icra araba uyap / Dolandırıcılığın böylesi… UYAP şifresiyle dev vurgun - Son dakika haberleri – Sözcü

Icra Araba Uyap

icra araba uyap

İcra dosyası ne zaman düşer ve düştüğünü nasıl öğrenebiliriz sorusu icra durumunda olanlar için merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Bu yazımızda, kapanan icra dosyası tekrar açılır mı, , icra takibi ne zaman düşer, borcu ödenen icra dosyası ne zaman kapanır, ilamsız icra takibi ne zaman düşer gibi konu ile alakalı çok dönüş en aldığımız soruları İcra Avukatı Ankara Tahancı Hukuk Bürosu olarak yanıtlayacağız.

Kapanan İcra Dosyası Tekrar Açılır Mı?

İcra dosyasının kapanması kavramı, çeşitli ihtimallere göre farklılık gösterir. Zira borç tüm fer’ileri ile birlikte ödenmek suretiyle sonlandırılabileceği gibi, ibra, takas gibi yöntemlerle de sonlandırılmış olabilir.

Borcun sonlanma şekillerinin tamamını kapsayacak şekilde “itfa” kavramı kullanılmaktadır. Buna göre itfa edilen bir borca ilişkin icra takibinin sonlandırılmış olması gerekir. Buna rağmen alacaklı söz konusu icra takibini devam ettiriyorsa, borçlu borcun haricen itfa edildiğini gösteren belgelerle birlikte mahkemeye başvurarak takibin iptalini sağlamak imkanına sahiptir. Bu talebin reddedilmesi hâlinde borçlunun genel yetkili mahkemelerde menfî tespit davası açma hakkı mevcuttur.

İtfa sebebiyle kapanmış bulunan icra dosyalarının yeniden açılması söz konusu olmaz. Bununla birlikte alacaklı aynı borç için bir kez da icra takibinde bulunursa ödeme emrine itiraz sürecinde durum ortaya konulmalıdır.

Icra Dosyasi Ne Zaman Duser ve Dustugunu Nasil Ogrenebiliriz 2 Tahancı Hukuk Bürosu - Ankara Avukat

İcra Dosyası Ne Zaman Düşer? (İcra Takibi Ne Zaman Düşer?)

Uygulamada sıklıkla “İlamsız İcra Takibi Ne Zaman Düşer?” gibi sorulara rastlanmaktadır. Bu durum icra takibinin aşamalarına göre farklılık göstermektedir.

sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 78 inci maddesine göre:

  • Haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibarenbir sene geçmekle düşer. İtiraz veya dava halinde bunların vukuundan hükmün katileşmesine kadar veya alacaklıyla borçlunun icra dairesinde taksit sözleşmeleri yapmaları halinde taksit sözleşmesinin ihlaline kadar geçen zaman hesaba katılmaz.
  • Alacaklı isterse, haciz talebinin vukuuna dair bir vesika verilir. Bu vesika hiç bir harç ve resme tabi değildir.
  • Haciz talebi kanuni müddet içinde yapılmaz veya geri alındıktan sonra bu müddet içinde yenilenmezse dosya muameleden kaldırılır.
  • Yeniden haciz istemek, alacaklı tarafından vukubulan yenileme talebinin borçluya tebliğine mütevakkıftır. İlama müstenit olmayan takiplerde yenileme talebi üzerine yeniden harc alınır. Yenileme masraf ve harcları borçluya tahmil edilmez.”

Bu maddede yer alan açık hükme göre haciz isteme hakkı ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren bir senedir. Bu süre içerisinde talep yapılmazsa dosya işlemden kaldırılır. Bu durumda yeniden takip yapabilmek için “yenileme” talebinde bulunulmalıdır. Bu talep üzerine yeniden harç alınacaktır.

Aynı şekilde icra takibine konu dosyada 1 yıl boyunca hiçbir işlem yapılmamış olması durumunda dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilir. Bu durumda alacaklı, dosyayı yeniden takibe koydurabilmek için harç ve diğer giderleri tekrar ödemek zorundadır.

Borcu Ödenen İcra Dosyası Ne Zaman Kapanır?

İcra takibine konu olan borcun tüm fer’ileri ile birlikte (faiz, masraf, vekalet ücreti, harçlar vs.) ödenmesi (itfası) icra daireleri aracılığı ile gerçekleşebileceği gibi, hâricen yapılan ödeme neticesinde de gerçekleşebilir.

Icra Dosyasi Ne Zaman Duser ve Dustugunu Nasil Ogrenebiliriz Tahancı Hukuk Bürosu - Ankara Avukat

Eğer borç tüm fer’ileri ile birlikte icra dairesine yatırılmış ise, icra dosyasının hemen kapatılması gerekir. Borcunu ödemek ve hakkında başlatılan cebri icra takibine ilişkin dosyayı kapatmak isteyen kişilerin, söz konusu icra takibinin yürütülmekte olduğu icra müdürlüğüne giderek borçlu oldukları dosya ile ilgili Dosya Hesabı Raporu almaları ya da uygulamada yaygın bilinen adıyla “Kapak hesabı” yaptırmaları gereklidir. Zira salt ödeme emrinde yazılan tutarın ödenmesi (masraf ve sair ödemeler bilinmediğinden) çoğu zaman icra dosyasının eksik ödeme sebebiyle kapanmamasına sebep olabilmektedir.

Bunun haricinde borçlunun alacaklıya ya da avukatlarına bu ödemeyi yapmış olma ihtimali de vardır. Bu usulde taralar her ne kadar kapak hesabına bağlı kalacak iseler de kendi aralarında pazarlık ederek uzlaşabilmeleri olanağı bulunmaktadır. Bu sebeple kimi durumlarda daha avantajlı da olabilmektedir. Bu durumda ödemeyi alan alacaklı veya vekili, icra dairesine verecekleri bir dilekçe ile takibin sonlandırılmasını talep edebilirler. Keza, alacaklı, UYAP üzerinden icra dosyasına “Haricen Tahsille Dosyanın Kapatıldığına” dair bildirimde bulunup, haricen tahsil harcı ödenmek suretiyle de dosya kapatılabilir.

Bununla birlikte bilhassa hâricen yapılmış olan ödemelerde ödemenin hangi borç/takipten ötürü yapıldığının açıklıkla belirtilmesinde fayda vardır. Aksi takdirde alacaklının -ödemeye rağmen- icra takibine devam etmesi mümkündür. Uygulamada bu konuda uyuşmazlıklar sıkça yaşanmaktadır.

Yargıtay’a yansıyan bir olay şu şekildedir:

Somut olayda; icra takibinin dayanağı İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi&#;nin gün ve / Esas, / Karar sayılı tazminat ilamında TL tazminat ile yargılama gideri ve vekalet ücretinin tahsiline karar verilmiştir. Borçlu icra emrinin tebliği üzerine icra mahkemesine başvurusunda bu ilama yönelik tarihinde ,00 TL, tarihinde ,00 TL ve tarihinde ise ,00 TL ödeme yaptığını, bu nedenle borcu bulunmadığından icra emrinin iptalini talep etmiştir.

Alacaklı vekili cevap dilekçesinde, yapılan ödemelerin bir kısmında açıkça takip konusu borca ilişkin olduğuna yönelik açıklamanın bulunmadığını, kısım kısım ödemeler şeklinde şirket hesabına aktarıldığına ilişkin bilgilerin taraflarınca bilinmesinin mümkün olmadığını bildirip yapılan ödemelerin şirket hesabından yetkili kişilerce çekilip çekilmediğinin araştırılmasını talep etmiştir.

Bu durumda alacaklı vekilinin beyanında belirttiği üzere şirket hesabı ile ilgili banka hesap hareketlerine ilişkin ekstrelerin istenerek, dekontlara uyan ödemelerin hesaptan çekilip çekilmediği hususu araştırılarak takipten önce hesaptan para çekildiğinin anlaşılması durumunda icra takibi yapılmasının haklı olmadığı, hesaptan para çekilmemiş ise icra takibi yapmakta haklı olduğu ve bu durumda da asıl alacağa faiz, vekalet ücreti ve icra masrafı yürütülebileceği düşünülerek ( sayılı T.B.K&#;nun maddesi de göz önünde bulundurularak) gerektiğinde bilirkişiden ek rapor alınmak suretiyle oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekir.

Mahkemece; icra dosyasına mahsuben şerhi taşımayan belgelerle yapılan ödemelerin inkar edildiği kabul edilerek yazılı şekilde sonuca gidilmesi doğru değildir.

SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile Mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle sayılı HMK&#;nun Geçici 3. maddesi yollamasıyla sayılı HUMK&#;nun maddesi uyarınca BOZULMASINA,” (Y. 8. HD. tarih E. / K. / sayılı karar)

Usulüne uygun ödemeye rağmen alacaklının takibe devam etmesi hâlinde borçlunun takibin iptali davası açarak takibi sonlandırması mümkündür. Bu talebin reddedilmesi hâlinde de menfi tespit davası açma hakkı saklıdır.

Bir icra dosyasının kapatılıp kapatılmadığını vatandaşların UYAP portalı üzerinden öğrenmeleri mümkündür.

Sıkça Sorulan Sorular

Kapanan icra dosyası tekrar açılır mı

İtfa sebebiyle kapanmış bulunan icra dosyalarının yeniden açılması söz konusu olmaz

Borcu ödenen icra dosyası ne zaman kapanır

Bir icra dosyasının kapatılıp kapatılmadığını vatandaşların UYAP portalı üzerinden öğrenmeleri mümkündür.

İcra Tebligatı Geldikten Kaç Gün Sonra İcra Gelir?

Ödeme emrinin borçlunun eline ulaşmasından itibaren 7 gün içinde itiraz edilmesi gerekmektedir. İtiraz edilmezse icra takibi kesinleşir ve haciz aşamasına geçilir.

Kapalı Borcun Tamamının Ödenmemesi Ne Demek?

İcranın kapanması için dosyanın borcunun tamamen ödenmesi veya zamanaşımının geçmesi gerekmektedir. İcra takibi 10 yıllık süre geçmekle kapanmaktadır. Haciz dosyasına 1 yıl işlem yapılmazsa icra takibi kendiliğinden takipsiz kalır ve düşer.

Ödenen İcra Dosyası E Devletten Ne Zaman Düşer?

İcra müdürlüğünün yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 1 ila 3 gün arasında düşebilecektir.

İlamsız Takip Nedir?

Herhangi bir ilama(mahkeme kararı) dayanmayan, para borcu, teminat ve diğer alacaklar için icra müdürlüğüne bir takip talebiyle başvurularak yapılan icra takibine denmektedir.

İcra Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Borç kanunda gösterilen süreler içinde ödenmez veyahut itiraz edilmezse icra işlemi kesinleşir. Kesinleşme sonrası borçlunun mallarına haciz konulabilecektir.

Haciz Ne Zaman Düşer?

Haciz isteme hakkı, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 1 yıl geçmekle düşer. Bu süre içinde haciz talep edilmezse dosya işlemden kaldırılır.

Zaman Aşımına Uğrayan Haciz Nasıl Kaldırılır?

1 yıl içinde haciz istenilmezse haciz isteme hakkı düşecektir. Haciz istenilmeyen dosya otomatik olarak işlemden kaldırılacaktır.

İcra Satışındaki Ara&#;lar

İhaleye Nasıl Katılabilirim?

İhaleye katılacak kişiler;

  • Kıymet takdirinin %20 si oranında nakit para ya da aynı oranda bankalardan alınmış kesin ve süresiz teminat mektubu
  • İhaleye kendi adlarına katılacaklar ise resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik kartı (ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport -dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte)
  • İhaleye başka bir gerçek kişi adına katılacaklar ise kimlik belgesi ile birlikte noterde düzenlenmiş vekâletname (dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte)
  • İhaleye bir tüzel kişi adına katılacaklar ise kimlik belgesi ile birlikte yetki belgesi, imza sirküsü (dosyaya sunulmak üzere fotokopileri ile birlikte) ile ihale saatinden önce ihale adresinde bulunarak ihaleye iştirak edebilirler.
  • Ya da; ihaleye funduszeue.info adresi üzerinden, ihaleden bir gün önce saat ’a kadar elektronik teklif verebilirler. Elektronik teklif verebilmek için kıymet takdirinin %20’si oranında teminatın elektronik ortamda yatırılması gerekmektedir.

İhale, en yüksek pey verende kalır. İhale kendinde kalan kişi, ihale bedeli üzerinden, ilanda belirtilen orandan KDV (%1 veya %18), tellaliye (%1) ve damga vergisi yatırır. Aracın tescil işlemleri ihaleyi yapan icra dairesi tarafından yapılır.

İhalede en yüksek peyi sürenin %20 teminatı dosyada kalır ve kalan kısmı yatırmak için icra müdürlüğü 7 gün süre verir, diğer işlemler için icra müdürlüğü yönlendirme yapmaktadır. İhaleye giren ancak en yüksek peyi süremeyenlerin yatırmış olduğu %20 teminat kendilerine iade edilir ya da banka teminat mektubu geri verilir.

Sıkça Sorulan Sorular

- Aracı ne zaman teslim alabilirim?

Satış tarihinden itibaren gayrimenkullerde 10 gün, taşıt ve menkullerde 7 gün içinde geri kalan ödemeyi yapmalısınız. Aracın MTV borcunu iade almak üzere yatırabilirsiniz. KDV ve tellaliye bedelini ödemeniz ve tescil yazısı alarak teslim zabıt varakası ile aracınızı teslim alabilirsiniz.

- Adıma ruhsatı kim çıkaracak?

Adınıza ruhsat çıkması için trafik tescil masrafları, ihale bedelinin dışında bir masraftır ve tüm masrafları alıcıya ait olduğu gibi tescil işlemleri alıcı tarafından yapılacaktır.

- Satın aldığım aracı otoparktan aldıktan sonra ne yapmam gerekir?

Yeni malik adına zorunlu trafik sigortası yaptırarak aracın fenni muayenesi yok ise muayenesini yaptırıp icra dairesi tarafından adınıza düzenlenmiş tescil belgesi ile adresinizin kayıtlı olduğu trafik şubesine başvurarak kendi adınıza ruhsat çıkartabilirsiniz.

- Anahtarı ve / veya ruhsatı yok ne demektir?

Ruhsatın olmaması herhangi bir problem teşkil etmez. Trafik tescilden belli bir ücret vererek ruhsatı çıkarabilirsiniz. Anahtarı ise servisinden yaptırabilirsiniz.

- İhale bedelini ödeme için verilen süre iş günü olarak değerlendirilir mi?

Ödeme yapmak için verilen süre iş günü olarak değerlendirilmez. Süre bitiminin tatil günlerine denk gelmesi (cumartesi veya pazar) durumunda takip eden ilk pazartesi ödeme yapılmalıdır.

- Satılacak olan icralık ürünü daha önceden görebilir miyim?

Taşıtlar, ihale saatinden 30 dakika önce taşıt ihale dosyasında belirtilen adreste sergilenir. Detayları o sırada öğrenebilirsiniz. Gayrimenkulleri ise ihale dosyasında belirtilen açık adresine giderek görebilirsiniz.

- İhaleye kimler Katılabilir?

T.C. vatandaşı olmak, teminat tutarı ile ihale saatinde ilan detayında belirtilen adreste bulunmak ihaleye katılmak için yeterlidir. İhaleye katılacak olan şirket ise yetki belgesi, imza sirküleri ve şirket kaşesi gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı E-Satış Portal Ekranı

Yandaki Dosya Ücreti Hesaplama ekranınından dosya sayısı girilerek hesaplama yapılır. Bu hesaplama aşağıdaki ücret tablosuna göre yapılır.

UYAP'a Kayıtlı Dosya Sayısı Dosya Başına Bir Yıllık Ücret:

e kadar 10 TL
arası 5 TL
arası 1 TL
arası 50 Krş
den sonrası 25 Krş

Dosya ücretleri aşağıdaki kriterlere göre hesaplanır:
1- Kapalı dosyalarınız hesaba dahil değildir.
2- Yalnızca aşağıdaki dosya türleri hesaba dahil edilir.

  • İcra Talimat Dosyası,
  • Ceza Dava Dosyası,
  • İdare Dava Dosyası,
  • Kamu Dosyası,
  • Bölge Dosyası,
  • YD İtiraz Dosyası,
  • Hukuk Dava Dosyası,
  • Adli Tıp Dosyası,
  • Vergi Dava Dosyası,
  • İcra Dosyası,
  • İflas Dosyası,
  • İcra İzale-i Şuyu Dosyası,
  • Tereke Dosyası,
  • Hakem Dava Dosyası,
  • Satış Dosyası

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası