msu tercih ne zaman 2022 / 2023 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ tercih yap

Msu Tercih Ne Zaman 2022

msu tercih ne zaman 2022

MSÜ tercih sonuçları açıklandı... 2022 taban puanları açıklandı mı, tercihler ne zaman yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi sonuçları açıklandı. https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılan açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları askeri öğrenci temin faaliyeti kapsamında 2'nci seçim aşamalarına çağrılacak adayların sonuç duyurusu 20 Haziran 2022 Pazartesi günü açıklandı.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

1. MSB Millî Savunma Üniversitesi 2022 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri 27 Haziran - 03 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olup,

    a. Harp Okulları seçim aşamaları 27 Haziran-23 Temmuz 2022 tarihleri arasında,

    b. Astsubay Meslek Yüksek Okulları seçim aşamaları 25 Temmuz-03 Ağustos 2022 tarihleri arasında icra edilecektir.

    c. Pazar günlerine sınav planlanmamıştır.

2. Hava Harp Okulu adayları "Psikomotor Testi" ve "Öğrenci Seçme Uçuşuna" katılacakları için birinci tercihi HHO olan adaylar arasından MSÜ-2022 sayısal puanına göre belirlenmiştir.

3. Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Çağrı Esasları:

    a. MSÜ-2022 sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenen taban puanı geçen adayların tercihleri arasında Bando Astsubay MYO olanlar, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir. Adaylar bu haklarından feragat edebilir. Bu durum adayların diğer tercihlerini etkilemeyecektir.

    b. MSÜ-2022 sınavında herhangi bir puan türünden, belirlenen taban puanı geçemeyen adaylardan, Güzel Sanatlar veya Konservatuar Liselerinin Müzik bölümü kaynaklı olan adaylar ile birinci tercihi Bando Astsubay MYO olan adaylardan en yüksek puan türüne göre sıralanarak belirlenen adaylar sadece Bando Astsubay MYO adayı olarak sınavlara çağrılmıştır. Bu adayların diğer tercihleri dikkate alınmayacaktır.

    c. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girecek adaylar enstrümanlarını da yanlarında getirebileceklerdir. (Piyano ve bateri hariç)

4. Şehit / Gazi yakını olan adaylar; 2022-MSÜ Sınavında aldıkları puanlarına % 10 eklenerek değerlendirmeye alınmıştır. Şehit/Gazi yakını olduğunu belgeleyemeyen adayların işlemlerine, puanlarına % 10 eklenmeden devam edilecektir. Bu durumda, taban puanların altında kalan adayların tercihleri sonlandırılacaktır.

5. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte Kara Harp Okulu Komutanlığı (Bakanlıklar/Ankara) adresinde hazır bulunacaklardır.

Yerleştirme nasıl yapılacak?

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

Adaylar "Yerleştirme İşlemleri" süresince tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme Puan (ADP) sıraları dikkate alınarak yerleştirileceklerdir.

"Ek Yerleştirme" sürecinde ise intibak eğitimlerinin belirlenen zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO'ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir.

Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okulları intibak eğitimine katılan hiçbir aday Asb.MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

MSÜ 2022 Taban Puanları

MSÜ tercih sonuçları açıklandı... 2022 taban puanları açıklandı mı, tercihler ne zaman yapılacak?

MSÜ 2022 tercihleri ne zaman bitiyor? MSÜ tercihi nasıl yapılır, sonuçlar hangi tarihte açıklanır?

Haberin Devamı

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR 2022msü,?

Milli Savunma Üniversitesi sınavı 27 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. Tercihler de 18 Nisan'da başladı. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 18 Nisan-13 Mayıs 2022 saat 23:59'a kadar yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacak.

MSÜ TERCİH NASIL YAPILIR?

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2022-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığınca https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacaktır. Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

Haberin Devamı

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

2022 MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemde 30 Nisan- 19 Mayıs tarihleri arasında tercihler alınmıştı. Tercih sonuçları ise 11 Haziran 2021 tarihinde erişime açılmıştı. Bu sene de haziran ayı başında açıklanması bekleniyor.

MSÜ tercihleri ne zaman bitecek? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 MSÜ tercih takvimi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 23:57

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

MSÜ tercihlerinin ne zaman biteceği ve tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, adayların yoğunlaştığı konuların başında geliyor. ÖSYM tarafından 27 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2022-MSÜ) tercih işlemleri için son günlere girildi. 18 Nisan tarihinde başlayan MSÜ tercihleri bu hafta sona erecek ve ardından tercih sonuçları Milli Savunma Üniversitesi tarafından ilan edilecek. 2022 MSÜ yerleştirmelerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirilecek. Peki, 2022 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MSÜ son tercih tarihi ve konuyla ilgili bilgiler.

1/5MSÜ tercihleri ne zaman bitecek MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022 MSÜ tercih takvimi
2/5MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK
3/52022 MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK
4/5YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK
5/5MSÜ tercihleri ne zaman bitecek MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2022 MSÜ tercih takvimi

MSÜ TERCİH SONUÇLARI 2022 ne zaman, hangi gün, ayın kaçında açıklanacak? MSÜ tercih sonuçlarında son durum bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 23:59

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

MSÜ tercih sonuçları için geri sayım devam ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleşen, 18 Nisan 13 Mayıs 2022 tarihinde de tercihleri alınan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ) yerleştirme sonuçları için adayların gözü kulağı PERTEM ekranından gelecek duyuruya çevrildi. Milli Savunma Üniversitesi'nin yapacağı açıklamanın ardından https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresinden ilan edilecek olan MSÜ tercih sonuçlarında; öğrenciler Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecek. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman, hangi gün, ayın kaçında açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

1/4MSÜ TERCİH SONUÇLARI 2022 ne zaman, hangi gün, ayın kaçında açıklanacak MSÜ tercih sonuçlarında son durum bilgisi
3/4YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK
4/4MSÜ TERCİH SONUÇLARI 2022 ne zaman, hangi gün, ayın kaçında açıklanacak MSÜ tercih sonuçlarında son durum bilgisi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır