vaio sony bios key / VAIO Kullanım Kılavuzu | Açılış Parolasını Kaldırma

Vaio Sony Bios Key

vaio sony bios key

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Bilgisayarınızın güç düğmesine her bastığınızda, BIOS, işletim sisteminizi ve bilgisayarınızı size ait yapan tüm kişisel ayarları yükleyen ilk işlemdir. BIOS&#;unuzu güncellemeniz veya sistematik hataları temizlemeniz gerekip gerekmediğine bakılmaksızın , PC kullanıcıları için BIOS&#;a nasıl girileceğini bilmek çok önemlidir.

Bir Windows PC&#;de BIOS&#;a erişmek için, üreticiniz tarafından ayarlanan F10, F2, F12, F1 veya DEL olabilecek BIOS tuşlarına basmalısınız. Bilgisayarınız kendi kendini sınama başlangıcında gücünü çok hızlı bir şekilde geçirirse, BIOS&#;a Windows 10&#;un gelişmiş başlat menüsü kurtarma ayarlarından da girebilirsiniz. Bilgisayar kullanıcılarının Windows hakkında en çok sevdikleri şeylerden biri, doğrudan seçtiğiniz sistemde kaç seçeneği yapılandırabileceğinizdir.

Bilgisayarınız tam başlatmayı tamamlamadan önce bile, önyükleme sırasını değiştirmek, donanım bileşenlerini etkinleştirmek veya sistem saatini ve tarihini değiştirmek için BIOS yazılımınıza girebilirsiniz. Bilgisayarınızın yaşına bağlı olarak, BIOS&#;a girmek, eski bilgisayarlarda yenilerine göre birkaç tuş vuruşu daha gerektirebilir. Herhangi bir tuşa basmadan veya herhangi bir ayarı değiştirmeden önce, bilgisayarınızın BIOS&#;u ve dizüstü veya masaüstü PC&#;nizde BIOS&#;a nasıl gireceğiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız.

BIOS Nedir?

Bilgisayarınızın en önemli başlangıç programı olan BIOS veya Temel Giriş/Çıkış Sistemi, sisteminizi başlatmaktan sorumlu yerleşik çekirdek işlemci yazılımıdır.

Tipik olarak bilgisayarınıza bir ana kart yongası olarak yerleştirilmiş olan BIOS, PC işlevsellik eylemi için bir katalizör işlevi görür.

Silinebilir, programlanabilir, salt okunur bir bellek (EPROM) yongası üzerinde programlanan BIOS, güç kaynağı kapatıldığında verileri tutan bu bellek yongasında depolanır. Bilgisayar yeniden açıldığında, BIOS aynı saklanan verileri alır.

BIOS sistemi ayrıca bilgisayarınızın işletim sistemi ile sabit sürücü, klavye, video adaptörü, yazıcı veya fare dahil olmak üzere tüm bağlı aygıtlar arasındaki veri akışını yönetmekten de sorumludur.

Bilgisayarınızı her açtığınızda, BIOS, bağlı aygıtlarınızın doğru çalışıp çalışmadığını ve doğru yerde olup olmadığını belirleyen açılışta kendi kendine test veya POST adlı bir işlemden geçer.

Tüm ekler tahsis edildikten ve OK verildiğinde, bilgisayarınız her zamanki gibi başlatılır ve sizi birkaç saniye içinde yükleme ekranınıza götürür.

BIOS herhangi bir sorun algılarsa, bir hata ekranı belirir veya bir dizi bip kodu duyulur, bu da size bir şeylerin yanlış gittiğini etkili bir şekilde gösterir.

Windows 10&#;da BIOS&#;a Nasıl Girilir?

Can sıkıcı bir bilgisayar hatasıyla karşılaştığınızda veya yeni yükseltilmiş bir işlemci için CPU donanımını değiştirmeniz gerektiğinde, bilgisayarınızın BIOS&#;una erişmeniz gerekir.

Windows 10&#;lu dizüstü bilgisayarlar ve PC&#;ler, hedeflediğiniz sonuçlara ulaşmak için iki kolay yöntem sunarak BIOS&#;unuza erişmeyi, bunları kontrol etmeyi ve güncellemeyi çok kolaylaştırır. Her iki yöntemi de parçalayalım.

Önyükleme sırasında kısayol tuşunu kullanın.

Hiç fark etmemiş olmanız çok hızlı olabilir, ancak bilgisayarınız başlangıç ekranınızın olabildiğince hızlı yüklenmesini sağlamak için hızlı bir POST sürecinden geçer. Ayrıca, bu sıkı zamanlanmış pencerede, PC&#;nizin belirlenmiş kısayol tuşuna tıklayarak BIOS&#;unuza erişebilirsiniz.

Ne yazık ki, farklı bilgisayar markalarının tümü için ortak bir BIOS tuşu bulunmuyor. Örneğin; HP dizüstü bilgisayarlar genellikle F10 veya Esc tuşunu kullanır.

DEL ve F2 tuşları, PC&#;ler için en popüler BIOS tuşu olma eğilimindedir, ancak markanızın BIOS tuşunun ne olduğundan emin değilseniz, markaya göre aşağıda verdiğimiz yaygın BIOS tuşları listesi yardımcı olabilir.

  • Acer: F2 veya DEL.
  • ASUS: Tüm bilgisayarlar için F2, anakartlar için F2 veya DEL.
  • Dell: F2 veya F
  • HP: ESC veya F
  • Lenovo: F2 veya Fn + F2
  • Lenovo (Masaüstü): F1
  • Lenovo (ThinkPad&#;ler): + F1 girin.
  • MSI: Anakartlar ve PC&#;ler için DEL
  • Microsoft Surface Tabletleri: Sesi açma düğmesini basılı tutun.
  • Origin PC: F2
  • Samsung: F2
  • Sony: F1, F2 veya F3
  • Toshiba: F2

Bilgisayarınız açılırken atanmış BIOS kısayol tuşuna basmak, aradığınız BIOS kurulum yardımcı programı ekranını getirmelidir.

Örneğin, bir HP Pavilion, HP EliteBook, HP Stream, HP OMEN, HP ENVY ve daha fazlasında, bilgisayarınızın durumu görüntülenirken F10 tuşuna basmak sizi BIOS kurulum ekranına götürecektir.

Bazı üreticiler kısayol tuşlarına tekrar tekrar basılmasını gerektirir ve bazıları kısayol tuşuna ek olarak başka bir düğmeye basılmasını gerektirir. Kendinizi en doğru bilgilerle en iyi şekilde donatmak için bilgisayarınızın kullanım kılavuzuna veya üreticinin web sitesine bakınmanızı tavsiye ediyoruz.

Bilgisayarlarda BIOS Tuşları Nelerdir?

Marka &#; ModelBoot Menüsü Kısayol TuşuBIOS Giriş Tuşu
Acer Aspire GF12
Acer Aspire EF12
Acer Aspire EF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Aspire GF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Aspire ZF12
Acer Swift SFF12, Fn + F12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2, Fn + F2
Acer Nitro 5 ANF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Triton F12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Iconia Tab W ve WDock istasyonu > F2
Asus FXDTEsc
Asus GXEsc
Asus N56VZEsc
ASUS NJKEscF2
Asus K53SDEscF2
Asus XLN-XODEscF2
Asus XVCF2
Asus X55C-SXHEscDel
Asus XJXEsc
ASUS XJX-XXDF12F2
ASUS XM/MADelete
ASUS XUPEscF2
ASUS ROG G14EscF2
ASUS TUF Gaming F15BIOS&#;a girdikten sonra F8F2
Asus TUF BM PlusF8Del, F2
AsRock BM-HDV RF2, Del
BIOSTARDel
Casper F serisiEsc
Casper C serisiEsc
Casper Nirvana TW8F12F2
Casper Nirvana OneF12
Casper CN / CKYF12F2
Casper CBLF7
Casper CNDEsc
ChiligreenF2
DellF12F2
ECS H61H2-M2F7F2
Exper Ultranote Q5VEscF2
Exper MSF2F1
Fujitsu Lifebook AHF12F2
Fujitsu AnakartF12F2
Gigabyte G41MT-S2PF12
G41M-ComboF12Del
Gigabyte BF12Del
GrundigF7, F11, F12F2
HPF10, Esc, F9
HP Pavilion getF9
HP Pavilion g6 etEsc
HP Pavilion G6F9F10
HP Pavilion 15F9F10
HP Pavilion BCNTF9F10
HP G5 W0S97UTF9F10
HP pntEscF10
Huawei MateBook X ProF12 (Basılı tutmanız gerekebilir)F2
LattePandaDel
Lenovo GF12
Lenovo GNova Tuşu
Lenovo YNova Tuşu
Lenovo YF2
Lenovo YPF12F2
Lenovo ZNova Tuşu
Lenovo IdeaPad F12F2
Lenovo IdeaPad 81YD9TXNovo, F2, Fn+ F2
LG RF10
MSIF11Del, F2
MSI BM BazookaF11F2, Del
MonsterF7F2
Monster TULPAR T5 VF7F2
Monster Tulpar T5 VF7Del
Monster Abra A5 VF7F2
Pegatron AnakartF11
PackardbellF2
SamsungF10, Esc, F9F2
Samsung RF9
Samsung NPE5CF2
Sony VaioAssist Tuşu
Sony Vaio VGN-NS11/SF11F2
Toshiba Satellite LF12F2
Toshiba Satellite LXF12F2
Toshiba P 33NF12F2
ToshibaF12F2
Vaio VPCFFXF12
TechWorm

acer bios tuşu, asus bios tuşu, bios, bios ekranı, bios nedir, bios tuşları, bios tuşları nelerdir, bios tuşu, casper bios tuşu, dell bios tuşu, hp bios tuşu, lenovo bios tuşu, msi bios tuşu, toshiba bios tuşu

This utility updates the BIOS to version RY9 and provides the following benefits:
&#; Enables the CPU C3/C6 support option within the Advanced BIOS Setup
&#; Resolves an issue where the USB keyboard is not detected when using a USB hub

  Daima en yeni sürücü sürümünü kullanmanız şiddetle tavsiye edilir. En yeni sürücüler, yazılım ve oyunlarda güncel kalmak için sitemize mümkün olduğunca sık bakmayı unutmayın. Bir aygıt sürücüsü kurmadan önce bir sistem geri yükleme noktası ayarlamayı deneyin. Yanlış bir sürücü kurduysanız bu yardımcı olacaktır. Donanım cihazınız çok eskiyse veya artık desteklenmiyorsa sorunlar ortaya çıkabilir.

İlgili

Sony VAIO SVPCXB BIOS Update Yardımcı Programı RV7 için Windows 7 bit - This utility installs an update to the BIOS which will provide the following enhancements and issue resolutions: &#; Improves possible security vulnerabilities&#; Improves the CPU performance for the Windows 7 operating system&#; Resolves an is
Kategori: BIOS; Si̇stemi̇: Windows 7 (6 MB)

Sony VAIO SVPCXS BIOS Update Yardımcı Programı RV7 için Windows 7 bit - This utility installs an update to the BIOS which will provide the following enhancements and issue resolutions: &#; Improves possible security vulnerabilities&#; Improves the CPU performance for the Windows 7 operating system&#; Resolves an is
Kategori: BIOS; Si̇stemi̇: Windows 7 (6 MB)

Sony VAIO SVTX BIOS Update Yardımcı Programı RF6 için Windows 8 bit - This utility installs an updated version of the BIOS and provides the following benefits: &#; Resolves an issue where the computer will not resume from standby when connected to an HDMI TV after upgrading to the Windows operating system&#; Opti
Kategori: BIOS; Si̇stemi̇: Windows 8 (5 MB)

Sony VAIO SVF15A1ACXS BIOS Update Yardımcı Programı RDA için Windows - This utility installs an updated version of the system BIOS and provides the following changes and benefits: &#; Fixes an issue where incorrect information is shown in the Assistmenu after a failed Preboot Execution Environment (PXE)startup&#; Fixe
Kategori: BIOS; Si̇stemi̇: Windows 8, Windows (5 MB)

Sony VAIO SVSFDB BIOS Update RC için Windows 8 bit - This utility updates the BIOS to version RC Takılıysa, güncelleme (üzerine yazma üzerine yükleme) sorunları çözebilir, yeni işlevler ekleyebilir veya mevcut olanları genişletebilir. Diğer işletim sistemleri de uyumlu olsa da, bu sürümün belirtil
Kategori: BIOS; Si̇stemi̇: Windows 8 (5 MB)



İndirme

Ücretsiz İndirme (3 MB)

/tarafından Zip Lover

Sony Vaio dizüstü bilgisayarda BIOS'a nasıl girilir

BIOS'a girme ihtiyacı, bazı ciddi arızalardan, problemlerden, imkansızlıktan kaynaklanmaktadır. dizüstü bilgisayar işini yap, işini yap. Dizüstü bilgisayarınıza yeniden yüklemeyi planlıyorsanız BIOS ayarlarına girmeniz gerekir işletim sistemi. Herhangi bir zorluk olması durumunda, sorunu Sony dizüstü bilgisayar onarım teknisyenlerine bırakın.

BIOS'a girmek için standart yöntemler

BIOS menüsüne girme prosedürü oldukça basittir. Bunu yapmak için cihazı kapatın ve tekrar açın. Windows'u açma ve yükleme arasındaki anı kaçırmamak önemlidir. Dizüstü bilgisayarınızın modeline bağlı olarak, bu işlemden şu tuşlardan biri sorumlu olabilir: F2, F3, F8 veya Dell.

Dizüstü bilgisayar üreticisi Sony Vaio, Sony Vaio svej11v, svfc29v, svfa29v, svee13v, svee11v, sveg11v, pcg v, vgn ve diğerleri gibi modeller için biraz farklı bir giriş yolu sağladı.

Sony Vaio dizüstü bilgisayarda oturum açma işlemi nasıl çalışır?

Gadget açıksa, dizüstü bilgisayar açıkken bu menüye asla girmeye çalışmayın, kapattığınızdan emin olun. Bundan sonra yapmanız gereken, BIOS'a girmek için "yardım" adı verilen ana anahtarı bulmaktır, açma / kapama tuşunun yanında bulunur.

Bastıktan hemen sonra, üç kırmızı ışığın yandığını göreceksiniz. Ve ancak bundan sonra, Sony dizüstü bilgisayarlar için tipik olan "Kurtarma Modu"nun yüklenmesi gerçekleşecektir. Kurtarma modu tamamen yüklendikten ve kendi kendine geldikten sonra, önerilen eylemler listesinde “Çalıştır” öğesini bulmanız ve tıklamanız gerekir. BIOS ayarları", denir.

Bu liste, bu modda basıldığında istenen menüyü getirecek olan tuşları gösterir. Bu durumda F2

Bunu yaptıktan sonra "BOOT" sekmesine gidebilirsiniz, çünkü bu noktada BIOS indirme ayarlarında değişiklik yapmanız gerekecektir.

Bu menüde gezinme yön tuşları ile yapılır, geri dönülerek esc ile girilir ve seçim onaylanarak girilir.

Sony'nin merkezi Tokyo'dadır ve çok uluslu bir şirkettir. Sony Vaio dizüstü bilgisayarın mutlu sahipleri için bazen açmak zorlaşıyor sony bios(OS alt programı). Bunun nasıl yapılabileceğine dair birkaç seçeneği ele alalım.

nasıl girilir

Cihaz modeline bağlı olarak sony vaio bios'a girmenin birkaç yolu vardır:

  1. Özel Yardım tuşunu kullanma.
  2. F2'ye basarak.
  3. Esc + F2 kombinasyonu ile BIOS'a (BSVV, bir ürün yazılımı seti) girebilirsiniz.
  4. F2+F3+ Delete yazarak BIOS'u başlatın.

Dikkat! Seçilen kombinasyona basmadan önce cihaz kapatılmalıdır. BSVV'nin nasıl açılacağı, dizüstü bilgisayarın üretim yılına bağlıdır.

Dizüstü bilgisayar resmi olarak satın alındıysa, belgelerine bakın. Bu resmi web sitesinde yapılabilir. Arama motorunu kullanmak ve oradaki model numarasını kaydetmek gerekiyor. "Kuruluma girmek için lütfen (gerekli düğmeyi) kullanın" cihazını başlatırken istenen kombinasyon istemini belirlemeye yardımcı olur.

F2 düğmesi

Çoğu Sony Vaio modelinde bir dizi F2, DELETE, F3 ürün yazılımı anahtarı bulunur. F2+DEL, F3+DEL kombinasyonu mümkündür. Sony Vaio'nun yeni modellerinde, Bios'un açılmasından F8 ve F12 tuş kombinasyonu sorumlu olabilir.

Girmek:

  • dizüstü bilgisayarı başlatın;
  • sırayla F2 + DEL tuşlarına basın;
  • Çabucak yap;
  • Giriş birkaç saniye sürer.

Dikkat! Sistem üretici yazılımının açılmasından her zaman yalnızca bir F2 tuşu sorumludur, kombinasyon giriş kodudur. Bunun için alt program açılana kadar periyodik olarak istenilen tuşa basıyoruz. Kombinasyon kullanıldığında, iki “konum”a basılmaya çalışılmalı, alternatif olarak birini basılı tutmalı ve kısa aralıklarla diğerine basmalıdır.

Esc + F2 kombinasyonu

Geliştiriciler, BSVV'yi (firmware seti) açmak için çeşitli seçenekleri farklı yükleyerek açıklar. anakartlar. Bu nedenle, cihaz alt sistemini açmak için tek bir oturum açma yoktur, Sony Vaio'nun model numarasına ve üretim yılına bağlıdır.

ESC + F2 kombinasyonu:

  • dizüstü bilgisayarı açın;
  • monitörde “vaio” yazısı göründüğünde, ESC + F2'ye basın;
  • sık bastıktan sonra, OS alt sistemi (işletim sistemi) ayarları sekmesi görüntülenecektir.

BIOS açılmazsa ve sistem Windows'u yüklemeye devam ederse, cihazı "yeniden başlatmanız" gerekir. Bunu yapmak için sık sık ve periyodik olarak ESC + F2 düğmelerine basın.

Özel Yardım düğmesi

Assist tuşuna basarak bir Sony vaio dizüstü bilgisayarda BIOS'a girebilirsiniz. Kullanıcılar, F2 ve DEL düğmelerini kullanarak kanıtlanmış ve standart oturum açma yöntemlerini dener. Bu şirketin yeni modelleri, düğmelerin düzenlenmesi ve standart olmayan bir klavyede öncekilerden farklıdır. Yardım tuşu, "Kurtarma Pencereleri" özel menüsünü çağırmak için tasarlanmıştır.

Not! Assist düğmesi diğerleriyle aynı şekilde kullanılmalıdır. Başka bir deyişle, dizüstü bilgisayarı başlattıktan sonra, menü görünene kadar sık ​​sık ve periyodik olarak basıyoruz. Birkaç saniye içinde monitörde görünecektir. Daha sonra kullanıcıya seçenekler sunulacaktır.

Girmek:

  • Assist'e basın;
  • menü açılır;
  • F2'ye basın;
  • alt sistem ayarları penceresine gidiyoruz.

Kullanıcı BIOS'u açtığında, eylemleri seçmenin, “ ←”, “”, “→” tuşlarını kullanarak ayarlar arasında gezinmenin gerekli olduğunu hatırlamalıdır.

nasıl çıkılır

Kullanıcı, sistem eylemlerinin önceliğini ayarlamak için genellikle BIOS'a girer. Bu, işletim sistemini (işletim sistemi) yeniden yüklerken yapılmalıdır. Gerekli parametreleri aldıktan sonra sistem ayarları penceresinden çıkmanız gerekmektedir.

Aşağıdakileri girmek için Assist düğmesini kullanma prosedürü:

  • dizüstü bilgisayarı açın;
  • Assist'e basın;
  • menüye girin;
  • F2'ye basın, BIOS penceresi açılır;
  • eylemleri seçin: “diskten / USB cihazından başlat”;
  • ayarları kaydetmeden (veya kaydetmeden) çıkın, ENTER.

Parametreleri kaydetme ile

Birçok ileri düzey kullanıcı, aşağıdaki durumlarda Windows işletim sistemini kendi kendilerine yeniden yükler:

  • teknik bir hata nedeniyle çalışmıyor;
  • bir virüs saldırısı durumunda ihlaller meydana geldi.

Parametrelerin kaydedildiği eylemler:

  • tarif edilen yollardan birine gidiyoruz;
  • açık standart ayarlar, nerede: seri numarası, BIOS sürümü vb.;
  • "Önyükleme" sayfasına gidin;
  • istenen başlatma önceliği parametrelerini, dizüstü bilgisayarı bir flash sürücüden, bir diskten ayarlayın;
  • kaydedin, F10'a basın;
  • "Evet" e tıklayarak kaydetmeyi onaylayın;
  • Enter'a bas.


Değişiklikleri kaydetmeden

Genellikle kullanıcı bilmek ister sistem parametreleri, ürünü bir diskten, flash sürücüden, bir sabit sürücüden başlatma prosedürünü kontrol edin. Bunu yapmak için BIOS'a girer (alt program sistem ayarları Pencereler).

Bu şu şekilde yapılır:

  • dizüstü bilgisayarı açın;
  • BIOS'taki yollardan birine giriyoruz;
  • bilgileri görüntüledikten sonra, ana pencerede "kaydetmeden" seçeneğini seçin (Testeresiz Çık, Testeresiz Çık);
  • bir sekme açılacak, E / H, (evet veya hayır) belirtmelisiniz;
  • "Evet" düğmesine (Y) basın, ardından ENTER'a basın.

Dikkat! ENTER'a bastıktan sonra, kullanıcı sistem rutinindeki değişiklikleri kaydetmeden BIOS'tan çıkar ve dizüstü bilgisayar Windows işletim sistemini başlatmaya devam eder.

Değişiklikleri kaydetmeme seçenekleri:

  • yanlışlıkla yanlış parametreleri değiştirdi;
  • değişiklik seçiminde güven eksikliği;
  • değişiklik yapmanın bir anlamı yok.

BIOS'tan çıkmak için F10 ve ESC tuşları sorumludur. Bunu yapmak için alt programın ana sayfasına gidin.

Sony Vaio dizüstü bilgisayarın BVVV'sini açmak için düşünülen seçeneklerden, geliştiricilerin özellikle farklı modeller BIOS girişi. İşletim sisteminin yeniden yüklenmesi eğitimli profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Alt sistemin parametrelerini değiştirerek, dizüstü bilgisayarı çalışma durumundan çıkarma seçeneği olduğunu ve bunun ardından bilgisayarın tamamen yanıp sönmesi gerekeceğini her zaman hatırlamalısınız.

Belirli durumlarda, belirli bileşenlerin çalışmasını yapılandırmak, önyükleme önceliklerini ayarlamak için kullanıldığından BIOS arabirimini çağırmanız gerekebilir (ne zaman gereklidir? Windows'u yeniden yükleme) vb. BIOS açma işlemi farklı bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar farklılık gösterebilir ve birçok faktöre bağlı olabilir. Bunlar arasında üretici, model, konfigürasyon özellikleri bulunmaktadır. Aynı hattaki iki dizüstü bilgisayarda bile (bu durumda Sony Vaio), giriş koşulları biraz farklı olabilir.

Sony'de BIOS'a girin

Neyse ki Vaio serisi modellerde klavyede adı verilen özel bir düğme bulunur. YARDIM. Bilgisayar açılırken üzerine tıkladığınızda (işletim sistemi logosu görünmeden önce), öğeyi seçmeniz gereken bir menü açılır. "BIOS Kurulumunu Başlat". Ayrıca her öğenin karşısında, aramasından hangi anahtarın sorumlu olduğu imzalanır. Bu menü içerisinde yön tuşlarını kullanarak gezinebilirsiniz.

Vaio modellerinde yayılım küçüktür ve modelin yaşına göre doğru anahtarın belirlenmesi kolaydır. Güncel değilse, anahtarları deneyin F2, F3 ve Silmek. Çoğu durumda çalışmalıdırlar. Anahtarlar daha yeni modellerle alakalı olacak F8, F12 ve YARDIM(ikincisinin özellikleri yukarıda tartışılmıştır).

Bu anahtarlardan hiçbiri işe yaramadıysa, oldukça kapsamlı olan ve şu anahtarları içeren standart listeyi kullanmanız gerekecektir: F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11, F12, Sil, Esc. Bazı durumlarda, çeşitli kombinasyonlar kullanılarak doldurulabilir. Vardiya, Ctrl veya fn. Girişten yalnızca bir tuş veya bunların bir kombinasyonu sorumludur.

Cihazın teknik dokümantasyonunun girilmesiyle ilgili gerekli bilgileri edinme seçeneğini asla göz ardı etmemelisiniz. Kullanım kılavuzu sadece dizüstü bilgisayarla birlikte gelen belgelerde değil, aynı zamanda üzerinde de bulunabilir. İkinci durumda, modelin tam adının girildiği ve sonuçlarda elektronik bir kullanım kılavuzunun bulunması gereken çeşitli belgelerin arandığı arama çubuğunu kullanmanız gerekecektir.

Ayrıca dizüstü bilgisayar açıldığında ekranda aşağıdaki içeriğe sahip bir mesaj görünebilir. "Kuruluma girmek için lütfen (istenen anahtarı) kullanın", BIOS'a girme hakkında gerekli bilgileri bulabileceğiniz.

Bu yüzden, bir arkadaşımın bana getirdiği ve ondan 8 Windows'u kaldırıp 7-ku yüklememi istediği sony vaio SVEP1RB dizüstü bilgisayarla önceki gün tamir edip buharla mosk yapmak zorunda kaldım. O_o ilk başta 40 dakika bios'a girmeye çalıştım.. Silmeyi denedim, tüm F1-F12 seçeneklerini denedim, hatta ALT + CTRL + S gibi farklı kombinasyonları denedim. Şekil. Sonya, 8-ki'nin logosunu inatla büktü ve kendi yüklemesine devam etti. Bu olamaz, çünkü bu asla olamaz Böylece bir sony vaio dizüstü bilgisayar bile BIOS'a giremez, DVD-ROM'dan önyükleme yapamaz ve işletim sistemini yeniden yükleyemez. önyükleme diski. Ve bir çözüm buldu

ortaya çıkıyor sony modelleri vaio SVEP1RB evet ilginç düğme olarak adlandırılan ön panelde YARDIM. Bu dizüstü bilgisayarın geliştiricileri neden tekerleği icat etmek zorunda kaldılar, bilmiyorum Ancak, BIOS'a ancak bu lanet düğmeye basarak girdim. dizüstü bilgisayar kapalıyken

Seçiminden sonra BIOS'a girmeme izin veren değerli öğe olduğu ortaya çıktı. Peki, çılgın değil mi? Benim için tamamlandı. Peki ya da bir aptala karşı çok karmaşık bir savunma, böylece çarpık tutamaçlarla BIOS'a tırmanmazlar ve macera arayışı içinde oralarda dolaşmazlar.

Ancak başarılı olmak için Windows kurulumu Windows 8 yerine 7 bir nüans daha var. Yani: BIOS'ta bir değişiklik yapmak gerekliydi. Bölümde Bot bir mod var önyükleme modu, Windows 8 yüklendiğinde, UEFI

Ve 7. Windows'un normal bir şekilde kalkıp çalışması için, bunun yerine ihtiyacınız var UEFI mod seç Miras


Ormana ne kadar uzak olursa, Microsoft hayatı karmaşıklaştırmak için çeşitli çöpler icat eder. sistem yöneticileri ve basit enikey'ler. Bilgi almak ve BIOS'a bir giriş aramak için bir saat harcamak benim için üzücü değildi, ama hatta ilginçti. Ama sıradan bir kullanıcı için bir saatte biteceğini düşünmüyorum. Ve dahası, eğer bir dizi benzer dizüstü bilgisayar içeren bütün bir organizasyon ise. Bu durumda, abone olmak çok daha kolay

Sony gadget'ları harika bir teknolojidir, ancak yine de mükemmel değildir. Bu nedenle, bazen sorunları BIOS üzerinden çözmek gerekli hale gelir. Ancak Sony'nin Vaio dizüstü bilgisayar serisinin bu temel sisteme bazı giriş noktaları vardır.

Cihazı tamamen yeniden başlatarak başlamanız gerekir, çünkü yalnızca bu durumda BIOS ayarlarında değişiklik yapmak mümkün olacaktır. F2 düğmesine (bazı modellerde F3) basarak dizüstü bilgisayarınızın temel sistemine girmeyi deneyebilirsiniz. Bu, gadget'ı açtıktan hemen sonra ve işletim sistemi yüklenmeye başlamadan hemen önce yapılmalıdır.


Zamanınız yoksa, düğme çalışmadı ve gitti Windows önyüklemesi, cihazınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin. Bu durumda fonksiyon tuşuna birkaç kez basılabilir.


Sony Vaio gadget'larının bazı modellerinde, BIOS'a girmek için ön panelde bulunan özel bir ASSIST tuşu sağlanmıştır. Dizüstü bilgisayar kapatıldığında çalışır ve ekranda hangi fonksiyon tuşunun temel sisteminizi başlattığını gösteren bir menü görüntüler.


Her şeyi doğru yaptıysanız, cihaz ekranında beyaz metinli mavi bir pencere görünecektir. Artık ihtiyacınız olan ayarları değiştirmeye başlayabilirsiniz.


Son olarak, "Kaydet ve Kurulumdan Çık" öğesini veya F10 düğmesini kullanarak tüm değişiklikleri kaydetmeyi unutmayın. Görünen pencerede, "Y" sembolüne basarak yapılan "düzenlemeleri" kaydetme niyetinizi onaylayın.



 Google News

Bu yazımızda özellikle temiz kurulum rehberinde karşılaştığımız  BİOS&#;a ulaşama durumu ile ilgili olarak bir bilgilendirme yazısı hazırladık. BİOS&#;a ulaşma tuşu günümüzde çoğu bilgisayarlarda benzerlik gösterse de bazı markarlar da değişiklik gösterebilmekte.

Asus Bios&#;a Ulaşma

Öncelikle şunu belirtmeliyiz Windows 10 üzerinden otomatik başlatma ile BİOS&#;a ulaşılabiliyor bununla ilgili olarak Asus bir video yayınlamış.

Eğer bu menüden BİOS ekranına ulaşamıyor iseniz Asus marka bilgisayarlar . F2 tuşunu basılı tutun ve ardından güç düğmesine tıklayın. BIOS ekranı belirene kadar F2 tuşuna basılı tutmaya devam etmeniz gerekmekte.

Bazı ASUS bilgisayarlarda BİOS ekranına ulaşma tuşları ise şöyle.

Marka &#; ModelBoot Menüsü Kısayol TuşuBIOS Giriş Tuşu
Acer Aspire GF12
Acer Aspire EF12
Acer Aspire GF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Aspire ZF12
Asus FXDTEsc
Asus GXEsc
Asus N56VZEsc
ASUS NJKEscF2
Asus K53SDEscF2
Asus XLN-XODEscF2
Asus XVCF2
Asus X55C-SXHEscDel
Asus XJXEsc
ASUS XJX-XXDF12F2
Asus TUF BM PlusF8Del, F2
Casper F serisiEsc
Casper Nirvana TW8F12F2
Casper Nirvana OneF12
Casper CN / CKYF12F2
Casper CBLF7
Casper CNDEsc
ChiligreenF2
DellF12F2
ECS H61H2-M2F7F2
Exper Ultranote Q5VEscF2
Exper MSF2F1
Fujitsu Lifebook AHF12F2
Gigabyte G41MT-S2PF12
GrundigF7, F11F2
HPF10, Esc, F9
HP Pavilion getF9
HP Pavilion g6 etEsc
HP Pavilion G6F9F10
HP pntEscF10
Huawei MateBook X ProF12 (Basılı tutmanız gerekebilir)F2
Lenovo GF12
Lenovo GNova Tuşu
Lenovo YNova Tuşu
Lenovo YF2
Lenovo YPF12F2
Lenovo ZNova Tuşu
Lenovo PF12
Lenovo IdeaPad F12F2
LG RF10
MSIF11Del, F2
MSI BM BazookaF11F2, Del
MonsterF7F2
Monster TULPAR T5 VF7F2
Monster Tulpar T5 VF7Del
Monster Abra A5 VF7F2
Pegatron AnakartF11Delete
PackardbellF2
SamsungF10, Esc, F9F2
Samsung RF9
Samsung NPE5CF2
Sony VaioAssist Tuşu
Sony Vaio VGN-NS11/SF11F2
Toshiba Satellite LF12F2
Toshiba Satellite LXF12F2
Toshiba P 33NF12F2
ToshibaF12F2
Vaio VPCFFXF12

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası