facebook kurumsal hesap oluşturma / Facebook Şirket Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook Kurumsal Hesap Oluşturma

facebook kurumsal hesap oluşturma

Bu ürün veya özellik sadece ABD&#;de kullanılabilmektedir.

Ticaret Yöneticisi&#;nde alışverişi tamamlama özelliğine sahip bir mağaza oluşturmak için bir ticaret hesabı oluşturmanız gerekir. Bunun için bazı işletme bilgilerini temin etmeniz, bir katalog ve ayarlar eklemeniz ve ödeme alma ayarlarını yapmanız gerekir.

Başlamadan önce

  1. Ticaret Yöneticisi&#;ne gidin.
  2. Kullanmaya başla&#;ya tıklayarak Mağazanızı oluşturun sayfasına gidin.
  3. Alışverişi Facebook veya Instagram&#;da Tamamla&#;ya tıklayıp bir kez daha Kullanmaya başla&#;ya tıklayın.
  4. Ticaret Yöneticisi&#;nde mağaza oluşturmak için Kullanmaya başla&#;ya tıkladıktan sonra Facebook veya Instagram&#;ı seçin.
  5. Bir Ticaret Yöneticisi hesabını tamamlamak için gerekenleri gözden geçirin ve İleri&#;ye tıklayın.

Ticaret Yöneticisi&#;ndeki Ticaret hesabınızı oluşturun sayfasında olmalısınız.

İşletme bilgilerini paylaşın

Ticaret Yöneticisi&#;nin Ticaret hesabınızı oluşturun sayfasında, işletmeniz hakkındaki birkaç soruyu cevaplayın:

  1. İşletme bilgileri kısmında Ayarla&#;ya tıklayın.
  2. Ticaret hesabınızı adlandırın. Bu ad, işletmenizin herkese açık adıyla aynı olmalıdır. Müşteriler bunu sipariş detaylarında, e-postalarında ve bildirimlerinde görür. Özel karakter içeremez. Bu adı daha sonra değiştirebilirsiniz. İleri&#;ye tıklayın.
  3. Ticaret hesabını mevcut bir Facebook Sayfasına bağlayın veya yenisini oluşturun. Sadece yönetici erişimine sahip olduğunuz Sayfaları görürsünüz. İleri&#;ye tıklayın.
  4. Ticaret hesabını bir Business Manager hesabına bağlayın. Business Manager&#;da daha önce oluşturmuş olduğunuz hesaplar burada görünür. Sadece yönetici erişimine sahip olduğunuz işletmeleri görebilirsiniz. Kurulumu bitir&#;e tıklayın.

Kataloğun ve ayarların eklenmesi

Ticaret Yöneticisi&#;ndeki Ticaret hesabınızı oluşturun sayfasında ürün, kargo ve müşteri hizmetleri seçeneklerinizi ekleyin:

  1. Ürünler ve ayarlar kısmında Kullanmaya başla&#;ya tıklayın.
  2. Bir katalog seçin. Mevcut bir kataloğu seçebilir veya yenisini oluşturabilirsiniz. Kurulumu bitirdikten sonra kataloğunuza ürünler eklersiniz. Ticaret hesabınıza yalnızca bir katalog bağlayabilirsiniz. İleri&#;ye tıklayın.
  3. Kargo seçeneklerini girin. Varsayılan olarak 3 iş gününde ya da belirtilen işlem süresi içinde siparişleri kargoya vermeniz gerekir. Farklı ürünler için farklı kargo profilleri oluşturmanız mümkün olabilir. İleri&#;ye tıklayın.
  4. İade ilkesini ve müşteri hizmetleri e-posta adresini ekleyin. Çoğu ürün için en az 30 gün iade süresini şart koşarız ancak daha sonra belirli ürünler için özel bir iade ilkesi ayarlayabilirsiniz. Facebook ilkelerine uymak adına, e-postaları 2 iş günü içinde yanıtlayın. Kaydet&#;e tıklayın.

Not: Bu ayarları Ticaret Yöneticisi&#;nde istediğiniz zaman yönetebilirsiniz.

Ödeme almanın ayarlanması

Ödeme almak için Ticaret Yöneticisi&#;ndeki Ticaret hesabınızı oluşturun sayfasında bir banka hesabı bağlayın ve gerekli bilgileri girin. Bunu daha sonra düzenleyemezsiniz. Dolayısıyla eklediğiniz bilgilerin doğru olmasına dikkat edin:

  1. Ödemeler kısmında Kullanmaya başla&#;ya tıklayın.
  2. Bir işletme adresi ve e-posta adresi girin. Bu adres, ödeme almak için kullandığınız banka hesabında kayıtlı bulunan adres olmalıdır. Vergi belgeleri bu adrese gönderilecektir. Bu yüzden bir posta kutusu olamaz. Tüm ödeme ve sipariş bildirimleri, e-posta adresine gönderilir. İleri&#;ye tıklayın.
  3. İş yeri kategori kodu (MCC - Merchant Category Code) listesinden, işletmenizi en iyi tanımlayan işletme kategorisini seçin. Bu kod, sattıkları ürün veya hizmetlerin türüne göre işletmeleri sınıflandırmak üzere kullanılır. İleri&#;ye tıklayın.
  4. Faaliyet gösterdiğiniz eyaletleri seçin ve bu eyaletlerden her biri için eyalet vergi kayıt numarasını girin. Bu numara, SSN veya EIN değildir. İleri&#;ye tıklayın.
  5. Vergi ve temsilci bilgilerini girin. ABD yasaları uyarınca Facebook, yaptığı satışlar için ödeme alan herkesten vergi bilgilerini toplar. Vergi ve uyumluluk amacıyla kullanılan bu bilgiler Veri İlkemize tabidir. Temsilciniz, işletmenin yönetiminde önemli rolü bulunan birisi olmalıdır. Ödeme işlemcilerimiz bu bilgileri işletme kimliğinizi onaylamak amacıyla kullanır ve daha sonra bu temsilci için ek belgeler göndermeniz gerekebilir. İleri&#;ye tıklayın.
  6. Bankanızı bağlayın. Amerikan banka kodunuzu (routing number), banka hesap numaralarınızı ve banka hesabında kayıtlı adı girin. Alacağınız ödemeler, periyodik aralıklarla tercih ettiğiniz banka hesabına gönderilir.

Oran tablosu aşağıda verilmiştir:

İşlem Türü

Shopify&#;da Facebook ve Instagram uygulaması üzerinden Mağazaları kullanıma alan satıcılar

Ticaret Yöneticisi üzerinden Mağazaları kullanıma alan satıcılar (toplam işlem değerinin yüzdesi olarak ifade edilir)

Kart

Ödeme işlemi ücreti doğrudan Shopify tarafından tahsil edilecektir.

%2,9

PayPal tarafından yapılan alışveriş tamamlama işlemi

Ödeme işlemi ücreti doğrudan Shopify tarafından tahsil edilecektir.

%3,49

Shop Pay

Ödeme işlemi ücreti doğrudan Shopify tarafından tahsil edilecektir.

%2,9

7. Kurulumu bitir&#;e tıklayın. Bunu yaparak satıcı koşullarını kabul etmiş olursunuz. İşletme bilgilerinizi saklarız ve Facebook&#;taki ticaret özelliklerini desteklemek için ödeme işlemcileriyle paylaşırız.

Bilgilerinizi gözden geçirin. Bu adımı tamamladıktan sonra, satışlarınızı yönetmek için Ticaret Yöneticisi araçlarına erişebilirsiniz.

Daha fazla bilgi

Facebook Şirket Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook’ta İşletme Nasıl Büyütülür

Günümüzde, Facebook sayfalarının hemen her işletmeye sağlayabileceği çok sayıda potansiyel yararı mevcuttur. Hatta bir Facebook sayfasına sahip olmanın bir web sitesine sahip olmak kadar önemli olduğunu bile söyleyebiliriz. Bunun için de doğru kararları almanız, doğru kaynakları kullanmanız ve doğru adımları atmanız gerekir.

Bu makalede, Facebook’u en profesyonel şekilde kullanabileceğiniz yolları açıklayacağız. Önce, bir Facebook İşletme Sayfasının işletmenize sağlayacabileceği yararlara göz atalım.

Facebook İşletme Sayfasının Yararları

Bir Facebook İşletme Sayfası potansiyel kullanıcılara ulaşmanın en iyi yollarından biridir. İşte sebepleri;

  • Facebook yıllık %8 büyüme oranıyla milyar kullanıcıya sahiptir.
  • Platform günlük milyar aktif kullanıcı ailesine sahiptir (yıllık %11 büyüme).
  • Facebook kullanıcılarının %74’ü yüksek gelir sahibi kullanıcılardır.

Facebook’un işletmenize sunduğu diğer yararlara göz atalım:

  1. İşletmeler, hedef kitleleriyle Facebook dışında da iletişim kurmak için; yarışmalar, haber bültenleri ve çekilişlerle Facebook hayranlarının e-posta verilerini toplayabilirler.
  2. Bir Facebook İşletme sayfası kurmak ücretsizdir. Bu da, televizyon, yazılı basın veya radyoya verilen reklamlarla kıyaslanınca çok daha az bir bütçe gerektiren Facebook reklamlarına ödeme yapmaya başlayana kadar, sıfır bütçe ile güçlü bir topluluk oluşturabilirsiniz demektir. 
  3. Facebook reklamları ile konum, demografi ve ilgi verilerini kullanarak, müşteriye dönüşme potansiyeli olan gerçek kullanıcıları hedeflemek mümkündür.
  4. Eğer değerli içeriklerle düzenli olarak paylaşım yapıp aslında kullanıcılara ait olan bir ortamda bir temel oluşturursanız, kolayca sadık müşteriler elde edebilirsiniz.
  5. Sayfanızda aktif ve etkişilimci olmanız size gerçek müşteri etkileşimi sağlar. 
  6. Website linkinizi paylaşarak kolayca web sitenize trafik çekebilirsiniz ve Facebook kitlenizi gerçek müşterilere dönüştürebilirsiniz. Facebook insights kullanıp doğru içerikleri paylaşırsanız, Facebook sayfasına sahip olmanız web trafiğinizi etkili oranda artıracaktır.
  7. İşletme sayfanızın Hakkında kısmında yazdığınız bilgiler SEO üzerinde büyük bir oranda etkiler. Bu yüzden, güncel anahtar kelimeleri kullanmanız ve ürün ve hizmetlerinizi mümkün olduğunca doğru tanımlamanız gerekir.
  8. Facebook, hedef kitlenize telefonlarından ulaşmak için mükemmel bir aracıdır. Potansiyel müşterileriniz, yorumlarınıza, adresinize, çalışma saatlerinize ve Facebook uygulamasından direkt arayabilecekleri telefon numaranıza hızlı bir şekilde erişebilir. 

Şimdi Facebook hesabı olan 70 milyon işletmeye katılma zamanı. Bu süreç zor olabilir ama merak etmeyin, size nasıl yapılacağını göstereceğiz.

İşletmeler için Facebook Sayfası Nasıl Oluşturulur

Kişisel profiller, Facebook’ta çoğunluğunu oluşturmaktadır. Bu da onu, işletmelerin hedef kitlelere ulaşabileceği mükemmel bir mecra yapıyor.  

İşletme hesapları, kişisel hesaplara çok benzer. Facebook, işletme sayfalarını kişisel sayfalardan bazı ufak özellikler bakımından farklılıklaştırır. Örneğin, bir kişisel profile “Arkadaş olarak ekle” özelliği ile bağlanırken, bir işletme sayfasına bağlanmak için beğenmeniz ya da takip etmeniz gerekir, arkadaş olmanız değil.

İpucu: Facebook’un işletmelerin kişisel profil kullanmalarına izin vermediğini unutmayın. Bu sebeple, işletmenizi kişisel profil üzerinden yürütmeyi seçerseniz, hesabın kapatılmasını göze almış olursunuz.

1. Facebook Sayfası Oluşturma

Öncelikle bilmelisiniz ki Facebook Sayfaları kişisel Facebook hesabından oluşturulup yönetilebilir. Fakat kişisel verileriniz ile ilgili endişe duymanıza gerek yok, istemezseniz işletme hesabınızda paylaşılmaz ya da görünür olmazlar.

Şimdi, ‘Sayfa Oluşturun’a gidin ve sayfa kategorisini seçin.

Facebook’un iki kategori sunma nedeni çok basit, kategoriye göre farklı ve daha iyi özelleştirme alanları sunuyor.

Kategorinizi seçtikten sonra sıra sayfanızı özelleştirmekte.

2. Facebook Sayfasını Özelleştirme

Facebook işletmelerin isimlerini veya URL’lerini değiştirmeye olanak sağlasa da, en başta sayfanız için akıllıca bir isim seçmek daha iyi olacaktır. Hayran edindikten sonra isim değiştirmek uygun olmayacaktır. Güven ve sadakatlerini zedeleyebilir.

Sayfanıza doğru kimliği kazandıracak güncel bir profil resmi ve kapak fotoğrafı yüklemeye çalışın. İlk izlenimi vereceğini, arama sonuçlarında ve yeni bir şey paylaştığınızda hayranlarınızın akışında görüneceğini aklınızda bulundurun.

Son adım sayfanıza kısa bir tanım eklemektir. İşletmeniz, ürün veya hizmetinizle ilgili kısa, davetkar ve tanımlayıcı bir yazı yazabilirsiniz. Maksimum karakter uzunluğunda olmalıdır.

Facebook İçerik Türleri

Sosyal medya pazarlamasında, odaklanmanız gereken ana unsur gönderiler olmalıdır. Gönderilerinizi güncel ve ilgili içeriklerden oluşturursanız, hedef kitleniz sayfanızı beğenmeye daha yatkın olacaktır ve iletişimde kalıp sizden daha fazla haber almak isteyecektir. Ayrıca, ne zaman gönderi paylaşacağınızı ve potansiyel müşterilerinize ulaşacağınızı öğrenmelisiniz. Facebook gönderileri için mutlaka bilmeniz gereken içerik türleri şunlardır;

  • Facebook Görselleri: BuzzSumo’ya göre, görsel içeren içerikler 2,3 kat daha fazla etkileşim alıyor. Gönderilerinizdeki Facebook görsellerinizin boyutu x olmalıdır.
  • Facebook Linkleri: Link paylaşmak hayranlarınızı etkileneceklerini düşündüğünüz diğer gönderilerinize yönlendirmek için mükemmel bir yoldur.
  • Facebook Video: Facebook’ta her gün milyon saat video izleniyor. Yani videolar en iyi seçenek olabilir çünkü bireylerin %54’ü pazarlamacılardan daha fazla video görmek istiyor. MP4 ya da MOV dosyaları yükleyebilirsiniz.
  • Facebook Live: Önceden üretilmiş içerikler yerine canlı yayın videoları paylaşabilirsiniz. Canlı yayına geçmeden önce, tanımlayıcı ve etkileyici bir başlık yazmayı unutmayın.
  • Facebook Instant Makaleleri: Bu özellik metin ve görsel içeriklerinizi, Facebook’tan ayrılmalarını gerektirmeden kullanıcılarınıza paylaşmanızı mümkün kılıyor, böylelikle kusursuz kullanıcı deneyimi sunuyor. Kullanıcılar Instant Articles’a tıklamaya %20 daha yatkındır.
  • Facebook Virtual Reality: Facebook Virtual Reality kullanıcılarla sürükleyici bir deneyim paylaşmanızı sağlayan derece videolar paylaşma olanağını sunuyor.

Facebook’ta Hedefleme ve Reklamcılık

Facebook  kullanıcılarından çok fazla demografik veri topladığı için en iyi hedefli reklamcılık platformlarındandır. Belirli eğitim seviyeleri, yaş, konum ve hatta cihazlara yönelik hedefli reklam oluşturmak mümkündür. Yani reklamlarınızı kimin görebileceğini tam olarak seçebiliyorsunuz.

Facebook reklamları gösterim veya tıklamalara dayanır. Sizinkine benzer teklifler görüntüleyebilir, böylelikle rakiplerinizle başabaş olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Video, teklif (offer), lead ve carousel gibi çeşit çeşit Facebook Reklam çeşitlerinden seçebilirsiniz. Hepsi stratejinize bağlı olarak faydalanabileceğiniz farklı avantajlar içermektedir.

Reklamlarınızı daha iyi hedefledikçe, daha çok başarı elde edersiniz. Net  hedeflenmiş reklamlar ise farklı gruplara farklı reklamlar oluşturmayı mümkün kılıyor.

Facebook Algoritmasını Anlamaya Yönelik İpuçları

Genel itibariyle, Facebook algoritması gönderi ve reklamların ne zaman ve nerede görüneceğini belirliyor. Daha iyi kullanıcı deneyimi sunma hedefiyle de her geçen gün gelişmeye ve iyileşmeye devam ediyor. Bu aynı zamanda pazarlamacıların güncel kalmalarını ve beklentilerini takip etmelerini mümkün kılıyor.

Facebook, daha anlamlı etkileşimler oluşturmak için, algoritmasında ‘Facebook Zero’ olarak bilinen önemli değişiklikler yaptı. Bu güncelleme ile Facebook, kişilerden gelen gönderilere öncelik verip markaların profesyonel gönderilerinin önceliğini azalttı. Bu da demek oluyor ki, aile ve arkadaşlar tarafından paylaşılan içerikler ve öneriler daha çok değer kazandı.

Bu sebeple artık, toplumunuzu besleyen müthiş fikirlere sahip gönderilere odaklanmak çok önemlidir.

Sonuçlarınızı Takip Edin

Her sosyal medya pazarlama stratejisinde olduğu gibi, Facebook’ta metrikleri takip etmek çok önemlidir. Sonuçlarınızı takip edip analiz etmeniz ve belirlediğiniz hedeflerle karşılaştırmanız, yatırım karlılığınızı (ROI) saptamanızı mümkün kılar.

ROI hesaplamak için; kampanyadan elde edilen toplam geliri, toplam reklam harcamalarına bölebilirsiniz. ROI hesaplamak yerine, tüm kampanya ölçütlerine bakıp tekil reklamların ve reklam setlerinin performansını inceleyebilirsiniz.

Kampanya reklam setlerini karşılaştırmak bir zorunluluktur. Çünkü, kampanyaların performanslarını analiz ederken, aynı hedefe sahip kampanyaları karşılaştırdığınıza emin olmalısınız. Ayarlamaları yaparken dikkate almanız gereken diğer ölçütlerden bazıları şunlardır;

  • CTR – Tıklama Oranı: Reklamınızın tıklanma sayısını görünme sayısına bölün.
  • Tıklamalar: Reklamın elde ettiği toplam tıklama sayısı.
  • Cost Per Result – Sonuç Başına Maliyet: Tıklama ya da görüntülenme başına ödediğiniz ortalama tutar.

Bonus: Etkili Bir Sosyal Medya Planlaması İçin Yararlı Bir Araç ve Rehber

Sosyal medya etkinliklerinizi (Facebook dahil) kolayca planlayıp takip edebilmeniz için Sosyal Medya Pazarlaması Planlama Rehberimize göz atın. Sosyal medya pazarlaması planı oluşturmayı, temel sosyal medya platformlarının özelliklerini ve sosyal medya pazarlama faaliyetlerinizde kullanmak üzere taktikler öğreneceksiniz. Dahası, yeni planlar üretmek, yürütmek ve takip etmekte pratik geliştirmek için Sosyal Medya Pazarlaması Planlama Aracına da göz atın.

Sosyal Medya Pazarlaması Taktikleri

Son olarak, büyüme odaklı pazarlama (growth marketing) faaliyetlerinize uygulayabileceğiniz çok sayıda Sosyal Medya Pazarlaması Taktikleri hazırladık. Taktikleri ana hedefinize göre (marka bilinci+trafik artırmak, müşteri dönüştürme, müşteriyi elde tutma) ve zorluk seviyesine göre (yeni başlayan, orta seviye, ileri seviye) seçebilirsiniz.

Facebook and Instagram by Meta'yı ayarlama

Bu sayfanın yazdırılma zamanı: Jun 18, Geçerli sürüm için monash.pw adresini ziyaret edin.

Facebook'ta satış yapmaya veya Shopify'da Facebook reklam kampanyaları oluşturmaya başlamadan önce Facebook and Instagram by Meta'yı ayarlamanız gerekir.

Facebook and Instagram by Meta Facebook Marketing, Instagram Shopping ve Facebook Shop için tek bir ürün kataloğuna sahiptir. Kataloğunuzdaki tüm ürünler üç özelliğin tümünde kullanılabilir. Bir ürünü kullanımdan kaldırırsanız ürün üç özelliğin tümünden kaldırılır.

Dikkat

Facebook and Instagram by Meta'yı yükler ve ilişkili tüm hesapları bağlarsanız bu hesaplardan herhangi birinin bağlantısını kesmeniz, tüm etkin Facebook özelliklerinin bağlantısının kesilmesiyle sonuçlanabilir.

Temel gereklilikler

Facebook and Instagram by Meta tüm Shopify planlarında kullanılabilir. Facebook and Instagram by Meta'yı kullanmaya başlamadan önce hem işletmenizin Facebook sayfasına hem de Business Manager için yönetici rolüne sahip bir reklam hesabına bağlı Facebook Business Manager ayarlamanız gerekir.

Kişisel bir reklam hesabınız varsa bu hesabı Business Manager'a bağlamanız gerekir. Kişisel reklam hesabınızla hiç reklam yayınlamadıysanız Facebook reklam kampanyalarını oluşturmadan önce Business Manager içinde yeni bir reklam hesabı oluşturmanız gerekir. Facebook Reklamları Yardım Merkezi'nden Business Manager ve reklam hesapları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Business Manager'ınız yoksa Facebook and Instagram by Meta'yı ayarlarken Business Manager oluşturabilirsiniz.

Facebook Sayfası ayarları

Facebook sayfanızı bağlayabilmeniz için Facebook'ta aşağıdaki gerekliliklerin karşılanması gerekir:

  • Facebook hesabınızın Sayfada yönetici rolü olması gerekir.
  • Facebook sayfasının yayınlanmış olması gerekir.
  • Birden fazla Facebook sayfasında yönetici olabilir ve bu sayfalara tek bir Facebook Business Manager kullanarak erişebilirsiniz. Ancak her Facebook işletme sayfası, yalnızca tek bir Facebook Business Manager'a ait olabilir. Shopify'daki Facebook and Instagram by Meta'ya bağlamak için hem belirli bir Facebook sayfasına sahip Facebook Business Manager'ın hem de Facebook sayfasının yöneticisi olmanız gerekir.

Facebook Yardım Merkezi'nde işletmeniz için Facebook sayfasını nasıl oluşturacağınızı öğrenin.

Ayrıca Shopify online mağazasını kullanarak satış yapmanız da gerekir ve mağazanız parola korumalı olamaz. Online mağaza parolanızı nasıl kaldıracağınızı öğrenin.

Kanal uygunluğu

Facebook and Instagram by Meta'yı yüklemek için bir Facebook hesabınız ve online mağazanız olmalıdır. Shopify yöneticinizde Facebook and Instagram by Meta'yı yüklerken Facebook hesabınız bulunmuyorsa sizden bir hesaba kaydolmanız istenir.

Belirli uygunluk gereklilikleri nedeniyle bir satış kanalını eklemeden önce mağazanızın ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.

Mağazanız bir satış kanalı için uygun değilse kanal, Shopify yöneticinizde Kullanım dışı olarak görünür. Mağazanızın neden uygun olmadığını görmek için Bu kanalı ekleyemezsiniz seçeneğine tıklayın.

Facebook and Instagram by Meta'yı yükleme ve ayarlama

Adımlar:

  1. Shopify yöneticinizden Ayarlar > Uygulamalar ve satış kanalları'na tıklayın.
  2. Uygulamalar ve satış kanalları sayfasından Shopify App Store'a tıklayın.
  3. Varsa Shopify App Store'a gitmek için oturum açın.
  4. Satış kanalı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Shopify App Store'da Facebook araması yapın.
  5. Kanal ekle'ye veya Uygulama ekle'ye tıklayın.
  1. Shopify uygulamasındanMağaza'ya dokunun.
  2. Satış kanalları'nın yanında Kanal ekle'ye dokunun.
  3. Satış kanalı ekle ekranından Facebook seçeneğine dokunun.
  4. Facebook kanalını ekle'ye dokunun.
  1. Shopify uygulamasındanMağaza'ya dokunun.
  2. Satış kanalları'nın yanındaki düğmesine dokunun.
  3. Satış kanalı ekle ekranından Facebook seçeneğine dokunun.
  4. FACEBOOK kanalını ekle'ye dokunun.
  1. İlk olarak yüklemek istediğiniz özellik için Ayarlamaya başla'ya tıklayın.
  2. Hesabı bağla'ya tıklayın.
  3. Facebook hesabınıza giriş açın.
  4. İstediğiniz özellikleri ayarlamak için gerekli olan Facebook öğelerini bağlayın.
  5. Hüküm ve koşulları kabul edin.
  6. Ayarlama işlemini tamamla'ya tıklayın.

Facebook and Instagram by Meta'da bir özellik ayarlamanızın ardından, bağladığınız Facebook öğeleri, ek özelliklerin ayarlanması için zaten tamamlanmış olur. Facebook Marketing için Reklam Hesabı gibi bazı ek öğeler, belirli özelliklerin ayarlama işleminin tamamlanması için gerekli olabilir.

Facebook and Instagram by Meta'yı özellikleri ayarlama hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdakileri inceleyin:

Facebook and Instagram by Meta'ya personel ekleme

Bir personel, Shopify yöneticisinde kanalı ayarlarsa Facebook and Instagram by Meta diğer tüm personellere gösterilir ancak bağlı olarak görünmez.

Bir personelin Facebook and Instagram by Meta'yı kullanması gerekirse personelin, kendi Facebook hesabını kullanarak Shopify yöneticisinde Facebook and Instagram by Meta'ya bağlanması gerekir. Personelin Facebook hesabının, Facebook and Instagram by Meta'ya başarılı bir şekilde bağlanabilmesi için Shopify mağazasıyla ilişkili Business Manager ve Facebook sayfasında yönetici iznine sahip olması gerekir.

Facebook and Instagram by Meta'yı Facebook hesabınız için yetkilendirme

Facebook and Instagram by Meta'yı ayarlarken Shopify'a hem işletmenizin Facebook Sayfasına hem de Facebook reklam hesabına ve Business Manager'a erişme yetkisi verirsiniz. Facebook Sayfası kişisel Facebook hesabınıza bağlanır, ancak Shopify, kişisel Facebook hesabı bilgilerinizi yalnızca Facebook Sayfasına, Reklam Yöneticisi hesabına ve Business Manager'a erişmek için kullanır.

Not: Facebook hesabınız bir Facebook sayfasında yönetici veya düzenleyici rolüne sahipse sayfa olarak gönderi paylaşabilir, yorum yapabilir ve mesaj gönderebilirsiniz. Müşteriler kişisel bilgilerinizi görmeyecektir. Facebook Sayfa görevleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Facebook'ta rolleri ve izinleri anlama

Facebook'ta, tüm Facebook ayarlarına erişebilmek ile belirli değişiklikler yapabilmeniz için önce Sayfa ve Business Manager'a yönelik yönetici rolüne sahip olmanız gerekir. Sayfalar ve Business Manager'larının ayrı hesap izinleri vardır. Bu, her biri için yönetici rollerine sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Facebook and Instagram by Meta'da seçtiğiniz Business Manager, ilk katılım sırasında Facebook sayfasının sahibi olmalıdır. Facebook Sayfası farklı bir Business Manager'a aitse Facebook Sayfası bağlanılacak bir seçenek olarak gösterilmez. İstediğiniz bir Facebook Sayfasını bağlayamıyorsanız bağlandığınız Facebook Business Manager'ın Facebook sayfasının sahibi olup olmadığını kontrol edin veya farklı bir Business Manager'ı bağlamayı deneyin.

Facebook Yardım Merkezi'nde Facebook rollerine ve izinlerine genel bir bakış ve diğer kaynakların bağlantılarını bulabilirsiniz.

Facebook Yardım Merkezi'nden ek yardım alma

Facebook hesabınızı ayarlamayla ilgili sorunların giderilmesinde yardıma ihtiyaç duyarsanız Facebook Yardım Merkezi'ndeki şu makalelere bakabilirsiniz:

Facebook Business Manager nasıl kullanılır sorusunu yanıtlayabilmemiz için, önce Facebook Business Manager nedir sorusunu yanıtlamamız gerekiyor. Kısaca anlatacak olursak; Facebook Business Manager, etkili bir yönetim portalıdır. Bu portal üzerinden işletme hesabı oluşturabilir, yönetebilir, reklam verebilir, işletmenizi doğrulayabilir ve görev komutlandırabilirsiniz. Yani, Facebook tarafından sağlanan bu yönetim portalı, işinizi oldukça kolaylaştırmaktadır.  Ayrıca, sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarının daha etkileşimli bir şekilde yönetilmesini de sağlar. Böylece, çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Facebook Business Manager Nedir?

Facebook Business Manager yani yeni adı ile Meta Business Suite, Facebook üzerinden işletme hesabı oluşturmanıza olanak sağlar. Meta İşletme hesabınız ile Facebook&#;un size sağladığı tüm pazarlama araçlarını kullanabilirsiniz. Meta Business Suite aynı zamanda Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformları tek bir yerden yönetmenize olanak tanır. Ayrıca; Instagram reklam yönetimini de bu alandan gerçekleştirebilirsiniz..

Mobil ve masaüstü cihazlardan erişebileceğiniz Meta Business Suite ile işletmeniz için dijital ortamda reklam verebilirsiniz. Burada gönderi, hikaye ve reklamlarınızı size sağlanan istatistikleri göz önünde bulundurarak yayınlayabilirsiniz. İstatistikleri göz önünde bulundurarak pazarlama stratejinizi oluşturmanıza olanak sağlayan Meta Business Suite ile aynı zamanda yakın zamanda oluşan trendleri takip edebilirsiniz.

Meta Business Suite

Facebook Business Manager Avantajları

Facebook Business Manager, dijital pazarlamaalanında özellikle reklam verme açısından büyük bir kolaylık ve verimlilik sağlamaktadır. UTM gibi kodlar Facebook Business Manager&#;de oluşturulan kampanyaların başarısını teyit etmiştir. Özellikle reklam verenler tarafından, kolay yönetimi ve etkili geri dönüşleri nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Tabii bunun yanında, itibari ile bazı zorunlulukların gelmesi de vardır. Nedenlerimize bakarak, bu hususu da daha çok detaylandırabiliriz:

  • Reklam veriyorsanız, Facebook Business Manager kullanmalısınız.
  • Teknik destek sağlar,
  • Ücretsizdir,
  • Güvenlidir,
  • Sahte hesaplara son verir ve
  • Facebook Business Manager’a geçiş yapmak kolaydır.

Bunlara ek olarak Facebook Business Manager sizlere farklı avantajlar da sunar:

  • Reklam verme ve verdiğiniz reklamları takip etme
  • İşletme hesabınız üzerinden birden çok platformda varlık yönetimi
  • İşletme hesabı yönetimi için danışmanlık

Meta Business Suite işletme hesabı yönetimi açısından kolaylık sağlayan platformlar arasında en başta gelir. Bunun nedeni, hem masaüstü hem de mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla size gelen bildirimleri görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede gönderilerinize gelen yorumlara, tanıtımını yaptığınız ürünler veya sunduğunuz hizmetler hakkında size gelecek sorulara hızlı bir şekilde yanıt verebilirsiniz. Meta Business Suite&#;in sunduğu bu özellik ile etkileşim oranınızı düzenli olarak kontrol altında tutabilirsiniz.

facebook business manager nedir

Bahsettiğimiz gibi, itibari ile Facebook politikalarında bazı değişiklikler olmuştur. Bu kapsamda, reklamları için e-posta ile hedef kitle oluşturmak isteyen herkes, Facebook Business Manager’ı kullanmak zorundadır. Bu yöntemle hedef kitle oluşturmak, limitsizce kullanılabilir ve bu da büyük bir artıdır. Portal içinde bulunan araçları kullanırken yaşayabileceğiniz her türlü teknik soruna ise, Facebook Business Manager sayesinde son derece hızlı bir müdahale yapılmaktadır.

Şirket sahiplerinin şirketleri içerisinde yaptıkları herhangi bir personel değişikliğinden ötürü yaşanabilecek güvenlik ihlallerini engellemeyi kolay hale getirir. Yani, projelerinize atamalar yapmak veya eski bir personelin yetkilerini kaldırmak kolaylaşır. Tüm veri ve bilgilerinizi saklamak ve bakımını yapmak da son derece basit bir işlem haline gelir. Müşteri reklamlarını yönetmek için sahte hesap açmanız gibi bir duruma kesinlikle gerek olmaz. Zira bu durumda, şirketler çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Kısacası; yönettiğiniz hesaplar artmadan Facebook Business Manager’a geçiş yapmak da oldukça kolaydır.

facebook-business-managerİndir

Basit Adımlarla Facebook Business Manager Nasıl Kurulur?

1. Oturum Açın ve Doğru Adrese Gidin

Kişisel Facebook hesabınızda oturum açtıktan sonra, ‘’monash.pw’’ adresine gidin. Burada hesap oluştur kısmına tıklayın. Önünüze çıkan formda gereken bilgileri doldurun. Bir sonraki formda iletişim bilgilerinizi forma girin. Kayıt olma işleminiz tamamlandı.

2. İşletme Sayfası Açın

İşletme sayfası açmak için, ‘’işletme ayarları’’ butonuna tıklayın. Ardından, ‘’ekle’’ butonuna tıklayın. Unutmayın ki, işletmesini yaptığınız şirket size ait değilse, erişim isteğinde bulunmanız ve erişim onaylanana kadar beklemeniz gerekecektir.

fbm nedir

3. Facebook Business Manager Reklam Hesabı Oluşturun

Hesaplar kısmının altında olan, ‘’reklam hesapları’’ butonuna tıklayın. Bu noktada, bazı seçenekleriniz olacaktır;

  • Yeni reklam hesabı oluşturmak
  • Başka bir işletmenin reklam hesabına erişim talep etmek
  • Reklam hesabınızı taşımak

İlk seçeneği yapıyorsanız, ihtiyacınız olanlar bir reklam hesap adı, para birimi ve zaman dilimi girmektir. Yalnız zaman dilimi ve para birimi seçimleriniz, bir daha değiştiremeyeceğiniz seçimlerdir ve bu yüzden, dikkatli seçim yapmanızda fayda var. Ardından, gereken izinleri verin ve bir sonraki noktada, yetki izni vermek istediğiniz kişiler varsa, bu kişilerle kişisel hesabınızda arkadaş olmalısınız. Atadığınız kişilerin yönetici veya çalışan olduklarını belirleyin. Verilen yetkiler, daha önce de anlattığımız gibi değiştirilebilmektedir.

Ödeme belirleme kısmında ise, kredi kartı girmeniz gerekmektedir. Bu noktada, kredi kartı eklemezseniz, reklamlarınızı yayınlayamazsınız. Son adım, Facebook Pixel’i kurun ve hazır! Artık reklam verebilirsiniz.

Facebook Business Manager Kullanılmalı Mı? Özellikle çok sayıda müşteri ile iş yapmayı planlayan veya halihazırda yapan dijital pazarlama ajansları, kesinlikle bu servisten yararlanmalılar. Fakat küçük işletmesahibiyseniz de Facebook Business Manager kullanabilirsiniz. Facebook Business Manager kullanmak size birçok seçenek sunar. Reklamlarınız için gerek A/B testi yapmanızı gerek özel hedef kitle oluşturmak gibi faydalar sağlar. Bu spesifik özellik sayesinde, potansiyel müşterilere daha kolay ulaşırsınız ve daha çok kâr elde edersiniz. Aynı zamanda, güvenlik açısından da bir numaralı tercih olan Facebook Business Manager’ı, büyükten küçüğe tüm işletmelere tavsiye ediyoruz. Artık Facebook Business Manegar nasıl kullanılır? Sorusuna cevap bulduysanız, harekete geçmenin vakti gelmiş demektir.

Sosyal Medya Reklam Yönetimi hizmeti için linke tıklayın!

Facebook Reklam Kütüphanesi ile ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır