kemoterapi sonrası zencefil mide bulantısını giderir / Kemoterapi sonrası bulantı nasıl geçer? - Sağlık Haberleri

Kemoterapi Sonrası Zencefil Mide Bulantısını Giderir

kemoterapi sonrası zencefil mide bulantısını giderir

Zencefil kemoterapiye bağlı mide bulantısı ile yardım edebilir mi?

Kemoterapiden Zencefilin Zencefilin Etkisi Üzerine Bir Araştırma

Birisi zencefilin kemoterapinin neden olduğu mide bulantısına yardımcı olabileceğinden bahsetmiş olsaydı, gerçeği duymaktan endişeleniyor olabilirsiniz. Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma, kanser tedavisinin en sinir bozucu yan etkilerinden biri olarak kabul edilir. Sadece bir insanı kötü hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda dehidrasyona ve sonuçta hastaneye yatmaya neden olabilir. Bu semptomlara çok yardımcı olan reçeteli ilaçlarımız olmasına rağmen, alternatif tedaviler , bazı durumlarda, kanser tedavisi ile ilişkili semptomların birçoğunda yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Zence kemoterapinin neden olduğu mide bulantısı ve güvenilir çalışmalarla neler öğrendiğimize yardımcı olur mu? Eğer öyleyse, ne tür zencefil? Zencefil tek başına mı yoksa geleneksel tedavilerle mi kullanılmalı?

Zencefil ve Sağlık

Zencefil, binlerce yıldır sağlık faydalarından yararlanmaktadır ve Çin'de bulantıyı azaltmak için uzun bir süredir kullanılmaktadır. Zencefil, eski Yunanlılar tarafından ziyafetden sonra mide bulantısını önlemek için kullanıldı. Son çalışmalar, kemoterapinin neden olduğu mide bulantısı olan insanlara da yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Zencefil (Zingiber officinale) zencefil bitkisinin kökünden elde edilir. Ek olarak alınabilir veya yemek, içecek veya en sevdiğiniz yiyeceklere eklenmiş bir baharat olarak kullanılabilir. Gıda olarak zencefil taze, kurutulmuş veya kristalize edilmiş olarak kullanılabilir.

Kemoterapiye Bağlı Bulantıları Anlamak

Mide bulantısı kusmadan önce gelebilecek veya olmayabilen mide rahatsızlığına işaret eder ve kemoterapi ilaçlarının çok yaygın bir yan etkisidir.

Kemoterapi, vücutta hızlı büyüyen hücrelere saldırarak ve kanser hücreleri hızlı bir şekilde bölünürken, saç foliküllerinde (saç kaybına neden olan), kemik iliğinde (anemiye ve düşük beyaz kan hücresi sayımına neden olur) ve sindirim kanalında ( bulantıya neden olan).

Bazı kemoterapi ilaçları diğerlerine göre bulantıya neden olma eğilimindedir ve herkes yaşayacakları bulantı miktarına geldiğinde farklıdır.

Kemoterapinin neden olduğu mide bulantısı tedavisi son on yıllara gelse de, kemoterapi sırasında ve sonrasında insanların en az yüzde 70'inde bir miktar mide bulantısı yaşadığı tahmin edilmektedir.

Zencefil, Mide Bulantısını Azaltmaya Nasıl Söz Edebilir?

Mide bulantısını azaltmak için vücutta zencefilin nasıl çalıştığını tam olarak bilinmemektedir. Zencefil, sindirim sistemi kasları üzerinde etkisi olan maddeler, oleoresin içerir. Zencefil ayrıca vücutta anti-inflamatuar etkileri vardır.

Kemoterapi ile İlişkili Mide Bulantısı Üzerine Araştırmalar

'den fazla kanser hastasının tarihli bir çalışması, zencefil takviyesi kemoterapiye bağlı mide bulantısını% 40 azalttığını göstermiştir. En iyi zencefil dozunu değerlendirmek için yapılan bir çalışmasında da, zencefil kullanan kişilerde bulantıda anlamlı bir azalma bulunmuştur. Bu çalışmada, hastalara 6 gün boyunca günde iki kez ve kemoterapi infüzyonundan 3 gün önce başlanarak plasebo veya gram, 1 gram veya gram zencefil verildi. Bu çalışmada en etkili doz ila gramdı.

Kemoterapi, bulantıya hemen veya infüzyondan birkaç saat ve gün sonra neden olabilir. Meme kanseri hastaları ile yapılan bir başka araştırması, zencefilin kemoterapiyi takiben 6 ila 24 saat arasında ortaya çıkan bulantı hafifletilmesinde en etkili olduğunu bulmuştur.

Kansere yakalanmış çocuklar ve genç erişkinler üzerinde yapılan bir başka çalışma da zencefilin hem akut (24 saat içinde) hem de kemoterapi ile ilişkili (24 saat sonra) bulantıda gecikmeye neden olduğunu bulmuştur.

Zencefilin mide bulantısına yardım ettiği anlaşılırken, yılında yapılan bir çalışmada zencefilin mide bulantısı ve kusma epizodlarına yardımcı olduğu, ancak meme kanseri olan kadınların yaşadığı geri çekilme dönemlerini azaltmadığı bulunmuştur.

Zencefilin mide bulantısını nasıl azaltabileceğini değerlendirmek için yapılan çalışmalar, aktif maddeleri tutan rizom olduğunu düşündürmektedir. Gingeral ve shogaol bileşiklerinin her ikisi de gastrointestinal motiliteyi ve gastrik boşalma oranını etkilediği gibi, bulantıyı etkileyebilecek beyindeki nörotransmitterleri de etkilemektedir.

Kemoterapiden Bulantı için Zencefil

Kemoterapi ile ilişkili mide bulantısı için zencefil kullanımını inceleyen çalışmalar genellikle kemoterapinin infüzyonundan birkaç gün önce başlayarak birkaç gün boyunca zencefil kullanımını içerir. Bu çalışmalarda kullanılan takviye dozları günde gram ile gram arasında değişmektedir. Amerikan Kanser Derneği'ne göre, maksimum günlük zencefil dozu 5 gram veya daha azdır.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda, en etkili zencefil dozu bir Günde 2 ila 4 kez miligram takviyesi verilir. Bu, günlük olarak kurutulmuş zencefil veya ginger tatlı zencefil unu içerir. Kristalize zencefil, inç kare başına yaklaşık mg zencefil içerir. Zencefil ¼ çay kaşığı ile yapılan zencefil çayı yaklaşık mg içerir. Ev yapımı zencefilli gazoz, 8 ons cam başına yaklaşık 1 gram zencefil içerir. Zencefilin bulantı karşıtı etkilerini elde etmek için “gerçek” zencefil gerektiğini unutmamak önemlidir. Bir mağazadan satın alınan zencefilli gazoz, gerçek zencefil yerine “zencefil aroması” içerebilir.

Kanser tedavisi sırasında zencefil kullanmadan önce onkoloğunuzla konuşmak da şarttır. Aşağıda belirtildiği gibi, zencefil bazı insanlar için zararlı olabilecek özelliklere sahiptir.

Zencefil Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Onkologunuzla kullanmayı düşündüğünüz ekleri tartışmak önemlidir, çünkü bunlar bazı insanlar için zararlı olabilir. Ayrıca zencefil kullanmanın, kemoterapi sırasında ve sonrasında mide bulantısını ve kusmayı hafifletmek için verilen anti-bulantı ilaçlarının yerini tutmaması gerektiğini vurgulamak önemlidir. Gözden geçirilen çalışmalarda, önleyici anti-bulantı ilaçlarına ek olarak zencefil kullanıldı.

Zencefil, bir kan inceltici gibi davranabilir, bu nedenle, kanı inceleyen ilaçlar (veya diğer takviyeler) ile birlikte zencefil kullanmaktan kaçınmak önemlidir, örneğin, Coumadin (warfarin), Heparin ve Ticlid (tiklopidin). Zencefil, bu nedenle kanser için ameliyat zamanının yakınında kullanılmamalıdır. Kemoterapiye bağlı düşük trombosit sayısı (trombositopeni) da kanama riskini artırabilir ve onkologunuz bulantıları hafifletmek için zencefil önerilmeden önce kan sayımlarınızı değerlendirmek isteyecektir.

Zencefil, safra taşı olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır ve diyabetli kişilerde kan şekeri azalmasına neden olabilir.

Bazı insanlar mide ekşimesi, ishal, morarma, kızarma veya kızarıklık yaşayabilir, ancak diyet ve takviye zencefil genellikle iyi tolere edilir.

Zencefil Hazırlanması

Siz ve onkologunuz zencefilin mide bulantınızdan kemoterapiye yardımcı olabileceğine karar verdiyseniz, zencefilin çeşitli formlarını öğrenmek için bir dakikanızı ayırın. Kristalize zencefil yapmak için reçetemize bakın, ki bu da sandviç torbasında taşınabilmeniz için çok kolay. Bazı insanlar zencefil çayı ya da ev yapımı zencefilli gazozu tercih etmeyi tercih ederler (özellikle de satın alınan çeşitler gerçek bir zencefil varsa çok az miktarda içerebileceğinden).

Alt çizgi

Çalışmalar, zencefilin kanser tedavisi sırasında bulantı-kusma uygulamalarını desteklemenin oldukça kolay bir yolu olabileceğini öne sürse de, bunun öncelikle onkoloğunuzla konuşmadan yapılması gerektiğini unutmayın. Vitamin ve mineral takviyelerinin bile bazen kemoterapiye müdahale edebileceğini biliyoruz.

Bulantı için zencefil üzerinde yapılan çalışmaların gerçek zencefil kullanımına dayandığını belirtmek de önemlidir. Markette satın alınan zencefilli gazozun sadece zencefil aroması olabilir ve herhangi bir fayda sağlamayabilir. Zencefil denemeye karar verirseniz, bulantı için geleneksel tedavilerle birlikte kullandığınızdan emin olun. Kemoterapi ortamında zencefil değerlendiren çalışmalar, bu ilacın geleneksel tedavilerle birlikte kullanılmasını sağlamıştır. Geleneksel terapiler olmadan bir fark yaratabileceğini görmek için tek başına zencefil kullanan birinin "deneysel" durumunda olma riskini almak istemezsiniz.

Son olarak, kemoterapiye bağlı mide bulantısının tedavisinde olası bir rol için birkaç alternatif tedavi daha vardır. Kemoterapi kaynaklı mide bulantısı için akupressür kullanımı bazı umutlar vermiştir , ancak yine geleneksel tedavilerle birlikte kullanılmalıdır.

> Kaynaklar:

> Arslan, M. ve L. Özdemir.Meme kanserli kadınlarda kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma için zencefilin oral alımı.Onkoloji Hemşireliği Klinik Dergisi .,19 (5): E

> Haniadka, R. ve diğ.Kanser Kemoterapisinde Anti-Emetic Olarak Zingiber officinale (Zencefil): Bir Gözden Geçirme.Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Dergisi .,18 (5):

> Ürdün, K., Jahn, F. ve M. Aapro.Kemoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmanın (CINV) önlenmesindeki son gelişmeler: kapsamlı bir derleme.Onkolojinin Annalsları .,26 (6):

> Marx, W., Ried, K., McCarthy, A. ve diğ.Kemoterapiye Bağlı Bulantı ve Kusmada Zencefil Mekanizması: Bir Gözden Geçirme.Gıda Bilimi ve Beslenmede Kritik İncelemeler . 57 (1):

> Panahi, Y. ve diğ.Zencefilin Akut ve Gecikmiş Kemoterapiye Bağlı Bulantı ve Kusma Üzerine Etkisi: Pilot, Randomize, Açık Etiketli Klinik Araştırmalar.Bütünleştirici Kanser Tedavileri .11 (3):

> Pillai, A. ve diğ.Yüksek emetojenik kemoterapi alan çocuklarda ve genç erişkinlerde zencefil tozunun plaseboya karşı ek bir tedavi olarak anti-emetik etkisi.Pediatrik Kan ve Kanser. (2):

Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısı nasıl geçer? (Mide bulantısı neden olur?)

Rahatsızlık veren bir durum olan ve insanı zor durumda bırakan mide bulantısı bazen basit bir nedenden kaynaklanırken bazen çok ciddi bir hastalığın belirtisi veya sonucu olabiliyor. Çünkü altta yatan nedene bağlı olarak midenin hareket bozukluğu sonucunda oluşan bulantı, mide hastalıkları dışında vücuttaki birçok sistemi ilgilendirebiliyor. Bu nedenle birçok kişi sıkça, “mide bulantısına ne iyi gelir?”, “mide bulantısı nasıl geçer?”, “mide bulantısı neden olur, sebepleri nelerdir” gibi soruların yanıtlarını arıyor.

-

Son Güncelleme : -

Haberler - funduszeue.info

Mide bulant&#x;s&#x;na ne iyi gelir? Mide bulant&#x;s&#x; nas&#x;l geçer? (Mide bulant&#x;s&#x; neden olur?) - 1

Bazen hiçbir sebep yokken başlayan ve hayatı adeta kabusa çeviren mide bulantısı, midenin hareket bozukluğu nedeniyle gelişiyor ve genellikle de mide hastalıklarıyla bağlantılı oluyor. Mide bulantısı, araç tutması gibi basit bir nedenden de, hamilelik gibi heyecanlı bir bekleyişten de, kanser gibi önemli bir hastalıktan da kaynaklanabiliyor.

Mide bulantısı hissi tek başına görülebildiği gibi bazı durumlarda kusma, hazımsızlık ve ishal gibi sindirim sistemi şikayetleriyle birlikte ortaya çıkıyor.

Mide bulantısının vücuttaki birçok sistemi ilgilendirdiğini vurgulayan Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Yapalı, mide bulantısının kusmadan daha rahatsız edici bir duygu durumu olduğunu söylüyor.

MİDE BULANTISI NEDEN OLUR? MİDE BULANTISININ SEBEPLERİ NELERDİR?

“Bazen, reflü hastalığında görülen mide içeriğinin yemek borusuna kadar geri gelme hissini hastalar bulantı ve kusma ile karıştırabilirler” diyen Doktor Suna Yapalı, mide bulantısının altında yatan nedenin önemli bir hastalık olabileceğinin akıldan çıkarılmaması gerektiğinin altını çiziyor ve mide  bulantısını tetikleyen nedenleri şöyle anlatıyor:  
 
- Besin zehirlenmesi.
- İlaçlar. (Bazı antidepresanlar, antibiyotikler, diyabet ilaçları, doğum kontrol hapları, ağrı kesiciler ve vitaminler). Kemoterapi ilaçlarının sık bir yan etkisi bulantıdır. Ayrıca ameliyatlardan sonra anestezide kullanılan ilaçların yan etkisine bağlı bulantı gözlenebilir.
- Alkol.
- Araç tutması.
- Kafa travması.
- Vertigo.
- Beyin tümörleri.
- Migren.
- Gebelik.
- Enfeksiyonlar.
- Reflü, gastrit, peptik ülser, mide kanseri.
- Akut hepatit, safra kesesi taşı ve iltihabi, safra yolu tıkanıklığı, pankreatit, pankreas kanseri.
- Bağırsak tıkanıklığı, bağırsak enfeksiyonları, iltihabi bağırsak hastalıkları, bağırsak kanseri.
- Diyabet.
- Stres ve psikiyatrik hastalıklar.
- Menenjit.
- Kalp krizi.
- Akut apandisit.
- Akut böbrek yetmezliği, idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı.

SÜREKLİ MİDE BULANTISI OLURSA NE YAPILMALI?

Her mide bulantısında doktorun yolunu tutmak gerekmiyor ancak Gastroenteroloji Uzmanı, özellikle günden uzun süren mide bulantısı başka şikayet veya belirtilerle birliktelik gösteriyorsa hekime başvurmak gerektiğine vurgu yapıyor. Bulantıya eşlik eden o şikayetleri; “Göğüs ağrısı, karın ağrısı, kanlı kusma, siyah renkli dışkılama, yüksek ateş, üşüme-titreme, ciddi baş ağrısı ve ense sertliği, aşırı halsizlik ve düşkünlük, şiddetli ishal, kas krampları, bilinç değişiklikleri, idrar yapamama ya da koyu renkli idrar çıkarma gibi yakınmalar” şeklinde aktaran Dr. Suna Yapalı’nın, mide bulantısıyla ilgili çok sorulan sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle:

- Mide bulantısına iyi gelen (geçiren) yiyecek ve içecekler nelerdir?

Yağsız ve hafif çorbalar, tuzlu kraker, haşlanmış patates ya da patates püresi, yağsız yoğurt, az yağlı peynir, yağsız tost ve yağsız pilav tüketilebilir. Küçük porsiyonlar ile iyi çiğneyerek beslenmeli. Yemek sonrası bulantı tetikleniyor ise  o yiyeceklerden uzak durulmalıdır. İçecekler yudum yudum içilmeli, limon ve zencefilli içecekler tüketilebilir. Kafeinli ve asitli içeceklerden uzak durulmalı.

- Mide bulantısı durumunda evde ilk yapılabilecekler nelerdir?

Açık havaya çıkıp derin nefes almak, mide bulantısına iyi gelen önlemler arasındadır. Eğer kusma olduysa azar azar su içmeye çalışarak kaybedilen sıvının yerine konulması gereklidir. Yeterli sıvı alımı sağlanamadığı zamanlarda hastanede damardan verilen sıvılar vucudun sıvı ve elektrolit dengesini sağlamada yardımcı olacaktır. Diyette ise daha önce de belirttiğim gibi yağsız çorba, az yağlı yoğurt, tuzlu kraker,haşlanmış patates veya patates püresi, yağsız tost, yağsız pilav gibi yiyecekler tercih edilmelidir. Reflüyü tetikleyebileceğinden yemek sonrası en az 3 saat uzanmamalı. Yağlı, aşırı şekerli, baharatlı ve ağır kokulu yiyeceklerden kaçınmalı. Bulantıya baş dönmesi ve baş ağrısı eklendiyse ışıklı ortamlardan, bilgisayar ekranı ve mobil cihazlardan uzak durmalı ve istirahat etmeli. Kötü kokulu ortamlardan kaçınmalı. Besin zehirlenmesi olasılığına yönelik, son saatte tüketilen yiyecekler gözden geçirilmelidir.

Mide bulant&#x;s&#x;na ne iyi gelir? Mide bulant&#x;s&#x; nas&#x;l geçer? (Mide bulant&#x;s&#x; neden olur?) - 2Doç. Dr. Suna Yapal&#x;

Hamilelikte mide bulantısı ne zamana kadar normaldir ve bu bulantılarla başa çıkmak için neler yapılabilir?

Gebeliğin 5 ve haftaları arasında bulantı ve kusma gebeliklerin yaklaşık %50 ila 90’ında görülür. Yakınmaların şiddeti her hastada değişkenlik gösterebilir ve gebelik süresince de değişiklikler görülebilir. Gebeliğe bağlı bulantı sabahları daha fazla olur, özellikle 5 ve 6. haftada başlar, 9. haftada şiddetlenir ve genellikle haftada düzelir. Bazı hastalarda daha şiddetli ve kilo kaybına da yol açan neredeyse her gün kusma olabilir, bu duruma ‘hiperemezis gravidarum’ denir.

“HAMİLELER BULANTI OLDUĞUNDA HEKİMLERİNİ BİLGİLENDİRMELİ”

Hamilelerin bulantıyı hekimlerine bildirmesi gerektiğini söyleyen Yapalı, ”Bebeğin yeterli beslenemeyeceği endişesine kapılmamalı, bulantıyı tetikleyen gıda ve kokulardan uzak durulmalı, yağlı, baharatlı ve aşırı şekerli yiyecekler tüketmemelidir. Ağır egzersizden kaçınmalı, gebelikte alınan vitamin veya demir preparatları ile yakınmalar artıyorsa hekim bilgisi dahilinde ilaçlar kesilmeli. Yemeklerden sonra diş fırçalamak bulantıyı rahatlatabilir. Yemek sonrası uzanmamalı. Zencefil ya da zencefil çaylarının bazı çalışmalarda faydası bildirilmiştir. Vitamin B6  destek tedavileri de hafif-orta bulantıyı azaltmada faydalı olabilir” diyor.

- Hamilelik dönemindeki anormal mide bulantıları için neler yapılmalıdır?


Şiddetli bulantı, kusma, hafta sonrasına uzayan bulantı durumunda gebelik dışı nedenlerin araştırılması için iç hastalıkları ve gastroenteroloji uzmanlarına başvurulmalı. Özellikle, karın ağrısı, ve sarılık eşlik ediyorsa bulantıya sebep olabilecek enfeksiyon, safra kesesi taşı, safra yolu hastalıkları, pankreatit, akut hepatit gibi nedenler araştırılmalıdır.

- Yemekten sonra mide bulantısı ne anlama gelir?

Yemek sonrası bulantı mide ülseri, gastrit, reflü hastalığı, safra kesesi taşı ya da iltihabı veya pankreatit ile ilişkili olabilir. Bu nedenle, gastroenteroloji ve iç hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilmelidir. 

- Mide bulantısında ne zaman ilaç kullanılmalı?

Bulantı kesici ilaçlar bilinçsizce  kullanılmamalı, altta yatan nedenler belirlenmelidir ve tedaviye sebebe yönelik hekim kontrolünde başlanmalıdır.

- Psikolojik mide bulantısı var mıdır?

Anksiyete bozukluğu, psikiyatrik bozukluklar bulantının sık görülen diğer nedenlerindendir. Ayrıca anoreksiya nervosa ve bulimia nervosa gibi psikojenik kökenli yeme bozukluklarında da bulantı ve kusma görülebilmektedir. Altta yatan organik neden saptanamayan olgularda, psikojenik sebepli bulantı olasılığı göz önünde bulundurulmalı ve psikiyatri uzmanlarına yönlendirilmelidir.   

- Mide bulantısından sonra gelişen kusma ne zaman tehlikeli olur?

Bulantı sonrasında fazla kusarak sıvı ve elektrolit kaybı sonucunda yeterli sıvı alımı sağlanamazsa akut böbrek yetmezliğine kadar ilerleyen klinik tablolar görülebilir. Sıklıkla yoğun alkol alımından sonra kendini zorlayarak kusmaya çalışmak yemek borusunda hasara, kanamaya ve hatta yırtıklara yol açabilir.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Yaşam
  • mide botoksu
  • mide kanseri
  • mide bulant&#x;s&#x;
  • Tülay Karabağ

SAĞLIK HABERLER&#x;

Zencefil kanseri yenmeye yardım ediyor

Bilim adamlarının kanserle ilgili araştırmaları sürerken, şimdiye kadarki çalışmaların ilgi çeken sonuçları arasında daha önce bazı mide rahatsızlıklarında kullanılan zencefilin kanser tedavisi sürecindeki mide bulantılarına karşı yardımcı olmasının belirlenmesi de yer alıyor.

Amerikan Kilinik Onkoloji Derneği'nin (ASCO) Başkanlığını yapan ve Şikago Üniversitesi kan kanseri uzmanlarından Dr. Richard Schilsky, konuya ilişkin sunumun yapıldığı ASCO toplantısındaki açıklamasında, zencefilin binlerce yıldır mide rahatsızlıklarında kullanıldığını anımsatarak, kanser hastalarının acılarını azaltmak için ne yapabileceklerini sürekli sorduklarını, araştırmaların da tedavi sürecinde mümkün olduğu kadar düşük dozda kullanılan zencefilin bu konuda çok iyi sonuç verdiğini gösterdiğini kaydetti.

New York Rochester Üniversitesi'nde kemoterapi uygulaması yapılan ve mide bulantısına karşı standart ilaç verilen kanser hastasından bir bölümüne plasebo (fonksiyonu olmayan madde), bir bölümüne ise çeşitli dozlarda toz zencefilin kapsül içinde verildiğini anlatan uzmanlar, toz zencefil alan hastaların tümünde mide bulantılarının azaldığının tespit edildiğini belirtti.

Araştırmacılar zencefilin mide bulantısını azaltıcı etkisinin nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini kaydetti.

Uzmanlar, kullanım miktarına bağlı olarak zencefilin pişirilmiş yiyeceklerle alınmasının da mümkün olabileceğini belirtiyor.


Akciğer kanserinde Iressa ve Tarceva ilaçlarının kullanımı

ASCO toplantısında sunulan bir başka araştırma ise, akciğer kanseri vakalarıyla ilgili çalışmaların Iressa ve Tarceva gibi ilaçların tedavi sürecine sağladıkları katkı konusunda yeni bulguları ortaya koydu.

Kanser vakalarının ancak yüzde 10 ila 15'inde kısmen yararlı olabildiğine yönelik 'te yapılan bir araştırmanın sonuçları doğrultusunda ABD'deki Iressa tabletlerinin satışlarının büyük oranda azaltıldığını anımsatan araştırmacılar, daha sonraki araştırmaların Iressa'nın çoğu Asyalı kadın olan ve özellikle sigara içmeyen hastalar üzerinde çok daha yüksek düzeyde olumlu sonuç verdiğini ortaya koyduğunu anlattı.

Bu araştırmanın, Iressa'nın ABD pazarında yaygın olarak satılmaya başlamasının önünü açabileceği belirtiliyor.

Türkiye'de de akciğer ve pankreas kanserli hastaların tedavi sürecinde ilgili testlerden sonra alınan sonuçlara göre, Iressa (Gefitinib) ve Tarceva (Erlotinib) ilaçları kullanılarak, tedavide başarı oranı artırılmaya çalışılıyor.

Kemoterapiye göre yan etkisi çok daha az olan bu gibi ilaç tedavileri ve özellikle Iressa ve Tarceva'nın kullanımına ilişkine araştırma sonuçlarının ASCO toplantısından sonra, bu ay içinde yayımlanması bekleniyor.


Neuroblastoma hastalarında yeni bağışıklık tedavisi

Çocuklarda görülen otonom sinir sistemi tümörü veya böbreküstü bezinin medulla bölümünde ortaya çıkan bir tümör olarak da bilinen ve ölümle sonuçlanabilen kanser hastalıkları arasında yer alan neuroblastoma hastaları için yeni geliştirilen bağışıklık tedavisiyle ilgili bir araştırma da ASCO toplantısında sunulan raporlar arasında yer aldı.

Vücudun bağışıklık sistemi proteini (monoklonal antikor) güçlendirerek tümörün bağışıklık sistemi tarafından yok edilmesine yardımcı olan yeni tedavi, bu kanserin tedavisinde yıllardır kullanılmakta olan benzeri bir sistemin biraz değiştirilmesiyle uygulanıyor.

Söz konusu rapora göre, 2 yıl süreyle önceki sistemin uygulandığı çocuklarda tümörün tekrar oluşmasının veya ölümle sonuçlanmasının engellenmesi oranı yüzde 46 oranında gerçekleşirken, yeni sistemde bu oran yüzde 66'ya kadar yükseldi.

Çocuk hastalarda 2 yıldan fazla yaşama oranının önceki uygulamada yüzde 75, yeni uygulamada ise yüzde 86 olduğunu da ifade eden araştırmacılar, bunun ''neuroblastoma konusunda büyük bir atılım olduğu, kanser olan çocuklara yönelik tedavi sürecine yeni bir standart getirdiği'' düşüncesini dile getiriyor.

Yeni sistemin neuroblastoma hastası çocuk üzerinde uygulandığını, bulguların da bu uygulamalar sonucu elde edildiğini belirten araştırmacılar, sistemin, Ulusal Kanser Enstitüsü araştırmacıları tarafından deneme uygulanmasına başlandığını kaydetti.


Kanserde Kemoterapiye Bağlı Bulantı ve Kusma için Zencefil

Özeti

Kanser hastaları tarafından zencefil kullanımının, kemoterapi ile tedavi edilen hastalarda görülen yaygın bir yan etki olan kemo kaynaklı bulantı ve kusmayı azaltmak için doğal bir çare olduğu gösterilmiştir. Zencefil anti-emetik ilaçlarla birlikte takviye, mide bulantısı ve kusma ile uğraşan kanser hastaları için faydalı olabilir.



Zencefil – Tıbbi Özellikleri

Zencefilin hem tadı hem de tıbbi özellikleri nedeniyle yüzyıllardır çeşitli kültürler tarafından kullanılmaya devam etmesi şaşırtıcı değildir. Kelimenin tam anlamıyla başka herhangi bir yiyecekle eşleştirildiğinde tadı güzel olmakla kalmaz, zencefilde bulunan antioksidanların sindirime, iltihaplanmaya, artrite ve hatta Diyabet ve Kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Ne yazık ki, zencefil gibi birçok doğal ürünü körü körüne tüketmek, bir kişinin tüm sağlık sorunlarını sihirli bir şekilde iyileştirmeyecektir, çünkü her ürünün kendine özgü özellikleri ve vücut üzerindeki etkisi vardır ve buna göre kullanılmalıdır. Zencefil ve ilişkisine gelince kanser Kemoterapi tedavisi gören hastalarda (bulantı ve kusma için doğal bir çare olarak) zencefilin mide bulantısı/kusma düzeylerini düşürmeye yardımcı olma yeteneğine yönelik bilimsel ilgi devam etmektedir.

Kemoterapiye Bağlı Bulantı ve Kusma için Zencefil

Kanser Hastalarında Bulantı ve Kusma

Bulantı, kemoterapinin son derece yaygın bir yan etkisidir ve kusmaya neden olan belirli nörotransmitterlere müdahale eden antiemetik ilaçların kullanılmasına rağmen, kemoterapi tedavisi gören hastaların %70'inden fazlası kemoterapinin neden olduğu mide bulantısı veya CIN olarak bilinen şeye sahip olduğunu bildirmektedir. Kemo kaynaklı mide bulantısının üç türü vardır- Beklenen mide bulantısı, kemoterapi tedavisinden önce gerçekleşir ve sadece tedaviden önce hissedilen beklenti ve kaygıdan kaynaklanır; akut mide bulantısı en şiddetli olanıdır ve tedaviden sonraki 24 saat içinde ortaya çıkar; ve son olarak, tedavinin sonraki beş günü içinde gecikmiş mide bulantısı meydana gelir.

Kanser Teşhisi Sonrası Yenilmesi Gereken Besinler!

Hiçbir iki kanser aynı değildir. Herkes için ortak beslenme yönergelerinin ötesine geçin ve gıda ve takviyeler hakkında kişiselleştirilmiş kararları güvenle alın.

Zencefil - Bulantı ve Kusmaya Doğal Bir Çözüm

Rochester Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yürütülen bir çalışmada, kanser hastası rastgele bir plaseboya veya altı gün boyunca günde üç kez alınması gereken kapsüller aracılığıyla verilen üç farklı zencefil miktarından birine atandı. "Karma model analizleri, zencefilin tüm dozlarının kemoterapinin neden olduğu akut mide bulantısı şiddetini, ayın 1. gününde plaseboya kıyasla önemli ölçüde azalttığını gösterdi. kanser kemoterapi (p = ). Bulantı yoğunluğunda en büyük azalma gr ve gr zencefil ile gerçekleşti” (Ryan JL ve diğerleri, Support Care Cancer. ).

Bunlar o zamanlar son derece umut verici sonuçlardı, çünkü kemoterapinin en yaygın yan etkilerinden biri olmakla birlikte, mide bulantısı ve kusma, aşırı yorgunluğa ve diyet alımının bozulmasına neden olması nedeniyle en zararlı sonuçlar da olabiliyor. Vücudumuzda, sinir sistemi boyunca yer alan 5-HT3 veya serotonin reseptörleri olarak bilinen şeye sahibiz. Bilim adamları, bu reseptörlerin neyi gerektirdiğinin karmaşık biyolojisine girmeden, bu reseptörlerin mide bulantısı ve kusmaya neden olmada önemli bir rol oynadığını anladılar, bu nedenle mevcut tüm antiemetik ilaçlar bu reseptörleri inhibe etmeye çalışarak çalışır. Zencefil, diğer tüm ilaçlardan farklı bir bağlanma bölgesi dışında, serotonin reseptörlerini de inhibe edebilen birkaç bileşik içerir, bu yüzden çok daha etkili olabilir. Buna ek olarak zencefil, mide boşalmasını düzenlemek ve ayrıca oksidatif stresi ve iltihabı azaltmak için diğer reseptörlere bağlanabilen ek bileşiklere sahiptir.

Kanser için Palyatif Bakımda Beslenme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.