köfte harcı ile sulu köfte tarifi / Dağılmayan Sulu Köfte - Nefis Yemek Tarifleri - #7858964

Köfte Harcı Ile Sulu Köfte Tarifi

köfte harcı ile sulu köfte tarifi

Sulu köfte tarifi: Kolay ve pratik sulu köfte nasıl yapılır?

Sulu köftenin belki de en büyük sorunu pişerken dağılabiliyor olmasıdır. Aslında bu sorun birazdan paylaşacağımız püf noktalarla oradan kaldırılabilir. Sizin için, hiç dağılmayan sulu köfteler yapmanızı sağlayacak bir tarif hazırladık. İşte baharat ve sosuyla da hayran kalacağınız sulu köfte tarifi… Şimdiden afiyet olsun.

sulu köfte tarifi İçin Malzemeler

250 gram dana kıyma

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

1 adet yumurta

1 tutam maydanoz

3 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı pirinç

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Pişirmek için;

1 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Pişirmeden önce bulamak için;

4 yemek kaşığı un

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle köfte için gerekli olan soğanı bir kaba rendeleyin ve diğer köfte malzemelerini de ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Ele yapışan bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Bir tepsiye köfteleri bulmak için hazırladığınız unu serpin ve elinizi her seferinde ıslatarak, köfte harcından minik minik kopartıp, yuvarlayın ve unlu tepsiye atın.

sulu köfte için tüm harcı bu şekilde yaptıktan sonra, tepsiyi ileri geri sallayarak tüm köfteleri una bulayın.

Diğer yandan sosu hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayın ve bir tencereye zeytinyağını aldıktan sonra, doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.

Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra, içerisine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra içine hazırlamış olduğunuz köfteleri atın.

Sulu köftelerin üstüne çıkacak kadar daha sıcak su ilave edin ve baharatlarını da ekledikten sonra, altını kısıp yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.

Sulu köfteler yumuşayıp, piştikten sonra da servis edin.

Sulu köftenin yanında tereyağlı pirinç pilavı ve sarımsaklı yoğurt ile servisinizi tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun…

False
sulu köfte tarifi, dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır

Köfte tarifleri arasında en çok sevileni ve en severek yapılanı hiç şüphesiz ki patatesli sulu köfte tarifidir. Yıllardır geleneksel lezzetlerimizden biri haline gelmiş olan sulu köfte tarifi özellikle kalabalık davet sofralarında sık sık yapılır. Hem lezzetli hem de çok pratik ve kolay şekilde yapılan koca bir tencere et yemeği tarifine hangi davet sahibi hayır diyebilir ki : ) Köfteleri tek tek yuvarlamayı da gözünüzde büyütmeyin, çok pratik ve çok kolay yolu var : ) Tarifin püf noktalarını, sulu köfte yemeği tarifi, köfteli patates yemeği nasıl yapılır, dağılmayan sulu köfte tarifi tüm püf noktaları ve merak edilenler için yazımızı okumaya devam edin : )

Siz de sevdiklerinize hem çok lezzetli hem de çok pratik bir yemek ikram etmek istiyorsanız sulu köfte tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Farklı bir sulu köfte tarifi arayanlara alternatif bir tarif ise ekşili sulu köfte tarifimizi tavsiye ederiz. Yazı içeriğinde detaylı anlatımı ve ekşili sulu köfte videolu tarifini de bulabilirsiniz.

Köfte tariflerinden kebap tariflerine kadar hepsi birbirinden lezzetli videolu yemek tariflerine Bize Göre Lezzetler Youtube kanalından ulaşabilirsiniz. Son çıkan en kolay yemek tariflerinden anında haberdar olmak için ise kanalımıza abone olmayı unutmayın : )

Sizleri daha fazla merakta bırakmayalım : ) Sulu köfte tarifi için gerekli malzeme listesini, dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır sorularının cevapları ile ilgili tüm detayları yazı içeriğinde bulabilirsiniz.

Tarifimizi deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun, kolay gelsin : )

Sulu Köfte Tarifi

sulu köfte tarifi

Dağılmayan sulu köfte tarifi için gerekli olan malzeme listesi şu şekildedir;

MALZEMELER

Sulu köfte yemeği için;

Dağılmayan Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır

İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine maydanoz yaprakları serpiştirerek servis edelim. Afiyet olsun : )

dilek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası