gebelikte32 hafta / 32 Haftalık Gebelik | Eti Cicibebe

Gebelikte32 Hafta

gebelikte32 hafta

Gebeliğin hafta son iki gebelik ayına girmiş bulunuyorsunuz. Eğer ilk hamileliğinizse heyecan, kaygı ve merak içerisindesiniz. Her şeyi merak ediyorsunuz bebeğin gelişimini, sizdeki fiziksel değişimleri bilmek ve öğrenmek istersiniz. Bu yüzden seafoodplus.info da tam da olmanız gereken yerdesiniz. İlk defa anne olacaklara doğumdan sonra hayatınız değişecek diyebiliriz. Eski alışkanlıklarınız değişecek tüm hayatınız bebeğinizin ve eşinizin üzerine yoğunlaşacaktır.

Doğumda tecrübeli birilerinden yardım almak size fayda sağlayacaktır. Doğumda yanınızda kimin veya kimlerin olmasını istiyorsanız o kişilere bunu söyleyin sizi yalnız bırakmayacaklardır.

Gebelikte Hafta

Gebelikte Hafta Annedeki Değişim

Gebelikte hafta; karnınız ve memeler gittikçe büyüyor. Memelerinizin ağırlığı nedeniyle kambur yürüyebilirsiniz, sütyen kullanmak sizi rahatsız edebilir, hamilelik sutyenleri kullanabilirsiniz.

 Hafta

Gebelikte hafta rahim büyüklüğü yaklaşık 32 cm.

Meme altlarında terlemeye bağlı gelişen enfeksiyon riskinden korunmak için soğuk-ılık duş alabilir terleyen bölgeler içinse pudra kullanabilirsiniz.

Hareketleriniz sınırlanmaya başlamıştır hızlı hareket edemeyebilir bacaklarınız zorlanabilir günün büyük bölümünü dinlenmeye ayırın.

Haftada yarım kilo almanız normaldir Sizinle birlikte bebeğinizde büyüyor. Kilonuzdaki ve baş ağrılarınızdaki hızlı artışa dikkat edin bu durumlarda doktorunuza başvurun.

Haftaya kadar 15 günde bir doktora gitmeniz yeterliyken  Haftadan sonra en az haftada bir kontrole gideceksiniz.

Eşinizle tüm yaşadıklarınızı paylaşın o şimdi sadece bir gözlemci onun sizi anlamasını beklemeyin çok beklersiniz…

Hamilelikte Hafta Bebekteki Değişim

gebelik haftası; Bebeğinizin boyu 42,4 cm ağırlığı 1,7 kilogramdır. Bebeğiniz, ağırlığının büyük bölümünü son haftalarda alıyor bugüne kadar aldığınız kilolar size ait bundan sonraki kiloların çoğu bebek tarafından alınır.

 Hatfa

Gebeliğin haftasında anne karnındaki bebeğin ayak tırnakları da çıkmış ve uzamıştır.

Bebeğinizin keyfine diyecek yok parmağını emiyor, kollarını sallıyor, tekmeler atıyor, gülümsüyor hatta suratını asıyor.

Bebeğinizin kemikleri sertleşiyor ve kireçleniyor.

Bebeğiniz artık parlak ve koyu ışığı algılıyor.

Hamileliğin haftası bebeğinizin beyinsel ve sinirsel yapıları gelişiyor. Bu nedenle kalsiyum açısından zengin besinler tüketin.

Kalsiyum açısından zengin besinler:

  • Süt
  • Yoğurt
  • Peynir
  • Badem
  • Kılçıklarıyla yenilebilen balıklar ve
  • Yeşil yapraklı bitkiler tüketebilirsiniz.
  • Yemeklerinizi az ama sık yiyin yemeklerde tek çeşit yerine çeşitli yemekler yiyin
  • Bebeğiniz için günde yaklaşık olarak kalori almanız gerekmektedir.
  • Taze balık ürünleri tüketin, fındık, tereyağı, havuç  ceviz gibi ürünleri tüketmeyi unutmayın. Bu ürünler göz ve beyin sağlı için gerekli
  • Bebeğinizin hareketleri takip ederek onun sağlığı konusunda fikir edinebilirsiniz.
  • Bol miktara su için
  • Beli genişleyebilen iç çamaşırları alınız.

32 haftalık gebelik

32 haftalık gebelik

32 haftalık gebelik, bebeğin ayak ve el tırnakları oluşur. Göz gri renk alır ve göz rengi doğumdan sonra değişir. Bebeğiniz yaklaşık gr ve 42 cm boyunda. Çoğu bebek artık makat pozisyonundan baş pozisyonuna dönmüş olur ve bu pozisyon nadiren değişir.

Uterus artık diyafram ve mideye baskı yaptığı için nefes darlığı ve mide yanması şikâyetleri artar. Amniyotik sıvı artışı ve rahmin hızlı büyümesi kasık ve kalçada ağrı artışına neden olur. Erken doğum riski için kanama, lekelenme, ağrılı ve ağrısız düzenli kasılma, su gelmesi, uzun süre bebeğin hareketini hissetmeme gibi şikayetler olursa hemen muayene olunması gerekir. Uterus artık diyafram ve mideye baskı yaptığı için nefes darlığı ve mide yanması şikâyetleri artar. Sırt ağrılarında artış olur. Gece yatarken yastığınızı yükseltmeniz gerekir.

Hafta hafta gebelik

Gebelik Haftası Hesaplama

Hamileli&#;in Haftas&#;nda Nelere Dikkat Edilmeli?

Gebelikte hafta, bebekte büyümenin gerçekle&#;ti&#;i önemli evrelerden birisidir. Gebeli&#;in son dönemlerine yakla&#;&#;ld&#;&#;&#; için anne adaylar&#;nda kilo al&#;m&#; fazlad&#;r ve belirgin de&#;i&#;iklikler gözlenir. Dolay&#;s&#;yla bu haftadan sonra daha fazla dikkatli olmalar&#; önemlidir. Ayr&#;ca a&#;&#;r kald&#;rmamaya ve sa&#;l&#;ks&#;z besin gruplar&#;ndan mümkün oldu&#;unca uzak durmaya özen göstermeliler.

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için uzman doktor deste&#;i al&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz.

32 haftal&#;k hamilelik

32 Haftal&#;k Gebelik Kaç Ayl&#;k Oluyor?

Gebelik hesaplamalar&#;nda gebeli&#;in geli&#;imi haftal&#;k olarak takip edilir. Jinekologlar da ayn&#; &#;ekilde gebelik geli&#;imini takip ederken hafta hesaplamas&#; yaparlar. Ancak anne adaylar&#; genellikle hamileliklerinin kaç ayl&#;k oldu&#;unu ö&#;renmek isterler. Örne&#;in: 3. trimester döneminde yer alan hafta, gebeli&#;in 7. ay&#;d&#;r. Yani tam bir aral&#;k verilmek gerekirse 7 ay 14 günlük bir hamilelikten bahsedilebilir. Bebe&#;in do&#;umuna yakla&#;&#;k 8 hafta kalm&#;&#;t&#;r denilebilir.

32 haftal&#;k gebelik

32 Haftal&#;k Gebelik Bebek Kilosu ve Geli&#;imi

haftal&#;k gebelik döneminde bir bebe&#;in kilosu yakla&#;&#;k 1 kilo gramd&#;r. Ancak annenin beslenmesine ve ya&#;am standartlar&#;na göre her bebe&#;in kilosunda ufak de&#;i&#;imler gözlenebilir. O nedenle gram aras&#;nda de&#;i&#;ebilece&#;ini söylemek daha do&#;ru olacakt&#;r. Ayr&#;ca boyunda da fark edilir bir de&#;i&#;im oldu&#;unu görebilirsiniz. haftada, ayaklar&#;ndan ba&#;&#;na kadar olan ölçülen toplam boyu cm’dir.

Gebeli&#;in 7. ay&#;nda bebek taraf&#;ndaki geli&#;im son h&#;z&#;yla devam eder. 32 haftal&#;k gebelik geli&#;imi bebek aç&#;s&#;ndan oldukça önemlidir. Çünkü bu dönemlerde bebekte belirli düzeyde büyüme beklenir. Organ geli&#;imi ve fetüs büyük oranda tamamlanm&#;&#;t&#;r; ancak do&#;uma dek bu süreç devam eder. Beyin ve sinir sistemlerinin daha fazla geli&#;me gösterdi&#;i söylenebilir.

haftadan itibaren bebe&#;iniz ba&#; a&#;a&#;&#; konumlanarak do&#;um pozisyonu almaya ba&#;layacakt&#;r. Doktorunuz ultrason kontrolü esnas&#;nda hangi pozisyon ile do&#;aca&#;&#;n&#; size ifade eder. E&#;er ba&#;la gelecekse ba&#;&#; a&#;a&#;&#;da, s&#;rt&#; solda veya sa&#;da, bacaklar&#; ise yukar&#; k&#;s&#;mda yer al&#;r. Bunun d&#;&#;&#;nda makat veya yan geli&#; pozisyonlar&#;yla da dünyaya gelebilir. Art&#;k bebe&#;inizin son geli&#;meleri yava&#; yava&#; tamamlanmak üzeredir. Ka&#;lar&#;, kirpikleri ve saçlar&#; olmas&#; gereken duruma yak&#;nd&#;r. Ayak ve el t&#;rnaklar&#; ise yava&#; yava&#; uzamaya devam edebilir.

haftada cilt alt&#; ya&#; dokusu geli&#;imini sürdürür. Bebe&#;inizin cildi art&#;k daha yumu&#;ak ve düzgün haldedir. D&#;&#;ar&#;dan gelen sesleri duyabilir. O nedenle bu haftalarda bebe&#;inizle konu&#;maktan çekinmeyin. Onu ne kadar çok sevdi&#;inizi karn&#;n&#;z&#; ok&#;ayarak gösterin. Hatta e&#;inizle birlikte ona masal anlatmaya bile ba&#;layabilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: 34 Haftal&#;k Gebelik Hakk&#;nda Bilinmesi Gereken Her &#;ey

32 haftal&#;k gebelik

32 Haftal&#;k Gebelik Adet Sanc&#;s&#; Neden Olur? Normal Midir?

Gebeli&#;in haftas&#;nda hissedilen sanc&#;y&#; anne adaylar&#; adet sanc&#;s&#;na benzetebilirler. Çünkü hissedilen sanc&#;, t&#;pk&#; adet dönemlerinde oldu&#;u gibi kas&#;k bölgesindedir ve anne aday&#;n&#; kramp veya b&#;çak saplanmas&#; hissiyle uyar&#;r. Bu tür a&#;r&#;lar&#;n en önemli nedeni rahmin uyar&#;lma e&#;i&#;ine dü&#;mesidir. Bu durumdan dolay&#; k&#;sa süreli a&#;r&#;lar görülebilir.

32 haftal&#;k gebelikte sanc&#; görülmesinin bir di&#;er nedeni rahmin büyümesi ve rahmi tutan ba&#;lar&#;n gerilmesidir. Devaml&#; hissedilebilece&#;i gibi ara s&#;ra hafif &#;ekilde de yoklayabilir. Ayr&#;ca kar&#;n bölgesine darbe al&#;nmas&#;, bebe&#;in aktif olmas&#;, kad&#;n&#;n gün içerisinde çok fazla yorulmas&#;, s&#;kl&#;kla cinsel ili&#;kiye girilmesi ve gün içerisinde fazla susuz kal&#;nmas&#; da yine anne aday&#;nda sanc&#;lara neden olabilir. Uzun sürmesi, geçmemesi, &#;iddetinin artmas&#; halinde doktorunuza ba&#;vurunuz.

Gebeli&#;in 3. trimester döneminde görülen bu tür sanc&#;lar genellikle “Braxton Hicks kontraksiyonlar&#;” olarak nitelendirilir. K&#;sa süreli olan bu yalanc&#; sanc&#;lar&#;, gerçek do&#;um sanc&#;lar&#; ile kar&#;&#;t&#;rmamal&#;s&#;n&#;z. Düzensiz &#;ekilde giren yalanc&#; gebelik sanc&#;lar&#;, çok &#;iddetli hissedilmedi&#;i taktirde normaldir.

Ancak 32 haftal&#;k gebelikte vajinada a&#;r&#; hissi varsa, sanc&#;lar&#;n &#;iddeti her geçen süre art&#;yorsa, düzenliyse, ne zaman gelece&#;i kestirilebiliyorsa ve beraberinde rahim kas&#;lmalar&#; ya&#;an&#;yorsa mutlaka bir jinekolog muayenesinden geçmek gereklidir. Çünkü ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z gerçek do&#;um sanc&#;s&#; olabilece&#;i gibi yumurtal&#;k, safra kesesi veya apandisite ba&#;l&#; bir sanc&#; da olabilir. Vakit kaybetmeden doktorunuza ba&#;vurunuz.

32 Haftal&#;k Gebelik Beslenme Tüyolar&#;

32 haftal&#;k gebelikte ne yenmeli? Sorusu, anne adaylar&#;n&#;n en çok merak etti&#;i konulardan birisidir. 32 haftal&#;k gebelik beslenmesi, bebe&#;in geli&#;imi ve anne aday&#;n&#;n günlük enerjisini kar&#;&#;layabilmesi aç&#;s&#;ndan büyük bir önem ta&#;&#;r. Besinler ara ve ana ö&#;ünlere yay&#;larak günde 6 kez azar azar olacak &#;ekilde yenebilir. Ayr&#;ca günde ,5 litrelik s&#;v&#; al&#;m&#;n&#; aksatmamakta da fayda vard&#;r. Beslenme program&#; olu&#;turmak için diyetisyeninizle ileti&#;ime geçiniz.

32 haftal&#;k gebeliklerde bebe&#;in beyin ve zihinsel geli&#;imi devam etti&#;i için protein, vitamin, kalsiyum, mineral ve lif al&#;m&#;na özen gösterilmelidir:

Bedenin dokular&#;n&#;n yenilenmesi, bebe&#;in olgunla&#;mas&#; ve geli&#;mesi için protein al&#;m&#;na dikkat etmelisiniz. Et çe&#;itleri veya pi&#;mi&#; yumurta gibi protein deposu olan g&#;dalar&#; e&#;er alerjiniz yoksa ve diyetisyeniniz önerdiyse tüketebilirsiniz. Kuru baklagiller, f&#;nd&#;k ezmesi ve kepekli tah&#;llar ise vejetaryen anne adaylar&#;n&#;n tüketebilece&#;i proteinli besinlerdir.

C vitamini, anne ile bebek aras&#;ndaki ileti&#;imi sa&#;layan plasentan&#;n geli&#;imine destek olur. Ayr&#;ca vücudun direncini art&#;r&#;r ve ba&#;&#;rsaklardaki emilimi kolayla&#;t&#;r&#;r. Mevsiminde taze sebze ve meyveler C vitamini aç&#;s&#;ndan oldukça zengindir.

Gebeli&#;in haftas&#;nda anne adaylar&#;nda kab&#;zl&#;k görülebilir. Bu tür &#;ikâyetlerin azalmas&#; için günlük ö&#;ünlerinizde posal&#; g&#;dalara yer verebilirsiniz. Taze sebze ve meyvelerin pek ço&#;u adeta lif deposudur. Hamilelikte, hem bebe&#;in do&#;um sonras&#; demir ihtiyac&#;n&#;n kar&#;&#;lanmas&#; hem de anne vücudundaki kana yeterli miktarda oksijenin gitmesi için doktor onay&#; ile demir al&#;m&#;n&#; art&#;rmal&#;s&#;n&#;z.

Gebeli&#;in önem ta&#;&#;yan besin gruplar&#;ndan birisi de folik asittir. Özellikle gebeli&#;in ilk dönemlerinde bebe&#;in beyin geli&#;imi aç&#;s&#;ndan mutlaka folik asit miktar&#;n&#; doktor onay&#;ndan sonra art&#;rmal&#;s&#;n&#;z. Taze ye&#;il sebzeler folik asit kayna&#;&#;d&#;r. Ancak folik asidin azalmamas&#; için bu tür ye&#;il sebzeleri çi&#; &#;ekilde veya az ha&#;layarak temiz tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Bebe&#;in kemik ve di&#; geli&#;imi 8. haftadan itibaren ba&#;lar ve son aylara kadar devam eder. Dolay&#;s&#;yla gebeli&#;in en ba&#;&#;ndan itibaren kalsiyum al&#;m&#;n&#; art&#;rman&#;zda fayda vard&#;r. Süt, peynir ve lor peyniri gibi kalsiyum deposu g&#;dalar&#; sabah kahvalt&#;s&#;nda doktor onay&#; ile tercih edebilirsiniz. Yo&#;urt ve ayran gibi di&#;er süt ürünleri ise ak&#;am yemeklerinde veya ara ö&#;ünlerde tüketilebilir.

32 haftal&#;k gebelik

Gebelikte Beslenme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Haddinden fazla gereksiz kilo al&#;m&#;n&#; engellemek için ya&#;l&#;, &#;ekerli ve beyaz unlu besinler tüketmemeye çal&#;&#;&#;n.
  • Kahve, kola ve çay gibi kafein a&#;&#;rl&#;kl&#; içeceklerden mümkün oldu&#;unda uzak durun. Özellikle yemeklerin üzerine içilen çay ve kahve gibi içecekler, besin de&#;erlerinin emilimini azaltacakt&#;r.
  • Alkol ve sigaray&#; tamamen hayat&#;n&#;zdan ç&#;kar&#;n. Hatta pasif içici olmamak için tüketilen ortamlarda bile bulunmay&#;n.
  • Kaymak, krema, ya&#;l&#; et gibi baharatl&#;, ya&#;l&#; ve kokulu yiyeceklerden tüketmeyin.
  • Ödem olu&#;umunu engellemek için günlük tuz miktar&#;n&#;z&#; iyi ayarlay&#;n. Her gün graml&#;k tuz tüketmek ideal bir orand&#;r. Sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z için özellikle iyotlu tuzlar&#; kullanmaya özen gösterin.
  • Salam, sosis, sucuk, past&#;rma ve çe&#;itli organ eti tüketiminizi s&#;n&#;rland&#;r&#;n.
  • Bulant&#; ve kusma &#;ikâyetleriniz varsa az ö&#;ünler halinde s&#;k s&#;k besinler tüketin. Bulant&#;lar&#;n&#;z&#; azaltmak için s&#;cak bitki çaylar&#; içebilir ve birkaç tane kraker yiyebilirsiniz.
32 haftal&#;k gebelik

32 Haftal&#;k Gebelik Annedeki De&#;i&#;iklikler

Anne aday&#;n&#;n rahmi, haftadan itibaren neredeyse tamam&#; bebekle kapl&#; hale gelir. Sinir uçlar&#;, vücutta gerçekle&#;en tüm aksiyonlar&#; hissedebilir düzeydedir. Dolay&#;s&#;yla art&#;k bebe&#;in karn&#;n&#;zda gerçekle&#;tirdi&#;i her hareketi kolayca fark edebileceksiniz.

Gebeli&#;in son aylar&#;na gelindi&#;i için bel bölgesinde bask&#;lar artabilir. O nedenle uyku esnas&#;nda veya aya&#;a kalkarken biraz zorluk çekebilirsiniz. Rahim kaslar&#; do&#;uma haz&#;rl&#;k yapt&#;&#;&#; için ara s&#;ra kas&#;labilir veya gerilebilir.

Midede biriken gazdan dolay&#; &#;i&#;kinlik ve bitkinlik görülebilir. Ancak bu sorunu lifli g&#;dalara yönelerek, hareket ederek ve bol su tüketerek k&#;sa sürede çözebilirsiniz. 32 haftal&#;k gebelikte s&#;k idrara ç&#;kma &#;ikâyetleri de görülebilir. Bunun as&#;l nedeni ise bebe&#;in do&#;um kanal&#;na inmesi sonucu mesaneye bask&#; yapmas&#;d&#;r.

Karn&#;n&#;z her geçen gün büyüdü&#;ü için ka&#;&#;n&#;r. Çünkü esneyen deri zamanla kuruyarak ka&#;&#;nt&#;ya sebep olur. Dolay&#;s&#;yla bu evrelerde karn&#;n&#;za bolca nemlendirici krem sürmelisiniz. Özellikle geceleri yatmadan önce sürdü&#;ünüzde faydas&#;n&#; görebilirsiniz. Gö&#;üslerinizden sar&#;ms&#; renkte s&#;v&#; s&#;z&#;nt&#;lar&#; olabilir. Endi&#;e edilecek bir durum yoktur. Bu gelen s&#;v&#; s&#;z&#;nt&#;lar&#;, bebe&#;in ilk emece&#;i antikor yüklü süt kal&#;nt&#;lar&#;d&#;r.

haftadan sonra anne adaylar&#;, do&#;um iznine hak kazan&#;rlar. E&#;er çal&#;&#;&#;yorsan&#;z, bu haftadan itibaren haklar&#;n&#;zdan faydalanarak izne ayr&#;labilir ve evinizde dinlenmeye geçebilirsiniz.

32 haftal&#;k gebelik

32 Haftal&#;k Gebelik Mide Bulant&#;s&#; ve Yanmas&#; &#;çin Ne Yapmal&#;?

Hareket eksikli&#;i, kab&#;zl&#;k, dü&#;ük kan &#;ekeri, ya&#;l&#; yiyecekler ve yorgunluk gibi nedenlerden dolay&#; gebeli&#;in son dönemlerinde de mide bulant&#;s&#; ve yanma &#;ikâyetleri meydana gelebilir.

Peki bulant&#; ve yanma &#;ikâyetleri ile nas&#;l ba&#; edilir?

  • Midenizi buland&#;ran kokulardan mümkün oldu&#;u kadar uzakla&#;&#;n. Örne&#;in: sigara, egzoz duman&#; ve a&#;&#;r parfüm gibi.
  • E&#;er dü&#;ük riskiniz yoksa her gün aç&#;k havada k&#;sa yürüyü&#;ler gerçekle&#;tirin. Temiz hava, mide bulant&#;lar&#;n&#;z&#; önemli ölçüde azaltacakt&#;r.
  • D&#;&#;ar&#; ç&#;kt&#;&#;&#;n&#;zda mide bulant&#;n&#;z art&#;yorsa, yan&#;n&#;zda mutlaka kraker, küçük bir muz ve f&#;nd&#;k gibi at&#;&#;t&#;rmal&#;k besinler bulundurun.
  • Sebze çubuklar&#;, tavuk suyu çorba, humus, yo&#;urt ve sebzeli makarna gibi hafif besinleri doktor onay&#; ile ölçülü olarak tüketebilirsiniz.
  • Özellikle mide bulant&#;lar&#;n&#;z varsa zencefil etkisinden faydalanabilirsiniz. Kaynam&#;&#; suyun içerisinde birkaç dakika bekletece&#;iniz kurutulmu&#; zencefiller bulant&#;lar&#;n&#;z&#; kesebilir. Tad&#; ac&#; gelirse bir iki ka&#;&#;k bal ilave ederek tatland&#;rabilirsiniz.
  • Nane ve narenciye kokular&#; da bulant&#;lar&#;n azalmas&#;nda etkilidir. Özellikle taze ve kurutulmu&#; nane yapraklar&#;n&#; yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Narenciye kokular&#;ndan faydalanmak için de portakal ve mandalina gibi meyvelerin ya&#;&#;n&#; mendile sürerek koklayabilirsiniz.
32 haftal&#;k gebelik

32 Haftal&#;k Hamileler Çal&#;&#;abilir Mi?

Gebelik döneminin sonlar&#;na yakla&#;t&#;&#;&#;n&#;z bu dönemde çal&#;&#;an anneler için en büyük soru i&#;areti ak&#;llara gelmektedir. &#;&#; yerinden izin mi alsam i&#;i mi b&#;raksam ya da ücretsiz izin mi kullansam diye birçok endi&#;eli dü&#;ünceler gündeme gelir. Vücudun daha da yoruldu&#;u haftada çal&#;&#;an anne adaylar&#;m&#;z, yasal olarak do&#;um iznine ç&#;kabilir.

Bu dönemde yasal olarak 8 hafta devam eden gebelik izni yap&#;labilir. Ancak baz&#; anne adaylar&#;m&#;z gebeli&#;inde risk yoksa son güne kadar çal&#;&#;maya devam ederek 8 haftal&#;k gebelik iznini, do&#;um izni ile birle&#;tirmek ister. Böylece yeni do&#;um yapt&#;&#;&#; o zorlu günlerde bebe&#;iyle daha çok zaman geçirmek için f&#;rsat olu&#;turur.

Gebeli&#;in haftas&#;na kadar çal&#;&#;mak isteyen anne adaylar&#;m&#;z, kurum prosedürlerine göre hareket ederek ve çal&#;&#;ma haklar&#;na dikkat ederek gebelik-do&#;um iznini planlayabilir. Hamileli&#;inde risk olmayan anne adaylar&#;m&#;z kendilerini yormayacak &#;ekilde i&#; hayat&#;na en uygun süreye kadar devam edebilir. &#;ayet risk varsa ve anne aday&#;m&#;z çok yoruluyorsa en erken sürede izin kullanarak çal&#;&#;ma hayat&#;na ara verebilir.

32 haftal&#;k gebelik

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için uzman doktor deste&#;i al&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz.

Hamilelikte A&#;erilen 9 &#;lginç Yiyecek

Emziren Anneler Ne Yemeli? Süt Art&#;ran 14 Besin

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli Ne Yememeli?

Hamilelikte Kar&#;n A&#;r&#;s&#; Neden Olur? Ne Zaman Ba&#;lar? Nas&#;l Geçer?

Hamilelikte Ba&#; A&#;r&#;s&#; Nas&#;l Geçer? Ne Zaman Ba&#;lar? Nedenleri, Tedavisi

32 Haftalık Gebelik: Düşünülecekler, Bebek Gelişimi, Pozisyonu & Görüntüsü

32 haftalık gebelik: Bebeğinizin gelişimi

Yukarılar – aşağılar. Çoğu bebek bu hafta içinde baş aşağı veya tepe üstü pozisyona yerleşir. İdeal olarak doğuma kadar bebek bu konumunu koruyacaktır. Yine de büyük gün gelmeden önce birkaç kere pozisyon değiştirebilir.

Olabildiğince dolu. Şu anda uterusunuzda bulunan yaklaşık bir litre amniyotik sıvı içinde bebeğinizin baş yukarıda konumdan baş aşağı konuma geçmesi gayet kolaydır. Önümüzdeki sekiz hafta içinde bebeğin boyu büyüdükçe amniyotik sıvı miktarı da azalacaktır.

embryoimage-week_no_text

İLGİLİ GEBELİK ARAÇLARI

Bebek isimleri sözlüğü

Cinsiyete göre filtrele:

Temaya göre filtrele:

32 haftalık gebelik: Gebelik belirtileri

Kaburgamda bir şey var. Bebeğinizin hareket etmesini hissetmek çok şahanedir, ama ayaklarından birinin göğüs kafesiniz altına sıkışması pek hoş olmaz. Bebeğinizin hareket etmesini sağlamak için yan tarafınıza uzanmayı veya pozisyon değiştirmeyi deneyin.

Çift kontrol. haftaya ulaştığınızda doktorların büyük bir kısmı sizi ayda bir kez yerine iki haftada bir görmek isteyecektir. Doktorunuz, başka şeylerin yanı sıra enfeksiyon, erken doğum sancısı veya preeklampsi belirtilerini takip edecektir.

Doğum provası. Doğum yapacağınız hastanede yapacağınız tur, doğum ve doğum sonrası odaları görmenizi, kayıt prosedürlerine ve bürokratik işlemlere aşina olmanızı sağlayacaktır. Önceden nereye gideceğinizi ve neler yapacağınızı bilmek, doğum sancısı çekerken son dakika koşuşturmalarını önleyecektir. Ayrıca hastaneye giden iki ayrı güzergâh belirleyip bu yollardan hastaneye gitmek de isteyebilirsiniz.

Okul günleri. Doğum derslerinde aktif bir katılımcı olun: çok soru sorun ve umutlarınız ve korkularınız hakkında konuşmaktan çekinmeyin. O an geldiğinde ikinizin de hazır olması için eşinizi götürmeyi unutmayın.

Bunları biliyor musunuz? Bebeğinizin cildi artık gevşek durmamaktadır ve yeni yağ gelişimi sayesinde pembe ve pürüzsüz görünmektedir. Tam hayallerinizdeki bebek gibi görünmeye başlamıştır! Artık büyük ihtimalle baş aşağı konumda da olduğuna göre o büyük dünyaya gelişe hazır olun!

Anneler için hızlı bir ipucu: Bir doğum dersine yazılmanın tam zamanı. Siz ve eşiniz doğum sancısı ve doğum hakkında çok sayıda yararlı bilgi öğrenecek, diğer anne-baba adaylarıyla tanışacak ve yaklaşmakta olan büyük gün hakkında özgüveninizi artıracaksınız.

32 haftalık gebelik: Kontrol listesi

  • Bebeğinizin ayağını göğüs kafesinizde hissederseniz, pozisyon değiştirerek yan yatın.

  • Her iki haftada bir doktorunuza görünmeye başlayın.

  • Doğum yapacağınız hastaneyi gezin.

  • Hamilelikle ilgili diğer haftalık ipuçları için üye olun:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir