mükellef ne demek / Mükellef Ne Demek? TDK’ya Göre Mükellef Sözlük Anlamı Nedir? - Tdk Anlamı Haberleri

Mükellef Ne Demek

mükellef ne demek

M&#;kellef ne demek? M&#;kellef nedir? M&#;kellef TDK kelime anlamı

Haberin Devamı

Arapçadan gelen bu kelime, bir şey yapmak zorunda olan, bir şey yapmak zorunda bırakılan kişi anlamına gelir. Farklı şekillerde dört farklı anlam vardır.

İlk anlam “zorunlu kişi” ve bir şeyler yapması gereken insanlar için kullanılan terimdir.

İkinci anlam dini anlam ve "İslam dininin emirlerini yerine getirme zorunluluğu bulunan, sağlıklı ve olgun bir kişi" anlamına gelir.

Üçüncü anlam, ise finans terimidir ve kişiler için kullanılır. Vergi mevzuatına uygun olarak vergi ödemekle yükümlü ve vergi borcu ödemek zorunda olan kişi olarak hukuk terimlerinde yer alır.

Dördüncü anlam tamamen, dikkatlice hazırlanmış, tamamen hazırlanmış şeklindedir ve bir sıfat olarak kullanılır.

Mükellef Nedir?

(Vergi Mükellefi) Kanun uyarınca vergi yaratan bir olay durumunda, bu vergiden sorumlu kişiler veya tüzel kişiler, örneğin vergilendirilebilir gelir alan kişidir. Benzer şekilde, kurumsal vergi mükellefleri gelir getiren işletmelerdir. Her zaman aynı kişi (şahsen) vergi mükellefine ve verginin kendisine ödeme yapar. Örneğin, memur maaşlarından mahsup edilen gelir vergisi mükellefi memur iken, işveren maaş vergisini memur maaşını azaltan ve ödeyen kişidir.

Haberin Devamı

Mükellef TDK Kelime Anlamı

Türkiye'de yurtdışında ikamet eden kişilerden Gelir Vergisi Kanunu uyarınca, Türk devleti adına çalışan kurum ve kişiler. Kurumlar Vergisi Kanunu'na göre; Bu Kanuni, Türkiye'deki vergi mükellefi merkezini veya iş merkezini temsil eder.

Türkiye'de 6 aydan daha az ödeme yapmayan kişilere göre, gelir vergisi kanunu Türkiye'de bulunmaktadır. Kurumlar Vergisi Kanunu'na göre; Bir hukuk merkezinin Türk iş merkezi dışındaki vergi mükelleflerini nasıl temsil ettiği durumlar yine mükellef kelimesi ile açıklanır.

Mükellef Ne Demek? TDK’ya Göre Mükellef Sözlük Anlamı Nedir?

Mükellef kelimesi dilimizde kullanımda olup anlamı merak edilen kelimeler arasında yer alıyor. Kelimelerin anlamı ve kökeni hakkında araştırma yapmayı sevenler bu kelimeye ilişkin araştırma yapıyor. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan mükellef kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir. Bu noktada, mükellef kelimesi ne demek ve TDK'ya göre anlamı nedir sorularının yanıtlarını arayanlar doğru yerdeler! Peki, mükellef kelimesinin kökeni ne mükellef kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir? İşte, merak edilenler!

MÜKELLEF NE DEMEK? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Mükellef kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mükellef, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.
TDK'ye göre mükellef kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Yükümlü
- Eksiksiz, özenli bir biçimde yapılmış
- Vergi vermekle yükümlü olan kimse veya kuruluş

MÜKELLEF KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Okul sadece kafayı değil kalbi de terbiye etmekle mükelleftir.
- Aralanan kapıdan girdim, mükellef fakat loş antrede Mapa kraliçesi ayakta duruyor.

MÜKELLEF KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

vergi mükellefi

Mükellef ne demek? Mükellef kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

TDK, Türk dili üzerine çe&#;itli amaçlar gütmektedir. Bu amaçlar&#;n içinde Türkçeyi ve dolay&#;s&#;yla Türk kelime hazinesini korumak da vard&#;r. TDK bu amaçlar için çe&#;itli Türkçele&#;tirme çal&#;&#;malar&#; yapmakta ve Türkçe kelimelerin anlamlar&#;n&#; ortaya koymaktad&#;r. Türkçe dil hazinesinde yer alan Mükellef nedir? TDK’ye göre Mükellef kelimesi ne anlama gelir?

Mükellef Ne Demek? Mükellef TDK sözlük anlam&#; nedir?

Mükellef TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. s&#;fat Yükümlü
  2. Eksiksiz, özenli bir biçimde yap&#;lm&#;&#;
  3. isim,ekonomi Vergi vermekle yükümlü olan kimse veya kurulu&#;

    Mükellef Kelimesinin Cümle &#;çerisinde Kullan&#;m&#;

    "Okul sadece kafay&#; de&#;il kalbi de terbiye etmekle mükelleftir." - Mehmet Kaplan
    "Aralanan kap&#;dan girdim, mükellef fakat lo&#; antrede Mapa kraliçesi ayakta duruyor." - Refik Halit Karay

Mükellef Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Birle&#;ik Kelimeler

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası