harran tıp yatay geçiş sonuçları / ÇOMÜ-Ziraat Fakültesi

Harran Tıp Yatay Geçiş Sonuçları

harran tıp yatay geçiş sonuçları

SANKO ÜNİVERSİTESİ
TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI
NoAdı-SoyadıKayıtlı Olduğu Üniversite/ProgramPROGRAMA KABUL
EDİLDİĞİ YIL
SANKO Ünv.
Tıp Fakültesi Taban Puanı
Merkezi Yerleştirme
Puanı (MF-3)
Açıklama2Ercan DURGAÇHarran Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur3Beyza KAŞMERİzmir Katip Çelebi Üniversitesi/Diş Hekimliği Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur4Nisan Gökçe ÇARKANATAdnan Menderes Üniversitesi/Diş Hekimliği Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur5Mustafa BAŞERDokuz Eylül Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi (İnşaat Mühendisliği),,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur6Bilge DURMUŞYakın Doğu Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur7Ömer İlteriş BAYINDIRLIYüksek İhtisas Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur8Ecem ERTÜRKİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü/Mimarlık Fakültesi (Mimarlık),,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur9Sakine TANRIVERDİMarmara Üniversitesi/Eczacılık Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur10Ahmet Faik YÜZBAŞIOĞLUAltınbaş Üniversitesi/Tıp Fakültesi (İngilizce),,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur11Hilmi Rüçhan ARSLANYakın Doğu Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 1. Sınıfa Geçişi Uygundur12Abdullah KARAKAYIŞRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 2. Sınıfa Geçişi Uygundur13Tuba Nur BAYHANYüksek İhtisas Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 2. Sınıfa Geçişi Uygundur14İlayda KILBOZİstanbul Bilim Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Tıp Fakültesi 4. Sınıfa Geçişi Uygundur15Eren Alp ÇETİNYakın Doğu Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Merkezi Yerleştirme Puanı SANKO Ünv. Tıp Fakültesi Taban Puanı Altında Olduğu İçin Yatay Geçiş Uygun Değildir16Meryem BOZKURTYakın Doğu Üniversitesi/Tıp Fakültesi,,Merkezi Yerleştirme Puanı SANKO Ünv. Tıp Fakültesi Taban Puanı Altında Olduğu İçin Yatay Geçiş Uygun Değildir

Harran Üniversitesi Yatay Geçiş İlanı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI


Yatay geçiş ilan İlan metni için tıklayınız.


"Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde yatay geçiş yoluyla Üniversitemize kabul edilecek öğrencilerde aranacak nitelikler, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ve kontenjanlar aşağıda verilmiştir.

A- ŞARTLAR

1- Yatay geçişler eşdeğer eğitim programları uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2- Yıl sistemi uygulayan Yükseköğretim Kurumlarının ilk sınıfı ile, yarıyıl sistemi uygulayan okulların birinci sınıfının ilk yarıyılına ve Tıp Fakültesi son sınıfına yatay geçiş yapılamaz.

3- Ara sınıf ve yarıyıllara geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı kurumdaki bütün sınavlarını başarmış olması,

b) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (Gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 60 veya eşdeğeri olması gerekmektedir. Ancak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında asli ve sürekli Kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocukları eşdeğer Eğitim-Öğretim programının son sınıf veya son iki yarıyılın dışında her sınıf ve yarıyılını Eğitim-Öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içerisinde, bulundukları Eğitim-Öğretim programının puanı gidecekleri programın en düşük puanından daha yüksek olmak suretiyle nakledilebilir.

c) Öğrenci geçiş başvurusunu, geçmek istediği Yükseköğretim Kurumuna, ders yılı veya yarıyılı başlamasından 10 gün öncesine kadar yapmak zorundadır.

4- Yükseköğretim Kurumlarının son sınıfına veya son iki yarıyılı başında yapılacak geçiş için öğrencinin;

a) Ayrılacağı Kurumdaki bütün sınavları başarmış olması,

b) Son sınıfa veya son iki yarıyıla kadar sağladığı genel not ortalamasının (son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notu dahil) en az % 65 veya eşdeğer olması,

c) Son sınıfa veya son iki yarıyıla geçiş notunun en az % 70 veya eşdeğeri olması gerekmektedir.

5- Bir Yükseköğretim Kurumundan disiplin cezası ile çıkarılmış olanlar yatay geçiş başvurusu yapamazlar.

6- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında asli veya sürekli Kamu hizmetlerinde görevli bulunanların sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları, öğrenci olan eş ve çocukları, atanmanın yapıldığı yerde bulunan eşdeğer Yükseköğretim programına bir yıl içinde müracaat ettikleri takdirde yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince değerlendirme yapılır.

7- Üniversite içinde yapılacak yatay geçiş başvuruları, "Üniversite içinde Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esasları Yönergesi" ne göre yapılır.

B- GEREKLİ BELGELER

1- Not belgesi (Transkript), başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği bütün derslerin, o derslerden aldığı notların ve genel akademik not ortalamasını gösteren resmi belge.

2- Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

3- ÖSYM Sınav Sonuç Belgesinin tasdikli fotokopisi.

4- Transkriptleri (not belgesi) yabancı dilde olanların, Türkçe'ye çevirmeleri gerekmektedir.

C- BAŞVURU TARİHİ

Bütün belgeler tamamlanarak en geç tarihine kadar yatay geçiş yapmak istediği Fakülte Dekanlığına / Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne şahsen veya posta ile başvuru yapılabilecektir.

Yatay geçiş ilan İlan metni için tıklayınız.




Harran Üniversitesi’nin yer aldığı Şanlıurfa, günümüzden on bir bin yıl öncesine dayanan tarihiyle Anadolu’nun en eski kentlerinden biridir. Arkeolojik kaynaklarda Bereketli Hilal olarak adlandırılan bölge üzerinde yer alan Şanlıurfa, zengin Anadolu kültürü ile Mezopotamya kültürünün kesişme noktasında bulunduğundan engin bir kültür birikimine sahiptir. Üniversitemize adını veren tarihi Harran Kenti, Şanlıurfa’nın 44 km. güneydoğusunda yer alan, tarihte önemli olaylara sahne olmuş bir kent merkezidir. Bir dönem Emeviler’e başkentlik de yapan Harran’ın asıl önemi İslamiyet öncesinden bu yana önemli bir bilim merkezi olmasından kaynaklanmaktadır. Döneminin üniversitesi sayılan Harran Okulu’nda astronomi, tıp, matematik felsefe ve din alanlarında önemli çalışmalar yapılmıştır. Harran günümüzde de bir turizm beldesi olarak ilgi çekmeye devam etmektedir.


Şanlıurfa’nın bir diğer özelliği de dünyanın en büyük bütünleşmiş bölgesel kalkınma projelerinden biri olan Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) merkezinde yer almasıdır. Şanlıurfa, bu projenin tam olarak hayata geçmesiyle birlikte önemli kazanımlar elde edecektir. Üniversitemiz Türkiye’nin yüksek öğrenim ve bilimsel araştırma standartlarını yükseltmeyi amaçlarken, aynı zamanda GAP’ın başarıya ulaşmasında da son derece önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu misyonun unsurları; sosyal ve kültürel değişime öncülük etmek, bilimsel çalışmalar aracılığıyla bölge kalkınmasını desteklemek, bölge dinamiklerinin rasyonel değerlendirilmesine olanak sağlayan bir platform oluşturmak olarak sıralanabilir.


EĞİTİM - ÖĞRETİM

Ülkenin ilerlemesini sağlayacak ilerici, yaratıcı, demokrat, Atatürk ilke ve Devrimlerinin takipçisi, bilimi kendine ilke edinmiş aydın insanlar yetiştirmeyi hedeflemiş olan üniversitemiz, eğitim-öğretim, araştırma ve uygulamada sürekli iyileşme ve gelişmeyi amaçlamaktadır


Bugün itibariyle Harran Üniversitesinde eğitim-öğretim dili Türkçe’dir. Öğrencilerin her yarıyılda alacakları dersler zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Öğrenciler, kayıtlı bulundukları bölümün zorunlu derslerini almakla yükümlüdürler. Ancak, Üniversite Senatosunca belirlenen dersler için açılan muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciler, o derslerden muaf olurlar. Harran Üniversitesine bağlı meslek yüksekokullarında iki yıllık ön lisans programı, fakülte ve yüksekokullarında ise dört yıllık lisans programları uygulanmaktadır (Tıp Fakültesinde eğitim süresi altı, Veteriner Fakültesinde eğitim süresi beş yıldır). Ayrıca, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitülerine bağlı ana bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapılmaktadır.  


Harran Üniversitesinde bir eğitim-öğretim yılı, güz ve bahar yarıyılı olmak üzere iki dönemden oluşmaktadır. Tıp ve Veteriner Fakültelerinde eğitim programı yıllık dönemler şeklinde yapılmaktadır. ÖSYM tarafından Harran Üniversitesi bölümlerine ve programlarına yerleştirilen yeni öğrencilerin kayıt işlemleri, Üniversitemiz tarafından ilan edilen tarihler arasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığının gözetiminde yapılmaktadır. Ara sınıflardaki öğrenciler ise her yarıyıl başında, akademik takvimde belirtilen süre içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. İlgili bölüm başkanlığının önerisi ile fakülte veya yüksekokul yönetim kurulu kararıyla her sınıfa bir akademik danışman atanır. Akademik danışman, öğrenci mezun olana kadar ders alma, sınıf geçme, sınavlar, üniversite ile ilgili yönetmelikler ve eğitim-öğretim ile ilgili çeşitli konularda öğrencilere danışmanlık yapar. Ayrıca Üniversitemizde uzman elemanlar tarafından öğrencilere yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti de verilmektedir. Öğrenciler her yarıyılda en az iki ara sınav ve her dönem sonunda yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar.


Öğrenciler, eşdeğer eğitim programları uygulayan yüksek öğretim kurumları ve kurum içindeki bölüm/programlara “Yüksek Öğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” uyarınca, eğitim-öğretim başlamadan önce yatay geçiş için başvurulabilir. Üniversitemizde öğrencilerin eğitim-öğretim ve sosyo-kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin görüş ve önerilerinden yararlanmak amacıyla oluşturulan öğrenci konseyi, her yıl öğrencilerin seçimiyle yenilenmektedir. Öğrenci Konseyi Başkanı, Rektörün çağrısı üzerine zaman zaman Üniversite Senatosu ve diğer kurullara katılarak öğrencilerin görüş ve önerilerini sunar. 

İLETİŞİM

Harran Üniversitesi Rektörlüğü, Yenişehir Yerleşkesi, Şanlıurfa ::
Tlf - Santral :(+90 ) 30 00 -
Faks :(+90 ) 81 44



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası