lisede küpe takmak yasak mı / Kılık-Kıyafet Yönetmeliği'nde Gözden Kaçan Üç Ayrıntı - Haberler

Lisede Küpe Takmak Yasak Mı

lisede küpe takmak yasak mı

Ulaştırma Bakanlığı (Denizcilik Müsteşarlığı)’ndan:

DENİZCİLERE MAHSUS KIYAFET YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türk Bayraklı gemilerde çalışan zabitan, yardımcı zabitan ve tayfa sınıfı, kılavuz kaptanlar, denizcilik programı uygulayan resmî ve özel ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen Denizcilik Müsteşarlığının liman başkanlıklarında görevli personelinin giyecekleri kıyafet ve alametlerine standart getirmek, renk, cins ve biçimi ile teçhizatını belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Türk Deniz ticaret filosunda çalışan zabitan, yardımcı zabitan ve tayfa sınıfı gemiadamları ile kılavuz kaptanlar ve denizcilik programı uygulayan resmî ve özel ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen Denizcilik Müsteşarlığının liman başkanlıklarında görevli personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 10/8/ tarihli ve sayılı Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 21/3/ tarihli ve 4/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Denizcilere Mahsus Kıyafet Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Alamet: Bu Yönetmelik kapsamındaki kişilerin tanınmasını sağlayan işareti,

b) Apolet: Üniformaların omuzlarına takılan işaretli parçayı,

c) Brove: Bu Yönetmeliğin eklerinde şekli bulunan, Denizcilik Müsteşarlığını temsil eden görsel simgeyi,

ç) İdare: Denizcilik Müsteşarlığını,

d) Liman Başkanlığı: İdarenin liman başkanlıklarını,

e) Tayfa sınıfı gemiadamı: Gemide çalışan gemici, usta gemici, güverte lostromosu, yağcı ve makine lostromosu yeterliğindeki gemiadamlarını,

f) Yardımcı zabitan sınıfı gemiadamı: Gemide çalışan birinci sınıf telsiz elektronik operatörü, ikinci sınıf telsiz elektronik operatörü, genel telsiz operatörü, tahditli telsiz operatörü, gemi doktoru, sağlık memuru ve hemşire yeterliğindeki gemiadamlarını,

g) Zabitan sınıfı gemiadamı: Gemide görevli sınırlı vardiya zabiti, sınırlı kaptan, vardiya zabiti, birinci zabit, kaptan, uzakyol güverte zabiti, uzakyol birinci zabiti, uzakyol kaptanı, sınırlı makinist, sınırlı baş makinist, makine zabiti, ikinci makinist, baş makinist, uzakyol vardiya mühendisi/makinisti, uzakyol ikinci mühendisi/makinisti, uzakyol baş mühendisi/makinisti yeterliğindeki gemiadamlarını

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

İdare Personeli Kıyafetleri ve Alametleri

Kıyafetlerin giyilmesi

MADDE 5 – (1) Liman başkanlığında görevli liman başkanı, denetleme şefi ve denetleme memuru kadrosundaki personel, 17/3/ tarihli ve sayılı Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 1 inci maddesi ile 2 nci maddesinin A fıkrasında belirtilen günlerde yapılan törenlerde ve kabotaj bayramında yapılan törenlerde, bu Yönetmeliğin Ek-1 Şekil 1 ve Şekil 2’si ile Ek-2 Şekil 1’inde gösterilen tören kıyafetlerini giyerler ve alametleri taşırlar.

(2) Liman başkanlığında görevli liman başkanı, denetleme memuru ve denetleme şefleri mesai saatleri içerisinde bu Yönetmeliğin Ek-1 Şekil 1 ve Şekil 2’si ile Ek-2 Şekil 2 ve Şekil 3’ünde gösterilen günlük ve işbaşı kıyafetlerini giyer ve alametlerini taşırlar. Turizm bölgelerindeki liman başkanlıklarında çalışan liman başkanı, denetleme memuru ve denetleme şefleri, yaz döneminde bu Yönetmeliğin Ek-1 Şekil-3’ünde gösterilen kıyafetleri giyebilir.

(3) Taşra teşkilatında gemi denetim görevini yürüten personel, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 7 nci maddesi kapsamında gemi üzerinde yaptığı çalışmalarda bu Yönetmeliğin Ek-4 Şekil 2 ve Şekil 3’ünde gösterilen tulum, yağmurluk ve bareti giyerler.

(4) Valiliklerce yazlık kıyafet uygulamasına geçildiği tarihten itibaren yazlık elbise giyilir.

Kıyafetlerin özellikleri

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmeliğin Eklerinde belirtilen kıyafetlerin özellikleri aşağıdaki şekildedir:

a) Yazlık bay tören kıyafeti: Düz beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı beş adet ay ve çapalı, parlak sarı düğmeli ceketle aynı kumaştan düz paçalı pantolon, beyaz kumaş dokuma kemer ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Ceketin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takılır. Apoletler Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir.

b) Yazlık bay kısa kollu günlük kıyafet: Gömlek; beyaz renkte, kısa kollu, yakası açık, sol üst kısmında kapaksız bir cep bulunacak şekilde olur. Gömleğin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğme ile koyu lacivert kumaştan apolet takılır. Apoletler Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Gömlekle beraber düz paçalı beyaz pantolon, beyaz kumaştan dokuma kemer ve beyaz ayakkabı giyilir. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir.

c) Yazlık bayan tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı altı adet ay ve çapalı, düğmeleri ceketin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olan parlak sarı düğmeli ceketle aynı kumaştan yapılmış etek ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Ceketin omuzlarına, yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takılır. Apoletler Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.

ç) Yazlık bayan kısa kollu günlük kıyafet: Beyaz renkte kısa kollu, yakası açık, sol üst kısımda kapaksız bir cebi bulunan, düğmeleri ön sol, ilikleri ön sağ tarafta bulunan ve yaka yönünde bir ufak sarı düğme ile koyu lacivert kumaştan apolet bulunan gömlekle düz paçalı beyaz pantolon, beyaz dokuma kumaştan kemer ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Apoletler Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.

d) Kışlık bay tören kıyafeti: İki önü dörder adet ay ve çapalı, iki sıra sarı düğmeli, devrik yakalı, koyu lacivert gabardin kumaştan ceket, ceketle aynı kumaştan düz parçalı pantolon, kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Ceketin her iki yanında kapaklı iki ve sol tarafın üst kısmında kapaksız bir cep bulunur. Kışlık kıyafette beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat kullanılır. Ceketin kollarına yalnız ön kısımlarına dikişten dikişe gelmek üzere sırma şerit takılır. Sırma şerit Ek-5 ve Ek-7’de gösterilen şekil ve ölçülerde olur. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 1’de gösterilmiştir.

e) Kışlık bayan tören kıyafeti: Önünde dört adet ay ve çapalı düğmeler ceketin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olacak şekilde, devrik yakalı, koyu lacivert gabardin kumaştan ceket, ceketle aynı kumaştan yapılmış etek ve siyah ayakkabı şeklindedir. Ceketin her iki yanında kapaklı iki ve sol tarafın üst kısmında kapaksız bir cep bulunur. Kışlık kıyafette beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat kullanılır. Ceketin kollarına yalnız ön kısımlarına dikişten dikişe gelmek üzere sırma şerit takılır. Sırma şerit Ek-5 ve Ek-7’de gösterilen şekil ve ölçülerde olur. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 1’de gösterilmiştir.

f) Kışlık bay ve bayan günlük kıyafet: Yünlü dokuma kumaştan koyu lacivert kazak, koyu lacivert mont, koyu lacivert kaşe kumaştan kaban, koyu lacivert düz paçalı pantolon ve siyah ayakkabı şeklindedir. Montun her iki tarafının üst kısmında kapaklı birer cep bulunur. Montun ve kazağın omuzlarına koyu lacivert kumaştan köprülü apolet takılır. Apoletler Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat kullanılır. Kaban, kapalı çift önlü, dörder adet ay ve çapalı iki sıra parlak sarı düğmeli ve arkası yırtmaçlıdıfunduszeue.infoın sağ ve sol omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet konulur. Apoletler Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 2’de gösterilmiştir.

g) Şapka: Beyaz kumaştan olup bu maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d), (e) ve (f) bentlerinde belirtilen kıyafetlerle birlikte kullanılır.Şapkanın şekli erkekler için Ek-1 Şekil 1’de, bayanlar için Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir. Şapkanın önünde Ek-7/B ve Ek-7/C’de belirtilen unvanlar için rugandan siperlik bulunur. Ek-7/A’da belirtilen unvan için ise koyu lacivert kumaştan siperlik bulunur. Siperliğin üst kısmında Ek-7/A’da belirtilen unvanlar sarı sırmadan, Ek-7/B ve Ek-7/C’de belirtilen unvanlar için rugandan ince bir bağ ve bağın iki ucunda sarı ufak birer düğme bulunur. Şapkanın beyaz üst kısmı ile siperliği arasına dört buçuk santimetre genişliğinde koyu lacivert yün şerit konulur. Bu şeridin üzerine, siperliğin ön kısmında ve tam ortasına sarı sırma ile işlenmiş defne yapraklarından müteşekkil beyzi bir kokart ve bunun içine yine sarı sırmadan işlenmiş bir simis çapa bulunur. Yaprakların her iki ucu arasında ve çapanın anelesi üzerine gelen yere bir ay yıldız ilave edilir. Şapkanın üzerinde bulunan siperlik, bağ yün ve şerit kokartlar Ek-7’de gösterilmiştir.

ğ) Bay ve bayan işbaşı kıyafeti: Düz, haki renk alpaka kumaştan tek önlü, devrik yakalı beş adet düğmeli gömlekle gabardin kumaştan yapılmış pantolon, yünlü dokuma kumaştan haki renkli kazak, haki renk kumaş, dokuma kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Gömlek düğmeleri bayanlarda gömleğin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olur. Gömleğin omuzlarına koyu lacivert kumaştan köprülü apolet konulur. Apolet Ek-7’de gösterilen alametleri taşır. Gömleğin sol üst tarafında bir cebi bulunur. Kazakta, göğüs üzerinde sağ tarafta personelin unvanını belirtir göğüs arması bulunur. Göğüs arması Ek/D’de gösterilmiştir. Elbiseyle birlikte haki işbaşı kepi takılır. Kepin üst kısmına kokart takılır. Kokart Ek-7’de gösterilmiştir. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 3’te gösterilmiştir.

h) Turizm bölgesi kıyafetleri: Turizm bölgelerinde görev yapan personel, beyaz, % pamuklu tek iğneli pike kumaştan, polo yaka, kısa kollu, yaka ve kol uçlarında kendinden 10 milimetre kalınlığında lacivert desenli bir tişört ve koyu lacivert vigüre kumaştan kapri pantolon veya şort ile koyu lacivert keten ayakkabı ve koyu lacivert ve beyaz parçalı kep giyebilir. Tişörtte göğüs üzerinde sağ tarafta personelin unvanı belirten bir göğüs arması bulunur. Göğüs arması Ek/Ç’de gösterilmiştir. Tişörtte göğüs üzerinde sol tarafta idare brövesi bulunur. İdare brövesi Ek/C’de gösterilmiştir. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 3’te gösterilmiştir.

ı) Tulum: % pamuklu ve ter emici kumaştan, paçalarında ve kollarında iki sıra 3 santimetrelik turuncu renkli reflektör olacak şekilde, kolları ve paçaları çıtçıtlı, yandan cepli, bacak kısmında iki tarafında körüklü cepleri, göğüs kısmında kalem cepleri, önden paslanmaz çelik fermuarlı şekilde olur. Tulumun sırt tarafında, orta kısımda, İdarenin logosu ve lacivert renkte görev yapılan liman başkanlığının ismi yer alır. Tulumla beraber emniyetli iş ayakkabısı giyilir. Kıyafetin şekli Ek-4 Şekil 2’de gösterilmiştir.

i) Baret: Türk Standartları Enstitüsünün TS EN serisi standartlarına uygun şekilde imal edilmiş, ter emici baş bantlı, beyaz renkli, yağmur oluklu,kulaklık ve siperlik takılmaya uygun şekilde olur. Baretin şekli Ek-4 Şekil 2’de gösterilmiştir.

j) Yağmurluk: Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) TS EN numaralı Koruyucu giyecekler – Yağmura karşı koruma başlıklı standardına uygun şekilde imal edilir. Yağmurluğun şekli Ek-4 Şekil 3’te gösterilmiştir.

(2) Yazlık ve kışlık tören kıyafetlerinin sol göğüs hizasına İdare brövesi takılır. Brövenin şekli Ek/C’de gösterilmiştir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Gemiadamlarının Kıyafetleri ve Alametleri

Kıyafet zorunluluğu

MADDE 7 – (1) Türk Bayrağı taşıyan gemilerde görev alan gemiadamları ile kılavuz kaptanlar, Ek-6 ve Ek’de belirtilen kıyafetleri giymek ve alametleri taşımak zorundadır.

Zabitan sınıfı gemiadamlarının kıyafetlerinin özellikleri

MADDE 8 – (1) Zabitan sınıfı gemiadamlarının giydiği kıyafetlerin özellikleri aşağıdaki şekildedir:

a) Yazlık bay tören kıyafeti: Düz beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı beş adet ay ve çapalı, parlak sarı düğmeli ceketle aynı kumaştan yapılmış düz paçalı pantolon, beyaz kumaş dokuma kemer ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Ceketin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takılır. Apoletler üzerinde Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilen alametleri taşır. Makine sınıfı zabitanların, alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler alametlerini apolet yerine her iki yan kol pazılarında taşırlar. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir.

b) Yazlık bayan tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı altı adet ay ve çapalı parlak sarı düğmeli ceketle aynı kumaştan yapılmış etek ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Düğmeler ceketin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olur. Gömleğin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takılır. Apoletler üzerinde Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilen alametleri taşırlar. Makine sınıfı zabitanların, alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler alametlerini apolet yerine her iki yan kol pazılarında taşırlar.Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.

c) Yazlık bay kısa kollu günlük kıyafet: Beyaz renkte kısa kollu, yakası açık, sol üst kısımda kapaksız bir cebi bulunan ve omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğme ile koyu lacivert kumaştan apolet bulunan gömlekle beyaz pantolon, beyaz renkli kumaş dokuma kemer ve ayakkabı şeklindedir. Apoletler Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilen alametleri taşır. Makine sınıfı zabitanların, alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler alametlerini apolet yerine her iki yan kol pazılarında taşırlar.Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir.

ç) Yazlık bayan kısa kollu günlük kıyafet: Beyaz renkte kısa kollu, yakası açık, sol üst kısımda kapaksız bir cebi bulunan, düğmeleri gömleğin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olan ve omuzlarında yaka yönünde bir ufak sarı düğme ile koyu lacivert kumaştan apolet bulunan gömlekle beyaz pantolon, beyaz renkli kumaş dokuma kemer ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Apoletler Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’degösterilen alametleri taşır. Makine sınıfı zabitanların alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler alametlerini apolet yerine her iki yan kol pazılarında taşırlar. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir.

d) Kışlık bay tören kıyafeti: İki önü dörder adet ay ve çapalı, iki sıra sarı düğmeli, devrik yakalı, koyu lacivert gabardin kumaştan ceketle aynı kumaştan düz paçalı pantolon, kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Ceketin her iki yanında sağ ve sol kapaklı iki ve sol tarafın üst kısmında kapaksız bir cep bulunur. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka, koyu lacivert kravat kullanılır. Ceketin kollarına yalnız ön kısımlarına dikişten dikişe gelmek üzere sırma şerit takılır. Makine sınıfı zabitanların alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Sırma şeridin şekil ve ölçüleri Ek-6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilmiştir. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler sırma şerit yerine her iki yan kol pazılarındaki alametleri taşırlar. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 1’de gösterilmiştir.

e) Kışlık bayan tören kıyafeti: Önünde dört adet ay ve çapalı bir sıra sarı düğmeli, devrik yakalı, koyu lacivert gabardin kumaştan ceket ile aynı kumaştan yapılmış etek ve siyah ayakkabı şeklindedir. Ceketin düğmeleri ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olur. Ceketin her iki yanında kapaklı iki ve sol tarafın üst kısmında kapaksız bir cep bulunur. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat takılır. Ceketin kollarına yalnız ön kısımlarına dikişten dikişe gelmek üzere sırma şerit takılır. Makine sınıfı zabitanların alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Sırma şeridin şekil ve ölçüleri,Ek-6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilmiştir. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler sırma şerit yerine her iki yan kol pazılarındaki alametleri taşırlar. Kıyafetin şekli, Ek-2 Şekil 1’de gösterilmiştir.

f) Kışlık bay ve bayan günlük kıyafet: Yünlü dokuma kumaştan koyu lacivert kazak, koyu lacivert mont, koyu lacivert kaşe kumaştan kaban, koyu lacivert pantolon, koyu lacivert kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Montun her iki tarafının üst kısmında kapaklı birer cep bulunur. Montun ve kazağın omuzlarına koyu lacivert kumaştan köprülü apolet takılır. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat takılır. Kaban, kapalı çift önlü, dörder adet ay ve çapalı iki sıra parlak sarı düğmeli ve arkası yırtmaçlıdır. Kabanın sağ ve sol omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet konulur. Apoletler Ek- 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilen alametleri taşır. Makine sınıfı zabitanların, alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler alametlerini apolet yerine her iki yan kol pazılarında taşırlar. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 2’de gösterilmiştir.

g) Şapka: Beyaz kumaştan olup, bu maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d), (e) ve (f) bentlerinde belirtilen kıyafetlerle birlikte kullanılır. Şapkanın şekli erkekler için Ek-1 Şekil 1’de, bayanlar için Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir. Şapkanın önünde Ek-8’de, Ek-9/A ve Ek-9/B’de, Ek’de, Ek/A ve Ek/B’de, Ek/B’de ve Ek’de belirtilen unvanlar için rugandan siperlik olur. Ek-9/C, Ek, Ek/C, Ek, Ek/A’da belirtilen unvanlar için ise koyu lacivert kumaştan siperlik olur. Siperliğin üst kısmında Ek-9/C, Ek, Ek/C, Ek ve Ek/A’da belirtilen unvanlar için sarı sırmadan, Ek-8’de, Ek-9/A ve Ek-9/B’de, Ek’de, Ek/A ve Ek/B’de, Ek/B’de ve Ek’de belirtilen unvanlar için rugandan ince bir bağ ve bağın iki ucunda sarı renkli ufak birer düğme olur. Şapkanın beyaz üst kısmı ile siperliği arasına dörtbuçuk santimetre genişliğinde koyu lacivert yün şerit konulur. Bu şeridin üzerinde, siperliğin ön kısmında ve tam ortasına sarı sırma ile işlenmiş defne yapraklarından müteşekkil beyzi bir kokart ve bunun içine yine sarı sırmadan işlenmiş bir simis çapa bulunacaktır. Yaprakların her iki ucu arasında ve çapanın anelesi üzerine gelen yere bir ay yıldız ilave olunur. Şapkanın üzerinde bulunan siperlik, bağ, yün şerit ve kokartlar Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilmiştir. Şapkanın ön tarafına takacakları kokardın içindeki simis çapanın ortasına mensup oldukları şirketin forsu ilave edilir.

ğ) Bay ve bayan işbaşı elbise: Düz, haki renk alpaka kumaştan tek önlü, devrik yakalı beş adet düğmeli gömlek ile gabardin kumaştan yapılmış pantolon, haki renkli kumaş dokuma kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Gömlek düğmeleri bayanlarda gömleğin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olur, gömleğin sol üst tarafında bir cebi bulunur. Gömleğin omuzlarına koyu lacivert kumaştan köprülü apolet konulur. Apoletler Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de gösterilen alametleri taşıfunduszeue.info sınıfı zabitanların, alametlerdeki şeritlerin kıvrılmasından hasıl olan mayının içine açık mavi renkte çuha koyulur. Tahditli telsiz operatörleri ile sağlık memuru ve hemşireler alametlerini apolet yerine her iki yan kol pazılarında taşırlar. Bu elbiseyle haki işbaşı kepi takılır. Kepin üst kısmına bu Yönetmeliğin Ek-8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 15’de Eklerinde gösterilen şekilde kokart takılır. Kokardın içindeki simis çapanın ortasına mensup oldukları şirketin forsu ilave edilir. İşbaşı elbise Ek-2 Şekil 3’de gösterilmiştir.

h) Tulum: Mavi renkli, % pamuklu ve ter emici kumaştan, paçalarındaki ve kışlık tulum için kollarında iki sıra 3 santimetrelik turuncu renkli reflektör olacak şekilde, kolları ve paçaları çıtçıtlı, yandan cepli, bacak kısmında iki tarafında körüklü cepleri olan, göğüs kısmında kalem cepleri, önden paslanmaz çelik fermuarlı şekilde olur. Yazlık tulumda, kolsuz tulum içine kısa kollu, pazı hizasında 3 santimetrelik turuncu reflektör olacak şekilde polo yakabeyaztişöfunduszeue.infoaberaberemniyetli iş ayakkabısı giyilir. Tulum Ek-4 Şekil 1’de gösterilmiştir.

ı) Baret: Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) TS EN serisi standartlarına uygun şekilde imal edilmiş, ter emici baş bantlı, mavi renkli, yağmur oluklu,kulaklık ve siperlik takılmaya uygun şekilde olur. Baret şekli Ek-4 Şekil 1’de gösterilmiştir.

i) Yağmurluk: Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) TS EN numaralı Koruyucu giyecekler – Yağmura karşı koruma başlıklı standardına uygun şekilde imal edilir. Yağmurluğun şekli Ek-4 Şekil 3’te gösterilmiştir.

Tayfa sınıfı gemiadamlarının kıyafetlerinin özellikleri

MADDE 9 – (1) Tayfa sınıfı gemiadamlarının giydiği ve bu Yönetmeliğin Eklerinde belirtilen kıyafetlerin niteliği aşağıdaki şekildedir;

a) Tayfa sınıfı gemiadamları bu Yönetmeliğin Ek-3’ünde gösterilen kıyafetleri giyer, işbaşı gömleğinin ve kışlık kabanın yan kol pazı hizasına bu Yönetmeliğin Ek’sında gösterilen alametler takılır, kepin üst kısmına kokart konulmaz. Kazak balıkçı yaka ve yün örme olur. Tayfa sınıfı gemiadamları bu kıyafetlerle beraber siyah ayakkabı veya emniyetli iş ayakkabısı funduszeue.infobı şekli Ek-3’te gösterilmiştir.

b) Tulum: Turuncu renkli, % pamuklu ve ter emici kumaştan, paçalarındaki ve kışlık tulum için kollarında iki sıra 3 santimetrelik turuncu renkli reflektör olacak şekilde, kolları ve paçaları çıtçıtlı, yandan cepli, bacak kısmında iki tarafında körüklü cepleri olan, göğüs kısmında kalem cepleri,öndenpaslanmaz çelik fermuarlı şekilde olur. Tulum şekli Ek-4 Şekil 1’de gösterilmiştir. Tulumla beraber emniyetli iş ayakkabısı giyilir.

c) Baret: Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) TS EN serisi standartlarına uygun şekilde imal edilmiş, ter emici baş bantlı, turuncu renkli, yağmur oluklu,kulaklık ve siperlik takılmaya uygun şekilde olur. Baret şekli Ek-4 Şekil 1’de gösterilmiştir.

ç) Yağmurluk: Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) TS EN numaralı Koruyucu giyecekler – Yağmura karşı koruma başlıklı standardına uygun şekilde imal edilir. Yağmurluk şekli Ek-4 Şekil 3’te gösterilmiştir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Denizcilik Okulları Öğrencilerinin Kıyafetleri ve Alametleri

Kıyafet zorunluluğu

MADDE 10 – (1) Kendi mevzuatı gereği kıyafet giyme zorunluluğu bulunan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı denizcilik programı uygulayan resmî ve özel ortaöğretim kurumları öğrencileri ile önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören yüksek öğretim kurumları öğrencilerinin kıyafet ve alametleri bu Yönetmelikte belirtilen niteliklere uygun olmak mecburiyetindedir.

Kıyafetlerin özellikleri

MADDE 11 – (1) Bu Yönetmeliğin Eklerinde belirtilen kıyafetlerin özellikleri aşağıdaki şekildedir:

a) Yazlık bay tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı beş adet ay ve çapalı, parlak sarı düğmeli gabardin ceketle aynı kumaştan yapılmış pantolon, beyaz renkli kumaş dokuma kemer ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Lisans ve ön lisans öğrencileri, ceketin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takarlar. Apoletler, Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşır. Lise öğrencileri, yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takarlar. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 1’de gösterilmiştir.

b) Yazlık bayan tören kıyafeti: Düz, beyaz alpaka kumaştan tek önlü, dik yakalı altı adet ay ve çapalı düğmeleri ceketin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olan, parlak sarı düğmeli ceketle aynı kumaştan yapılmış etek ve beyaz ayakkabı şeklindedir. Önlisans ve lisans öğrencileri, ceketin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takarlar. Apoletler Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşır. Lise öğrencileri yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takar. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.

c) Yazlık bay kısa kollu günlük kıyafet: Beyaz renkte kısa kollu, yakası açık, sol tarafında üst kısımda olmak üzere kapaksız bir cebi bulunan gömlekle, beyaz pantolon, beyaz kumaş dokuma kemer ve ayakkabı şeklindedir. Önlisans ve lisans öğrencileri gömleğin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takar. Apoletler Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşır. Lise öğrencileri yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takar ve pantolon ve ayakkabı giyerler. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil-1’de gösterilmiştir.

ç) Yazlık bayan kısa kollu günlük kıyafet: Beyaz renkte kısa kollu, yakası açık, sol üst kısımda kapaksız bir cebi bulunan, düğmeleri ön sol, ilikleri ön sağ tarafında bulunan gömlekle, beyaz pantolon, beyaz kumaş dokuma kemer ve ayakkabı şeklindedir. Önlisans ve lisans öğrencileri gömleğin omuzlarına yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takarlar. Apolet, Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşır. Lise öğrencileri yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takar ve pantolon ve ayakkabı giyerler. Kıyafetin şekli Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.

d) Kışlık bay tören kıyafeti: Lisans öğrencileri için önünde dörder adet ay ve çapalı, iki sıra sarı düğmeli, önlisans ve lise öğrencileri için dörder adet ve iki sıra koyu lacivert düğmeli, devrik yakalı, koyu lacivert gabardin kumaştan ceketle aynı kumaştan düz paçalı pantolon, siyah renkli kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Ceketin her iki yanında kapaklı iki ve sol tarafın üst kısmında kapaksız bir cep bulunur. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat kullanılır. Ceketin her iki yakasına bec takılır. Becin şekil ve ölçüleri Ek’de gösterilmiştir. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 1’de gösterilmiştir.

e) Kışlık bayan tören kıyafeti: Lisans öğrencileri için önünde dörder adet ay ve çapalı düğmeler ceketin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında olacak şekilde bir sıra sarı düğmeli, ön lisans ve lise öğrencileri için dörder adet ve iki sıra koyu lacivert düğmeli, devrik yakalı, koyu lacivert gabardin kumaştan ceketle aynı kumaştan yapılmış etek ve siyah ayakkabı şeklindedir. Ceketin her iki yanlarında kapaklı iki ve sol tarafın üst kısmında kapaksız bir cep bulunur. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat kullanılır. Ceketin her iki yakasına bec takılır. Becin şekil ve ölçüleri Ek’de gösterilmiştir. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 1’de gösterilmiştir.

f) Kışlık bay ve bayan günlük kıyafet: Yünlü dokuma kumaştan koyu lacivert kazak, koyu lacivert mont, koyu lacivert kaşe kumaştan kaban, koyu lacivert pantolon, siyah kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Montun her iki tarafının üst kısmında kapaklı birer cep bulunur. Önlisans ve lisans öğrencileri montun ve koyu lacivert kazağın omuzlarına koyu lacivert kumaştan köprülü apolet takarlar. Apolet, Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşıfunduszeue.info öğrencileri montun ve kışlık kazağın yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takarlar. Kışlık elbisede beyaz gömlek ve yaka giyilir, koyu lacivert kravat kullanılır. Kaban, önlisans ve lisans öğrencileri için kapalı çift önlü, dörder adet ay ve çapalı iki sıra parlak sarı düğmeli ve arkası yırtmaçlıdır. Lise öğrencileri için kapalı çift önlü, dörder adet iki sıra koyu lacivert düğmeli ve arkası yırtmaçlıdır. Önlisans ve lisansöğrencileri kabanın sağ ve sol omuzlarına, yaka yönünde bir ufak sarı düğmesi bulunan koyu lacivert kumaştan apolet takar. Apolet, Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşır. Lise öğrencileri yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takarlar. Kıyafetin şekli Ek-2 Şekil 2’de gösterilmiştir.

g) Şapka: Beyaz kumaştan olup, Bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç), (d), (e) ve (f) bentlerinde belirtilen kıyafetlerle birlikte giyilir. Şapkanın şekli erkekler için Ek-1Şekil 1’de, bayanlar için Ek-1 Şekil 2’de gösterilmiştir.Şapkanın önündeEk/A ve Ek/B’debelirtilen unvanlar için koyu lacivert kumaştan, Ek/C ve Ek/Ç’de belirtilen unvanlar için rugandan siperlik olur. Siperliğin üst kısmında Ek/A ve Ek/B’de belirtilen unvanlar için sarı sırmadan, Ek/C ve Ek/Ç’de belirtilen unvanlar için rugandan ince bir bağ ve bağın iki ucunda sarı renkte ufak birer düğme olur. Şapkanın beyaz üst kısmı ile siperliği arasına dört buçuk santimetre genişliğinde koyu lacivert yün şerit konulur. Bu şeridin üzerinde, siperliğin ön kısmında ve tam ortasına kokart takılır. Şapkanın üzerinde bulunan siperlik, bağ, yün şerit ve kokartlar Ek’de gösterilmiştir.

ğ) Bay ve bayan işbaşı kıyafeti: Düz, haki renk alpaka kumaştan tek önlü, devrik yakalı beş adet düğmeli gömlekle, pantolon, haki renkli kumaş dokuma kemer ve siyah ayakkabı şeklindedir. Gömleğin düğmeleri bayanlarda gömleğin ön sol, ilikleri ön sağ tarafında bulunur. Önlisans ve lisans öğrencileri için gömleğin omuzlarına koyu lacivert kumaştan köprülü apolet konulur. Apolet, Ek/A, Ek/B ve Ek/C’de gösterilen alametleri taşır. Lise öğrencileri yan kol pazı hizasına Ek/Ç’de gösterilen alametleri takarlar. Gömleğin sol üst tarafında bir cebi bulunur. Bu elbiseyle haki işbaşı kepi takılır. Kepin üst kısmına Ek’de gösterildiği şekilde kokart takılır. Gemi stajlarında da Ek-2 Şekil 3’te belirtilen işbaşı kıyafeti giyilir. İşbaşı kıyafetinin şekli Ek-2 Şekil 3’de gösterilmiştir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Sınıf işaretlerinin uygulanması

MADDE 12 – (1) Bu Yönetmeliğin ikinci ve üçüncü bölümlerinde belirtilen kıyafetleri giyenler, apolet, kol sırma şerit ve yan kol pazılarına taktıkları alametlerde, Ek’de belirtilen sınıf işaretlerini, yine Ek’de gösterilen örnek uygulamalar dahilinde takarlar.

Gemiadamlarının üniforma kullanımı

MADDE 13 – (1) Zabitan sınıfı gemiadamlarının ehliyet belgesinin derecesi ne olursa olsun çalıştıkları görevin sınıf ve derecesine ait olan apolet ve kol sırma şeridi taşırlar.

(2) Gemiadamları, ehliyet belgesi haiz olup da hiç bir gemide çalışmıyorlarsa belgelerinin bahşettiği alameti taşıyan üniformayı her zaman giyebilirler. Fakat şapka kokardında taşıması lazım gelen şirket forsunu takmazlar.

İşbirliği

MADDE 14 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanmasında İdare; Millî Eğitim Bakanlığı, deniz ticaret odaları, denizcilik programı uygulayan resmî ve özel ortaöğretim kurumları ve üniversiteler, denizcilik alanında faaliyette bulunan federasyonlar ve dernekler, armatörler ve armatör birlikleri ile işbirliği yapar.

Kıyafet ve alametlerin uygulanması

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Denizcilikle ilgili program uygulayan okul ve kurumlarda okuyan öğrencilerin giyecekleri kıyafet ve alametler – eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanır.

Yürürlük

MADDE 15 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 16 – (1) Bu Yönetmeliği Denizcilik Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

Yönetmelik eklerini görmek için tıklayınız

            Okulumuzda Eğitim-Öğretimin Daha Huzurlu ve  verimli geçebilmesi için bazı kuralların mutlaka uygulanması ve uyulması gerekmektedir. Bu Konuda bütün Öğretmen, Öğrenci ,veli ve çalışanlarımızdan anlayış bekliyoruz.

GENEL DAVRANIŞ KURALLARI   

1.Öğrencilerimiz ,okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak ve bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.
2. Bayrak törenlerinde kendi sınıfına ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı´nı yüksek sesle söylemek zorundadır. 
3. Okul eşyasını korumak ve zarar vermemek verdikleri zararı ödemekle yükümlüdürler
4. Yönetim katı ,  laboratuarlar, bilgisayar odası ve uygulama gibi eğitim ortamlarında , bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar. 
5. Öğrencilerimiz, küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.
6. Kantinde sıraya girerler, kantin kurallarına uyarlar. 
funduszeue.info kurallarına uyarlar.
8. Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık- kıyafet kurallarına uyarlar.  
9. Okulda cep telefonu kullanamazlar. Ders esnasında, cep telefonu kullanmak kesinlikle yasaktır, gün sonuna kadar sınıf dolaplarına konur. Bu kurala uymayan öğrencilerimize Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği gereğince işlem yapılır. Öğrenciler zorunlu durumlarda okula cep telefonu getirdiklerinde bu telefonları çalınmasından yada kaybolmasından okul yönetimi sorumlu değildir. Derste çalan cep telefonuna yönetim tutanakla el koyar ve veliye Haziran ayında iade eder.
Teneffüslerde havalandırılması için sınıflar boşaltılır. Teneffüs zamanlarında bu süre koridorlarda değil okul kantini ve bahçesinde geçirilir.

GEÇ KALMA 

Öğrencilerimiz, ilk zille birlikte sınıflarında hazır olmalıdır. Öğretmenden sonra derse giren öğrenciler "yok"yazılır. Pazartesi hariç (bayrak töreni olduğu için) ilk derse 10 dakikadan daha az geç kalan öğrenciler ders öğretmeni tarafından "yok" yazılır ve numarasının yanına öğretmen G (geç) işareti koyar ve geç gelen öğrencinin adını ve numarasını belirttiği imzalı kağıdı öğrenciye verir. Öğrenci imzalı kağıtla birlikte, ilk teneffüs ilgili müdür yardımcısından geç kağıdı alır ve yoklama fişine ekler.
Okula derse zamanında gelmeyen öğrenciler derslere alınırlar. Ancak yok yazılırlar. . İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği halde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün yok sayılır. Ara derslere geç kalan öğrenci yarım gün devamsız sayılır.
6. Geç kalmayı alışkanlık haline getirip 5 gün geç gelen öğrenciler yarım gün yok yazılır.


  DEVAMSIZLIK 

   1. Öğrencilerimiz, ilk zille birlikte sınıflarında hazır olmalıdır. Öğretmenden sonra derse giren öğrenciler       "yok" yazılır.
   2. Pazartesi hariç (bayrak töreni olduğu için) ilk derse 10 dakikadan daha az geç kalan öğrenciler ders    öğretmeni tarafından "yok" yazılır Nöbetçi Müdür yardımcısı tarafından geç kağıdı öğrenciye verilir ..
3. Okula derse zamanında gelmeyen öğrenciler derslere alınırlar. Ancak yok yazılırlar.
4. İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği halde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır.
5. Ara derslere geç kalan öğrenci yarım gün devamsız sayılır
6. Geç kalmayı alışkanlık haline getiren veya izinsiz olarak okuldan ayrılan öğrencilere disiplin işlemi uygulanır. 

SINIF İÇİ DAVRANIŞ KURALLARI

1. Öğrenciler ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Sınıfa girdikten sonra ders araç ve gereçlerini almak için dışarı çıkamazlar. Öğrenciler ders saatlerinde koridorlarda kesinlikle dolaşamazlar.
2. Ders işlenirken dersi takip etmek ve derse katılmak zorundadırlar.
3. Derste öğretmenlerinden söz alarak konuşurlar.
4. Derste cep telefonu kullanamazlar, Müzik  dinleyemez,kesinlikle cep telefonları açık olamaz  ve ders dışı herhangi bir şey ile ilgilenemezler.
5. Ders sırasında sınıftan dışarı çıkamazlar. Çok zorunlu durumlarda ( ani rahatsızlık vb. ) sınıftan çıkmak için öğretmenden izin alırlar.
6. Kullandıkları dersliği temiz ve düzenli bırakırlar.
7. Derste düzgün ve derli toplu otururlar ve izinsiz   ayakta dolaşamazlar. Derste sakız çiğneyemez, hiçbir şey yiyemez ve içemezler. Dersliğe yiyecek ve içecek çıkaramazlar.
8. Belirlenmiş sınav kurallarına uymak zorundadırlar.
9. Ders dışı etkinliklere ve törenlere yoklamaları alındıktan sonra öğretmenleri idaresinde giderler.
Gün içerisinde okulda bulunmasına rağmen ara derslerde adı yoklama fişine yok yazıldıktan sonra sınıfa giren öğrenci yok sayılır . 

GÜVENLİK KURALLARI VE İDARİ KURALLAR  

1. Öğrencilerimiz, okul saatleri içinde (öğle teneffüsü dâhil) okul dışına çıkamaz, okula yemek getirtemez veya satıcı çağıramazlar.(Evden yemeğini getirebilir.) Okul önüne sivil şahısları getiren ve onların olay çıkarmasına ortam hazırlayan öğrencinin derhal okulla ilişkisi kesilir. Sorumlu öğrenci hakkında idari ve adli işlem yapılır.
2. Okul saatlerinde öğrencimizin okuldan ayrılabilmesi için velinin imzalı izin dilekçesi ile bizzat okula gelmiş olması gerekir. Mazereti okul idaresi tarafından uygun görüldüğü takdirde öğrenciye izin verilir. Okuldan ayrılacak olan öğrenciler sırasıyla,
- Müdür yardımcısından iki nüsha izin kağıdı alırlar, 
- Bir nüshasını sınıf defterinin içine koyarlar
- İkinci nüshasını gerektiğinde görevli öğretmene göstermek ve kapı güvenlik görevlisine vermek üzere yanında bulundurarak okuldan ayrılırlar. 
3. Okula yanıcı, kesici , patlayıcı vb. aletler getirmek veya bu tür aletleri yanında bulundurmak suç ve  yasaktır.
4. Okula yasaklanmış yayınlar, müstehcen yayınlar ile bu niteliklere sahip CD, disket vb. araçlar getirmek veya bunları yanında bulundurmak yasaktır.
5. Okul panolarına asılacak her türlü materyal, duyuru, ilan vb. gibi yayınlar Okul Müdürlüğü tarafından imzalanıp mühürlenmiş olmalıdır. Hiçbir öğrenci, yönetimin onaylamadığı bir yazıyı yada afişi panolara asamaz.
6. Okul tarafından düzenlenmemiş hiçbir etkinliğin Okul Müdürlüğünün izni olmadan okulda reklamı yapılamaz ve biletleri satılamaz. 
7. Öğrenciler raporlu bulundukları günlerde okula gelemez ve sınavlara giremezler.
8.Öğrenciler her ne sebeple olursa olsun okul kıyafeti dışında (sivil kıyafetle) okula kabul edilemezler.
9. Öğrenciler rehberlik servisine gitmek için genellikle teneffüsleri ve rehberlik saatlerini kullanırlar. Zorunlu durumlarda, ders saatleri içinde rehberlik servisine gidebilmek için sırasıyla,
- Rehberlik servisinden randevu ve izin kağıdı alır,
- İzin kağıdını ders öğretmenine imzalatarak onayını alır
Okulda, kantinde, kafeteryada, okul bahçesinde/çevresinde sigara kesinlikle içilemez. .

KILIK KIYAFET KURALLARI

Öğrenciler yönetimce(İlgili Yönetmeliğe göre) belirlenmiş okul kıyafetini giymek zorundadırlar.
a) Erkek öğrenciler gerekliyse her sabah sakal trası olmak zorundadırlar. Jöleye izin verilmez.
b) Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb aksesuar takamazlar.
c) Okul ve sınıf içerisinde kaşkol ile dolaşmak, sınıfta manto, kaban vs. bir sokak giysisi ile oturmak yasaktır.
d) Kız öğrenciler makyaj yapamaz saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. Renkli lens takamazlar.
e) Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar. Spor kıyafeti ancak beden eğitimi derslerinde ve spor karşılaşmalarında giyilir. 
f) Beden eğitimi derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor kıyafeti giyinme odasında çıkarılır.

ATÖLYE VE LABORATUVARLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

 Öğrencilerimiz, okulun tüm alanlarını eğitim gördüğü okulun felsefesine ve amacına uygun biçimde kullanmakla yükümlüdürler. Bunun için öğrenciler :
1. Uygulama bölümündeki araç, gereç ve malzemeye zarar verecek davranışlarda bulunmazlar.
2. Elektrik panolarıyla ilgili herhangi bir işlem yapmazlar.
3. Çalışma alanlarını düzenli ve temiz bırakırlar.
4. Öğretmenin onayını almadan uygulama eğitimine başlamazlar

   SAYIN VELİMİZ;

   ÖĞRENCİNİZİN BAŞARISINDA EN ÖNEMLİ UNSUR TAKİPTİR.

  1. Öğrencinizin ;
  2. Devamsızlık Bilgileri
  3. Sınav Sonuç Bilgileri,
  4. Sınav Tarihleri,
  5. Karne Notları,
  6. Diploma Notu,
  7. Proje Bilgileri,
  8. Nakil Bilgisi,
  9. Okul içinde ve dışındaki davranış durumları, disiplin durumları,
  10. Ders çalışma , başarı ve motivasyon etkinlikleri,
  11. Etkili Anne Babalık, vb. İşlerini takip etmek artık çok kolay bunun için;
  12. E-okul veli bilgilendirme  internet sitesinden takip
    2. MEB Mobil Bilgi Servisi numarasına mesaj atarak cep telefonundan takip
    3. Okula gelerek ve öğretmenlerle görüşerek takip. 
  13. Sistemlerinden birini kullanınız.

1. E-Okul Veli Bilgilendirme  İnternet Sitesinden Takip

funduszeue.info

Öğrencilerimizin, ilgili dönem içindeki derslere ait tüm notlarına, derslerin ortalama notlarına, sınav tarihlerine ve devamsızlık durumuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul veli bilgilendirme sistemi funduszeue.info adresinden öğrenci TC kimlik numarası ve öğrenci numarası kullanılarak erişilebilir.

2. MEB Mobil Bilgi Servisi İle Takip

Servise üye olmak için: ÖĞRENCİ TC KİMLİK NUMARASINI yaz 'e gönder.

Artık veliler öğrencilerinin durumlarını SMS ile de rahatça takip edebilecekler.

MEB Mobil Bilgi Servisi ile tüm öğrenci ve öğrenci velileri e-Okul yönetim sisteminde yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile de ulaşabilecekler. Öğrenci bilgilerini mobil ortamdan SMS ile OTOMATİK olarak alabilecekler. Bunun için üye olmanız yeterli.

Servis üyeliği dahilinde yapılacak bilgilendirmeleri, tüm GSM Operatörlerinde, vergiler dahil aylık 2,00 TL ücret karşılığında cep telefonunuza SMS olarak alacaksınız.

Bilgilendirmeler, aylık 30 SMS'e kadar gönderilecektir.)

Servise üye olan ya da üye olmayan tüm kullanıcıların yapacakları her bir sorgulama için 1 TL ücretlendirme yapılır.

Servis üyeliğinizi iptal etmek için IPTAL yazıp 'e gönderebilirsiniz.

Servis ile ilgili yardım almak için YARDIM yazıp 'e gönderebilirsiniz.

Başarı evde başlar , aile eğitimde varsa çocuk başarılı olur. Gençliğin ruhunu , işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız orada ısırganlar ve dikenler yetişir.

DEĞERLİ ANNE VE BABALAR

ÇOCUĞUNUZ OKULA GİTMEK İÇİN EVDEN ÇIKARKEN  !

1.    Kılık kıyafetlerini kontrol ediniz kılık kıyafet yönetmeliğine ve genel toplum kurallarına uygunsa gönderiniz. (Aşağıda Kılık Kıyafet esaslarına değinilecektir.)
2.    Çocuğunuzun saçları taralı düzenli ise gönderiniz.
3.    Kız çocuğunuzu makyajsız ise gönderiniz.
4.    Çocuğunuzun sakalları kesilmiş ise gönderiniz.
5.    Çantası varsa içinde araç gereçleri varsa gönderiniz.
6.    Beden eğitimi dersine eşofmanları ile gönderiniz.

..eğer çocuğunuz yukarıdakilere uygun evden çıkmadıysa ,bilinizki ogün OKULA OKUMA NİYETİYLE GİTMİYOR DEMEKTİR

YUKARIDA BELİRLENEN ESASLARA UYMAYAN ÖĞRENCİLER OKUL GİRİŞ KAPISINDA VEYA OKULDA KONTROLLERE TAKILABİLİRLER. DERSLER UNUTULUR ANCAK İYİ BİR AHLAK EDEP ÖMÜR BOYU BİZİMLE GİDER .AHLAKLI VE EDEPLİ BİR İNSAN OLMAK EN ÖNEMLİ HAYAT DÜSTURUMUZ OLMALIDIR.

ÖMER ÇAKA
Konak Atatürk  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü

Okul mu toplama kampı mı

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Oluşturulma Tarihi: Kasım 09,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yıl , bir okul önü. Öğrenci kuyrukta, öğretmen kıyafet kontrolünde. 26 yıllık yönetmeliğe 'aykırı' kıyafetler toplanıyor, saçlar makasla kırpılıyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler bir telaş içinde, kimi kravatını bağlamaya çalışıyor, kimi saçını topluyor. Çünkü okul girişinde kalabalık bir öğretmen grubu bekliyor onları. Kıyafet ve saç kontrolünden geçiyorlar. Radikal gazetesinin haberine göre, 26 yıllık bir yönetmelikle öğrencilerin kılık kıyafetlerinin denetlendiği ilköğretim ve liselerde, öğretmenlerin denetim yöntemleri ve cezaları bir türlü değişmiyor. Gençler hâlâ pedagojik olmayan yöntemlerle uyarılıyor ve cezalandırılıyor.

KILIK KIYAFET TİMİ
Bahçelievler'deki Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenciler her sabah içtimaya alınıyor. Okul bahçesine yaklaştıkça öğrecilerin suratı değişiyor. Saçına bant takan bir kız öğrenci, sıraya dizilmiş öğretmenlerini görünce, öflüyor, 'Nefret ediyorum' diyor. Bandını çıkarıp saçlarını topluyor.
Yedi-sekiz öğretmen tek tek okula giren öğrencilerin giysilerine bakıyor. Okulun hizmetlilerinden biri de kılık kıyafet timine dahil. O da öğrencilerin gömleklerinin üzerindeki değişik renkteki kazakları topluyor. Geç kalan öğreciler, okul bahçesinde toplanıyor ve birinci ders bitene kadar ayakta bekletiliyor.
Sonunda bahçede yaklaşık 30 öğrenci toplanıyor. Müdür önce "Herkes yakasını açsın" diyor ve kravatları kontrol ediyor. Öğrenciler okul aile birliğinin karar verdiği arkası lastikli kravatları takmak zorunda. Saçları uzun olan öğrenciler çağırılıyor. Müdür, elinde makasla kimi öğrencinin saçının üstünü kısaltıyor, kiminin de ensesini. Yere döküler saçlarsa, danışmadaki nöbetçi öğrenci tarafından süpürülüyor. Saçının kesilen bir öğrenci "Kestirmek zorunda kalayım diye üstünden aldılar. Bir saat müddet verdiler" diyor. İsmini vermek istemeyen bir öğrenci şöyle konuşuyor: "Sınıfta da kontrol oluyor, bazen dersten çıkarılıyor öğrenci. Kapıda sakalı biraz uzamış olanlar varsa, permatik aldırıyorlar. Kapıda kuru kuru tıraş ediyorlar."

Haberin Devamı

'Şakalaşarak kesiyorum'
Okul Müdürü Muhitdin Kaya'ya yaptıkları denetimleri soruyoruz. Karşılığında okulun AB ülkeleriyle yürüttüğü projeleri anlatıyor. Kaya, öğrencileri bahçede bekletip derse almamalarının sınıf geçme yönetmeliğine uygun olduğunu söylüyor. Öğrencilerin saç ve favorilerini kesmesini ise şakalaşarak yaptığını anlatan Kaya, "Şakalaşarak demokratik zemini bozmadan yapıyoruz" diyor.

Haberin Devamı

Erkan Avcı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kontrol konusunda tek örnek değil. Esenler İbrahim Turhan Lisesi sınıf öğrencisi Ufuk Erhan da kıyafeti uygun olmayan öğrencilerin derse alınmadığını anlatıyor: "Aklınıza gelebilecek her şeye karışılıyor. Herkesi aynılaştırmaya çalışıyorlar."
Eğitim-Sen Üyesi öğretmen Ekber Işık, okuldan okula kılık kıyafet denetimlerinin farklılaştığını belirterek şöyle konuşuyor:
"Okul ziyaretlerine gittiğimde kapının önünde öğrenciler görüyorum. Ya saçından ya eteğinden dolayı okula alınmamış. Bu öğrencileri hangi yasal dayanağa göre almıyorsunuz. Yönetmeliklerde bunu besleyen tek madde bulamazsınız. Saç kesme hâlâ okullarda var. Sınıftan atma çok yaygın. Öğrenci çıktı gitti okuldan, kaza geçirdi, ne olacak o zaman?"

Haberin Devamı

Uzman psikolog Aynur Sayım, gençlerin lise döneminde farklı olma eğiliminde olduklarını vurguluyor. Sayım şunları söylüyor:
"Okul idaresi kuralları uygulamak zorunda ama cezalandırma yöntemi olarak, ailelerle iletişime geçmesi, çocukla konuşması ve gençleri rehberliğe göndermesi gerekiyor. Gençlerin grup içinde utandırılmaması önemli."
Uzman psikolog Orhan Gümüşel, yaş arasındaki gençlerin otoriteyi kimliğini sınırlayan bir engel olarak gördüğünü belirterek "Böyle olunca makaslar çıkıyor" diyor.

SİYAH ÖNLÜK BEYAZ YAKA ŞART
26 yıl önce çıkarılan yönetmelikte bulunan maddeler şöyle:
İlköğretimde kız öğrenciler siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde baş açık saçlar temiz olup düzgün taranır. Saçlar, uzatılması halinde, örülür, imkân varsa beyaz kurdela takılır. Erkek öğrenciler siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde başı açık, saçlar kısa kesilmiş ve temiz olur.
Giyilecek çoraplar, pantolon ve ayakkabıların rengi, türü ise okul yöneticileri ve okul aile birliklerinin kararına bırakılıyor. Yönetmeliğin eskiliğinden kaynaklı olarak şimdi ilköğretim ikinci kademede olan çocukların kılık kıyafetleri 'ortaokul' başlığı altında veriliyor. Kızların siyah önlük giydiği, beyaz yaka taktığı anlatılıyor. Saçlar uzunsa örülür ya da arkadan toplanır deniyor. Zincir, kolye, küpe takmak yasak. Erkekler içinse kurallar şöyle: 'Ceket, gömlek ve pantolon giyerler; kravat takarlar. Ancak, okul yönetimince uygun görülmesi halinde, sıcak mevsimde sadece gömlek ve soğuk mevsimde ceket altına kapalı yakalı kazak giyilebilir. Okul içinde baş açık, saçlar kısa ve temiz olur.

Haberin Devamı

Liselerde kızların vücut hatlarını belli etmeyecek şekiyde yırtmaçsız, kolsuz ve diz kapağını örtecek forma giymesi gerekiyor. Saçlar uzunsa örülecek ya da toplanacak. Makyaj yapılması, kaşların alınması, tırnakların uzatılmasıyla cilanlanması, takı takılması yasak. Erkeklerin ense düz ve açık olup favori, sakal ve bıyık olmaması gerekiyor.

MEB Kılık Kıyafet yönetmeliği değişti. yılından itibaren okullarda serbest kıyafet uygulaması başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı&#;na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı.

 Yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Uygulama  öğretim yılında başlayacak.

&#;Milli Eğitim Bakanlığı&#;na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik&#; Resmi Gazete&#;nin bugünkü sayısında yayımlandı. Belli sınırlamalar hariç okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest bırakıldığı ifade edilen yönetmelikte, öğrencilerin okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacağı belirtildi.

Bakanlığa bağlı özel kurumlarda ise öğrenci velilerinin yüzde 60&#;nın isteğine bağlı olarak okulyönetimi öğrencilere yönelik kıyafet belirleyebilecek.

HANGİ DERSLERİ KAPSIYOR?

Yönetmelikte imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatipprogramlarında okuyan kız öğrencilerin tüm derslerde, seçmeli Kur&#;an-ı Kerim derslerinin yer aldığı diğer ortaokul ve liselerde ise sadece Kuran-ı Kerim dersinde başlarını örtebilecekleri belirtildi.

Yine yönetmeliğe göre, öğrencilerin yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyecekleri, öğrenim gördükleri programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyecekleri; beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecekleri ifade edildi. Öğrencilerin tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacağı belirtildi.

Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek. Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak.

SINIRLAMALAR ŞUNLAR

Yönetmelikte kılık ve kıyafetle ilgili getirilen sınırlamalar ise şöyle; &#;Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.

Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez. Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.&#;

Kurallara uymayan öğrenciler ve okul yönetimleri hakkında disiplin hükümlerinin uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, 22/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan &#;Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik&#; ile 16/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan &#;Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan &#;ile 22/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı &#;Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri&#; ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı dile getirildi.

öğretim yılının sonuna kadar kaldırılan yönetmelik hükümleri uygulanmaya devam edecek. öğretim yılında ise sadece isteyen öğrenciler daha önceki yıllarda okul yönetimince belirlenen önlük ve okul üniformalarını giyebilecek. ,

yılına kadar geçerli olan eski kılık kıyafet yönetmeliğine ise aşağıdaki dosyadan ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB )Kılık Kıyafet Yönetmeliği bu sayfadan indirebilirsiniz. Aşağıdaki sürenin dolmasını bekleyin ardından dosyayı indirin.

MEB Kılık Kıyafet Yönetmeliği (27 Kasım Değişiklikleri )

27 Kasım SALI

Resmî Gazete

Sayı :

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : /

Ekli Yönetmeliğin yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 26/11/ tarihli ve sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 26/11/ tarihinde kararlaştırılmıştır.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL ÖĞRENCİLERİNİN KILIK

VE KIYAFETLERİNE DAİR YÖNETMELİK

Amaçve kapsam

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usûl ve esasları düzenlemektir.

(2) Bu Yönetmelik, 8/2/ tarihli ve sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 3 üncü maddesinin sekizinci fıkrası ile 5 inci maddesinde belirtilen okulların öğrencileri hakkında uygulanmaz.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 14/6/ tarihli ve sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 25/8/ tarihlive sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.

Temel ilkeler

MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir.

(2) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilir.

(3) Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyer.

(4) Öğrenciler, öğrenim gördükleri programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyer.

(5) Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer. Ancak öğrenciler tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamaz.

(6) Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur&#;an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir.

(7) Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilir.

(8) Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamaz.

Kılık ve kıyafet sınırlamaları

MADDE 4 – (1) Öğrenciler;

a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,

b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,

c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,

ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,

d) Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez,

e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.

Yaptırımlar

MADDE 5 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine 27/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği; lise öğrencilerine 19/1/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

(2) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında ilgili disiplin hükümleri uygulanır.

Uygulanmayacak ve yürürlükten kaldırılan hükümler

MADDE 6 – (1) Diğer yönetmelik ve düzenleyici işlemlerin resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine ilişkin konulardaki bu Yönetmeliğe aykırı hükümleri uygulanmaz.

(2) 22/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

(3) 16/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan &#;ile 22/7/ tarihli ve 8/ sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı &#;Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik&#; hükümleri&#; ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 6 ncımaddenin ikinci fıkrasıyla yürürlükten kaldırılan hükümlerin uygulanmasına öğretim yılı sonuna kadar devam edilir.

(2) Öğrenciler, ve daha önceki öğretim yılları için okul yönetimlerince belirlenen önlük veya okul üniformalarını öğretim yılında giyebilir.

Yürürlük

MADDE 7 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği , MEB Kılık Kıyafet Yönetmeliği İndir Yükle, Milli Eğitim Bakanlığı Kılık Kıyafet Yönetmeliği Dosyası, Kılık Kıyafet Düzenlemesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası