mevsimsel adet gecikmesi hangi aylarda olur / Mevsimsel Adet Gecikmesi Hangi Aylarda Olur

Mevsimsel Adet Gecikmesi Hangi Aylarda Olur

mevsimsel adet gecikmesi hangi aylarda olur

Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar S&#;rer? Hormonları Nasıl Etkiler?

Kadınların her ay yaşadıkları adet döngüleri bazı zamanlarda değişim göstermektedir. Özellikle mevsim geçişleri adet düzenini en çok etkileyen durumlardan biridir. Kişiden kişiye değişen bu durum ile birlikte adet gecikme süresi de her kadının hormonuna göre farklılık göstermektedir.

Mevsimsel Adet Gecikmesi Maksimum Ne Kadar Sürer?

Mevsimsel adet gecikmesi kadınlarda 3 ila 10 gün arasında yaşanmaktadır. Kişiden kişiye değişen durum ve gün sayısının altında yatan pek çok etken bulunmaktadır. Stres, kilo kaybı ya da hızlı kilo alımı, çeşitli ilaç kullanımları, doğum kontrol ilaçlarının alınması, genetik hastalıklar adet gecikmesine neden olan etkenler arasındadır. Özellikle mevsimsel olarak adet gecikmesi yaşayan kişiler strese bağlı olarak gecikme gününü uzatabilmektedir. Tamamen kişinin hormonlarına bağlı gelişen bu durum için çeşitli tedavi uygulamaları bulunmaktadır.

Adet Gecikmesi Hormonları Nasıl Etkiler?

Adet gecikmesi yaşayan kişiler ilk olarak nedenini bulmalıdır. Stres kaynaklı yaşanan adet gecikmesinin süresi diğer koşullara göre daha fazladır. Bu durum kişilerin adet gecikmesi ile birlikte daha çok stres ve baskı altında kalmasına neden olur. Adet gecikmesi hormonları en çok etkileyen durumlardan biridir. Vücutta oluşan şişkinlik, kişinin stres içerisinde olması ve sürekli olarak gergin tavırlar sergilemesi, adet gecikmesinin en belirgin özelliklerindendir.

Her ay yaşanılan adet döngüsünü sekmeye uğratan adet gecikmesi durumu kişiden kişiye değişmektedir. Adet gecikmesi durumu hem fiziksel hem de ruhsal olarak olumsuz etkileyen durumlardan biridir. Bu nedenle kişilerin bu durumu acilen çözümlemesi ve tedavi yöntemlerine başvurması önerilmektedir.

Adet Gecikmesi Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Adet gecikmesinin temel nedeni olan stres ve mevsim geçişleri, hanımları en çok sıkıntıya uğratan durumlardan biridir. Her ay düzenli adet olan kadınlar, gecikme yaşadıklarında vücutlarında şişlik ve ödem sıkıntıları ile karşı karşıya kalmaktadır. Ödem söktürücü olan bitki çaylarının adeti tetiklediği kanıtlanmıştır.

Bu nedenle nane ve limon çayları, maydanoz ve zencefil karışımları bitkisel çözüm arayışı içerisinde olan kişiler için oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra gün içerisinde maydanoz ve limon suyu içmek de kanı sulandırarak regl olumunu hızlandıracak tedavi yöntemlerinden biri olarak kabul edilmiştir.

Adet gecikmesi sadece gebelik olması durumunda yaşanmaz. Pek çok farklı nedene bağlı olarak da adet dönemlerinde gecikme olabiliyor. Çiftler korunmasız cinsel ilişki yaşadıklarında ve beklenen adet döneminde kanama başlamadığında elbette gebelik şüphesinin doğması normaldir. Bu durumda mutlaka hamilelik testi yapılması önerilir.

Kadınlarda adet döngüsü farklı olabilir. Bu sürenin 21 gün olabileceği gibi 35 gün de olabileceğini belirtelim. Adet süresi ise 2 gün ile 7 gün arasında değişebiliyor. Kadınlarda her ay adet süresi aşağı yukarı aynıdır. Bir ya da iki günlük gecikmeler olması ise normal kabul edilebiliyor. Ancak uzun süreli adet gecikmelerinin nedenin mutlaka araştırılması gerekir. Nedenlerin neler olduğuna ya da adet gecikmesinin belirtilerine de değineceğiz. Öncesinde ise gebelik testinin negatif çıkmasına karşın adet olamıyorsanız ne yapmanız gerektiğini ele alalım.

Hamile Testi Negatif Çıktıysa ve Adet Olamıyorsanız Ne Yapmalısınız?

Adet olamıyorsanız ne yapmalısınız

Her zaman adet gecikmesi gebelik habercisi ya da bir sağlık sorunu olduğunun belirtisi değildir. Adet dönemleri mevsim geçişlerinden bile etkilenebiliyor. Bu nedenle birkaç günlük gecikme olması da normal kabul ediliyor. Üzüntü, stres, gerginlik gibi psikolojik unsurların da kadınlarda adet dönemlerini etkilediğini göz ardı etmemek gerekir. Ancak söz konusu gecikme 5 günden daha fazlaysa bu durumda kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşmeniz gerekiyor. Şayet korunmasız cinsel ilişki yaşadıysanız birkaç günlük adet gecikmelerinde de geç kalmadan hamilelik testi yaptırmanızda fayda olacaktır.

Ancak bu noktada önemli bir unsurun da altını çizelim. Evde uygulanan basit gebelik testleri % doğruluk sunamaz. Doğruluk payı son derece yüksek olsa da % güvenilir sonuçlar elde edilemediğini de unutmayın. Şayet gebelik testi negatif çıktıysa ancak adet gecikmesinin de devam etmesi durumu mevcutsa kan numunesi ile yapılan gebelik testinden faydalanabilirsiniz. Evde uygulanan gebelik testlerinin doğru sonucu vermesi için en az 4 günlük bir adet gecikmesinin yaşanması gerekiyor. Kan numunesiyle yapılan hamilelik testinin de negatif çıkması durumunda en kısa zamanda doktora başvurulmalıdır. Bu sayede gecikmeye neden olan unsur ya da unsurların belirlenmesi sağlanabilir.

Adet Gecikmesinin Nedenleri Nelerdir?

Genel olarak adet gecikmesi nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Hamilelik

Gebelik döneminde adet yaşanmaz. Bu nedenle hamileliğin meydana gelmesinden itibaren doğuma kadar adet döngülerinin kesildiğini söyleyebiliriz. Özellikle korunmasız cinsel ilişki yaşayan kadınların adet döneminin gecikmesiyle birlikte ilk şüphesi gebelik olmalıdır. Adet olmamak, hamileliğin belirtilerinden biridir.

Emzirme

Emzirme döneminde de uzunca bir süre adet olmamak normaldir. Doğumdan bir süre sonrasında kadınlarda adet döngüsü yeniden başlar ancak ilk dönemlerde çeşitli düzensizlikler olması da normal kabul edilen bir durumdur. Emzirme dönemi sona erdiğinde adet döngüsünde de bir düzen oluşur ancak bu dönemde adet gecikmesi yaşamaya devam ediyorsanız mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşmelisiniz.

Doğum Kontrol Hapı Kullanımı

Tamamı olmasa da doğum kontrol haplarının büyük bölümü bir süre adet düzensizliğine sebebiyet verebiliyor. Kullanmaya başladıktan sonra birkaç ay boyunca adet dönemlerinde gecikme yaşanabilir.

Tiroid Sorunları

Tiroid ile alakalı olan sağlık sorunları vücudun pek çok sistemi gibi adet döngüsünü de olumsuz etkileyebiliyor. Hipertiroidi ya da hipotiroidi problemlerinden kaynaklı olarak adet gecikmelerinin yaşanabildiğini söyleyebiliriz. Nedeni ise bu sorunun vücudun hormon dengesini de olumsuz yönde etkiliyor olmasıdır.

Polikistik Over Sendromu

Polikistik over sendromu yani halk arasında bilinen adıyla POS da vücudun hormon dengesini etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Bu sendromun da adet gecikmelerine ya da adet dönemlerinde düzensizliklere sebebiyet verebildiğini söyleyebiliriz.

Bazı Kronik Hastalıklar

Kronik hastalıkların adet dönemlerinde gecikmelere neden olabildiğini belirtebiliriz. Kronikleşmiş olan hastaların tümü için bu durum geçerli değildir. Sadece vücudun hormon dengesini etkileyen kronik hastalıklar bu soruna da neden olabiliyor.

Menopoz

Menopoz dönemi kadınlarda doğurganlık özelliğinin artık ortadan kalktığı bir süreçtir. Menopoz döneminin başlaması ile birlikte adet dönemlerinde de gecikmeler olabilir ve bu durum gayet normaldir.

Zayıflık

Çok zayıf olmak sağlıklı bir durum değildir. Vücudun pek çok sistemi gibi üreme sistemi de zayıflıktan olumsuz yönde etkilenebilir. Buna bağlı olarak adet gecikmelerinin de olabileceğini belirtelim.

Şişmanlık

Fazla kilonun da aşırı zayıf olmakla benzer sonuçlar doğurabildiğini söyleyebiliriz. Aşırı şişman olmak da adet düzensizlikleri yaşanmasına yol açabilir.

Stres

Daha önce de değindiğimiz gibi stres ve gerginlik vücudun hormon dengesine de etki edebilir. Buna bağlı olarak da adet dönemlerinde gecikmeler sıklıkla yaşanıyor. Stres, başlı başına adet gecikmesinin nedenidir.

Yumurta Kisti

Adet gecikmelerine yumurta kistleri de yol açabilir. Özellikle ay içerisinde çatlamamış olan yumurta büyümeye devam ediyor. Bu durumda kiste dönüşmesi söz konusu oluyor ve adet dönemlerince de gecikmeler yaşanabiliyor. Yumurta kisti tanısı ultrasonografi ile konabilir.

Adet Gecikmesi Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda adet gecikmesi belirtisi olarak aktarabileceğiniz ekstra bir semptom bulunmuyor. Beklenen adet dönemini takiben 5 – 7 günlük bir gecikme söz konusu ise bu durum belirti olarak yeterli kabul edilmelidir. Doktora başvurulması durumunda gecikmeye neden olabilecek olası unsurlar araştırılır, tanı konarak uygun tedavi seçenekleri değerlendirilir.

Adet Gecikmesi Tanı ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Adet gecikmesinin tanı ve tedavisi

Tanı konması için öncelikle jinekolojik muayene yapılması gerekiyor. Aynı zamanda adet gecikmesi hormonlardan da kaynaklanabiliyor ve bu nedenle vücudun hormon dengesinin de incelenmesine ihtiyaç duyulur. Kan testi ile hormon düzeyleri gözden geçirilebilir. Kimi zaman teşhis konabilmesi için radyolojik tetkiklerin yapılmasına da ihtiyaç olabiliyor. Ardından tüm bu muayene ve tetkik sonuçları bir arada değerlendirilerek tanı konabilir. Tedavi ise sorunu ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bu nedenle adet gecikmeleri durumunda her hasta için aynı tedavi prosedürünün uygulanması mümkün olmaz.

Dikkat etmeniz gerekenler &#;> Mastit

Mevsimsel Adet Gecikmesi Hangi Aylarda Olur?

Her mevsim geçişlerinde adet gecikmesi durumu yaşanabilir. Dolayısıyla söz konusu gecikme durumunu sadece tek bir mevsim geçişine bağlamak doğru olmaz. Ancak çoğunlukla kış bitiminde ve yaz bitiminde adet gecikmelerinin daha sık yaşandığını belirtmek mümkündür. Bunun nedeni olarak da ani ısı değişimlerinin vücuda olan etkisi gösteriliyor.

Hamile Değilsem Neden Adet Olamıyorum?

Daha önce de değindiğimiz gibi adet gecikmesi çok sayıda farklı unsura bağlı olarak meydana gelebilir. Hamile değilseniz ve yine de adet olamıyorsanız atacağınız en mantıklı adım kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmaktır. Böylece fiziksel bir unsura bağlı olarak adet gecikmesinin yaşanıp yaşanmadığı belirlenebilir. Psikolojik unsurlardan kaynaklı olabileceğini, stres, üzüntü, gerginlik gibi durumlara bağlı olarak da bu gecikmenin yaşanabileceğini belirtmek gerekiyor. Ancak yine de mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

Mutlaka Göz Atın &#;> Adenomiyoz

1 Ay Adet Gecikmesi Normal Bir Durum Mudur?

bir ay adet gecikmesi normal midir

1 aylık adet gecikmesi durumunun normal kabul edilmesi mümkün değildir. Hatta 7 günü geçmiş olan adet gecikmeleri de normal olarak değerlendirilemez. Sadece kadınlarda ilk adet görmeye başladıklarında bu döngüde düzensizlikler olabilir. Ergenlik dönemine girildiğinde yaklaşık 1 yıllık süre boyunca adet düzensizliklerinin olması, mutlaka bir sağlık sorununa işaret etmez. Bunun dışında 1 ay boyunca adet gecikmesinin yaşanması tıbbi olarak normal bir durum değildir. Doktora başvurmanız durumunda bu sorunun kaynağının tespit edilmesi, tanı konması ve tedaviye de bir an önce başlanması mümkün olacaktır. Adet gecikmesiyle ilgili tüm sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilgi sahibi olun &#;> Hemorajik kist

Mevsimsel adet gecikmesi en fazla ne kadar sürer? Mevsimsel adet gecikmesi hangi aylarda olur?

Stres, aşırı kilo ya da zayıflık, çeşitli ilaçlar, doğum kontrol hapları, kronik rahatsızlıklar, kistler, mevsimsel geçişler gibi pek çok etken adet gecikmesinin sebeplerinden bazılarıdır. Her ay kadınlarda görülen bu durum kişiden kişiye göre değişmekte olup aynı zamanda en çok da hormonları etkilemektedir. Regl gecikmesinin belli başlı bir sebebi de mevsimsel geçişlerdir. Bu durumu yaşayan kadınlar konu ile ilgili araştırmalar yapıp bu duruma karşı çözüm yolları arıyorlar. Bu bağlamda; mevsimsel adet gecikmesi ne kadar sürer? Adet gecikmesinin çözümleri nelerdir?

MEVSİMSEL ADET GECİKMESİ NE KADAR SÜRER?

Mevsimsel adet gecikmesi duruma, kişiye ve hormonlara göre değişmektedir. Bu durum için belli başlı bir süre vermek doğru olmaz. Böyle bir durum yaşayan kişiler mutlaka doktor kontrolüne başvurmalıdır.

ADET GECİKMESİ EN FAZLA NE KADAR OLUR?

21 ile 35 gün aralığında görülen regl dönemi normal olarak karşılanır. Ancak bu durumun dışında kalan süreler adet gecikmesi olarak adlandırılmaktadır. Bu aralığın dışında özellikle 35 günü geçkin durumlarda adet gecikmesi bariz belirgin olmuştur. Doktora başvurulması gerekir. Kişiye ve duruma göre tedavi uygulanır.

ADET GECİKMESİ VÜCUDU NASIL ETKİLER?

Vücudun normal seyrinin dışında çalışması kişileri her türlü olumsuz yönde etkileyecektir. Her ay kadınlarda görülen regl kanaması da bu duruma birer örnektir. Özellikle hormonal dengenin ve bağışıklık sisteminin korunması gerektiğinden bu duruma ayrıca dikkat etmek gerekir. Adet gecikmesi de vücudu olumsuz yönde etkilemektedir. Kişi çeşitli ağrılar ve sıkıntılar hissedebilir. Bu durum hem fiziksel hem psikolojik yönde olabilir. Hormonal denge etkilendiğinden durum daha da hassas olacaktır. Aynı zamanda adet gecikmesi yaşayan kişiler kilo alabilir. Vücut ödem toplayabilir. Çeşitli hassasiyetler oluşabilir.

ADET GECİKMESİNİN ÇÖZÜMLERİ

Bu durum için önce adetin neden geciktiğinin sebebi bulunmalıdır. Hastalığın başlangıç noktası ve neden olduğu bilinirse buna göre bir çözüm üretilebilir. Bu durumda doğru tanı ve teşhis konulacak, sonrasında ise gerekli tedavi uygulanacaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası