seramik hamuru ile takı yapımı / Fimo Hamurundan Takı Yapımı - PratikHanem

Seramik Hamuru Ile Takı Yapımı

seramik hamuru ile takı yapımı

Fimo hamurundan takı yapımı son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan bir konu olduğu için bizde işlemeye karar verdik. Kırtasiyelerde hazır olarak satılan bu özel hamuru, isteyenler evde de kendileri yapabiliyor. Hazır olarak satın alınanlarından daha iyi sonuç elde edildiği için biz hazır fimo hamurlarını tavsiye ediyoruz.

Makale İçeriğinde Neler Var

Fimo Hamurundan Takı Yapımı

Fimo hamuru, bir çeşit seramik malzemesi olup kalıplar ya da el ile şekil verilerek pişiriliyor. Kullanım alanı olarak geniş bir alana sahiptir. Genel olarak biblo, dekoratif ev eşyası, takı yapımı gibi alanlarda kullanılıyor. İstenilen şekil verildikten sonra normal ev fırınında sertleşene kadar düşük ısıda pişiriliyor. Fimo hamuru, evde yapıldığında mutlaka mikrodalga fırında pişirilmesi gerekir. İster hazır olarak satın alınsın, ister evde yapılsın fimo hamurunu saklamak için kapaklı saklama kapları kullanılır. Streç filme benzer naylonlar ile sarılıp hava almayacak şekilde saklanan farklı renklerdeki fimo hamurlarını, uzun süre kalır.

Fimo hamuru ile takı yaparken küçük ince kalıplardan yararlanılır. Bu kalıplar ile elde edilen çiçek, kelebek ya da daha özel şekiller kolye, küpe, bileklik olarak hazırlanır. Geniş renk seçeneğine sahip olan bu hamurlar ile tek olarak takı hazırlanır. Ayrıca aynı renkte ve aynı desende parçalardan oluşan takı takımları da yapılır. Birbirinden özel ve farklı fimo hamurundan yapılan takı takımlarının resimlerini şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Fimo Hamurundan Küpe Yapımı

Fimo hamuru ile sallanan ya da kulağa ta monte şeklinde küpeler hazırlanır. Bu küpeleri hazırlarken tek renk ya da birden fazla renk de kullanılır. Şekilli küpeleri hazırladıktan sonra takma yerlerine küpe kopçalarını yerleştirip sabitlemek yeterli olacaktır.

Fimo Hamurundan Kolye Yapımı

Fimo hamuru ile en sık yapılan takılar kolyelerdir. Tek kolye şeklinde hazırlanabilen bu tasarımlar, küpe ve bileklikler ile birlikte set şeklinde de hazırlanır. Fimo hamurundan kolay kolye hazırlamak için hamura boncuk şekli vermeniz yeterli. Bunun dışında daha detaylı şekilde çalışıp daha özel tasarımlar da hazırlanır.

Fimo Hamurundan Bileklik Yapımı

Fimo-Hamurundan-Bileklik

Fimo hamurundan bileklik yapmak için de farklı yöntemler kullanılır. Örnek olarak aşağıdaki iki örneği sizlerle paylaşmak istiyoruz. Siz de elinizdeki malzemelere göre bu iki yöntemden birini kullanarak harika bileklikler hazırlayabilirsiniz.

Yazımızı beğendiyseniz Fimo Hamurundan Neler Yapılır konumuza da göz atabilirsiniz. Ayrıca kendin yap çalışmaları için de Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Polimer Kil

Hayal gücünüzü genişletmenin yaratıcı bir yolu olan polimer kil, pişirene dek yumuşak ve esnek kalmaya devam eden bir malzemedir. Bu sayede çok kolay bir kullanım sunar. Takı, ev dekorasyonu ve diğer birçok fikir için kullanışlı bir üründür ve birçok avantajı vardır. Bu malzemenin mühürlenmesi ya da sıralanması gerekmez. Doğru pişirme ise son derece önemli bir detaydır. Polimer kil boyanabilir özelliğe sahiptir. Ayrıca kendiliğinden renkli olabilir. Sağlık açısından da toksik değildir. Bu ürün ile araç ve gereçler üretmek istiyorsanız öncelik olarak hangi araçları kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Polimer kil seti tüm bu gereksinimleri karşılar. Mika tozları, folyo veya metal yaprak gibi polimer kiliniz ile yüzey süslemeleri kullanıyorsanız bunları korumak için bir sızdırmazlık maddesi tercih etmeniz gerekebilir. Bunun için de polimer kil vernik kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz ürünün parlaklık seviyesini değiştirmek için bir sızdırmazlık maddesi de kullanmak isteyebilirsiniz. Kendi yaptığınız tasarımı süslemek için kullanılan akrilik boyanın yalnızca kazınma veya ovalanma riski varsa kapatılması gerekebilir. Bu durum için de polimer kil yapıştırıcı kullanabilirsiniz. Tasarımınızı sızdırmaz hale getirmek için çoğu su bazlı verniği kullanabilirsiniz. Birçok müşteri, yaptığı ürünleri korumak için akrilik vernikleri kullanmayı tercih edebilir. Dilediğiniz ürünü Trendyol’dan satın alabilir, el emeği eserleri sağlam ve uzun ömürlü hale getirebilirsiniz.

Rengarenk Polimer Kil Modelleri ve Aletleri

Rengarenk Polimer Kil Modelleri ve Aletleri

Parlak, saten ve mat yüzeylere sahip modeller vardır. Ancak, bazı verniklerin bazı markaların ürünleri üzerinde tamamen kuruyamayacağını unutmamak gerekir. Ek olarak verniği akrilik boya üzerinde gezdirmek de farklı bir dokuya ve yapışkanımsı hisse neden olabilir. Beyaz, sarı, turuncu, kırmızı, koyu kırmızı, bej, ten rengi, gül rengi, açık pembe, macenta, mor, leylak gibi farklı renk yelpazesine sahip bu malzemeleri severek kullanabilirsiniz. 60 muhteşem ve parlak polimer kil hamuru çeşidini online olarak temin edebilirsiniz. Polimer kil kalıpları şekillendirici aletler ve aksesuarlar sınıfına girer. Yeni başlayanlar için fikir ve çocuklar için küçük süs eşyaları, model hayvanlar, karakterler gibi nesneler yaratmak için ideal bir seçenektir. Aynı zamanda bu hobiyi seven kişilere hediye alternatifi olarak düşünülebilir. Polimer kil fiyat açısından da oldukça avantajlıdır. Faydalı şekillendirme aletleri ve yaratıcı aksesuarlar da polimer kil modelleri ile birlikte temin edilebilir. Havayla kuruyan polimer kil, çanlar, boncuklar, küpe kancaları, saç tokası tutucular, broş tutucular, yüzük tutucular, anahtarlıklar ve birçok çeşit nesne yapımı için uygundur. Transparan polimer kil toksik olmayan, çevre dostu, kokusuz, bükülmesi ve gerilmesi kolay olan şekillendirilebilir bir maddedir. Elinize yapışmaz ve süper esnektir. Kullanımı oldukça kolaydır. Kullanmadan önce ürünü yumuşatmak için yoğurmanız önerilir. Fırına dayanıklı cam veya metal yüzeylerde °C ile °C arasındaki sıcaklıklarda 15 dakika pişirilmesi önerilir. Fırına alternatif olarak saç kurutma makinesi ya da sıcak tencere gibi seçenekler ile pişirebilirsiniz. Bu ürünler için mikrodalgaya kullanımı ise önerilmez. Çevre dostu renkli polimer kil, yumuşaktır, parlak renk verir ve cildinizde tahriş yapmaz. Polimer kil makinesi çiçek şeritleri, süslemeler, bilezikler ve süs eşyaları yapmak için kullanılabilir. Toksik olmayan, kokusuz ve güvenilir malzemeler aynı zamanda sağlıklıdır. Bu açıdan testlerden geçer ve müşterilere sunulur. Farklı ihtiyaçlarınızı karşılamak için seramik hamuru polimer kil ürünlerini tercih edebilirsiniz. Malzemeler renk alternatifleriyle ihtiyaçlarınızı karşılar niteliktedir. Modelleri görmek ve satın almak için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.

Eğlenceli Aktivitelerin Yıldızı Polimer Kil

Eğlenceli Aktivitelerin Yıldızı Polimer Kil

Polimer kil şekillendirici çocuklar için bazı süslemeler, model hayvanlar, karakterler ve benzeri şekiller yapmak için uygundur. Kendi başınıza da şekiller yapabilirsiniz. Çocuklar için eğlenceli olduğu kadar yetişkinler için de cezbedici ürünlerdir. Beyaz polimer kil zaman geçtikçe parçalanabilir. Küçük bir uğraş sonucu yumuşatılabilecek olan malzemeler, sadece yetişkinlerin değil; çocukların da kullanımına uygundur. Ürünü hafifçe ısıtırsanız yumuşar ve çalışması kolay hale gelir. Şeffaf polimer kil paketini cebinizde 30 dakika kadar bekletmeyi denerseniz yine ürünün eski haline dönüp şekil alabildiğini fark edebilirsiniz. Ürünü kilitli bir torbaya koyarak sonrasında torbayı sıcak bir suya batırmak da alternatif bir yöntem olarak kullanılabilir. Sıvı polimer kil, birkaç damla mineral yağ veya sıvı kil ile karıştırılarak da yumuşatılabilir. Polimer kil yorumları incelendiğinde müşteri değerlendirmelerinin olumlu olduğunu görebilirsiniz. Özellikle ebeveynler çocuklarının bu ürünler ile oynamaktan keyif aldıklarını belirtir. 8 ve 11 yaşlarına geldiklerinde çocuklar için eğlenceli el işi aktiviteleri bulmak zorlayıcı olabilir. Bu malzemeler ile küçük heykelcikler ve takılar yapılabilir, çocukların hayal gücü genişleyebilir. Kolayca yumuşayan bu malzemeyi ve aletleri kullanarak ihtiyaç duyulan zamanda gereken nesnenin oluşturulması mümkündür. Pişirdikten sonra renkleri parlak kalır. Bu nedenle dekorasyon amaçlı çok çeşitli heykelcikler oluşturulabilir. Çatlama ya da kırılma gibi sorunlar yaşanmaz. Bu ürün ve setleri kullanan müşteriler eğlenceli bir aktivite için modelleri satın almanızı tavsiye eder. Polimer kil tavsiyeleri, kullanım özelliklerini de içerir. Malzemelerin çok çeşitli renklere sahip olması da müşterilerin beğenisini kazanır. Ayrıca her bloğun birçok küçük proje için yeterli olması da önemlidir. Bu durum çocukların yaratıcı yeteneklerini geliştirmek için oldukça idealdir. Malzemelerin modellenmesi kolaydır. Seçenekleri incelemek ve satın almak için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.

Hızlıca Şekillenebilir Polimer Kil Çeşitleri

Hızlıca Şekillenebilir Polimer Kil Çeşitleri

Eğlenceli tasarımlar, heykelcikler yapmak bu malzemeler ile oldukça kolaydır. Fırında yaklaşık 30 dakika kalan ürünler farklı boyama teknikleriyle bir sanat eserine dönüşebilir. Bu ürünlerin zararlı bir madde içermemesi, ebeveynlerin güven duyduğu özelliklerden biridir. Ayrıca hayvansal içeriğe sahip olmaması da avantajları arasındadır. Polimer kil kampanyaları ile bütçe dostu olarak elde edebileceğiniz bu ürünler, birçok yaratıcı kullanıma imkan tanır. Vitray efektli güneşlikler ve pencere askıları gibi nesnelerin de tasarlanarak pişirilmesi bu ürünler ile kolaydır. Bunun dışında kolye uçları, çerçeveler, heykelcikler gibi alternatifler de üretilebilir. Yağlı boyalar, pigmentler veya mika tozları ile bu malzemeleri karıştırabilirsiniz. Böylelikle bu ürünleri emaye, sır ya da dolgu macunu olarak kullanabilirsiniz. Hepsinin ne kadar zengin ve yoğun bir içeriğe sahip olduğu ürünlere yapılan yorumlarda da oldukça açıktır. Aynı diğer boyalar ve pigmentler gibi bu seçeneklerin de birbirleriyle karıştırılmaları mümkündür. Minyatür karton odalar ya da maketler için sahte cam ve kapı yapımında da kullanılabilir. Bu nedenle mimarların ve proje yöneticilerinin sıklıkla kullandığı malzemeler arasındadır. Polimer kil markaları her türlü dermatolojik denetimden geçer ve onaylanır. Sağlığınıza ve bütçenize zarar vermez. Polimer kil indirimler ve kampanyalar döneminde uygun fiyatlara satışa sunulduğu için de tercih edilebilirliği yüksek bir malzemedir. Polimer kil satın alarak modellerin tüm olanaklarına erişebilirsiniz. Kullandığınız kilin becerilerinizi geliştirmesine izin verebilirsiniz. Böylece ilgilendiğiniz şekilleri ve projeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Heykel, ev dekorasyonu, el sanatları ve benzeri aktiviteler için idealdir. Kullandıktan sonra kalan ekstra kil saklanabilir ve tekrar kullanılabilir. Böylece işlevsel olan malzemeler birbirinden farklı hobi ürünlerine hizmet edebilir. Modelleri satın almak, renk alternatiflerine bakmak ve müşteri değerlendirmelerini incelemek için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.

Merhabalar.
Bir süredir blog okuma işlerini aksatmış bir blogger olarak geri döndüm. Tüm ödevlerimi, sınavlarımı bitirdim. Gereken motivasyonu sağladım ve yaz planları yaparak verimli zaman geçirmeye hazırım. Planlarımı yazayım da yapmak için zorunlu hissedeyim. Öncelikle her gün erken kalmak ve bir saat yürümek istiyorum. İyice tembelleştim. Yogadan falan umudu kestim, düzene oturtamadım o yüzden keyfim gelince yapacağım. Kendimi zorlamaya gerek yok. Sonra İngilizce ve Korece çalışacağım. Aynı anda iki dile çalışmak verimli olur mu bilmiyorum ama en azından Korece'de harfleri tanıyacak düzeye gelsem şimdilik yeter. Zaten konuşma yönünden pratiğim var ama gramer hiç yok bende. İngilizce ise mağlum hepimizin başında. Bir de yüksek lisans öğrencisi olunca Türkçe'nin t'si bile yok kaynaklarda. Sonra okul işleri var. Yine araştırmaya, okumaya devam. Okul bitse de tatil demek değil bu. Planlarım işte böyle dilerim hepsini gerçekleştiririm. Hevesle başladım bakalım devamı da gelir inşallah.

Şimdi de sizlere yakın zamanda yaptığım seramik takıları göstereceğim. Bu sefer resimleri Mutlu Anlar Koleksiyoncusu'nun tavsiyesi üzerine düz desenli bir zeminde çektim. Gerçekten de model daha çok ortaya çıkmış. Buradan kendisine de teşekkür ediyorum bana fikir verdiği için. :)
Modelleri internette bulup kendimce seramiğe uyarlıyorum. Bu sefer daha farklı modeller denedim. Göz şeklinde takılar çok moda sanki her yerde onları görüyorum. Ben de yapayım dedim. Hoşuma da gitti. Uzun kolyeler de çok tatlı oldular tam yazlık. Yeni normale uygun şartlarda dışarı çıktığım zamanlarda takmayı düşünüyorum. :)
Bu boncuklar da normal boncukları dizip yaptığım kolyelerin arasında yer bulacak. Bir gün onları da paylaşayım. Takı hastası biri olarak sürekli takı yapıyorum ben bildiğiniz gibi. Takmayı da yapmayı da seviyorum. Sevdiklerime de hediye ediyorum. Güzel keyifli zamanlar geçiyor böylece.

Benden bu kadar. Takıların ilk halini çekmeyi unutmuşum ama diğer takı yapımı serilerinde ayrıntılı yazmıştım neler yaptığımı o yüzden burada bırakıyorum. Siz de ilk dört seriyi okumadıysanız sizi şöyle alalım. 1, 2, 3, 4.

Mutlulukla kalın. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası