üniversite sınavı ertelendimi / Üniversite sınavı ertelendi mi? YKS başvuru tarihi ne zaman?

Üniversite Sınavı Ertelendimi

üniversite sınavı ertelendimi

YKS &#;niversite sınavı başvuru tarihleri değişti mi? YKS ERTELENDİ mi, ertelenecek mi? &#;SYM SON DUYURULAR!

EĞİTİMfunduszeue.info

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

ABONE OL

 YKS üniversite sınavı başvuru tarihleri değişti mi? YKS ERTELENDİ mi, ertelenecek mi? ÖSYM SON DUYURULAR!

Ülkemizde yaşanan deprem felaketleri nedeniyle MEB'e bağlı okullar iki hafta boyunca tatil olurken, üniversiteler online eğitime geçirildi. Yaşanan olaylar nedeniyle, YKS başvuru tarihi ve sınav tarihleri için gözler ÖSYM'nin açıklamalarına çevrildi. Peki, YKS ertelenecek mi? YKS sınavı ne zaman yapılacak? İşte, konuya dair merak edilen detaylar

"YKS sınavı ertelendi mi?" sorusu milyonlarca öğrenci tarafından sorgulanıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıcı hasara neden olan deprem nedeniyle tüm ülkede eğitim öğretime ara verilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, YKS'de sınıf 2. dönem konularının YKS'de yer almayacağını duyurdu. Peki YKS ertelenecek mi? İşte, detaylar

YKS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM henüz YKS sınav ve başvuru tarihleri bilgisini de içeren güncel sınav takvimini yayınlamadı. YKS sınav tarihi hakkında bir açıklama geldiğinde haberimizde yer verilecektir.

YKS SINAVI ERTELENECEK Mİ?

MEB'in yaptığı açıklamayla okullar iki hafta boyunca ertelenirken, sınav hakkında bir açıklama henüz gelmedi.

YKS 2. DÖNEM KONULARI OLMAYACAK!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Üniversite sınavı ertelendi mi? YKS başvuru tarihi ne zaman?

ÖSYM Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerin ardından bünyesinde yapılacak sınavları erteledi. Öğrencilerin gözü YKS sınav tarihine çevrildi. Peki, YKS sınavı ne zaman? YKS başvuru tarihi ne zaman?

Kahramanmaraş depremi sonrası YKS konularıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada sınıf ikinci dönem konularının üniversite sınavına dahil edilmeyeceği bildirildi. Bu gelişme sonrası AYT, TYT ve YDT olmak üzere üç oturumda oluşan YKS''nin tarihleri gündeme geldi.

YKS NE ZAMAN?

Bakan Özer üniversite sınavına girecek olanları şu sözlerle bilgilendirdi:

"Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız.

Mümkün olduğu kadar çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz"

ÖSYM tarafından paylaşılan ilk takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da uygulanacağı açıklanmıştı.

ÖSYM, sınav ve seçim tarihinin aynı tarihe denk gelme ihtimali nedeniyle harekete geçti. Yayımlanan sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasıyla birlikte YKS''nin tarihi de belli olmuş oldu.

Buna göre; YKS sınavı yayımlanan ilk sınav takvimine göre uygulanacak ve Haziran tarihlerinde yapılacak.

YKS SINAVI ERTELENECEK Mİ?

YKS sınavının ertelenmesine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. ÖSYM''den yapılan açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM''den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." denildi.

YKS sınavı ertelendi mi? Üniversite sınavı iptal edildi mi?

YKS sınavı ertelenecek mi? YKS sınavı ertelenecek mi? YKS (TYT &#; AYT &#; YDT) ertelendi mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ertelendi mi? Corona vürüsü dünyaya korku salarken Türkiye bir dizi önlem alıyor. Bunlardan bazıları okulların tatil olması, üniversitelerin tatil edilmesi ve AÖL sınavının iptali&#; Şimdi yakın zamanda sınava girecek adayların akıllarında sınav ertelemeleri var. Özellikle de YKS&#;nin ertelenip ertelenmediği merak ediliyor.

Üniversite sınavına girecek olan yüz binlerce kişi bu soruya cevap arıyor. Haziran ayına kısa süre kala ÖSYM&#;den bir açıklama bekleniyor. İşte detaylar

YKS ERTELENDİ Mİ?

YÖK Başkanı Saraç, güncel duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Üniversitelerin bahar döneminde sadece uzaktan eğitim vereceğini duyuran Saraç, YKS&#;nin de Temmuz&#;da yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGS ve YKS&#;nin gelişmelere göre ertelenebileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çankaya&#;daki toplantının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınacak tedbirler kapsamında Liselere geçiş sınavı ile Üniversitelere giriş sınavının da ertelenebileceğini söyledi.

Eğer ertelenmezse, Lise Giriş Sınavı 7 Haziran&#;da,

Yükseköğretim Kurumları Sınavı&#;nın (YKS) ertelediğine dair henüz hiçbir gelişme yok. ÖSYM konu hakkında açıklama yapmazken yakın bir zamanda duyuru yapılması bekleniyor.

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ VE TARİHLERİ

YKS geç başvuruları Mart tarihleri arasında yapılacak. Üniversite adayları YKS geç başvuru ücreti olarak TL yatıracak.

TYT Sınav Tarihi Ne Zaman Saat Kaçta ÖSYM

YKS-TYT Konuları ve Soru Dağılımı İçin Tıklayınız

YKS SINAV TARİHLERİ

YKS üç ayrı oturumda uygulanacak. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran tarihinde uygulanacak.

YKS&#;nin diğer iki oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 21 Haziran tarihinde uygulanacak.

Sizlere Bu yazımızda Üniversitelerin en son güncel taban puanları ve başarı sıralamalarını derledik.

Puanlara ve Başarı sıralamalarına ulaşmak için ilgili bölümün üstün tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sıralamaları Taban Puanları İçin Tıklayınız

2 Yıllık Üniversite (Önlisans) Bölümleri Başarı Sıralaması Taban Puanları İçin Tıklayınız

Üniversitelerin Taban Puanları Başarı Sıralamaları ve Bölümleri İçin Tıklayınız

TYT AYT- YKS Puanınızı Hesaplamak İçin Tıklayınız

Bölümler Hakkında Geniş Bilgi İçin Tıklayınız

Hangi Bölüm Kaç Net İle Kazanılır İçin Tıklayınız

yks ertelendi mi, yks ertelenecek mi

Üniversite sınavları ertelendi mi? Finaller ertelendi mi? YÖK Üniversite açıklaması

Üniversiteler bahar dönemi final sınavları için aldıkları kararları peş peşe duyurdu. Hibrit eğitim devam ederken bazı üniversitelerde finallerin yüz yüze yapılması kararı alındı. Online eğitimi sürdüren öğrencilerin birçoğu barınma ve ulaşım sorunları sebebiyle sınavların internet üzerinden yapılmasını talep ediyor. Bazı üniversitelerden online sınav kararı gelirken bazıları ise sınavların yüz yüze yapılacağını duyurdu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar sınavlarla ilgili açıklama yapmıştı. Peki Üniversitelerde finaller online mı, yüz yüze mi yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylar.. 
ÜNİVERSİTE FİNAL SINAVLARI ONLİNE MI?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerde yapılacak final dönemi sınavlarının 1 Haziran'dan sonra yapılmasına karar verdi. 
MUHALEFET ÇAĞRI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, "YÖK, acilen bir genelge yayımlayarak üniversite senatolarına Mayıs tarihleri arasında fiziki ya da online sınav yapılmaması kararını kamu ve vakıf üniversitesi ayrımı gözetmeksizin bir an önce bildirmelidir" çağrısında bulunmuştu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu da 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesi için YÖK'e ve üniversite yönetimlerine sınavların ertelenmesi çağrısında bulunmuştu.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR NE DEMİŞTİ?

YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamada vize sınavlarının online şekilde yapılacağını ifade ederek devamında " Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine, yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verildi." ifadelerini kullanmıştı.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

YÖK

Gündem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası