ciprasid kullananlar yorumları / CIPRASID Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler CIPRASID ilaç prospektüsü.

Ciprasid Kullananlar Yorumları

ciprasid kullananlar yorumları

yan etkileriyle insanın ağzına edebilecek olan antibiyotik.

bu ne lan enfeksiyondan kurtulacaz diye 1 haftadır hayatım kaydı.

şöyle ki yoğun bir sırt ağrısı var, baş ağrısı tarif edilemiyor öyle bildigin baş ağrısı değil sürekli ve sinsi bir ağrı. eklem agrılarını saymıyorum bile. kas sertleşmesi var. ağızda iğrenç bir tat oluşmasına neden oluyor yediginden içtiginden bi bok anlamıyorsun. zaman zaman ates basmasına neden oluyor. yüzünüzü kızartıyor, bildigin pancara dönüyorsun. gözlere de dokunuyor efendim, ara sıra odaklanma sorunu yasatıyor bulanık görüyorsun. (ulan zaten 2,5 miyopum bir de bunu mu çekeceğiz). fobi, depresyon kabus görme , uykusuzluk gibi yan etkileri de mevcut ama henüz bünyede bas göstermedi. tamam penilisine allerjim var her ilacı kullanamıyorum ama bu kadar yan etkisi olan ilacın ta a.q.

reçetesiz alınabilir mi merak etmekteyim.

idrar yolu enfeksiyonu

Arkadaslar merhaba, ben yeni uyeyim. Sistit ve idrar yolu enfeksiyonuyla ilgili burda yazilan her seyi okudum ama bazi sorularima hic cevap bulamadim ve sizlere sormak icin uye oldum.

Benim sikayetlerim 1 ay once basladi, idrarimi zor birakiyodum yaniyodu. Ilk basta 1 hafta pyeloseptyl kullandim gecmeyince doktora gittim tahlil yapti tabi enfeksiyin cikti,monurol mu ne tek icimlik ilactan verdi ama sikayetlerim gecmedi. 1 hafta sonra yine gittim bu sefer cipro ve purinol verdi. Ben ilk basta mantar olurum korkusuyla ciproyu kullanmadim,tabi gecmedi hatta daha kotulesti,idrarim gelince de mesanem yaniyodu artik:KKsonra bu hafta gundur ciproyu kullaniyorum,yarin bitecek. baya bir duzeltti beni ama hala tuvaletim gelince yanma sikayetim devam ediyor,idrara cikinca rahatliyorum ama ara ara aci yokluyor iste.

Bir de benim hic damla damla idrar gibi sikayetlerim yok,normal guzel bir sekilde yapiyorum ama yine de yanarak geliyor,cildiricam:KK(( basit enfeksiyonlar ciproyla hemen gecmiyor mu??? Hatta benden kotu insanlara bile iyi gelmis,okudum funduszeue.info yarin kutu biticek hala tam duzelmedi gecmedi yanmalar,sizce nedeni ne olabilir? Ayni sorunu yasiyan var mi??

Vajinal kulturum temiz cikti, cok dikkat ediyorum sicacik duruyorum cok bol su iciyorum(hatta seffaf iser oldum) maydonoz ve yaban mersini denedim. Tuvaleti rahat yapsam da oncesi ve sonrasindaki bu yanmalar ne ya onca ilaca ragmen, mesanem yara olmus olabilir mi ilaclardan? Artik aklima bu geldi:KK(( lutfen tecrubeli olanlarinizin fikirlerini bekliyorum:KK

Neye iyi gelir ve kullanımı nasıldır? :

Etken maddesi  Siprofloksasin olan  Ciprasid mg Film Tablet, vücuttaki bakterilerle mücadele ederek, bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. Solunum yolu enfeksiyonları (zatürre, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi), göz enfeksiyonları, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları, genital bölge enfeksiyonları, bel soğukluğu (gonore),  cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, kanda meydana gelen enfeksiyonlar (septisemi), bağışıklık sistemi zayıflamış olan hastalarda oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi  ve tedavisinde , neisseria meningitidis adlı bakterinin neden olduğu enfeksiyonların önlenmesinde ve şarbon hastalığı tedavisinde uygulanır.

Ciprasid mg Film Tablet Kullananlar için Uyarılar :

  1. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Vücuttaki bakterilerle mücadele ederek , bakterilerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.
  3. İlacı kullanırken, süt ve süt ürünlerini tüketmeyiniz. Bu ürünler tedavinin etkinliğini azaltabilir.
  4. Alüminyum ve magnezyum hidroksit içeren antasitlerle saat aralıklı olarak kullanınız.
  5. Şayet tizanidin kullanıyorsanız veya antibiyotik alerji durumu varsa bu ilacı kullanmak sakıncalıdır.
  6. İlacı kullanırken, kafein tüketmekten kaçınmalısınız. Bu ilaç, kafeinin etkilerini güçlendirmektedir.
  7. İlacın kullanımı ishale neden olabilir.  Şayet sulu ve kanlı ishaliniz var ise acil olarak  hekiminize müracaat etmelisiniz. Çünkü bu durum yeni bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Doktorunuz söylemedikçe ishali durdurmak için başka bir ilaç kullanmak sakıncalıdır.
  8. Şayet böbrek hastalığınız, karaciğer hastalığınız, diyabet (şeker hastalığınız) veya eklem hastalığınız veya çizgili kas zayıflığı, daha önce geçirilmiş nöbet,  hipokalemi veya uzun QT sendomu hastalığınız var ise  bu ilacı kullanmadan önce hekiminize bildirmelisiniz. İlacı güvenli bir biçimde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere gereksinim duyabilirsiniz.
  9. İlacı almadan önceki 6 saat ve aldıktan sonraki 2 saat sürecinde, sükrafat (Antepsin) veya didanozin (Videx) veya antiasit, vitamin veya  mineral  tabletleri almaktan kaçınmalısınız. Bu ilaçla beraber kullanılmaları ilacın etkinliğini azaltmaktadır.
  10. İlacın kullanımı cildinizi güneşe karşı hassas hale getirebilir. Güneş ışınlarından, solaryumdan, güneş lambalarından uzak durunuz.
  11. Bu ilaç tendon şişmesi veya yırtılmasına neden olabilir. Şayet, 60 yaşın üzerindeyseniz veya ağız yoluyla steroid grubu bir ilaç alıyorsanız veya  böbrek, kalp veya akciğer nakli geçirdiyseniz bu riskin meydana gelmesi olasılığı daha fazladır.
  12. İlacınızı kullanırken, ani bir ağrı, acı, şişlik ve eklemlerinizde hareket zorluğu ve benzeri vakıalarla karşılaşırsanız, ilacın kullanımını durdurup acil olarak hekiminize müracaat etmelisiniz.
  13. İlacı kullanırken her zamankinden daha fazla sıvı tüketmelisiniz.
  14. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan kullanmak sakıncalıdır. Şayet tedaviniz sırasında hamile kalırsanız veya hamilelik şüphesi varsa acil olarak hekimi haberdar ediniz. Hamilelerde kullanımı, doğmamış bebek için zararlı olabilir.  Emzirme döneminde, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

Ciprasid mg Film Tablet&#;in Kullanım şekli ve dozu. Nasıl uygulanır? :

  1. Doktor ilacı nasıl reçete yazdıysa o biçimde kullanmanız gereklidir. Tedavi sürecinde mutlaka hekimin yönergelerine uyulması şart olup, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar ilaçtan beklenen faydaları farklı yönde etkileyebilir, hastalığın seyrinin olumsuz ilerlemesi sonucunu doğurabilir.
  2. Her tableti bir bardak dolusu su ile beraber almanız gerekir.

Yan Etkileri ve Kontr-Endikasyonları

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Bulantı ve ishal yaygın görülen yan etkilerdir.

 

Etken Maddesi:   Siprofloksasin

Ticari-Jenerik ismi: Ciprasid mg Film Tablet

Son arananlar

Eşdeğer (Muadil) veya Benzer ilaçlar :

Post Views:0

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası