileriyle tanıştık. Kimle çalışacağımıza karar verdikten sonra kalan üç dört ayı da ürünün imalat sürecine ayırdık” diyor.

Mutlaka okuyun:Üretim Maliyeti Nedir? Nasıl Düşürülür?

İmalat sektörüyle ilgili araştırma yapmak gerçekten de iyi bir fikir. Ancak, işletmenizi açmak ve başarılı bir biçimde işletmek için belli noktalara özen göstermenizde fayda var. İmalat sektörüne atılmanın hafife alınmayacak bir iş olduğunu da kabul etmeniz gerekiyor. Bir kere, başlangıç fonuna duyacağınız ihtiyaç belli. Bu noktada kaynaklarınızı nereden ve nasıl toplayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Banka kredisiyle mi, birikiminizle mi yoksa melek yatırımcılar sayesinde mi masraflarınızı karşılayacaksınız? Karar sizin. Ülkenizde veya Çin&#;de olması fark etmez, parlak bir gelecek bir adim ötenizde olabilir.


 &#;Üretim Yapmak İstiyorum Ne Üretebilirim?&#; Diyenlere En Karlı Üretim Fikri:

1.Çocuk oyuncakları üretimi

Dünya üzerindeki her  çocuk, dilleri ya da renkleri ne olursa olsun fark etmeksizin oyuncaklara ilgi duyar. Bu da çocuk oyuncakları üretiminde  büyük bir pazar potansiyeli olduğunun açık bir göstergesi. Bu yüzden, kafanızda imalat sektörüne atılmak gibi bir düşünce varsa çocuk oyuncağı üretimi sizin için uygun bir seçenek olabilir. Diğer tüm işlerde olduğu gibi oyuncak işinde de pazara girmeyi bir başardınız mı, elde edeceğiniz kar son derece fazla.

Mutlaka okuyun:Birçok Yönüyle Oyuncak Sektörü ve Geleceği

funduszeue.infoğıt ve defter üretimi

Son zamanlarda ağaçları ve doğayı korumaya yönelik kampanyalar önem kazanmış durumda. İnsanlar kağıt kullanımını azaltmaya özen gösteriyor. Ancak tüm çabalara rağmen değişmeyen bir gerçek var: Kağıda duyulan ihtiyaç, dolayısıyla da kâğıt endüstrisi pazarının  gücü hiç azalmıyor.

Kağıt ve defter üretimi sektörünün etki alanı son derece geniş; çünkü insanlar okullarda, ofislerde hatta herhangi bir işin yürütüldüğü her türlü alanda kağıda ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden, ağaç kesme izni almakta zorlanmayacağınız bir ülkede yaşıyorsanız, kağıt ve defter imalatı işine yönelmeyi düşünebilirsiniz. Karlı bir yatırım olacaktır.


funduszeue.info veya elektrik teçhizatı üretimi

Ampuller veya elektrik tesisat malzemeleri, medeniyetin ve elektriğin ulaşamadığı bölgeler hariç tüm binalarda kullanılıyor. Bu durum gösteriyor ki, elektrik ampulleri veya teçhizatı için küresel bir Pazar mevcut.

Ticarete atılıp alıcıları kolayca cezbedeceğiniz bir işe mi başlamak istiyorsunuz? O zaman elektrik lambaları veya elektrik teçhizatı üretimi konusunu bir düşünmenizi öneririz. Söz konusu sektörde rekabetin fazla olduğu doğru, ancak yaratıcı  ürünlere sahipseniz, Pazar payınızı  elde etmede zorluk yaşamayacaksınız demektir.


funduszeue.info eşyaları ve çatal bıçak takımı üretimi

Yemek insanların bir numaralı ihtiyacı.Dolayısıyla; çaydanlıklar, su ısıtıcıları, kızartma tavaları, çatal bıçak takımları ve diğer mutfak eşyaları evlerimizin, restoranların, otellerin veya okul kantinlerinin vazgeçilmezini oluşturuyor. Mutfak eşyaları hem yemeğin hazırlanma sürecinde hem de yemek esnasında kullanılabiliyor. Bu da, mutfak eşyaları veya çatal bıçak takımlarının oluşturacağı pazar piyasasının genişliğini kanıtlıyor.

İçerisinde ev eşyalarının veya çatal bıçak takımının bulunmadığı bir ev bulmanın imkânsız olduğu bir gerçek. Bu yüzden imalat sektörüne mutfak eşyası üretimiyle atılmak kulağa hiç de kötü bir fikir gibi gelmiyor.


funduszeue.infoç üretimi

İmalat sektörüne ilgi duyanların atılmayı düşüneceği bir diğer sektör ise ilaç sanayi. Genel ilaçlardan tutun da muadil ilaçlara kadar üretebileceğiniz çok sayıda ilaç çeşidi mevcut. Ancak, unutmamanız gereken bir nokta var: İlaç imalatı sektörü belli düzenlemeleri gerektiriyor; bir ilaç fabrikası açabilmeniz için yasaların gerektirdiği izin veya lisans belgelerine sahip olmanız şart.

Mutlaka okuyun:Sağlık Sektörünün Geleceği Nasıl Olacak?

funduszeue.infoı veya kauçuk paspas üretimi

Halı veya kauçuk malzemeden üretilen paspas üretimi aslında büyük bir sektör; bu tarz bir işe atılıp bir fabrika açmayı planlıyorsanız, piyasadaki rakiplerinizi göz açıp kapayıncaya dekyakalamış  olacağınızdan emin funduszeue.info gerçekleştirebilmenin yolu ise  iyi bir pazarlama ve satış stratejisi uygulamaktan geçiyor. Detaylı bir pazar araştırması veya fizibilite(uygunluk) çalışması yapmalı, esaslı bir pazar mücadelesine hazır olup olmadığınızdan emin olmalısınız.


funduszeue.infok şişe üretimi

Yeme içme sektörü de kimya sektörü de belli başlı ürünleri paketlemede plastik şişelere ihtiyaç duyar. Su, içecekler veya diğer tüm kimyasal ürünler ancak düzgün paketlendiğinde satışa sunulabilir. Eğer iş açmayı düşündüğünüz bölgede yeme içme üzerine çalışan veya kimyasal ürün üretimi yapan fabrikalar var ise plastik şişe imalatı için pazar potansiyeli yüksek demektir; yani plastik şişe üretmek sizin için uygun bir iş alanı olabilir.


8.Gübre üretimi

Doğal veya suni gübre üretimi tarım sektörü için elzem bir ihtiyaç. Dolayısıyla, bu tarz bir iş için de geniş bir pazar mevcut. Tarımsal faaliyetlerin desteklenip teşvik edilmediği ülke neredeyse yok gibi, hal böyle olunca da dünya üzerindeki çoğu ülkede devletler ülkelerindeki çiftçiler için gübre üretimine destek sağlıfunduszeue.infoç elbette ki insanları çiftçiliğe yönlendirmek.

Bu nedenle, imalat sektörüne atılma fikrini ciddi ciddi düşünüyorsanız, doğal veya suni gübre üretimi konusuna kafa funduszeue.info alanda işleri büyütmenin en pratik yolu devlet desteğini arkanıza almaktan geçiyor. Çünkü devletler bu tarz fabrikaların daimi müşterisi konumunda yer alıyor.

Mutlaka okuyun:Solucan Gübresi Üretimi

funduszeue.infoal madde üretimi

Ben imalat işine girişmeye niyetliyim diyorsanız, düşünebileceğiniz bir diğer alan da kimyasal madde üretimi. Farklı amaçlar için kullanılan farklı pek çok kimyasal madde çeşidi var, bu nedenle yapmanız gereken ilk şey hangi tür kimyasal madde üretiminde uzmanlaşmak istediğinizi funduszeue.infoçeceğiniz madde türleri yıkama veya temizlikte kullanılabilir ya da yiyecekleri bozulmadan saklamaya yarayan bir ürün olabilir;ürününüzü pazarlayacağınız bir piyasa olduğu müddetçe hangisini seçerseniz seçin fark etmez.


Çivi, vida, cıvata üretimi

Çivi, vida veya cıvata gibi ürünler inşaat sektöründe, marangozlukta ve makine sanayiinde(otomotiv ve diğerleri) kullanılıyor. Eğer teknik konularda yeteneğiniz varsa veya bu alandaki masrafları karşılayacak sermayeye sahipseniz, bu tarz bir işe girişebilirsiniz. İşletmenizi yalnızca çevrenizdeki ev sanayine malzeme sağlamakla yetineceğiniz küçük ölçeklerde tutabileceğiniz gibi; geniş çapta hizmet veren ve çivi, vida, cıvata üreten büyük ölçekli bir fabrika kurmayı da düşüfunduszeue.infoyın,büyük ölçekli bir fabrika işletmek size uluslar arası marketleri araştırıp keşfetme ayrıcalığını da tanıyacaktır.


Lastik üretimi

Lastikler arabalardan tutun da kamyonetlere, otomobillere, bisikletlere hatta yük kaldırma araçlarına kadar her türlü taşıtta kullanılıyor. Kullanım alanı son derece geniş ürünler arasında yer aldıkları gerçeği de ne denli geniş bir piyasaya hitap edeceğinizin kanıtı. Dünya üzerinde otomobilin kullanılmadığı bir şehri bulabilmenin imkansızlığı düşünüldüğünde, lastik üretip satmanın neden bu denli revaçta olduğunu anlamak zor olmuyor. Eğer imalat sektörüne atılım yapacaksanız, lastik fabrikası açmanın yollarını aramalısınız; yoğun sermaye gerektiren bir iş alanı olsa da harcadığınızın kat be kat fazlasını kazandırabilecek bir sektör.


El aletleri üretimi

Eğer teknik konulara yatkınsanız, düşünebileceğiniz bir diğer iş alanı da el aletleri üretimi olabilir. Çekiç, konserve açıcıları, pense, vida, zımba,makas,keski,şekillendirme aletleri,testere,ot biçme makineleri,bahçıvan makasları, anahtarlar ve diğer pek çok el aleti için ciddi anlamda büyük bir pazar mevcut. İşe atılmadan önce tam ve eksiksiz bir pazar araştırması ile fizibilite çalışması yaptığınızdan emin olun. Son derece karlı bir ticari girişim olacağından emin olabilirsiniz.


Cep telefonu aksesuarları üretimi

Cep telefonu piyasası her geçen gün artan bir hızla yükseliyor, dolayısıyla cep telefonu aksesuarlarına duyulan ihtiyaç da aynı oranda artış gösteriyor. Kulaklık, Bluetooth cihazları, kılıf, batarya, şarj aletleri veya taşınabilir şarj cihazları gibi telefon aksesuarları için son derece geniş bir pazar mevcut.

İster Türkiye&#;de isterseniz dünyanın farklı bir şehrinde yaşıyor olun hiç fark etmez, düşünmeniz gereken işlerden biri de cep telefonu aksesuarları üretimi sektörü olmalı. Kar getirisi bir hayli yüksek olan sektör ürünleri için küresel bir pazar da bulunmakta.

Telefon Kılıfı üretimi

Cep telefonu kullanımının her geçen gün artmasıyla birlikte telefon kılıfı imalatı üzerinden kar elde etmek kaçınılmaz olmuştur. Üstelik koruyucu kılıf imalatına başlamak diğer aksesuarlara göre nispeten kolaydır. Tek tip bir kılıf belirleyip tasarımlarınızı talep üzerine baskı yöntemiyle oluşturabilir ve bu sayede risk seviyenizi minimumda tutabilirsiniz.  Bir diğer seçenek ise toptan alımla ürünleri ucuza kapatıp farklı fiyattan online olarak satışa sunmaktır.

Koruyucu kılıf pazar hacminin önümüzdeki birkaç yıl içinde 75,62 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Harika, değil mi?

Telefon koruyucu kılıflar genellikle bir toplumun düşünce biçimini ve sosyal veya kültürel tercihlerini/eğilimlerini yansıtabilir. Telefon kılıfı üreticisi olarak çok daha geniş bir müşteri tabanını işletmenize çekmek adına siz de bu tarz düşünce ve eğilimlerden yararlanmalı, ürün yelpazenizi her daim güncel tutmalısınız.

Unutmayın, giriş engeli düşük olan her sektörde olduğu gibi burada da kıyasıya bir rekabet sizi bekliyor olacak. Bu nedenle, müşterilerin zevk ve tercihlerini iyi analiz etmeli, kişiye özel tasarımlar sunmaya odaklanmalısınız.


Seramik fayans üretimi

Son zamanlarda seramikle kaplı evler halıyla kaplı olanlara oranla daha fazla rağbet  görüfunduszeue.info bu, çünkü seramikler hem uygun fiyatlarından ötürü rahatça satın alınabiliyor, hem de elde edilmeleri daha kolay. Tam da bu sebepten,ciddi anlamda büyük olarak nitelendirebileceğimiz bir piyasaya sahipler.

İmalat sektörüne seramik alanında bir işle atılabilmeniz mümkün. Ülkeniz sınırları içinde inşaat sektörü ile uğraşan insanlarla bağlantı kurmanın yanı sıra, diğer ülkelere seramik ihraç etmeyi de deneyebilirsiniz. Ne kadar karlı bir girişim olduğunu göreceksiniz.


Mermer üretimi

Seramik taşlar gibi mermer de zemin döşemesinde kullanılan malzemelerden, gördüğü talep ise bir hayli fazla. Öyle ki, günümüz zenginleri evlerini inşa ederken İtalya’dan getirttikleri mermer taşları kullanacak kadar ileri gittiler. Mermer seramiğe kıyasla daha pahalı olsa da, pazardaki gücünü yitirmiyor.


Çanta Üretimi

Çantalar da pazarın en çok rağbet gören ürünlerinden, tıpkı yukarıdaki maddelerde de söz ettiğimiz gibi içerisinde çantanın bulunmadığı evlere rastlamak neredeyse imkânsız. Çantaların birbirinden farklı şekil, boyut ve amaçlar uğruna üretildiğini söylemek mümkün. Okul çantaları, el çantaları, seyahat çantaları, alet çantaları kamera çantaları ve diğerleri gibi saymakla bitmez bir çeşitlilik söz konusu. Dolayısıyla, bu alanda yapacağınız ticari girişimin getireceği kar büyük olacaktır.


Dokunmatik Lamba üretimi

Bir diğer kayda değer imalat işi ise dokunmatik lamba üretimi yapan bir işletme açfunduszeue.infoatik lambalar farklı boyut veya şekillerde üretilebildiğinden hem ev hem de ofis ortamları için kullanışlı olabiliyor.

Doğrusunu isterseniz, dokunmatik lambalar arabalar için de son derece gerekli. Ancak, en çok kim kullanıyor bunları derseniz güvenlik görevlilerinin büyük bir tüketici kitlesi oluşturduğunu söylememiz mümkün. Anlayacağınız,bu alandaki güçlü pazarın varlığı inkar edilemez. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise, imalat sürecine şarj edilebilir ve bataryalı dokunmatik lambaları dahil ettiğinizden emin olmak.


Şemsiye, yağmurluk ve yağmur botu üretimi

Yağmur yağdığında insanlar ilk iş şemsiyelerine sarılıyor. Elbette ki bunu yağmurluklar veya yağmur botları izliyor. Şu bir gerçek ki, ilkbahar her yıl düzenli olarak kapımızı çalıp beraberinde yağmurlu havayı getiriyor. Yağmurdan korunmanın yanı sıra şemsiyelerden güneşin kavurucu sıcağından kaçınmak için yararlanmak da mümkün. Bu da demek oluyor ki şemsiye, yağmurluk ve yağmur botları için her daim geniş bir pazar mevcut.

Bu yüzden, imalata atılmak isteyenler bu alana yönelmeyi tercih edebilirler. Mevsimsel bir işmiş gibi gözüktüğüne bakmayın, son derece karlı bir ticari girişim olacak bu.


Ayakkabı ve kemer üretimi

Lastik ayakkabı, deri ayakkabı, kemer gibi ürünler ile suni deri üretimi sektörü son derece büyük bir pazar potansiyeline sahip. Toplu üretime geçmeyi tercih edip ülke çapından ya da ülke dışından olası tüm müşterileri cezbetmeyi başarabilirsiniz. Erkek, kadın veya çocuklar için tasarladığınız ayakkabı, terlik ya da sandaletleri lastikten, deriden ya da suni deriden üretilebilirsiniz. Uygun malzemeyi seçmeden evvel, düzgün bir piyasa araştırması yaptığınızdan ve uygunluk durumunu araştırdığınızdan emin olun.

Mutlaka okuyun:Ayakkabı Sektörü Üretim Fikirleri

Müzik aleti üretimi

Bir diğer rağbet gören imalat sektörü işi ise müzik aletleri üretimi. Gitar, bateri takımı, trampet, saksafon, tef, piyano veya klavyeli çalgılar, keman ve diğer tüm müzik aletleri için pazarınız hazır. Yalnızca, kaliteli müzik aletleri ürettiğinizden ve onları satacak uygun pazarı bulduğunuzdan emin olmalısınız.


Kol ve duvar saati üretimi

Kol saati ve duvar saati işinde ün salmış önemli markaların varlığı dikkatleri kendi ürünleriniz üzerine çekmeyi başaramayacağınız anlamına gelmiyor. Gerçeği söylemek gerekirse, kol veya duvar saati satın almak isteyen çoğu insan ürünün markasından çok güzelliği ve satın alınabilir fiyatta olmasıyla ilgileniyor. Bu nedenle eğer niyetiniz varsa, bu alandan imalat sektörüne giriş yapmayı düşünebilirsiniz.

Mutlaka okuyun:Yenilikçi Saat Üretim Fikirleri

Kırtasiye malzemeleri üretimi

Kalemler, tükenmez kalemler, kalemtıraşlar, silgiler, zımbalar, cetveller, defterler, not defterleri, panolar, tahtalar ve diğer tüm malzemeler hem öğrenciler hem de öğretmenler için son derece gerekli ihtiyaçlar. Eğer imalat sektörüne yönelmek istiyorsanız, kırtasiye malzemeleri üretmeye  yönelmeyi düşünmelisiniz, bu alan sınırsız pazar olanağına sahip.


Çimento üretimi

Çimento fabrikası kurmak sermaye yoğunluğu gerektiren bir atılım olabilir, ancak kesin olan bir şey var ki, eğer rekabetçi bir fiyattan satıyorsanız, ürettiğiniz çimentoları satmak için büyük mücadeleler vermenize gerek kalmayacak demektir. Bu nedenle sağlam bir sermayeniz varsa, kendinize ait bir çimento fabrikası açmayı düşünebilirsiniz. Bu tarz bir girişim özellikle de son dönemde kargır inşaat faaliyetleriyle ön planda olan Afrika’da son derece karlı bir yatırım olacaktır.


Beton Blok üretimi

Küçük ev veya kulübe üretimi işine girişmek istiyorsanız,ki bu işi düşük bir sermaye ile az veya hiç teknolojiyle gerçekleştirilebilmek mümkün,beton blok üretimi üzerine bir fabrika açabilirsiniz. İnşaat sektörü gelişmeye devam ettiği sürece, blok üretimi de gelişimini sürdürmeye devam edecektir. İnşaat sektörü bu blokların ana tüketicileridir, eğer blok üretimine niyetlendiyseniz söz konusu sektörden bağlantılar kurmaya çalışmanız yerinde olacaktır.


Resim çerçevesi üretimi

Bir diğer basit ama bir o kadar da başarılı iş de resim çerçevesi üretimidir. Tüm dünya çapında geniş bir pazara sahip olan sektör imalata atılmak isteyenleriniz için uygun bir seçenek olabilir; böylece farklı şekil ve boyutta çevreler üretilebilir,düşük sermaye ile yüksek kar elde edebilirsiniz.

Sektörde ılımlı bir rekabethavası hâkim ve tekelleşme yok; bu da demek oluyor ki her bir fotoğraf çerçevesi üreticisi rekabeti kendi lehine çevirebilir, tabii ki iyi tasarlanmış ve kaliteli çerçeveler üretmeye devam ettiği sürece.


Gözlük camı ve çerçevesi üretimi

Büyük gelişme gösteren bir diğer imalat sektörü işi ise gözlük camı ve çerçevesi üretimi. Girişimciler tercihlerini bu işten yana da kullanabilirler. Bu sektörde satış yaptıran şey markanın ismi olsa da, kararlı ve yaratıcı bir kişiyseniz, sektörde yer edinmemeniz için hiçbir sebep yok.

Bu işe girişmek de yoğun sermaye gerektiriyor, ancak geniş pazara sahip bir iş olduğunu dolayısıyla da kar oranının yüksek olacağını aklınızdan çıkarmayın.


Yatak ve yastık üretimi

İmalat sektörüne atılmayı düşünüyorsanız, üreteceğiniz ürünü seçmeden önce pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmanız son derece öfunduszeue.info size bir parlak fikir daha: Yatak veya yastık üretin!

Dünya üzerinde içerisinde yastık veya yorganın bulunmadığı tek bir ev bulmak imkânsız. Bu da, ne denli büyük bir pazarın sizi beklediğinin bir kanıtı. İster yastık ister yorgan üretin, isterse de son derece çekişmeli, rekabet oranı yüksek bir sektörünüz olsunfark etmez; kaliteli ürünler ürettiğiniz, bir de düzgün bir pazarlama ve satış tekniği kullandığınız sürece tüm rekabeti lehinize çevirmeniz an meselesi.

Mutlaka okuyun:Yatak ve Uyku Sektöründeki Yenilikçi Fikirler

Koruyucu kask,uyarıcı üçgen, güvenlik ayakkabısı ve diğer güvenlik malzemelerinin üretimi

Girişimcilerin atılmayı düşünebileceği bir diğer sektörse son dönemde hızla gelişme gösteren güvenlik malzemeleri sektörü. Kasklar, iş tulumları, koruyucu gözlükler, güvenlik botları, güvenlik yeleği gibi güvenlik malzemeleri için geniş bir pazar mevcut. Bu tarz bir işe atılmayı düşünüyorsanız, düzenleyici organların belirlemiş olduğu kural ve standartlara uygun olarak çalışmaya istekli olmanız gerekiyor.

Güvenlik de sermaye yoğun bir sektör ancak aynı zamanda karlı bir girişim. Eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmanızı tavsiye ediyoruz, bunun size kendi pazarınızı tanıma fırsatı sağlayacağını unutmayın.


Seramik banyo malzemeleri üretimi

Lavabo veya klozetler ve küvetler binaların yapım sürecinde önemli bir yere sahip. Herhangi bir binanın bu malzemeler olmaksızın tam olabileceğini düşünmek imkânsız-bu yüzden de tuvalet veya seramik banyo malzemelerine olan talep funduszeue.info sektörüne atılacaksanız, bu alana yönelebilirsiniz. Gerçekten de hızla gelişim gösteren ve büyük kar getiren bir iş.


Bebek bezi ve ıslak mendil üretimi

Bebek bezleri ve ıslak mendiller anne babaların vazgeçilmezi; çünkü bebekleri için ilk doğdukları günden 2 buçuk yaşına kadar söz konusu ürünleri kullanıyorlar. Belirttiğimiz bu yaşlar dâhilinde çocuklara sahip ebeveynlerin bebek bezi ya da ıslak mendil almaktan başka çareleri yok.

Eğer imalat sektörüne atılmak gibi bir fikre sahipseniz, işe çocuk bezi veya ıslak mendil üreterek başlamak hiç de kötü bir fikir sayılmaz. Sürekli gelişmekte olan bir sektör olmasının yanında, yeni girişimciler için de son derece önü açık bir alan. Sektörde lider firmalar olsa da net olan şey şu ki, ürünleriniz kaliteli ve fiyat olarak makul ise kendi pazarınızı oluşturmanız zor olmayacak.

Mutlaka okuyun:Bebeklere Yönelik Hayata Geçirilen İş Fikirleri

Kapı üretimi

Elbette ki hiçbir bina kapısı olmadan tamamlanmış sayılmaz; bu da kapıları binalar için önemli bir bileşen haline getiriyor. Eğer imalat sektörüne atılmak istiyor, ancak üreteceğiniz ürüne bir türlü karar veremiyorsanız kapı üretimi işine girişmeyi düşünmelisiniz. Sıradan kapı üretiminin yanı sıra, güvenlik kapıları üretimi konusunda da uzmanlaşabilirsiniz. Güvenlik kapısı üretimi konusunda ciddi bir pazar potansiyeli mevcut ve bu iş son derece karlı bir iş.


Alüminyum ürün üretimi

Alüminyumdan elde edilecek çeşitli ürünler mevcut; pencereler, kapılar, çatı, tavalar vb. pek çok ürün alüminyumdan üretilebiliyor. Eğer imalata atılmak üzere araştırma yapıyorsanız, alüminyum ürün üretimini düşünebilirsiniz. Son derece başarılı ve karlı bir iş.

Bu tarz bir işe atılmadan önce yapmanızı önereceğimiz şeyler var elbette. Eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yapmak bunların başında geliyor. Bu sayede satış oranı yüksek alüminyum ürünleri tespit funduszeue.info da, pazarlama ekibinizin işini kolaylaştıracak. Alüminyum folyo üretimini de tercih edebilirsiniz, bu ürünün ne denli büyük  bir pazar payının olduğunu unutmayın.


Mobilya üretimi

Mobilya ofislerde, evlerde, okullarda hatta hemen hemen her binada ihtiyaç duyulan bir diğer temel ihtiyaç. Sandalyeler, masalar, dolaplar, yataklar, gardıroplar, raflar vb. tüm mobilya ürünleri son derece yüksek bir pazarlama potansiyeline sahip. İmalat sektörüne atılmayı ve ürettiğiniz ürünün zengin veya fakir ayırt etmeden herkese hitap etmesini istiyorsanız; mobilya üretimine başlamayı düşünmelisiniz.

Mobilya üretimi gerçekten de kar getiren bir iş, eğer mobilyalarınız kaliteli ve güzel ise marka değerinizi artırma şansı bulabilir, böylelikle hem kendi ülkeniz sınırları içinden hem de uluslar arası pazardan müşteri çekebilirsiniz.


Tekstil üretimi

Bir diğer kar getiren ve başarı sağlamış iş ise, tekstil üretim fabrikası açmak. Tekstil ürünleri küresel boyutta bir pazara sahip.

Çoğu imalat sektörü işinde olduğu gibi, tekstil üretim fabrikası açmak da yoğun sermayeli bir iş.Bu tarz bir girişimde bulunacaksanız, uygulanabilir bir iş planı hazırlamalısınız, böylelikle tekstil pazarına sızmanız mümkün olacaktır.


Çatı malzemeleri üretimi

İnşaat sektörüyle alakalı bir diğer iş ise çatı malzemeleri üretimi. Bu iş gerçekten de denemeye değer. Bir bina çatı olmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu durum çatı malzemeleri üretiminden doğacak potansiyeli net bir biçimde açığa vuruyor.

Çatı malzemeleri de sermaye yoğun bir iş, ancak yatırımınızdan önce gerçekleştireceğiniz uygun pazar araştırması ve fizibilite çalışmasıyla sağlam kararlar alabilir, kısa zamanda rakiplerinizle başa baş yarışabilecek düzeye gelebilirsiniz.


Takı üretimi

İmalat sektörüne atılmayı düşünen girişimciler için bir diğer seçenek de takı üretimi. İster büyük ister orta isterseniz de küçük ölçekli bir şirketle bu sektöre atılabilmeniz mümkün. Üretmek istediğiniz takıyı seçme şansınız da var.

Takılar için son derece geniş pazar potansiyelinin olduğu bir gerçek; durum böyle, çünkü kadınlar farklı malzemelerden üretilmiş takıları satın almaktan asla bıkmıyorlar. Şunu da aklınızdan çıkarmayın, takı üretimi yapan bir şirket kurmayı planlıyorsanız üreteceğiniz takının altın veya gümüş malzemeden olması şart değil; plastikten, bakır malzemeden, altın kaplamadan üretilen takılar için de seri üretime geçebilirsiniz.


Oda kokusu üretimi

Seri üretime geçebileceğiniz bir diğer ürün ise oda kokuları. Düşük bütçeli bir imalat işine girişmek istiyorsanız,oda kokusu üretimi sizin için doğru tercih olabilir.

Az bir sermayeyle kendinize ait bir oda kokusu üretim fabrikası kurmayı başarabilirsiniz. Bu alanda da hatırı sayılır bir pazar potansiyeli mevcut, üstelik oda kokuları sıvı, gaz veya katı halde üretilebiliyor. Sektörde rekabet edebilmek istiyorsanız benzersiz, hoş kokular bulduğunuzdan ve ürünlerinizi düzgün bir biçimde paketlediğinizden emin olmalısınız.


Klasör, dosya ve zarf üretimi

Bir diğer düşük bütçeli imalat işi ise klasör, dosya veya zarf üretimi. Bu iş, özellikle de okul,postane vb. binaların yakınında kurulduysa, gelişime son derece müsait  bir iş. Hem sektörde yerim olsun ve kar edeyim, hem yapacağım  iş çok fazla sermaye gerektirmesin diyorsanız, farklı şekil ve boyutlarda klasör, dosya ve zarf üretimi sizin için uygun bir seçenek olabilir.


Düğme üretimi

Düğmelerin küçük olduğuna bakmayın, farklı boyut, şekil veya renkte düğme üretimi sizi zengin edebilir! Düğmelerin hiç de küçümsenemeyecek bir pazar potansiyeli var, sebebiyse hemen hemen her kıyafetin düğmeye sahip olması. Bu yüzden, eğer aklınızda imalat sektörüne atılma fikri varsa bir düğme fabrikası kurmayı düşünün deriz.

Bu tarz bir işletmeyi büyütmenin yolu ise, kıyafet veya üniforma üretimi yapan fabrikalarla bağlantı kurmaktan geçiyor; unutmayın pazarınızın temelini onlar oluşturacak. Size düşen eksiksiz bir pazar araştırması ve fizibilite çalışması yaptığınızdan emin olmak; bu tarz bir işe deneme yanılma yöntemi kullanarak girişmemelisiniz.


İplik üretimi

Dünya üzerinde ipliklerin kullanılmadığı hiçbir yer funduszeue.info böyle olunca da, iplik üretiminin adeta para bastıran bir iş olduğunu söylesek abartmış olmayız.Üretebileceğiniz farklı iplik çeşitleri mevcut: Sicim, halat, kordon, iskalarya vb… Ancak bu tarz bir işe girişmeden önce yeterli sermayeye sahip olup olmadığınız gerçeğini hesaba katmalısınız, çünkü bu iş de sermaye yoğun olarak değerlendirebileceğimiz türden işlerden sayılıyor.


Sabun ve deterjan üretimi

Sabun ve deterjanlar tüm dünya genelinde her saniye satın alınan tüketim ürünlerinde. Zaten eğer ortalığı temizleyecek sabun veya deterjanlar olmasaydı işlerin nasıl sarpa saracağını varın siz düşünün! Neden mi? Çünkü, sabun ve deterjanlar sayesinde etraftaki kiri pası yok edebiliyoruz. Eğer bu işi başarmak için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, hemen işe atılın deriz.

Toz deterjan veya bir diğer adıyla sentetik çamaşır tozu imalatına başlamanız, nispeten basit üretim süreci nedeniyle seçebileceğiniz en uygun imalat fikirlerinden biridir. Dahası toz deterjan pazarı, küresel hızlı tüketim malları pazarının kayda değer büyüme potansiyeline sahip güçlü segmentlerinden birini oluşturur. Bir tüketim malı olması nedeniyle giysi veya mutfak eşyası temizleme veya el yıkama vb. gündelik ihtiyaçlar için de kullanılmakta ve yıl boyunca pazarda yoğun talep görmektedir. En güzeli de isteyen her girişimcinin makul bir sermaye yatırımı ile bu işi başlatabilecek olmasıdır.

Mutlaka okuyun:Evde Ne Üretebilirim?

Sıvı yağ ve zeytinyağı üretimi

Farklı çeşit yağlarla yemek pişirmeye yanaşmayacak pek çok kişi olacağının farkındayız. Çoğu insan yemeklerini zeytinyağı veya ayçiçeği yağı ile yapmayı tercih ediyor. Durum bu olunca, bu tarz yağların üretimi üstlenen bir kişi hatırı sayılır bir servete sahip olabiliyor.

Bu işe girişmekse elbette ki çocuk oyuncağı değil.Düzgün  bir başlangıç yapmak ve işinizin gelişimine katkı sağlayacak sağlam bir zemin hazırlamak istiyorsanız pek çok faktörü hesaba katmanız gerekiyor. Belirtmekte yarar gördüğümüz diğer noktalar ise, işletmenizin konumunu ve ham maddenizi nereden sağlayacağınızı iyi tespit etmenizin gerektiği.

Mutlaka okuyun:İnternetten Zeytinyağı Nasıl Satılır?

Kilit ve anahtar üretimi

İmalat sektöründe son dönemde adeta bir patlama yaşanıyor. Sebebiyse ulaşabildiğimiz bilginin zenginliği, bu bilgi bolluğundan ötürü her Ahmet, Mehmet ve Ali bu işe atılmak istiyor.

Siz de tıpkı bu insanlar gibi ticarete atılmak istiyorsanız, kilit veya anahtar üretimi alanını tercih edebilirsiniz. Bu iş oldukça yoğun bir sermaye gerektiriyor, ancak gerçek olan şu ki harcadığınız sermayenin geri dönüşü muhteşem oluyor. Yani, bu tarz bir işin kar getirisi bir hayli yüksek.

Mutlaka okuyun:Piyasadaki En İyi Akıllı Kilitler

Peruk, saç örgüsü ve postiş üretimi

Güzel görünmenin güzel bir iş alanı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Cevabınız evet ise, siz de kadınların neden her daim güzel görünmek istediklerini anlamaya çalışmak isteyebilirsiniz belki de. Farklı saç stilleriyle güzel görünme fikri kadınlara cazip geliyor. Tam da bu sebepten;  peruk, örgü veya postiş üretimine başlamanız son derece mantıklı bir girişim olacaktır. Bu ticari atılım kadar para getiren başka bir şey düşünemiyoruz, sebebiyse sahip olunan tüketici bolluğu.


Su tankı ve kova üretimi

Su tankları veya plastik ürünler üretmeye yarayan kauçuk zengin olmanın hızlı bir yolu. Bunun sebebiyse, söz konusu ürünleri günlük olarak temin eden insanların fazlalığı. Bu iş alanı ciddi anlamda geniş bir pazara sahip, ayrıca sektörün nimetlerinden yararlanmanız da mümkün. Tabi tüm bunlar için elbette ki son derece uçuk bir sermayeye sahip olmanız gerekiyor ancak uzun vadede karınız garanti. Halletmeniz gereken bir diğer konu ise, ham maddeyi nereden elde edeceğinizi bulmak olmalı.


Top üretimi

Top üretiminde pazar potansiyeli bir hayli geniş. Belli bir sporla ilgilenip işletmenizden top satın alacakların dışında yığınlarca insan ürettiğiniz topları satın almak isteyebilir. İmalat sektörüne atılmakta kararlıysanız, bu sımsıkı sarılmanız gereken güzel işlerden bir tanesi.


Fırınlı ocak üretimi

Dünya genelinde, hatta en zengin ekonomiye sahip ülkelerde dahi orta veya düşük sınıf olarak tanımlanabilecek insan grupları yaşıyor. Ocakları en çok kullanan insanların onlar olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Afrika’da fırın kullanım oranı oldukça yüksek ve bu yüksek oran ancak ekonominin durumuyla ilişkilendirilebilir. Fırın üretimi işine başlayarak zengin olma yolunda ilk adımı attığınızı düşünebilirsiniz.


Sıçrama tahtası üretimi

Sıçrama tahtası üretimine başlamak da bir başka seçenek olabilir. Sıçrama tahtası üretiminin pazar da çözdüğü problemlerden biri de sağladığı sigorta teminatı. Sıçrama tahtaları üretilmeye başladığından beri, insanlar basit düzeyde de olsa bir güvenceye  ihtiyaç duyuyor.Ürettiğiniz bu ürüne ihtiyaç duyacaklar arasında parti veren veya güneşten koruma isteyen insanları sayabiliriz.


Mürekkep ve kartuş üretimi

Mürekkep ve kartuş imalatı da kazançlı iş fikirlerinden. Sebebiyse yazıcı, bilgisayar gibi bazı makineler için vazgeçilmez bir ihtiyaç olmaları.

Bu tarz bir işe girişmek hatırı sayılır miktarda bir parayı harcamanızı gerektirir. Ancak, eğer işinizin ehliyseniz ve üstün bir çaba harcıyorsanız, işletmenizi çok geçmeden zirveye taşıyabilirsiniz.


Ev yapımı kurabiye üretimi

Mutfakla uğraşmayı bilhassa da hamur işlerini seviyorsanız, kurabiye üretimi sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Bu fikri cazip kılan şey ise kurabiye ve bisküvi vb. yiyecekler söz konusu olduğunda çoğu insanın farklı lezzetler aramasıdır. Sırf bu gerçek dahi bu fikri listelediğimiz onca imalat fikrinin ötesinde bir yere koymaya yetecektir. Ev yapımı kurabiyelerinizle farklı damak zevklerine aynı anda hitap etmeyi başaracağınıza inanıyorsanız, durmayın! Şanslısınız, bu aynı zamanda düşük sermayeli bir iştir.

Ayrıca, bu işi hayata geçirmeniz için küçük bir alanın dahi yeterli olabilmesi, hammadde ve sarf malzemelerinin nispeten uygun fiyatlı oluşu ve çalışan sayısını minimumda tutabilme vb. imkanlar da kolaylıkla kara geçmenize ve zorlu imalat sürecinin altından kalkmanıza yardımcı olacaktır.

Unutmayın, pastacılıkta başarılı olmak için pazarlama faaliyetlerine ehemmiyet göstermekle birlikte müşterilerinizin damak tadına da hakim olmalısınız. Üretim miktarınızı ise talebe göre belirleyebilirsiniz.

Son olarak, bu iş için nelere ihtiyaç duyacağınızdan bahsedelim. Ev yapımı kurabiye üretimi için bir elektrikli fırın, öğütücü, mikser vb. pasta yapımında kullanılan demirbaşlara sahip olmalı, pasta yapımında kullanılan temel malzemeleri ise mutfağınızdan eksik etmemelisiniz.


Mum ve balmumu üretimi

İnsanlar mumları yalnızca karanlıktan korunmak için değil, dekorasyon amaçlı da kullanırlar.  Dolayısıyla, evlerin birbirinden şık mumlarla süslendiği günümüz dünyası için mum imalatının dahiyane bir iş fikri olacağı iddia edilebilir.

Siz de şık ve güzel kokulu güzel mumlar üretebilir, bu mumları çevrim içi platformlar üzerinden satışa sunabilirsiniz. Dahası, satışlarınızı arttırmak için oteller ya da restoranlar gibi hoş bir ambiyansın hayli önem arz ettiği sektörlere de yönelebilirsiniz.

Bu iş de tıpkı pastacılık gibi tek bir odaya sığacak niteliktedir. Gereken sermaye ise cüzi miktarda olacaktır.  Öğrenciler, ev hanımları veya 9- 5 çalışmaktan bıkmış olup taze gelir fırsatları kovalayan kişiler de yarı zamanlı olarak bu işle meşgul olabilirler.

Mutlaka okuyun:Evde Mum Yapıp Satmak

Ev yapımı çikolatalar

Çikolatayı kim sevmez ki? Ben lezzetli çikolatalar üretebilirim diyor, bu işi severek yapacağınıza inanıyorsanız harika bir iş fırsatı sizi bekliyor olabilir. Üstelik çikolata imalatı fahiş bir sermaye gerektirmez, üst düzey bir pazarlama becerisine de gerek yoktur. Tıpkı ev yapımı kurabiye üretiminde olduğu gibi çikolata severler de çoğu zaman yeni tatlar ve çeşitlerin peşinde olur. Onlara özgün bir lezzet deneyimi yaşatacak yeteneğe ve damak zevkine sahip olmanız başarı için yeterlidir.

Bugünün insanları gıda alışverişlerinde kimyasal ürünlerden çok ev yapımı ürünleri tercih ediyorlar. Bu eğilim çikolatalar için de geçerli. Ev yapımı çikolatalar hem daha sağlıklı ve hem de çok daha lezzetli bir seçenek. En önemlisi de piyasa böylesi ürünlere muhtaç.

İmal ettiğiniz çikolataları sipariş usulü çalışan pastanelere satabilir veya otellere ait fırınlara ürün satışı yapabilirsiniz. Sırf bayramlarda sevdiklerimize hediye ettiğimiz çikolatalar dahi ürünlerinize yönelik talebi artırmaya yetecektir.


Süzme tereyağı, peynir ve sadeyağ üretimi

Peynir ve tereyağı çoğu insanın kullandığı ve satın alım tercihlerini üst kalite ürünlerden yana kullandıkları temel gıda ürünlerindendir. Köylerde veya kırsal alanlarda yaşayan insanlar için bu türden ürünlere ulaşmak nispeten kolay olsa da şehir insanları için doğal ve katkısız ürünler bulmak neredeyse imkansızdır. Bu da söz konusu kitlenin kimyasal içerikli ürünlere yönelmesini zorunlu kılar. İşte tam da bu noktada devreye girebilir, kendi ürettiğiniz peynir ve tereyağını müşterilerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Süzme tereyağı ile sadeyağın(&#;ghee&#; olarak da bilinen tereyağının sadeleştirilmiş halidir) sağlık açısından pek çok avantajı vardır ancak üreticisi azdır. Bu nedenle, yeterli kaynağa sahipseniz, süzme tereyağı, doğal peynir ve sadeyağ üreten küçük ölçekli bir işletme kurabilirsiniz.

Lezzeti bol, bir o kadar da kaliteli ürünlere imza atarsanız, ürünlerinizi büyük şehirlerin bir o kadar büyük pazarlarında satarak fahiş gelirler elde edebilirsiniz.  Bu iş için büyükbaş hayvan satın almanız, dahası onları bakıp besleyecek geniş bir alana sahip olmanız gerekir. Dolayısıyla, bu iş için yüklü bir sermayeye ihtiyaç duyabilirsiniz.


Tütsü çubukları/agarbatti imalatı

Bu iş için küçük bir çalışma alanının yanı sıra bambu çubuklar ve tütsü yağını satın almak için düşük bütçeli bir sermayeye ihtiyacınız var. İşin en iyi tarafı da  şudur: bu zamansız bir ürün olup her daim rağbet görecektir, zira çoğu insan-bilhassa da ibadet veya meditasyon esnasında- tütsü çubuğu kullanmaktan hoşlanır.

Bir diğer avantaj ise ürünü müşteriye sunmanın zahmetsiz oluşudur. Tütsü çubuklarını satışa hazır hale getirmek için tek yapmanız gereken, tütsü yağını çubukların üzerine sürmek ve 24 saat boyunca kurumaya bırakmaktır. Kurudukları an ürünlerinizi paketleyip satabilirsiniz. Ne dersiniz? Basit, değil mi?


Soda ve aromalı içecekler

Bu imalat fikrine sıcak bakıyorsanız, işe atılmak için en doğru zamanı ve en doğru yeri de belirlemelisiniz. Zira aromalı içecekler en çok kavurucu sıcaklıktaki yaz aylarında ve insanların sıcağın etkisiyle içlerini ferahlatacak  serin bir şeyler içmeyi arzu ettikleri turistik bölgelerde rağbet görür. İçeceklerinizi ister ev ortamında, isterseniz de makineler aracılığıyla hazırlayabilirsiniz.

Aromalı içecek üretimi ve satışına yönelik işletmeler düşük maliyetlerle kurulabilirler. Dahası başlangıçta üretimi bizzat evinizde yapar, böylece maliyeti minimuma indirirsiniz. Sonrasında ise güçlü bir pazar bulduğunuzu hissettiğiniz ilk an işinizi büyütüp profesyonelleşmeye funduszeue.infoı içecek üretimi ve satışına yönelik işletmeler düşük maliyetlerle kurulabilirler. Dahası başlangıçta üretimi bizzat evinizde yapar, böylece maliyeti minimuma indirirsiniz. Sonrasında ise güçlü bir pazar bulduğunuzu hissettiğiniz ilk an işinizi büyütüp profesyonelleşmeye odaklanabilirsiniz.

Meyve küspesi imalatı

Gıda endüstrisinde her daim kaliteli meyve küspesine ihtiyaç vardır. Hatta son yıllarda reçel-jöle, chili sos vb. gıda ürünlerine yönelik talepte de ciddi bir artış gözlemlenmektedir.

Bilhassa kek, pasta, dondurma vb. ürünlerde kullanılan mango, çilek, kivi vb. mevsim meyvelerinin küspesi ile yemeklerin vazgeçilmezi domatese yönelik ilgi de bir o kadar büyüktür. Tam da bu yüzden her mevsim ihtiyaç duyulan meyvelerin küspesini çıkarıp satışa sunmak parlak ve karlı bir iş fikri sayılabilir.

Meyve küspesi yapmak için bu işe özel bir makine satın almanız gerekeceğinden düşük miktarda bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca, gelişmiş bir soğuk zincir lojistik sisteminden de yararlanmanız gerekeceğini unutmamalısınız. Aksi takdirde ürünleriniz bozulabilir-bu da emeğinizin heba olması anlamına gelir.


Dondurulmuş meyve ve sebzeler

Tonlarca taze meyve ve sebzenin israf edildiğini biliyor muydunuz? Bu ürünler dondurulsa ve soğuk hava deposuna konsa sizce de daha iyi olmaz mıydı? Örneğin, elmalar soğuk hava depolarında saklanabilir ve marmelat üretiminde kullanılabilir, stok fazlası domateslerden ise sos yapımında yararlanılabilir, öyle değil mi?

Marketleri düşünün. Donmuş bezelye, doğranmış soğan veya patates vb. ürünler zaten günümüzün yoğun talep gören gıda ürünlerinden değil midir?

O halde bu türden mevsimlik ürünleri yetiştirir veya uygun koşullar altında saklamayı başarırsanız, sonrasında çok daha yüksek fiyatlara satabilir ve fahiş paralar kazanabilirsiniz. Unutmayın, donmuş meyve ve sebzelerin besin değeri yüksektir, dahası dünya çapında büyük talep görürler.

Şimdilerde konuya ilişkin farkındalık düşük olduğundan bu işi yapan kişi sayısı da azdır. Bu da küçük ölçekli işletmenizi düşük bütçeli bir yatırımla başlatabileceğiniz, müşteri sayınız arttıkça da büyüme odaklı çalışmalar yapabileceğiniz anlamına gelir.


Tek kullanımlık mutfak eşyaları

Son yıllarda artan çevre duyarlılığı plastiklere olan yönelimi azaltınca, tek kullanımlık mutfak eşyaları epey talep görür oldu. Anlayacağınız, bu kar oranı bir hayli yüksek bir iş.

Tek kullanımlık mutfak eşyaları en çok kalabalık grupların bir araya geldiği parti, etkinlik veya pikniklerde tercih ediliyor. Bunun en önemli sebebi ise taşınması kolay, hafif ürünler olup sonrasında yıkamaya ihtiyaç duyulmaksızın ortadan kaldırılabilmeleri. Öyle ki bugün sokak satıcıları dahi yemek hizmetlerini bu tek kullanımlık ve dönüştürülebilir tabak ve bardaklar ile sunuyor.

Eski insanlar yemekleri muz yapraklarında servis edermiş, bugün bu trend yerini tek kullanımlık tabak ve bardaklara bırakmış durumda. Hatta artık pipetler, bıçaklar, çatallar ve bardaklar dahi kağıttan üretilebiliyor. Bu ürünlerin güçlü bir tasarımla desteklendikleri vakit oldukça pahalıya satılacağını unutmamalı, şansınızı farklı zevklere hitap eden, yenilikçi tasarımlar üzerinde denemelisiniz.


Dezenfektan üretimi

Listelediğimiz imalat fikirlerinden farklı olarak bu işin artık bir zorunluluk haline geldiği söylenebilir. Zira Covid&#;un yarattığı kaosla birlikte hemen herkes el dezenfektanlarını yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Her birey elinin altında birden fazla dezenfektan bulundurmak durumunda olduğundan- biri evde, biri arabada biri ofiste bir diğeri de çantada kullanılmak üzere-ürüne yönelik talepte tahminlerin çok daha ötesinde bir yükselme gözleniyor. Stokların tükenmesi ise an meselesi. Hal böyle olunca dezenfektan imalatı cazip bir fikir haline geliyor.

Dezenfektan üretimi için başlangıç aşamasında evde yapacağınız küçük çaplı bir üretim yeterli olacaktır. Zira bu iş büyük yatırımlar gerektirmez; sadece prosedüre hakim olmalı, uygun miktarda hammadde ile paketleme için yeterli sayıda şişeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Anlayacağınız, küçük ölçekli bir dezenfektan şirketi kurmak hevesli her girişimci için karlı bir iştir.


Temperli cam imalatı

Temperli cam, bir tür güvenlik camıdır. Uygulanan bir dizi işlem sonucu cam çekme, darbe ve kırılmalara karşı dayanıklı hale gelir. Ve bugün cep telefonuna sahip her birey cihazını korumak için temperli cam isteyeceğinden bu ürüne yönelik talep asla tükenmeyecektir. Yani, cep telefonlarına yönelik talep arttıkça temperli camlara ilişkin talep de artmaya mahkumdur.

Cam endüstrisinde son birkaç yıldır gözle görülür, umut vaat edici gelişmeler kaydedilmektedir. Mevzubahis ürün ise düşük bütçeli yatırım, büyük potansiyel ve yüksek kar vaadi nedeniyle rağbet gören imalat fikirlerinden  biri olmuştur. Bugün yaklaşık 30 milyon telefon satıldığını düşünür ve her bir telefon için satılan camın beraberinde temperli camlarını değiştirmek durumunda kalan sayısız insanı da hayal ederseniz, işin büyüklüğünü  fark etmeniz zor olmayacaktır.

Sizce de mükemmel bir iş fırsatı değil mi?


Maden suyu

Şişelenmiş maden suları düğünler, partiler, oteller vb. pek çok yerde sıklıkla kullanıldığından her daim talep görmektedir. Bu gerçekten yola çıkarak siz de kendi maden suyunuzu üreteceğiniz bir tesis kurabilirsiniz.

Diğer fikirlere kıyasla fahiş miktarda bir sermaye gerektirse de nihayetinde bu işten elde edilen kar oranı da aynı derecede yüksek olacaktır. Maden suyu imalatına başlamak için, sağlam bir iş planı ile pazarlama ve satışta kullanılacak güçlü stratejilere ihtiyacınız olacaktır. Dahası bu işte hijyen de bir o kadar önemli olduğundan ayrıntılara ehemmiyet göstermeniz şarttır.

İşin en güzel tarafı ise bu alanda rekabetin nispeten düşük olmasıdır. Üstelik daha ilk yıldan kar elde etmeye başlayabilirsiniz.


Baharat imalatı

Zerdeçal, kişniş, kırmızı biber ya da pul biber vb. baharatlar yemeklerin vazgeçilmezidir. Bu alanda isim yapıp markanızı duyurdunuz mu, arkanıza bakmadan ilerleyebilirsiniz.

Nasıl mı?

Büyük ölçekli işletmelere ait baharatlarda tek tip bir tada bağlı kalındığı için benzerlerinden farklı, saf ve otantik bir tat sunmak sizi rakiplerinizden farklı kılan karlı bir yatırım olacaktır. Zira baharatlar yemeklerin tatlandırıcısıdır ve insanlar sunduğunuz özgün damak tadını severlerse kendi niş kitlenizi yaratmış olursunuz. Sonrasında ürün yelpazenizi genişletebilir, baharatların yanı sıra et, balık, tavuk ya da salatalarda kullanılacak çeşni üretimi de yapabilirsiniz.


Yatak örtüsü ve battaniye imalatı

Yatak örtüleri ve battaniyeler her evin ihtiyacı gündelik ürünler olduğundan, bu ürünlere yönelik talep hiç azalmaz. Üretim maliyetleri nispeten düşüktür, ancak bu aşamada ürünün kalitesi ne denli iyi ise satış potansiyelinin de o denli yüksek olacağı gerçeği asla unutulmamalıdır. Bu ürünleri sipariş odaklı bir sistem ile satabileceğiniz gibi büyük otellerle iletişime geçebilir, işinizi daha da büyütebilirsiniz.

Başlangıç aşaması için minimum işgücü ve doğru ekipmanla(dokuma makinesi vb.) yeterli üretimi yapabileceğiniz düşünülürse bu işe başlamak hiç de zor değildir, ancak fabrika kurmak ve işleri daha da büyütmek istiyorsanız, geniş bir araziye sahip olmalısınız ki bu yüklü bir sermayeye ihtiyaç duyacağınız anlamına gelir.


Doğal güzellik ürünleri

Doğal içerikli veya bitkisel bazlı güzellik ürünlerine olan talep son zamanlarda ciddi bir ivme kazanmıştır. Çünkü insanların çoğu ciltleri konusunda hassastır, bu nedenle  kimyasal içermeyen, organik ürünleri kullanmayı tercih eder. Dolayısıyla, bir dizi doğal güzellik ürünü hazırlamak kesinlikle karlı bir imalat fikri olacaktır. Ancak, bu aşamada ürünlerinizin bitkisel içerikli olduğundan ya da kalitesinin hiçbir zararlı kimyasal madde içermeksizin mükemmel olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede kısa sürede sağlam bir müşteri kitlesi oluşturabilir, yüksek kar oranlarına ulaşabilirsiniz.


Deri imalatı yapın.

Deri endüstrisi, büyüme ve istihdam potansiyeli nedeniyle ülke ekonomilerinde önemli bir yere sahiptir. Sizler de ham deriyi işleyerek ayakkabı, kemer, çanta, saat kordonu, eldiven vb. bitmiş/satışa hazır ürünler yapan işletmelere satabilir, imalat fikrinizi fahiş gelirler elde edeceğiniz sağlam bir iş fikrine dönüştürebilirsiniz. En güzeli de deri imalatının ürün çeşitliliği bakımından bir hayli zengin seçenekler sunacak, yaratıcılığınızı konuşturacağınız bir sektör olmasıdır.


Bitkisel saç yağı üretimi

Doğal ürünlere yönelik ilginin her geçen gün arttığı bir gerçek. Ve insanların her konuda olduğu gibi saç bakımı konusunda da çareyi doğada araması tesadüf değil. Tabi bitkisel saç yağlarının her eve lazım ürünler haline gelmesi de öyle. Özellikle de ayurveda bitkisinden elde edilen ayurvedik etkili yağlar son zamanlarda bir hayli revaçta. Hindistan’a özgü bir bitki olan ayurvedanın vücudun stresi etkili bir şekilde yönetmesine yardımcı olduğuna inanılıyor ve ayurveda alternatif tedavi yöntemlerinde de sıklıkla kullanılıyor- bahsi geçen alternatif tedavi yöntemleri saça yapılan masajları da içeriyor. Anlayacağınız, ayurvedik etkili bitkisel saç yağları saçları güzelleştirmenin yanı sıra baş ağrılarını hafifletme ve yatıştırmada da etkili.

Bu çok yönlü bitkiyi ticari bir girişime dönüştürmeye ne dersiniz? Ayurvedik etkili bitkisel saç yağları üretip hem güzelliğe hem de sağlığa aynı anda hizmet etmek güzel olmaz mıydı?


Muz cipsi üretimi

Muz cipsleri, derin yağda kızartılmış veya kurutulmuş, gevrek muz dilimleridir. Genellikle otellerde, restoranlarda, barlarda kullanılırlar. Muz cipsleri popüler bir atıştırmalık olup üretimine başlamak akıllıca bir yatırım olacaktır. Üstelik bu düşük bir yatırımla başlatılabilecek bir iştir. İhtiyacınız olan tek şeyse yeşil muzlardır. Onları temizleme, dilimleme ve kızartma işlemlerinden sonra kullanmanız gerekeceğini unutmayın.


Bisküvi yapımı

Oldukça düşük bir yatırımla bisküvi imalatına başlamaya ne dersiniz? Dahası bu işi evden dahi yapabileceğiniz için resmi izne de ihtiyacınız olmayacaktır. Belirli bir hedef kitleye odaklanmak istiyorsanız, sindirimi kolaylaştıran şekersiz bisküvi üretimi vb. bir niş belirleyebilirsiniz.


Kulak temizleme çubuğu imalatı

Kulak temizleme çubukları oldukça kullanışlı eşyalardandır. Bir veya iki ucu emici bir pamuklu dolgu ile kaplanmış bu kısa çubukların imalatına küçük, basit bir makine kullanarak başlayabilirsiniz.


Geçici dövme imalatı

Stıcker şeklinde satılan geçici dövmeler vazgeçilmez güzellik ürünlerindendir. Geçici dövmeleri kadın erkek ya da çocuk ayırt etmeksizin herkes kullanılabilir. Tarz konusunda da herhangi bir sınırlama yoktur- farklı şekil, motif veya tasarımlarda üretilebilirler. Bu oldukça karlı bir iştir ve evden çok az parayla başlatılabilir.


Mikro bira üretimi

Taze demlenmiş biralardan içtiğiniz oldu mu? Denemek ister miydiniz? Bu konu ilginizi çektiyse işleri bir adım ileri taşıyabilir bu merakı karlı bir iş fikrine dönüştürebilirsiniz. Nasıl mı? Biraya yönelik ilgi ve uzmanlığınızı imzanız niteliğinde bir kalite, lezzet ve demleme tekniği ile birleştirerek mikro bira üretimi işi başlatmaya ne dersiniz? O halde vakit kaybetmeden bir mikro bira sistemi(mikro birahane) edinin ve birbirinden lezzetli biralar üretip satmaya başlayın &#; mikro birahaneler ev veya küçük ölçekli restoran/kafelerde bira üretimi için tasarlanmış ekipman setleridir.


Plastik şırınga üretimi

Plastik şırıngalar tıp ve veterinerliğin vazgeçilmezlerindendir. Kas ve damar içi enjeksiyonlar için kullanılırlar ve kullanımdan hemen sonra atılırlar. Plastik şırınga imalatı, tıbbi ürün pazarında deneyime sahip kişiler için mükemmel bir iş fikri olabilir.


Defter üretimi

Girişimcilerin orta düzeyde bir sermaye yatırımı ile başlatabilecekleri bir diğer imalat işi ise defter üretimidir. Yaratıcılık ürünü renkli kapaklar ile parlak, kaliteli bir baskı ürününüze çekici bir görünüm kazandıracaktır. Kapak sayfalarını kendi imalathanenizde tasarlayabilir veya hammaddeyi ise dışarıdan temin edebilirsiniz.


Gıda boyası imalatı

Konsantre bir gıda boyası üretimi projesi, çiçeği burnunda girişimciler için karlı bir girişim olacaktır. Gıda endüstrisinin makul bir hızla büyüdüğü düşünülürse gıda boyalarına olan talebin artması da muhtemeldir.  Renklendirici maddelerle yemeklerin lezzetini artırabilirsiniz. Dahası yiyecekleri boyamak onları albenili hale de getirecektir.


Konfeksiyon/Hazır giyim ürünleri imalatı

Konfeksiyon, faaliyet alanı oldukça geniş bir ticari girişimdir. Bir tekstil üreticisinden kumaş satın alma ve giyim malzemeleri üretmek adına bunları tasarlama, kesme ve dikme işlemlerini de içerir. Ancak tüm bu işlemlerin ardından kullanıma hazır giysileri satabilirsiniz. Başarılı bir hazır giyim işini başlatma sürecinde ürün seçimi, ekipman satın alımı, markalaşma ve pazarlama faaliyetleri konusunda dikkatli olmanız ve bu işe yüklü bir sermaye ayırmanız gerekecektir.


Zencefil yağı imalatı

Hem taze hem de kuru zencefil pazarı gün geçtikçe büyüyor. Zencefil yağının temel faaliyet alanını ise şekerli içecekler ve fırınlanmış ürünler oluşturuyor. Ürün, parfümeri endüstrisinde de az da olsa tercih ediliyor.

Zencefil yağı için mevcut talebin yılda ,68 ton olduğu tahmin ediliyor. yılına kadar bu talebin tona ulaşması bekleniyor. Anlayacağınız, zencefil yağı üretimi girişimciler için kar potansiyeli yüksek bir girişim olabilir.


Guar sakızı imalatı

Guar sakızı, guar fasulyesi adı verilen bir baklagil türünün kabuklarının ayıklanması, öğütülmesi ve ayıklanmasıyla elde edilir. Genellikle akışkan, kirli beyaz bir toz şeklinde üretilir. Lifli yapısı nedeniyle stabilize edici, koyulaştırıcı bir kıvama sahiptir. Suda çözünerek gıda ürünlerinin kıvamını yoğunlaştırabilen bir jel oluşturduğundan gıda endüstrisinde kıvam arttırıcı, koyulaştırıcı ve dengeleyici olarak kullanılır. Glütensiz fırın ürünleri, hindistan cevizi ve badem sütleri, yoğurtlar, çorbalar, lif takviyeleri vb. gıda ürünlerinin yanı sıra vücut losyonu vb. kozmetik ürünlerde de kullanılır.  Guar sakızı üretimi niş bir faaliyet alanı olup kar potansiyeli yüksektir.


Dondurma imalatı

Dondurma, krema vb. süt ürünlerinin şeker, aroma ve kıvam artırıcı ürünlerle karıştırılması ve işlenmesi ve dondurma işlemi sırasında hava ile teması sonucu elde edilen donmuş bir süt ürünüdür. Dondurma, başta çocuklar olmak üzere toplumun hemen her kesimi tarafından tüketilmektedir. Dolayısıyla, kar potansiyeli yüksek bir imalat fikri olacaktır. Ortalama bir sermaye yatırımı ile isteyen herkes küçük ölçekli bir dondurma imalatı işi başlatabilir.


İyotlu tuz imalatı

Tuz insan sağlığı için kritik öneme sahiptir. İstatistiklere göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 90&#;ını tuz tüketmektedir.

Nüfus artışıyla birlikte tuza yönelik talep de artmaktadır. Bu nedenle, tuz imalatına başlamak karlı bir üretim fikri olabilir.

Ülkemizde iyot eksikliği sık görüldüğünden sofra tuzları iyotlanmaktadır. İyotlu tuz aslında potasyum iyodat 50 ile işlenmiş sofra tuzudur ve üretim süreci basittir.

Diğer gıda kaynaklarıyla karşılaştırıldığında tuz işleme süreci bakımından çok daha düşük maliyetlidir. Tuz imalatına başlamak istiyorsanız detaylı bir pazar araştırması yapmalı ve iyotlu tuz üretiminin inceliklerini öğrenmelisiniz.


Reçel ve jöle imalatı

Reçel ve jöle küçük bir alanda dahi üretilebilen sağlıklı yiyeceklerdir. Bu iş için kendi mutfağınızı da kullanabilirsiniz. Bu sayede imalata oldukça düşük bir sermaye ile başlar, büyük ölçekli bir işletme olma yolunda emin adımlarla ilerlersiniz.

Mutlaka okuyun:Evde Reçel Yapıp Satmak

Kot üretimi

Kot pantolonlar günümüzün hatta tüm zamanların en popüler kıyafeti sayılabilir. Erkekler, kadınlar ve çocuklar arasında yaygın olarak kullanılması, hem spor hem de şık kombinlerin vazgeçilmezi oluşu da kot üretimini cazip iş fikirlerinden biri haline getirmektedir.

Ancak bu işe başlamak için hem moda tasarımı hem de güncel trendler hakkında bilgi sahibi olmanız gerek. Dahası ciddi bir sermaye yatırımına da ihtiyacınız olacak

Yine de sağlam bir iş planı ile küçük ölçekli bir proje başlatabilirsiniz.


Çevre Dostu Çanta Üretimi

Çanta imalatı,  kendi işinizi kolaylıkla başlatabileceğiniz en karlı üretim fikirlerinden biridir. Farklı pek çok malzemeden-deri, nubuk, keten, vb- farklı tasarımlarda çantalar üretebilir, bu malzemelerin hangisini seçerseniz seçin kayda değer bir elde edebilirsiniz. Sektörün son zamanlarda bir hayli revaçta olan ürünü ise şüphesiz çevre dostu çantalardır. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu kirlilik problemi ve iklim krizi nedeniyle çevre dostu ürünlere yönelim birincil bir ihtiyaç-hatta zorunluluk- haline gelmiştir. Öyle ki tüketiciler plastik poşetlerden uzaklaşmakta ve çanta olarak kullanacakları alternatif malzemeler aramaktadır. Sizler de bu ihtiyaca cevap verecek kağıt, jüt, kanvas gibi çok daha dayanıklı malzemeleri kullanarak plastik poşetlere alternatif ürünler yaratabilir, karınızı her geçen gün daha da artırabilirsiniz.

Jüt lifi de çevre dostu bir ürün olup çanta, halat, ip, çuval gibi pek çok eşyanın imalatında kullanılır. Jüt lifiyle üretilen çantaları ham haliyle pazarlayabileceğiniz gibi nakış, aynalı işlemeler veya boncuklarla süsleyerek de satabilirsiniz.


Kibrit çöpü imalatı

Bugün isteyen herkes küçük ölçekli bir kibrit çöpü imalat işi başlatabilir. Ancak, bu işe atılacaksanız, güvenlik önlemlerini sıkı bir şekilde uyguladığınızdan emin olmalısınız.

Kibrit çöpleri yaygın olarak kullanılan tüketici ürünlerindendir ve ürüne yönelik talep her geçen gün artmaktadır. Ürün tedarik ve dağıtım süreçleri konusunda bilgi sahibi olan girişimciler, orta düzeyde bir sermaye yatırımı ile kibrit çöpü imalatı işine başlayabilirler.


Mikro(sıvı) gübre imalatı

Mikro gübreler, bitkilerin mikro besin ihtiyacına kısa sürede cevap veren zengin içerikli besin çözeltileridir. İçerdikleri çinko, demir, bor, bakır ve mangan elementleri sayesinde bitkinin dengeli beslenmesini sağlayarak büyüme ve gelişimi destekler.

Mikro gübre üretim işi, detaylı bir envanter yönetiminin yanı sıra üretim, paketleme ve pazarlama süreçlerini de beraberinde getirecektir. Ayrıca kimyaya ilişkin bilgi sahibi olunması şarttır. Bu özelliklere sahip girişimciler makul bir sermaye ile bu işe atılabilirler.


Tablet naftalin imalatı

Naftalin, böcek ve güvelerin saldırısını önlemek için kullanılır. Yün içerikli kıyafet ve eşyaları koruma amaçlı kullanılmanın yanı sıra banyo vb. alanlara güzel bir koku yaymada da etkili olurlar. Toz naftalini özel makinelerle tablet haline getirerek üretim işinizi başlatabilirsiniz. Fakat bu işin teknik bilgi gerektireceğini unutmamalısınız.


Noodle imalatı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası