kılıç çiçeği bakımı evde / SANSEVİERİA (PAŞA KILICI) BAKIMI NASIL OLMALI?

Kılıç Çiçeği Bakımı Evde

kılıç çiçeği bakımı evde

Kılıç Çiçeği Faydaları Nedir?

Kılıç çiçeği faydaları ve dekoratif görüntüsüyle evlerde tercih edilen bitkilerdendir. Kapalı ortam bitkileri arasında yaygın kullanılır. Peygamber kılıç çiçeği olarak da bilinen bitkinin faydalarını öğrenince siz de evlerinizde beslemek isteyeceksiniz. Ev ortamında dekoratif olarak tercih edilen bitkinin bakımı da oldukça kolaydır. Kolay şekilde yetiştirebilir ve ev ortamında büyütebilirsiniz. Ev içerisinde bitki beslemek için genellikle bakımı kolay, ortama uyum sağlayabilen, uzun ömürlü ve faydalı bitkileri seçmek gerekir. Kapalı ev ortamına ayak uydurarak canlılığını sürdürebilmelidir. Bu bitki çeşitlerinden biri olan kılıç çiçeği faydalarını yazımızda sizler için anlattık.

Kılıç Çiçeği Nedir?

Peygamber kılıç çiçeği faydalarıyla ve dekoratif görüntüsüyle evlerde tercih edilen bir bitkidir. Diğer bir adı paşa kılıcıdır. Bu bitki genelde yaprak formundadır, çiçek açması çok zordur. İyi bakıldığı sürece yılda yalnızca bir veya iki defa çiçek açar. Çiçek açtığında olumlu durumlara delalet edilir. Bitkinin onlarca farklı çeşidi bulunur. Dikey şekilde uzanan yaprakları kılıç formundadır. Yaprakların uzanışına, rengine ve uzunluğuna göre çeşitlere ayrılmaktadır. Siz de evinizde dekoratif görüntüsünden dolayı tercih edebilirsiniz. Daha önce çiçek bakma tecrübeniz yoksa ama bir yerden başlamak istiyorsanız bu bitki tam size olacaktır. Kolay bakımı, uzun ömürlü olması ve zorlu koşullara dayanmasıyla ön plana çıkar.

Kılıç Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Peygamber kılıç çiçeği faydaları ve kolay bakımı sayesinde birçok evin baş köşesini süsler. Evlerde faydalarından habersiz dekoratif amaçlı kullanılan bitki aslında çok faydalıdır. Üstelik bakımı da oldukça kolaydır. Siz de evinizde çiçek bakmak istiyorsanız ilk tecrübe için kılıç bitkisinden başlayabilirsiniz. Çiçek açmadığı ve yapraklardan oluştuğu için canlılığını korumak çok kolaydır. Çiçek beslemek için çok vakit ayıramıyorsanız bu bitki sizin için doğru tercih olacaktır.

Bakım için yapmanız gereken ekstra bir durum yoktur. Yaz mevsiminde haftada bir kere, kış mevsiminde haftada iki kere sulamak yeterli olacaktır. Aşırı su isteyen bir bitki olmadığı için fazla sulamanız zararına olabilir ve bitki köklerini çürütebilir. Düzenli aralıklarla sulama yapmaya özen göstermelisiniz. Haftada bir kere suluyorsanız her hafta aynı günde sulama yapmaya çalışın. Bunun dışında ekstra olarak çiçeğe vermeniz gereken bir besin yoktur. Su, yeterli ışık ve oksijen sayesinde kendiliğinden büyüyecektir. Genelde güneş alan aydınlık odalarda tutmanız gerekir. Zorlu hava koşullarına alışkın olduğu için oda sıcaklığı önemli değildir. Soğuk hava şartlarında bile canlılığını koruyabilen uzun ömürlü bir bitkidir. Büyüdüğünde saksısına sığmıyorsa saksı değişimi yaparak yetiştirmeye devam edebilirsiniz.

Kılıç Çiçeği Ne Zaman Dikilmelidir?

Kılıç Çiçeği Ne Zaman Dikilmelidir?

Peygamber kılıç çiçeği faydalarını görmek için bitkinin doğru şekilde yetiştirilmesi ve büyütülmesi gerekir. Bitkiyi kökten diktiğiniz andan itibaren düzenli şekilde bakımını sağlamak ve uygun ortamda barındırmak gerekir. Sağlıklı şekilde yetiştirilen bitkilerin boyu 40 cm’ye kadar uzar ve daha hoş görünür. Bitkiyi dikmek için özel bir tarih yoktur ancak güneş ışınlarının daha fazla olduğu bahar ve yaz aylarında dikmek daha doğru olacaktır. Her bitki gibi kılıç bitkisi de yetiştirildiği anda güneş ışığına ihtiyaç duyar. Güneş ışınları bitkiler için doğal besin kaynaklarından biridir. Bu nedenle yaz günlerinde dikilmesi yetişmesi açısından daha doğru bir tercih olacaktır.

Kılıç Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Bitki büyüdüğünde ve saksısına sığmadığında kolay şekilde bölebilir, bitkiyi çoğaltabilirsiniz. Farklı saksılara bölme işlemi oldukça kolaydır. Çoğaltmak istiyorsanız en kolay yolu suda veya toprakta köklendirmektir. Çiçeğin yapraklarını eşit parçalara ayırarak suya veya toprağa dikebilir, bu sayede köklenmesini sağlayabilirsiniz. Köklenmesi ve büyümesi uzun bir süreçtir, bu süreçte bakımını iyi yapmalı ve sabırla büyümesini beklemelisiniz. Köklendikten sonra rahat edebileceği bir saksıya alabilir ve büyüdükçe saksısını değiştirebilirsiniz.

Kılıç Çiçeğinin Zararı Var mı?

Peygamber kılıç çiçeği faydaları kadar zararının olup olmadığı da merak edilmektedir. Bitkinin herhangi bir zararı bulunmamakla beraber daha çok faydası vardır. Birçok bitkinin geceleri karbondioksit ve zararlı gaz salımı nedeniyle ev içerisinde beslenmemesi söylenir ancak kılıç bitkisi öyle değildir. Diğer bitkilerden farklı olarak bulunduğu ortamı temizlemesiyle bilinir. Ortamın havasını temizleyerek oksijen salgılar. Kapalı mekanlarda kullanılması bu yönüyle faydalıdır. Dekoratif görüntüsünün yanı sıra peygamber kılıç çiçeği faydalarıyla da tercih edilir.

Kılıç Çiçeği Çeşitleri

Bitkinin bilinen onlarca çeşidi vardır. Yetmiş kadar çeşidi bulunan bitkide her biri birbirine benzese de aslında yapısal olarak farklıdır. Yapraklarının uzunluğu, uzayışı, yönü, şekli ve rengi gibi detaylar her birinde farklı şekilde meydana gelir. Açık yeşil, koyu yeşil ve sarımsı renklerden oluşan yapraklar kapalı mekanlara dekoratif bir görünüm kazandırır. Uzun yapraklarının ve çiçeklerinin görünümüne göre siz de dekorunuza uygun parçayı seçebilirsiniz. Ev çiçeği çeşitleri arasında kolay bakımı ve hoş görüntüsüyle çok tercih edilir.

Kılıç Çiçeği Hikayesi

Peygamber kılıç çiçeği faydaları kadar hikayesi de merak edilmektedir. İsmini nereden aldığı ve neden bu isim verildiği edinmek isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Söylenene göre peygamberimizin en sevdiği çiçeklerden olduğu için bu ismi almıştır. Yaprakları sivriye benzer şekilde dik ve yukarı doğru olduğu için kılıca benzetilir. İsmi bu şekilde kalmıştır. Halk arasında peygamber kılıcı veya paşa kılıcı gibi isimlerle anılır. Rivayetlere göre evinde kılıç bitkisi besleyen biri çiçek açtığını görürse ev sahibi olacağına inanılır. Bu gibi çeşitli hikayeleri bulunan bitki oldukça faydalıdır.

Kılıç Bitkisi Nasıl Çiçek Açtırılır?

Kılıç Bitkisi Nasıl Çiçek Açtırılır?

Bitkinin çiçek açması zorlu bir süreçtir. Genelde yaprak formunda görmeye alışkın olduğumuz bitkide çiçek görmek zordur. Şanslıysanız senede bir, en fazla iki kere çiçek açar. Yapısal olarak çiçek açması kolay değildir. Saksı, toprak ve bulunduğu konum çiçek açmasında büyük etkendir. Bakımı düzenli şekilde yapıldığında ve istediği koşullar sağlandığında senede bir kere çiçek açtığı görülebilir.

Kılıç Çiçeği Özellikleri

Peygamber kılıç çiçeği faydalarından sonra özelliklerine değinelim. Batı Afrika’da yetiştirilen çiçek sıcağı ve aydınlığı sever. Susuzluğa karşı dayanıklıdır, çok fazla sulama istemez. Haftada bir veya iki kez sulamak bitki için yeterlidir. Boyutları 40 cm’ye kadar ulaşabilir. Yaprakları uzun, ince şekilde hafif sivridir. Ekstra bakım gerektirmediği için evlerde süs bitkisi olarak tercih edilir. Zorlu hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Sulaması düzenli şekilde yapıldığında ve aydınlık ortamda tutulduğunda ömrü uzun olur. Bu özelliklerinin yanı sıra ortamdaki kötü havayı oksijene dönüştürmesiyle faydalı bir bitkidir. Kapalı ev ortamlarında rahatlıkla yetiştirilebilir.

Peygamber Kılıcı Çiçeği Nasıl Sulanır?

Bitki susuzluğa karşı dayanıklıdır. Zorlu hava koşulları ve susuzluk bitkiyi etkilemez. Bu nedenle çok detaylı bakım istemediği için rahat şekilde beslenebilir. Her gün sulamanıza gerek yoktur, aşırı sulamayı sevmez. Sıcak yaz günlerinde haftada iki kere, soğuk kış günlerinde haftada bir kere sulamanız yeterlidir. Sulamayı belirli aralıklarla düzenli şekilde yapmanız bitkinin faydasına olacaktır. Sulama yaptığınız günlerde düzenli olarak tekrarlayabilir, bitkinizin büyümesi için gerekli bakımı sağlayabilirsiniz. Vereceğiniz suyun klorsuz ve dinlenmiş su olmasına dikkat etmeniz gerekir. Klorlu sular birçok bitkide olduğu gibi kılıç bitkisinde de köklere zararlıdır. Kökleri tıkayarak bitkinin gelişmesini engeller.

Bitki Bakımı" width="" height="" src="about:blank" data-lazy-src="funduszeue.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" data-lazy-src>

Kılıç çiçeği olarak da bilinen paşa kılıcı ya da peygamber kılıcı çiçeği her yıl küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar.

KILIÇ ÇİÇEĞİ TOPRAK SEÇİMİ

Kılıç çiçeği bakımı

Paşa kılıcının toprağı humuslu, geçirgen ve havadar olmalıdır. Ayrıca toprağa ince taneli ponza taşı karıştırmanızda toprak drenajı için faydalı olacaktır. Yaprakların ağır gelip devrilmemesi için bitki  toprakla desteklenmelidir.

TOPRAK KURUDUKÇA SULAMA YAPILMALI

Paşa kılıcı bakımı

Sukulent bitkilerinden olan paşa kılıcı (kılıç çiçeği) suyu ve besinleri önce depolar, sonra kullanır. Bu nedenle toprak kurudukça sulama yapmak gerekir. Kışın çok daha az sulama yapmanız bitki için daha iyi olacaktır.

KILIÇ ÇİÇEĞİ ÇOĞALTMA NASIL YAPILIR?

Paşa kılıcını çoğaltmanın en güzel yolu yapraklarını suda ya da toprakta köklendirme yöntemidir. Yaprakları birkaç eşit paraçaya ayırıp kesilen uçları köklenmesi için direk toprağa saplayabileceğiniz gibi suda köklendirmeyede bırakabilirsiniz. Köklenmesi uzun sürer. Bu nedenle sabırla beklemeniz gerekir. Köklenen paşa kılıçlarını uygun büyüklükte çok derin olmayan, hava delikli saksılara aktarabilirsiniz.

Paşa kılıcı çiçek

PAŞA KILICI BAKIMI HAKKINDA KISA BİLGİ

Latince adı Sanseveria trifasciata olan paşa kılıcı, Agavaceae Agavagiller
ailesindendir. Sanseveria türleri sayıca 60’ı bulur. Melezleriyle bu sayı her geçen gün artmaktadır.

Köksaplı (rizomlu) bir bitkidir. Anavatanı, Afrika’nın tropik ve kayalık
bölgeleriyle, Madagaskar ve Hindistan kökenlidir. Üzüm salkımını andıran çiçekleri kokulu özsuyu içerir.

İnce uzun boyuyla, grafiksel olarak vurgu bitkisidir. Bulunduğu mekanda havayı temizleyen bitkiler arasındadır. Fransızlar paşa kılıcına kaynana
dili der, biz daha kibar bir ad bulmuşuz!

Toprak: İyi cins bahçe toprağı, yaprak gübresi karşımını sever.

Sıcaklık: Ortamın sıcaklığı derece arasında olmalıdır.

Işık: Her ne kadar kayalık alanda yetişse de bu bitki diğer büyük bitkilerin gölgesinde yetişir. Bu nedenle direkt güneş ışığını almayan, aydınlık ortamı sever.

Sulama: Mart-eylül arasında her 15 günde bir sulama suyuna yeşil bitkiler besini verin. Her yaz başı toprağını yenileyin ya da değiştirin. Kış aylarında sulamayı iyice azaltın, yazın toprak yüzeyi kuruyunca sulayın.

Çoğaltma: Bitkinizi ayırma yöntemiyle ya da yaprak çeliği alarak çoğaltabilirsiniz.

PAŞA KILICI YAPRAKLARI DİPTEN NEDEN SARARIR?

Soru: Büyük bir saksıda 10 yıllık paşa kılıcım var. Yapraklarında dibinden yukarı doğru sararmalar oldu. Çekip asıldığımda tek yaprak olarak elimde kalıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Cevap: Bitkinizdeki bu çürümeler aşırı soğuktan kaynaklanabilir. Aşırı sulama ve az ışık alan bir yerde olması da bitkinize zarar vermiş olabilir. Öncelikle bu gibi sorunları ortadan kaldırmanız gerekir.

Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? 3 farklı çoğaltma yöntemi

Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? 3 farklı çoğaltma yöntemi

Güneş ışığı almayan alanlarda yetişebilen iç mekan bitkileri

Güneş ışığı almayan alanlarda yetişebilen iç mekan bitkileri

Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 8 ev bitkisi

funduszeue.info#2-pasa-kilici-sansevieria-trifasciata

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltma yöntemleri

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltma yöntemleri

Hem ofiste hem de evinizde besleyebileceğiniz bakımı kolay bir çiçek arıyorsanız kılıç çiçeği tam size göre. Yıllardır evlerde beslenen kılıç çiçeği zahmetsiz bakımı ve estetik görünümü sayesinde evinizin dekorasyonuyla uyum sağlayacak. Peki kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.

Kılıç çiçeği, yıllardır annelerimizin ananelerimizin evinde severek beslediği uzadıkça şaşırtan ve bakımı oldukça kolay olan bir çiçektir. Ana vatanı Batı Afrika olan kılıç çiçeği, Asparagaceae familyasından bir bitki olarak bilinir. Halk arasında "Peygamber kılıcı" olarak adlandırılan kılıç çiçeği, uzun süre dayanıklı olmasıyla bilinir. Özellikle ev hanımlarının tercih ettiği kılıç çiçeği, ofislerde de dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Dekoratif çiçek çeşitleri arasında en çok tercih edilen çiçek olan kılıç çiçeğine "Peygamber kılıcı" denilmesinin nedeni yapraklarının kılıcı andıran biçimidir. Kendine has görünümü ve güzelliği ile bulunduğu ortama hoş bir dekorasyon oluşturan kılıç çiçeğine doğru bakım uyguladığınızda hem çoğaltabilir hem de uzamasını sağlayabilirsiniz. Susuzluk, kuraklık, hava akımı gibi olumsuz koşullarda bile gelişimini sürdürebilen kılıç çiçeği hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır?

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır?

KILIÇ ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Bol ışık olan bölgelerde yaşayan kılıç çiçeğinin bakımı mevsime göre değişiklik göstermektedir. Fiziksel özellikleri sayesinde bulunduğu ortama kolay sığan kılıç çiçeği,  yaz aylarında bol su ile sulamalısınız. Sık sık su püskürterek yaz sıcaklarından zarar görmesini engelleyebileceğiniz kılıç çiçeği yaz boyunca, 2 gram karışık gübreyi 1 litre suda eriterek, haftada bir kere olmak üzere kılıç çiçeğinizi bu karışım ile sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise, kılıç çiçeğinizin bulunduğu ortamın ısısını 10 C civarında tutmalısınız.

paşa kılıçı nasıl bakılır

paşa kılıçı nasıl bakılır

Çok havasız bir ortamda zarar gören bu çiçek, gün ışığından direkt olarak yararlanmak ister. Hızlı büyümek için aydınlığa mutlaka ihtiyaç duymaktadır. Ancak güneş görmeyen, gölgelik yerlerde de gelişimini sürdürebilir. İdeal koşullar ise ev ortamında 18 ve 20 derecede gelişime bırakılmasıdır. Özellikle nemli ortamı çok sever. Kuru hava koşulları yapraklardaki sararmalarla kendini gösterir.

Kılıç çiçeğinin bakımın iyi olduğunu yaprakların canlı renkte olmasından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Yeterince büyüdükten ve gereken hava koşulları sağlandıktan sonra, çiçeklerini açacaktır. Kılıç çiçeğinin yeterli nem alamadığı durumlarda, su püskürtülebilir.

kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır

kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır

KILIÇ ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Sürekli olarak yavru veren kılıç çiçeğinin ana gövdesi kenarlarından gelen yavruları ayırarak kolay bir şekilde çoğaltabilirsiniz. Çoğaltma yöntemi ise, olgun yaprakları kaliteli bir toprağa ekerek, uygun hava koşullarını da sağlayarak ve yeteri kadar sulama yaparak uygulanabilir. Bu yöntemde yaklaşık iki ay kadar bakım yapılırsa, bitki oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyecektir. Kılıç çiçeğini çoğaltırken unutulmaması gereken bulunduğu ortamdaki nem oranıdır. Hava neminin ideal olarak yüzde 60 civarında olması tavsiye edilir.

kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır

kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır

KILIÇ ÇİÇEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI VAR MIDIR?

Kılıç çiçeği, tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise, havayı temizleme özelliğinin bulunmasıdır. Bu özellikteki diğer bitkilere göre çok daha etkili şekilde oksijen sağlamaktadır. itki aynı zamanda, ortamdaki kötü kokuları gidermeye yardımcı oluyor. Evden uzun sürede çıkabilen ağır boya, cila ya da mobilya kokularını hafifletmede etkisi oldukça büyüktür.

Orjinal krapfen nasıl yapılır? Berliner tatlısı yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Orjinal krapfen nasıl yapılır? Berliner tatlısı yapmanın püf noktaları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası