esi gülce kutluata / Muhteşem Yüzyıl Kösem - Ranini.tv

Esi Gülce Kutluata

esi gülce kutluata

kaynağı değiştir]

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan’ın kutlu yolculuğu...

Büyük Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Bunun üzerine Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu meliklerine gizemli birtakım suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan’ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan bir Türkmen kızı Akça’nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça Hatun arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça’nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir.

Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler’de Bizans ordusuyla karşı karşıya gelir. Pasinler Savaşı, Alparslan’a Anadolu’nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır.[7]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen
bölüm sayısı
Bölüm
aralığı
Yayın yılı TV
kanalı
1. sezon Pazartesi 20.00 8 Kasım 2021 30 Mayıs 2022 27 1-27 2021-2022 TRT 1
2. sezon 19 Eylül 2022 10 Temmuz 2023
(Final)
32 28-61 2022-2023

Bölümler[değiştir

Alparslan Büyük Selçuklu’da Barış Arduç’un Eşini Oynayacak İsim Belli Oldu!

Alparslan Büyük Selçuklu’da Barış Arduç’un Eşini Oynayacak İsim Belli Oldu!
TRT1’in sevilen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’da diziden ayrılan Fahriye Evcen’in yerine gelecek isim belli oldu. Barış Arduç’un partneri eşini oynayacak isim kim?

TRT 1 ekranlarının geçtiğimiz yıl reyting rekortmeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’nun yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Daha önce 2020-2021 sezonunda TRT1’de yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde çekilen dizinin başollerini Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Barış Bağcı, Sarp Levendoğlu, Gizen Karaca ve Erdinç Gülener paylaşmıştı. İlk sezonda dizideki rolünün bitmesi üzerine başrole yer alan oyuncuların bir kısmı diziden ayrıldı. Dizinin yapımcılığını yapan Emre Konuk aynı zamanda dizinin proje tasarımcılığını ve senaristliğini de yaptı. Dizisinin yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu Alparslan Büyük Selçuklu’da yönetici yapımcılığını Esi Gülce Kutluata, görüntü yönetmenliğini Hakan Dilber üstlendi. Dizinin bestelerini Batuhan Fırat ve Mustafa Güzel yaparken, müziklerini ise Gökhan Kırdar üstlendi. 30 Mayıs 2022 tarihinde sezon finali yapan dizi, Eylül- Ekim aylarında 2. Sezonu ile ekranlara gelecek. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde yeni sezon için birçok yeni isim dahil oldu. özellikle Fahriye Evcen’in canlandırdığı Akça Hatun’un diziden ayrılması ile dizide Barış Arduç’a eşlik edecek isim merak edildi. Barış Arduç’un eşini oynayacak isim kim oldu? Barış Arduç’un partneri kim? İşte eşi Seferiye Hatun’a hayat verecek kişi?  

Fahriye Evcen’in Yerine Barış Arduç’un Partneri Kim Oldu?

TRT1’in çok izlenen dizisi ‘Alparslan Büyük Selçuklu’nun yeni sezon için çekilen ilk fragmanı yayınlandı. Ekrana gelen fragmanda yeni sezonda büyük bir sefere çıkması beklenen Alparslan’ın hac vazifesini yerine getirirken ve dua ederkenki görüntüleri fragmana damgasını vurdu. Görüntüler yeni sezon için beklentileri arttırırken, biran önce dizinin başlamasını bekleyen izleyicinin heyecanını arttırdı.

Yapımı Akli Film imzalı ve yapımcılığını Emre Konuk’un üstlendiği dizi oyunculukları, aksiyonu, senaryosu ve başarılı rejisiyle önümüzdeki sezona da damga vuracak. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Barış Arduç’un başrolünü oynadığı diziden sezon sonunda Fahriye Evcen ve Toprak Sergen ayrılmıştı. Dizinin kadrosuna Serhat Tutumluer, Bora Cengiz, Umut Karadağ ve Öykü Gürman katılmıştı.

Fahriye Evcen dizide Akça Hatun rolü ile Barış Arduç’un canlandırdığı Alparslan’ın nışanlısına ve Hasan’ın kızına hayat verdi. Sezon sonunda dizideki rolünün bitmesi ile ölerek diziye veda etti. Yeni sezonda Barış Arduç’un partneri kim olacak? Merak konusuydu. Barış Arduç’un partneri Kayra Zabcı oldu.

Barış Arduç’un Canlandırdığı Alparslan Bey’in Eşi Seferiye Hatun’a Hayat Verecek İsim Kim?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin asıl merak edilen oyuncusu Alparslan’ın eşi Seferiye Hatun’a hayat verecek isimdi. Bir süredir rol için bir takım isimlerin adı geçiyordu ancak yapımın bilindik bir oyuncu yerine yetenekli yeni bir isimle çalışmayı planladığı konuşuluyordu. O isim Muhteşem Yüzyıl dizisinde Ayşe Hümaşah Sultan rolü ile tanınan ve son olarak TV8’de ekrana gelen ‘Canım Annem’de seyirci karşısına çıkan Kayra Zabcı oldu. Kayra Zabcı dizide Sultan Alparslan’ın karısı ve Melikşah’ın annesi Seferiye Hatun karakterine hayat verecek. Olgun halini ise önceki yıl Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Çiğdem Selışık Onat oynamıştı.

Kayra Zabcı Kimdir?

Kayra Zabcı, aslen Malatya doğumludur. Ancak 2001 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük yaşlarda modelliğe başlayan güzel oyuncu 9-14 yaş arası için düzenlenen Best Model Çocuk Türkiye Prensesi seçildi. 2013 yılında aynı zamanda Best Child Model of the World yarışmasında birinci oldu.

Liseyi okuduğu yıllarda Tiyatro oyunculuğuna başladı. Şuan ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk eğitimi alıyor.

Kayra Zabcı Dizi ve Filmleri

2006 - Küçük Kıyamet (sinema)

2013 - Harem (Dizi)

2013 - Muhteşem Yüzyıl (Dizi)

2014 - Aşktan Kaçınılmaz (Dizi)

2014 - Hayat Yolunda (Dizi)

2014 - Küçük Ağa (Dizi)

2015 – Aydamaya (Dizi)

2016 - Seddülbahir 32 Saat (Dizi)

2017 - Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı (Sinema)

2018 - Vatanım Sensin (Dizi)

2019 - Gülperi (Dizi)

2020 - Doğduğun Ev Kaderindir (Dizi)

2022 - Canım Annem (Dizi)

2022 - Alparslan Büyük Selçuklu (Dizi) 






07-08-2022 Yazar Hakkında
Belma Arslan
1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Ünivers .. devamı..mail

Alparslan: Büyük Selçuklu

Alparslan: Büyük Selçuklu, Akli Film imzalı, yönetmenliğini Sedat İnci'nin yaptığı, senaryosunu ise Emre Konuk'un kaleme aldığı, ilk bölümü 8 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan tarihî ve kurgu türündeki Türktelevizyon dizisidir. Dizi, 2020-2021 yılları arasında yayımlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin tarih olarak öncesini anlatsa da, devamı niteliğindedir. Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Sultan Alparslan'ın hayatını ele almaktadır.[1][2] 2 sezondan oluşan dizi, 10 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanacak olan 61. bölümü ile final yaparak sona erecektir.

Hazırlık aşaması[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.