çilek görünümlü bacak / Çilek Bacak Nedir, Nasıl Geçer?

Çilek Görünümlü Bacak

çilek görünümlü bacak

&#;ilek Bacak Nedir, Nasıl Ge&#;er?

Çilek bacak, kıl kökleri veya gözeneklerde çilek tohumlarına benzeyen koyu lekeler görülmesidir. Bazı cilt tiplerinde daha belirgin olarak görülen çilek bacak, gözeneklerin aşırı yağ, ölü deriler veya bakteri ile tıkanmış olmasından kaynaklanır. Rahatsız edici bir görünüme sahip olan çilek bacak, ağrı veya kaşıntıya yol açmaz. Yalnızca bacakta değil, uyluk, sırt, üst kol gibi kıl köklerinin bulunduğu her yerde görülebilir.

Çilek Bacak Neden Olur?

  1. Tıkanmış gözenekler
  2. Folikülit
  3. Tıraş bıçağı kullanmak
  4. Tavuk derisi hastalığı
  5. Batık
  6. Aşırı kuru cilt

epilatör

Çilek bacağın oluşumunda en yaygın neden, tüyleri yanlış yöntemlerle almaktır. Tüyleri jilet veya epilatör yardımıyla aldığınızda, bu durum batık veya çilek bacak oluşumuna neden olabilir.

Nemlendirici içeren bir tıraş ürünü kullanmamak, aynı bölgeden birkaç kez geçmek ve tıraş bıçağını sert bir şekilde kullanmak, koyu lekelerin belirginleşmesine sebep olabilir. Susuz kalmış cilt, sıcak havalarda dar kıyafetler giymek, terli kıyafetleri uzun süre değiştirmemek de çilek bacağa yol açabilir.

Çilek Bacak Nasıl Geçer?

Çilek bacağı geçirmek için, uygulayabileceğiniz yöntemler;

  1. Peeling

Çilek bacak için ilk adım, peeling yapmaktır. Tüylerinizi almaya başlamadan önce hafif bir peeling yapmak, cildinizi hazırlar. Düzenli olarak vücut peelingi yapmak, ölü derilerin uzaklaşmasını sağlar. 

Bakınız;Bacak peelingi nasıl yapılır?

bacak nemlendirme

  1. Nemlendirici

Duştan hemen sonra, vücudunuz henüz ıslakken nemlendirici krem sürmek, cildinizin kurumasını engeller. Seramid içeren nemlendiriciler, cilt bakımı için önemlidir.

  1. Temiz tıraş bıçağı kullanmak

Yeni tıraş bıçakları, hem hijyen, hem de keskinlik açısından daha iyi sonuç sağlar. Ayrıca tıraş bıçağını banyo dışında, kuru bir alanda saklamak daha doğru olacaktır.

  1. Tıraş solüsyonu

Tüylerinizi alırken nemlendirici bir tıraş solüsyonu kullanmak, çilek bacak görünümünü engeller. Ayrıca tıraş yaparken aynı bölgeden birkaç kez geçmemeye çalışın. 

  1. Sıcak su

Duş esnasında çok sıcak su kullanmak, cildin kurumasına yol açar. Nemsiz kalan cilt, soyulmaya ve pul pul dökülmeye başlar. 

Çilek bacak görünümünden kurtulmak için, tüylerinizi alma yöntemini değiştirebilirsiniz. Jilet yerine epilatör, ağda veya lazer gibi farklı yöntemleri deneyebilirsiniz. Ayrıca cildinizdeki nem dengesini korumak için, gün içinde yeterince su içmeye özen gösterin. Duştan sonra nemlendirici krem kullanın. Haftada bir kez vücut peelingi yapın. 

Şunlara da göz atın;

  1. Bacak sıkılaştırma egzersizleri nelerdir?
  2. Bacak inceltme diyeti nedir?
  3. Tırnak güçlendirici kür tarifleri
  4. Ağda yanığı nasıl geçer?
  5. El çatlamasına ne iyi gelir?

Çilek bacak nasıl geçer? Pürüzsüz cilt hayal değil! Çilek görünümlü bacaklar kabusunuz olmasın

Bacaklarda meydana gelen, küçük siyah noktalar gibi görünen koyu lekeler ve pütürler çilek bacak olarak nitelendirilir. Bir çileğin yüzeyindeki noktalı görünüme benzediğinden dolayı bu isme sahiptir. Son dönemlerde çoğu kadının sıklıkla karşı karşıya kaldığı cilt sorunlarından biridir. Fakat gerekli bakım işlemleri uygulandığı takdirde kurtulması da oldukça kolaydır. 

Çilek görünümlü bacak neden olur? Oluşan bu görüntü nasıl yok edilir? Kadınların canını sıkan problemin çözümü bu yazıda! 

BACAKTAKİ ÇİLEK GÖRÜNÜMÜ NEDEN OLUR? 

Bacaklarda oluşan çilek görünümü, pek çok nedene bağlı olarak gelişebilir. Bilhassa uzun süre aynı jiletin kullanılması bu görüntüye neden oluyor. Çünkü bıçakları körelen jiletler tüylerinizi tam anlamıyla alamaz. Bu durumda da cildinizde tahriş oluşabilir. 

  • Özellikle kuru bir cilde sahip kişilerin bacaklarında tahriş oluşma oranı oldukça yüksektir. Özellikle tıraşın ardından kuru ciltlerde tahrişin derecesi artarak siyah beneklerin oluşmasına zemin hazırlanır. 
  • Şunu da eklemeden geçmek olmaz; jileti yanlış şekilde kullanmanın sonucunda kıl köklerinde batıklar meydana gelir. Çilek bacak görünümünün oluşmasını sağlayan bu batıklardan kurtulmak oldukça önemli. İşte bu yüzden pürüzsüz bir bacak için bacak bakımına dikkat edin. 
  • Çilek bacak görünümünün bir diğer nedeni ise gözeneklerin tıkanmasıdır. Bacaklarda bulunan gözenekler bakteri ve ölü deriler yüzünden tıkanır. Tıkanan gözeneklerin içerisinde ortaya çıkan yağ, havayla buluştuğunda renk değiştirerek siyahlaşır. 
  • Bunun yanı sıra enfeksiyon, yaralanma gibi sebeplerden dolayı da bacaklarda çilek görünümü yaşanabilir. 

ÇİLEK BACAK NASIL İYİLEŞİR?

Çilek bacak görüntüsünün başlıca sebebi yanlış tıraş yöntemini kullanıyor olmaktır. Eğer tüylerinizden jilet yardımıyla kurtuluyorsanız kuru cilde uygulamamaya dikkat edin. Bunun yerine nemlendirici bir losyon kullanarak tıraşınıza devam edin. Bir tıraş kremi de tercih edebilirsiniz.  

Tüylerin çıkış yönünden aşağı doğru jileti hareket ettirmeniz doğru olacaktır. Tam tersi şeklinde uyguladığınız durumlarda bacaklarınızda tahrişe sebep olursunuz.  

Jilet yerine epilatör tercih ediyorsanız; cilt tipinize uygun bir ürün kullanmaya çalışın. Tüylerinizi ağdayla alıyorsanız yanmaların önüne geçmek için ağdanın çok sıcak olmamasına özen gösterin. Ayrıca ağdayı çekerken hassas davranmaya dikkat edin. 

Kimyasal içeriklerden oluşmayan duş jellerini tercih etmek de cildin sağlığını korur. Ayrıca duş esnasında aşırı sıcak su kullanmamak çilek görünümünü engellemek için etkilidir. Paraben ve renklendirici içermeyen duş jelleriyle bacaklarınızı temizlemeyi ihmal etmeyin. 

Çilek görünümlü bacak nasıl geçer diye merak edenler için en önemli maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz: 

1. NEMLENDİRME 

Bacaklarınızda rahatsız edici çilek görünümünün oluşmasını istemiyorsanız cildinizi sık sık nemlendirmeye özen göstermelisiniz. Çünkü kuru ciltlerin tahriş olması çok daha kolaydır. Cilt yüzeyinin doğru nemlendirici ürünlerle nemlendirilmesi gerekiyor. 

2. PEELİNG YAPMA 

Düzenli aralıklarla bacaklara peeling uygulamak da çilek görünümüne iyi gelecektir. Peeling sayesinde bacaklarda bulunan ölü deriler arındırılır. Bu da çilek bacak oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Aynı zamanda batık tüylerin de meydana gelmesine karşı iyi bir önlemdir. Cildinize uygulayacağınız nemlendiricilerin de kolayca emilebilmesi peeling işlemi gerektirebilir. 

3. KURU FIRÇALAMA 

Bacaklardaki çilek görünümünün önüne geçmek için kuru fırçalama yapmalısınız. Kuru fırçalama sayesinde cilt yüzeyinin kan dolaşımı artar, yüzeyde meydana gelebilecek sorunlar yok olur. Cildi yenilemek ve kan dolaşımını artırmak adına kuru fırçalamayı ihmal etmemelisiniz. 

Bunları uygularsanız çilek bacak tedavisi sağlamış olursunuz. Sonuç olarak doğru cilt bakımıyla pürüzsüz bacaklara sahip olabilirsiniz.  

Çilek Bacak Nedir? Çilek Bacak Görünümü Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Çilek bacak nedir, çilek bacak neden olur? Yaz aylarının gelmesiyle çilek bacak görüntüsünün nasıl geçeceği daha çok merak ediliyor. Çilek bacak görüntüsünden kurtulmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Siz de bu yöntemleri kullanarak çilek bacak görüntüsünden kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bacaklardaki çilek görünümü nasıl geçer diye merak ediyor ve çilek bacak görünümü nasıl geçer diye araştırıyorsanız sorularınızın cevabı yazımızın devamında sizi bekliyor!

Çilek Bacak Görünümü Nedir?

Çilek bacak görünümü özelikle epilatör, jilet ve ağda yaptıktan sonra ortaya çıkar. Kırmızı bazen de siyah şekilde ve küçük küçük noktalar halindedir. Bacaklarda oluşan bu minik, küçük noktalar pürüzsüz görünüm isteyen kişiler için büyük bir sorun oluyor. Kalın kıl yapısına sahip olan kişilerde sıklıkla çilek bacak görünümü olabiliyor. Çilek bacak ismi ise bacakta meydana gelen küçük siyah noktaların çileğin dış kısmına benzemesinden geliyor.

Çilek bacak görünümü birçok kişiyi rahatsız etse de korkmanıza gerek yok. Bu görünümden kurtulmanız mümkün. İşte çilek bacak görünümünden kurtulmanın püf noktaları!

Çilek Bacak Görünümü Nasıl Geçer?

  • Çilek bacak görüntüsünün en önemli nedenlerinden biri yanlış tıraş yapmaktır. Kıllarınızdan kurtulmak için jilet kullanıyorsanız jilet işlemine başlamadan önce nemlendirici ya tıraş köpüğü kullanmalısınız. Tıraşı ayak bileklerinizden yukarı doğru yapmanız da önemlidir.
  • Düzenli peeling yapmanız da cildinizi ölü derilerden arındırarak bakım yapar. Hem batık görünümü hem de çilek bacak görünümü için haftada bir kez peeling yapmanız oldukça önemlidir.
  • Son dönemlerde popüler olan kuru fırçalama yöntemi de çilek bacak görünümden kurtulmak ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için oldukça faydalıdır.

Yaza Hazırlık: Çilek Görünümlü Bacaklardan Kurtulun

Engelleme Yöntemleri

Tıraş

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çilek bacakların oluşmasının en büyük sebebi tıraş olmak. Eğer tıraşınız için jilet kullanıyorsanız kuru cilde uygulamak yerine mutlaka nemlendirici bir losyon ya da bir tıraş kremi kullanın. Jileti tüylerin çıkış yönünden aşağı doğru uygulayın. Tam tersi bir uygulama tahrişe neden olur.

Epilatör kullanıyorsanız; cildiniz için uygun bir ürün tercihi yapmaya ve sonrasında bacaklarınızı nemlendirmeye özen gösterin. Ağdadaise yanmalara engel olmak için ağdanın çok sıcak olmamasına dikkat edin ve ağdayı çekerken hassas davranın.

Temizlik

Düzenli olarak peeling yapmak; ölü deri hücrelerini bacaklarınızın yüzeyinden nazikçe çıkararak, çilek bacak görünümün azalmasına yardımcı olur. Ayrıca, batık tüylerin oluşmasını da önler.

Folikülüt oluşumunu engellemek için de duş sırasında suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Duş jelinizi kimyasal içermeyenlerden tercih etmelisiniz. Paraben ve renklendirici içermeyen Pure Line Duş Jelleri’nin 10 farklı koku seçeneği arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Nemlendirme

Pürüzsüz bacakların en önemli sırrı; onları sürekli nemlendirmek. Sadece tıraştan sonra nemlendirmek yerine, gün içinde ihtiyaç duyduğunuz her an bir nemlendirici krem kullanın. Böylece sağlıklı görünen ve parlayan bacaklara sahip olabilirsiniz.

Kuru fırçalama tekniği de pürüzsüz bacaklara kavuşmanın bir diğer yolu. Kuru Fırçalama Nedir, Nasıl yapılır? yazımızdan detayları öğrenebilirsiniz.

Ayrıca Yaz Tatiliniz İçin 6 Olmazsa Olmaz Bakım Ürünü yazımız ilginizi çekebilir.

 

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası