bursa doğa ile iç içe mekanlar / Bursa'da Doğa ile İç İçe Mekanlar

Bursa Doğa Ile Iç Içe Mekanlar

bursa doğa ile iç içe mekanlar

Bursa Doğal Güzellikleri

Marmara Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen illerinden biri olan Bursa, doğal güzellikleriyle yılın her mevsimi misafirlerini ağırlamakta olan bir şehirdir. 

Yemyeşil doğası ile Yeşil Bursa olarak anılan şehrin, el değmemiş ormanlarının yanı sıra, gölleri, şelaleleri, mağaraları, termal suları, kış turizminin kalbi Uludağ’ı ve sahil köyleri bulunmaktadır. 

Bursa'da günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Bursa otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Uludağ

Uludağ

Kış turizminin kalbi olarak anılan Uludağ, doğal güzellikleriyle de yılın her mevsimi ziyaretçilerin dikkatini çeken bölgeler arasında yer almaktadır. 

Uludağ Milli Parkı, Çobankaya Yaylası, Softaboğan Şelalesi, Aras Şelalesi, Kilimli Göl, Buzlu Göl ve Aynalı Göl sadece kayak turizmi için değil, doğa tatilleri ve sporları için de Bursa’ya gelenlerin tercih ettiği doğal güzellikler arasında yer almaktadır. 

Uludağ Milli Parkı’na yaya girişi 7 TL olup araç girişleri 14 – 28 TL arasındadır. Kamp, karavan ve ahşap evlerde konaklama imkanı sunulmaktadır. Kamp – Karavan konaklamaları fiyat ortalamaları 20 – 30 TL, ahşap evlerde konaklama ücretleri – TL arasında değişmektedir. 


Gölyazı

Gölyazı

Uluabat Gölü üzerinde bulunan ve ince bir köprü ile karaya bağlanan Gölyazı, doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir bölgedir. 

Bölgede bulunan Ağlayan Çınar çevresinde bulunan restoran ve kafeler ziyaretçilere hizmet ederken, Zambak Tepe’den kuş bakışı Gölyazı manzarası izlenebilmektedir. 

Gölyazı’da balık tutma, sandal turu gibi keyifli aktivite seçenekleri yer almaktadır. 

Bursa'da bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklere şahit olmak için Bursa'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


İznik Gölü

İznik Gölü

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise 5. Büyük gölü olan İznik Gölü, tarım alanları ve zeytinliklerle çevrilidir. 

yılında sit alanı ilan edilen bölge karabatak ve gece balıkçılları yaşamaktadır. Tatlı su gölü olan İznik Gölü’nde sazan, yayın balığı ve kerevit yetişmektedir. 

Gölde, doğa gezilerinin yanı sıra yüzme, kano ve sörf sporları yapılmaktadır. 


Suuçtu Şelalesi 

Suuçtu Şelalesi

Mustafakemalpaşa’dan 10 km uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın doğal güzellikleri arasında en çok ziyaret edilen bölgeler arasında yer almaktadır. 

Bölgeye adını veren 11 çağlayan, 38 metre yükseklikten akmaktadır. Şelalenin çevresinde bulunan orman bölgenin diğer doğal güzelliğidir. 

Bursa'daki birbirinden farklı büyüleyici mekanlarda tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için Bursa gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Misi Köyü

Misi Köyü

Orhaneli yolu üzerinde bulunan Misi Köyü, doğal güzellikleriyle dikkat çeken bölgeler arasındadır. Sit alanı olarak kabul edilen bölgede yemyeşil ağaçları ve doğası günümüze kadar bozulmadan gelmeyi başarmıştır. 

Misi köyü içerisinde bulunan çay ve içerisinde yüzen ördekler köyün dikkat çeken diğer doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Köy içerisinde doğal güzelliklerin arasında kamp ve karavan alanı da bulunmaktadır. 


Saitabat Şelalesi

Saitabat Şelalesi

Bursa merkezden 12 km uzaklıkta bulunan Saitabat Şelalesi, çimenler ve ağaçlar ile çevrili bir alandır. 

Uludağ eteklerinden akan şelalenin aktığı kanyon özellikle doğa sporları ile uğraşanların dikkatini çekmekte olan bir bölgedir. 

Şelalenin çevresinde piknik alanları ve alabalık restoranları bulunmaktadır. 

Bursa'da özellikle mütevazi konaklama talebi olanlar için uygun fiyat seçeneğinde listelenmiş olan Bursa pansiyon kategorimize göz atabilirsiniz.


Uluabat Gölü

Uluabat Gölü

Ülkemizde koruma altına alınan 12 Ramsar alanından biri olan Uluabat Gölü, kuzeybatıdan giren kuşların göç yolu üzerinde bulunmaktadır.

Oldukça zengin bir flora ve faunaya sahip olan Uluabat Gölü’nde çok sayıda kuş yaşamaktadır. 

Gölde yapılan çalışmalar sonucunda 21 adet balık türü tespit edilmiştir. Uluabat Gölü balık ve kuş türlerini bünyesinde barındırmasının haricinde Türkiye’nin en geniş Nilüfer yataklarına sahiptir.


Botanik Park

Bursa Botanik Park

Osmangazi’de bulunan Botanik Park, yılında sit alanı olarak ilan edilmiştir. 

Botanik Park içerisinde, 27 tür gül, adet ağaç, 76 farklı türde çalı, 20 farklı tür yer örtücü bulunmaktadır. Bu doğal güzelliklerin sergilendiği her bir bahçenin adı bulunmaktadır. Açelya orman gülü bahçesi, Fransız Bahçesi, İngiliz Bahçesi, Japon Bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi ve kaya bahçesi parkın doğal güzelliklerini gözler önüne sermektedir. 

Botanik Park içerisinde bahçelerin haricinde 3 gölet, 1 su oyun havuzu, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları, farklı spor aktivitelerine imkan sunan alanlar, restoran ve çay bahçeleri bulunmaktadır. 


Ayvaini Mağarası

Ayvaini Mağarası

Doğanalan Köyü ile Ayvaköy arasında bulunan Ayvaini Mağarası km uzunluğundadır. Her iki yönden de girişi bulunan mağaranın içerisinde 60’dan fazla gölet, sarkıt, dikit ve travertenler bulunmaktadır. 

Ayvaini Mağarası’na giriş ücretsizdir. 


Yıldıztepe – Kumyaka – Tirilye

Yıldıztepe

Mudanya ilçe sınırları arasında bulunan Yıldıztepe, Kumyaka ve Tirilye doğal güzellikleri ile meşhur bölgeler arasında yer almaktadır. 

Yıldıztepe, Bursa içerisinde en güzel Marmara Denizi manzarasına sahip bölgedir. Yemyeşil doğanın sonunda uçurumun ucunda ziyaretçileri eşi bulunmaz bir deniz manzarası karşılamaktadır. 

Tirilye yolu üzerinde bulunan Kumyaka’da Mudanya ilçesine bağlı köyler arasında yer almaktadır. Zeytin ağaçları ve berrak denizi ile yeşil ve maviyi bir arada sunan doğası ile Kumyaka hem yaz tatillerinde hem de doğa gezilerinde tercih edilmekte olan bir bölgedir. 

Tirilye’nin diğer adı Zeytinbağı’dır. Mudanya ilçe merkezine 11 km mesafede bulunan Tirilye de berrak denizi ve zeytin ağaçlarıyla özellikle yaz aylarında tercih edilen doğal güzellikler arasında yer almaktadır. 


Küçük Kumla – Büyük Kumla – Narlı Köyü – Karacaali Köyü

Küçük Kumla

Gemlik ilçe merkezine 6 km mesafede bulunan Küçük Kumla Zeytin Ağaçları ve masmavi berrak denizi ile özellikle yaz aylarında tatil amaçlı tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. 

Gemlik ilçe merkezine 9 km uzaklıkta bulunan Büyük Kumla da tıpkı Küçük Kumla gibi bir sahil kasabasıdır. Deniz kenarında olmasından dolayı, bölgede çok sayıda yazlık site ve konaklama alternatifi bulunmaktadır. Temiz denizi ve uzun sahili dışında zeytin ağaçları da bölgenin doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. 

Narlı Köyü, Gemlik ilçe merkezine 13 km mesafededir. Doğal güzellikleri ve berrak denizi ile yaz tatillerinin tercih edilen bölgeleri arasında yer almaktadır. Günübirlik geziler için uygundur.

Karacaali Köyü, Gemlik ilçe merkezine 12 km uzaklıktadır. Gemlik sahil şeridinde bulunan diğer köyler gibi bu köy de yaz tatilleri için tercih edilen noktalar arasında yer almaktadır. 


Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı

Bursa Odunluk Mahallesi’nde bulunan Atatürk Kent Ormanı, hektarlık ormanlık alan içerisindedir. 

Orman içerisinde bulunan, 3,5 kilometre parke yol, piknik alanları, ahşap köprü, km bisiklet ve yürüyüş yolu ile doğa ile iç içe bir gün geçirilebilmektedir. 

Ormanda bu özelliklerin yanı sıra 10 yağmur barınağı, 7 seyir terası, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı, 10 kamelya ve 1 gözlem kulesi bulunmaktadır. 


Reşat Oyal Kültür Parkı

Reşat Oyal Kültür Parkı

Altıparmak Caddesi ile Çekirge Caddesi arasında bulunan Reşat Oyal Kültür Parkı, merkezi konumu dolayısı ile şehrin en tercih edilen parkları arasında yer almaktadır. 

Yürüyüş ve koşu parkurlarının yanı sıra park içerisinde çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, çeşmeler bulunmaktadır. 


Hüdavendigar Kent Parkı

Hüdavendigar Kent Parkı

bin metrekarelik alana sahip olan Hüdavedigar Kent Parkı, Nilüfer Çayı’nın iki yakasına kurulmuştur. Bursa’nın en büyük parkı olma özelliğini taşımaktadır. 

Şehir merkezinin en büyük yeşil alanı olan parkta, doğal güzelliklerin yanı sıra yürüyüş ve koşu parkurları, aktivite alanları, çocuk parkları, kafe ve çay bahçeleri bulunmaktadır. 

Parkın ortasından geçen Nilüfer Deresi’nde kano yarışları, park içerisinde bulunan konser alanında ise gösteri ve konserler düzenlenmektedir. 


Oylat Vadisi 

Oylat Vadisi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Oylat Mesire Yeri, kaplıcalar bölgesi içerisindedir. Bu bölgede hem Oylat Kaplıcaları’ndan faydalanma şansı bulunmakta, hem de tabiatın güzellikleri içerisinde zaman geçirilmektedir. 

Mesire yeri içerisinde bulunan orman ve dereler yaz ve kış aylarından farklı manzaraları ziyaretçilerine sunmaktadır. 

metre uzunluğunda olan Oylat Mağarası, iki kattan oluşmaktadır. Mağara içerisinde damlataş havuzları, dev kazanı, sarkıt ve dikitlerle çakıl ve mil oluşumları bulunmaktadır. 

Mağara içerisinde yaşam vardır. İçerisinde yarasalar, solucanlar, kelebekler ve binayaklılar yaşamaktadır. %90 oranında neme sahip olan mağarada sürekli rüzgar hakimdir. Havanın solunum yolları rahatsızlıklarına faydalı olduğu söylenmektedir.

Oylat merkezden yürüyüş ile 1 saat mesafede bulunan Oylat Şelalesi ve çevresindeki Meşe, Kestane, Çam, Gürgen, Kavak, Çınar ve Ihlamur ağaçları, böğürtlen ve kuşburnu bitkileri ziyaretçilere görsel bir şölen oluşturmaktadır. Şelalenin önünde oluşan gölette yüzme imkanı da bulunmaktadır. 

Oylat Kaplıcaları, metre yükseklikte ve İnegöl ilçe merkezine 30 km mesafededir. İçilebilir şifalı suları romatizma ağrıları, kadın hastalıkları, cilt rahatsızlıkları, eklem, tansiyon, böbrek ve felç gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Kaplıcalar bölgesinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere iki hamam ve çok sayıda konaklama tesisi bulunmaktadır. 


Longoz ( Subasar – Bataklık ) Ormanları

Bursa Longoz Ormanları

Karacabey’de bulunan Longoz Ormanları, Türkiye’de yer alan 4 longoz ormanından biridir. Avrupa’da yok olan longozların Türkiye’deki tek örneği olma özelliğini taşımaktadır. 

Göçmen kuşların konaklama alanı olan bölgede Arapçiftliği, Poyraz ve Dalyan adlarında lagün gölleri bulunmaktadır. 

Çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapmakta olan Longoz Ormanları’nın yanında bulunan Kocaçay Deltası, “Korunacak Sulak Alan” olarak ilan edilmiştir.


Kuş Cenneti

Bursa Kuş Cenneti

Bursa – Çanakkale yolu Km’de bulunan Kuş Cenneti, Tavus kuşları başta olmak üzere Keklik ve Sülün gibi birçok kuş çeşidini bünyesinde barındırmaktadır. 

Bölgede farklı türden kuşların yanı sıra mavi servi, limoni servi, ladin, sedir ağaçları bulunmaktadır. 


İnkaya Asırlık Çınarı

İnkaya Asırlık Çınar Ağacı

Bursa – Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Köyü’nde bulunan İnkaya Asırlık Çınarı, yaşındadır. Yüksekliği 35 metre olan çınarın, çapı 3 metre ve 13 kolu bulunmaktadır. 

Dalları bile bir ağacın kalınlığında olan çınarın altında restoran, kafe ve dükkanlar bulunmaktadır. 


Gemlik Kaplıcası

Gemlik Kaplıcası

Gemlik’in güneyinde bulunan kaplıca, Umurbey Köyü yolu üzerindedir. 

Kaplıca bölgesinin doğal güzelliklerinin haricinde oteller, havuz ve restoranlar bulunmaktadır. İlçe merkezine 10 dakika mesafede bulunan Gemlik Kaplıcası’nın şifalı suları, romatizma, nevralji, zihinsel yorgunluklar, nevrasteni ve kalp hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. 

Kaplıcadaki tedavi üniteleri; bir adet genel havuz ve on altı adet özel banyo ile çok sayıda sıra banyodan oluşmaktadır.

Bursa'da daha büyük oteller yerine, kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki oteller Bursa butik oteller sayfasında yer almaktadır.


Sadayağı Kanyonu

Sadayağı Kanyonu

Bursa Orhaneli mevkiinin 6 km batısında bulunan Sadayağı Köyü’nde bulunan Sadayağı Kanyonu, kaya kaplıcalarından oluşmaktadır. 

Romatizma hastalıklarına iyi geldiği söylenen bu şifalı suyun bulunduğu alanda sağlık amaçlı gezilerin haricinde doğa yürüyüşü ve kamp için de uygun bölgeler bulunmaktadır. 


Bursa Piknik Alanları Listesi: Bursa'da Piknik Yapabileceğiniz Doğa Harikası Mekanlar

Haberler

Yemek

Bursa Piknik Alanları Listesi: Bursa'da Piknik Yapabileceğiniz Doğa Harikası Mekanlar

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa, birçok aktivitenin de merkez noktası. Burada kayak başta olmak üzere tüm eğlenceli aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Yemyeşil bir şehir olan Bursa'da piknik alışkanlığı da oldukça yaygın. Hem yerli halk hem de çevre illerden Bursa'ya gelenler piknik yapmak için mekanları araştırıyor. Mangal yapmayı çok seven Türk halkı için Bursa mangal yerleri ve daha fazlası Bursa'da bulunuyor. Peki Bursa'da mangal yakılacak yerler, piknik yapılacak yerler neresi? İşte sayısız güzellikle dolu Bursa'da piknik yapabileceğiniz yerler

Bursa Yeşil Vadi Adrenalin Park

Bursa Yeşil Vadi Adrenalin Park

Kocayayla

Kocayayla

Bursa Atatürk Kent Ormanı

Bursa Atatürk Kent Ormanı

Suuçtu Piknik Alanı

Suuçtu Piknik Alanı

Saitabat Piknik Alanı

Saitabat Piknik Alanı

Uludağ Sarıalan

Uludağ Sarıalan

Uludağ Çobankaya

Uludağ Çobankaya

Gölbaşı Piknik Alanı

Gölbaşı Piknik Alanı

Sudüşen Şelalesi Piknik Alanı

Sudüşen Şelalesi Piknik Alanı

Görecik Yaylası

Görecik Yaylası

Yenice Piknik Alanı

Yenice Piknik Alanı

Ericek Göleti

Ericek Göleti

Cerrah Piknik Alanı

Cerrah Piknik Alanı

Bağlı Piknik Alanı

Bağlı Piknik Alanı

Balat Atatürk Ormanı

Balat Atatürk Ormanı

Bunlara da göz atın:

Marmara Bölgesi’nde yer alan en önemli ve ilgi çekici şehirlerden biri olan Bursa, sahip olduğu olanaklar sayesinde yılın büyük bir bölümünde kapılarını ziyaretçilerine açmaktadır. Yüzlerce hatta binlerce yıl boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Bursa’da çok sayıda tarihi yer ve yapıyı ziyaret edebilmek mümkündür. Aynı zamanda birbirinden özel doğal güzellik seçeneklerine de sahip olan Bursa’da doğa yürüyüşlerinden çeşitli doğa tatillerine kadar pek çok farklı seçeneğe rastlayabilmek mümkündür. Bursa’yı ziyaret ederek sizler de pek çok farklı gezilecek yer seçeneğinden yararlanabilirsiniz.

Bursa il sınırları içerisinde merkeze yakın çok sayıda gezilecek yer seçeneği yer almaktadır. Uludağ, Mudanya, Tirilye, Gölyazı, Atatürk Evi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Botanik Park ve Bursa Hanları mutlaka görmeniz gereken yerler olarak dikkat çekmektedir. Tarihi yapılardan doğal güzelliklere pek çok farklı seçeneğin yer aldığı Bursa’da sahil köylerini ziyaret ederek hem bu köylerin yapılarını öğrenebilir hem de Marmara Denizi ile kucaklaşabilirsiniz.

Uludağ

Türkiye’nin en önemli kış turizm noktalarından biri olan Uludağ, Bursa il sınırları içerisinde yer almaktadır. Bursa il merkezine yaklaşık olarak 40 kilometredir. Bu mesafeyi Bursa’nın merkezinden kalkan otobüs ve minibüsler ile gidebildiğiniz gibi teleferik hatlarını da kullanarak direkt olarak Uludağ’a inebilirsiniz.

Kış mevsiminin Türkiye’deki en hareketli bölgelerinden biri olan Uludağ, pek çok farklı aktivite için tercih edilebilecek bir noktadır. Bursa’ya gittiğinizde doğa yürüyüşleri yapmak için, dağcılık ve kampçılık aktiviteleri için, çeşitli festivaller ve kamp/karavan alanları için Uludağ’ı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bölgede yer alan otel seçenekleri ile de tatilinizi konforlu ve sıcak bir şekilde geçirme fırsatınız da bulunmaktadır. Birbirinden farklı doğal güzelliklerin ve gezilecek yerlerin bulunduğu Uludağ’da gezmek ve vakit geçirmek iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Ülkemizin en büyük kayak merkezine sahip şehri Bursa’da kış mevsimini eğlenceli hale getireceğiniz tatilinizi Uludağ Kayak Otelleri arasından seçip planlayabilirsiniz.

Mudanya

Bursa’nın en sıcak ve samimi yerlerinden biri olan Mudanya, Marmara Denizi’nin en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz bir yerdir. Bursa il merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede yer alan Mudanya’ya il merkezinden saat başı kalkan otobüs, minibüs ve özel taksiler ile gidebilirsiniz.

Tarihsel açıdan da son derece önemli bir yer olan Mudanya, 11 Ekim ’de imzalanan Mudanya Ateşkes Antlaşması’nın imzalandığı yerdir. Hatta bu antlaşmanın imzalandığı Mütareke Evi Müzesi, bugünlerde ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Mudanya içerisinde yer alan Tarihi Rum Mahallesi, Tahir Paşa Konağı ve Mudanya Ortodoks Kilisesi mutlaka görmeniz gereken diğer yerlerdir. Marmara Denizi’ne doymak ve müthiş manzaralar seyretmek adına Mudanya’yı ziyaret edebilirsiniz.

Bursa’nın maviliklere boyanan durağı Mudanya’da zeytin kokuları içinde deniz havası alacağınız tatili Mudanya Otelleri sayfamızdaki tesisleri inceleyerek planlayabilirsiniz.

Gölyazı

Bursa’nın en ilginç bölgelerinden biri olan Gölyazı, adeta il içerisindeki bir yarımada edasındadır. Bursa il merkezine yaklaşık olarak 40 kilometre mesafede yer alan Gölyazı’ya şehir merkezinden sürekli olarak otobüs ve minibüs seferleri düzenlenmektedir.

Bursa’da yer alan Uluabat Gölü’nün kıyısında yer alan ve Nilüfer ilçesinde bulunan Gölyazı, tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra görüntüsü ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Yalnızca bir köprü ile şehre bağlanan Gölyazı, Uluabat Gölü’nün üzerinde bulunmaktadır. Küçük bir yerleşim yeri olsa da özellikle son yıllarda ünlenen Gölyazı’da pek çok farklı dizi ve film setinin de yer aldığı bilinmektedir. yıllık Ağlayan Çınar, göl üzerinde seyredebileceğiniz ördekler, pelikanlar ve kuşlar ile Aziz Panteleimon Kilisesi, Gölyazı ziyaretinizde görmek isteyebileceğiniz noktalardır.

Atatürk Evi

Bursa’da Çekirge Caddesi’nde yer alan ve Atatürk’ü yad edebileceğiniz en ideal mekânlardan biri olan Atatürk Evi, görmeniz gereken yapılardan biridir. Atatürk Evi’ni görmek için Çekirge Caddesi’ne giden tüm toplu taşıma araçlarına ve özel taksilere binebilirsiniz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’yı 2. kez ziyaret etmesinin ardından bu ev Miralay Mehmet Bey tarafından satın alınmış ve Atatürk’e hediye olarak verilmiştir. yılında Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu ev, yılından beri müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. Müze içerisinde sergilenen tüm eserler, Atatürk’ün kullandığı eşyalardan oluşmaktadır.

Pazartesi günleri kapalı olan Atatürk Evi, haftanın diğer günlerinde açıktır. Bu müze diğer tüm günlerde – saatleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır.

Türk İslam Eserleri Müzesi

Sultaniye Medresesi olarak da bilinen bu müze, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yer almaktadır. Yıldırım ile Bursa il merkezi arası yaklaşık olarak 10 kilometre olduğu için toplu taşıma araçları ve özel taksiler ile birkaç dakikada Türk İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

İlk Osmanlı medreselerinden biri olarak Bursa/Yıldırım’da ziyaretçilerini ağırlayan Türk İslam Eserleri Müzesi, yılında Hacı İvaz Paşa tarafından yapılmış bir yapıdır. Müze içerisinde yer alan eserlerin tümü 13 ve yüzyıl arası eserler olarak dikkat çekmektedir. Selçuklu, Osmanlı ve Beylikler döneminde ait eserlerin yer aldığı bu müzede ahşap, oyma, çini ve seramik eserlere rastlanabilmektedir. Ayrıca müzede Yıldırım Beyazıt’a ait bir Kuran-ı Kerim ve çeşitli İslam eserleri de sergilenmeye devam etmektedir.

Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olan Türk İslam Eserleri Müzesi, hafta içi ziyaretçilerine kapılarını yaz döneminde – , kış döneminde ise – saatleri arasında açmaktadır.

Botanik Park

Bursa’nın merkezinde yer alan ve yeşilliğe doyabileceğiniz bir yer olarak dikkat çeken Botanik Park, görmek isteyebileceğiniz yerler arasındadır. Bursa’nın Osmangazi ilçesine giden tüm otobüs ve minibüslere binerek Nilüfer Caddesi’ne gidebilir ve Botanik Park’ı ziyaret edebilirsiniz.

Tam dönümlük bir araziye kurulan Botanik Park, içerisinde Japon ve Fransız bahçeleri gibi çok ilginç mekânlara ev sahipliği yapmaktadır. Doğa ile iç içe geçebileceğiniz nadir yerlerden biri olan Botanik Park’ta ayrıca hizmet veren bir de hayvanat bahçesi yer almaktadır. Gençler dışında çocuklu ailelerin de sıklıkla uğradıkları Botanik Park, farklı çiçek ve bitki türlerinin sergilendiği bir alandır.

Bursa Hanları

Bursa’ya kadar gelmişken hanları görmeden gitmek olmaz. Tarihte çok önemli devletler için ticaret merkezi olarak konumlandırılmış olan Bursa’nın pek çok farklı yerinde çeşitli hanlar yer almaktadır.

İpek Han, Bursa’nın merkezinde, Osmangazi ilçesinde yer alan bir handır. Mehmet Çelebi tarafından yaptırılan bu handa toplam 81 oda bulunmaktadır. 2 katlı olan İpek Han, ipek ve koza üretiminin yapıldığı bir bölge olarak dikkat çekmektedir.

Bursa’da yer alan bir başka han ise Koza Han’dır. Bursa’nın Osmangazi ilçesinde, merkezde yer alan Koza Han, 95 farklı odası ile dikkat çekmektedir. Bu han 2. Beyazıt tarafından Bursa’ya kazandırılmıştır.

Son olarak da Emir Han, Ulu Camii’nin altında yer alan son derece önemli bir yapıttır. 74 farklı oda ve mahzene sahip olan Emir Han’ın bugünlerde pek çok odası dükkân olarak işletilmektedir.

Camileri, hanları, her mevsim bambaşka güzellikleri sunan durakları, profesyonel kayak merkezleri, yeşili ve mavisiyle kusursuz bir konaklama deneyimi yaşamak için Bursa Otelleri sayfamızdaki otelleri inceleyerek, size en uygun otelden yerinizi ayırtabilirsiniz.

Bursa Günübirlik Gezilecek Yerler

Bursa ilinin merkezine yakın konumlarda pek çok farklı gezilecek yer bulunurken aynı zamanda merkezden günübirlik olarak seyahat edebileceğiniz yerler de dikkat çekmektedir. Tek bir vasıta ile sizler de Bursa merkezinin çevresindeki güzellikleri ziyaret edebilirsiniz.

İznik

Bursa il merkezine yaklaşık olarak 75 kilometre mesafede yer alan İznik, adı ile aynı ismi taşıyan İznik Gölü ile ünlenmiş bir ilçedir. Bursa merkezden İznik’e giden tüm otobüs ve minibüsler ile birlikte ilçeye sorunsuz bir şekilde varabilirsiniz.

İznik içerisinde yer alan en önemli doğal güzellik İznik Gölü’dür. İlçenin en önemli restoranlarının ve kafelerinin çevresinde sıralandığı İznik Gölü’nde yer alan plajlara giderek yılın sıcak zamanlarında göle girebilir ve serinleyebilirsiniz. Tarih boyunca 4 farklı devletin başkentliğini yapmış olan son derece ilgi çekici bir yer olan İznik, günümüzde de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

Oylat Mağarası

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alan Oylat Mağarası, il merkezine yaklaşık olarak 75 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Şehirden kalkan İnegöl otobüs ve minibüsleri ile birlikte kolay bir şekilde Oylat Mağarası’nı ziyaret edebilirsiniz.

metre uzunluğunda olan Oylat Mağarası, İnegöl’ün en meşhur yeridir denebilir. Birbirine bağlı 2 farklı kattan oluşan Oylat Mağarası, merdivenler sayesinde dolaşabileceğiniz bir yapıdadır. Mağaranın ön kısmında yer alan kafede çay ve kahve içebilirsiniz. Aynı zamanda mağaranın içerisinde yarasa gibi farklı hayvan ve canlı türleri halen yaşamlarını sürdürmektedirler. İlgi çekici bir görsele sahip olan Oylat Mağarası, mutlaka görmeniz gereken bir yapıdır.

Oylat Mağarası, haftanın her günü – saatleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açmaktadır. Bu saatler arasında mağarayı sorunsuz bir şekilde ziyaret edebilir ve gezebilirsiniz.
 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir