boyun düzleşmesi için hangi bölüme gidilir / Boyun Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar - Sağlık Haberleri

Boyun Düzleşmesi Için Hangi Bölüme Gidilir

boyun düzleşmesi için hangi bölüme gidilir

Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Boyun Ağrısına Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Boyun ağrısı ve tutukluk birkaç günlük süre zarfında ya da bir haftadan uzun sürerse doktora görünmek gerekir. Kas ve bağ dokusundan kaynaklı ağrı ve tutulma; dinlenme, ufak boyun egzersizleri, sıcak tedavi yöntemleriyle giderilebilir. Eğer bu tedavilerde bir sonuç elde edilmezse doktor kontrolü gereklidir. Yazımızda bizler de boyun ağrısına hangi bölüm bakar gibi başlıklar altında bu konuda ayrıntılı bilgiler vermiş bulunmaktayız. Yazımızı okumaya devam ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Boyun ağrısı birkaç günün ve ufak tedavilerin sonucunda azalmıyorsa uzman yardımı gereklidir. Boyundan başlayıp kola yayılan ağrı; keskin, ani acı, kolda karıncalanma ve uyuşma, kolda ya da elde güç kaybı gibi problemler var ise fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına tedavi olmak gerekmektedir. Boyunda şişlik kitle olması lenf bezleriyle alakalı ya da başka bir konudan kaynaklı olabilir.

Boynun ön tarafında tiroit bezi bulunmaktadır ve bu bezin büyümesi nodül veya iltihabi bir sebepten kaynaklı olmaktadır. Ağrının hareketle değişmemesi, günden güne artması, kilo kaybı, ağrının gece şiddetlenmesi, terleme, ateş gibi belirtiler dahili bir hastalığa işaret edebilir. Bu belirtiler varsa hasta ilk önce iç hastalıkları (dahiliye) bölümüne muayene olunabilir.

Boyun Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Uzun süreler (aylarca) süren kronik boyun ağrıları, sabah tutukluğu, bel ve sırt ağrılarıyla beraber kaburga ağrıları, ağrının hareket ettikçe azalması, diz, kalça, omuz, el bileği gibi eklemlerde şişlik, ağrı, tutukluk olması romatizmal bir hastalığı gösterebilir. Bel romatizması olarak bilinen ankilozan spondilit özellikle kadınlarda ilk olarak boyun ağrısı olarak başlamaktadır. Ankilozan spondilit gibi romatizmal rahatsızlıklar fizik tedavi ve rehabilitasyon ya da romatoloji uzmanlarınca tedavi edilebilir. Fibromiyalji, polimiyalji romatika boyun ağrısı yapabilen ve sık görülen diğer romatizmal hastalıklardır.

Boyun ağrısı ile birlikte bilinçte bulanıklık, denge kaybı, şiddetli baş dönmesi, mesane ya da bağırsak kontrolü kaybı (idrar kaçırma ya da yapamama), ateş gibi şikayetler varsa zaman kaybetmeden acile başvurmak gereklidir. Düşme, trafik kazası gibi travmatolojik olaylar sonrasında oluşan belirtilerde de geç kalınmadan acile gidilmesi gerekmektedir.

Boyun ağrısında tedavi nedene göre yapılmaktadır. Kas, ligaman gerilmesi, boyun kireçlenmesi, boyun fıtığı gibi kas iskelet sistemine ait sorunlar fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarınca yapılan tedavilerle sonuca ulaşabilir. Boyun fıtığına bağlı olarak kol ve bacaklarda ilerleyici kuvvet kaybı, mesane ve bağırsak kontrolünün zayıfladığı durumlarda ameliyat gereken bir durum olabilir. Boyun fıtığı ameliyatları genellikle beyi ve sinir cerrahisi tarafından yapılır.

Boyun Fıtığına, Kireçlenmesine Hangi Bölüm Bakar, Hangi Doktora Gidilir?

Boyun ve omuz ağrıları genellikle birlikte görülen ağrı türlerindendir. Boyunda ve omuz bölgesindeki ağrı, kaslarda gerilme, zorlanma gibi küçük sorunlardan, tümör gibi son derece ciddi sağlık koşullarına kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Peki boyun, omuz ağrısı, boyun fıtığı, boyun kireçlenmesi için hangi doktora, bölüme gidilir?  Bu soruların cevabına geçmeden önce omuz veya boyun ağrısı neden olur, bu ağrıların geçmesi için evde neler yapabiliriz? Konusunda çeşitli bilgiler vereceğiz;

Boyun ve omuz ağrısı nedenleri

  1. Romatoid artrit (eklemlerde iltihap)
  2. Duygusal stres
  3. Osteoporoz (Kemik erimesi)
  4. Boyun fıtığı
  5. Kazadan veya düşmelerden kaynaklanan travma
  6. Duruş bozukluğu
  7. Menenjit geçirmiş olma
  8. Boyun Kireçlenmesi (Servikal Spondiloz-Servikal Osteoartroz)
  9. Boyun düzleşmesi
  10. Hamilelik
  11. Enfeksiyonel hastalıklar
  12. İç organ Hastalıkları
  13. Kemik hastalıkları
  14. Boyunda tümör
  15. Omurga iltihabı
  16. Hormonal hastalıklar
  17. Soğuk algınlığı sonucu kaslarda ağrı meydana gelmesi
  18. Kas spazmı

Boyun ve omuz ağrısının nedeni nasıl teşhis edilir?

Omuz ve boyun bölgesindekinin ağrının nedenini tespit etmek için doktorunuz röntgen çekme, MR ( Manyetik rezonans görüntüleme) BT (Bilgisayarlı tomografi) ve Elektromiyografi (EMG) gibi yöntemleri kullanacaktır.

Boyun ve omuz ağrılarını evde tedavi etme yöntemleri:

  1. Doktora danışıp ibuprofen, minoset, majezik, aspirin gibi reçetesiz satılan ağrı kesicileri kullanmak
  2. Kas gevşetici kremler veya ilaçların kullanımı
  3. Boyun ve omuz ağrısı depresyon kaynaklı ise antidepresan ilaç kullanımı
  4. Omuz ve boyunda ağrıyan bölgeye sıcak su torbası yahut buz uygulamak. Bazı ağrılar sıcağı severken bazılarına ise soğuk iyi gelir. Ağrınız soğuk seviyor ise buz küplerini atlete sarıp boynunuza, omzunuza tutabilirsiniz.
  5. Yavaş yavaş yukarı ve aşağı, sağa ve sola egzersizler yapın. Bu boyun kaslarını germeye yardımcı olur.
  6. Masaj ağrının geçmesi için etkili yöntemlerdendir, kasları gevşetip ağrının giderilmesinde önemli rol oynar.
  7. Yastık kullanmadan veya özel boyun yastığı ile sağlam bir yatak üzerinde uyku deneyin.
  8. Rahatsızlığınızı gidermek için yumuşak bir boyunluk kullanın. Uzun bir süre için kullanmaktan kaçının aksi durumda boyun kaslarını zayıflatabilirsiniz.
  9. Omuzda, boyunda sinir sıkışması veya fıtık varsa doktor cerrahi operasyon yapma gereği duyabilir.
  10. Ağrı eklem iltihabından kaynaklanıyorsa doktorunuz bu bölgeye okal kortikosteroid enjeksiyonları yani kortizon iğne enjekte edebilir

Boyun fıtığı için hangi doktora gidilir?

Boyun fıtığınız varsa yahut boynunuzda fıtık olduğundan şüpheleniyorsanız Beyin Ve Sinir Cerrahisi doktoruna başvurmalısınız.

Boyun kireçlenmesi için hangi doktora gidilir?

Boyun kireçlenmeniz varsa yahut boynunuzda kireçlenme olduğundan şüpheleniyorsanız Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon doktoruna başvurmalısınız.

Boyun ağrısı için hangi doktora gidilir?

Boynunuzda ağrı varsa Beyin Ve Sinir Cerrahisi doktoruna başvurmalısınız.

Omuz ağrısı için hangi doktora gidilir?

Omzunuzda ağrı varsa Ortopedi doktoruna başvurmalısınız.

Boyun Kireçlenmesi Belirtileri Nedenleri Tedavisi Egzersizleri Tıklayınız

Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir Boyun Ağrısını Ne Geçirir Evde Nasıl Geçer? Tıklayınız

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır