play store arka plan verileri devre dışı bırakıldı / Ampere, ARM CPU'ları birleştiren ve Windows ve Nvidia GPU'ları destekleyen kiti piyasaya sürüyor

Play Store Arka Plan Verileri Devre Dışı Bırakıldı

play store arka plan verileri devre dışı bırakıldı

Google Play Store Arka Plan Verileri Devre Dışı: Arka plan verilerinin Etkinleştirilmesi gerekiyor

Android akıllı telefonunuzda Google Play Store'u açmak istiyorsanız, bir hata alabilirsiniz:

"Arka Plan Verileri Devre Dışı: Google Play Store'un Arka Plan Verilerinin Etkinleştirilmesi Gerekiyor."

Bu hatayı Google Play Store'daki Android akıllı telefonunuzda alırsanız, Android sistem ayarlarında aşağıdaki seçenek etkinleştirilmelidir:

Android akıllı telefonunuzda açın: Uygulamalar -> Ayarlar -> Veri Kullanımı

Küçük bir menü açmak için şimdi sağ üst köşedeki üç noktadan sembolüne dokunun. Bu menüde, seçenekleri etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için onay kutularını kullanabilirsiniz. "Arka plan verilerini kısıtla "nın devre dışı bırakılması gerekir. Ayrıca bu menüde etkinleştirdiğinizden emin olun "Msgstr "Otomatik Senkronizasyon verileri".

Ayarları yaptıktan sonra Google Play Store'un herhangi bir sorun veya hata mesajı olmadan tekrar çalışması gerekir.

Google Play Çalışmıyor? Diyorsanız Bunları Deneyin

Android telefon veya tabletinizde Google Play çalışmıyor diyorsanız sırasıyla bu yöntemleri deneyerek sorunu çözebilirsiniz. Eğer Google PLay hiç açılmıyorsa veya açılıyor fakat uygulama yüklenmiyorsa ya da hata kodu alıyorsanız aşağıda Google Play hata kodları ile birlikte deneyebileceğiniz bütün çözümleri yazdık.

Aşağıdaki çözümleri denemeye başlamadan önce ilk yapmanız gereken sorunun sizin telefonunuzda mı yoksa Google’da genel bir problem mi yaşandığını tespit etmek. Bunun için örneğin downdetector.com sitesine giderek Google’ın DÜnya çapında sorun yaşayıp yaşamadığına bakın. Eğer açtığınız sayfada “No problems at Google” yazıyorsa sorun yaşayan sizin telefonunuz demektir ve aşağıdaki çözümleri denemeye başlayabilirsiniz. Eğer genel olarak Google’da bir problem varsa tek yapmanız gereken bu problemin Google tarafından düzeltilmesini beklemek. Şimdi sorunun sizin telefonunuzda olduğuna eminseniz neler yapabileceğinizi anlatmaya başlayalım.

Google Play Zorla Durdurma (Force Stop)

Bazen Google Play veya herhangi bir uygulama düzgün çalışmadığında bazen en basit yöntem işe yarayabilir. İlk olarak bunu deneyin. Son uygulamalar ekranından Google Play uygulamasını sürükleyerek kapatabilir veya telefonunuzda ayarlar > uygulamalar listesi sayfasından Google Play’i bularak “Zorla Durdur” butonu ile uygulamayı tamamen kapatın. Birkaç saniye bekledikten sonra Google Play uygulamasını tekrar açıp deneyin.

Uçak Moduna Geçin ve Wi-Fi Kapatıp Açın

İşe yarayıp yaramayacağı çok belli değil fakat birçok kişinin işe yaradığını söylediği bir yöntem. Çok kısa bir işlemle denemekte fayda var. Telefonunuzu uçak moduna alın. Biraz bekledikten sonra tekrar uçak modundan çıkın ve Google Play uygulamasını tekrar açıp deneyin.

Aynı şekilde uçak modunda olduğu gibi telefonunuz Wi-Fi ağına veya hücresel internete bağlıysa her ikisini de kapatıp tekrar açın ve Google Play uygulamasını açarak tekrar deneyin.

Modeminizi ve Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Bazen hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda internetle ilgili problem yaşadığınızda bilgisayarı ve telefonu kapatıp açmak çözüm olabiliyor. Hatta bir de üstüne evinizdeki internet modemini fişten çekerek bir 10 saniye bekledikten sonra tekrar takın. Bu şekilde Google Play sorunu çözülebilir. Çünkü hem telefonda hem de modemde bazen arka planda takılmalar, dinamik IP adresinde problemler vs olabiliyor. Bunları temizlemenin en kolay yolu yeniden başlatmak. Eğer hala Google Play çalışmıyor diyorsanız sıradaki adımlardan devam edin.

Google Play Önbelleği Temizleme

Uygulama ve oyunlar için önbellekleme işlemi normalde çok faydalı bir özelliktir ve uygulamaların bazı kısımlarını telefonunuza kaydederek hem uygulamanın hem de internet bağlantısının daha hızlı çalışmasını sağlar. Yani aynı şeyleri tekrar tekrar indirmenize gerek kalmaz. Fakat bu özellik bazen uygulama ve oyunlarda problemlere ve takılmalara yol açabilir. Bu gibi durumlarda en iyi yöntemlerden biri uygulamanın önbellek dosyalarını temizlemektir.

Google Play önbellek dosyalarını temizlemek için telefonunuzun ayarlar bölümünden uygulamalar listesinden Google Play’i bulun. Uygulamanın önbellek dosyalarını temizledikten sonra Google Play’i tekrar açıp deneyin. İlk olarak önbellek silip deneyin. Bu işlem Google Play’de hiçbir olumsuz değişikliğe ve veri kaybına yol açmaz. Eğer bu yöntem işe yaramadıysa bir aşağıdaki verileri silme işlemine geçin.

Google Play Verilerini Silme

Eğer bir önceki önbellek temizleme işlemi de işe yaramadıysa bu adımda Google Play verilerini silme işlemi yapabiliriz. Endişelenmenize gerek yok. Bu işlem de telefonunuzdan veya Google hesabınızdan herhangi birşey silmeyecek. Sadece bu işlemi yaptıktan sonra Google Play uygulamasını açtığınızda tekrar Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekebilir sadece.

Google Play verilerini silmek için bir önceki adımda bahsettiğimiz aynı ekrandan (telefon ayarları > uygulama listesi > Google Play) ekranından bu kez “önbelleği temizle” değil, “verileri temizle” butonuna basmanız gerekiyor. Sonrasında yine Google Play’i açarak tekrar deneyin.

Devre dışı Bırakılmış Uygulamaları Kontrol Edin

Unutmayın ki bazı uygulamaların çalışması için bazı diğer uygulamaların da düzün çalışması gerekiyor. Çünkü birçok uygulama diğer uygulamalar ile bağlantılıdır ve arka planda diğer uygulamadan destek alır. Bu yüzden Google Play uygulamasının da çalışması için “Google”, “Google Play Hizmetler” gibi diğer uygulamaların sağlıklı çalışması gerekiyor. Bu diğer uygulamaları kontrol etmek için telefonunuzdan ayarlar bölümüne girip uygulamalar listesinden tümünü seçin. bu şekilde tüm uygulamalar listesini göreceksiniz ve devre dışı bırakılmış uygulama olup olmadığını kontrol edin. Varsa devre dışı bırakılmış uygulamaları tekrar aktif edin.

Hatta uygulama listesi sayfasına gelmişken “Google Play Hizmetleri” uygulaması için de bir ve iki önceki adımda bahsettiğimiz önbellek temizleme ve verileri silme işlemini yapın. Tüm bunlardan sonra Google Play uygulamasını açarak tekrar deneyin.

Telefonunuzun Saat ve Tarihini Kontrol Edin

Komik gelebilir fakat telefonunuzun saat ve tarihinin yanlış olması bazı Whatsapp, Google Play gibi uygulamaların düzgün çalışmasını bozabiliyor. Çünkü bu uygulamalar kendi server saatleri ile telefonunuzun saatinin aynı olmasını istiyor ki böylece doğru düzgün senkronizasyon işlemi yapabilsin.

Telefonunuzun ayarlar sayfasına girerek tarih saat ayarları bölümüne gelin. Bu sayfadan eğer internetiniz varsa tarih/saati otomatik ayarla seçeneğini seçin. Eğer internetiniz o an için yoksa da mümkün olduğu kadar hassas şekilde tarih ve saati doğru şekilde ayarlayın.

Bu tarih saati otomatik yapma ve ayarlama işleminden sonra tekrar Google Play’i açmayı deneyin. Eğer hala Google Play çalışmıyor diyorsanız sıradaki adımlardan devam edin.

Google Play’i Devre Dışı Bırakın

Merak etmeyin korkulacak bir işlem değil. Sadece telefonun ayarlar ve uygulamalar bölümünden Google Play’i bulun ve devre dışı bırak seçeneğini seçin. Bu işlem sadece telefondaki Google Play güncellemelerini kaldıracak. Sonra önbellek ve verilerini de temizleyip uygulamayı aynı yerden tekrar aktif edin. Aktif ettikten sonra Google Play kendi kendini güncelleyerek en son sürüme yükseltecek.

Bu işlemi yaptıktan sonra Google Play’i tekrar açın ve sorunun çözülüp çözülmediğini deneyin.

Google Hesabınızı Kaldırın ve Tekrar Ekleyin

Bu işlem de telefonunuzda bir soruna yol açmayacak fakat hesabınızı kaldırıp eklemeden önce rehberinizi, oyunlarınızı ve uygulamalarınızı, yani Google ile ilgili herşeyi senkronize ettiğinize emin olun. Sonrasında telefonunuzun ayarlar  > hesaplar sayfasından telefonunuza daha önce tanıttığınız Google Play hesabını bulun. Hesabı telefonunuzdan kaldırın. Telefonunuzu yeniden başlatın ve sonra tekrar aynı hesap ayarları sayfasından Google hesabı ekleyin. Hesabınızı tekrar ekledikten sonra Google tekrar hesabınızda bulunan tüm verileri telefonunuzla eşitleyecek. Bu işlem her ne kadar sorun çıkarmayacak olsa da yine de telefonunuzda çok önemli verileri Google uygulamaları ile kullanıyorsanız bu adımı pas geçebilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra hala hata alıyorsanız ve bir Google Play hata kodu ekranda yazıyorsa aşağıdaki hata kodlarını inceleyin.

Google Play Hata Kodu 944

Eğer 944 hatası alıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Bu hata kodu problemin Google’dan kaynaklandığını ve Google server’larına bağlantı sorunu yaşandığını gösteriyor. Bu hata kodu karşısında tek yapmanız gereken Google’ın bu sorunu düzeltmesini beklemek.

Google Play Hata Kodu 919

Eğer 919 hata kodu alıyorsanız telefonunuzda yer kalmamış demek oluyor. Bu hatayı aldıktan sonra telefonunuzda yer kaplayan bazı uygulamaları, oyunları veya fotoğraf/videoları silerek telefonunuzda yer açıp tekrar deneyin. Sileceğiniz dosyalardan önemli olanlar varsa başta yedek almayı unutmayın.

Google Play Hata Kodu 481

Bu hata biraz ciddi bir durum olduğuna işaret. Eğer Google Play’de 481 hata kodu alıyorsanız problem Google hesabınızda demek oluyor. Hesabınız ya Google tarafından bloke edilmiş ya da kapatılmış. bu durumda tek yapmanız gereken bu hesabı telefonunuzdan silerek yeni bir Google hesabı açıp telefonunuza eklemeniz.

Google Play Hata Kodu 505

505 hata koduna artık yeni telefonlarda çok rastlanmasa da eski telefonlarda ve Android 4.4 ve daha düşük versiyonlarda karşınıza çıkabilir. Bu hata Google Play ile bazı diğer uygulama izinlerinin çakıştığı anlamına geliyor. Bu durumda yapabileceğiniz tek şey daha yukarıdaki adımlarda anlattığımız önbellek ve verileri temizleme işlemini hem Google Play için, hem de izinlerin çakışabileceğini düşündüğünüz diğer uygulamalar için yapmak.

Google Play Hata Kodu 927

Bu hata kodu ise Google Play uygulamasının bir indirme veya güncelleme işlemi yaparken işinin yarısında işlemin kesilmesinden kaynaklanıyor. Bu durumda yapmanız gereken Google Play’i kapatıp tekrar açmak ve Google Play uygulamasının indirme/güncelleme işlemini bitirmesini beklemek. Eğer indirme veya güncelleme işlemi takıldıysa yine Google Play önbellek temizleme ve verileri silme işlemlerini deneyebilirsiniz.

Eğer sayfadaki herşeyi tek tek denediyseniz ve hala Google Play çalışmıyor diyorsanız ve Google Play’den uygulama yükleyemiyor ve sorun yaşıyorsanız artık telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürüp telefonu resetlemeyi deneyebilirsiniz. Tabi bu işlem biraz meşakatli ve yedekleme, geri yüklemeler ile vaktinizi alabilecek bir işlem. Yine de denemek veya denememek size kalmış.

Aynı zamanda Google’ın kendi destek sayfasında Google Play ile ilgili yaşadığınız sorunları çözmek için bazı adımlar paylaşılmış. Bizim hazırladığımız yazıya benzer olsa da farklı adımları oradan da deneyebilirsiniz. Google Play destek sayfasına gitmek için tıklayın.

Aşağıdaki yorum bölümünde bu yöntemlerden hangisinin işinize yaradığını, hangisinde problem yaşadığınızı veya farklı bir hata kodu alıyorsanız hangi hata kodunu aldığınızı paylaşabilirsiniz.


Sponsorlu


Arka planda çalışan Android uygulamaları nasıl durdurulur. Telefondaki arka plan modu: Veri aktarımı nasıl sınırlanır? Arka planda çalışabilirsin

Alice'in ana görevi, günlük soruları çözmektir: İnternette bilgi arayın, yerleri bulun, müzikleri çalıştırın, rotalar koyun, hava tahminlerini gösterin, haberleri ve daha fazlasını görün. Ancak bunun yanı sıra, Alice sizi herhangi bir konuda bir konuşma yaparak eğlendirebilir, bir hikaye veya şaka yapabilirsiniz.

Konuşmaya başla

Alice ile bir konuşmayı başlatmak için:

Bir Android cihazınız varsa, Alice ile bir diyalogu hızlı bir şekilde başlatmak için özel bir widget kullanabilirsiniz.

Alice için talep ve ekiplerin örnekleri, Android veya iOS'taki akıllı telefonlar için Yandex.bauser yardımı konusunda görülebilir.

Tam konuşma

ALICE ile iletişimi tamamlamak için, Kapat veya Aşağı iletişim kutusunu kaydırın.

Alice beni duymuyor

Alice sorumlu değil

Soruları cevaplamak için, Alice'nin istikrarlı internet erişimine ihtiyacı var. Bağlantınızı kontrol edin, Yandex uygulamasını yeniden başlatın ve tekrar sorun. Sorun devam ederse, bize geri bildirim formunda e-posta gönderin.

Alice cevap vermiyor

Alice, cevapları yalnızca sesle verilirse seslendirdi. Eğer metni manuel olarak yazıyorsanız, cevap ALICE'dir.

Alice takımları yürütmez ve bayılır

Alice'in iki ana çalışma modu var:

    İşlevsel - Bilgi bulun, bir uygulamayı açın, okuyun, bir rota, vb.

    "Nöral Konuşma" - Kullanıcı tarafından belirtilen kullanıcının konuşmasını destekleyin.

Kural olarak, Alice modu içerir "Nöral Konuşma" Takımdan sonra "Muhabbet edelim". Ancak istisnalar olabilir. Alice'in takımları yürütmek yerine sohbet ettikleri gerçeğiyle karşı karşıyaysanız, "yeterince", "bitirmek", "geri gelin" veya "çıkış" deyin.

Alice Becerileri

Beceriler Alice'in olanaklarını arttırır ve daha da faydalı ve ilginç hale getirir. ALSA, ALICE masalını söyleyebilir, şehirleri oynayabilir, bir tarifi söyle ve daha fazlası. Ses asistanının ne yapabileceğini öğrenin, Alice Becerileri kataloğunda yapabilirsiniz.

Ancak Alice'in tüm becerileri Yandex'te oluşturulmuyor. Yardımcının sesinin değiştiğini fark ederseniz ve iletişim kutusundaki ifadeleriniz Menekşe yerine mavi bir arka plan üzerinde gösterildiğinde, üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulan Alice'in becerilerinden birine başladınız.

Kendi yeteneğinizi oluşturma yeteneği ile ilgileniyorsanız, Yandex.Dialog teknolojisinin açıklamasını görün.

Konuşma Tarihi

Alice ile görüşme cihazın hafızasına kaydedilir. Çıkarmak için, iletişim kutusunun sağ üst köşesinde, üç nokta simgesine tıklayın ve seçin Tarihi temizle.

Android mobil cihazlar için en popüler işletim sistemidir. Dünyadaki akıllı telefonların ve tabletlerin% 70'inden fazlası Android'in çeşitli versiyonlarında çalışmaktadır. Bu işletim sisteminin tüm avantajları arasında bir dezavantajı var - sistem kaynakları için tanıtım dışı bir iştah. Tabii ki, amiral gemisi modelleri oldukça güçlü bir donanıma sahiptir, böylece işte rahatsızlık vermezsiniz. Fakat daha az üretken cihazların sahipleri neler olmalı? İpuçları seçimlerimiz, akıllı telefonunuzun veya tabletinizin çalışmalarını rahat kullanım için optimize etmenize yardımcı olacaktır.

Statik duvar kağıdı kullanın

Android, masaüstüne ve "Canlı Duvar Kağıdı" olarak adlandırılan kilit ekranı üzerinde yüklemeyi mümkün kılar - farklı içeriğin animasyonlu resimleri. Güzel ve şık, ancak oldukça fazla işlemci kaynağı ve RAM tüketir. Özellikle birkaç masaüstünüz varsa. Sıradan bir resim duvar kağıdı olarak ayarlarsanız, sistem kaynaklarındaki yükü azaltacaksınız; bu, cihazın hızını arttırmak anlamına gelir.

Gereksiz süreçleri ayırın

Android işletim sisteminde, arka plan işlemlerinin sayısı yeniden başlatıldıktan sonra bile 50'yi geçebilir. Bütün bu markalı kamu hizmetleri, makine, Asya klavyeleri, baskı işlemlerini ve diğer gereksiz şeyleri RAM harcamak ister. Sizin için gereksiz süreçlerin bağlantısını kesmek, birkaç düzine megabayt RAM'den kurtulursunuz. Bu, cihazınızın yanıt verebilirliği üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır.

  • Bunu yapmak için, ayarlara gidin " Uygulama Yöneticisi" Sekmesinde " Yapıldı"Alternatif olarak tüm gereksiz işlemleri seçin ve ilk önce tıklayın." Dur", ve sonra " Devre dışı bırakmak" Kullanılmayan tüm programları devre dışı bırakabilirsiniz.

Süreçleri robot ve dişli simgeleri ile çıkarmayın!

Arka plan işlemlerini sınırla

Kapanırken çoğu android uygulaması, arka planda çalışmaya, enerji ve sistem kaynaklarını tüketir. Arka planda çalışabilen program sayısını sınırlayabilirsiniz. Kullanıcıdan varsayılan olarak gizlenen geliştirici menüsünde yapılır.

  • Geliştiricinin menüsünü etkinleştirmek için, ayarlara gidin, " Cihaz hakkında"Ve noktaya doğru kaydırın" Montaj numarası" Şimdi hızlıca bu öğeye arka arkaya yedi kez basın.

  • Bundan sonra, ayarlarda "bölüm" görünecektir. Geliştirici parametreleri" Aç onu. "" Arka plan işlemlerini sınırla"Ve değeri ayarla" en fazla 3 işlem».

Cihazın dahili hafızasını tıkamayın

Ne kadar garip olursa olsun, ama gadget'ınızın ücretsiz belleği ne kadar küçük olursa, daha yavaş işe yarayacak. Bu nedenle, cihazınızın RAM'inin iki katı olan, ücretsiz tutmaya çalışın. Bir akıllı telefon veya tablette bir hafıza kartı desteğiniz varsa, tüm müzik, video, fotoğrafları ve kitapları karttaki aktarın. Ayrıca, mümkünse, yalnızca hafıza kartında büyük uygulamalar ve oyunlar kurun.

Bu kadar. Bu basit ipuçlarını gözlemlemek, Android cihazınızın hızını artıracaksınız.

Ve bilmiyorsanız, geliştirici menüsündeki bir veya başka bir noktadan sorumlu olduğundan, parametrelerini değiştirmeyin. Uzmanlardan ilk sor :)

Android işletim sisteminde çoğu uygulama, hizmet, hizmet ve diğer işlemler kullanıcı arka planı için görünmezdir. Böyle bir kuruluşla, yüksek işlevsellik ve çoklu görev sağlanır. Bu yazıdan, arka plan modunun, avantajların ve dezavantajların nasıl çalıştığını ve arka plan işini nasıl sınırlandırdığını öğreneceksiniz.

Arka plan modu ve arka plan veri iletimi nedir

"Arka plan modu" veya daha fazla "Arka planda çalışma", programların, hizmetlerin, hizmetlerin ve diğer görevlerin arka planda gerçekleştirildiği bir işlemdir. Ön planla karşılaştırıldığında, kullanıcı program penceresini gördüğünde ve gerçek zamanlı olarak bir değişiklik yaptığında, arka plan görevleri otomatik olarak ve kullanıcı katılımı olmadan gerçekleştirilir. Bu durumda, arka plan işlemi önceden özel ayarlar veya geliştirici kurulumları tarafından yönetilir.

Arka plan modu sayesinde, birçok işlem otomatik olarak düzenlenir, bu da mobil cihazın kontrolünü kolaylaştırır ve çoklu görevi artırmayı kolaylaştırır. Ekranı kilitledikten sonra, makine tamamen kapatılmaz, ancak çalışmaya devam eder ve çeşitli görevler yapmaya devam eder. İşte en popüler arka plan operasyonlarına bir örnek:

  • Dosyaları telefonun hafızasına yükleme veya bilgiyi ağa aktarın.
  • Uygulamaları yükleme ve güncelleme.
  • Oyunlardan ve diğer programlardan bildirimler alın.
  • Haddelenmiş bir oyuncuya müzik çalın.
  • Haritada izleme izleme ile gezinti veya kayıt yolu.
  • Kullanıcı ve diğer etkinlikler tarafından yapılan adımları sayma.
  • Veri ve yedekleme verileri.

Android işletim sisteminde "arka plan çalışması" ek olarak, bir "arka plan veri iletimi" var. Bu işlev, arka planda veri gönderme ve alma çalışma modunu belirler. İşlev etkinse, Internet etkinleştirildiğinde, uygulama ağa erişim alır. "Arka Plan Veri İletimi" devre dışı bırakılması durumunda, ağ erişimi yalnızca program ön planda olduğunda sağlanır.

Örnek olarak, bir haberci veya posta hizmetine öncülük etmeye değerdir. Arka plan veri iletimine erişim olmadan, kullanıcı programı çevirdiğinde harfleri kontrol etmek için sunucu ile ilişkilendirilmez. Ve uygulamayı açmaya değer, cihaza onlarca harf ve mesaj var. Bu nedenle, gerçek zamanlı bilgi almak için önemli olduğu ağ uygulamalarına erişimi devre dışı bırakmanız önerilmez.

Arka plan modu nasıl

Koşu uygulaması, mobil cihaz ekranında görüntülenirken veya kullanıcı tarafından kullanılırken ön planda çalışır: Galeri, Tarayıcı, Müzik Çalar, vb. Uygulamayı "Ana Ekrana Geri Dön" düğmesini kullanarak bırakırsanız, program kapalı değildir ve arka plana döner.

Müzik reprodüksiyonu gibi aktif eylemler varsa, yardımcı program çalışmaya devam ediyor. Aksi takdirde, program duraklatılır ve RAM külünde saklanır. Yine yeterli miktarda, "Çalıştırma Programları" menüsünden uygulama son durak konumundan çalışmaya devam edecektir.

Uygulamanın kapanması, uygun işlev kullanıcıyı seçtiğinde, sistemin diğer görevler için serbest bırakılması gerekir. Bu durumda, belirli bir uygulamanın hafızası bellekte kalır. Bir hizmet atama, uygulama özellikleri tarafından belirlenir. Örneğin, JobsCheduler servisi, görevleri ve senkronizasyonları, verileri senkronize etmek için kullanılmaktadır. Gerekirse, uygulama otomatik olarak gerekli hizmetleri başlatır.

Kullanılabilirlik, Hizmet sayısı ve türü, uygulamanın geliştiricisini belirler. Yetkili bir yaklaşımla, kullanıcı müdahalesi gerektirmeyen çeşitli işlemleri otomatikleştirmek mümkün olacaktır - bir zamanlama verisinin yedek kopyasını oluşturma veya bir internet varsa, yeni harfleri kontrol etmek, sensörlere erişim, vb.

Arka Plan Modunun Faydaları

  • Kullanıcı müdahalesi gerektirmeyen süreçlerin otomasyonu.
  • Mobil cihazın işlevselliğini arttırın.
  • Çok düşüklülüğün genişlemesi - aynı anda birkaç işlem yapabilme yeteneği.

Arka plan rejiminin dezavantajları

Arka plan işini nasıl sınırlandırır

Uygulamaların veya hizmetlerin arka plan çalışmalarını kısıtlamak - mobil cihazın işlevselliğini ve çoklu görevini azaltır. Bu durumda, kullanılmayan hizmetlerin devre dışı bırakılması, özerkliği artırmanıza izin verecektir.

Arka Plan Veri İletimini Devre Dışı Bırak

Belirli uygulamalara erişimin kısıtlanması, mobil trafiği kaydeder.

Talimat:

Sistem Ayarları bölümünü açın.

Veri aktarımını seçin.

Anahtarı değiştirerek işlevi etkinleştirin.

Hemen istisnaları ayarlayın. Bu uygulamalar internete sınırsız erişim alacaktır.

Çözmek için, anahtarı çevirmek için yeterlidir.

Bazı programların ilk açılması gerekir ve "arka plan modunu" kapattıktan sonra.

Senkronizasyonu devre dışı bırak

Bir Google Hesabınız varsa, uzak bir sunucudaki kullanıcı verilerinin bir arka plan iletimi var. Senkronizasyonu devre dışı bırakmak, bazı bilgileri uzak bir depoda kaydetme yeteneğini mahrum edecektir. Aynı zamanda, Google hizmetlerinin veri aktarımına izin verilmesi şartıyla, enerji maliyetleri azaltılacak ve insan ticareti yapılacaktır.

Talimat:

Sistem Ayarları bölümüne gidin.

"Google" seçeneğini seçin.

Arka planda senkronize etmek için gerekli olmayan verileri devre dışı bırakın.

Donma uygulamaları

Uygulamaların hazırda bekletilmesi, aktif programların çalışmalarını zorla dondurur, bu da pil ömrü üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır.

Talimat:

Programı indirin ve yükleyin.

İlk başladığınızda, "Çalışma Modunu" belirtin. Program ile çalışmaya odaklanmıştır. Kök hakları olmadan, yeşillik daha azdır. Ayrıca temel sürümde, belirli fonksiyonlara erişimde kısıtlamalar vardır. Kök hakları olmayan cihazlar için, programın temel sürümü yeterlidir.

Android sürüm 5.1.1 veya daha yüksekse, Greenify'ün çalışma izni verin. Bunu yapmak için "Çözünürlük" düğmesine tıklayın.

Yeni bir pencerede, Greenify'i seçin.

Erişime izin verin ve ardından programa dönün.

Kurulumu tamamlamak için Son'u tıklatın.

"Uyku" uygulamasına bir artı işareti olan düğmeye tıklayın.

Greenify, programları analiz edecek ve arka planda çalışan yardımcı programları gösterecektir.

Gerekirse, donma listesine başka programlar eklemek için "Diğer Uygulamaları Göster" düğmesine tıklayın.

Çıktı

Makalede, Android'de ne tür bir arka plan modu detaylı olarak inceledik. Arka planda, kontrolü kolaylaştıran kullanıcının dikkatini gerektirmeyen görevler yapılır, bu da mobil cihazın işlevselliğini ve multisascy'sini genişletir. Aynı zamanda, bireysel programların arka plan çalışmalarının yetersiz olması özerkliği kötüleştirir. Sorunu çözmenin tek yolu, böyle bir uygulamanın süreçlerini devre dışı bırakmak veya dondurmaktır.

Bu yazıda, bilgisayarı optimize etmeye devam ediyorum, bugün PC'nin performansını hızlandırmak için arka planda çalışan bazı programları durduracağız.

Geçmişte biz autoload'den Engelli Programları (Bu dersi okumadıysanız, bu makalenin sonunda kendisinden bağlantıyı başlatmanızı tavsiye ederim, böylece hızı artırır ve şimdi arka planda çalışan Windows Hizmetlerini devre dışı bırakacağız.


Bu hizmetlerden herhangi biri hem sistemik hem de üçüncü taraf da olabilir, ancak hepsi sistemin kaynaklarının çoğunu yiyorlar. Birkaç düzine daha fazla olduğunu düşünürsek, yük belirgin şekilde artmaktadır.

Tabii ki, çoğu durumda, bilgisayarın normal çalışması için arka plandaki sistem programlarına yönelik sistem programlarına ihtiyaç vardır, ancak hiçbir şekilde gerekli olmayan ve ihtiyaç duyulmaması muhtemel olmayanlar vardır.

Bağımsız devre dışı bırakıldığında, son derece özenli olmalısınız, sürücüyü, işletim sistemine zarar vermemesinden sorumlu olduğuna dair ne bilinir? Aşağıda, hariç tutulabilecek olanın küçük bir listesini ve manuel modda ne çevireceğimi göstereceğim.

Hangi programlar devre dışı bırakılabilir?

Bunu yapmak için girmeniz gerekir Hizmetler Yönetimi Etiket üzerindeki sağ fare düğmesine basarak, bilgisayarım, bilgisayarınızda veya bir bilgisayar seçin. Görünen menüde, Kontrol

sonra tıklayın Hizmetler ve Uygulamalar Ve son madde Hizmetler. Burada, arka planda çalışan tüm gerekli ve gereksiz programları görebilirsiniz. Onları 150'den fazla parçaya getirdim!

Her şeyden önce, tüm listeyi görmenizi ve tanıdık programlardan bir şeyin, belki de kurulduğunuzu ve bunları devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim.

Örneğin: Torrent müşterileri μTorrent veya Bitetim. Tabii ki gündüz ve gece herhangi bir dosyayı dağıtmazsanız güvenli bir şekilde bağlantısı kesilebilirler. Program Skype. (Skype) Aramıyorsanız, ayda bir kez, neden günlük kaynakları boşaltacak?

Ayrıca, her dakikaya ihtiyaç duyulmazsa, diğer programlarla da durun. Hiçbir durumda kafa karıştırmaz, programın devre dışı bırakılması, gelecekte çalışmadığında anlamına gelmez! İhtiyacınız olduğunda, genellikle bunu yaparken çalıştırın.

Arka plan modu bekleme modudur, yani program her zaman kullanılmamasına rağmen program çalışıyor.

Ve nihayet, bana söz verdi windows Servisleri Muhtemelen kapatılabilir veya manuel moda çevirin.


EBEVEYN KONTROLÜ - Kapat
Dağıtılmış İşlem Koordinatörü için KTMRM - manuel olarak
Uyarlanabilir Ayarlama - Parlaklığı kapatın, yalnızca PC'nin sahipleri için gereklidir. Otomatik monitör parlaklığı ayarı için yerleşik ışık sensörü ile
Otomatik Kurma Wwan - CDMA veya GSM modülleri yoksa kapatın
Windows Güvenlik Duvarı - Antivirüsünüzde bu hizmetiniz varsa kapatın
Bilgisayar tarayıcısı - Yerel ağ kullanırken manuel olarak çevir
IP Destek Hizmeti (Destek IP Servisi) - Kapat
İkincil Giriş - Devre dışı bırak veya manuel olarak
Uzaktan Erişim Otomatik Bağlantı Yöneticisi - Devre dışı bırak veya manuel olarak
Baskı müdürü - Yazıcıyı kullanmazsanız kapatın
Windows Defansı - tamamen gereksiz servisi kapatın
Dağıtılmış İşlemler Koordinatörü - Kapat
NetBIOS Destek Modülü - Bağlantıyı kesin, ancak yerel bir ağ olmaması şartıyla (2 bilgisayardan ve daha fazlası birleşmesi)
Uzak Masaüstü Sunucusu Yapılandırma - Kapat
Bluetooth Destek Hizmeti - Kapat, şimdi ilgili olduğunu sanmıyorum.
Windows Loading Hizmeti (WIA) - Tarayıcıyı kullanırsanız, bir şeye dokunmayın
Windows Uzaktan Kumanda Hizmeti - Kapat
Uzak Masaüstü Hizmeti - Kapat
Smartkart. - Kapat
Tablet PC Giriş Hizmeti - Kapat
Uzak kayıt defteri - Genel olarak, bunun sistem kayıt defterini değiştirebilecek bir virüs için bir tür açık kapı olduğuna dair bir görüşün olduğu gibi. Açıkça kapat
Faks - Genel olarak geçen yüzyılda kapatın.

Servisi kapatmak için, üzerindeki sol fare düğmesini çift tıklatırız, pencere değerini değiştirdiğimiz yer açılır. Devre dışı bırakıldığında otomatik olarak başlatma türü sonra dur // uygula // Tamam. Her hizmetin evlenmemiş olan şey budur.

Bu, öğrenebileceğim hizmetlerin listesi budur, eğer biri ise, bu makalenin yorumlarına tamamlayabilir.

Bu makale bu konuda tamamlanmıştır, ancak konu optimizasyonundaki devam, bunu kaçırmamak için güncellemeye abone olmalıdır.

Valery Semenov, Site


Elbette, Windows 10'un çok sayıda önceden yüklenmiş uygulamayla kurulduğunu zaten biliyorsunuz.

Buna ek olarak, Microsoft Store'dan (Microsoft Store) birkaç ek uygulama yükleyebilirsiniz.

Ne yazık ki, Windows 10, bu uygulamaların çoğunun sürekli çalışması, arka planda yapılması için düzenlenmiştir. Ve hatta hiç kullandığınız ve kullanmayacağınız uygulamalar bile kullanmayacaksınız.

Bu işe yaramaz uygulamaların başlatılmasında birkaç kusur var.:

  • Çalışan herhangi bir uygulama sistem kaynaklarını harcıyor (RAM. CPU, vb.). Çok iyi olmayan, bilgisayarınızın hızını hafifçe azaltır.
  • Arka planda çalıştırılan uygulamalardan bazıları güncellemeleri düzenli olarak kontrol eder veya Microsoft sunucuları hakkında bilgi gönderin. Ayrıca, bu uygulamaların geliştiricilere ayrıntılı bilgi gönderebilirler.

İşler uygulamaların arka planında ne başlattı?

Bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, uygulamalar pilinizin sorumluluğunu harcayacak ve internet trafiğini kullanacak (sınırlı bağlantılarla çok iyi değil).

Ayrıca, gizliliğinizle ilgilenirseniz, bu uygulamalar bunu tehlikeye atar.

Tabii ki, sunucudaki yeni mesajları kontrol etmek için posta istemcileri ve haberciler gibi arka planda çalışmaya başlayan uygulamalar var.

Bu uygulamalarla nasıl başa çıkılır?

Aslında, arka planda uygulamaların başlatılmasını önlemek için her şey çok basittir. Tüm arka planları bile devre dışı bırakabilir veya yalnızca kullanmadığınızları kullanabilirsiniz. Seçim senin.

Uygulamanın arka planın başlatılmasını devre dışı bırakma durumunda da kullanabilirsiniz. Sadece arka planda başlayacak ve keşif biraz daha zaman geçirecek.

Windows 10'lu bir bilgisayarda arka plan uygulamalarını önlemek içinİhtiyacın olacak:

1. Arama Polel düğmesine tıklayın

2. "Arka Plan Uygulamaları" girin

3. Arka planda çalışabilen ve olmayan uygulamaları seçin.

Devre dışı bırakmak istiyorsanızHer şey Uygulamanın arka planında çalışmak, ardından parametreyi ayarlayın "Uygulamaların arka planda çalışmasına izin verin » Devlete Kapalı .».

4. Bir bilgisayarı yeniden başlatmak için.

İş yaptıktan sonra, arka plan uygulamaları artık rahatsız etmeyecek.

👍 sever ve sosyal olarak reposts yapmak. Kanalın geliştirilmesine yardım ettiğiniz ağlar.
Ayrıca kendinizi bağlantıdaki diğer malzemelerle tanışabilirsiniz.Bir itechnik notalarıve eğer bu konu ile ilgileniyorsanız, kanala abone olmak için.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır