sırt yakı bandı / VoltaPatch Isı Bandı

Sırt Yakı Bandı

sırt yakı bandı

Yakı bandı kullanırken dikkat! Bu şekilde kullanmak zarar veriyor!

Eklem ve kas ağrılarının kısa süre içerisinde giderilmesi için kullanılmakta olan yakı bandı, özellikle kış aylarının vazgeçilmez ürünlerinden biri. Genellikle ağrıyan bölgeye uygulanan bandın ne kadar sürede etkisini göstereceği ve hangi durumlarda yarardan çok zarara dönüşebileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Yakı bandına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, yakı bandının faydalarını ve zararlarını sizler için hazırladık. İşte tüm detaylarıyla yakı bandına dair tüm merak edilenler…

YAKI BANDI NEDİR?

Vücudun belirli bölgelerinde meydana gelen ağrıların giderilmesi için kullanılan ilaçlı bir bez olan yakı bandı, özellikle bel ve boyun gibi bölgelerde yaşanan ağrıların giderilmesinde tercih edilmektedir. Kronik bel ağrıları, spor yaralanmaları gibi durumlarda da kullanılmakta olan yakı bantları, fıtık, omuz, kas sıkışması ve burkulma gibi durumlar için de oldukça etkili. Yakı bandının üzerinde bulunan bazı kimyasallar, vücutta yaşanan ağrıların iyileşmesini sağlıyor. Fakat yakı bandı kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

Yakı bandı kullanırken dikkat! Bu şekilde kullanmak zarar veriyor!

YAKI BANDI NE İŞE YARAR?

Yakı bandı, eklem ve kas ağrılarının azaltılması ya da giderilmesi için tercih edilen yapışkan bir bezdir. İçeriğinde bulunan kapsikum maddesi sayesinde ağrılı bölgenin sinir hücrelerini harekete geçirmekte, dolayısıyla da ağrının azalmasını sağlamaktadır. Doğal ve güçlü bir acı kaynağı olan kapsikum, uygulanan bölgede yanma hissi oluşturmaktadır. Isınma durumu arttıkça, yanma hissi de artmaktadır.

YAKI BANDI NASIL KULLANILIR?

Ağrının mevcut olduğu bölgeye yapıştırmak üzere yakı bandının üzerindeki koruyucu zar çıkarılır ve yavaşça bastırarak yapıştırılır. Yakı bandının yapıştırılmasıyla birlikte ağrıyan bölge ısınmaya ve yanmaya başlayacak, kısa bir süre içerisinde de etkisini göstererek, ağrıyı azaltacaktır.

YAKI BANDI NASIL ÇIKARILIR?

Yakı bandının yapıştırılan bölgeden sorunsuzca çıkarılabilmesi için farklı yöntemler bulunmaktadır:

  • Bölgeye ılık ya da soğuk su tutulması ve bandın ıslatılması gerekmektedir. Oldukça nazik hareketlerle bant bu şekilde çıkarılabilir.
  • Yakının olduğu bölgeye vazelin sürülerek iyice yedirilir ve yakı bandı havaya kaldırılarak yavaşça çekilir.
  • Yakı bandı zeytinyağı ile ıslatılır ve usul hareketlerle çekilir.
  • Ayrıca yakı bandı çıkarılırken bölgeye sıcak su tutulmamalıdır. Çünkü sıcak su yakı bandının erimesine ve daha çok yapışmasına neden olacaktır. Bu da bandın çıkarılma aşamasında acı verecektir.

 

Yakı bandı kullanırken dikkat! Bu şekilde kullanmak zarar veriyor!

YAKI BANDININ FAYDALARI

İçerisinde  barındırdığı kimyasallar ve kapsaisin maddesi ile vücudun ağrıyan bölgesinde deri altına nüfuz ederek, bölgedeki sinir liflerini harekete geçirmektedir. Ayrıca vücuttaki ağrıları ve sinir iletimini sağlayan ‘p’ maddesini etkisiz hale getirerek, ağrının beyne gitmesini engellemektedir. Bu da ağrı kesici etkisi göstererek ağrının azalmasını sağlamaktadır.

YARA BANDININ ZARARLARI

Yakı bandının ağrıyan bölgeye yapıştırıldığında, ağrının şiddetine ve durumuna göre 4 ila 48 saat arasında bekletilmesi gerekmektedir. Fakat bu sürecin 48 saati geçmemesi oldukça önemlidir. Sürecin aşılması durumunda cilt yüzeyinde tahrişler meydana gelebilir. Özellikle hassas yapılı ve alerjiye eğilimli bireylerin yakı bandı kullanımında dikkatli olması gerekmektedir.

Ağrılı bölgenin deri altına nüfuz eden ve kana karışan yakı bandı, hamilelik sürecinde olan kadınların, emziren annelerin, oral yolla ilaç kullanan bireylerin ve çocuklar tarafından kullanılmamalıdır.

Sırt ağrısı için yakı ve Şanlı yakı fiyatı eczanelerde ne kadar sizlere güncel olarak aktarıyoruz. En iyi yakı bandı hangisi gelin birlikte inceleyelim.

Eczane yakı fiyatları , vücudumuzda bazı bölgeler ağrıyor olabilir. Sırt, boyun, fıtık, omuz ve bel gibi bölgelerde ağrının giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. İlaçlı bir bezlerin tümüne yakı adı verilir. Ağrıyan yerlere bu bezler konularak ağrıların hafiflemesi gözlemlenir. İçeriğinde kimyasal madde bulundurmaktadır. Hamile olan biri için tavsiye edilmez. Hassas bir cildiniz varsa kullanmayınız. Yakı bezinin çıkartılması oldukça zordur. Hassas cilde sahip bir insan olumsuz etkilenebilir.

Ağrısı olan insanların çoğu bu bezleri kullanır. Ağrıların etkisini oldukça aza indirger. Yakı bantlarını ağrıyan bölgeye yapıştırdığınız zaman yanma hissi alabilirsiniz. Yanma hissi saat oluşur. Bazen de gitmeyebilir. Yakı bantları sağlıklıdır. Ve herkes tarafından severek kullanılmaktadır. Yakı bantlarını çıkarmak oldukça zor bir işlemdir. Yakı bantlarını çıkartırken soğuk veya ılık su tutarak çekmeniz gerekir. Hızlı davranmayınız, yavaş bir şekilde bandı çıkartmaya çalışın.

YAKI ADET ve MARKASIFİYATI
Şanlı Kapsikumlu Delikli Yakı19,90 TL
Şanlı Kara Panter Yakı14,90 TL
Şanlı 50cc Sıvı Yakı Kapsikumlu90,60 TL
Şanlı 50cc Sıvı Yakı Mentollü89,90 TL
Şanlı Yakı20,94 TL
Şanlı Kapsikumlu Delikli Yakı 3 Adet67,50 TL
Şanlı Delikli Yakı17,25 TL
Şanlı Kapsikumlu Delikli Yakı 12 Adet TL

Şanlı Yakı Bandı Fiyatı

Şanlı yakı bandı fiyatı, yakı bantlarını çoğu insan kullanmaktadır. Kullanmakta herhangi sakınca yoktur. Ağrıyan bölgenize bu bantları yapıştırabilirsiniz. Yakı bantlarının içinde ilaç vardır. Bu ilaçlar sayesinde ağrınız biraz daha hafifleyecektir. Yakı bantlarında tercih edilen markalardan birisi ise Şanlı olmaktadır. Sizler için Şanlı yakı banlarının fiyatlarını araştırdık. Elde ettiğimiz sonuçlar şöyledir.

Fiyatlar alacağınız yere göre değişiklik gösterir. Fiyatlarda en ucuz ve en pahalı rakamları vermeye çalıştık. Sağlıklı günler dileriz.

Şanlı Yakı Bandı Kullananlar

Şanlı yakı bandı kullananlar, şanlı yaka bandı, yaka bantları arasında en çok tercih edilen ürünlerden bir tanesidir. Şanlı yaka bandını kullanan kişileri sizler için araştırdık. Kullanan kişilerin yorumlarını ve tavsiyelerini dinledik.

Elde ettiğimiz sonuçlara göre etkili olmasının yanında yakayı ilk yapıştırdığınız zaman vücutta yanma hissi oldukça fazla olduğunun yönündeydi. Acı eşiği düşük olan insanlar bu yakıyı kullanması tavsiye edilmemektedir. Bel fıtığında yaşanan ağrılara çok fazla etki ettiği söylenmektedir.

En çok şanlı yakı tavsiye edilmektedir. Kaplanlı yakı veya başka markalar tercih edilmemiştir. Çok fazla ağrı çeken insanların severek kullandığı ve yakının bu ağır olan ağrıları en hafife indirgediği bir gerçektir. Genel olarak herkes yakı bandını sevmektedir ve etkisinin oldukça kuvvetli olduğu söylenmektedir. Ama dediğimiz gibi cildi hassas olan kişiler, hamileler, acı eşiği düşük olan kişilerin kullanmasını tavsiye etmiyoruz.

Yakı Fiyatı Eczane

Yakı fiyatı eczane, yakı Bantlarının fiyatlarını merak edenler yazımızda tüm detaylarını bulabilirsiniz. Çok çeşidi olan yakı bantlarının fiyatlarını sizler için derledik.

En İyi Yakı

En İyi Yakı

En iyi yakı, yakı bantları ağrısı olan insanlar için etkili bir banttır. Yakıların birçok çeşidi bulunmaktadır. Ama insanlar tarafından en çok beğenilen ve etkisini sevdikleri yakı çeşidi şanlı yakı olmaktadır. En bilindik yaka bandı Şanlı yakı bandıdır. Yakılar genel olarak ağrıyan bölgenize yapıştırılarak, bölgenin ağrısını dindiren bantlardır. Birçok yaka çeşidi bulunmaktadır. Hepsinin amacı ağrıyan bölgeyi ilaçla beraber tedavi etmektir. Yakı sağlıklıdır herhangi bir sağlıksız olayı söz konusu değildir.

Yakı Bandı Çeşitleri

Yakı bandı çeşitleri, yakı çeşitleri oldukça fazladır. En bilindik ve tavsiye edilen yakı türünü kullanmanız gerekmektedir. Yakı bandı çeşitlerini sizler için araştırdık. Elde edilen sonuçlara göre yakı çeşitleri şunlardır.

  • Sanita Delikli Yakı Bandı
  • Moringano Yakı Bandı
  • Roll Yakı Bandı
  • Kurtplas Yakı Bandı
  • Tiger Balm Yakı Bandı
  • Şanlı Yakı Bandı
  • Panaheat Yakı Bandı
  • Aslan Yakı Bandı
  • Kara Panter Yakı Bandı
  • Kartal Yakı Bandı

5 Saniyede Karın Ağrısını Geçirme Evde – Çeşitli Yöntemler Var

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer Evde – Alternatif Tıp

Yakı Bandının Zararları Ve Faydaları Neler Yakı Kullananların Yorumları

Yakı bandı, eklem ve kas ağrılarının azalmasına yardımcı olan ilaçlı yapışkan bezlere verilen addır. Yakı bandının içeriğinde kapsikum maddesi bulunur. Bu madde doğal ve çok güçlü bir acı kaynağıdır. Yakı bandı içeriğindeki kapsikum maddesi sayesinde ağrılı bölgenin sinir hücrelerini harekete geçirerek, ağrının azalmasını sağlayacaktır. Yakı bandı vücutta ağrıyan veya tutulan bölgeye yapıştırdıktan bir süre sonra ısınmaya başlar. Isınma arttıkça yanma hissi de artacaktır. Yakı bandı vücuttaki ağrının şiddetine göre ve kişinin acı eşiğine bağlı olarak 4 ila 48 saat arasında kalmalıdır.

Yakı Bandı Ne İşe Yarar?

Vücutta ağrıyan bölgelere yapıştırılan ilaçlı bezler yakı bandı olarak adlandırılmaktadır. Yakı bantları genellikle; boyun, bel ve omuz bölgelerindeki ağrılara, eklem burkulması ve incinmesi durumunda, spor yaralanması, kronik bel ağrısı, kalça, bel ve bacak ağrılarında, romatizma hastalıklarında, bel fıtığı ve eklem ağrılarında kullanılır. Bu ağrıların şiddetine göre azalmasını veya dinmesini sağlayarak ağrı kesici tesiri göstermektedir.  

Yakı Bandı Faydaları Nelerdir?

Yakı bandı içerisinde barındırdığı kimyasallar ve kapsaisin maddesi sayesinde vücutta ağrıyan bölgenin deri altında nüfuz eder ve bölgedeki sinir liflerini harekete geçirir. Beyin nöronlarına vücuttaki ağrıları ve sinir iletimi sağlayan moleküle “p maddesi” denir. Yakı bandı içerisindeki kapsaisin maddesi sayesinde ağrılı bölgenin sinir liflerindeki “p maddesini” etkisiz hale getirir ve ağrının beyine gitmesini engeller. Böylece yakı bandı ağrı kesici etkisi göstererek ağrının azalmasını ve dinmesini sağlamaktadır.

Yakı Bandı Zararları Nelerdir?

Yakı bandı ağrıyan bölgeye yapıştırıldığında 48 saatten fazla kalmamalıdır. Aksi taktirde ciltte tahriş oluşumuna neden olmaktadır.

Hassas yapılı ciltlerin ve alerjiye eğilimli kimselerin yakı bandı kullanmaları sakıncalıdır. Aksi taktirde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Yakı bandı ağrılı bölgenin deri altına nüfuz eder ve kana karışır. Bu sebepten dolayı hamilelik sürecindeki kadınların, emziren annelerin, oral yolla ilaç kullanan kimselerin ve çocukların yakı bandı kullanmamaları tavsiye edilir.

Yakı Bandı Nasıl Yapıştırılır?

Öncelikle yakı bandının üzerindeki koruyucu zarı çıkarılır ve ağrıyan bölgenin üzerine yavaşça bastırarak yapıştırılır. Kısa süre içinde ağrılı bölgeniz ısınmaya ve yanmaya başlayacaktır. Ağrının şiddetine göre minimum 4 saat, maksimum 48 saate kadar çıkarılmamalıdır.

Ağrıyan bölgeye yeniden yakı yapıştırmak için, en az 2 hafta beklenmelidir. Her uygulamada yalnızca 1 adet yakı bandı yapıştırılmalıdır.

Yakı Bandı Nasıl Çıkarılır?

  • Yakı bandı yapıştırılan bölgeye ılık veya soğuk su tutarak bant ıslatılır ve nazik hareketlerle bandı çıkartılır.
  • Yakının olduğu bölgeye bir miktar vazelin sürülün ve iyice yedirdikten sonra yakı bandını havaya kaldırarak yavaşça çekiniz. 
  • Yakı bandını kolay çıkartmanın diğer yöntemi ise yakının olduğu bölgeye zeytinyağı sürmektir. Zeytinyağını iyice yedirdikten emin olduktan sonra usulca yakı bandını çekebilirsiniz.
  • Yakı bandını çıkarırken yapılan yanlışlardan biri de bandın olduğu bölgeye sıcak su tutmaktır. Sıcak su, yakı bandının daha çok erimesini ve yapışmasına yol açar böylece bandı çıkarırken acı çekmenize neden olur.

 Yakı Bandı Kullananların Olumlu ve Olumsuz Yorumları

  • Sırt ve boyun ağrım için kullandığım muhteşem ötesi bir şey. Yakı bandını 12 saat ağrıyan bölgelerimde beklettim ve ağrıdan eser kalmadı. Tabii yakıyor ama fayda sağlaması için derinin altına nüfuz etmesi ve ağrıyı kesmesi için bu yanma hissi çok normal. Herkese tavsiye ediyorum.
  • Yakı bandını ağrıyan kolum için kullandım. Hiçbir şeye alerjim olmamasına rağmen, kolumu kanatırcasına kaşımama neden oldu. Bu kadar kaşınmaya belki kolumun ağrısı geçer dedim ancak hiçbir etkisi olmadı, kaşınmakla kaldım.
  • Yakı bandı günlerdir dayanamadığım sırt ağrımı yarım saatte geçirdi. Çok ısındı ve çok yaktı ancak yarım saatte bile etkisini gösterdi. 
  • Üşütmem sonucunda 3 gündür tarif edemediğim bir bel ağrısı çekiyordum. İmdadıma yakı bandı yetişti diyebilirim, ağrılarımı azalttı. Ancak biraz kaşıntı yaptı, birkaç gün önce yakıyı çıkarmama rağmen hala kaşınıyor.
  • Yakı bandını yapıştırdıktan bir süre sonra yakıyı yapıştırdığım yer acımaya başladı ve çok kızardı. Sanırım bende reaksiyon gösterdi ve yakı pek işe yaramadı.
  • Yakı bandını belimin ağrısı için yapıştırdım ve ağrımı geçirdi. Öyle şiddetli bir yanma da olmadı, acı eşiği ile alakalı sanırım.  Bende sadece biraz kaşıntı yaptı o kadar, tavsiye ederim.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası