almanya mavi kart başvuru / Almanya Blue Card Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Almanya Mavi Kart Başvuru

almanya mavi kart başvuru

Başvuru Şartları

Avrupa Birliği Blue Card (Mavi Kart) başvurusunda bulunmak isteyen adayların öncellikle Avrupa Birliği’ne üye olmayan bir ülkede ikamet etmesi gerekmektedir.

Avrupa Birliği Blue Card’ın amacı nitelikli iş gücünü Avrupa’ya çekmek olduğu için başvuruda bulunacak kişilerin mesleki diploması veya mesleki sertifikası olmalı; alanında teorik ve pratik eğitimlerini tamamlamış olmalıdır. Mavi Kart’a başvurmak isteyen adayların en az 1 ila 3 yıllık bir iş tecrübesine sahip olması beklenir.

Avrupa Birliği Blue Card (Mavi Kart) başvurusu için yerine getirmeniz gereken başlıca şartları sizin için listeledik:

  • H+ üniversite/yüksekokul diploması veya mesleki sertifika ve bunların Avrupa’da bir denkliğinin bulunması,
  • Başvuru yapacak kişinin Avrupa’da bulunan bir firma ile iş sözleşmesinin olması,
  • İş sözleşmesinde belirlenen maaşın Mavi Kart için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması, (Blue Card minimum brüt maaş miktarı yıllık Euro’dur. Blue Card MINT (Mühendislik, Bilişim, Fen Bilimi ve Teknoloji) alanlarında yılında belirlenen minimum brüt maaş yıllık Euro’dur.)
  • İş tecrübeleri (Daha önceden çalıştığınız yerlerden aldığınız referanslar)

 

Blue Card şartlarını sağlamayan kişiler çalışma vizesi alabilir mi?

Blue Card şartlarını sağlamayan lisans mezunu kişiler veya meslek lisesi, ön lisans ve kalfalık belgesi ( madde) sahipleri nitelikli iş gücü göç yasasından faydalanabilmektedir. Bu çalışma vizesinden yüzlerce meslek türünden kalifiye elemanlar faydalanabilmektedir. Örnek meslekler aşağıdaki gibidir;

  • Sağlık çalışanları
  • Kuaförler
  • Kasaplar
  • Elektrikçiler
  • Satış ve pazarlama uzmanları
  • Tamirciler
  • Teknikerler
  • Teknisyenler
  • Mühendisler
  • İnşaat teknikerleri ve daha yüzlercesi.

Blue Card EU olarak çalışma vizesi almak isteyen kişilere profesyonel danışmanlık hizmeti vermekteyiz. İş dünyasında köklü bir geçmişe sahip olan uzman danışmanlarımız bu tecrübesini ve bilgi birikimini Almanya çalışma ve oturum vizesi işlemlerinde de hassasiyetle yürütmektedir. Almanya’da çalışmak isteyen Türk vatandaşları Almanya’ya gitmeden önce mesleki eğitim belgelerinin, sertifikalarının ve/veya diplomalarının denkliğini almak zorundalardır. Diploma denkliği almamış Türk vatandaşları Almanya’da iş bulsalar ve iş sözleşmesini imzalamış olsalar bile denklik belgeleri olmadan Almanya çalışma vizesini alamazlar. Bu nedenle denklik işlemleri Almanya’da çalışma vizesi işlemlerinin ilk ve en önemli adımını oluşturmaktadır.


BLUE CARD EU, Almanya’da mesleki denklik almak isteyen kişilere hızlı, güvenilir ve profesyonel danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Denklik belgesi almak isteyen kişilerin diplomaları ve mesleki yeterlilik belgeleri deneyimli ve uzman danışmanlarımız tarafından detaylı şekilde incelendikten sonra denklik için gerekli olan kriterlerin sağlanıp sağlanmadığı tespit edilir. Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercümeler, Özgeçmiş- CV vb.) uzman danışmanlarımız tarafından hazırlanarak, her başvuru bizzat profesyonel ellerden oluşturulup takip edilerek denklik işlemlerinin çok daha hızlı bir şekilde tamamlanması sağlanır ve red alma, zaman ve maddi kayıplar gibi istenmeyen sonuçlar önlenir.

*Not: Almanya tarafından belirlenen minimum brüt maaş tutarı, her yıl yeniden belirlenmektedir.

Mavi Kart Başvurusu

Üniversite mezunu ya da nitelikli meslek sahibiyseniz Mavi Kart alarak Almanya&#;ya gelip çalışabilirsiniz. Bu yazımızda Mavi Kart nedir, Mavi Kart&#;ta kısıtlama var mı ve başvuru belgeleri neler detaylıca anlattık.

Mavi Kart nedir, kimler alabilir?

Mavi Kart (Blue Card ya da Blaue Karte) Avrupa Birliği&#;nde nitelikli çalışan, eğitimli Avrupa Birliği dışından gelen yabancılar için ortaya çıkarılmış bir oturum izni (Aufenthaltstitel ya da Residence Permit) türü. İlk olarak olarak &#;da ortaya çıkan Mavi Kart yıllar geçtikçe yaygınlaşmıştır.

Avrupa Birliği dışındaki bir ülkeden Avrupa Birliği içindeki bir ülkeye çalışmak için gelecek üniversite mezunu ya da nitelikli meslek sahibi kişilere mavi kart verilmektedir. Burada küçük bir parantez açıp nitelikli meslek sahibini açıklayalım. Mesela Almanya&#;nın meslek eğitimi almış deneyimli kaynakçıya ya da elektrikçiye ihtiyacı varsa, bu iş için başvurduğunuzda size mavi kart oluşturulacaktır. Ama bu işi alabilmeniz için en az A2 Almanca, ya da iyi derecede İngilizce bilmenizi de isteyebilirler. Mavi Kart başlangıçta sözleşme süresince ya da eğer sözleşmeniz sınırsızsa dört yıllık olarak düzenlenmektedir ve yurt dışına çalışmak için gidenlere kolaylık sağlamaktadır. Mavi Kart sizin ihtiyaç duyulan bir işi yerine getirdiğinizi ve kalifiye bir çalışan olduğunuzu göstermektedir. Aşağıda mavi kart örneğini görebilirsiniz.

Mavi Kart Ön
Mavi Kart Arka

Mavi Kart&#;ın kısıtlaması var mı?

Bu oturum izninde bazı kısıtlamalar var. Ama bu kısıtlamalar tam anlamıyla sizin yapmak istediklerinize engel olmuyor. Sadece ekstra yapmanız gereken şeyler çıkıyor. Mesela ilk 2 yıl içerisinde şirket değiştirmek istediğinizde, eski şirketinizden istifa ettikten sonra yeni sözleşmeniz ve istifanızın onaylandığına dair belge ile beraber yabancılar ofisine gidip bildirmelisiniz. Böylelikle yabancılar ofisi Mavi Kart&#;ınızın ek belgesindeki (Zusatzblatt) işveren bilgisini (Nebenbestimmungen kısmı) değiştirebilir. Bunun dışında normal oturum iznindeki gibi ilk 21 ay içerisinde kendinize ait bir işyeri açamazsınız. Bunun için en az 21 ay beklemelisiniz. 21 ay sonunda eğer B1 Almanca kursuna katıldığınızı kanıtlarsanız ve B1 seviyesinde dil sertifikanız varsa Mavi Kartı&#;nızı sınırsız yapabilirsiniz. Ama Almanca bilginizin yeterli olması durumunda 33 ay beklerseniz de sınırsız oturuma kavuşabilirsiniz.

Mavi Kart Ekstra Belge

Almanya&#;ya ilk geldiğinizde öğrenim amaçlı ulusal vize alıyorsunuz. Ulusal vizeyle Almaya&#;da öğrenim sırasında haftalık sadece 20 saat çalışmanıza izin veriliyor. Bununla birlikte yılda toplam gün çalışma şansınız oluyor. Yüksek lisansınız sonra erip okulla ilişiğinizin kesilmesiyle beraber otomatik olarak bu vize de geçersiz oluyor. Bu yüzden okulunuzun sona ermesinden önce iş arama başlamalı ya da iş arama vizesine başvurmalısınız. İş bulmanız durumunda da alacağınız oturum ve çalışma izni Mavi Kart oluyor.

Burada önemli bir noktaya değinmek istiyoruz! Eğer bulduğunuz iş ve hali hazırdaki eviniz Almanya&#;da farklı şehirlerde ise, Mavi Kart başvurunuz için taşınmayı beklemenize gerek yok. Böylece ev bulup taşınmakla zaman kaybetmeden Mavi Kart&#;a başvurabilirsiniz. Bu konuda elinizi hızlı tutmanızı tavsiye ederiz.

Mavi Kart başvurusu için gerekli belgeler

1) Kira sözleşmesi
2) İş sözleşmesi

(Eğer iş arama vizesi ise, bunun için banka hesabınızda aylık Euro gibi bir miktar göstermelisiniz bunun yerine)

Yıllık gelirinizin en az Euro olması gerekiyor. Eğer doktor, mühendis, matematikçi, yazılımcı ya da araştırmacı olarak çalışacaksanız, yıllık gelirinizin Euro olması mavi kart almak için yeterli.

3) Mezuniyet belgesi
4) Sağlık sigorta belgesi
5) Biometrik fotoğraf
6) Euro

Bu ücret eyalete göre değişiklik gösterebilir.

7) Vize başvuru formu

İşe başlangıç tarihinizden 4 hafta önce Mavi Kart başvurusu yaptığınız taktirde, işe başlamanızdan bir kaç gün önce Mavi Kart&#;ınızı alabilirsiniz. Bu yüzden fazla zaman kaybetmeden başvurunuzu tamamlamalısınız.

İşe başlamanız ve 21 ay dolmadan iş değiştirmeniz durumunda korkacağınız bir durum yok. Yabancılar ofisine istifa onay mektubunuz ve yeni sözleşmenizle giderseniz ek belgedeki değişiklik yapılacaktır.

Almanya&#;da iş bulmak ve Almanya iş arama vizesi yazılarımız da ilginizi çekebilir.

Biz Instagram, Facebook ve YouTube&#;ta da varız, bekleriz 😊

Almanya&#;da Blue Card (mavi kart), Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen yüksek nitelikli işgücünün Almanya ve AB ülkelerinde çalışmasına imkan sağlayan bir oturma izni türüdür. Blue card, yüksek öğrenim diplomasına sahip kişilere, aldıkları eğitime uygun bir iş bulmaları halinde, aileleri ile birlikte Almanya&#;ya yerleşme ve bir firmaya bağlı olarak ücretli çalışma fırsatı sunuyor. Ancak Blue Card başvurusunda bulunacak kişilerin Almanya&#;nın belirlediği nitelikli işgücü tanımına uygun olduklarını ispatlamaları gerekiyor. Almanya&#;da Blue Card (mavi kart) başvuru kriterleri ve süreci ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulacaksınız.

Başlıklar

Mavi kart için kimler başvuruda bulunabilir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Avrupa Birliği dışında yaşayan, alanında uzmanlaşmış ve en az 3 ila 5 yıl profesyonel iş tecrübesine sahip kişiler Blue Card (mavi kart) başvurusunda bulunabiliyor. Aslında bu başvuruda iş tecrübe süresi için kesin olarak belirlenmiş bir madde yok. Ancak bir alanda kalifiye olduğunuzu kanıtlamak için belli bir süre çalışmış olmak ve referans mektupları başvurunuzun kabul edilme şansını daha yukarı çekecektir.

Mavi kart için gerekli şartlar nelerdir?

Mavi kart başvurusunda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

  • Üniversite diplomanız olması ve bunun Alman yüksek öğretim standartlarında denkliğinin olması
  • Başvuru yapacak adayın Almanya’dan bir firma ile bir iş sözleşmesi yapması
  • İş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya&#;da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.
  • İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür)
  • Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya&#;nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir)

Mavi kart için minimum maaş ne kadar olmalı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Almanya&#;daki iş sözleşmesinde belirtilen maaşın Almanya&#;da Blue Card için belirlenen minimum brüt maaş seviyesinden yüksek olması.

 DigitalBannerAds VasistdasWebsite x MG

  • Almanya&#;daki pozisyonun minimum yıllık brüt geliri 1 Ocak itibariyle en az Euro olmalı. Mavi kart minimum maaş yılında Euro&#;ydu ve &#;de Euro&#;ydu.
  • Matematik, IT/bilişim, doğa bilimleri, mühendislik ve beşeri tıp alanlarında çalışanlar için minimum yıllık brüt geliri 1 Ocak itibariyle en az 45, Euro olmalı. Mavi kart minimum maaş yılında 44, Euro&#;ydu ve &#;de  Euro olması gerekiyordu.

Blue Card için belirlenen minimum brüt maaşın Almanya tarafından her yıl yeniden belirlendiğini de unutmamalısınız. Bu konuda detaylı bilgi alabileceğiniz resmi web sitesinden güncel gereksinimleri de takip edebilirsiniz. Bu arada brüt maaştan sonra cebinize tam olarak kaç para kalacağını yani net maaşı, Vasistdas&#;ın net maaş hesaplama aracı ile kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Diploma denkliği için gereklilikler

Türkiye&#;deki diplomanızın Almanya&#;da tanınıp tanınmadığı konusunda bilgiyi funduszeue.info sayfasından edinebilirsiniz. Lisans mezuniyetiniz ANABİN denklik şartlarına uygun değilse mezuniyet belgenizin eş değer kategoride yer aldığını gösteren bir belge ile mezun olduğunuz üniversitenin “H+” ile değerlendirildiğini gösterir evrakı da başvuru dokümanlarının arasına eklemeniz gerekir. Kısaca özetlersek, Blue Card başvurunuza aşağıdaki belgeleri eklemeniz gerekli:

  • Mezun olduğunuz yüksekokul/üniversitenin ANABIN’de “H+” ile değerlendirildiğini gösterir belge
  • Mezuniyet belgenizin „eşdeğer“ kategorisinde yer aldığını gösterir belge.

Diplomanız ANABIN denklik şartlarına uygun ise, başvuru için yeterlidir.

Almanya&#;da Blue Card başvuru süreci

Blue Card başvuru işlemleri Almanya sınırları içerisinde yapılabiliyor. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle 90 gün ve üzeri Almanya’da kalabilmenizi ve çalışabilmenizi sağlayan Alman ulusal vizesi almanız şart. Vize konusunda yapılacak ilk iş, diğer vize türlerinde olduğu gibi iData üzerinden randevu almanız olacaktır. Alman konsolosluğu bu vizeyi 3 ila 6 aylık süre için verebiliyor. Vize süreniz bitmeden Almanya’da mavi kart sürecini tamamlamanız gerekli. Konsolosluk randevusunda Blue Card programı kapsamında çalışmak için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu ispatlayarak ulusal vize aldıktan ve Almanya&#;ya yerleştikten sonra Blue Card başvuru sürecinizi tamamlayabilirsiniz. Blue Card başvuru sürecinde aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:

  • Pasaportunuza basılan vizenizde ne yazdığına dikkat edin.
  • Almanya&#;ya gelirken aldığınız ulusal vizenizin süresi bitmeden Blue Card başvurunuzu tamamlayın.
  • Almanya&#;da Blue Card randevunuzu vizenizin bitiş tarihine yakın bir zamanda alın.
  • Almanya&#;da Blue Card görüşmesine giderken, yanınızda 3 aylık maaş bordrosu bulundurmanız gerektiğini unutmayın.
  • Blue Card alabilmek için kayıt olmanızı, para ödemenizi isteyen site ve kişilerden uzak durun.
  • Blue Card sahibi olarak ilk 21 ay içinde iş değiştirmeniz durumunda yabancılar bürosunun bu durumun onaylanması gerektiğini not edin.

Blue Card için hangi evraklar gerekli?

iData üzerinden alacağınız Alman Konsolosluğu&#;ndaki Blue Card başvuru randevunuzda aşağıdaki evrakları yanınızda bulundurmalısınız:

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Pasaport aslı ve 2 fotokopisi
  • Mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, sertifika ve diplomalar
  • Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve ıslak imzalı 2 adet başvuru formu
  • Alman yüksek öğrenim diplomasıyla kıyaslanabilir bir yabancı üniversite diploması veya Almanya&#;da bir üniversiteden alınan diploma
  • Yıllık brüt maaşın ve çalışma saatlerinin belirtilmiş olduğu somut iş teklifi yani iş sözleşmesi
  • Almanya’ya giriş tarihi ile işe başlanacak tarih arasındaki süreyi kapsayan seyahat sağlık sigortası

Yukarıdaki bilgiler resmi belgeler göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Lütfen her zaman Almanya Konsolosluğu&#;nun resmi belgelerini dikkate alın. AB Mavi Kart için resmi belge bu linktedir.

Mavi kart ile çalışma vizesinin farkları neler?

Almanya&#;da Blue Card ile nitelikli iş gücünün ülkeye kazandırılması hedeflendiği için bu kartı alanlar beraberinde bazı avantajlar da elde ediyor. Almanya&#;da çalışma vizesi ve mavi kart arasındaki farklara bakalım:

  • Vizeniz daha hızlı çıkar: Almanya&#;daki yıllık brüt maaşınız Euro&#;nun üzerindeyse ZAV (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung) izni almanıza gerek yoktur. Bu da başvuru sürecini kısaltır.
  • Daha kolay süresiz oturma izni: Blue Card sahibi olanlar, sadece çalışma izni alarak Almanya&#;ya gelenlere göre daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde süresiz oturma izni alabiliyor. Blue Card ile nitelikli bir işte çalışıp gerekli Almanca bilgisine sahip olduğunuzu belgelediğiniz durumda ve bir yandan da emeklilik sigortanız ödeniyorsa 21 ayın sonunda süresiz oturma iznine başvuru hakkınız doğuyor. Yeteri kadar Almanca öğrenemediğiniz durumda ise bu süre 33 aya çıkıyor. Çalışma izni ile Almanya&#;ya gelmeniz durumunda, süresiz oturma izni başvurusu yapabilmek için bazı istisnalar dışında yaklaşık 5 yıl boyunca Almanya&#;da yaşamış olmanız ve birçok şartı yerine getirmeniz gerekli.
  • İş değiştirmek daha kolay: Mavi Kart&#;a sahip olduktan 2 yıl sonra, Mavi Kart&#;ınızı güncellemeden herhangi bir işveren için çalışabilirsiniz. Bu size çok zaman kazandırır. Çalışma vizesi ile her iş değiştirdiğinizde yeni bir vize için yeniden başvurmanız gerekir.
  • Daha kolay aile birleşimi: Almanya&#;da Blue Card&#;ın sağladığı diğer önemli bir avantajsa Blue Card&#;ın ailenizi kolayca Almanya&#;ya getirebilmenizi mümkün kılması. Çalışma izni ile Almanya&#;ya gelenler için aile birleşimi süreci ise daha karmaşık bir hal alıyor.
  • Diğer AB ülkelerine taşınmak daha kolay: Mavi Kart ile diğer AB ülkelerine ( itibariyle Danimarka ve İrlanda hariç) daha kolay geçiş yapabilirsiniz. 18 aydan uzun süredir Mavi Kart&#;ınız varsa, başka bir AB ülkesine taşınabilir ve orada Mavi Kart başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Almanya dışında daha uzun süre seyahat edebilirsiniz: Mavi Kart ile oturma izniniz geçersiz hale gelene kadar 12 aya kadar Almanya&#;dan ayrılabilirsiniz. Çalışma vizesi ile sadece 6 aylığına çıkabilirsiniz. Daha uzun süre ayrılmak isterseniz, Yabancılar Ofisi&#;nden (Ausländerbehorde) özel izin alabilirsiniz. Özel izin ile Almanya&#;dan 24 aya kadar uzakta kalabilirsiniz.

Almanya Mavi Kart başvurusu nasıl yapılır?

Peki, Almanya Blue Card başvurusu nasıl yapılır? iDATA, Almanya tarafından Türkiye&#;de vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kuruluştur. Almanya&#;da Blue Card başvurusu yapmak için iDATA&#;dan randevu alarak ilerlemeniz gerekmektedir. Öncelikle, Almanya’nın Türkiye’deki Dış Temsilciliklerine ait Ulusal Vize Randevu Kayıt ve Bilgi Sistemi’ne giriş yapmanız gerekir. Sonrasında başvuru şartlarını kabul ederek bir sonraki adıma geçeceksiniz. Bir sonraki adımda neden Almanya&#;ya gelmek istediğiniz sorulacaktır.

Almanya&#;ya mavi kart başvurusu sürecine başlamak için sizin seçmeniz gereken madde şu olacaktır:

Mavi Kart (EU Blue Card) ile çalışmak istiyorum. 1. Almanya&#;da bir iş kontratı yapmış olup, yıllık en az Avro maaş alacak olan kalifiye çalışanlar. Detaylı rakamlar için tıklayınız: funduszeue.info , 2. Şirket Genel Müdürü veya tam yetkili şirket temsilcisi için değildir. Lütfen sözleşmeli personel ve serbest meslek sahibi seçiniz.

Unutmayın ki yukarıda yazan madde zaman boyunca değişikliklere tabii olacaktır. Ancak sizin Mavi Kart seçeneğini bulup da Almanya&#;da Mavi Kart başvurusuna başlamanız gerekecektir.

Almanya&#;da Blue Card aldıktan sonra yaşam

Blue Card başvuru koşullarını sağlamak pek de kolay görünmeyebilir. Bunun asıl nedeni Almanya&#;nın da her devlet gibi önce kendi vatandaşlarına istihdam sağlamak istemesi ve önceliği kendi halkına tanıması. Fakat ülkede ihtiyaç duyulan alana yönelik istenen özelliklere sahipseniz yani aranan niteliklere sahip biriyseniz ve bunu belgelerle kanıtlayabiliyorsanız Almanya&#;da Blue Card başvurunuzun son derece kolay işleyeceğini bilmelisiniz. Tabii iş sadece Almanya&#;da mavi kart almakla bitmiyor. Almanya’ya gitmeden önce orada karşılaşacağınız hayat ve şartlarla ilgili detaylı bir araştırma yapmanız gerek. Ev kiraları, vergi sistemi, hatta gelirinizden ödeyeceğiniz vergi miktarı, sağlık ve sigorta hizmetleri, ulaşım giderleri, ek masraflar ve dahası. Tüm bu konular için diğer yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Almanya Blue Card Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EU Blue Card (AB Mavi Kart) nedir?

Almanya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde çalışmanıza izin veren vize türü olan EU Blue Card nedir, kimler alabilir, ne gibi avantajları vardır ve ne kadar geçerlidir gibi merak edilen tüm soruları bu yazımızda cevaplıyoruz. Buyurun başlayalım:

AB Mavi Kart Almanya'da nitelikli bir işte çalışmak isteyen yabancı yüksek öğretim mezunları için özel bir ikamet unvanıdır (§ 18b para. 2 AufenthG).

AB Mavi Kartının verilebilmesi için hangi şartların yerine getirilmesi gerekir?

  • Bir Alman üniversite diplomasına, tanınmış bir yabancı üniversite diplomasına veya bir Alman üniversite diplomasıyla karşılaştırılabilir yani denk bir yabancı üniversite diplomasına sahip olmalısınız.
  • Almanya'da bir şirketten somut bir iş teklifi almış olmalısınız.
  • İş, niteliklerinize (üniversite diploması) uygun olmalıdır.
  • Almanya'daki iş ile yıllık en az Euro brüt maaş elde ediyor olmalısınız ('te). Matematik, bilgi teknolojileri, doğa bilimleri, mühendislik ve beşerî tıp alanlarındaki meslekler için en az Euro ('te) brüt yıllık maaş geçerlidir. Bu durumda Federal İş Bulma Kurumu (BA) istihdamınızı onaylar.

Yukarıdaki gereklilikleri karşılıyor musunuz? Ardından vize ve giriş süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz.

AB Mavi Kartı için gerekli koşulları karşılamıyor musunuz? Panik yapmayın! İkamet
Yasası'nın 18b (1) maddesi uyarınca vasıflı çalışanlar için çalışma vizesine (Ulusal Vize/ National Visum) başvurabilirsiniz. Konuyla ilgili blog yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.Ulusal Vize nedir?

AB Mavi Kart ne kadar geçerlidir?

AB Mavi Kartı, iş sözleşmesi süresi artı 3 ay, ancak en fazla 4 yıl için verilir. Gerekliliklerin karşılanması halinde uzatılabilir. İstihdamın ilk 2 yılı içinde yapılacak bir iş değişikliği yetkili göçmenlik makamı tarafından onaylanmalıdır.

Türkiye’de Alman Konsolosluğunda yaptığınız başvuru sadece geçici ve kısa süreli bir oturma izni sağlar. Almanya’ya geldikten sonra bürokrasi devam etmekte ve Almanya’daki yabancılar dairesine (Ausländerbehörde) tekrar başvurmanız gerekmektedir.

Bu işlemlerin sonunda Mavi kartınızı alırsınız.

AB Mavi Kartın avantajları:

  • AB Mavi Kart sahipleri 33 ay sonra yerleşme izni alabilirler. Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesine (CEFR) göre B1 seviyesinde gerekli dil becerilerinin önceden kanıtlanması halinde, yerleşme izni 21 ay sonra verilebilir.
  • En az 18 ay AB Mavi Karta sahip olmanız durumunda, yüksek nitelikli bir meslekte çalışmak üzere vizesiz olarak başka bir AB üyesi ülkeye giriş yapabilir ve girişinizden sonra bir ay zarfında o ülkenin AB Mavi Kartını almak için başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Aynı şey aile üyeleriniz için de geçerlidir. Aile üyeleriniz ülkeye girişten önce Almanca bilmeleri zorunlu olmaksızın oturma izni alma hakkına sahiptirler. Eşlere derhal Kısıtlamasız Çalışma Hakkı verilir.
  • Bunlara ek olarak bir AB Mavi Kart sahibi olarak tıpkı aile üyeleriniz gibi kesintisiz 12 ay boyunca oturma izniniz silinmeden AB dışı bir ülkede bulunabilirsiniz.

Kaynak: funduszeue.info

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası