teog sinavina kac gun kaldi / TEOG İçin Nasıl Çalışmalı? – inekle blog

Teog Sinavina Kac Gun Kaldi

teog sinavina kac gun kaldi

Geri Sayım & Gün Sayacı Widget

Bu uygulama hakkında

Ne kadar kaldı? Kaç gün var? Artık önemli günlerinizi unutmayın! İki tarih arasındaki günleri hesaplamadan kolayca öğrenin! Ne Kadar Kaldı? Geri Sayım & Gün Sayacı sayesinde önemli günlerinize ne kadar kaldığını kolayca takip edebilirsiniz. Doğum günlerini, düğün tarihinizi, yıldönümlerinizi, mezuniyet tarihinizi, sınavlarınızı, özel gün organizasyonlarınızı, sevgililer günü, anneler günü gibi önemli günleri, herhangi bir spor aktivitelerinizi, yaz tatili ya da takviminizdeki diğer önemli tarihleri ​​asla unutmayın.

Evlilik, nişan, tanışma yıldönümlerinize ne kadar kaldığını görün, hiçbir önemli gününüzü unutmayın, geri sayımları kontrol edin. Eşinizin, çocuklarınızın ve yakınlarınızın doğum günlerini ve özel günleriniz için organizasyon planlarınızı unutmayın. Düğün, nişan, söz, kına gecesi, nikah şekeri, gelinlik, damatlık, davetiye gibi tatlı telaşlarınızı kolay ve renkli bir şekilde takip edin.

Sevgilimle Kaç Gün Oldu? Aşk - İlişki Sayacı, Düğün Günü Geri Sayım, ne kadar zamandır birliktesiniz? Bir sonraki doğum gününüze kalan gün, sınavlarınıza kaç gün kaldı? Bebek gün sayımı, hamilelik takibi, okullar ne zaman kapanacak/açılacak, okulların açılmasına kalan süre, yarıyıl tatili / 15 Tatil ne zaman, ne kadar kaldı? Yaz tatiline ne kadar kaldı? Okul, tatil sayacı. YKS, LGS(Yeni TEOG), YDS, TUS, KPSS, DGS, ALES sayacı, vize, final, bütünleme sınav tarihleri, emeklilik tarihi, maaş günü, futbol maçı, ehliyet sınavı geri sayımı, iftar, sahur ve namaz vakitlerine ne kadar kaldı, askerlik şafak kaç gün kaldı sorularınızı öğrenin.

Belirtilen iki tarih arasında kaç gün olduğunu öğrenin. Önemli günlerinizi unutmayın. Kolayca not alın ve hatırlatıcıyı ayarlayın.

Özellikler:
• Geri sayımlarınız şık bir görüntü ile tek bir yerde
• Aktivitelerinizi unutmamanız için hatırlatıcı ayarlama
• Geri sayımların renklerini özelleştirme
• Renkli yapışkan not widget'ları
• Dakika, saat, gün, hafta, ay ve yıl olarak periyodik hatırlatma özelliği
• Facebook ve Google Giriş

Yorumlarınız için çok teşekkürler! Uygulamayı güncellemeye devam ediyoruz.

Güncellenme tarihi

20 Eki 2019

TEOG İçin Nasıl Çalışmalı?

27/01/2014

alt="TEOG

Öğrencilerin TEOG sınavı için bu tatili çok verimli geçirmeleri şart. Aslında özetle bir öğrenci bu ara tatili tam da bir tatil olarak görmemelidir. Unutmayın ki Galatasaray Lisesi’ne, İstanbul erkek Lisesi’ne, Robert Koleji’ne girecek öğrencilerin tamamı bu 15 günde nefes almayacaklar. Bu önemli noktayı sakın gözardı etmeyin. 15 gün boyunca uyku dışında kalan bütüm sürede ders çalışın demek tabii ki fazla acımasızca olur. Ancak, çalıştığınız süre başarınızda önemli bir noktadır.

15 Günde TEOG İçin Ne Yapabilirsin?

Öncelikle öğrencilerin 15 günlük yol haritasını çıkarıp bilinçli şekilde hareket etmelerini şiddetletavsiye ediyorum. Benim çıkaracağım yol haritasını kendi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirip uygulamanızın size fayda sağlayabileceğine inanıyorum. Her şeyden önce; matematik ve fen derslerinde mutlaka bir adım öne geçmelisiniz.

TEOG FEN

Bu noktada okul açıldığında eğer fenden ses konusuna geçilecekse bu konuyu mutlaka önden çalışın. Çünkü, bir konu önden giderseniz sınava yakın önünüzde tekrar yapmaya zaman kalmış olur.

Fen dersinde kuvvet ve hareket, basınç gibi konulardan bol soru çözmek şarttır. Çünkü, bu konular Fizin konularındandır ve konu açısından yoğun olmayan fakat soru çeşitliliği bol olan konulardır. Haliyle bu 15 günlük dönemde bu iki konudan en az 10’ar test çözmenizi tavsiye ederim. Ses konusu %50 konu, %50 soru bazlı bir konudur. Konusu son derece basittir. Fakat, soru çeşitliliğine karşı önlem olarak bol test çözmenizi tavsiye ederim.

Bir diğer alternatif ise fenin son konuları olan biyoloji konularına yönelmenizdir. Çünkü, bu konular sınava yakın dönemde işlenecektir ve ezber gerektiren kısımları mevcuttur. Eğer bugünden çalışırsanız ezberlemeniz daha kolaylaşacaktır. Özetle, fen dersini ya her gün programınıza eklemeli ya da en kötü ihtimalle iki günde bir şeklinde çalışmalısınız.

TEOG MATEMATİK

Matematik dersi için durum çok daha ciddidir. Çünkü matematik dersinin maalesef 8. sınıftaki kapsamı çok geniştir. İkinci dönem başlı başına bir sıkıntı olarak karşınıza geometri konuları çıkacaktır. Üçgen elemanları, üçgende benzerlik, katı cisimlerin alan hacimleri ve trigonometriye giriş. Bu alanlarda belli bir sayıda soru çözün demek doğru değildir.

Çünkü konular o kadar kapsamlıdır ki doğru olan öğüt 20 soruluk bir üçgende benzerlik testinde 17-18 doğru çıkaracak seviyeye gelinceye kadar çözebileceğiniz kadar çok test çözmenizdir. Onun dışında geometri harici konularda da boşluklarınızı mutlaka kapatmalısınız.

TEOG TÜRKÇE

Türkçe dersinde durum biraz daha rahatlatıcıdır. Çünkü bildiğimiz üzere TEOG Türkçesinin iskeleti üç ana konu üzerine kurulmuştur ve bunlar; sözcükte anlam, cümlede anlam ve paragrafta anlamdır.

Bu konularda bulduğunuz her testi çözmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü bir öğrencinin bu üç konudan kendini yeterli hissedebilmesi zordur. Bu üç konuda yoruma dayalıdır ve ucu açık konulardır. Bu noktada elinizden gelen tek şey sınava kadar durmadan bu konulardan soru çözmektir.

Diğer türkçe konularına gelecek olursak bunlar; anlatım bozuklukları, noktalama işaretleri, fiilde çatı gibi konulardır. Bu konulardan ise birer sayfalık özet kağıtlar çıkarmanızı ve bu kağıtlar önünüzde dururken testlerini çözmenizi tavsiye ediyorum. Test çözerken dönüp kağıtlara baktıkça konular daha iyi oturacaktır.

TEOG TARİH

Tarih dersi için ise bol bol okuma ve tartışma yapmanızı tavsiye ediyorum. Eskiye nazaran daha güncel bir tarih müfredatı karşımıza çıkmıştır. Bu bir avantajdır. Müfredata Avrupa Birliği, Çağdaş Türkiye konuları gibi güncel konular eklenmiştir. Bu konuları çalışırken bol okuma yapmanızı, konuların kitaplarda yazan kısmıyla yetinmemenizi, internet araştırması yapmanızı ve bu konuları gerek ailenizle gerekse arkadaşlarınızla tartışmanızı tavsiye ederim.

Özetleyecek olursak Matematik dersini her gün programınıza koymalısınız. Fen ve Türkçeyi gün aşırı 3 günde bir ise programa tarihi eklemenizi uygun görüyorum .

15 GÜNLÜK ÖRNEK PROGRAM

1.gün : Matematik – Türkçe

2.gün : Matematik – Fen

3.gün : Matematik – Türkçe – Sosyal

4.gün : Matematik ­- Fen

5.gün : Matematik -­ Türkçe

6.gün : Matematik – Fen -­ Sosyal

7.gün : Matematik –  Türkçe

Bu programı iki hafta boyunca uygularken gün sonunda veya ders çalışırken inekle.com’daki öğretmenlerden her zaman yardım alabileceğinizi unutmayın. Takıldığınız soruları bırakıp, geçmeyin. Ya biriktirip hepsini birden öğretmene bağlankıp sorun ya da takıldığınız an sorunu halledin ve bir öğretmene bağlanın.

Aynı şekilde konu eksiğiniz varsa inekle’deki öğretmenlerle düzenli olarak çalışabilir, öğrenerek ve eksiklerinizi kapatarak ilerleyebilirsiniz. Bu şekilde daha sağlam hazırlanmış olursunuz.

Unutmayın ki kendi başınıza uzun sürede altından ancak kalkabileceğiniz bir problemi inekle.com’da çok daha kısa sürede halledebilirsiniz.

Emre Solmaz – inekle Eğitim Danışmanı

LGS'ye kaç gün kaldı?

Tahmini Sınav Tarihi: 2 Haziran 2024

Tahmini Başvuru Tarihleri

Başlangıç: 1 Nisan 2024
Bitiş: 11 Nisan 2024
Sınav Giriş Yeri İlanı: 24 Mayıs 2024 (e-Okul sisteminden ilan edilecektir.)

Sayacı Göster

Tahmini Sonuç Açıklanma Tarihi: 24 Haziran 2024

TARİHLER BİR ÖNCEKİ SINAVA GÖRE TAHMİNİ OLARAK VERİLMİŞTİR. KESİN TARİHLER DEĞİLDİR.

Geri sayım sayacı, cihazınızın tarih-saat ayarlarına göre çalışır. Lütfen cihazınızın tarih-saatinin doğruluğundan emin olunuz.

Cihazınızın tarih-saati: Yükleniyor...

Saatinizin doğruluğunu time.is websitesinden kontrol edebilirsiniz.

LGS'ye
-- gün
-- saat
-- dakika
-- saniye
kaldı.

Sınav tarihlerinde değişiklik olması ihtimaline karşı MEB'in web sitesini takip ediniz.

KPSS, ÖABT, ve YKS sınavlarına kaç gün kaldığını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

KPSS'ye kaç gün kaldı?KPSS-ÖABT'ye kaç gün kaldı?YKS'ye kaç gün kaldı?

Paylaş: FacebookTwitterWhatsApp

Bu sayfada yer alan bilgiler güncel olmayabilir. Bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için ilgili kurumun web sitesini ziyaret ediniz.

Anasayfa - İletişim - Gizlilik

LGS ne zaman 2023?Öğrenciler, MEB tarafından yapılacak LGS sınavına katılarak istedikleri liseyi kazanmak için ter dökecek. LGS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte uygulanacak. Peki LGS ne zaman 2023, tarihi belli mi? LGS'ye kaç gün kaldı? İşte LGS hakkında detaylar...

LGS NE ZAMAN 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihi açıklandı. 2023 LGS 4 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzu hakkında "LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak" dedi.

LGS başvuruları hakkında Özer, "Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılacak." açıklamasını yaptı.  LGS başvuruları 2023, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

DEPREM İLLERİ İÇİN LGS AÇIKLAMASI

Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen iller olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'daki öğrenciler için özel önlemler alındığı vurgulandı. Özer,  "10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecekler. Bu durumda olan öğrencilerimiz, başvuru döneminde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabilecekler. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayanların sınava gireceği okulları Bakanlık olarak belirleyeceğiz." sözlerini kullandı.

LGS KAÇ SORU?

LGS 90 sorudan oluşuyor. Test olarak uygulanan LGS sınavı çoktan seçmeli olarak iki oturum şeklinde gerçekleşiyor. Birinci oturum saat 9.30'da ikinci oturum da 11.30'da başlıyor.

LGS 2023, sözel alanda 50 soru, sayısal alanda da 40 soru olmak üzere toplam 90 soru olarak uygulanacak.

2023 LGS KONULARI

LGS konuları için Bakan Özer, "LGS'de sadece 8’inci sınıfın birinci dönemi konuları dahil olacak. Yani 8’inci sınıfın ikinci dönemi dahil olmayacak. Yine YKS'de 12’nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dahil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." dedi.

Nur SaydanHaber7.com - SEO Editörü

Haber 7 - Nur Saydan

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir